Erkek şiddeti Kasım 2021

Ege Öztokat 2 Aralık 2021 Türkçe
Facebook Twitter Google

Fotoğraf: Evrim Kepenek/bianet, 25 Kasım 2021, İstiklal Caddesi

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler, Kasım’da en az 34 kadını ve üç çocuğu öldürdü, iki kadına tecavüz etti.

TIKLAYIN – bianet Şiddet, Taciz, Tecavüz Çetelesi Tutuyor

TIKLAYIN – bianet erkek şiddeti çetelesi metodolojisi

Erkekler, Kasım’da en az 62 kadına şiddet uyguladı, en az 11 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az 16 kadını taciz etti, 56 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Kasım

Cinayet

Ankara’da Ö.D. (54) isimli erkek, kavga ettiği eski karısı Meltem Layıker’i (44) evinde bıçakla ve ateşli silahla öldürdü. Kızı B.F.D. annesini Ö.D.’nin öldürdüğünü, erkeğin “barışmak için” evine gittiğini, kavga edince kendisi yan odadayken silah ve bağırma sesi duyduğunu, sonra yanına giderek “Ben anneni öldürdüm, kaçıyorum” dediğini anlattı. Ö.D. yakalanarak gözaltına alındı. Erkek “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Tekirdağ’da G.K. (34) isimli erkek, sokakta kavga ettiği karısı E.K.’yi (35) kıskançlık yüzünden çıkan kavgada darp etti, kadını bıçakladı. Çevredekiler erkeği durdurdu, kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek tutuklandı.

2 Kasım

Cinayet

Malatya’da İ.T. (40) isimli erkek, şiddet uyguladığı için hakkında uzaklaştırma kararı olan Nursel T.’yi (38) evine giderek, bıçaklayarak öldürdü. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İ.T. gözaltına alındı, tutuklandı.

Bursa’da K.B. (31) isimli erkek, birlikte yaşadığı eski karısı Nurdan B.’yi (26) tabancayla başından vurarak öldürdü, cesedini ormanlık alanda gömdü. Kadını öldürdükten sonra kaplıcaya giden erkek, sorguda cinayet işlediğini itiraf etti. Erkeğin kadını öldürmeden önce kadının babası V.B.’nin iş yerine götürdüğü, kadını öldüreceğini söylediği, V.B.’nin “Götür ne yaparsan yap” dediği iddia edildi. 2019’da boşanan K.B. ve Nurdan B.’nin bir yıl ayrı kaldıktan sonra barıştığı ve tekrar birlikte yaşadığı açıklandı. Erkek kadını 2 Kasım’da öldürdü, kadın 9 gün kayıp olarak arandı. K.B., V.B., K.B.’nin sevgilisi S.T., taksi şoförü K.A. gözaltına alındı. K.B. tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Mersin’de D.Y. isimli erkek, sokakta eski karısı H.G.’yi bacağından vurarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, D.Y. gözaltına alındı.

İstanbul’da O.A. isimli erkek, eski sevgilisi olduğu iddia edilen F.B.’yi sokakta darp ederek yaraladı. Çevredekiler polis ve ambulans çağırdı, kadın hastaneye kaldırıldı.

İstanbul’da bir erkek, bir kadını parasını gasp etmek için evine giderek darp etti.

Edirne’de A.E. isimli erkek, kavga ettiği karısı A.E.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Hakkari’de L.Ö. (17) isimli kız çocuğu 30 Ekim akşamı bulunduğu evin dördüncü katından atlayarak intihar girişiminde bulundu. Hastaneye kaldırılan çocuk babası, kuzeni ve dayısının kendisini istismar ettiğini söyledi. Babası ve kuzeni “istismar” ve “intihara sürükleme” suçlarından tutuklandı, diğer şüpheli V.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tekirdağ’da Z.T. isimli erkek, 16 yaşındaki kızı D.T.’ye istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Çocuğun okulundaki rehberlik öğretmeninin şikâyeti üzerine D.T. ve annesi ifade verdi. Z.T. tutuklandı.

3 Kasım

Cinayet

Aydın’da H.Ş. (71) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Huriye Ş.’yi (71) ve kızı Sevda Ş.’yi (49) tabancayla vurarak öldürdü. H.Ş. arabasıyla olay yerinden kaçtı, tabancayla intihar etti.

Antep’te A.Ç. (62) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Behiye Ç.’yi (57) bıçaklayarak öldürdü. Erkek kadını 27 Ekim’de bıçakladı, kadın kaldırıldığı hastanede 3 Kasım’da hayatını kaybetti. Kadını “500 lira nafaka istediği için” öldürdüğü iddia edilen A.Ç. tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Samsun’da A.Y. isimli erkek, eski sevgilisi olduğunu iddia ettiği E.K.’yi ve onun kocası A.D.’yi evlerine giderek rehin aldı. Polis A.Y.’yi gözaltına aldı.

