Erkek şiddeti Şubat 2021

Ege Öztokat
Facebook Twitter Google

Fotoğraf: Özge Özgüner/csgorselarsiv.org

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler, Şubat 2021’de en az 33 kadını ve bir çocuğu öldürdü, en az 12 kadına tecavüz etti.

Şubat’ta en az 57 kadına şiddet uyguladı, en az bir çocuğu öldürdü. Aralarında oğlan çocukların da olduğu en az dört çocuğu istismar eden erkekler, en az dokuz kadını taciz etti. Erkekler en az 104 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Şubat

Şiddet / Yaralama

Edirne’de E.K. isimli erkek, evde kavga ettiği B.K. isimli kadını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Taciz

Urfa’da K.A. (57) isimli erkek, sokakta K.O. isimli kadını taciz etti. Erkek tutuklandı.

2 Şubat

Cinayet

İstanbul’da Ü.A. isimli erkek, karısı Canan A.’yı ve eniştesi Kenan Erol’u ateşli silahla öldürdü. Erkek, Kenan Erol’un işyerine gitti, karısı Canan A.’yı ve kadının erkek kardeşini öldürdükten sonra olay yerinden kaçtı. Polis, erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

Şüpheli Ölüm

Balıkesir’de Samira R. (31) isimli İran vatandaşı bir kadın, kafasına poşet geçirilmiş ve boğazı kesilmiş şekilde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Tekirdağ’da Nurgül S. evinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Adana’da Beril S. isimli kadın evinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antalya’da 10 kişi, iş vaadiyle Türkiye’ye getirdikleri Türkiye vatandaşı olmayan 12 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

İstanbul’da iş vaadiyle Türkiye’ye getirdikleri Türkiye vatandaşı olmayan 13 kadını seks işçiliğine zorlayan 13 kişi gözaltına alındı.

3 Şubat

Şiddet / Yaralama

Düzce’de B.Ç. (30) isimli erkek, evde kavga ettiği karısı H.S.Ç.’yi (25) darp etti ve bıçakla yaraladı. Kadın hastaneye kaldırılırken erkek gözaltına alındı.

Taciz

Ankara’da R.D. isimli belediye çalışanı erkeğin M.D. isimli kadın belediye meclisi üyesini taciz ettiği iddia edildi.

İzmir’de Ü.T. (61) isimli erkek, otobüs durağında duran B.A. (21) isimli kadını taciz etti. Erkeğin taciz, tehdit ve çocuk istismarı suçlarından kaydı bulunduğu açıklandı. Erkek gözaltına alındı.

Şiddet/Yaralama

Aydın’da bir erkek, sokakta karısını darp etti, kendisine bıçakla zarar verdi. Olay yerine gelen polis erkeği durdurdu. Kadın ve erkek hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de U.B. isimli erkek, nişanlı olduğu S.K. isimli kadını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Tehdit

Aydın’da N.İ. isimli erkek, ismi basına yansımayan karısını evinin önüne giderek ölümle tehdit etti. Kadının akrabası olan 3 kişi erkeği darp ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Bursa’da S.K. isimli erkek, B.A. isimli kadını seks işçiliğine zorladığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

4 Şubat

Cinayet

Muğla’da Suriye vatandaşı Türkiye El Mohammed (50) isimli kadın evinde elleri kelepçeli ve boğazı kesilmiş şekilde ölü bulundu. Polis kadını öldürenin Ö.E.A. olduğunu tespit ederek gözaltına aldı. Ö.E.A. ifadesinde “Olayın asıl faili A.M., ben sadece cinayete yadım ettim” dedi. Erkeklerin kadının ziynet eşyalarını çaldığı aktarıldı, iki erkek ve A.M.’nin ablası M.M. gözaltına alındı.

İstanbul’da M.H. isimli erkek, sokakta kavga ettiği karısı Hatice H.’yi (45) ateşli silahla öldürdü. Erkek kadını öldürdükten sonra intihar etti.

Şüpheli Ölüm

Hatay’da Betül Ö. (27) isimli kadın A.Ş. isimli kişinin evinde ölü bulundu. Önce kadının intihar ettiği iddia edildi, kadının ailesi intihar etmediğini, boynunda çift ip izi olduğu için öldükten sonra ipin boynuna geçirilmiş olabileceğini, otopsi yapan görevlinin şüphelilerden birinin akrabası olduğunu söyleyerek olayın intihar olmadığını iddia etti.

