Erkek şiddeti Mart 2023

Elif Yılmazlı 05 Nisan 2023 Türkçe
Facebook Twitter Google

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler, Mart’ta en az 23 kadını ve dört çocuğu öldürdü.

TIKLAYIN – bianet Şiddet, Taciz, Tecavüz Çetelesi Tutuyor

TIKLAYIN – bianet erkek şiddeti çetelesi metodolojisi

Erkekler, Mart’ta en az 66 kadına şiddet uyguladı, en az 14 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az iki kadını taciz etti, 102 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Mart

Cinayet

Adana’da, 28 Şubat’ta silahla vurulmuş halde bulunan Zülfiye D. (24) kaldırıldığı hastanede öldü. Olayla ilgili kadının babası M.D. (49) tutuklandı. Babanın, kızının Abdulsamet K. ile evlenmesini istemediği için ikisini de öldürdüğü öğrenildi.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

İstanbul’da E.E. isimli erkek, bir rezidansın otoparkında sevgilisi olduğu iddia edilen S.B. isimli kadını darp etti, silahla tehdit etti. Erkek tutuklandı.

2 Mart

Şüpheli Ölüm

Aydın’da Yeter A. (55) isimli kadın, evinde silahla göğsünden vurulmuş halde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de K.K isimli erkek, karısı S.K’yi bıçakla yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

4 Mart

Cinayet

İzmir’de M.A. (35) isimli erkek, boşandığı karısı Aslı A.’yı (30) bıçaklayarak öldürdü. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, erkek gözaltına alındı. Kadının, erkeğin evine 2 polis refakatinde çocuklarını görmeye gittiği öğrenildi, polisler açığa alındı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de Y.İ. isimli erkek, karısı Ö.İ.’yi darp ve tehdit etti, hakarette bulundu. Kadın önleyici tedbir kararı talep etti.

Tehdit

Edirne’de A.A. isimli erkek, karısı H.A.’yı tehdit etti, hakarette bulundu. Kadın şikayetçi oldu.

5 Mart

Erkek şiddeti Mart 2023 - Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Kütüphanesi

Çocuk Cinayeti

İzmir’de Alican Şara (22), G.Ö. (17) isimli kız çocuğunu silah zoruyla arabaya bindirdi, polisten kaçarken tabancayla intihar etti. Takla atan araçta kız çocuğu hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama

Kayseri’de parkta yürüyen A.E. (33) isimli kadını, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler silahla vurarak bacağından yaraladı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da bir okulun önünde simit satan O.Z. isimli erkek, 11 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti. Çocuğun annesi erkekten şikayetçi oldu, erkek tutuklandı.

6 Mart

Şüpheli Ölüm

Denizli’de Merve A. (29), yaşadığı evin balkonundan düşerek öldü.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de G.T. isimli erkek, R.T. isimli kadını darp etti. Önleyici ve koruyucu tedbir kararı uygulandı.

Edirne’de K.K. isimli erkek, karısı S.K.’yi darp etti. Önleyici ve koruyucu tedbir kararı uygulandı.

Edirne’de C.D. isimli erkek, karısı S.D.’yi darp etti. Önleyici ve koruyucu tedbir kararı uygulandı.

Sosyal medyada calı yayında R.B. isimli erkek, M.S.B. isimli kadını darp etti.  Erkeğin daha önce karısını ve diğer sevgilisini de canlı yayınında darp ettiği öğrenildi.

Seks İşçiliğine Zorlama

Denizli’de 3 kişi, Türkiye vatandaşı olmayan 3 kadını seks işçiliğine zorladı. Şüpheliler gözaltına alındı.

7 Mart

Cinayet

Ordu’da M.G. (47) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Yeliz G.’yi (32) “boşanmak istediği” için bıçaklayarak öldürdü. Erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de hakkında uzaklaştırma kararı olan T.T. isimli erkek, karısı S.T.’yi işyerinde tehdit etti, hakaret etti, evine de gelerek darp etti ve telefonunu gasp etti. Kadın şikayetçi oldu.

