Erkek şiddeti Nisan 2021

Facebook Twitter Google

Fotoğraf: csgorselarsiv/Evin Arslan

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Mart’ta en az 17 kadını öldürdü, dokuz kadına tecavüz etti.

TIKLAYIN – bianet Şiddet, Taciz, Tecavüz Çetelesi Tutuyor

TIKLAYIN – bianet erkek şiddeti çetelesi metodolojisi

Erkekler, Nisan’da en az 68 kadına şiddet uyguladı, en az bir çocuğu öldürdü. Aralarında oğlan çocukların da olduğu en az sekiz çocuğu istismar eden erkekler, en az sekiz kadını taciz etti. Erkekler en az 58 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Nisan

Şüpheli Ölüm

Konya’da Buket İlhan (20) başından vurulmuş şekilde yol kenarında ölü bulundu. Gözaltına alınan erkek arkadaşı B.B. kadının intihar ettiğini iddia etti. B.B. arkadaşı S.Ş. ve babası A.Ş.’yi aradı, tabancayı onlara verdi. S.Ş. ve A.Ş. tabancayı boş bir eve sakladı. S.Ş. ve A.Ş. gözaltına alındı. 3 erkek de tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Tokat’ta S.A. (32) isimli erkek, “barışmak için” yanına gittiğini söyleyerek boşanma aşamasında olduğu karısı Ö.A.’yı (30) ve onun babası M.D.’yi bıçakladı. Erkeğin  bıçakladığı Ö.A. ağır yaralı hastaneye kaldırıldı. S.A. gözaltına alındı.

Antalya’da G.K. isimli erkek, eski sevgilisi B.Y.’yi (24) zorla arabasına bindirdi ve araç içinde alıkoyarak kadını darp etti ve tecavüzle tehdit etti. Gözaltına alınan erkek serbest bırakıldı, itiraz üzerine tutuklandı.

Antalya’da sokakta ismi basına yansımayan bir erkek, ismi basına yansımayan bir kadını darp etti. Erkek ve yanındaki diğer erkek olay yerinden geçen otobüs şoförü B.A.’yı (30) kadına yardım etmeye çalıştığı için bıçakladı. B.A. şikâyetçi oldu. Kadının sağlık durumu basına yansımadı. İki erkek tutuklandı.

Taciz

Aydın’da N.Y. (65) isimli erkek pazarda kadınları taciz ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Denizli’de 3 kadını seks işçiliğine zorlayan 2 erkek gözaltına alındı.

2 Nisan

Şüpheli Ölüm

Kocaeli’de M.A. (39) isimli kadın mağarada ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da S.A. isimli erkek, sokakta tanımadığı E.Ö.’yü (18) darp etti. Erkek kadını başkasına benzettiği için “Sen ağabeyimi öldürdün ben de seni öldüreceğim” diyerek kafasına muşta ile vurdu. Sokaktakiler kadına yardım etmedi. Kadın şikâyetçi oldu.

Tehdit

Adana’da A.H. isimli erkeği rehin alarak kendisinden ayrılan ve uzaklaştırma kararı çıkartan sevgilisi Z.A.’yı tehdit ettiği iddia edilen K.A. isimli erkek gözaltına alındı. K.A.’nın boşanma aşamasında olduğu karısına şiddet uyguladığı gerekçesiyle girdiği cezaevinden bir ay önce tahliye olduğu ortaya çıktı.

Taciz

Kars’ta otobüs şoförü, “otobüse yavaş bindiği için” hamile kadın yolcuyu taciz etti.

3 Nisan

Cinayet

Kayseri’de Fatma Abravcı (43) bıçaklanmış şekilde yol kenarında ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı, kadının kimliğini tespit ettikten sonra kamera kayıtlarından kadını 6 yıl önce boşandığı eski kocası Y.T.’nin (40) öldürdüğünü tespit etti. Erkek tutuklandı, ifadesinde kadını sosyal medyada fotoğraf paylaştığı için kıskandığı için öldürdüğünü söyledi.

Şiddet / Yaralama

Çorum’da bir erkek, karısını darp etti. Kadın evden kaçarak polis kontrol noktasına gitti, şikâyetçi oldu. Polis soruşturma başlattı.