Aydın’da Havva G. (81) isimli kadın dağlık alanda ölü bulundu. Kadının Alzheimer hastası olduğu açıklandı. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da H.A. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu M.A.’yı ateşli silahla yaraladı. M.A.’nın yanında kaldığı babasının evine giden H.A., kadının babası M.K.’yi ve kardeşi Y.K.’yi de vurdu. M.A. ve M.K. ağır yaralı, Y.K. yaralı hastaneye kaldırıldı. H.A. intihar etti.

Antalya’da S.D. (22) isimli erkek, karısı B.D.’ye (20) sistematik şiddet uyguladı. Kadın, erkeğin kendisini sürekli darp ettiğini, demir boru ile vurduğunu, ağzını bantladığını, su dolu leğene başını batırarak boğmaya çalıştığını söyledi. Kadın şikâyetçi oldu, erkeğe 1 aylık uzaklaştırma kararı verildi.

Antalya’da G.A. (20) isimli kadın, annesinin sevgilisi İ.D.’nin kendisini darp ettiğini açıkladı. Basına konuşan kadın erkeğin 2 yıl önce de kendisini taciz ettiğini söyledi. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de O.Ç. isimli erkek evde karısı N.Ç.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de T.Y. isimli erkek, kavga ettiği karısı A.Y.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu. Polis soruşturma başlattı.

Çocuk İstismarı – Çocuğa Şiddet

Diyarbakır’da A.K. isimli erkek, yaklaşık bir yıldır istismar ve tehdit ettiği çocuğu ateşli silahla öldürme girişiminde bulunarak ağır yaraladı. Erkek gözaltına alınmadı. Çocuk hastaneye kaldırıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Aydın’da 4 erkek ve 1 kadın seks işçiliğine “teşvik, aracılık ve yer temini” şüphesiyle gözaltına alındı. Serbest bırakılan kişilerin kaç kadını seks işçiliğine zorladığı basına yansımadı.

 5 Şubat

Şüpheli Ölüm

Zonguldak’ta Ayşe Özgecan U. (29) evinin balkonundan düşerek öldü. Olay sırasında evde olan sevgilisi B.C.A. (28) gözaltına alındı, serbest bırakıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Antalya’da F.K. isimli erkek, sokakta çocuğu ve kocasıyla birlikte yürüyen bir kadına basit cinsel saldırıda bulundu. Kadının kocası erkeği darp etti, F.K. gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Mersin’de 7 kadını seks işçiliğine zorlayan 6 erkek gözaltına alındı.

6 Şubat

Cinayet

Kırşehir’de Z.K. (46) isimli erkek, evde karısı İkram K.’yi (34) bıçaklayarak öldürdü. Erkeğin kadını öldürdüğü kavganın içeriği basına yansımadı. Z.K. polisi aradı, gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Uşak’ta G.A. (34) isimli erkek, kullandığı kamyonette yanında oturan karısı G.A.’yı (34) tabancayla vurdu, kadını yol kenarında indirdi ve olay yerinden kaçtı. Kadın hastaneye kaldırıldı. G.A. yakalandı.

Edirne’de M.Ç. isimli erkek, karısı A.Ç.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de G.B. isimli erkek, kavga ettiği karısı A.B.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu ve uzaklaştırma tedbiri talep etti.

7 Şubat

Cinayet

Ardahan’da C.A. isimli erkek, yengesi Gonca A.’yı (43) ateşli silahla öldürdü. Erkek gözaltına alındı. İddiaya göre aynı köyde yaşayan S.Ç. (24) isimli erkek, T.A. (16) isimli kız çocuğunu kaçırdı. S.Ç.’nin ve T.A.’nın aileleri kavga etmeye başladı. Kavgada T.A.’nın amcası C.A., abisinin karısı Gonca A.’yı öldürdü. C.A. tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Çorum’da Nejla A. (57) isimli kadın pencereden düşerek hayatını kaybetti. Polis inceleme başlattı.

Kayseri’de Emine Ş. (65) isimli kadın, evinde doğalgaz borusuna asılı şekilde ölü bulundu.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Şırnak’ta ismi basına yansımayan bir erkek, A.A. isimli kadına apartmanında basit cinsel saldırıda bulundu ve kadını taciz etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkeğin kendisini önceden de sürekli olarak taciz ettiğini söyledi.