Taciz

Edirne’de G.A. isimli erkek, bir kadını taciz etti.  Erkek tutuklandı.

8 Mart

Cinayet

Batman’da M.A. (38) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Tuba A.’yı (33) durakta beklerken silahla vurarak öldürdü. Olay yerindeki bir kız çocuğu da seken kurşunla yaralandı.

İstanbul’da Murat Y. (35) tartıştığı karısı Tülay Erşahin Y.yi (30) bıçaklayarak öldürdü, öldürdükten sonra 5. kattan aşağı atlayarak intihar etti.  Kadının, şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi olduğu, olay günü de takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı.

İstanbul’da M.İ. isimli erkek, geçen sene ayrıldığı sevgilisi Miray Atmaca’yı (27) silahla öldürdü, aynı silahla intihar etti. Erkeğin ayrıldıktan sonra kadını rahatsız ettiği, kadının şikâyeti üzerine uzaklaştırma kararı aldığı öğrenildi.

Malatya’da Ö.Y. (23) isimli erkek, dini nikahlı karısı Buse Çelik’i (21) sokakta bıçaklayarak öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Mart’ta aydınlatılan cinayet

Muğla’da benzin dökerek kendini ateşe verdiği ileri sürülen Figen Çoban’ı (40), kocası M.Ç. (44), kocasının erkek kardeşi S.Ç. (43), kocasının annesi H.Ç.’nin öldürdüğü öğrenildi. Olay 21 Ocak’ta gerçekleşti. M.Ç., S.Ç. ve H.Ç. kasten öldürme suçundan tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Yalova’da Kenya vatandaşı Fatiyah Saif Saim A. isimli kadın ile kocası Umman vatandaşı Ahmet A. evlerinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da C.K. isimli erkek, evlilik teklifini reddeden Y.T. (21) isimli kadını işyerine gelerek önce silahla vurmaya çalıştı, ardından yüzüne kezzap atarak yaraladı. Erkek tutuklandı.

Maraş’ta M.A. isimli erkek, çadır kentte kalan depremzede karısı D.A. ve bir çocuğunu darp ve istismar etti. Erkek hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

Zonguldak’ta S.S. isimli erkek, karısı G.S.’yi (28) silahla vurarak yaraladı. Olay günü erkek, yeğenine 112’yi aratarak “yengem kendini vurdu” dedirttiği öğrenildi. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek tutuklandı.

9 Mart

Şüpheli Ölüm

İzmir’de Yırgal Hatayi (74) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de R.B. isimli erkek, karısı S.B.’yi darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın önleyici tedbir kararı talep etti.

Çocuk İstismarı

Kocaeli’de bir erkek, otobüste 16 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar etti, olaya müdahale eden O.Ş. (43) isimli erkeği de bıçakla yaraladı.

10 Mart

Cinayet

Manisa’da boşanma aşamasında olduğu karısının ailesinin evine giden M.E. (22), karısının annesi Sabriye K.’yi (39) bıçaklayarak öldürdü, karısının babası M.K.’yi (49) de yaraladı. Karısı F.E. (19) ise evden kaçarak kurtuldu. Erkeğin, barışma bahanesiyle F.E.’nin ailesinin evine gittiği öğrenildi.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Dagmara Veronica E. (32) isimli kadın evinde tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da T.O. isimli erkek, sevgilisi M.K. isimli kadını evinde demir sopayla darp etti. Kadın şikayetçi oldu. Erkeğin 8 farklı suçtan kaydı olduğu öğrenildi.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de F.Ç. isimli erkek, sevgilisi H.Ç. isimli kadını zorla arabaya bindirmeye çalıştı, tehdit etti, hakarette bulundu. Erkek hakkında önleyici tedbir kararı uygulandı.

Çocuk İstismarı

Dersim’de S.Y. (44) isimli erkek, kuzen olan 9 ve 10 yaşındaki kız çocuklarını birçok kez istismar etti. Olay ilk kez 4 sene önce gerçekleşti, çocuk durumu okuldaki rehber öğretmene anlatınca ortaya çıktı. Erkek tutuklandı. Erkeğin babası da geçmiş dönemde engelli bir çocuğu istismar ettiği için tutuklanmış, yakın zamanda tahliye edilmişti.

