Erkek şiddeti Temmuz 2020

Ege Öztokat
Facebook Twitter Google

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Temmuz 2020’de en az 32 kadını ve üç çocuğu öldürdü, dokuz kadına tecavüz etti.

Erkekler, Temmuz’da en az 80 kadına şiddet uyguladı, en az üç çocuğu öldürdü. Aralarında oğlan çocukların da olduğu en az 27 çocuğu istismar eden erkekler, en az 15 kadını taciz etti. Erkekler en az 113 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Temmuz

Cinayet

Samsun’da U.Y. (26) isimli erkek, evden ayrıldığı için kavga ettiği karısı Gülsüm Y.’yi (21) tabancayla başından vurarak öldürdü.  U.Y. Trabzon’a gitti, kadını arabasına bindirdi ve yolda öldürdü, Samsun’da polise teslim oldu ve gözaltınaf alındı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Samsun’da S.E. (13) isimli çocuk evinde baygın halde bulundu, hastanede hayatını kaybetti. Çocuğun çakmak gazı içtiği iddia edildi. Çocuğun cinsiyeti basına yansımadı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da M.Y. isimli erkek, çocuklarını icra yoluyla kendisinden almaya gelen eski karısı F.Y.’yi silahla vurdu, vücudunun 4-5 yerinden yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek olay yerinden kaçtı.

Batman’da K.Ç. isimli erkek, babasının evine gittiği için karısı B.Ç.’yi, babası M.A.’yı ve erkek kardeşi K.A.’yı bıçakla yaraladı. Jandarma K.Ç.’yi gözaltına aldı. B.Ç., M.A. ve K.A. hastaneye kaldırıldı.

İstanbul’da D.B. isimli kadın, sevgilisi O.G. isimli oyuncunun 13 Haziran tarihinde kendisini darp ettiğini, bayıldıktan sonra darp etmeye devam ettiğini açıkladı. O.G.’nin bir saatten uzun süre fiziksel şiddet gösterdiğini, evden çıkmasını engellediğini söyleyen D.B. darp raporu aldı ve şikâyetçi oldu.

Edirne’de O.A. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı S.A.’yı darp etti, av tüfeğiyle tehdit etti, yatak odasına kilitledi. Kadın şikâyetçi oldu, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da A.Y. (48) isimli erkek, parkta oynayan 7 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı, darp etti ve istismar etti. Savcılık “cinsel amaçla çocuğa karşı cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “çocuğun cinsel istismarı” suçlarından ceza talep etti.

2 Temmuz

Şüpheli Çocuk Ölümü

Van’da Melek M. (2) isimli kız çocuğu ölü bulundu. Kayıp olarak aranan çocuğun dereye düştüğü iddia edildi.

Eskişehir’de Yusuf G. (10) isimli oğlan çocuğu ölü bulundu. İki gün önce kaybolan çocuğun sokakta annesinin elini bırakarak kaçtığı iddia edildi.

Seks İşçiliğine Zorlama                                

Adana’da 13 erkek ve 20 kadın, 8 kız çocuğunu seks işçiliğine zorladıkları şüphesiyle gözaltına alındı.

3 Temmuz

Cinayet

Burdur’da T.A. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Sevil Ö.’yü bıçaklayarak öldürdü. Hükümlü bulunduğu açık cezaevinden izinli çıkan erkek kadını öldürdükten sonra olay yerinden kaçtı, sonra polis tarafından gözaltına alındı. T.A.’nın kadını kızı M.A.’nın (17) önünde öldürdü.

Manisa’da Nuray D. (54) evinde arkadaşları tarafından ölü bulundu. Kadını oğlu İ.S.’nin öldürdüğü ortaya çıktı. İ.S. ifadesinde annesinin sokakta bulduğu kedileri eve getirmek istediğini, bu yüzden tartıştıklarını, kadını göğüs kısmından ittiğini, kadının başını vurduğunu söyledi. Erkek tutuklandı.

Öldürmeye Teşebbüs

Kütahya’da M.H.K. (40) isimli erkek, karısı K.K.’yi (35) boğarak öldürmeye çalıştı. Kadının ihbarı üzerine olay yerine gelen emniyet ekipleri erkeği gözaltına aldı.

Taciz

İstanbul’da B.B. isimli kadın, sokakta cinsel tacize uğradığını açıkladı. Önceden yaşanan olay kadın açıklama yaptığı için 3 Temmuz’da basına yansıdı.

Çocuk İstismarı

Urfa’da bir erkek, yaşadığı apartmana girerken takip ettiği kız çocuğunu taciz etti. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerden kimliği tespit edilen erkek  8 Temmuz’da gözaltına alındı.

 4 Temmuz

Cinayet

Denizli’de S.Ö. isimli erkek, sevgilisi Deniz D. (40) isimli kadını göğsünden silahla vurarak öldürdü. S.Ö. kadını hastaneye bıraktıktan sonra kaçtı, ertesi gün hastanede gözaltına alınınca kadının intihar ettiğini iddia etti. S.Ö. sonra tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Bursa’da Elif P. isimli kadın, kızı Melinay P. (10) ve oğlu Murat P. (5) evlerinde ölü bulundu. Kadının çocukları öldürdükten sonra intihar ettiği iddia edildi. Tabancayla vuruldukları açıklandı.

Şiddet / Yaralama

Samsun’da M.A.Ç. (22) isimli erkek, kardeşi Z.A.’yı (19) silahla ateş ederek yaraladı. M.A.Ç. 2,5 ay önce de kadını kafasına tüfek dayayarak tehdit etmişti, erkek hakkında 6 ay uzaklaştırma kararı verilmişti.

Kütahya’da M.H.K. isimli erkek evde karısı K.K.’yi darp etti ve kendini eve kilitledi. Komşuların çağırdığı polis kapıyı çilingir ile açtırarak erkeği gözaltına aldı. Kadın ambulansta tedavi edildikten sonra verdiği ifadede erkeğin kendisine her gün şiddet uyguladığını söyleyerek şikayetçi oldu.

Tehdit

İstanbul’da M.İ. isimli erkek T.C. isimli kadını “Benim olmazsam seni öldürürüm, bacaklarını kırar, kalbini sökerim” diyerek tehdit etti, kadını takip etti, evini gözetledi.

Seks İşçiliğine Zorlama

Kayseri’de 5 erkek ve 3 kadın, kız çocuklarını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

5 Temmuz

Cinayet

Kayseri’de M.S. isimli erkek, evde karısı G.S.’yi darp etti, üçüncü kattaki evin balkonundan aşağı atarak öldürdü. Gözaltına alınan erkek sonra tutuklandı. G.S. hastaneye kaldırıldı ama müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Erkeğin kadını öldürdüğü kavganın içeriği basına yansımadı.

Şüpheli Ölüm

Kocaeli’de Asuman O. (53) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Kadının epilepsi hastası olduğu açıklandı, ölüm sebebinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da B.A. isimli erkek, parkta eski karısı İ.E.’yi kendisiyle barışmak istemediği için silahla vurdu. Erkeğin yaraladığı kadın hastaneye kaldırıldı. B.Ö. ise aynı tabancayla kendi başına ateş ederek intihar etti.

