KESK’li Kadınlar Flormar İşçileri İçin Eylemdeydi

Çiçek Tahaoğlu 31 Mayıs 2018 Türkçe
Facebook Twitter Google

KESK’li kadınlar, sendikalı olduğu için kovulan Flormar işçileri için, Yves Rocher önünde “Hiçbir fondöten kadın düşmanlığını kapatamaz” pankartıyla sessiz eylem yaptı.

KESK İstanbul Kadın Komisyonu, kozmetik bakım ürünleri firması Flormar’ın sendikalı olduğu için işten çıkarılan işçiler için, Flormar’ın yüzde 51’ine sahip olan Yves Rocher’nin Şişli şubesi önünde sessiz eylem yaptı.

Dün akşam gerçekleşen eylemde, Yves Rocher mağazası önünde “Hiçbir fondöten kadın düşmanlığını kapatamaz” pankartı açıldı.

KESK İstanbul Kadın Komisyonu’ndan Ayşe Panuş “Örgütlenmek suç değildir, örgütlenmek bizim ana hakkımızdır. Bir an önce bu uygulama sona erdirilmeli ve tüm işçiler haklarıyla beraber işlerine geri dönmeli” diye konuştu.

İşçilerden mesajlar

KESK Haber Sen 5 No’lu Şube Kadın Sekreteri Deniz Salmanlı da mağaza önünde Flormar’daki işçi kadınların mesajlarını okudu:

“Flormar işçisiyim, 11 senedir buradayım, 1900 TL maaş alıyoruz. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz ama kadınlardan Flormar ürünlerini almayarak bize destek olmalarını istiyoruz.”

Bir diğer mesaj şöyleydi:

“Bizim hiçbir sözümüz, talebimiz kabul edilmedi. Biz de sendikalı olduk. En basit, örneğin, hastalansak, cenazemiz olsa izin alamıyorduk. Biz onların çalışanlarıyız. Biz kazandırıyorsak emeğimizin de hakkını almalıyız. Her şeyden önce saygı görmek ardından da insanca yaşayacak şartların sağlanmasını istiyoruz.”

Boykot çağrısı

Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Ayfer Koçak da boykot çağrısı yaptı:

“Flormar işçileri geri alınmadığı müddetçe ben Flormar ve Yves Rocher’a ait hiçbir ürünü almayacağım. Boykot en önemli en etkili yöntemdir. Flormar ve Yves Rocher ile bağlantı hiçbir ürünü almayacağız ve almayın diyoruz.” (ÇT)

  • Etiketler