Seks İşçiliğine Zorlama

Denizli’de 3 kişi, 3 kadını seks işçiliğine zorladı. Şüpheliler gözaltına alındı.

11 Mart

Cinayet

Ankara’da Yiğit Bozkurt isimli erkek, eski sevgilisi Gaye G. (24) isimli kadını tabancayla başından vurarak öldürdü, aynı silahla intihar etti.

Şiddet / Yaralama

Edirne’deS.B. isimli erkek, karısı R.B.’yi darp etti. Kadın şikayetçi oldu.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’deŞ.B. isimli erkek, karısı Ç.B. darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın önleyici tedbir kararı talep etti.

Erkek şiddeti Mart 2023 - Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Kütüphanesi

12 Mart

Cinayet

İstanbul’da bir rezidansın girişinde S.R. isimli erkek, “kıskançlık” nedeniyle sevgilisi D.R. isimli kadını darp etti, bıçaklayarak öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Denizli’de H.T. isimli erkek, evde tartıştığı karısı Arzu T.’yi silahla vurarak öldürdü. Erkek daha sonra aynı silahla intihar etti.

İzmir’de D.Y. isimli erkek, eski karısının annesi Aysel G.’yi (62) tabancayla öldürdü, eski karısı S.G.’yi (31) ise ağır yaraladı. Erkek tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Manisa’da Gamze E. (27), yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Kocaeli’de Firuze A. (72), evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Bilecik’te A.K. isimli erkek, boşandığı Ü.Ü. ile yanındaki arkadaşı M.Y. isimli erkeği yolda gördüğü sırada silahla yaraladı. Erkek tutuklandı.

13 Mart

Şiddet / Yaralama

Edirne’de Z.M. isimli erkek, dini nikahlı karısı G.O.’yu darp etti.

Edirne’de E.Ç. isimli erkek, karısı G.Ç.’yi darp etti, hakaret etti. Kadın şikayetçi oldu.

İstanbul’da A.A. isimli erkek, Türkiye vatandaşı olmayan sevgilisi Z.Z. isimli kadını darp etti. Kadın KADES üzerinden yardım istedi. A.A., babası ve O.F. isimli erkekler, olay yerine gelen 5 polisi darp ederek yaraladı, tehdit etti. 3 erkek gözaltına alındı.

Taciz

İstanbul’da bir hastanede görevli hemşire H.Z. isimli kadın, asistan doktor S.E. isimli erkeğin kendisini taciz ettiğini söyledi. Kadın şikayetçi oldu. Erkek serbest bırakıldı.

Çocuk İstismarı

Eskişehir’de B.K. (24) isimli erkek, 14 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti. Olay ile ilgili B.K., S.Ö. (38) isimli erkek ve ismine ulaşılamayan 1 kişi daha tutuklandı.

14 Mart

Cinayet

Afyon’da K.Ç. isimli erkek, sevgilisi Ebru Tekin’i (31) “kıskandığı” için termal tesiste bıçaklayarak öldürdü, erkek gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Ankara’da bir kadın gölde ölü bulundu.

Aydın’da Fadime M. (61) evinde iple asılı halde ölü bulundu.

Nevşehir’de M.A. isimli kadın ve kocası K.A., balayı yaptıkları otel odasında ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de M.Ö. isimli erkek, karısı B.Ö.’yü darp etti, hakaret etti. Kadın şikayetçi oldu.

Konya’da S.Ş. (23) isimli erkek, mutfaktan aldığı bıçakla tartıştığı annesi F.Ş.’yi (57) önce elinden ardından karnından bıçaklayarak yaraladı. Polise yakalanmamak için kendini eve kitleyen erkek gözaltına alındı.