Kocaeli’de K.B. isimli erkek ayrı yaşadığı karısı S.Ç.’yi (25) pompalı tüfekle vurdu, olay yerinden kaçtı. Kadın hastaneye kaldırıldı ve tedaviye alındı.

Balıkesir’de uzaklaştırma kararı olan eski sevgilisi Ö.Ş.’nin evinde yangın çıkardığı gerekçesiyle E.Y. isimli erkek hakkında çalışma başlatıldı.

Taciz

İstanbul’da E.A. isimli gazeteci kadın, geçmişte çalıştığı gazetede genel yayın yönetmeninin kendisini taciz ettiğini açıkladı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da daha önce kızlarına cinsel istismar suçundan ceza alan C.Y. (57) isimli erkek 3,5 yaşındaki torununa tecavüz etti. Olay avukatların Twitter paylaşımıyla basına yansıdı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Ankara’da kadınları şantajla seks işçiliğine zorlayan 11 erkek gözaltına alındı.

İstanbul’da ve Sakarya’da Türkiye vatandaşı olmayan 13 kadını sahte iş ilanlarıyla çağırdıktan sonra pasaportlarına el koyarak seks işçiliğine zorladığı iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

6 Temmuz

Cinayet

Bingöl’de O.T. isimli erkek, karısı Zeynep T.’yi (27) silahla vurarak öldürdü. Zeynep T., kocasından kaçarak İstanbul’a gitmiş, karakola başvurunca sığınma evine yerleştirilmişti. O.T. bir hafta önce İstanbul’a giderek kadını Bingöl’e geri götürdü. 6 Temmuz’da erkek kadını sokakta kavga ederken silahla vurarak öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek kısa süre sonra gözaltına alındı.

Muğla’da M.S.G. isimli erkek karısı Nazife G.’yi (60) öldürdü. Erkeğin kadını silahla vurduğu tartışmanın içeriği basına yansımadı. Erkek emniyete teslim oldu, gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, tartıştığı sevgilisini sokakta karakolun önünde silahla vurarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek polis tarafından gözaltına alındı.

İstanbul’da Y.G. (30) isimli erkek, eski sevgilisi olan N.Y. isimli kadının yolunu kesti, arabasının camını kırdı ve kadını darp etti. Kadın erkeğin kendisini ondan ayrıldığı için darp ettiğini, önceden de şiddet uyguladığını açıkladı. Y.G. hakkında önceden uzaklaştırma kararı verildiği, eski karısına da şiddet uyguladığı ortaya çıktı.

Aydın’da Ü.G.A. isimli kadın, kocası A.A.’nın kendisini evde darp ettiğini söyleyerek polise başvurdu. Erkek ifade verdi, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Taciz

İstanbul’da A.Ü. isimli erkek, komşusu olan Ş.T. isimli kadını taciz etti. Kadın erkekten kendisini takip ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu. A.Ü. hakkında 2 ay süreli uzaklaştırma kararı verildi.

Çocuk İstismarı

Nevşehir’de M.M. isimli erkek bir çocuğu kaçırma teşebbüsünde bulundu ve çocuğa cinsel tacizde bulundu. Erkek polis tarafından gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da Arzu K. (21) baraj gölünde ölü bulundu.

7 Temmuz

Şüpheli Ölüm

Aydın’da Ayşe A. (68) evinin bahçesinde ölü bulundu. Kadının bahçeyi sulamaya indiği, kocasının onu hareketsiz bulduğu iddia edildi.

Muğla’da Ayperi O. evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da E.F. isimli erkek, anlaştığı seks işçisi O.A.’yı parasını gasp ettikten ve ona hakaret ettikten sonra tabancayla bacağından vurarak yaraladı. Erkek tutuklandı.

Tehdit

Antalya’da sosyal medyada A. kullanıcı ismini kullanan kadın kimliğini bilmediği bir erkeğin kendisini telefonla üzerinden tecavüz ve ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kadın savcılığın kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiğini açıkladı.

Çocuk İstismarı

Kocaeli’de Y.K. (60) isimli erkek, iş yerinde çalıştırdığı 14 yaşındaki kız çocuğunu taciz etti. Çocuğun annesi erkekten şikayetçi oldu, erkeğin iş yerinde çalışan kadınları da taciz ettiğini, onların da şikayetçi olacağını söyledi.

8 Temmuz

Cinayet

Adana’da F.C. isimli erkek, karısı Zahide C.’yi pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Erkek onu 30 Haziran’da vurduktan sonra bir hafta hastanede tedavi gören kadın, 8 Temmuz’da hayatını kaybetti. F.C.’nin aynı gün vurduğu kızları Kader C. (22) ve Hüsne C. (20) olay yerinde ölmüştü.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de S.K. isimli kadın, 2 yıl önce boşanma davası açtığı, hâlâ boşanamadığı kocası A.K. hakkında şikayetçi oldu. Erkeğin kadını sürekli tehdit ettiği, kadının can güvenliği için sık sık adres değiştirdiği açıklandı. Kadın kocasının mahkemede “Eşimi seviyorum ve yaptıklarımdan pişmanım” dediğini, bu yüzden mahkemenin onları boşamadığını söyledi.

İstanbul’da B.Y. isimli kadın, müzisyen sevgilisi Ö.A.’nın kendisini darp ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu. İstanbul Anadolu 1. Aile Mahkemesi 4 aylık koruma kararı verdi.

Sakarya’da ismi basına yansımayan bir erkek, evde karısını darp etti, kendisini engellemeye çalışan kızını bıçaklayarak yaraladı. Erkek olay yerinden kaçtı.

Samsun’da F.G. (29) isimli erkek, annesi M.G.’yi (53) iterek ayağını kırdı, ablası S.A.’yı (31) darp etti. M.G. ve S.A., F.G. hakkında şikayetçi oldu. Evde kavga ettiği kadınları darp eden erkek gözaltına alındı.

Edirne’de İ.U. isimli erkek, evde karısı H.U.’yu darp etti. Kadın şikayetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Cinsel Saldırı

İstanbul’da İ.K. isimli kadın, çalıştığı Sol Parti’de bir parti yetkilisinin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu açıkladı. Partinin cinsel saldırıyı sakladığını, partili bazı erkeklerin başka kadınlara da cinsel saldırıda bulunduğunu, kadınların korktuğu için konuşamadığını söyledi.

Seks İşçiliğine Zorlama

Ankara’da 7 erkek, Türkiye vatandaşı olmayan kadınları baskı ile seks işçiliğine zorladıkları için gözaltına alındı.

Eskişehir’de 15 kişi seks işçiliğine zorlama suçundan gözaltına alındı, 10’u tutuklandı. Cinsiyetleri ve kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

9 Temmuz

Çocuğa şiddet

Antep’te R.D. isimli erkek, kızı A.D.’yi (15) sosyal medyada sevgilisiyle konuştuğu için darp etti. Çocuk evden kaçtı.

