Tacizci Öğretmeni Protesto Eden Öğrencilerden 15’ine Uzaklaştırma Cezası

Elif Ünal Aralık 2018
Facebook Twitter Google

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde tacizci öğretmenin görevden alınması talebiyle dersleri boykot eden öğrencilerden 15’i uzaklaştırma cezası aldı. Twitter mesajından olayı duyuran Barış Yarkadaş, “okul yönetiminin bu tavrı ‘tacize uğrasanız da susun’ anlamına geliyor” diyerek tepki gösterdi.

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nden geçen sene mezun olarak bu sene üniversiteye başlayan Eylül adlı kadın öğrenci, lisedeki coğrafya öğretmeninin tacizlerini mahkemeye taşımış ve yaşadıklarını bianet’eanlatmıştı.

TIKLAYIN – Tacize Uğrayan Öğrenci Mezun Oldu, Tacizci Öğretmen Ders Vermeye Devam Ediyor

Olayın duyulmasının ardından sosyal medyada kampanya düzenleyen öğrenciler ertesi gün tacizci öğretmenin görevinden alınması talebiyle tüm gün boyunca dersleri boykot etmişlerdi.

TIKLAYIN- Liselilerden Tacize Karşı Ders Boykotu: #TacizVarSesÇıkar

CHP İstanbul 25. Ve 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş yayınladığı Twitter mesajında protesto eden öğrencilerden 15’inin uzaklaştırma cezası aldığını duyurdu. Okul yönetimi tarafından öğrencilere verilen cezanın belgesini paylaştı.

“İşte rezaletin belgesi! Küçük Çekmece Kadriye Moroğlu Lisesi’nde öğretmen tacizini protesto eden öğrencilerden 15’ine 5 gün okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Okul yönetiminin bu tavrı “Tacize uğrasanız da susun” anlamına geliyor. Susmayan gençler ise cezalandırılıyor” açıklamasında bulundu.

Okul yönetimi öğrencilere tebliğ ettiği belgeye göre öğrenciler “izinsiz gösteri, etkinlik ve toplantı düzenlemek” gerekçesiyle beş gün boyunca uzaklaştırma cezası aldı. Öğrencinin” benzer bir davranışta bulunması” durumunda bir üst yaptırımla karşılaşacağı belirtildi.
  • Etiketler