Adana’da M.A. (51) isimli kadını, trafikte tartıştığı A.N. isimli kadın ile S.H.K. isimli erkek darp etti.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Karabük’te E.K. (28) isimli kadını, eski erkek arkadaşı müteahhit R.K. ve arkadaşı E.Y. isimli erkek başına silah dayayarak ölümle tehdit etti, zorla arabaya bindirdi. Erkekler tutuklandı.

Tehdit

Edirne’de M.K. isimli erkek, eski sevgilisi M.A.’yı tehdit etti, hakaret etti.

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da 11 kişi, Türkiye vatandaşı olmayan 8 kadını seks işçiliğine zorladı. Şüpheliler gözaltına alındı.

Rize’de 9 kişi, 10 kadını seks işçiliğine zorladı. Şüpheliler tutuklandı.

15 Mart

Şiddet / Yaralama

Edirne’de M.F. isimli erkek, karısı T.F.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında önleyici tedbir kararı uygulandı.

16 Mart

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Nurcan G. (28) isimli kadın evinde ölü bulundu. Olay sırasında evde bulunan 2 erkek, polis merkezine götürüldü.Erkek şiddeti Mart 2023 - Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Kütüphanesi

Yozgat’ta Şefika A. (54) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Çocuk Cinayeti

Antalya’da Y.E.Ş. (30) isimli erkek, aynı apartmanda oturan teyzesi N.G.’yi (60), kuzenleri T.G.(29) ile F.G. (33 ) isimli erkekleri bıçaklayarak yaraladı, teyzesinin torunu Alparslan G.’yi (10) ise öldürdü. Ağır yaralanan Alparslan hastanede hayatını kaybetti, 3 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Y.E.Ş. gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da M.Ö. isimli erkek, boşandığı kadını ve patronu B.Y. (41) isimli erkeği “kıskançlık” nedeniyle silahla yaraladı.

Tehdit / Çocuk İstismarı

Hatay’da depremzede G.E. isimli kadın, kocasının kendi çocuklarını istismar ve tehdit ettiğini söyledi. G.E. kocası hakkında uzaklaştırma istedi. Şubat ayında kadının kızı A.A.’yı, boşandığı erkek kaynar su ile yakarak yaralamıştı.

17 Mart

Şiddet / Yaralama

Edirne’de R.Ö. isimli kadın, N.K. isimli erkeğin kendisini tehdit ve darp ettiğini, kızını da darp ettiğini söyledi. Kadın şikayetçi oldu.

Edirne’de O.K. isimli erkek, bir eğitim merkezinde karşılaştığı K.E. isimli boşandığı kadını darp etti. Kadın şikayetçi oldu, önleyici tedbir talebinde bulundu.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Antalya’da S.G. isimli erkek, karısı Ç.G.’yi (39) satırla saldırdı, odaya kilitleyip darp etti, evini yakmakla tehdit etti. Kadın erkeğin kendisini evlendikleri günden beri darp ettiğini, aynı apartmanda oturan annesi ve kız kardeşini de darp ettiğini söyledi. Kadın şikâyette bulunmasına rağmen yine sonuç alamadığını söyledi.

Tehdit

Edirne’de N.M. isimli erkek, karısı D.M.’yi tehdit etti. Kadın önleyici tedbir kararı talep etti.

Çocuk İstismarı

Aydın’da Ç.Ç.Ç. isimli erkek, 11 yaşındaki oğlan çocuğunu istismar etti. Erkek tutuklandı.

18 Mart

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de Y.T. isimli erkek, nişanlısı G.Ö. isimli kadını darp ve tehdit etti. Kadın şikayetçi oldu.

Edirne’de A.Ç. isimli erkek, karısı Ö.Ç.’yi darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadının şikayetçi oldu.

Tehdit

Edirne’de E.K. isimli erkek, boşandığı E.C.Ç. isimli kadını tehdit etti, hakaret etti. Kadın önleyici tedbir kararı talep etti, şikayetçi oldu.