Taciz

Aydın’da Ö.U. isimli erkek, sokakta 4 kadını taciz etti. Kamera kayıtlarından kimliği tespit edilen erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Trabzon’da işletmeci olan B.G. isimli erkek, otelinde temizlik işçisi olarak çalışan G.İ. isimli kadını seks işçiliğine zorladı. Erkek tutuklandı.

8 Şubat

Şiddet / Yaralama

Denizli’de N.B. (55) isimli erkek, karısı V.B.’yi (53) darp etti ve bıçakladı. Kadın ağır yaralı hastaneye kaldırıldı. Olay yerinden kaçan fail sonra karakola teslim oldu. Polis soruşturma başlattı.

İzmir’de 5 erkek, kiracıları olan S.O. isimli kadını ev kirasını geciktirdiği için bayılana kadar darp etti ve parasını gasp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

İzmir’de bir erkek, belediye otobüsünde yolculuk yapan bir kadını darp etti. Erkeğin kadını çarşaf giydiği için darp ettiği iddia edildi.

Seks İşçiliğine Zorlama

Mersin’de 6 erkek, 7 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. 4’ü tutuklandı.

9 Şubat

Şiddet / Yaralama

Rize’de A.S.K. isimli erkek, hastanede M.P. isimli kadın doktora orakla saldırdı ve kadını yaraladı. Erkek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Ankara’da 14 kişi, 60 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Çetenin 60 kadının 17’sini iş vaadiyle Türkiye’ye getirdiği, onları tehdit ve darpla seks işçiliğine zorladığı iddia edildi. Erkeklerin kadınlardan bazılarına tecavüz ettiği iddia edildi.

Aydın’da S.U. (38) isimli erkek, Türkiye vatandaşı olmayan 2 kadını seks işçiliğine zorladığı gerekçesiyle tutuklandı.

10 Şubat

Cinayet

Urfa’da H.K. isimli erkek, dini nikahlı karısı Meryem Güneş’i pompalı tüfekle öldürdü ve intihar etti. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

Tekirdağ’da dönerciye giden R.Ö. (36) isimli erkek işletme sahibi Kader Balcı isimli kadını “kendisine indirim yapmadığı için” bıçaklayarak öldürdü. Kadın hastanede hayatını kaybetti. Polis erkeği gözaltına aldı.

Şiddet / Yaralama

Batman’da bir erkek, sokakta bir kadını darp etti. Kadın hastaneye kaldırılırken erkek olay yerinden kaçtı. Polis soruşturma başlattı.

Edirne’de S.A. isimli erkek, eski sevgilisi F.M.’yi darp etti. F.M. şikâyetçi oldu, polis soruşturma başlattı.

Çocuğa Şiddet

Afyon’da O.U. isimli erkek, sokakta kavga ettiği kızı H.U.’yu (16) bıçakla boğazını keserek yaraladı. Çocuk hastaneye kaldırıldı, polis erkeği gözaltına aldı.

11 Şubat

Cinayet

İzmir’de B.Ü. (42) isimli erkek, karısı Saime Ü.’yü (40) bıçaklayarak öldürdü, kızı Z.Ü. (5) ve oğlu H.F.Ü.’yü (9) bıçaklayarak yaraladı, sonra intihar girişiminde bulundu. Erkek ve ağır yaraladığı iki çocuk hastaneye kaldırıldı. Saime Ü. olay yerinde hayatını kaybetti. Erkek tedavisi bitince tutuklandı.

Hatay’da E.Y. (50) isimli erkek, dini nikahlı karısı Şule Yıldırım’ı (38) bıçaklayarak ve boğazını keserek öldürdü. Şule Yıldırım ve E.Y.’nin olay yerinde evde olan 4 çocuğunun çığlıkları üzerine eve giden komşuları polis ve sağlık ekiplerini çağırdı. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti. E.Y. olay yerinden kaçmaya çalışırken yakalandı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Hatay’da Uğur B. (16) isimli oğlan çocuğu inşaat alanında ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Zonguldak’ta bir erkek, karısını darp ederek yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de B.K. isimli erkek, karısı Ö.K.’yi darp etti, kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de N.Ç. isimli erkek, kavga ettiği G.A.’yı darp etti. Kadının şikâyetçi olmadığı iddia edildi.

Taciz

İstanbul’da bir erkek, metrobüsten inen bir kadını takip ederek ve rızası dışında görüntüsünü çekerek taciz etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek gözaltına alındı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Aydın’da N.Ö. isimli erkek, daha önce yanında çalışmış olan Y.S. isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu ve kadını darp ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı, erkek serbest bırakıldı.