Şiddet / Yaralama

Yalova’da H.A. (60) isimli erkek, B.N.A. (20) isimli tanımadığı kadını şort giydiği için sokakta darp etti. Gözaltına alınan erkek adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Kadın şikâyetçi oldu.

İstanbul’da J.Ç. isimli kadın, kocası T.Ç.’nin kendisine 31 yıldır sistematik şiddet uyguladığını açıkladı. 20 gün sonra da erkeğin ailesinin kendisini öldürmekle tehdit ettiğini söyledi.

İstanbul’da Özbekistan vatandaşı erkek, Özbekistan vatandaşı sevgilisine sistematik şiddet uyguladı. Kadın erkeğin pasaportunu aldığını ve Özbekistan’a dönmesini engellediğini söyledi. 9 Temmuz’da da sokakta şiddet uyguladı, kadının kaçarak girdiği spor salonunda antrenör olarak çalışan erkek, kadını darp etmeye çalışan erkeği durdurdu.

10 Temmuz

Cinayet

Konya’da R.M.A. isimli Afganistan vatandaşı erkek, Afganistan vatandaşı sevgilisi Zehra R.’yi (28) evinde öldürdü ve intihar etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kars’ta Figen K. (45) ve oğlu Mert K. (24) kayboldu. Ev almak için gittikleri ilde kayıp bildirilen kadının kızı televizyon programına çıktı. 20 Temmuz’da K. isimli erkek, ev almalarına yardım edeceğini söyleyerek götürdüğü evde kadını ve oğlunu öldürdüğünü ve cesetlerini evde bulunan su kuyusuna attığını itiraf etti.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Emine A., (81) oğluyla yaşadığı evde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de Y.Ş. isimli erkek ve H.Ş. isimli oğlu, 5 yıl önce kızının H.Ş. ile evlenmesini istemediği için G.D. isimli kadını darp etti, kolunu ve burnunu kırdı. Erkekler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. G.D. erkeklerin kendini önceden de tehdit ettiğini, hakaret ettiğini, kardeşi olan başka bir kadını da darp ettiklerini, dava açıldığını ama erkeklerin serbest bırakıldığını söyledi.

Seks İşçiliğine zorlama

Ankara’da 6 erkek, 60 kadını tehdit ve şantajla seks işçiliğine zorladıkları için gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

İzmir’de bir erkek tramvayda 15 yaşındaki bir kız çocuğunun fotoğraflarını çekti. Erkek “emekli hakimim” diyerek kendini savunmaya çalıştı. Telefonunda fotoğraf tespit edildi.

11 Temmuz

Cinayet

Sakarya’da cezaevinden infaz düzenlemesi ile çıkan İ.K. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Zeynep Ü.’yü (40) ve kadının annesi Melahat Ü.’yü (70) tatil için gittikleri otelde silahla vurarak öldürdü. İ.K. olay yerinden kaçtı, polis erkeği yakalamak için çalışma başlattı. Erkeğin insan öldürme ve yaralama suçlarından 20 suç kaydı olduğu açıklandı. Erkek 3 gün sonra Kocaeli’de yakalanarak gözaltına alındı. Erkeğin kadını mal varlığı için öldürdüğü iddia edildi.

Ordu’da K.E. isimli erkek sokakta karşılaştığı sevgilisi Sema D.’yi (34) silahla vurarak öldürdü. Olay yerinde polis ekipleri erkeği yakalamaya çalışırken K.E. aynı silahla intihar etti. Sema D. kaldırıldığı hastanede öldü.

Faili Belirlenmemiş Çocuk Cinayeti

Diyarbakır’da kimliği belirlenmemiş bir kişi, 6 yaşındaki Evin T. isimli kız çocuğunu epilepsi krizi geçirdiği sırada iple boğarak öldürdü. Çocuk dedesinin evinin bahçesinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Manisa’da bir erkek ve karısı olan kadın, evlerine tebligat getiren postacı F.A. isimli kadını darp etti. Kadın şikayetçi oldu.

12 Temmuz

Cinayet- Çocuk cinayeti

Tekirdağ’da M.K. isimli erkek bir süre önce ayrıldığı dini nikâhlı karısı Hatice T.’yi (37) ve kızı Esila T.’yi (6) tabanca ile başlarından vurarak öldürdü. M.K. kadını sebze meyve sattığı tezgaha giderek öldürdü, sonra da evine giderek kapıyı açan kızını öldürdü. M.K. intihar teşebbüsünde bulunarak kendini ağır yaraladı, tedavi gördüğü hastanede 4 gün sonra öldü.

Bursa’da M.Y. (45) isimli erkek, kavga ettiği karısı Sabriye Y.’yi (43) evde av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti, M.Y. gözaltına alındı.

Faili Belirlenmemiş Cinayet

İzmir’de kimliği belirlenmemiş bir kişi Hatice S.’yi (74) evinde pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Polis soruşturma başlattı.

İzmir’de kimliği belirlenmemiş bir kişi Dilek Y.’yi (43) evinde bıçakladı. Yaralı hastaneye kaldırılan kadın hastanede hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan failin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Antep’te S.Y. isimli kadın kocasının kendisine sistematik şiddet uyguladığını söyleyerek polise başvurdu.

Cinsel Saldırı

İstanbul’da bir erkek, ismi basına yansımayan 24 yaşındaki bir kadına metroda cinsel saldırıda bulundu.

İstanbul’da S.O. (27) isimli erkek, metrobüste N.C. isimli polis memuru kadını taciz etti. Erkek hakkında “basit cinsel saldırı” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Çocuk İstismarı

Zonguldak’ta bir erkek 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizde bulundu. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Tekirdağ’da M.F. (55) isimli erkek, komşusunun kızı olan S.A.H. (12) isimli çocuğa cinsel istismarda bulundu. Çocuğun ailesi jandarmaya haber verince gözaltına alınan M.F. tutuklandı.

13 Temmuz

Tehdit

Mersin’de N.N.Y. isimli kadın, eski kocası B.E.’yi kendisini tehdit ettiği, görüntülerini arkadaşlarına gönderdiği gerekçesiyle şikayet etti. Erkeğin görüntüleri attığı erkeklerin de N.N.Y.’yi tehdit ettiği açıklandı. N.N.Y. savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Dijital Şiddet

K.Ö. isimli erkek sosyal medya üzerinden ve telefonla şarkıcı İ.S.’yi taciz etti. İ.D. şikayetçi oldu, mahkeme erkeğe 2 ay süreli uzaklaştırma kararı verdi.

Çocuk İstismarı

Kocaeli’de Y.T. isimli erkek, eski karısı A.T. ve sevgilisi olan erkeğin 9 yaşındaki kızına şiddet ve sistematik cinsel istismar uyguladığını söyleyerek şikayetçi oldu.