Çocuk İstismarı

Düzce’de İ.Y. isimli erkek, komşusunun 8 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Meşru Müdafaa

Samsun’da A.P. (51) isimli kadın kendisini darp eden eski kocası A.D.’ye (49) karşı direnmeye çalışırken pompalı tüfek ateş aldı ve A.D. hayatını kaybetti. A.P. gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Malatya’da Dilek S. (42) kaldığı otelde ölü bulundu. Otelde Dilek S. ve birlikte kaldığı M.İ.’nin kavga ettiği, olay yerine polis geldiği, saatler sonra kadının ölü bulunduğu iddia edildi. M.İ. tutuklandı.

4 Nisan

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da O.T. isimli erkek, A.T.A. isimli kadını sokakta bıçaklayarak yaraladı. Kadının 22 Şubat günü erkek kendisine şiddet uyguladığı için koruma tedbiri aldığı ve annesinin evine yerleştiği ortaya çıktı. Olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı. Kadın hastaneye kaldırıldı.

İstanbul’da bir erkek, sokakta karısı olduğu iddia edilen kadını çocuğunun önünde darp etti.

Zonguldak’ta V.Ö. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı V.Ö.’yü darp etti. E.Ö. şikâyetçi oldu, V.Ö. gözaltına alındı, tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Kastamonu’da M.B. isimli erkek, kuzeni olan R.D. isimli kız çocuğuna 6 yaşından 14 yaşına kadar istismarda bulundu. R.D. şikâyetçi oldu.

5 Nisan

Cinayet

Balıkesir’de E.K. isimli erkek, karısı Seda K.’yi (28) öldürdü. Evde “kıskandığı” gerekçesiyle kadınla kavga eden erkek, kadını bıçakladıktan sonra olay yerinden kaçtı. Seda K. olay yerinde hayatını kaybetti. Erkek gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Kayseri’de A.A. (30) isimli erkek uzaklaştırma kararına rağmen evine gittiği Irak vatandaşı karısı F.A.’yı darp etti.

İstanbul’da K.S.K. isimli kadın, sevgilisi C.Ç. hakkında ikinci kez tedbir başvurusunda bulundu. C.Ç.’nin kadını birçok kez darp ettiği, ölümle tehdit ettiği iddia edildi, C.Ç. hakkında 1 ay uzaklaştırma kararı verildi.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da A.Ş. (17) isimli oğlan çocuğu, cinsel istismar suçundan gözaltına alındı. Çocuğun sosyal medyada küçük çocukları istismar ettiğini söylediği ortaya çıktı.

6 Nisan

Şiddet / Yaralama

İzmir’de S.Ö. isimli erkek, dini nikahlı karısı T.T.’ye sistematik şiddet uyguladı ve tehdit etti. Erkek tutuklandı.

Edirne’de U.M. isimli erkek, sevgilisi S.P.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, polis soruşturma başlattı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Adana’da 19 yaşındaki S.M. isimli engelli kadın ve ailesi, akrabaları H.M. (41) hakkında S.M.’ye cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyerek şikâyetçi oldu. Kadının ailesi polisin kendilerine “Birebir görüşmelerini,” “diyalog kurmalarını” ve erkek “tacizi sürdürmekte ısrarcı olursa işlem başlatacaklarını” söyleyerek işlem yapmadığını iddia etti.

Çocuk İstismarı

Denizli’de 14 yaşındaki Y.Ç. isimli kız çocuğu doğum yaptı. Çocuğa annesinin sevgilisi Ş.O.’nun (41) istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Ş.O. tutulandı, çocuğun annesi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

7 Nisan

Şiddet / Yaralama

Zonguldak’ta bir grup, A.K. (30) isimli kadını darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de Ş.Ö. isimli erkek, kavga ettiği eski karısı İ.C.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de Ö.A. isimli erkek, karısı S.A.’yı darp ve tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de A.P. isimli erkek, karısı N.P.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de H.A. isimli erkek, karısı H.A.’yı darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Bursa’da bir erkek, ormanlık alanda F.D. isimli kadına tecavüz etmeye çalıştı. Olay yerinden geçen kişiler müdahale ederek kadına yardım etti. Erkek tutuklandı.

8 Nisan

Cinayet

Elazığ’da S.Y.C. isimli erkek, “Bahar Bal” ismini de kullanan sevgilisi Emine Fulya Akçelebi’ yi (18) bir barakada bıçaklayarak öldürdü. Erkek kadını öldürdükten sonra arkadaşlarını aradı, arkadaşları olay yerine gitti, kadının öldüğünü görünce polisi aradı. Olay yerinden kaçan erkek dedesinin evinde saklanırken yakalanarak gözaltına alındı. Erkeğin daha önce başka bir kadını darp ettiği, birçok suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Erkek ertesi gün tutuklandı.