Kocaeli’de sokakta oyun oynayan çocuklar kavga ettiği için çocukların aileleri kavga etmeye başladı. 3 erkek ve 1 kadın, N.T. (42) isimli kadını ve oğlu Y.T.’yi (12) darp etti. N.T. şikâyetçi oldu.

Edirne’de G.I. isimli erkek, Bulgaristan vatandaşı sevgilisi D.M.I.’yı darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Taciz

Nevşehir’de kimliği belirsiz bir erkek, sokakta 3 kadını takip ve taciz etti. Erkek gözaltına alındı.

Denizli’de sokakta üç erkek, G.Ş. isimli kadını taciz etti. Yoldan geçen E.Ç. isimli erkek, G.Ş.’ye yardım etmek istedi, erkekler E.Ç.’yi darp etti ve yüzünden bıçakladı. Polis erkekleri gözaltına aldı, E.Ç. hastaneye kaldırıldı.

4 Kasım

Cinayet

Kırklareli’de S.G. (44) isimli erkek, sokakta işten evine dönen eski sevgilisi olduğu iddia edilen İlknur Gökay Tuncel’i (42) takip etti, bıçakla saldırdı. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. S.G. kendini de bıçakladı, hastaneye kaldırıldı.

Şiddet / Yaralama

Hakkari’de A.K. (40) isimli kadın, kocası C.K.’nin kendisine yıllardır sistematik şiddet uyguladığını söyleyerek şikâyetçi oldu. Erkek hakkında 2 hafta uzaklaştırma kararı verildi. Erkek kadının evine giderek eşyalarına zarar verdi, tehdit etti. Kadın basına konuşarak yardım istedi.

5 Kasım

Şüpheli Ölüm

Rize’de Ayşe M. (83) isimli kadın, evinin yakınında bir arazide ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de C.S. (48) isimli erkek, kıskandığı karısı G.S.’yi (42) pompalı tüfekle ağır yaraladı, komşusu olan Burak Işık (41) isimli erkeği öldürdü. C.S. tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Nevşehir’de bir erkek, sokakta 3 kız çocuğunu takip ve istismar ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Soruşturma başlatıldı.

Düzce’de A.K. isimli erkek, engelli üvey kızına 4 yıldır istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Trabzon’da 3 kişi, 2 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Van’da bir kişi seks işçiliğine zorlama suçundan tutuklandı. Kaç kadını seks işçiliğine zorladığı basına yansımadı.

6 Kasım

Faili Belirlenmemiş Cinayet

Batman’da kimliği belirsiz bir kişi, bir Zehra E. (22) isimli kadını çalıştığı kafede silahla vurarak öldürdü. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Soruşturma başlatıldı.

Şüpheli Ölüm

Kocaeli’de trans kadın Tülin yol kenarında ölü bulundu. Arkadaşları seks işçisi olarak çalışan kadını aracına bindiği iki tır şoförünün onu hareket halindeyken tekmeyle araçtan attığını söyledi.

Şiddet / Yaralama

Ankara’da E.Ç. (39) isimli kadın, kocası R.Ç. (43) hakkında şikâyetçi oldu. Kadının kendisine şiddet uyguladığını, kaburgasını ve burnunu kırdığını söylediği erkek hakkında uzaklaştırma kararı verildi. Erkek kadını kaçırarak başka bir ile götürdü, tehdit etti. Boşanma davası açıldı.

Edirne’de S.U. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı F.U.’yu darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Taciz

M.K. isimli kadın, C.Ö. isimli erkek hakkında rızası dışında müstehcen fotoğraflar yolladığı gerekçesiyle şikâyetçi oldu.

Çocuk İstismarı

Ordu’da C.Y. isimli erkek lise öğretmeni, öğrencisi olan bir oğlan çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle açığa alındı. Adli ve idari soruşturma başlatıldı.

7 Kasım

Cinayet

Afyon’da İ.K. isimli erkek, kendisine icra davası açtığı için eski damadı Yusuf Mercan ve onun ailesinin arabasına ateş açtı. Erkek Hanife Mutlu, Hatice Mercan ve Şefika Mercan isimli üç kadını ve Mevlüt Mercan isimli erkeği öldürdü. Yusuf Mercan ağır yaralı hastaneye kaldırıldı, 6 gün sonra hastanede hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan İ.K. yakalanarak gözaltına alındı. Olay anında arabada 1 yaşında bir bebek de olduğu açıklandı. İ.K. tutuklandı.

Antalya’da S.G. (68) isimli erkek, evinde sevgilisi olduğu iddia edilen Ayşegül Sert’i (45) tabancayla vurdu. Erkek kadını vurduktan sonra intihar etti. Kadın olay yerinde, erkek hastanede öldü. Apartman görevlisini arayarak cinayet işlediğini söyleyen erkeğin evine polis kapıyı kırarak girdi. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Maraş’ta Ş.S. (26) isimli erkek, eski karısı E.S.’yi pompalı tüfekle yaraladı. Erkek, kadına ateş ettikten sonra intihar etti. E.S. hastaneye kaldırıldı, soruşturma başlatıldı.

