Kadınlar mücadele ediyor, erkek şiddeti yargılanıyor

Evrim Kepenek - Ege Öztokat
Facebook Twitter Google

bianet, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve cinayet konusunda sürdürülen mücadeledeki gelişmeler, saldırganlara verilen cezalar ve “olumlu” ve “olumsuz” yargı kararların çetelesini tutuyor.

Kasım’da kadınların mücadele ajandasına yansıyanlar

Kadınlar mücadele ediyor, erkek şiddeti yargılanıyor - Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Kütüphanesi

Kadın tasarımcılar Mor Çatı’nın 30. yılı için tasarladı.

Günlük internet dergisi Ters Dergi’de Arkadaş Zekai Özger’in hayatının bir kesiti çizgi öykü olarak yayımlandı.

Mor Çatı’dan yapılan açıklamada, “Kadının durumunu bildirdiğimiz Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) nöbetçisi konuyla ilgilenmediği gibi ısrarla onlardan talebimizi sordu ve herhangi bir yol önermedi” denildi.

Uluslararası Af Örgütü, ODTÜ Onur Yürüyüşü davasında yargılananların beraat etmesi için imza kampanyası başlattı.

Kadıköy’de farklı noktalarda toplanan kadınlar, “Jin jiyan azadi”, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa” sloganları ve öldürülen kadınların fotoğraflarıyla farklı yollardan İskele Meydanı’na yürüdü.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm; LGBTİ+’lara yargı ve polis şiddetini, Bayram Sokak’ta 18 trans kadının “korona tedbirleri” denerek gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

HDP’li Serpil Kemalbay, iş başvurusu için görüştüğü Mutlu E.’in cinsel saldırısı ve şiddeti sonucu yaralı bir şekilde hayata tutunmaya çalışan Sibel Y.’nin tehdit edilmesini Meclis gündemine taşıdı.

DİSK Basın İş’li kadınlar, “Kadınlardan aldığımız güçle erkek egemen düzeni de erkek medyayı da dönüştürmeye kararlıyız” diye seslendi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlar, Türkiye’nin birçok kentinden “Haklarımız, hayatlarımız ve birbirimiz için” diyerek sokaktaydı.

Kadına yönelik şiddet alanında mücadele eden Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı bu yıl 30. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği açıklamasında, hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nin gereklerini yerine getirmesi istendi.

İBB, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde, 444 80 86 numarası üzerinden 7/24 hizmet verecek “Kadına Destek Hattı”nı hizmete açtı.

Ayvalıklı Kadınlar, 25 Kasım nedeniyle düzenledikleri basın açıklamasında 12 talep sıraladı.

Kadın Sığınakları ve Da(ya)nışma Merkezleri Kurultayı Bileşenleri yayınladıkları Sonuç Bildirgesi ile taleplerini sıraladı.

TGS Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu, “İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasını değil, sözleşmenin tüm gereklerinin yerine getirilmesi için acil adımlar atılması gerektiğini söylüyoruz” dedi.

EŞİK’in raporuna göre, 54 kanun teklifinden kadınların payına sadece 1 önerge düştü.

Kadın Anadili Çalışma Grubu, yayınladıkları video ile “Anadili yaşatır, İstanbul Sözleşmesi yaşatır” diye seslendi.

Cinayet

Bir sanığa “tahrik” indirimi: İstanbul’da eski karısı Ayşe Özlem Bağdemir’i (45) ağzını bağlayarak ve boğazını sıkarak öldüren T.T.’ye (50) 5 Kasım’da “tahrik” gerekçesiyle ve sanığın önceden sabıkası olmadığı için indirim ile 15 yıl hapis cezası verildi. SanığınKadınlar mücadele ediyor, erkek şiddeti yargılanıyor - Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Kütüphanesi kadını önceden tehdit ettiği ve tasarlayarak öldürdüğü açıklandı. Mahkeme, erkeğin kadının boşanmadan önce kendisini aldattığını söylemesini “tahrik” saydı.