Muğla’da kızı M.G.’ye (23) sistematik cinsel saldırıda bulunan T.G. (54) isimli erkek “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklandı. Erkeğin yıllardır kızını ölümle tehdit ettiği, ailenin geri kalanının sessiz kaldığı iddia edildi.

12 Şubat

Cinayet

Trabzon’da K.İ. (35) isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Zeynep İ.’yi (32) silahla öldürdü ve intihar etti. Polis soruşturma başlattı.

İstanbul’da M.G. (37) isimli erkek, karısı Melek G.’yi (29) evinde boğarak öldürdü ve olay yerinden kaçtı. Kadının erkek hakkında uzaklaştırma kararı olduğu ortaya çıktı. Erkek gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de F.S. (41) isimli erkek, karısı E.S.’yi (36) boşanmak istediği için darp etti, ölümle tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek gözaltına alındı, tutuklandı. Kadının erkekten kendisine sistematik şiddet uyguladığı için boşanmak istediği açıklandı.

Adana’da A.T. (31) isimli erkek, karısı D.T.’ye (23) sistematik şiddet uyguladı. Erkekten boşanmak isteyen D.T. eve eşyalarını almaya gidince A.T., D.T.’yi ve kadının annesi N.S.’yi darp etti. Erkek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Edirne’de Ü.Y. isimli erkek, kavga ettiği karısı Ş.Y.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de N.T. isimli erkek, karısı Y.T.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

13 Şubat

Cinayet

Samsun’da O.T.E. (50) isimli erkek, karısı Mihrican E.’yi (46) boğazından bıçaklayarak öldürdü. Polis erkeği gözaltına aldı. Erkeğin kadına sistematik şiddet uyguladığı, bu yüzden kadının önceden tedbir kararı aldırdığı, karar kalkınca erkeğin eve döndüğü aktarıldı. Erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da M.T. isimli erkek hakkında, E.E.U. isimli kadına sistematik şiddet uyguladığı gerekçesiyle 2 ay uzaklaştırma kararı verildi.

İstanbul’da bir erkek, sokakta kavga ettiği bir kadını darp etti ve olay yerinden kaçtı.

Edirne’de M.M. isimli erkek, karısının annesi H.C.’yi darp etti. M.M. gözaltına alındı.

14 Şubat

Cinayet

İstanbul’da M.S. isimli erkek, Fas vatandaşı sevgilisi Samira Lkhadır’ı  öldürdü. 14 Şubat sevgililer gününü kutlamak için buluştukları, erkeğin kadının telefonuna bir erkekten mesaj geldiği için “kıskançlık krizine girdiği”, kadını boğazından ve vücudunun farklı yerlerinden bıçaklayarak öldürdüğü ortaya çıktı. Erkek kadının cesedini videoya alarak bir arkadaşına gönderdi, arkadaşı polisi aradı. Polis, M.S.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Erkek tutuklandı.

Urfa’da M.T. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Hatice T.’yi öldürdü ve aynı tabancayla intihar teşebbüsünde bulundu. Kadın hayatını kaybederken erkek hastaneye kaldırıldı.

Şüpheli Ölüm

Samsun’da Fatma G. (76) isimli kadın evinde av tüfeği ile vurulmuş şekilde ölü bulundu. Savcılık soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Aksaray’da S.A. (44) isimli erkek, karısı N.A.’yı (41) kendisine para vermediği için darp etti, bıçakla yaraladı, saçını kesti ve eve kilitledi. Kadın balkondan bağırarak yardım istedi, S.A. olay yerinden kaçtı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Polis S.A.’yı yakalayarak gözaltına aldı.

İstanbul’da F.U. isimli erkek, işyerinde çalışan C.T. isimli kadını darp etti ve cinsel saldırıyla tehdit etti. F.U. gözaltına alındı, serbest bırakıldı, tepki üzerine 20 Şubat’ta tutuklandı.

Adana’da B.N. isimli erkek, miras yüzünden kavga ettiği kardeşi Z.K.’yi başına odunla vurarak darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Tehdit

Afyon’da E.K. (24) ve İ.K. (34) isimli iki erkek, Ş.S. (29) isimli kadını evinin önüne giderek tehdit etti.

Taciz

Bir kadın, ders aldığı tiyatrocu C.M.’nin kendisini ders sırasında taciz ettiğini ve kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu açıkladı.