Edirne’de E.D. isimli erkek ve arkadaşı olan C. isimli erkek, sokakta karşılaştıkları E.D.’nin karısı Y.D.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da T.K. (28) isimli erkek, eski sevgilisi D.K.’yi (25) “kendisinden ayrıldığı için” kaçırdı, zorla ormanlık alana götürdü, cinsel saldırıda bulundu. Erkek hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığı için olay basına kasım ayında yansıdı.

8 Kasım

Şüpheli Ölüm

Aydın’da Ayşe K. (73) isimli kadın evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da İ.F. isimli kadın, eski kocası H.H.K.’nin kendisini darp ve tehdit ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu.

Antep’te hakkında uzaklaştırma kararı olan A.K. (50) isimli erkek, karısının evine giderek ruhsatsız silahıyla eve ve araçlara ateş açtı. A.K. tutuklandı.

Tehdit

Eskişehir’de B.D. isimli erkek boşanma aşamasında olduğu F.D. isimli kadınla kavga etti, kadını evini yakmakla tehdit etti. Olay yerine gelen polis F.D.’yi dışarı çıkardı, erkek ikna edilerek gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Adıyaman’da bir okulda müdür yardımcısı olan Y.U.’nun ve A.K. isimli öğretmenin bir öğrenci çocuğu istismar ettiği ve erkeklerin serbest bırakıldığı iddia edildi.

9 Kasım

Cinayet

Bartın’da E.Ö. (27) isimli erkek, eski sevgilisi Azize Gülmez’i (25) işyerinde ateşli silahla öldürdü. E.Ö. kadını telefonla aradı ve kadınla tartıştı. Sonra kadının işyerine giden erkek kadınla burada kavga ettikten sonra yanında getirdiği tabancayla kadını göğsünden vurdu. Kendisini durdurmaya çalışan E.Y. (26) isimli erkeği de yaraladı. Erkek olay yerinden kaçtı. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İstanbul’da Başak Cengiz (28) isimli kadın yol kenarında kılıçla bıçaklanmış şekilde ağır yaralı bulundu. Hastaneye kaldırılan kadın hayatını kaybetti. Kadını öldüren kişinin kimliğinin tespiti için çalışma başlatıldı. Erkeğin kadının önünde yürüdüğü sitede oturan B.C.B. isimli erkeğin öldürdüğü tespit edildi. Gözaltına alınan erkek “tasarlayarak canavarca hisle acı çektirerek öldürme” ve “silahla tehdit” suçlarından tutuklandı. Erkek “olay günü sinirli ve moralinin bozuk olduğunu daha kolay olduğu için bir kadını öldürmeyi tercih ettiğini” söyledi.

İstanbul’da H.B. (51) isimli erkek, Neslihan Batur’u (45) öldürdü ve su kuyusuna attı. Erkeğin kadının sevgilisi olduğu ve kadını kıskançlık bahanesiyle boğarak öldürdüğü açıklandı. Kadının kızı kayıp başvurusunda bulundu. Kadının 9 Kasım’da H.B.’nin çalıştığı fabrikanın deposuna gittiği tespit edildi. H.B. gözaltında kadını orada kavga ederken öldürdüğünü itiraf etti. Erkek 12 Kasım’da tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da kimliği basına yansımayan bir kadın, boşaltılmış 7 katlı bir binadan düşerek öldü. Görgü tanıkları olaydan sonra binadan kaçarak uzaklaşan birini gördüklerini söyledi.

Şiddet / Yaralama

Kayseri’de EŞ. İsimli erkek, kavga ettiği, ismi basına yansımayan kadını bıçakladı, olay yerinden kaçan erkek dağlık alanda yakalanarak gözaltına alındı.

Antep’te Ö.D. isimli erkek, komşusu olan Ç.K.S. isimli kadını köpekleri kavga ettiği için demir çubukla ve kafasını kaldırım taşlarına vurarak darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

İstanbul’da bir eğlence mekânında çalışan erkeklerin 3 müşteri kadını ve yanlarındaki erkekleri darp ettiği, bir kişinin burnunun kırıldığı, birini kafasını kaldırıma vurularak yaraladıkları açıklandı. Eğlence mekânı çalışanların işine son verdiğini iddia etti.

Ankara’da E.A. (32) isimli erkek, bir mağazada kasada sosyal mesafeye dikkat etmesi için kendisini uyaran F.K. isimli kadını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Adana’da G.G. (28) isimli kadın, kocası M.G.’nin (32) kendisine iki gün boyunca işkence yaptığını, daha önce de ellerini bağlayarak darp ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Kadın erkeğin kendisini ve ailesini öldürmekle tehdit ettiğini de söyledi. Polis erkeği gözaltına almak için arama çalışması başlattı. Erkek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Antep’te bir grup erkek, futbol maçında kadın hakemi darp etti. Kadın hastaneye giderek darp raporu aldı.