14 Temmuz

Cinayet

İzmir’de E.D. (37) isimli erkek, eski karısı Sultan K.’yi (32) iş yerinin önünde bıçaklayarak öldürdü. E.D.’nin kadını öldürdüğü kavganın içeriğinin nafaka olduğu iddia edildi. Sultan K. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan erkek polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul’da Moğolistan vatandaşı T.G. (52) isimli erkek, evine gittiği Moğolistan vatandaşı sevgilisi Enkhmunkh Erdene B.’yi (40) kıskandığı için bıçaklayarak öldürdü. Kadını  bıçaklayan erkek olay yerinden kaçtı, ertesi gün polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Muş’ta K.A. isimli erkek, erkek kardeşi S.A.’nın tecavüz ve tehdit ettiği karısı Fatma A.’yı öldürdü. F.A., 12 Temmuz’da jandarma karakoluna giderek S.A.’dan şikayetçi olmuştu. K.A., gözaltına alınan kardeşi tahliye edildiği gün, karısı F.A.’yı öldürdü. K.A. “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Kadının 6 çocuğu koruma altına alındı. Fatma A’nın cinayetten 2 gün önceki şikayetinde karakolda Kürtçe tercüman olmadığı için kadının darp edildiğine yönelik şikayetinin alınmadığı iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

İnegöl’de ismi basına yansımayan bir erkek, karısı K.S.’yi (30) bıçakladı. Konusu basına yansımayan kavgada kadını yaralayan erkek olay yerinden kaçtı.

Çocuk İstismarı

Şırnak’ta uzman çavuş olarak görev yapan A.A. isimli erkek 13 yaşında bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Valilik ertesi gün “A.A. isimli kamu görevlisinin aşırı derecede alkollü olduğu, çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği tespit edilmiş ve adı geçen şahıs gözaltına alınmıştır” açıklamasını yaptı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Afyonkarahisar’da 2 erkek ve 3 kadın seks işçiliğine “teşvik ve aracılık” yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. 5 kişinin 2’sinin Türkiye vatandaşı olmadığı açıklandı. Kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

15 Temmuz

Şiddet / Yaralama

Aksaray’da İ.D. (32) isimli erkek, annesi G.D.’yi (63) darp etti. Mahallede yaşayanların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, erkeği gözaltına aldı. Kadın şikayetçi oldu.

Taciz

İstanbul Üniversitesi’nde erkek profesör N.K., yüksek lisans öğrencisi C.A. isimli kadını sistematik olarak taciz etti. Erkeğin görev yaptığı bölüm erkek hakkında idari ve hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.

16 Temmuz

Cinayet

Muğla’da Pınar G. (27) isimli kadın kayıp bildirildi. Kadının cansız bedeni 5 gün sonra, 21 Temmuz’da ormanlık alanda bulundu. Eski sevgilisi C.M.A. isimli erkek gözaltına alındı. C.M.A.’nın Pınar G.’yi darp ederek bayılttığı ve boğarak öldürdüğü ortaya çıktı. C.M.A. olay günü arabasına aldığı Pınar G.’yi kendisine ait bağ evine götürdü ve kadını orada öldürdü. Gözaltına alınan C.M.A. kadını öldürdüğünü, cansız bedenini yaktıktan sonra bir varilin içinde ormanlık alana gömdüğünü itiraf etti. Evli olan erkek, Pınar G.’yi evli olduğunu öğrenince kendisinden ayrılmak istediği için öldürdü.

Şiddet / Yaralama

Urfa’da bir erkek dini nikahlı karısı Z.T.’yi darp etti. Erkeğin evine giderek kadına ait eşyaları almaya çalıştığı, kadın vermeyince kavga ettikleri ve erkeğin kadını darp ettiği iddia edildi. Z.Y. hastaneye kaldırıldı.

Muş’ta milletvekili M.I. karısı E.I.’ya şiddet uyguladı ve hastaneye gitmesine izin vermedi. M.I. hakkında uzaklaştırma kararı verildi. Darp raporu verilen E.I. sonra ifadesini değiştirerek kafasını dolaba çarptığını söyledi. M.I.’nın partisi HDP, ihraç talebiyle soruşturma başlattı, erkeğe 2 yıl süreli uzaklaştırma verdi. M.I. 13 gün sonra özür diledi.

Aksaray’da A.S. (33) isimli kadın kendisine şiddet uyguladığı, babası önceki kocası olan 14 yaşındaki kızı E.Ç.’ye de cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla kocası C.E.S. hakkında şikayette bulundu. Kızı ile koruma altına alınarak başka bir ilde yurda yerleştirilen A.S., 9 ay geçmesine rağmen erkek hakkında adli kontrol ya da tutuklama tedbiri uygulanmadığını ve dava açılmadığını söyledi. Sığınma evinden çektiği videoyu avukatına gönderen A.S., “Kızım ve ben öldürülmeden bir an önce davanın açılmasını istiyorum” dedi.

Edirne’de A.K. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı M.K.’yi darp etti. Kadın şikayetçi oldu, tedbir kararı uygulandı.

Cinsel Saldırı

Bursa’da 78 ve 80 yaşındaki iki kadına cinsel saldırıda bulunan İ.K. (31) isimli erkek tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Eskişehir’de 2 gün kayıp olarak aranan M.A. (13) isimli kız çocuğu M.Ü. (26) isimli erkeğin evinde bulundu. M.A.’yı kaçırdığı iddia edilen M.Ü. ve ona yardım eden iki arkadaşı gözaltına alındı.

Kocaeli’de Z.Y. isimli erkek, 10 yaşında bir kız çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Polis olay yerinde gelmeden önce çevredekiler erkeği darp etti.

17 Temmuz

Çocuk Cinayeti

Bursa’da üç erkek ve bir oğlan çocuğu, pazarda Suriye vatandaşı bir kadının alışveriş yapmasına yardım eden Suriye vatandaşı Hamza A. (17) isimli oğlan çocuğunu, kendilerine kadına küfür etmemelerini söylediği için kafasına taşla vurarak öldürdü. Erkekler ve oğlan çocuğu gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Mersin’de Emine G. (61) evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de E.B. isimli erkek, sokakta tartıştığı karısı M.B.’yi boğazından bıçakladı. Erkek olay sırasında kendisini durdurmaya çalışan kendi erkek kardeşi A.B.’yi de bacağından bıçakladı. E.B. gözaltına alındı, M.B. ve A.B. hastaneye kaldırıldı.

Muğla’da bir erkek tanımadığı S.P. isimli kadının evine zorla girdi, kadını demir levyeyle darp etti ve olay yerinden kaçtı. Hastaneye kaldırılan kadın erkek hakkında şikayetçi oldu. Polis erkeği yakaladı, erkek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sakarya’da E.K. isimli erkek, sevgilisi olan İ.S. (19) isimli kadına uyuşturucu madde içirdi, kadını darp etti, ona tecavüz etmeye çalıştı ve baygın halde yol kenarına bıraktı. Hastaneye kaldırılan kadın E.K.’den şikayetçi oldu. Olay yerinden kaçan E.K. ifadesinde “Kıskançlıktan yaptım, buradan dışarı çıkınca yine onun yanına gideceğim. Onu çok seviyorum” dedi, erkek tutuklandı.