Mersin’de Berrin Dalyanoğlu K. (56) 2 Nisan’da kayıp bildirildi. Kadının cansız bedeni 8 Nisan’da bulundu. Kadını eski kocası A.İ.’nin öldürdüğü ortaya çıktı. Polis A.İ.’nin evinde kadının ellerinin bağlı olduğu ipten buldu, erkek kadını kıskandığı için başına taşla vurarak öldürdüğünü ve su kuyusuna attığını itiraf etti. A.İ. ve komşuları A.E. ve E.İ. gözaltına alındı. A.İ., E.İ. ve A.E. tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Siirt’te E.Ş. isimli kadın, evinin balkonundan düşerek öldü. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Balıkesir’de İ.T. (60) isimli erkek, kavga ettiği N.T. isimli kadını satırla yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Polis soruşturma başlattı.

Adana’da bir erkek sokakta T.A. isimli kadını darp etti, çantasını gasp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, şikâyetçi oldu.

Bursa’da C.C. (34) isimli erkek, annesi A.C.’yi ekonomik sebeple kavga ettikleri sırada darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı.

9 Nisan

Şüpheli Ölüm

İzmir’de Aynur Ş. (22) ölü bulundu. Kadın 2 gündür Aydın’da kayıp olarak aranıyordu. Polis inceleme başlattı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de T.Y. isimli erkek, kavga ettiği sevgilisi H.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Tehdit

Sosyal medyada bir grup erkek D.K. isimli kadını öldürmekle ve tecavüz etmekle tehdit etti. Kadın erkeklerin annesi Z.A.’nın da kendisini “Senin baban yok” diye tehdit ettiğini, onun kocası S.A.’nın da “kafasını kesip ormana atmakla” tehdit ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Kadın tedbir kararı istedi. Kadına koruma verildi.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Kocaeli’de A.S. (66) isimli erkek, akrabası olan 35 yaşındaki zihinsel engelli kadına tecavüz etti. Kadın hamile kalınca A.S. gözaltına alındı, tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Mersin’de 7 kadını seks işçiliğine zorlayan 6 kişi gözaltına alındı.

10 Nisan

Önceki yıllarda işlenen, basına Nisan ayında yansıyan cinayet

Antep’te 2011’de kaybolan Leyla Ganigülü’yü (31) öldürdüğü tespit edilen 7 kişi gözaltına alındı. M.N.A. isimli erkek “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da M.A. (36) isimli erkek, kendisine para vermediği için annesi G.A.’yı (71) darp etti. Hakkında uzaklaştırma kararı olan erkek gözaltına alındı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da B.E.Ç. (19) isimli erkek, parkta tanımadığı bir kadına basit cinsel saldırıda bulundu ve kadını boğazına bıçak dayayarak tehdit etti. Olay yerinden kaçan erkek ertesi gün gözaltına alındı, tutuklandı.

Tehdit

İstanbul’da F.Ç. isimli erkek, sevgilisi A.Ç.’yi bıçakla tehdit etti, yakalanınca polise direndi.

Şüpheli Ölüm

Hatay’da Elif U. (21) isimli kadın, apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti.

11 Nisan

Cinayet

İstanbul’da G.K. (31) isimli erkek, hakkında uzaklaştırma ve koruma kararı olan karısı Arzu İlhan K.’yi (39) evinde çocuklarının önünde kesici aletle öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek sonra yakalanarak gözaltına alındı.

11 Nisan

Şüpheli Ölüm

Urfa’da F.S. isimli kadın evinde asılı şekilde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi, soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da A.M. (40) isimli erkek, sokakta boşanma aşamasında olduğu karısı S.M.’yi (39) darp etti, kadına bıçakla saldırdı. Erkek olay yerinden kaçtı. Hakkında 8 yıl 4 ay kesinleşmiş cezası olan erkeğin serbest olduğunu söyleyen kadın, erkeğin kendisini sık sık taciz ettiğini söyledi. Polis A.M.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Ankara’da Türkiye vatandaşı olmayan 2 kadını seks işçiliğine zorlayan 3 kişi gözaltına alındı.

12 Nisan

Şüpheli Ölüm

Siirt’te 10 Nisan’da Saynur S. (27) yakılmış şekilde ağır yaralı bulunduktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kadını kocasının ailesinin intihara sürüklediği iddia edildi. Kocası H.S.’nin kadına sistematik şiddet uyguladığı, kadının jandarmaya giderek kocası ve kocasının erkek kardeşleri hakkında şikâyetçi olduğu ortaya çıktı. Şikâyetle ilgili işlem yapılıp yapılmadığı açıklanmadı. Kadının babasının evine döndüğü, sonra kocasının onu zorla eve geri götürdüğü iddia edildi. Soruşturma başlatıldı.