10 Kasım

İntihara Sürükleme

İstanbul’da S.A. isimli kocasının yıllardır sistematik şiddet uyguladığı ve olay günü darp ettiği Münevver A. (26) intihar etti.

Cinayet

Antep’te Fatma T., oğlu F.T. evini ateşe verip silahıyla havaya ateş açınca kaçarak sığındığı komşusunun evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Erkek gözaltına alındı.

Çocuk Cinayeti

Mersin’de Müslüme Y. (3) isimli kız çocuğu 10 Kasım’da kayboldu. 10 gün sonra cansız bedeni bulundu. Çocuğun ailesinden 8 kişi gözaltına alındı, 7’si serbest bırakıldı, çocuğun dedesi H.Y. “altsoya karşı kasten öldürme” suçundan tutuklandı. H.Y.’nin çocuğun biyolojik babası olduğu tespit edildi. H.Y.’nin gelini S.Y.’ye tecavüz ettiği ve ailedeki çocuklara istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

Şiddet / Yaralama

Denizli’de bir erkek, sokakta bir kadını darp etti. Çevredekiler erkeği durdurdu. Polis soruşturma başlattı.

Çocuğa Şiddet

Konya’da A.E. (51) isimli erkek, ayrıldığı dini nikahlı karısı R.H.’ye “gözdağı vermek için” kızı M.E.’ye (14) işkence yaptı. M.E. babasının kendisini annesiyle görüştüğü için eve kapatarak 3 gün kemer ve tavayla darp ettiğini söyledi. Erkek sonra sevgilisi A.B.’yi azmettirdi, A.B., annesin çalıştığı kafede M.E.’yi bacağından tabancayla vurdu. A.E. tutuklandı. A.B. tutuklandıktan sonra serbest bırakıldı.

11 Kasım

Cinayet

İstanbul’da S.M.D. (34) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Hanife D.’yi (31) sokakta bıçaklayarak öldürdü. Çocuklarını okula bıraktıkları, sonra kavga ettikleri ve erkeğin yanındaki ekmek bıçağıyla kadına saldırdığı açıklandı. Çevredekiler polis çağırdı, kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Erkek olay yerinde gözaltına alındı, tutuklandı.

Hatay’da H.K. (43) isimli erkek, kavga ettiği karısı Sanem K.’yi (35) evde eşarpla boğarak öldürdü. Erkek kadını öldürdükten sonra çocuklarını okuldan alıp akrabaların evine bıraktı ve teslim oldu. Erkek tutuklandı.

Ordu’da İ.P. (47) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Selime P.’yi sokakta çocuklarının önünde kullandığı minibüsle ezdi, sonra araçtan inerek kadını darp etti. Minibüs ile duvar arasında sıkışan kadın ambulansta hayatını kaybetti. İ.P. gözaltına alındı, tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Denizli’de Ece Şennur T. (30) evinde başında tabancayla vurulmuş şekilde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de İ.T. isimli erkek, kavga ettiği R.T.’yi evde ve iş yerinde darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

12 Kasım

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Arzu D. (24) isimli kadın evde doğalgaz borusuna asılı şekilde ölü bulundu. 8 aylık hamile olduğu açıklanan kadının ailesi kadını kocası E.D.’nin kadına sistematik şiddet uyguladığını, kadının “ölürsem bunun sorumlusu kocamdır” dediğini söyledi. Kadının emniyete başvurarak erkekten şikâyetçi olduğu açıklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da Türkiye vatandaşı olmayan bir erkek ve kadın, sokakta M.K. isimli kadını darp etti.

Çocuğa Şiddet

Ankara’da Y.C.Ü. isimli erkek, sevgilisinin 3 yaşındaki kızına işkence yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. Çocuk ağır yaralı hastaneye kaldırıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Aydın’da Türkiye vatandaşı olmayan 11 kadını iş vaadiyle ülkeye getirdikten sonra seks işçiliğine zorladığı iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

13 Kasım

Cinayet

İstanbul’da S.K. isimli erkek, 1 yıldır ayrı olduğu eski karısı Gülsüm Yarış’ı (38) tabanca ile başından vurarak öldürdü. S.K.’nin eski karısının evine “çocukları görmeye” gittiği, burada tabancayla başından vurduğu açıklandı. Erkek olay yerinden kaçtı. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Polis S.K.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Çanakkale’de T.Y. (36) isimli erkek, çalıştığı pizzacının üst katında oturan Nilgün Akman Sümer (60) ve kocası Süha Sümer’i (62) evlerine giderek bıçaklayarak öldürdü. T.Y. emniyete giderek teslim oldu. T.Y.’nin cinayeti kira konusunda anlaşmazlık yüzünden işlediğini söylediği iddia edildi. Erkek tutuklandı. T.Y. ile birlikte gözaltına alınan arkadaşı M.U. ve mekân sahipleri Z.K.Ö. ve T.E. ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Şüpheli Ölüm

Van’da Fezile A. (40) şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Kadına sistematik şiddet uygulayan ve tehdit eden kocası A.A. gözaltına alındı, serbest bırakıldı. A.A.’nın 8 ay önce tutuklandığı, kadının şüpheli ölümünden bir hafta önce tahliye edildiği ortaya çıktı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da M.G. isimli erkek, otobüs durağında kavga ettiği eski karısı F.G.’yi silahla ayaklarından vurdu. Erkek olay yerinden kaçtı, F.G. hastaneye kaldırıldı. Erkek yakalanarak gözaltına alındı.