19 Mart

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Zeliha Z., dördüncü kattan aşağı düşerek hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama

Elazığ’da S.G. isimli erkek, evde tartıştığı oğlu M.G. ile oğlunun karısı B.G.’yi pompalı tüfekle vurarak yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, olay yerinden kaçan S.G. yakalanarak gözaltına alındı.

Çorum’da O.S. isimli erkek, pompalı tüfek ile ablasının oturduğu eve ateş etti. Erkek olay yerinden kaçtı.

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da 11 kişi, Türkiye vatandaşı olmayan 10 kadını seks işçiliğine zorladı. Şüpheliler gözaltına alındı.

20 Mart

Cinayet

Antalya’da Y.F. (45) isimli erkek, şirket sahibi Zehra Çatal’ı (41) işyerinde silahla vurarak öldürdü. Erkek olay yerinden kaçtı.

Şüpheli Ölüm

Konya’da Ayşenur B. isimli bir kadın, yaşadığı evde tabancayla vurulmuş halde ölü bulundu. Birlikte yaşadığı A.E. isimli erkek gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de B.B. isimli erkek, karısı R.B. ve kızı G.B.’yi darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikayetçi oldu, önleyici tedbir kararı talep etti.

Edirne’de L.D. isimli erkek, karısı F.D.’yi darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikayetçi oldu.

21 Mart

Cinayet

Mersin’de İ.Ö. (47) isimli erkek karısı Yasemin Ö. ile annesi Muzafer Ö.’yü (90) tabancayla öldürdü, erkek tutuklandı. Erkek, hastalanan annesini acı çekmemesi, karısını da bakımlarını yapmayı reddettiği için öldürdüğünü söyledi.

İntihara Sürükleme

Aydın’da Elena Ç. (41) isimli kadın üçüncü kattaki evinin camından atlayarak öldü. Kadın, kocası M.Ç.’nin kızını darp edip burnunu kırması ve kocasına engel olamaması nedeniyle sinir krizi geçirip balkondan atladı. Erkek serbest bırakıldı.

Şiddet / Yaralama / Tecavüz

İstanbul’da İ.B. isimli erkek, tartıştığı sevgilisi iş kadını L.B.’nin başında bardak kırarak yaraladı, tecavüz etti. Tartışmanın, erkeğin evli ve çocuk sahibi olduğunu öğrenince kadının ayrılmak istemesi üzerine çıktığı öğrenildi.

22 Mart

Cinayet

Adana’da K.S. (40) isimli erkek, tartıştığı karısı Sultan S.’nin (40) boğazını bıçakla keserek öldürdü. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, olay yerinden kaçan erkek tutuklandı.

Manisa’da E.K. (29) isimli erkek, tartıştığı annesi Cemile K.’yi (55) boğazından bıçaklayarak öldürdü. Erkek kaçarken ağır yaralandı, hastanede hayatını kaybetti.

Şüpheli Ölüm

Aydın’da Nurten Alkan (68) ve Necati Alkan (75) çifti av tüfeğiyle vurulmuş halde ölü bulundu. Necati Alkan’ın tartıştığı karısını av tüfeğiyle öldürdükten sonra aynı silahla intihar ettiği öne sürüldü.

Urfa’da S.A. (21) isimli erkek, evinde tabancayla “oynadığı” sırada annesi Aysel A.yı (43) başından vurarak öldürdü. Erkek, olay yerinden kaçtı.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de H.B. isimli kadın, sevgilisi M.D. isimli erkeğin kendisini darp ettiğini ve dolandırdığını söyledi, şikayetçi oldu. Erkek hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı.

Diyarbakır’da Newroz’da bir grup erkek, LGBTİ+’ları ve yanındakileri darp etti, bıçak çekti.

Eski futbolcu B.K. isimli erkek, sevgilisi A.E. isimli kadını darp etti, parasını gasp etti. Kadın şikayetçi oldu, erkeğe uzaklaştırma verildi.