Önceki yıllarda işlenen, basına nisan ayında yansıyan cinayet

Aydın’da 2003 yılında öldürülen Emine Akkesen’i (34) E.A. isimli erkeğin öldürdüğü tespit edildi. E.A.’ya 2003’te “delil yetersizliği” nedeniyle işlem yapılmadığı, erkeğin güncel olarak başka bir cinayet davasından tutuklu bulunduğu ortaya çıktı.

Şüpheli Ölüm

Mardin’de Emine G. (50) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Polis inceleme başlattı.

Çocuğu Öldürmeye Teşebbüs

Uşak’ta Y.E. isimli erkek, sevgilisinin 2 yaşındaki oğlu P.’ye istismarda bulundu ve şiddet uyguladı. Erkek “öldürmeye teşebbüs” suçundan gözaltına alındı. Ağır yaralanan çocuk yoğun bakıma kaldırıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antalya’da 2’si Kırgızistan, 4’ü Özbekistan, 1’i Moldova, 1’i Kazakistan vatandaşı 9 kadını seks işçiliğine zorlayan 5 kişi tutuklandı.

Bursa, Adana, Hatay, Mersin ve İstanbul’da 10 kişi, 37 kadını şantaj ve tehditle seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

13 Nisan

Şiddet / Yaralama

Antalya’da G.D. (22) isimli kadın, eski sevgilisi A.S.’yi kendisini darp ve tehdit ettiğini söyleyerek şikâyet etti, yardım talep etti.

Edirne’de T.Ş. isimli erkek, hakkında tedbir kararı uygulanan karısı F.Ş.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de A.G. isimli erkek, karısı B.G.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Taciz

Kayseri’de S.E. isimli erkek, sokakta kadınları taciz etti ve kız çocuklarına istismar teşebbüsünde bulundu. Polis erkeği gözaltına aldı.

İstanbul’da bir erkek, metrobüste bir kadını cinsel organını göstererek taciz etti.

Çocuk İstismarı

Maraş’ta E.A., V.A., A.D., O.K. ve A.T. isimli erkekler, aynı mahallede yaşadıkları N.A. (14) isimli kız çocuğunu yıllarca sistematik olarak istismar etti, çocuğu tehdit etti ve çocuğa uyuşturucu verdi. N.A. intihar girişiminde bulundu. N.A. korumaya alınınca, 7-8 yaşlarından itibaren abisinin arkadaşı E.A.’nın, sonra diğer erkeklerin kendisini istismar ettiğini anlattı. E.A., A.D. ve O.K. tutuklandı. A.T. önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, sonra tepkiler üzerine tutuklandı. Polis V.A.’yı aramaya başladı.

Kocaeli’de K.A.  (50) isimli bir erkek, sokakta kız çocuklarının eteklerinin altından fotoğraf çekti, çevredekiler erkeği darp etti. Polis olay yerine gelerek K.A.’yı gözaltına aldı, soruşturma başlatıldı.

14 Nisan

Cinayet

Samsun’da M.Ö. isimli erkek, karısı Selma Ö.’yü (51), tarlada lahana topladığı sırada pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Kadın olay yerinde hayatını kaybederken intihar girişiminde bulunan erkek hastaneye kaldırıldı. Erkek tedavisi tamamlandığında tutuklandı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Diyarbakır’da Ronayi Ç. (17)ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı. Çocuğun intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de S.P. isimli erkek, boşandığı ancak birlikte yaşamaya devam ettiği S.G. isimli kadını darp ve tehdit etti.

Edirne’de A.H. isimli erkek, dini nikâhlı karısı S.G.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Tehdit

Bolu’da E.İ. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu C.İ.’yi (31) ve yakınlarını “Hepinizi kör bıçakla keseceğim. 3-5 gün yatarım 6’ncı gün yine dışardayım” diyerek tehdit etti. Erkek kendisine sistematik şiddet uyguladığı için boşanma davası açan kadın, boşanma davasının erkek katılmadığı için ertelendiğini söyledi.

Çocuğa Şiddet

Adana’da M.A. isimli erkek, karısı E.A. ile kavga ettiği için 4 yaşındaki kızı E.’yi rehin aldı, evin damından aşağı sarkıttı ve atmakla tehdit etti. Olay yerine giden polis, erkeği yakalayarak gözaltına aldı.