14 Kasım

Cinayet

Tekirdağ’da A.E.A. isimli erkek, annesi Nurhan A. ve babası Ali A.’yı evde babasının silahıyla vurarak öldürdü. Erkek annesini ve babasını öldürdükten intihar etti. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de C.C. isimli erkek, kavga ettiği karısı İ.C.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de T.Ç. isimli erkek, kavga ettiği R.A. isimli kadını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

15 Kasım

Cinayet

Kayseri’de B.K. (63) isimli erkek, evde kavga ettiği kızı Şahinder K.’yi (40) boğazından, karnından ve göğsünden bıçaklayarak öldürdü. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Van’da Süheyla A. (40) şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Kocası A.A. gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da 4 erkek, sokakta G. (24) isimli kadına ve sevgilisi olan erkeğe el ele tutuştukları için saldırdı. Erkekler önce erkeği darp etti, yardım etmeye çalışınca kadını darp ederek yerde sürükledi. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de E.E. isimli erkek, kavga ettiği eski karısı A.D.E.’yi darp etti. A.D.E. şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan D.B. isimli erkek, dini nikahlı karısı S.U.’yu darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Taciz

Urfa’da A.D. isimli erkek, davet ettiği güzellik merkezinde cilt bakımı yaptığı Çekya vatandaşı L.A.M. (20) isimli kadına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Erkeğin aynı zamanda kadının yaşadığı evin sahibi olduğu iddia edildi.

Kırklareli’de E.S. isimli erkek ilçe belediye başkanı hakkında belediye çalışanı 4 kadını taciz ettiği gerekçesiyle iddianame hazırlandı.

16 Kasım

Cinayet

Batman’da D.D. isimli erkek, silahla evlerine giderek sevgilisinin kardeşi Sultan Karabulut’u (55) öldürdü, sevgilisi M.K.’yi yaraladı. Sultan Karabulut olay yerinde hayatını kaybetti, M.K. ağır yaralı hastaneye kaldırıldı. M.K.’nin erkek hakkında birçok kez şikâyetçi olduğu açıklandı. Olay yerinden kaçan erkeği yakalamak için çalışma başlatıldı.

Antep’te Neslihan Kaya (41) boş bir arazide boğazı kesilmiş ve bedeni bıçaklanarak parçalanmış şekilde ölü bulundu. Kadının kimliği tespit edildikten sonra kadını öldüren kişi ya da kişilerin tespiti için çalışma başlatıldı. 19 Kasım’da T.D. (30) isimli erkek “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Muğla’da Ö.O. isimli erkek, dini nikahlı karısı Sahra Gizem Aksu’yu (46) kıskandığı için arabasıyla çarparak öldürdü. Olayın kaza olduğu iddia edilmişti, sonra Ö.O.’nun kadınla kavga ettiği, kadının evden çıktığı, erkeğin kadını arabayla takip ederek kadına çarptığı ortaya çıktı. Ö.O. kadını arabanın altında 80 metre sürükledi ve cansız bedeninin üzerinden 3 kez geçti. Ö.O. gözaltına alındı, tutuklandı.

Çocuk Cinayeti

Antalya’da M.G. (32) isimli erkeğin 3 aylık kızı Elif Ada T.’yi darp ederek öldürdüğü iddia edildi. Çocuğun annesi B.E. şikâyetçi oldu, erkek gözaltına alındı. B.E. erkeğin kendisini ve çocuğu darp ettiğini, çocuk hareketsiz olduğu için akrabalarından yardım isteyerek ambulans çağrıldığını, çocuğun hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybettiğini söyledi.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da E.S. (41) isimli kadın dördüncü kattaki evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetti. İntihar ettiği iddia edilen kadının kesin ölüm sebebinin tespiti için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de A.A. isimli erkek, birlikte çalıştıkları işyerinde karısı S.K.A.’yı darp etti.

Seks İşçiliğine Zorlama

Mersin’de 2 erkek, işletmelerinde 3 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Manisa’da Özbekistan vatandaşı 3 kadını seks işçiliğine zorlayan 3 erkek gözaltına alındı.