Çocuk istismarı

Siirt’te uzman çavuş olan M.O. isimli erkek, İ.E.’ye (18) 24 Haziran’da tecavüz etti. Olay İ.E. intihar teşebbüsünde bulunduğu ve ağır yaralandığı için 17 Temmuz’da basına yansıdı. Ağır yaralanan İ.E. hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındı, savcılıkta alkollü olmasını gerekçe gösterdiği ifadesinin ardından adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Daha önce uzman çavuş M.O. hakkında jandarma ve savcılığa yapılan şikâyetin işleme konulmadığı iddia edildi.

Kütahya’da İ.G. (42) isimli erkek, cami bahçesinde oyun oynayan 13 yaşındaki bir oğlan çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Mersin’de D.N.P. sevgilisi olan H.G. isimli erkeğin kendisine 17 yaşındayken cinsel istismarda bulunduğunu, görüntü kaydı alarak başkalarıyla paylaştığını söyledi.

Şırnak’ta bir erkek 12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunmaya çalıştı, çocuğun akrabaları ve çevredekiler erkeği darp etti. Çocuğun cinsiyeti basına yansımadı. Erkek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ağrı’da N.Ş. isimli erkek Ö.D. isimli kız çocuğunu taciz etti. N.Ş. gözaltına alındı, “nitelikli cinsel istismar” suçundan hakkında yürütülen soruşturma sonucunda tutuklandı.

18 Temmuz

Cinayet

Diyarbakır’da M.K. isimli erkek, arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada eski karısı Hamdiye Ş. (61) ve oğlu Kadri K.’yi (26) öldürdü, M.K. ve kavga eden diğer aile bireyleri bir kadın ve iki erkeği de yaraladı. M.K. ve 2 oğlu gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de dini nikahlı karısı S.O.’yu darp eden erkek gözaltına alındı. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de A.K. isimli erkek karısı M.K.’yi darp etti. Kadın şikayetçi oldu, tedbir kararı uygulandı.

Dersim’de bir grup, gazeteci A.S. ve Ö.D. isimli iki kadını haber çekimi yaptıkları sırada darp etti. A.S. ve Ö.D. kişilerin kavga ettiğini, onları da görüntü aldıkları için darp etmeye başladıklarını söyledi.

Tecavüz

Mardin’de D.K. isimli kadın, HDP milletvekili T.Ç.’nin kendisine tecavüz ettiğini açıkladı. Olay 2018’de gerçekleşti. T.Ç. partisinden istifa etti. Suçlamaları kabul etmedi.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da kuaför sahibi H.E. (25) isimli erkek, kuaföründe çalışan Y.A. isimli kız çocuğunu evine çağırdı, jiletle tehdit etti, ellerini bağlayarak kadına tecavüz etti. 26 Nisan’da yaşanan olay iddianame çıktığı için 18 Temmuz’da basına yansıdı.

Antep’te C.B. (80) isimli erkek sokakta yanına çağırdığı kız çocuğunu taciz etti. Olayın görüntüleri sosyal medyaya yansıdı. Valilik ertesi gün erkeğin kimliğini tespit ettiğini ve adli süreç başlattığını duyurdu. C.B. tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Kırklareli’de A.B. ve E.U.Ö. isimli iki erkek, kadınları şantaj yaparak seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı. Kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

19 Temmuz

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Filiz K. isimli kadın misafirliğe gittiği altıncı kattaki evden bilinmeyen bir sebeple düşerek öldü. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Şiddet / Yaralama

S.A. isimli kadın sosyal medyada kocası D.Ç.’nin kendisini darp ettiğini söyleyerek yardım istedi. Kadın can güvenliğinin tehlikede olduğunu, E. isimli erkeğin kocasına yardım ettiğini söyledi. Olayın hangi ilde olduğu ve adli süreç basına yansımadı.

20 Temmuz

Şüpheli Ölüm

Samsun’da Hayriye E. (30) isimli kadın evinde iple asılı olarak ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Aydın’da Nuray B. (47) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacağı açıklandı.

Şiddet / Yaralama

Ü.M. (44) isimli erkek, imam nikahlı karısı N.K.’yi (31) 23 Nisan 2019’da bıçaklayarak öldürme teşebbüsünde bulundu, hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan dava açılınca kadını tehdit ederek şikayetini geri çekmeye zorladı. Ü.M. tahliye edilince kadına ve çocuklarına sistematik şiddet uygulamaya başladı.

İstanbul’da Türkiye vatandaşı olmayan iki erkek, “arkadaşları” olduğu iddia edilen bir kadını darp etti. Erkekler gözaltına alındı.

Van’da bir erkek, karısını bıçaklayarak yaraladı. Erkeğin kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bursa’da R.A. (30) isimli erkek karısı G.A.’yı (28) pompalı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. R.A. 7 yaşındaki oğlunun şeker hastalığı için tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezine giderek merkezin sahibi E.M.G. isimli erkeği ve babası M.G.’yi öldürdü. Merkezde çalışan A.Y. isimli kadını yaraladı. R.A.’nın karısının E.M.G. ile ilişkisi olduğundan şüphelendiği için iki kişiye saldırdığı iddia edildi. R.A. intihar etti.

İstanbul’da B.G. isimli kadın, oyuncu olan kocası B.E.P.’den boşanırken erkeğin kendisine ekonomik ve psikolojik şiddet uyguladığını söyledi.

Çocuk İstismarı

Antep’te N. (55) isimli erkek, yeğeninin arkadaşı olan 14 yaşındaki oğlan çocuğuna istismarda bulunmaya çalıştı. Çocuğun babası erkeği darp etti. N. tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Malatya’da 1 erkek hakkında 2 kadını seks işçiliğine zorladığı gerekçesiyle adli işlem yapıldı.

21 Temmuz

Cinayet

Antalya’da B.K. (35) isimli erkek, annesi Seher F.’yi pompalı tüfekle öldürdü. Erkek polise giderek teslim oldu, ifadesinde “Ben İstanbul’da yaşamak istiyordum, o ise Antalya’da. Bu yüzden tartışma çıktı. Ben de öldürdüm” dedi.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da A.A. isimli erkek, çalıştığı marketin önünden geçen trans kadın G.’yi darp etti. A.A.’nın önceki hafta bir LGBTİ+ aktivistini de tehdit ettiği açıklandı.

Erzurum’da bir erkek sokakta sevgilisi olduğu iddia edilen bir kadını darp etti, boğazını sıktı, öldürmekle tehdit etti. Erkek gözaltına alındı, “konutunu terk etmeme” koşuluyla serbest bırakıldı.

Cinsel Saldırı

İzmir’de F.K. isimli erkek bıçakla sokakta yürüyen D.G. isimli kadına saldırdı ve kadına tecavüz etmeye çalıştı. Kadını bıçaklayarak kolundan yaraladı. Kadın çığlık atınca olay yerine gelen güvenlik görevlisini görünce kaçtı. Dört gün sonra yakalanan F.K.’nin cinsel saldırı suçundan cezaevinde bulunduğu, izinli olarak çıktığı açıklandı.

Dijital Şiddet

Muğla’da T.Ç. (21) isimli kadın iki yıldır N.Ş. (46) isimli erkeğin kendisini sosyal medyadan taciz ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Soruşturma başlatıldı. İfade veren erkek kadını “sevdiği için” taciz ettiğini iddia etti.