Dijital Şiddet

Sosyal medyada M.Ş. isimli erkek, bir kadını cinsel saldırı ve ölümle tehdit etti. Erkek gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da 5 kişi, Türkiye vatandaşı olmayan 10 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

15 Şubat

Cinayet

Kocaeli’de H.E. isimli erkek, eski sevgilisi Hacer Ç.’yi tabancayla vurarak öldürdü. Kadın, olay günü erkeğin evinden eşyalarını almaya gitti. Erkek bu sırada kavga ettiği kadını öldürdü, taşınmasına yardım eden akrabalarına da ateş açtı. H.E. önce kendini eve kilitledi, sonra gözaltına alındı. Erkek, basına Hacer Ç.’yi “namus” için öldürdüğünü söyledi.

Diyarbakır’da A.Ş. (28) isimli erkek, kardeşi Gülistan Ş.’yi (28) sokakta yürürken sırtından silahla vurarak öldürdü. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti. A.Ş. olay yerinden kaçtı, kadını öldürenin A.Ş. olduğu tespit edilince erkek gözaltına alındı. Gülistan Ş.’nin, ailesi kendini öldüreceği için 3 gün sığınma evinde kaldığı ve olaydan 10 gün önce polise giderek babası ve akrabaları olan A.S. isimli erkekten şikâyetçi olduğu ortaya çıktı. Gülistan Ş.’nin ifadesine göre, kadın boşandığı için babası ona psikolojik şiddet uygulamaya ve “Namusumuzu kirlettin” demeye başladı. Kadın babasının yanında yaşadığı Almanya’dan Diyarbakır’a gittiğinde akrabaları olan A.S. babasını arayarak “Kızını Diyarbakır’da gördüm. Burada kötü yola düşmüş” dedi.

Manisa’da H.Ö. isimli erkek, annesi Raziye Ö. (41), babaannesi Karanfil Ö. (82) ve babası Süleyman Ö.’yü (41) tüfekle öldürdü. Kendisi de yaralanan H.Ö. hastaneye kaldırıldı. H.Ö. pişman olmadığını, yine öldüreceğini söyledi. Olay günü yaşanan kavganın içeriği basına yansımadı.

Şiddet / Yaralama

Zonguldak’ta ismi basına yansımayan bir erkek, karısı A.Ö.’yü darp etti. A.Ö. hastaneye kaldırıldı.

Dijital Şiddet

Sosyal medyada bir erkek, üç farklı sosyal medya hesabı üzerinden oyuncu Ö.K. isimli kadını ölüm ve tecavüzle tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Tehdit

Sosyal medyada Azerbaycan vatandaşı S.B. (21) isimli erkek, H.K. isimli kadını tecavüzle ve ölümle tehdit etti. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı. 22 Şubat’ta erkek hakkında hazırlanan iddianamede “silahla tehdit” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

16 Şubat

Cinayet

İzmir’de Sibel A. (46) evinde boğazı kesilmiş ve başından pompalı tüfekle vurulmuş şekilde bulundu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kadının oğlu O.A. (22), eniştesi M.U. ve yeğeni olan T.B. (17) isimli oğlan çocuğu gözaltına alındı. Kadının olay sırasında uyuşturucu etkisinde olduğu iddia edilen, yakın zamanda başka bir suç nedeniyle bulunduğu cezaevinden çıkmış olan oğlu O.A. tutuklandı. Cinayet silahı olan pompalı tüfek üst katta yaşayan M.U. ve T.B.’nin evinde bulundu. M.U., tüfeği O.A. kendisine zarar vermesin diye sakladıklarını söyledi.

Çocuğa Şiddet-Cinayet

Eskişehir’de Emel Toküçkal (41), kocası İlkay Tokkal (42) ve 4 yaşındaki oğulları Ali Doruk Tokkal evlerinde bıçaklanmış olarak ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı, evinde silah ve kanlı eşyalar bulunan M.Ş.B. (29) isimli erkek tutuklandı. İlkay Tokkal’ın eski ortağı olduğu açıklanan erkeğin neden Emel, İlkay ve Ali Doruk Tokkal’ı öldürdüğü basına yansımadı.

Şiddet / Yaralama

Van’da bir erkek, bir kadını kaçırdığı ve ona sistematik şiddet uyguladığı gerekçesiyle tutuklandı.

Edirne’de O.A. isimli erkek, kavga ettiği Y.A.’yı darp etti.