17 Kasım

Cinayet

Antep’te H.M. (35) isimli erkek, arabada kavga ettiği karısı Esra M.’yi (31) kendisinden ayrılmak istediği için çocuklarının önünde ateşli silahla öldürdü. Erkek olay yerinden kaçtı, polis erkeği yakalayarak gözaltına aldı. H.M. tutuklandı.

Samsun’da Songül Değirmenci (44) evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatan polis olay gecesi apartmandan çıkarken görüntüsüne ulaştığı N.I .isimli erkeği gözaltına aldı. Kadını boğarak öldürdüğünü itiraf eden erkek tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Denizli’de muhtar Semiha A. (70) muhtarlık binasında ölü bulundu. Kadının ölüm sebebinin tespit edilmesi için araştırma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de M.S. isimli erkek, barışmak istediği eski karısı Ö.Ö.’yü darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

İstanbul’da bir erkek, sokakta karısı olduğu iddia edilen bir kadını çocuğunun önünde darp etti.

Van’da E.Ç.S. isimli kadın evinde silahla vurulmuş şekilde bulundu, hastaneye kaldırıldı. Silahta parmak izleri tespit edilen iki kişi, ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Çocuk İstismarı

Balıkesir’de belediyeye bağlı bir eğitim kurumunda çalışan S.S. isimli erkek, 14 yaşındaki bir çocuğa istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı, tutuklandı.

18 Kasım

Dijital Şiddet

Sosyal medyada bir erkek, H.Ö. (43) isimli kadını ve şarkıcı olan kızını taciz ve tehdit etti.

Çocuk İstismarı

Antep’te Z.E. isimli erkek, bir kız çocuğunu sosyal medya üzerinden istismar ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

19 Kasım

Cinayet

Erzurum’da M.Y. (22) isimli erkek, kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi Zeynep Uçar’ı (19) bir otoparkta bıçaklayarak öldürdü. Erkek intihar etti. Zeynep Uçar hastanede hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama

Malatya’da H.U. isimli erkek, kavga ettiği karısı ve 2 çocuğunun içinde olduğu eve pompalı tüfekle ateş açtı. Polis kadını ve çocukları binadan çıkardı. Olay yerinden kaçan erkeğin yakalanması için çalışma başlatıldı. Erkek yakalanarak gözaltına alındı.

Taciz

Ankara’da bir erkek, bir kadını mesajla taciz ettiği gerekçesiyle kadının yakınları tarafından darp edildi. Erkek hastaneye, sonra karakola götürüldü.

20 Kasım

Şiddet / Yaralama

İzmir’de bir erkek, bir saat arayla seks işçisi iki trans kadını ağır yaraladı. Kadınlar hastaneye kaldırıldı. Erkek yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı.

Taciz

İstanbul’da bir grup erkek, sokakta kadınları taciz etti. O.U. isimli erkek, kadınlara yardım etmek istediğinde erkeklerin kendisine silah çektiğini söyledi.

Tehdit

Zonguldak’ta G.Y. isimli öğretmen kadın, Milli Eğitim Bakanlığı’nda memur olarak çalışan S.H. isimli erkeğin kendisini tehdit ettiğini söyledi.

21 Kasım

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da F.A. isimli erkeğin trafikte bir taksi şoförü ile kavga ederken takside müşteri olarak bulunan kadını darp ettiği iddia edildi.

Meşru Müdafaa

İstanbul’da H.A. isimli erkek, engelli oğluna kızdığı için karısı M.B.A. ve oğlunun içinde olduğu evi ateşe verdi. Kadın ve çocuk balkondan komşularının evine geçerek kurtuldu. H.A. evde ölü bulundu, M.B.A. ifadesinde erkeğin kendisini öldürmeye çalıştığını ve kendisini korumak için erkeği öldürdüğünü söyledi. H.A. hakkında karısına şiddet uyguladığı için uzaklaştırma kararı olduğu açıklandı. Kadın gözaltına alındı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

22 Kasım

Cinayet

Van’da H.T. ve B.T. isimli iki erkek kavga etmeye başladı, H.T.’nin silahından çıkan mermi H.T.’nin gelini, B.T.’nin karısı olan Nurcan T.’yi (45) öldürdü. Erkeklerden birinin kavgalarını ayırmaya çalışırken vurduğu iddia edilen Nurcan T. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. H.T. gözaltına alındı. Kavganın arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıktığı iddia edildi.

İstanbul’da M.A. (41) isimli erkek işyerinde karısı Şahibe A.’yı (42) darp ederek öldürdü. Kadının darp edilerek öldürdüğünü belirleyen polis güvenlik kayıtlarının silindiğini kaydetti. Erkek olay yerinden kaçtı, yakalanarak gözaltına alındı.

Çocuk Cinayeti

Kocaeli’de 12 Temmuz’da A.M. (20) isimli erkeğin sokakta takip edip cinsel istismarda bulunmaya çalıştığı, direndiği için boğazını sıkarak ve başına taşla vurarak ağır yaraladığı Ayşegül Aydın (16) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. bianet erkek şiddeti çetelesinde Temmuz ayında yansıyan olaydan sonra A.M. tutuklanmıştı, çocuk 4 ay kaldığı hastanede 22 Kasım’da öldü.