Çocuk İstismarı

Tekirdağ’da 25 Haziran’da yeğeni olan kız çocuğu R.C.’ye (14) cinsel istismarda bulunan T.K. yakalandı.

İstanbul’da İ.Ö. isimli erkek, aynı işyerinde çalışan Ş.K. isimli kız çocuğunu istismar ettiği suçlamasıyla tutuklandı.

Çocuğa şiddet

Düzce’de kayıp olarak aranan D.H. (17) isimli kız çocuğu sosyal medyada kaybolmadığını, dayılarının ona şiddet gösterdiğini, bu yüzden evden kaçtığını açıkladı. Jandarmanın onu yurda yollamadığını, ailesinin onu aldığını söyledi.

22 Temmuz

Cinayet

İstanbul’da Ü.Ö. isimli erkek, evde karısı Bahar Ö.’yü uykusunda boğarak öldürdü. Ü.Ö. polise teslim oldu, tutuklandı. Kadını öldürdükten sonra erkek kardeşini arayan erkeğin kadını kıskandığı için öldürdüğü iddia edildi.

Kütahya’da 21 Haziran’da O.M. isimli erkek ve iki arkadaşı R.G. ve İ.M., İ Y. isimli erkeğin kullandığı, içinde kızı Hamide Y. (19) ve karısı H.Y.’nin (19) olduğu arabaya ateş açtı. İ.Y. olay yerinde hayatını kaybetmiş, karısı H.Y. yaralandıktan sonra tedavi görmüştü. Kızları Hamide Y. ağır yaralı kaldırıldığı hastanede bir ay sonra hayatını kaybetti. İ.Y.’nin O.M.’nin erkek kardeşi K.M.’nin cinayeti kapsamında tutuklandığı, sonra tahliye olduğu, O.M.’nin erkeği ve kızını bu yüzden öldürdüğü açıklandı.

Diyarbakır’da Mücella D. (34) isimli kadın evinde silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Görgü tanıkları kocasının Mücella D. ile kavga ettiği sırada evden silah sesi geldiğini söyledi. Hastaneye kaldırılan kadın hayatını kaybetti. Kocasının Mücella D.’ye sistematik şiddet uyguladığı, erkeğin kısa bir süre önce cezaevine girdiği ve cezaevinden kaçtığı iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Balıkesir’de N.D. isimli erkek estetik uzmanı, estetiysen sevgilisi Y.U.’yu darp etti. Y.U. erkeğin kendisini tehdit ettiğini, kendisini 2 yaşındaki kızlarının önünde darp ettiğini, sonra çocuğa da şiddet uyguladığını söyledi. Erkek birden fazla darp raporu olan kadının kendisinden para almak için yalan söylediğini iddia etti. N.D. hakkında uzaklaştırma kararı verildiği kaydedildi.

Van’da M.F. isimli erkek, karısı F.K.’yi kavga sırasında evden çıkmak istediği için defalarca bıçakladı. Erkek 2 saat kadının ölmesini bekledikten sonra 112 Acil Servis ekiplerini arayarak kadının intihar ettiğini söyledi. Polis M.K.’yi gözaltına aldı.

Edirne’de U.A. isimli erkek, evde karısı H.A.’yı darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Antalya’da Hollanda vatandaşı A.V.D. (68), 13 yaşındaki oğlan çocuğu A.G.Y.’ye asansörde cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Ertesi gün tutuklandı.

Balıkesir’de kardeş olan 6 yaşındaki kız çocuğu ve 9 yaşındaki oğlan çocuğuna üvey babaları R.A., dayıları S. ve abileri istismarda bulundu. İstismarı çocukların çizdikleri resimlerden anlayan babaanneleri G.S. savcılığa başvurdu.

23 Temmuz

Şüpheli Ölüm

Maraş’ta Gülşah B. (32) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının ölüm sebebinin tespit edilmesi için işlem başlatıldı.

Antalya’da Alzheimer hastası Fatma B. (87) evinin bahçesinde iple boynundan asılı şekilde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da T.K. isimli erkek, eski karısı R.K.’yi darp ve tehdit etti. Kadın suç duyurusunda bulundu. T.K.. ertesi gün gözaltına alındı.

İstanbul’da M.Ç. isimli erkek, karısı Z.Ç.’yi darp etti, kafasını defalarca duvara vurdu, kaburgalarını kırdı. M.Ç. hakkında uzaklaştırma kararı verildi. Kadın erkeğe boşanma davası açarak çocuklarının velayetini istedi. Z.Ç., kocasının kendisine önceden de çok kez şiddet uyguladığını söyledi.

Taciz

Bursa’da metroda bir erkek kadınların fotoğraflarını çekti. Diğer yolcular erkeği darp etti.

Çocuk İstismarı

Denizli’de bir erkek, parkta oynayan 9 yaşındaki iki kız çocuğunu taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Trabzon’da 4 kişi, 18 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

24 Temmuz

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Sedef A. (48) isimli kadın evinde ölü bulundu. Silahla başından vurulan kadının intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da valilik metro seferlerini durdurduğu için Ayasofya’ya namaz kılmaya gitmek isteyen bir grup erkek, metroda makinist olarak çalışan kadına linç girişiminde bulundu.

Trabzon’da S.D. isimli erkek, annesi H.D.’yi (87) darp etti. Oğlunun kendisini evden attığını söyleyen H.D. şikayetçi oldu, S.D.’ye 10 gün uzaklaştırma kararı verildi.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antalya’da 1’i Kırgızistan vatandaşı 6 erkek, 6 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Samsun’da 8 erkek ve 2 kadın, kadınları seks işçiliğine zorlama suçundan gözaltına alındı. 5’i tutuklandı. Kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

25 Temmuz

Cinayet

Bartın’da M.G. (67) isimli erkek, oğlunun karısı Gönül G.’yi (31) tüfekle vurarak öldürdü. Jandarmanın gözaltına aldığı M.G., kadını “tilki sandığı için” öldürdüğünü iddia etti, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Şiddet / Yaralama

Düzce’de kimliği belirlenmemiş bir kişi parkta oturan M.D. (65) isimli kadını silahla vurarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Soruşturma başlatıldı.

Tekirdağ’da F.K. isimli erkek, sokakta karısı K.Ş.’yi darp etti. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, F.K.’yi gözaltına aldı. Erkeğe 6 ay uzaklaştırma kararı verildi.

Antalya’da E.Ü. isimli erkek, karısı G.Ü.’yü balkonda darp etti ve kesici aletle yaraladı. Müdahale etmeye çalışan komşularına “Size ne? Benim karım” dediği iddia edildi. Komşuların ihbarı üzerine ifadesi alınan kadının şikayetçi olmadığı aktarıldı. E.Ü. serbest bırakıldı.

İstanbul’da M.İ. isimli erkek, eve alkollü geldiği için çıkan tartışmada karısı S.Z.’yi (32) darp etti. Erkek hakkında “basit yaralama” suçundan iddianame düzenlendi.