Bir sanığa ağırlaştırılmış müebbet: Denizli’de boşanma aşamasında olduğu Hafize K.’yi (23) boğazından, karnından ve göğsünden bıçaklayarak öldüren U.K.’ye (24) 5 Kasım’da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Bir sanığa ağırlaştırılmış müebbet: Konya’da eski karısı Mine A.’yı ateşli silahla öldüren H.İ.K. isimli erkeğe 6 Kasım’da “tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. H.İ.K.’ye Mine A.’ya yönelik tehdit suçundan 7 ay 15 gün, M.A. ve M.G. isimli erkeklere tehdit suçundan 2 yıl 6 ay, “ateşli silahlar hakkında kanuna muhalefet” suçundan 1 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul’da kendisinden ayrılan sevgilisi Tuğba Anlak’ı taşınacağı evde temizlik yaptığı sırada öldüren M.U. ve biri tutuklu iki diğer sanığın yargılandığı dava 6 Kasım’da devam etti. Mütalaa veren savcı M.U. hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası talep etti. Mahkeme, sanıklardan M.Ü. isimli erkeğin tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianame kabul edildi: Antalya’da 8 Mart’ta Belarus vatandaşı Anastasiya Yazerskaya’yı (23) öldüren ve cesedini gömen A.O.Ö. (54) hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi, 7 Kasım’da dava açıldı. İddianamede erkeğin kadını darp ederek ve kasten öldürdüğü belirtildi.

Rize’de taciz ettiği Gamze Pala’yı kendisine karşılık vermediği için önce ateş ederek sonra boğazını keserek öldüren S.D. (44) isimli erkeğin yargılandığı dava 8 Kasım’da başladı.

Pınar Gültekin cinayeti davası başladı: Muğla’da Pınar Gültekin’i (27) öldüren C.M.A. isimli erkek ve kardeşi M.A.’nın yargılandığı dava 9 Kasım’da başladı. C.M.A. cinayeti işlediğini kabul ederek pişman olduğunu iddia etti. C.M.A. “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, M.A. ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

İstanbul’da karısı Arzu Kol’u (25) boşanmak istediği için öldüren D.S.’ye 10 Kasım’da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Antalya’da sevgilisi Hatice Şimşek’i (30) darp ederek öldürdüğü tespit edilen G.Ç. hakkında iddianame hazırlandı. 12 Kasım’da basına yansıyan iddianameye göre G.Ç., birlikte yaşadığı kadını öldürdü ve sabah kadını ölü bulduğunu iddia ederek polisi aradı. Erkeğin kadını önceden darp ettiği tespit edildi.

Ankara’da şiddet gösterdiği için babasının evine giden karısı Emine Y.’yi (20) pompalı tüfekle öldüren S.Y. (22) hakkında “eşi tasarlayarak kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. 13 Kasım’da basına yansıyan iddianameye göre S.Y. kadının kendisini aldattığını iddia etti. Savcı ise aldatmanın “haksız tahrik” değil, “boşanma davası konusu” olduğunu kaydetti.

Ceza alan sanıklar tahliye edildi: Adana’da Kudret Yener’i (72) 2017’de boğazını keserek öldürdükleri gerekçesiyle müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan iki sanık İ.Y. ve V.Y. serbest bırakıldı. 16 Kasım’da basına yansıyan karara göre mahkeme heyeti, kadının tırnağında DNA’sı tespit edilen erkeklere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, “iyi hal” indirimi uyguladı, sanıklara hırsızlık yaptıkları için 6 yıl 3 ay, konut dokunulmazlığını ihlal suçundan 1 yıl 8 ay ceza verdi. Mahkeme heyeti kararı açıkladıktan sonra iki sanığı adli kontrol şartıyla tahliye etti. Ceyhan Cumhuriyet Başsavcısı karara itiraz etti. Oluşturulan yeni mahkeme heyeti 2 sanık hakkında tekrar yakalama kararı çıkardı, 2 sanık tutuklandı. Kudret Yener’in ailesi hâkimler hakkında işlem başlatacaklarını söyledi.

Antalya’da kendisinden boşanmak isteyen Gülseren Y.’yi (32) babasının evine zorla girerek öldüren H.Y.’nin (44) yargılandığı davının dördüncü duruşması 17 Kasım’da görüldü. Duruşma ertelendi.

İstanbul’da boşanma aşamasında olduğu karısı Zerrin Demir G.’yi (30) ve kadının kardeşi Betül Demir’i silahla öldüren K.E.G.’nin (32) yargılandığı davanın beşinci duruşması 17 Kasım’da görüldü. Duruşma ertelendi.

Bir sanığa ağırlaştırılmış müebbet: İstanbul’da karısı Kadriye E.’yi boğazını falçata ile keserek öldüren Ö.Y.E. isimli erkeğe 18 Kasım’da “eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

İstanbul’da karısı Pınar B.’yi öldüren E.B.’nin yargılandığı dava 19 Kasım’da devam etti. Savcı mütalaa vererek sanık hakkında “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk hâlinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Yargıtay indirim talebini reddetti: Yargıtay, karısını öldüren M.K.’ye verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı. Denizli’de 2017’de hakkında koruma kararı olan eski sevgilisi Pınar Eliuz’u (31) öldüren M.K.’ye (38) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Sanık İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay’a “tahrik” indirimi talep ederek itirazda bulunmuştu.

Adana’da annesi Afiyet İkbal ve kardeşi Altuğ P.’yi öldüren, başka ilde vali yardımcısı olarak çalışan T.P. hakkında iddianame hazırlandı. 20 Kasım’da basına yansıyan iddianameye göre, erkek mal paylaşımı konusunda anlaşmazlık yaşadığı annesini ve kardeşini tabancayla öldürdü. T.P. hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Tanık ifadelerine göre T.P., ailesini tehdit ediyordu.

Merve Ünal davasında karar çıktı: Diyarbakır’da sevgilisi olan polis memuru Merve Ünal’ı öldüren polis memuru M.Y. isimli erkeğe müebbet hapis cezası verildi. 22 Kasım’da basına yansıyan gerekçeli kararda erkeğin kadını öldürdükten sonra eline tabancasını tutuşturduğu ve kendi bulunduğu yöne doğru ateş ettiği ortaya çıktı. Erkek meşru müdafaa yaptığını iddia etmişti.

Isparta’da sevgilisi Gamze Esgicioğlu’yu (23) bıçaklayarak öldüren H.B. (24) isimli erkek hakkında iddianame hazırlandı. 23 Kasım’da basına yansıyan iddianameye göre H.B. kadını kıskandığı için göğüs bölgesinden üst üste bıçakladı. Karşı aparttaki M.K.’nin delilleri gizlemesine yardım ettiği kaydedildi. H.B. hakkında “kasten öldürme” suçundan ömür boyu, M.K. hakkında “suç delillerini gizlemeye çalışmak” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Diyarbakır’da şiddet uyguladığı için sığınma evine yerleşen karısı Güllü Y.’yi sığınma evinden çıkaran ve evde çocuklarının önünde yakarak öldüren C.Y. isimli erkek hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 25 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 26 Kasım’da görülen duruşmada Güllü Y. ve C.Y.’nin 12 yaşındaki kızı D.Y. tanık olarak ifade verdi, C.Y.’nin kendi üzerine de benzin döktüğünü ve yakarak yaraladığını söyledi.

Hande Buse Şeker davasında karar: İzmir’de seks işçisi trans kadın Hande Buse Şeker’i öldüren polis memuru V.H.’ye 26 Kasım’da “kasten öldürme” suçundan müebbet, “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 21 yıl, “nitelikli yağma” suçundan 3 kez 5 yıl 6 ay, “yaralama” suçundan 2 kez 9 ay, “kişinin hatırasına” hakaret suçundan 2 yıl hapis cezası verildi. Erkek, Hande Buse Şeker’in ev arkadaşını da yaralamıştı.

İstanbul’da karısı Pınar Umay’ı öldüren E.B. isimli erkeğe “eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 26 Kasım’da görülen karar duruşmasında erkek “bir anlık öfkeyle kontrolünü kaybettiğini” iddia etti.

İstanbul’da Lale Bayram’ı (25) öldüren eski kocası Y.A. (30) ve öldürmesi için ödeme yaptığı S.K. (32) hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. 30 Kasım’da basına yansıyan iddianamede iki erkek hakkında “tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Çocuk Cinayeti

Kayseri’de birlikte yaşadığı sevgilisi E.Ö.’nün 3 yaşındaki oğlu Alperen Ekinci’yi öldüren H.S. ve çocuğun annesi E.Ö. hakkında 6 Kasım’da müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ankara’da Eylül Yağlıkara (8) isimli kız çocuğuna tecavüz eden ve çocuğu öldüren U.K. (42) isimli erkeğe “çocuğu kasten öldürme”, “çocuğu hürriyetinden yoksun kılma” ve “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 42 yıl hapis cezası verildi. 6 Kasım’da görülen karar davasında sanığın annesi H.K.’ye de sanığa yardım ettiği gerekçesiyle 15 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Antep’te sevgilisi Duygu Delen’i (17) balkondan iterek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan M.K.’nin (20) davası 18 Kasım’da başladı. M.K. çocuğu öldürmediğini iddia etti. Mahkeme heyeti M.K.’nin tutuklu kalmasına karar verdi, olay yerinde tekrar inceleme yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul’da Ebru Erdem (17) isimli kız çocuğunu 14 katlı rezidansın 9. katından iterek öldürdüğü suçlamasıyla 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan S.T.’nin (22) davası 25 Kasım’da başladı.