15 Nisan

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da İ.H.G. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Y.G.’yi evine giderek darp etti, silahla rehin aldı. Erkek, kendisini durdurmaya çalışan M.Ç. isimli kadını bacağından burdu. İ.H.G. gözaltına alındı, M.Ç. hastaneye kaldırıldı.

İstanbul’da E.G. isimli erkek, G.S. isimli kadını ateşli silahla ağır yaraladı ve intihar girişiminde bulundu. Kadın hastaneye kaldırıldı, soruşturma başlatıldı.

Mardin’de E.D. isimli taksi şoförü erkek, taksiyle takip ettiği kadına aracıyla vurdu. Kardeşi olan kadın yere düşünce erkek araçtan indi, kadınla kavga etmeye başladı, kadın yardım isteyerek kaçtı.

Adana’da Z.Ç. (36) isimli erkek, İran vatandaşı G.A.A.’yı darp etti. Z.Ç. kadını “Ben var ya seni öldürsem de ceza yemem. Benim yiyeceğim ceza 3-5 ay haberin olsun. Her şeyi göze alıyorum ben. 5 sene de 10 sene de yatsam göze alıyorum” diyerek kadını tehdit etti. Erkek tutuklandı, tedbir kararı verildi.

Bursa’da bir erkek, sokakta bir kadını darp etti. Çevredekiler erkeği durdurdu. Erkek olay yerinden kaçtı.

Taciz

İstanbul’da bir erkek, parkta yürüyüş yapan bir kadını taciz etti.

16 Nisan

Şiddet / Yaralama

Antep’te ismi basına yansımayan bir erkek, karısı L.M.’yi (29) bayılana kadar darp etti. Erkeğin kadına sistematik şiddet uyguladığı ortaya çıktı.

Edirne’de C.K. isimli erkek, eski karısı S.S.’yi evine giderek darp etti. Polis soruşturma başlattı.

Meşru Müdafaa

Afyon’da M.A. isimli erkek, uzak akrabası olan N.A. ile çiftlik evine giderek kendisine hayvan vermediği için kavga etti. N.A., kendisini darp ettiğini söylediği M.A.’ya av tüfeğiyle ateş etti. N.A. ve olaya tanıklık eden çiftlik sahibi A.T. gözaltına alındı. N.A. ve A.T. tutuklandı.

17 Nisan

Şiddet / Yaralama

Aydın’da B.K. isimli erkek, oğlunun karısı F.K.’yi tüfekle sırtından vurdu. Evde kadınla bilinmeyen bir nedenle kavga eden erkek, kadını vurduktan sonra polise teslim oldu. Kadın hastaneye kaldırıldı. Polis soruşturma başlattı.

Giresun’da S.K. isimli erkek, H.S. isimli kadını işyerine giderken sokakta darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Taciz

İstanbul’da bir erkek, sokakta bir kadını taciz etti, kadının kocası ve iki yakını erkeği darp etti. Erkeğin kadını bir ay boyunca takip ettiği iddia edildi.

Çocuk İstismarı

Tekirdağ’da 17 yaşındaki kız çocuğu, emniyete giderek O.M. isimli erkeğin kendisine 2 yıl önce istismarda bulunduğunu, görüntülerini çekerek arkadaşlarına gönderdiğini, 8 diğer erkeğin o zamandan itibaren 2 yıldır kendisine şantajla istismarda bulunduğunu söyleyerek şikâyetçi oldu. O.M., T.T., M.L., M.G., B.E., E.G., A.Ö. tutuklandı, A.D. ve R.C.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

18 Nisan

Cinayet

Sivas’ta R.P. (60) isimli erkek, “iftarı hazırlama” konusunda kavga ettiği karısı Mevlüde P.’yi (60) göğsünden ve sırtından bıçaklayarak yaraladı. R.P. olay yerinde gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Kütahya’da E.N. isimli erkek, eski karısı H.Ç.’yi işyerine giderek bıçakladı. Hakkında uzaklaştırma kararı olan erkek olay yerinden kaçtı. E.Ç. hastaneye kaldırıldı.

Ankara’da L.S. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu N.S.’nin evine girerek 4 aylık kızını pencereden kaçırdı. N.S. (30) erkeğe kendisine şiddet gösterdiği için boşanma davası açmıştı, erkek hakkında tedbir kararı vardı. Polis erkeği yakalayarak gözaltına aldı.

19 Nisan

Şiddet / Yaralama

Edirne’de A.Ş.E. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı A.E.’yi darp etti.

Edirne’de H.B.İ. isimli erkek, annesi N.İ.’yi darp etti. N.İ. şikâyetçi oldu.

İstanbul’da bir erkek, sokakta bir kadını darp etti. Olayın görüntüsü sosyal medyaya yansırken yasal süreç basına yansımadı.

Cinsel Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de zihinsel engelli S.E.’yi (50) kaçıran ve kadına tecavüz eden C.D. ve R.P. isimli 2 erkek gözaltına alındı. Erkekler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. S.E. 2 gün boyunca kayıp olarak aranmıştı, erkeklerin kadını 2 gün boyunca zorla bir yerde tuttuğu iddia edildi.

20 Nisan

Cinayet

İstanbul’da K.B. isimli erkek, kardeşi Yıldız Gül’ü (38) sokakta boğazından bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek gözaltına alındı. K.B. kadını “namus için” öldürdüğünü söyledi, tutuklandı.

Bursa’da M.Y. (45) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Aygül Y.’yi (45) sokakta tabancayla vurarak öldürdü. M.Y. olay yerinden kaçtı, polise intihar tehdidiyle direndikten sonra gözaltına alındı. Aygül Y.’nin annesi, erkeğin ve ailesinin kadını sürekli tehdit ettiğini açıkladı. Erkek kadını işyerine gitmek için kullandığı servise bindiği yerde servis saatini bildiği için bekleyerek öldürdüğünü itiraf ederken “Ne olduysa sinirlenip vurmuşum” dedi. Erkek tutuklandı.

Taciz

Çorum’da A.S. isimli erkek, M.S. isimli kadını sürücüsü olduğu kamyonette taciz etti ve kamyonetten yola attı. Kadın şikâyetçi oldu, erkeğin kendisine tecavüz etmeye çalıştığını, karşı koyduğu için kendisini yola attığını söyledi. M.S. gözaltına alındı.

İstanbul’da bir erkek, metrobüste bir kadını taciz etti. Kadın ve diğer yolcular erkeği durdurdu. İsmi basına yansımayan erkeğin cinsel organını gösterdiği iddia edildi.

21 Nisan

Şiddet / Yaralama

Edirne’de S.A. isimli erkek, kavga ettiği karısı F.A.’yı darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de K.Ç. isimli erkek, dini nikahlı karısı E.K.’yi darp ederek yaraladı. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de U.K. isimli erkek, karısı S.K.’yi darp etti, kadını bıçakla tehdit etti.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Mardin’de R.O. isimli erkek, karısına tecavüz ettiği ve 6 yaşındaki çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

22 Nisan

Cinayet

Mersin’de M.A. (30) isimli erkek, evde annesi Melek Yıldız’ı (65) öldürdü. Site görevlisi, kadını evde ölü buldu ve polis çağırdı. M.A.’nın kadını öldürdükten sonra cesedini bavula koyduğu ve evde uyurken yakalanarak gözaltına alındığı iddia edildi. M.A.’nın annesine geçmişte de şiddet uyguladığı, kadını bıçakladığı iddia edildi. Erkek tutuklandı.

Afyon’da N.G. (68) isimli erkek, oğlunun karısı Filiz G.’yi (36) ve kadının sevgilisi Kamil Ç.’yi (51) evinde tabancayla vurarak öldürdü. N.G., oğlu şehir dışındayken kadını ve sevgilisini evde bulunca onları öldürdü ve jandarmayı aradı. Erkek olay yerinde gözaltına alındı, tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Kars’ta Hanife D. (18) evinde ölü bulundu. Ailesinin kadını evlenmeye zorladığı, erkeğin kadını şiddet uygulayarak intihara sürüklediği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

23 Nisan

Çocuk Cinayeti

İstanbul’da C.Y. isimli erkek, 14 yaşındaki kızı Zeynep Yılmaz’ı boğarak öldürdü ve silahla intihar etti. Erkeğin bir intihar mektubu yazarak kıskandığı eski karısını suçladığını, ondan intikam almak için kızını öldürdüğü iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de T.N. isimli erkek, birlikte yaşadığı P.C. isimli kadını darp etti. P.C. şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Zonguldak’ta bir erkek, sokakta ismi basına yansımayan bir kadını darp ederek yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Soruşturma başlatıldı.

Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da Semanur K. (18) ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi. Jandarma inceleme başlattı.