Şiddet / Yaralama

Aksaray’da R.U. (65) isimli erkek, evde karısı S.U.’yu (51) uykusunda göğsünden ve kolundan bıçaklayarak ağır yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

İstanbul’da E.K. isimli erkek, eski nişanlısı T.K.’yi (24) evine giderek yakındaki sokakta darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı. Erkeğe uzaklaştırma kararı verildi, erkek serbest bırakıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Van’da 2 kişi seks işçiliğine zorlama suçundan gözaltına alındı, 1’i tutuklandı. Kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

Antalya’da 3 kişi, Özbekistan vatandaşı 2 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

23 Kasım

Cinayet

Kayseri’de K.D. isimli erkek, annesi Aysel D.’yi (60) silahla öldürdü, babası D.D.’yi bıçakla yaraladı ve intihar etti.

Şüpheli Ölüm

Sakarya’da Minel Y. (22) isimli kadın kaldığı konaklama tesisinde ölü bulundu. Çalışma başlatıldı.

İstanbul’da Meral Y. (36) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi, kadına şiddet uyguladığı iddia edilen dini nikahlı kocası F.G.’ye ulaşılamadığı açıklandı.

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de bir erkek, evde karısı K.T.’yi (34) darp etti, silah kabzasıyla kadının başına vurdu. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek olay yerinden kaçtı.

Edirne’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan E.E. isimli erkek, karısı Ş.E. ve onun annesi K.N.’yi darp etti.

Edirne’de E.D. isimli erkek, sevgilisi D.Ş.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Ankara’da 19 kişi operasyonla gözaltına alındı, bir kısmının Türkiye vatandaşı olmayan kadınları seks işçiliğine zorladığı açıklandı. Kaç erkeğin kaç kadını seks işçiliğine zorladığı açıklanmadı.

24 Kasım

Şiddet / Yaralama

Edirne’de T.M. isimli erkek, kavga ettiği karısı S.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, uzaklaştırma tedbirine başvurdu. Soruşturma başlatıldı.

Tehdit

İstanbul’da E.Y. (32) isimli erkek, metroda S.D. (26) ve N.M.D. isimli kadınları bıçakla tehdit etti. Erkek “silahla tehdit” ve “basit yaralamaya teşebbüs” suçlarından tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Denizli’de lise öğretmeni olan bir erkek, öğrencisi olan kız çocuklarını istismar ettiği, şantajla seks işçiliğine zorladığı gerekçesiyle tutuklandı.

25 Kasım

Cinayet

Adana’da Ekin Gökçe Yıldız (20) isimli kadın apartmanının bahçesinde ateşli silahla vurulmuş şekilde yaralı bulundu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis apartmandaki 2 kişiyi gözaltına aldı ve cinayet şüphelisi olarak kadının sevgilisi olduğu iddia edilen E.T. isimli erkeği yakalamak için çalışma başlattı. Erkek gözaltına alındı.

Niğde’de ismi basına yansımayan Afganistan vatandaşı kadın evinde ölü bulundu. Van’da ismi basına yansımayan bir zanlı gözaltına alındı, tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Akşehir’de Cennet K. (88) isimli kadın yol kenarında ölü bulundu. İnceleme başlatıldı.

Maraş’ta Sevtap D. (48) isimli kadın evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Çocuğu Öldürmeye Teşebbüs

Yalova’da S.O. (41) isimli erkeğin, 13 günlük kızını zehirleyerek öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edildi. Çocuk hastaneye kaldırıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de H.Ö. isimli erkek, kavga ettiği karısı K.Ö.’yü darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Edirne’de B.T. isimli erkek, kavga ettiği karısı B.K.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

26 Kasım

Şiddet / Yaralama

Ankara’da F.Ç. isimli erkek, karısı H.Ç.’yi (43) sistematik olarak darp etti, kadın boşanma davası açtıktan sonra çocukları görmeye gittiğinde kadını darp etmeye devam etti. Uzaklaştırma kararı aldıran H.Ç. basına konuşarak yardım talep etti.

Taciz

Bursa’da M.D. isimli erkek, sokakta kadınları takip ederek taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı, sınır dışı edildi.

27 Kasım

Cinayet

İzmir’de bir kişi, sokakta kavga ettiği Berrak (22) isimli trans kadını bıçaklayarak öldürdü. Ağır yaralı hastaneye kaldırılan kadın hayatını kaybetti. Bir görgü tanığının şikâyet ettiği B.Ç. isimli kişi olay yerinden kaçtı, yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı, Berrak’ın yanındaki başka bir trans kadını da yaraladı.