İstanbul’da P.A. (29) isimli kadın, kocası C.A.’nın (36) kendisine sistematik olarak şiddet uyguladığını, son seferinde ise “ölüme terk ettiğini” söyledi. Kadın şikayetçi oldu.

Dijital Şiddet

Sosyal medyada bir erkek E.Ü. isimli gazeteciyi ölümle tehdit etti.

Taciz

Adana’da belediye işçisi erkek, evine ilaçlama yapmak için gittiği kadını mesaj atarak taciz etti.

Çocuk İstismarı

Çanakkale’de 8 yaşındaki ikiz kız çocuklarına anneleri B.T.’nin sevgilisi G.A., 17 yaşındaki oğlu U.A. ve onun arkadaşı 16 yaşındaki S.B. isimli oğlan çocukları istismarda bulundu. G.A., iki oğlan çocuğu ve çocukların annesi gözaltına alındı. S.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, G.A., B.T. ve U.A. tutuklandı.

Şırnak’ta bir erkeğin 12 yaşındaki zihinsel engelli F.A. isimli kız çocuğuna tecavüz ettiği iddia edildi. Erkeğin belediye başkanının akrabası olduğu için gözaltına alınmadığı iddia edildi.

26 Temmuz

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da H.K. (28) isimli erkek, Türkiye vatandaşı olmayan sevgilisi M.Y.’yi kendisinden ayrıldığı için evde kilitledi, darp etti, kemerle boğazını sıkarak boğdu. Kadının pasaportuna da el koydu. Erkek hakkında “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “yaralama”, “tehdit”, “hareket” suçlarından 11 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul’da N.İ. isimli kadın, boşandığı erkeğin kendisini darp ettiğini söyledi.

Sakarya’da mağaza müdürü erkek, mağaza çalışanı T.S. isimli kadını mağazada yapılan bir işlem sırasında teknik bir aksaklık çıkmasını gerekçe ederek darp etti, kadının üstüne eşyalar fırlattı, kadına küfür etti. T.S. şikayetçi oldu.

Taciz

Ankara’da bir erkek, araç paylaşım uygulaması aracılığıyla arabasına binen kadını taciz etti.

27 Temmuz

Cinayet

Mersin’de İ.A. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Sümeyye A. (29) ve kadının annesi Şule B.’yi (51) öldürdü. Sümeyye A. ve annesi Şule B.’yi eve eşyalarını almaya geldiklerinde av tüfeğiyle vuran erkek olay yerinden kaçtı. Jandarma İ.A.’yı üzerinde suç aleti tüfekle yakaladı ve gözaltına aldı.

Şüpheli Ölüm

Kayseri’de Şükran T. (76) evinde ölü bulundu. Ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacağı açıklandı.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de S.B. (30) isimli kadın, kocası C.B.’nin kendisine sistematik olarak şiddet uyguladığını açıkladı. C.B. bir yıl önce S.B.’yi üzerine kaynar su dökerek yaktı, erkek hakkında uzaklaştırma kararı verildi. C.B. kadını kendisinden ayrılmaması için tehdit etti. Kadını öldürmekle ve yaralamakla tehdit etmeye devam eden erkek geçen ay ise S.B.’nin boğazını sıktı. Olay S.B. açıklama yaptığı için 27 Temmuz’da basına yansıdı.

İstanbul’da A.K. isimli erkek, karısı Z.K.’ye sistematik şiddet uyguladı. Kadını darp ederek kara çarşaf giymeye ve kız çocuklarını kız çocuğu olduğu için ihmal etmeye zorladı. Veteriner olan A.K., kadın yaralanınca “erkek eli değmesin diye” hastaneye götürmedi ve kendisi dikiş attı. Z.K. şikayetçi oldu, A.K. hakkında “eşf18fe karşı hakaret”, “yaralama”, “tehdit” suçlarından dava açıldı.

İstanbul’da A.G. isimli erkek, sevgilisi S.G.’yi darp etti. S.G. evden kaçarak sığınma evine gitti. A.G. kadının abisi Arkın G.’yi evine giderek öldürdü. A.G. ertesi gün gözaltına alındı.

Maraş’ta bir erkek, sokakta bir kadını darp etti ve başına vurarak bayılttı.

Dijital Şiddet

Sosyal medyada bir erkek, oyuncu S.G. isimli kadını 1,5 yıl boyunca taciz etti ve kendisiyle görüşmezse “kaçırmakla” tehdit etti.

Taciz

Tekirdağ’da B.A. isimli erkek, parkta E.Ö. isimli kadını taciz etti. Sonra kadını evine kadar takip etti ve cinsel saldırı girişiminde bulundu. E.Ö. bağırınca evden çıkan abisi M.Ö. erkeği darp etti. Gözaltına alınan B.A. serbest bırakıldı.

Sinop’ta M.Ç. isimli erkek, S.Ü. isimli kadın ve üç kadın kuzeninin içinde olduğu arabanın önünü testi, kadınları taciz ve tehdit etti. S.Ü. jandarmaya giderek şikayetçi oldu. M.Ç. gözaltına alındı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. S.Ü. arkadan farklı bir araçla babası gelmese erkeğin kendisine tecavüz edeceğini söyledi. Basının ulaştığı Kaymakamlık yetkilisi “İhmal var mı yok mu, ben nereden bileyim” dedi.

İzmir’de bir erkek iki kadını sokakta taciz etti ve takip etti, çevredekiler erkeği darp etti. Gözaltına alınan erkek savcılık tarafından serbest bıraktı.

28 Temmuz

Şüpheli Ölüm

Kocaeli’de İnci D. (52) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Kadının astım ve tansiyon hastası olduğu açıklandı.

Mardin’de Berfin A. (18) evinde silahla vurulmuş şekilde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Samsun’da Y.K. isimli erkek, para isteyerek annesi ve kız kardeşini darp etti. Kadınların şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek tutuklandı.

Taciz

İstanbul’da V.Y. (23) isimli erkek, yaşadığı binada asansör bekleyen komşusu İ.G. isimli kadına cinsel tacizde bulundu. Erkek hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Van’da H.T. (21) isimli kadın, B.D. isimli erkeğin kendisini 17 yaşından beri taciz ettiğini, cinsel taciz içeren mesajlar attığını, evden her çıktığında sözlü taciz ettiğini söyledi. Karakola şikayette bulunduğunu, yetkililerin kendisine “Adam evden çıkarsa sen çıkmayacaksın” dediğini söyledi. Kadın sürekli taciz yüzünden iki kez intihar teşebbüsünde bulunduğunu söyleyerek yardım talep etti.

29 Temmuz

Cinayet

İstanbul’da S.A. (33) isimli erkek, barışma teklifini reddeden karısı Derya A.’yı (33) konuşma bahanesiyle çağırdığı ağaçlık alanda tabancayla vurarak öldürdü. Derya A. olay yerinde hayatını kaybetti, polis olay yerinden kaçan S.A.’yı yakalamak için çalışma başlattı. Erkeğin kadını öldürdükten sonra kardeşini arayarak “Gelin cesedinizi alın” dediği ve “Daha öldüreceğim 2 kişi var” diyerek aile bireylerini tehdit ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da D.K. isimli kadın, O.T. isimli sevgilisi ve menajeri olan erkeğin kendisine fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddet uyguladığını söyledi. Kadın şikayetçi oldu.