Edirne’de Ö.S. isimli erkek, birlikte yaşadığı sevgilisi M.Ç.’yi darp etti. M.Ç.’nin şikâyetçi olmadığı iddia edildi.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Hakkari’de E.T. isimli erkek polis memurunun, G.A.Ü. isimli sivil memur kadına odasında tecavüz ettiği iddia edildi. Erkek hakkında idari soruşturma başlatıldığı ancak tutuklanmadığı kaydedildi. E.T. ve polis arkadaşlarının G.A.Ü. ve ailesini tehdit ettiği iddia edildi.

İstanbul’da A.G, B.T, O.T. ve Z.N. isimli 4 erkek, N.M. ve R.A. isimli 2 kadını darp ederek kaçırdı ve ormanlık alanda cinsel saldırıda bulundu. Olay, erkekler hakkında “nitelikli cinsel saldırı” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenince basına yansıdı.

Dijital Şiddet

T.K. (28) isimli erkek, sosyal medyada oyuncu Ö.Ö.’yü taciz etti. Kadın şikâyetçi oldu.

17 Şubat

Cinayet

Antalya’da K.B. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Gamze Kaçar B.’yi silahla öldürdü ve intihar etti. Akşam kreşten eve dönen kızları olayı görünce komşuları olan akrabalarından yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Gamze Kaçar B.’nin ve erkeğin olay yerinde öldüğünü tespit etti. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de Y.Ö. isimli erkek, kavga ettiği eski sevgilisi T.K.’yi darp etti. T.K.’nin şikâyetçi olmadığı iddia edildi.

Edirne’de E.P. isimli erkek, karısı D.P.’yi darp etti. D.P. ve annesi erkek hakkında şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

18 Şubat

Cinayet

İzmir’de E.Ş. isimli erkek, sokakta kavga ettiği Meral Şen (40) isimli kadını bıçaklayarak öldürdü. Polis olay yerinden kaçan E.Ş.’yi yakalamak için çalışma başlattı. E.Ş. yakalandı, 25 Şubat’ta tutuklandı.

Antep’te Suriye vatandaşı A.H. isimli erkek, evde bilinmeyen bir sebeple kavga ettiği karısı Nur Cemil H.’yi 5 çocuğunun önünde göğsünden bıçaklayarak ve elleriyle boğazını sıkarak öldürdü. A.H. olay yerinden kaçtı.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de S.O. isimli erkek, karısı A.O.’yu darp etti ve yaktı. Polis S.O.’yu elinde bıçakla kadını yakalamaya çalışırken yakaladı ve gözaltına aldı.

Çocuk İstismarı

Çorum’da 7 Ocak’ta kaybolan C.E. isimli kız çocuğu 18 Şubat’ta bulundu. 8 kişi, çocuğu alıkoyduğu şüphesiyle gözaltına alındı.

19 Şubat

Şiddet / Yaralama

Adana’da Ş.B. (30) isimli erkek, evde karısı F.B.’yi (20) darp etti, kadın erkekten kaçmak için üçüncü kattaki evin balkonundan atlayarak ağır yaralandı. Kadın hastaneye kaldırılırken erkek tutuklandı. F.B. erkeğin kendisini 15 yaşında “kaçırdığını”, 16 yaşında çocuk doğurduğunu, erkeğin kendisini her gün sistematik şiddetle intihar teşebbüsüne sürüklediğini söyledi.

Antep’te tanımadığı bir grup kişi, N.P. isimli kadını, kızı D.P.’yi (17) ve 4 erkek kardeşini darp etti. Kadın ve kızı hastaneye kaldırıldı. Tedbir kararı uygulandı.

20 Şubat

Cinayet

Muğla’da A.T. (71) isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Feride T.’yi (72) balyozla başına vurarak öldürdü. Olay yerine kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı. A.T.’nin aynı gün engelli kızı Ö.T.’yi (50) de darp ettiği iddia edildi.

Bursa’da E.Ç. isimli erkek ve karısı G.Ç., E.Ç.’nin kardeşi Saniye Kaçar’ı (66) darp ederek öldürdü. E.Ç. ve G.Ç. gözaltına alındı.

İzmir’de 15 Şubat tarihinde kaybolan Ayşe Nazlı Kınacı (20) 20 Şubat’ta ormanlık alanda ölü bulundu. Kadının arabasına bindiği tespit edilen T.Ö.İ. isimli erkek çelişkili ifadeler verdikten sonra cinayeti itiraf etti. T.Ö.İ. kadınla parkta tanıştığını, arabayla başka bir yere gittiklerini, burada zaman geçirdikten sonra kavga ettiklerini ve kadını elleriyle boğarak öldürdüğünü söyledi.