Şüpheli Ölüm

Sivas’ta Ayten T. (79) isimli kadın evinde ölü bulundu. İnceleme başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da A.D. isimli erkek, kardeşinin karısı N.D.’yi sokakta bıçaklayarak yaraladı ve darp etti. Erkek gözaltına alındı, kadın hastaneye kaldırıldı.

İstanbul’da L.E.Ö. isimli erkek, bir restoranda kıskançlık yüzünden kavga ettiği N.C. isimli kadını rehin aldı, yanında getirdiği pompalı tüfekle havaya ateş açtı. Polis erkeği gözaltına aldı, erkek tutuklandı.

Diyarbakır’da M.H. isimli erkek, karısı B.H.’yi satırla ağır yaraladı. B.H. hastaneye kaldırıldı. Hakkında “kasten öldürme” suçundan 18 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan erkek yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı.

İstanbul’da cezaevinden çıkan S.F. isimli erkek, eski karısı Ç.T.’yi sokakta darp etti, makasla saçlarını kesti. S.F. gözaltına alındı, serbest bırakıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Sinop’ta 4 erkek, 3’ü Türkiye vatandaşı olmayan 6 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

28 Kasım

Şiddet / Yaralama

Konya’da Y.K.’ye (26) isimli kadın kocası M.G.’nin (38) kendisine sistematik şiddet uyguladığını, erkeğin darp ettiği çocukları kaçırdığını söyleyerek sosyal medyada yardım istedi.

Çocuk İstismarı

Ankara’da bir erkeğin cezaevinde annesinin yanında kalan 5 yaşındaki bir çocuğu istismar ettiği açıklandı. Olay Kasım ayında basına yansıdı.

29 Kasım

Şüpheli Ölüm

Bartın’da Songül S. (31) isimli kadın su kuyusunda ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı. Kadının su kuyusuna kalemle 3 aile üyesinin ismini yazdığı, ölümünden bu kişileri sorumlu tuttuğu açıklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da A.N. (39) isimli erkek, misafir olarak evine gittiği arkadaşının evinde yangın çıkardı, sonra siteye geri dönerek pompalı tüfekle tanımadığı C.G. isimli kadının aracına ateş açtı. Erkek tutuklandı.

Tecavüz

İstanbul’da D.Y. (28) isimli kadın, M.T. isimli erkeğin kendisini ısrarlı takibe aldığını, taciz ettiğini ve kaçırarak tecavüz ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Basına konuşan kadın şikâyetçi olduğunda polisin kendisine yardımcı olmadığını söyledi.

Taciz

Yazar Ece E., H.Ş. isimli erkeğin kendisini 5 yıldır taciz ve tehdit ettiğini açıklayarak yardım talep etti. Kadın birçok kez şikâyetçi olduğunu, uzaklaştırma kararı aldığını, erkeğin kendisini ölümle tehdit etmeye devam ettiğini söyledi.

Giresun’da L.B. isimli erkeğin, yönetim kurulu başkanı olduğu şirkette çalışan bir kadını taciz ettiği ve kadını mesajlarına cevap vermediği için işten çıkardığı iddia edildi. Olay, kadın işe iade davası açtığı için kasım ayında basına yansıdı.

İstanbul’da ismi basına yansımayan bir kadın, bindiği takside şoförün kendisini taciz ettiğini söyledi. Yargı süreci basına yansımadı.

Çocuk İstismarı

Ankara’da F.A. (22) isimli erkek, N.Y. (13) isimli kız çocuğuna istismar ettiği ve içki içirdiği gerekçesiyle gözaltına alındı, serbest bırakıldı. Erkeğin çocuğu baygın şekilde eve götürürken güvenlik kamera görüntüsü ortaya çıkınca tekrar yakalama kararı çıkarıldı. Erkeğin babasının N.Y.’nin ailesini arayarak olayın üzerini kapatmalarını, çocuğu 18 yaşına girdiğinde “evlendirmek” istediğini söylediği iddia edildi.

30 Kasım

Şiddet / Yaralama

İzmir’de İ.T. (34) isimli erkek, sokaktan geçen tanımadığı T.S. (26) isimli kadını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı.

Kocaeli’de bir erkek, karısı H.E.’yi (73) demir çubukla darp etti. Kadın sığınma evine götürüldü.

Edirne’de İ.U. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı H.U.’yu darp etti. Şikâyetçi olan kadın, erkeğin evine gelerek kendisini darp ettiğini, tehdit ettiğini ve kendisine hakaret ettiğini söyledi. Soruşturma başlatıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Bursa’da 12 kişi, 11’i Türkiye vatandaşı olmayan 20 kadını seks işçiliğine zorladığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Denizli’de 3 kişi seks işçiliğine “teşvik ve aracılık etme” suçundan gözaltına alındı. Kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

Maraş’ta 2 erkek, H.T.’yi (54) seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Çocuğa Şiddet

Antep’te bir erkek, oğlu olan 3 aylık Y.G.’yi darp ederek yaraladı. Bebek hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı.