Kadınlar Forumda Buluştu, “Bir Arada Değiştireceğiz” Dedi

Çiçek Tahaoğlu 4 Haziran 2018 Türkçe
Facebook Twitter Google

Kadınlar Bir Arada Girişimi, dün Beşiktaş Abbasağa Parkı’da düzenlenen forumda bir araya geldi; “Oyumuz her türlü yetkiyi elinde toplayan ‘tek adama’ değil; biz kadınlarla birlikte yönetecek eşitlikçi ve çoğulcu partiye” dedi.

Kadınlar Bir Arada Girişimi, dün Beşiktaş Abbasağa Parkı’da forum düzenledi.

Parka “Kadınlarla değişir, değiştirebiliriz”, “Erkek iktidarlar elinizi bedenimizden çekin” yazılı pankartlar asıldı.

Foruma HDP İstanbul 3. Bölge 5. Sıra millletvekili adayı Züleyha Gülüm ve HDP İstanbul 2. Bölge 7. sıra adayı Ayşe Berktay da katıldı.

BEKSAV Müzik Topluluğu’nun seslendirdiği ezgiler eşliğinde kadınlar dans etti, halay çekti.

Forumda okunan metinde “Oyumuz her türlü yetkiyi elinde toplayan ‘tek adama’ değil; biz kadınlarla birlikte yönetecek eşitlikçi ve çoğulcu partiye! Bir arada başaracağız. Güvenli, barış içinde ve insanca yaşadığımız bir hayatı kuracağız. Kadınlar bir arada değiştirir!” denildi.

“Bizi hiçe sayan bu erkek iktidara son vereceğiz”

Açılış konuşmasını yapan Berktay şunları söyledi:

“Türkiye’de siyasi iktidarlar yıllardır biz kadınların sözünü, umutlarını, isyanını görmezden geldi. Her iktidar kendi siyasi amaçları, maddi çıkarları ve iktidarı için çalıştı; fakat hepsinin ortak bir özelliği vardı: Erkeklerin dilinden erkeklere seslenmek!

“Fakat AKP ile geçen 16 yıl, biz kadınlar için çok daha zordu. Kıyafetimizden inançlarımıza, kaç çocuk doğuracağımızdan, nerede, nasıl davranmamız gerektiğine kadar müdahale eden, hayatlarımızı işgal eden bir sesle yaşamak zorunda kaldık!

“Öyle bir öfke ve savaş siyaseti yürüttüler ki birbirimizi duyamadık. Oysa birbirimizi duyabilsek umutlarımızın, isteklerimizin birbirine ne kadar benzediğini fark edecektik.

“Hepimiz, şiddet görmediğimiz, barışçıl bir ülkede yaşamak istiyoruz.

“Sokaklarında tacize uğramadan güvenle dolaşabildiğimiz şehirler istiyoruz.

“Sigortasız, uzun mesaili işler, düşük ücretler değil; evde veya dışarda harcadığımız emeğin gerçek bir değeri olsun istiyoruz.

“Bir ömür boyu evde harcadığımız emek için sosyal güvence hakkımızı istiyoruz.

“Hem kendimiz, hem çocuklarımız için istismarsız, şiddetsiz, güvenli bir gelecek hayal ediyoruz.

“Biz kadınlar bugün bir aradayız ve bizi hiçe sayan bu erkek iktidara son vereceğiz, diyoruz.

“Bizler, kadınları yalnızca aile içinde tanımlayan iktidarlara karşı, kadınları eşit bireyler olarak gören, cinsiyet eşitliği için somut bir programı olan siyasi partiye oy vereceğiz.

“Bizler, kadınları siyasetten dışlamayan, ‘er meydanı’, ‘adam gibi ölürüz’ sözleriyle siyaseti erkekleştirmeyen siyasi partiye oy vereceğiz.” (ÇT)

  • Etiketler