“Kadınların Oyu Eşit ve Özgür Hayata” Sloganıyla Kadıköy’ü Pedallayacaklar

Çiçek Tahaoğlu Eylül 2018 Türkçe
Facebook Twitter Google

  • TARİH Eylül 2018
  • SÖYLEŞİ Çiçek Tahaoğlu
  • HABER Çiçek Tahaoğlu
  • KAYNAK bianet.org
  • YAYIN DİLİ Türkçe
  • PAYLAŞ Facebook Twitter LinkedIn Yazdır

Kadınlar, 2 Haziran’da Cumartesi günü “Kadınların Oyu Eşit ve Özgür Hayata” sloganıyla Kadıköy’de pedal çevirecek. Ardından Yoğurtçu Parkı’nda eğlenecek.

Kadınlar, 2 Haziran’da Cumartesi günü “Kadınların Oyu Eşit ve Özgür Hayata” sloganıyla Kadıköy’de pedal çevirecek.

Saat 15.00’te Kadıköy Rıhtım’da Karaköy İskelesi’nde biraraya gelecek olan kadınlar, bisikletleriyle Yoğurtçu Parkı’na gidecek. Saat 16.30’da ise RitimKolektif eşliğinde eğlence başlayacak.

Tüm kadınları feminist bisiklet eylemine ve parktaki eğlenceye davet eden feministlerin çağrısı şöyle:

Hatırlatıyoruz:

Kadınların Oyu: Ne giyip giymediğimizden, bisiklete binip binemeyeceğimize, nerede ne kadara çalışabileceğimizden kaç çocuk doğuracağımıza, ne düşüneceğimizden kimi arzulayabileceğimize her şeyimize karışmak isteyene, bisiklete binmeye “iffetsiz” diyene DEĞİL; eşit ve özgür hayata!

Kadınların Oyu: Sokakta, evde, işte, hayatın her alanında maruz kaldığımız tacizi, erkek şiddetini engellemek yerine “eşitsizsiniz,” “ya davulcuya ya zurnacıya,” “kahkaha atma” diyerek yeniden üretenlere DEĞİL; eşit ve özgür hayata!

Kadınların Oyu: Cinsel tacizin esas sebebi olan erkek egemenliğiyle mücadele etmek yerine hem bisiklet binmemize ahlâksızlık deyip hem de bizi pembe otobüslerle ayrıştırmak isteyenlere DEĞİL; eşit ve özgür hayata!

Kadınların Oyu: Bisiklet sürebileceğimiz, keyifle gezebileceğimiz, nefes alabileceğimiz tüm sahilleri rant için kentsel dönüşümle özelleştirene, doğayı ve Hasankeyf, Munzur ve Sur’da olduğu gibi kültürel miraslarımızı yok edene DEĞİL; eşit ve özgür hayata!

Kadınların Oyu Eşit Ve Özgür;

Değiştirecek Gücümüz Var!

Bisikleti olmayan ama katılmak isteyenler için sınırlı sayıda bisiklet mevcut. Ayrıca buluşma için Kadıköy’de indirimli bir şekilde kiralama olanağı da mevcut. Bisiklet için form doldurmanız gerekiyor. Form için tıklayın.

Feminist bisiklet eylemini kim yapıyor?

Feministler, 6 Mayıs’ta İstanbul’da erken seçimi değerlendirmek için bir forumda bir araya gelmişti.

Bu forumun ardından, seçim sürecinde feminist söz üretilmesini sağlamak amacıyla, herhangi bir partiyi veya kişiyi adres göstermeden, seçim çalışmalarına başlayan İstanbullu feministler, Anneler Günü’nde de “Anne olanlar, olmayanlar, olmak isteyen, istemeyenler… Biz hepimiz, makbul annelik dayatmalarını yemiyoruz. Seçim öncesi feminist buluşmada, #AKPninAnnelikKarnesi’ni veriyoruz” diyerek bir buluşma düzenlediler.

Kampanya kapsamında her Perşembe sosyal medya eylemi örgütleniyor. İlk üç sosyal medya kampanyası  #AKPninAnnelikKarnesi, #KadınlarınOyu, #KadınlarSeçimdeHatırlatıyor etiketleriyle yapıldı. (ÇT)

  • Etiketler