Urfa’da 2012’de Yağmur Özaydın (7) isimli kız çocuğuna tecavüz eden ve başını taşla ezerek öldürdüğü için yargılanan Y.B. isimli erkeğe “iyi hal” indirimiyle 35 yıl hapis cezası verildi. Erkeğe verilen beraat kararı Yargıtay tarafından bozulmuştu. 26 Kasım’da görülen duruşmada mahkeme heyeti erkeğe “kasten öldürme” suçundan 36 yıl, “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 12 yıl ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan 12 yıl hapis cezası verildi, erkeğe verilen toplam 60 yıl hapis cezası “iyi hal” indirimi ile 35 yıla düşürüldü. Diğer sanık U.B. beraat etti. Çocuğun ailesi itiraz edeceklerini belirtti.

İntihara Sürükleme

Aydın’da Sibel Aksoy’u (43) şantaj yaparak, ölümle tehdit ederek ve “Benden kurtulmanın tek yolu ölümdür” diyerek intihara sürükleyen eski sevgilisi O.Ö.’ye şantaj ve tehdit suçlarından toplam 1,5 yıl hapis cezası verildi. 6 Kasım’da görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti cezayı 5 yıl erteledi.

Öldürme Teşebbüsü

Ereğli’de kendisine boşanma davası açan Y.Ö.’yü (41) arabasının altına bomba düzeneği yerleştirerek öldürmeye çalışan S.Ö.’ye 26 Kasım’da 19 yıl hapis cezası verildi. Yerel mahkeme yalnızca “tehdit” suçundan 4 yıl ceza vermişti. İstinaf mahkemesinde “öldürmeye teşebbüs” suçundan 14 yıl, patlayıcı madde bulundurma suçundan 5 yıl hapis cezası verildi. Erkek, ayrı bir davada Y.Ö.’ye tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanıyor.

Çorum’da boşanma aşamasında olduğu karısı S.B.’yi (29) 28 kere bıçaklayarak yaralayan M.B.’ye (35) 27 Kasım’da “eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 15 yıl 11 ay 7 gün hapis cezası verildi.

Şiddet / Yaralama

Kayseri’de karısı E.O.’yu tokat ve tekme atarak darp eden R.O.’ya (37) 4 Kasım’da “yaralama” suçundan 2 bin 340 lira adli para cezası verildi.

Antalya’da kendisine boşanma davası açan karısının avukatı olan B.B.O. isimli avukatı darp eden S.B. ve oğlu Y.B.’ye 5 Kasım’da hapis cezası verildi. S.B.’ye “hakaret”, “birden fazla kişiye tehdit”, “kamu görevlisine hakaret” ve “basit yaralama” suçlarından 5 yıl 2 ay, Y.B.’ye “hakaret”, “kamu görevlisini tehdit etme” suçundan 4 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

İstanbul’da arabasında sevgilisi A.A.’yı darp eden, sonra tepki gösteren yayaların üzerine arabasını sürerek 6 kişiyi yaralayan G.S.G. isimli erkeğe 13 Kasım’da 9 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti annesi avukatlığını yapmak için hakimlikten ayrılan G.S.G.’ye biri A.A. 2 kadına ve 5 erkeğe karşı “kasten yaralama” suçundan cezalar verdi.

Aydın’da P.T. isimli kadını sokakta darp ve taciz eden S.G. (38) isimli erkeğe 24 Kasım’da 12 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Antalya’da M. isimli kadına tecavüz ettikleri gerekçesiyle yargılanan B.T. ve Ç.U. 18 Kasım’da beraat etti. Savcı, kadının sanıklarla fotoğraf çektirmesini ve mini etek giymesini “gerekçe” göstererek beraat talebinde bulundu. Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi “delil yetersizliği” gerekçesiyle sanıkların beraat edilmesine karar verdi.

İstanbul’da metrobüste N.C. isimli yolcu kadına basit cinsel saldırıda bulunan F.Ö. isimli erkeğe 19 Kasım’da “sarkıntılık boyutunu aşan cinsel saldırı” suçundan 6 yıl hapis cezası verildi. F.Ö. “hakaret” suçundan beraat etti.