Tehdit

İstanbul’da S.D. isimli erkek, eski sevgilisi Y.T.’yi sistematik olarak tehdit etti. Kadın hakkında uzaklaştırma kararı çıktığında kadını tehdit etmeye devam etti.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Aydın’da Ö.D. isimli erkek, birlikte yaşadığı H.P. isimli kadına gece uyuduğu sırada tecavüz etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek gözaltına alındı.

24 Nisan

Cinayet

Kırıkkale’de M.D. (75) isimli erkek, karısı Koçer D.’yi (56) bıçaklayarak öldürdü. M.D. kadını öldürdükten sonra evi ve arabasını ateşe verdi. Koçer D.’nin erkekle 1,5 ay önce evlendiği ortaya çıktı. Yakalanarak gözaltına alınan M.D. kadını öldürdüğünü itiraf etti. Erkek tutuklandı. Erkeğin Koçer D.’yi öldürme nedeni basına yansımazken, adliyenin önünde “…temizleme yazın. Yazmazlarsa öldürürüm” diyerek gazetecileri ölümle tehdit etti.

Şüpheli Ölüm

İzmir’de Sıdıka D. isimli kadın, iş yerlerinin olduğu bir pasajda ölü bulundu. Kadının ölüm nedeninin tespiti için araştırma başlatıldı.

Hakkari’de Z.Ö. (37) isimli kadın, evinde asılı şekilde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Denizli’de A.A. (48) isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan karısı S.A.’yı evine giderek darp etti, kadını bıçakla tehdit etti. Çevredekiler kadına yardım ederek erkeği durdurdu. A.A. gözaltına alındı.

İstanbul’da bir erkek, evde Suriye vatandaşı karısını darp etti. Kadın balkona çıkarak yardım isteyince çevredekiler polis çağırdı. Erkek olay yerinden kaçtı. Polis kadını karakola götürdü.

Antalya’da H.A. isimli erkek, sokakta sevgilisi olan kadını darp etti. Kadının komşuları kadına yardım etmek üzere sokağa indi, erkek F.Ç. isimli kadını da darp etti ve onun kardeşi olan N.A. isimli erkeği çatalla yüzünden yaraladı.

İstanbul’da bir erkek, sokakta kavga etmeye başladığı, Türkiye vatandaşı olmayan bir kadını çevreden aldığı çivili sopayla darp etmeye çalıştı. Erkek kadına vurdu, kadın sopayı erkeğin elinden alarak erkeği yaraladı ve olay yerinden kaçtı. Erkek hastaneye kaldırıldı.

25 Nisan

Cinayet

Van’da Mültezim I. (31) isimli kadın evinde ölü bulundu. Aralarında kadının kocası E.I.’nın da olduğu 4 kişi gözaltına alındı. Önce kadının intihar ettiği iddia edildi, otopside kadını E.I.’nın ateşli silahla başından vurarak öldürdüğü tespit edildi. E.I. tutuklandı. E.I.’nın kadına sistematik şiddet uyguladığı, onu 5 aylık hamileyken düşük yapana kadar darp ettiği ortaya çıktı.

Şüpheli Ölüm

Amasya’da Keziban D. (72) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da M.E. (31) isimli erkek, sevgilisi E.A.’yı (27) darp etti. Kadın, arkadaşının annesi Z.G.’nin evinde kalıyordu, erkek evde yangın çıkardı. Hastanede yattığı ve olay sırasında evde olmadığı için Z.G. yaralanmadı. Ertesi gün M.E., yine Z.G.’nin evini ateşe verdi ve E.A.’nın babasının evinde de yangın çıkardı. Gözaltına alınan M.E. tutuklandı.

Van’da H.D. isimli erkek, sokakta E.D. isimli kadını ve kızını takip ederek bileziğini çalmak için darp etti. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

Adıyaman’da bir erkek, sokakta bir kadını darp etti, kadına yardım etmeye çalışan Y.G. isimli erkeği yaraladı. Polis soruşturma başlattı.

26 Nisan

Şiddet / Yaralama

Edirne’de S.K. isimli erkek, kendisini aldatırken yakalayan karısı H.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu. Soruşturma başlatıldı.

Samsun’da S.G. (27) isimli erkek, ayrı yaşadığı karısı M.G.’yi (24) kaldığı eve giderek zorla sokağa çıkardı ve darp etti. Erkek, kadının arkadaşı olan Y.Ö. isimli kadını da darp etti. Erkek tutuklandı.