Şüpheli Ölüm

Kayseri’de Sevim D. (51) onuncu kattaki evinin penceresinden düşerek öldü. Kadının intihar ettiği iddia edildi.

Öldürmeye Teşebbüs

İstanbul’da M.T. isimli erkek, annesini darp etti ve göğsünden bıçakladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı. Kadının “bıçağın üzerine düştüğünü” iddia eden erkek “üst soydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı.

21 Şubat

Şiddet / Yaralama

Aksaray’da M.U. (61) isimli erkek, kavga ettiği karısı A.U.’yu (60) av tüfeğiyle vurarak yaraladı ve intihar etti. Kadın ağır yaralı hastaneye kaldırıldı. M.U. olay yerinde hayatını kaybetti.

Bursa’da R.İ. isimli erkek, kendisinden boşanmak isteyen karısı İ.İ.’yi işyerine giderek maket bıçağıyla ağır yaraladı. Erkek, kendisini durdurmaya çalışan iki erkeği de yaraladı. Polis erkeği gözaltına aldı, erkek tutuklandı.

22 Şubat

Cinayet

İstanbul’da E.Y. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Hanife Y.’yi evde kavga ederken öldürdü. Kadını başına sert bir cisimle vurarak öldüren erkek polis merkezine giderek teslim oldu. Suç aletinin dambıl olduğu iddia edildi. Erkek tutuklandı.

Ankara’da H.D. (32) isimli erkek, Birgül Y.’yi (43) sokakta tabancayla vurarak öldürdü. İddiaya göre Birgül Y. ve H.D. sevgiliydi ama ikisi de başkasıyla evliydi ve olay günü kadın erkeğin görüşme teklifini reddetti, H.D. de sokakta bu nedenle kadınla kavga etmeye başladı. H.D. kadını öldürdükten sonra olay yerinden kaçtı, sonra yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Kayseri’de Güllü K. (46) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Kayseri’de Fatma D. (62) isimli kadın, evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de O.A. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Ü.A.’yı darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, polis soruşturma başlattı.

Tehdit

İsmi basına yansımayan bir erkek, eski sevgilisi E. ve arkadaşı olan E.Ç. isimli kadını ölümle tehdit etti. E.Ç. şikâyetçi oldu, uzaklaştırma kararı için yaptığı başvuru reddedilince sosyal medyada yardım istedi.

Çocuğa Şiddet

İstanbul’da bir erkek, 15 yaşındaki bir kız çocuğunu boğazına bıçak dayayarak kaçırmaya çalıştı. Çevredekiler müdahale etti. Erkek gözaltına alındı.

23 Şubat

Cinayet

Manisa’da Y.K. (43) isimli erkek, eski sevgilisi Semiha Peker’i (33) pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Y.K., kadını sokakta servis beklerken öldürdü. Erkek olay yerinden kaçtı. Y.K. kendisine önceden de şiddet uyguladığı için Semiha Peker’in koruma kararı çıkarttığı, sonra süresinin dolduğu ortaya çıktı.

Önceki Yıllar İşlenen, Basına Şubat Ayında Yansıyan Cinayet

İstanbul’da on yıldır kayıp olan Güldane B.’yi (32) kocası O.B.’nin öldürdüğü ortaya çıktı. O.B. televizyon programında gündeme geldiği için çözülen cinayeti işlediğini ve kadını gömdükten sonra kayıp başvurusunda bulunduğunu itiraf etti.

Şiddet / Yaralama

Ağrı’da Ş.T. isimli erkek, bıçakla karısı S.T.’yi, 6 ve 7 yaşındaki iki kızını ve 4 yaşındaki oğlunu ağır yaraladı. Kadın ve çocuklar hastaneye kaldırıldı.

Mardin’de bir erkek, boşanma aşamasında olduğu karısını hak talebi olmadığı yönünde boşanma anlaşması imzalamadığı için darp etti. Kadına 3 gün işkence yapan erkek, 19 Şubat’ta görülen davada mahkeme boşanmaları yönünde karar verdikten sonra da kadını ve 17 yaşındaki çocuğunu darp etmeye devam etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Edirne’de O.A. isimi erkek, Ü.A.’yı arabasında darp etti. Ü.A. şikâyetçi oldu. Polis soruşturma başlattı.