Ankara’da sahibi olduğu hayvan hastanesinde çalışan Ç.B. (24) isimli hekime tecavüz eden H.B. isimli profesörün, deliller yok edildiği için tahliye edildiği ortaya çıktı. Ç.B.’nin rapor almaya gittiği hastanede alınan numunelerin bir kısmının çöpe atıldığı, bir kısmının usule uygun şekilde Adli Tıp Kurumu’na gönderilmediği ortaya çıktı. Veteriner hekim S.K. isimli erkek de delilleri yok ederek H.B.’ye yardım ettiği suçlamasıyla yargılanıyor. Ç.B.’nin avukatı hastane personeli ve görevli polis memurları hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul’da otogarda sevgilisiyle kavga eden B.Y. (23) isimli kadına kendilerini polis olarak tanıtan, kadını ona yardım edeceklerini söyleyerek götürdükleri otelde tecavüz eden 2 erkeğe 22 Kasım’da hapis cezası verildi. C.H. (30) ve E.Ç.’ye (21) “nitelikli cinsel saldırı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 33 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Taciz

Mesai arkadaşı olan kadını mesajla taciz eden erkek, kadının şikâyeti üzerine işten atıldı. Erkeğin başvurduğu mahkeme “kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeli” kararı verdi. Yargıtay 7 Kasım’da basına yansıyan kararıyla mesajın “Cinsel dürtülerle atıldığını” söyleyerek yerel mahkemenin kararını bozdu.

Çocuk İstismarı

Kocaeli’de üvey kızı C.K. ve yeğenleri E.N.S. (12) ve E.A.K.’ye (10) cinsel istismarda bulunan A.A.S. (34) isimli erkeğe 7 Kasım’da 31 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Kayseri’de oturduğu apartmana temizliğe gelen F.P. isimli kadının kızı R.P.’ye cinsel istismarda bulunan Ö.D. (59) hakkında eylemi “sarkıntılık” çerçevesinde kaldığı gerekçesiyle “iyi hal” indirimi ile 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı verildi.

Çorum’da 15 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla yargılanan U.Ö. tahliye edildi. U.Ö.’nün çocuğu iki yıl boyunca taciz ettiği için yargılandığı davada mahkeme heyeti eylemlerinin “sarkıntılık” seviyesinde kaldığını söyleyerek erkeğe “sarkıntılık” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi ve sanığı tahliye etti. Erkek 4 buçuk ay tutuklu kalmış oldu.

Aksaray’da karısı üvey kızı E.Ç.’ye (14) cinsel istismarda bulunan, karısı A.S.’ye şiddet uygulayan C.E.S. isimli erkeğin yargılandığı davada mahkeme heyeti davadan çekildi. Mahkeme heyeti dava başladığında tutuklama talebini reddetmişti, C.E.S. ifadesinden sonra serbest bırakılmıştı. A.S.’nin avukatı mahkeme heyeti hakkında Hâkimler Savcılar Kurulu’na şikâyette bulunmuştu.

Zonguldak’ta H.E. isimli erkek, kızı P.E.’ye (6) istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılandığı davanın 23 Kasım tarihli karar duruşmasında tahliye edildi.

Hatay’da 2014 yılında 14 yaşındaki Ş.U. isimli kız çocuğuna tecavüz eden A.G. (30), Y.G. (26), M.Z.G. (26), N.H. (26) ve M.M. (26) isimli erkeklerin yargılandığı davada 24 Kasım’da karar verildi. İlk duruşmada tahliye edilen ve beş yıldır tutuksuz yargılanan sanıklardan A.G.’ye 28 yıl 9 ay, kardeşi Y.G.’ye 37 yıl 8 ay, A.G.’ye yardım eden S.A. isimli kadına 14 yıl, N.H. ve M.Z.G.’ye 36 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Sanıklar Ö.M. (25), M.M. (26) ile M.N. (52) beraat etti.

Burdur’da üvey kızına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan H.B. isimli erkeğe 27 Kasım’da “nitelikli cinsel istismar” suçundan 18 yıl 9 ay, “taciz” suçundan 10 ay hapis cezası verildi.

Meşru Müdafaa

Adana’da kendisine şiddet gösteren kocası H.Ö.’yü öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan F.Ö. hakkında açılan davanın ilk duruşması 6 Kasım’da görüldü. Mahkeme heyeti F.Ö.’nün tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul’da kendisine şiddet uygulayan kocasını öldüren H.Ö. isimli kadına “haksız tahrik” indirimi ile verilen 15 yıl hapis cezası Bölge İdare Mahkemesi tarafından onandı.