Ankara’da F.A. isimli kadın, sevgilisi A.K.’nin kendisini kaçırdığını, 1,5 ay boyunca darp ettiğini ve ölümle tehdit ettiğini açıkladı. F.A., A.K. hakkında işlem başlatılsa da ailesinde çok sayıda üst düzey bürokrat olduğu için can güvenliği olmadığını söyledi.

İzmir’de K.Ö. isimli erkek, Z.Ç. isimli kadını arabasını ofisinin önüne park ettiği için darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı. Kadın erkekten şikayetçi olurken, erkeğin de yola ittiği kadın hakkında şikayette bulunduğu iddia edildi.

Adana’da S.G. isimli erkek, sevgilisi O.D.’yi aracında darp etti ve seyir halindeki otomobilden iterek yola attı. Kadın hastaneye kaldırıldı. O.D., S.G.’nin kendisini taciz ettiğini söyledi. S.G. gözaltına alındı.

Hatay’da H.B. isimli erkek, kızı G.B. ve karısı H.B.’yi darp etti. G.B., erkeğin annesine sistematik şiddet uyguladığını söyledi. Kadınlar darp raporu alarak şikayetçi oldu. G.B. babasının kendisini ve annesini ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Tecavüz

Bursa’da Y.E.Ç. (21) isimli erkek, yaralı taklidi yaparak yol sorduğu G.A. (20) isimli kadın kendisine yardım etmeye çalışırken kadını kaçırdı, ölümle tehdit etti, kadına tecavüz etti ve delil kalmaması için banyoda zorla yıkadı. G.A., E.Ç.’nin gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığını söyledi. Kadın sosyal medyada yardım çağrısında bulunduğu için 6 Kasım 2019’da yaşanan olay 29 Temmuz’da basına yansıdı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da M.A. (31) isimli erkek, sokaktaki 14 yaşındaki kız çocuğunu taciz etti. Çocuk koşarak eve gitti, erkek peşinden giderek sokakta beklemeye başladı. Camdan erkeği gören çocuk annesine söyledi, annesinin bağırması sonucu mahalledeki kişiler erkeği durdurdu. Polis erkeği gözaltına aldı.

30 Temmuz

Cinayet

Niğde’de B.K. isimli erkek, eski karısı Süheyla Y.’yi (28) bıçaklayarak öldürdü, kadının annesi M.Y. ve babası A.Y.’yi ise ağır yaraladı. B.K. evde bulunan 5 yaşındaki kızını kaçırarak olay yerinden kaçtı, sonra polis tarafından gözaltına alındı, tutuklandı.

Ankara’da S.Y. (22) isimli erkek evde tartıştığı karısı Emine Y.’yi (20) pompalı tüfekle öldürdü. Emine Y. hastanede hayatını kaybetti, S.Y. suç aleti ile birlikte gözaltına alındı. S.Y.’nin kadına sistematik şiddet uyguladığı,

Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da M.S. isimli kadın kocasıyla yaşadığı polis lojmanında baygın şekilde bulundu. M.S. hastanede hayatını kaybetti.

Ankara’da gölde kadın cesedi bulundu. Polis, kadının kimliğini ve ölüm nedenini belirlemek için araştırma başlattı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, S.G. (22) isimli kadını arabasında darp etti ve iterek yola attı. Kadının başına 15 dikiş atıldı.

Sakarya’da bir erkek, evden çıkarak sokakta kendisinden koşarak kaçan M.H.’yi (15) kovaladı. Çocuğa sürücüsünün kimliği basına yansımayan otomobil çarptı.

Cinsel Saldırı

Bursa’da Temmuz ayı boyunca 4 kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen B.K. (20) isimli erkek yakalanarak gözaltına alındı. İfadesinde “kendime engel olamıyorum” diyen erkek tutuklandı.

Taciz

Adana’da bir erkek sokakta kadınları taciz etti. Karakola giden kadınlar polise şikayetçi olmaya çalıştı. Kadınların açıklamasına göre polis memuru “O saatte orada ne işiniz vardı” dedi, kadınlar çikolata almaya markete gittiklerini söyleyince “Viski de var mıydı?” dedi ve sonra “Şikayetçi olmak istediğinizden emin misiniz?” dedi.

31 Temmuz

Cinayet

Sivas’ta D.D. isimli erkek, evlenme teklifini reddeden eski sevgilisi G.G.’nin annesi Döndü K. (61), baldızı Beyza K. (24), babası Turgut K. (65) ve erkek kardeşi Serkan K.’yi (24) evlerine giderek öldürdü. Beyza K., Turgut K. ve Serkan K. olay yerinde, Döndü K. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Beyza K.’nin hamile olduğu açıklandı. Polis olay yerinden kaçan erkeği yakalamak için çalışma başlattı. G.G.’nin önceki gün erkeği kendisini ve ailesini ölümle tehdit ettiği için şikayet ettiği ve tedbir talebinde bulunduğu açıklandı. Erkek ilerleyen saatlerde yakalanarak gözaltına alındı.

Çocuk Cinayeti

İzmir’de E.T. (36) isimli erkek, boşandığı karısının kendisine göstermek istemediğini ileri sürdüğü 4 yaşındaki kızı N.T.’yi ateş ederek öldürdü, sonra aynı silahla intihar etti. Erkeğin yüzbaşı olduğu açıklandı. Çocuk ve erkek olay yerinde hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama

Adana’da bir erkek A.Ü. (20) isimli kadını evinin önünde ateşli silahla vurdu. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Mardin’de S.Ç. isimli erkek, H.C. isimli kadını darp etti. H.C. sosyal medya hesabından video paylaşarak yardım istedi.

Ankara’da IŞİD’li olduğu iddia edilen bir erkek ismi Z.K. (24) olarak basına yansıyan Ezidi kadını 10 ay boyunca zorla evinde tuttu, sistematik olarak kadına tecavüz etti, kadını darp etti. İddiaya göre IŞİD, Z.K.’yi 2014’te 16 yaşındayken Şengal’de kaçırdı. Açıklamaya göre Türkiye’deki Irak vatandaşı erkek, “derin internette” insan kaçakçılığı ile 10 ay önce kadını Ankara’ya getirdi. Kadını Avustralya’da sığınmacı olarak yaşayan akrabaları IŞİD’in derin internet ağı aracılığıyla buldu. Ankara’da Z.K.’nin yakınlarının ulaştığı Ezidi cemaatinden kişiler kadını zorla tutulduğu evden aldı ve Türkiye’den çıkardı. Kadına erkekle aynı evde kalan iki kadının da şiddet uyguladığı açıklandı.

Taciz

Bursa’da Ö.B. isimli erkek, denizde jet ski ile plajdaki kadınları taciz etti. 6 kadının şikayet ettiği erkeğin yakalanması için çalışma başlatıldı.