Adana’da B.Y. isimli erkek, H.Y. (26) isimli kadını darp etti, arkadaşı olan R.B. isimli kadının yanına gitti. Burada R.B.’nin kocası V.B., kadını darp etti. V.B. kadını evde bir odaya kilitleyerek alıkoydu, kadın polis çağırarak yardım istedi. Polis erkeği gözaltına aldı, erkek tutuklandı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da E.T. isimli erkek, iş ilanı ile görüşmeye çağırdığı A.Ç. (24) isimli kadına tecavüz ettiği, kadını alıkoymaya çalıştığı gerekçesiyle tutuklandı.

27 Nisan

Şiddet / Yaralama

Zonguldak’ta T.S. (35) isimli erkek, G.G. (31) isimli kadını sokakta darp etti. G.G. polis çağırdı, erkekten şikâyetçi oldu. Polis soruşturma başlattı.

Edirne’de A.M. isimli erkek, birlikte yaşadığı H.Ç. isimli kadını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında işlem başlatıldı.

28 Nisan

Cinayet

Ağrı’da M.D. isimli erkek polis memuru, bir pansiyonda tartıştığı polis memuru Esra Çelik’i (26) silahı ile ateş ederek öldürdü. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Kavganın içeriği basına yansımadı. Ancak pansiyonda kalanların kavga yüzünden polis çağırdığı, polislerin “şikâyet yoktur” tutanağı tuttuğu sırada M.D.’nin Esra Çelik’i öldürdüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

Samsun’da, hakkında uzaklaştırma kararı olan B.C. (44) isimli erkek, karısı Ayşe C.’yi (39) evine giderek ateşli silahla öldürdü. Kadını apartmanının önünde ateşli silahla öldüren erkek, polise teslim oldu. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Erkek tutuklandı.

Burdur’da R.T. (30) isimli erkek, Hatice Işık’ı (28) iş yeri olan dükkana giderek av tüfeğiyle öldürdü. Erkek olay yerinden kaçtı, yakalanarak gözaltına alındı. R.T.’nin kadınla bağlantısının olup olmadığı ve kadını öldürme gerekçesi basına yansımadı.

Şüpheli ölüm

Maraş’ta Ayla Y. (31) isimli kadın, apartmanının bahçesinde ölü bulundu.

 

29 Nisan

Şüpheli Ölüm

Zonguldak’ta A.K. (56) isimli kadın evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da E.N. isimli erkek, annesi F.N.’yi (56) eve borç geldiği için darp etti ve ölümle tehdit etti.

Aksaray’da H.K. (52) isimli erkek, kardeşi olan G.G. (41) isimli kadını, onun kocası E.G.’yi (43), kızları H.G. (18) ve M.G.’yi (17) bıçaklayarak yaraladı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da İ.P. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı H.P.’ye tecavüz etti. Erkeğin kadını sokakta takip ettiği ve evine zorla girerek kadına saldırdığı ortaya çıktı. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Maraş’ta 12 yaşında bir kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddiasıyla bir erkek gözaltına alındı.

30 Nisan

Cinayet

Konya’da R.M. (22) isimli erkek, ayrı yaşadığı karısı Tuba M.’yi (23) boğazını bıçakla keserek öldürdü. 8 aylık hamile olduğu açıklanan kadını evine giderek öldüren erkek, 2 yaşındaki kızları G.M.’yi de kaçırarak olay yerinden kaçtı. Polis erkeği yakalamak için çalışma başlattı. Erkeğin 3 gün önce cezaevinden tahliye edildiği ortaya çıktı. Erkek çocuğuyla saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Sivas’ta İ.Y. isimli erkek, karısı A.Y.G.’yi darp etti. Erkek hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı verildi.

Ankara’da E.M. (35) isimli erkek, eski karısının kardeşi olan, önceden kavgalı olduğu H.G. (25) isimli erkek ve onun karısı M.G. (26) ile sokakta kavga etmeye başladı. Bu sırada E.M. isimli erkeğin kullandığı araba ile H.G.’nin kullandığı kamyonet çarpıştı. E.M., H.G. ve M.G.’yi tabancayla vurarak yaraladı, H.G. ve M.G. hastaneye kaldırıldı. E.M. intihar etti. Soruşturma başlatıldı.

Tehdit

Kilis’te M.A. isimli erkek, E.Ö. (15) isimli kız çocuğunu, annesini ve babasını tehdit etti. Erkek çocuğa istismarda bulunmuştu, çocuk “zamanında şikâyette bulunmadığı için” erkek beraat etmişti.