Taciz

Sakarya’da E.A. isimli erkek, karşı apartmanda oturan A.A. isimli kadını camdan ona bakarak mastürbasyon yaparak taciz etti. A.A. şikâyetçi oldu, erkek gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Edirne’de yüzme antrenörü olan F.G., 17 yaşındaki sporcuyu istismar etti. Erkek tutuklandı. Çocuğun cinsiyeti basına yansımadı.

24 Şubat

Şüpheli Ölüm

Ankara’da ismi basına yansımayan Irak vatandaşı bir kadın, yeni taşındığı evde ölü bulundu. Kadını, Irak vatandaşı erkek arkadaşının evinde ölü bulduğu iddia edildi. Polis soruşturma başlattı.

Aydın’da Hatice Ç .(85) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Adana’da N.Y. (47) isimli erkek, ekonomik sebeplerle kavga ettiği karısı R.Y.’yi (41) darp etti, kadını silahla tehdit etti. Kadına önceden de şiddet uygulandığı için hakkında tutuklama kararı olan erkek, eve geri dönünce tekrar kadını darp etti ve kadını öldüreceğini söyledi. Kadın kaçarken polis çağırdı. Olay yerinde gözaltına alınan erkek tutuklandı.

Aydın’da E.K. (23) isimli erkek, eski karısı K.L.’yi (19) bıçaklayarak yaraladı ve olay yerinden kaçtı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındı.

İstanbul’da bir erkek, sokakta sevgilisi olduğu iddia edilen bir kadını darp etti. Çevredekiler erkeği engelledi. Kadının şikâyetçi olmadığı iddia edildi.

İstanbul’da bir erkek, karısı T.T.’yi izlediği belgeselde ekrana bir erkek çıktığı için darp etti. Basına konuşan kadın erkeğin evlendiklerinden beri kendisine sistematik şiddet uyguladığını açıkladı.

25 Şubat

Şiddet / Yaralama

Muğla’da bir grup, evde canlı ders yaptığı sırada ses çıktığı için İ.K. isimli öğretmen kadını, kocasını, kocasının kız kardeşini ve annesini darp etti.

Edirne’de H.A. isimli erkek, karısı O.A.’yı darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, polis yasal işlem başlattı.

Çocuk İstismarı

Afyon’da 15 yaşındaki bir kız çocuğunu sosyal medya üzerinden istismar eden M.O. isimli erkek tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Kırklareli’de G.B. (50) isimli erkek, kadınları seks işçiliğine zorladığı gerekçesiyle tutuklandı. Kaç kadını seks işçiliğine zorladığı basına yansımadı.

26 Şubat

Cinayet

Afyon’da A.S. (32) isimli erkek, karısı Nergiz S.’yi (26) arabada tabancayla başından vurarak öldürdü. Kadını 3, 5 ve 7 yaşlarındaki üç oğlunun önünde öldüren erkek, olay yerinde gözaltına alındı. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama

Bir grup erkek, arabayla hareket halindeyken yolda yaya olarak duran trans kadınlara üstlerine patlayıcı madde atarak saldırdı ve saldırı anını sosyal medyada nefret söylemi ile yayınladı. Saldırının hangi ilde gerçekleştiği basına yansımadı.

Tehdit

İstanbul’da A.B.E. isimli erkek, kavga ettiği eski sevgilisi E.K.’yi (20) ve ailesini ölümle tehdit etti.

27 Şubat

Cinayet

Nevşehir’de H.O.D. isimli erkek, sevgilisi Pınar Can’ı (33) kaldıkları otel odasında çıkan kavgada boğazından ve başından bıçaklayarak öldürdü.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Osmaniye’de 17 yaşındaki bir oğlan çocuğu, sokakta 4 kadına basit cinsel saldırı ve tacizde bulundu. Güvenlik kameralarının kayıtlarından kimliği tespit edilen erkek gözaltına alındı ve tutuklandı.

28 Şubat

Cinayet

İstanbul’da M.B. isimli erkek, annesi Gülsüm B.’yi ve üvey annesi Güler Kaya’yı silahla öldürdü. M.B. kadınları öldürdükten sonra bir arkadaşını arayarak cinayetleri itiraf etti ve sonra intihar etti. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da iki erkek, Suriye vatandaşı bir kadının evine girdi, kadını darp ve bıçakla tehdit ederek evde bulunan telefonları çaldı. Kadın şikâyetçi oldu.