‘Yürüyen Kadın’ Georgi: Burada sadece aşk var!

Haziran 2021 Türkçe
Facebook Twitter Google

Görsel: Sosyal medya

Arkasında bulunan polislere aldırış etmeden, yürüyerek dans etmesiyle hem dünyada hem de Türkiye’de gündem olan Liana Georgi, Alman bir müzisyen. Hayatını Berlin ve İstanbul arasında geçiriyor.

2013 yılındaki Taksim Gezi Parkı protestolarına da destek veren Georgi, Onur Yürüyüşü’nde sosyal medyada hızla yayılan ve ciddi bir kitleye ulaşan olan görüntülerinin ardından, kendi Instagram hesabından bir video yayınladı.

“Candan Erçetin’in videosunu tekrar çekelim!”

Açıklama kısmında, yürüyüşe katılan çoğu yürüyüşçünün orantısız güç kullanılarak göz altına alındığını ve şiddete maruz bırakıldıklarını yazan Georgi, Türkiye’de her yıl öldürülen kadın ve trans kadınlara dikkat çekerken, polisin kendisine bir yaptırım uygulamadığı için şanslı olduğunu söyledi.

Türkiye’deki LGBTQ topluluğunun desteğe ihtiyacı olduğunu ve bunu tüm dünyaya duyurulması gerektiğini söyleyen müzisyen, takipçilerine bir çağrıda bulunarak, Candan Erçetin’in 1995 yılında yayınlanan “Hangi Aşk Adil Ki” şarkısının klibini yeniden çekmeyi önerdi.

3 Aralık 1995 yılında çekilen klipte, Candan Erçetin İstiklal Caddesi’nde arkasında yüzlerce kişiden oluşan bir erkek ordusuyla beraber yürüyor, yürürken de şarkısını söylüyor. Dün, kendisinin verdiği görüntülere oldukça benzer olan bu klibi tekrardan çekmeyi öneren müzisyen, takipçilerinden, videoyu paylaşmalarını istedi.

“Bu bir hareket”

Liana, Madonna’nın seslerini duyduklarını, uluslararası düzeyde yardım almanın imkansız olmadığını ve Lady Gaga, Taylor Swift ve Ariana Grande gibi başka dünya çapında üne sahip sanatçılara da seslerini duyurabileceklerini söyledi. “Sanat yapmak yasak değil!” diyen Georgi, yaşananların dünya çapında bir haber olduğunu, devam edilmesi gerektiğini ve bunun bir “hareket” olduğunu da söyledi.

Polislerin uyguladığı orantısız ve dayanaksız güce karşı harekete geçilmesi gerektiğinin üstüne defalarca basan Georgi, bu simgesel klibi hayata geçirmek için herkese destek çağrısında bulundu. Küçük bir sosyal medya hareketinden ibaret olmaması ve kayda değer bir değişim elde edilebilmesi için paylaşımların çoğalması gerektiğini ve imza toplanması gerektiğini belirtti.

Gelen destek mesajları üzerine Türkiye’yi çok sevdiğini ve sadece burada yaşayan insanlar olarak “huzurlu bir hayat” istediklerini belirten Liana, herkesin sevme hakkı olduğunu söyledi. “Ben sadece aşk için, umut için buradayım” diyen Liana, videoyu sonlandırmadan önce, takipçilerine korkmamalarını söyledi. Herkesin görülmesi gerektiğini söyleyen müzisyen “LGBTQ var! Biz sadece var olmak istiyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.