Tecavüz

İstanbul’da futbol menajeri B.K. isimli erkek, kaldıkları otelde seks işçisi S.A. isimli kadına tecavüz etti. Kadın şikayetçi oldu, erkek hakkında 21,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Çocuğa Şiddet

Diyarbakır’da 4 polis, Y.D. (14) isimli oğlan çocuğunu tenha bir yerde istismar etti, işkence yaptı. Çocuk hastaneye kaldırıldı.

23 Mart

Çocuk Cinayeti

Kocaeli’de Yağmur (13) ve Emre (10) evde ölü bulundu. M.R. isimli erkek, “çocuklarımı cennete gönderdim” dedi. Erkek gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan A.K. isimli erkek, boşandığı C.K.’yi darp etti.

Tehdit

Edirne’de C.G. isimli erkek, boşandığı E.K.’yi tehdit etti. Kadının talebi üzerine önleyici tedbir kararı uygulandı.

Edirne’de M.Ö. isimli erkek, karısı N.Ö.’yü tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikayetçi oldu.

24 Mart

Cinayet

Batman’da Zeynep A. (43), evinde bıçaklanmış halde ölü bulundu. Kadının abisinin şüpheli olarak arandığı öğrenildi.

İstanbul’da R.B. isimli erkek, birlikte yaşadığı Özbekistan vatandaşı Umıda Tulyaganova’yı taşla öldürdü, vücudunu parçalara ayırıp buzdolabının içine koydu. Erkek “cinayette kullandığım taşı olaydan 3 ay önce ne olur ne olmaz diye balkona koymuştum. Pişman değilim, canım istedi” dedi.

Şüpheli Ölüm

Urfa’da henüz ismi öğrenilmeyen bir kadın 4. kattan aşağı düşerek öldü.

Bartın’da 3 gündür kendisinden haber alınamayan Emire D. (64) evinde ölü bulundu.

Şüpheli Çocuk Ölümü

İstanbul’da N.O. (14) isimli kız çocuğu 6. kattan düşerek öldü.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de B.A. isimli erkek, karısı G.A.’yı darp etti. Kadın şikayetçi oldu.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de M.P. isimli erkek, S.P. isimli kadını darp ve tehdit etti. Kadın şikayetçi oldu, önleyici tedbir kararı uygulandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Mersin’de 4 erkek, 6 kadını seks işçiliğine zorladı. 3 erkek tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Mardin’de kimliği belirsiz bir kişi, engelli bir çocuğu istismar etti. Tecavüz sırasında, istismar eden kişi ve görüntüleri sosyal medyaya çeken kişiler hakkında suç duyurusu yaptı.

25 Mart

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de Y.D. isimli erkek, dini nikahlı karısı G.A.’yı darp ve tehdit etti. Kadın şikayetçi oldu.

Edirne’de N.Y. isimli kadın, kocası C.Y. ile oğlunun kendisini darp ve tehdit ettiğini söyledi, şikayetçi oldu.

27 Mart

Meşru Müdafaa

Denizli’de E.E. (35) isimli kadın, kocası Barış Selahattin E.’yi (55) bıçaklayarak öldürdü. Kadın boşanmak istediğini söylediği kocasının kendisini darp etmesi sonucu öldürdüğünü belirtti.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de G.G. isimli erkek, karısı Y.G.’yi darp etti.

Edirne’de T.B. isimli erkek, boşandığı M.B. isimli kadını evinde darp etti. Kadın önleyici tedbir kararı istedi, şikayetçi oldu.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de M.K. isimli erkek, E.K. darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın önleyici tedbir kararı istedi, şikayetçi oldu.

Zonguldak’ta E.K. (36) isimli erkek, sahibi olduğu kahvehanede karısı B.K. ile 5 aylık bebeği ve 7 yaşındaki çocuğunu baltayla rehin aldı, etrafı benzin dökerek ateşe vereceğini söyleyerek tehdit etti. Kendini bıçakla yaralayan erkek hastaneye kaldırıldı.

Tehdit

İstanbul’da boşanma aşamasındaki karısıyla konuşmak için yanına giden erkek, kadını boşanmaması için tehdit etti. Olayı gören çevredekiler erkeği sopa ile darp etti.

Seks İşçiliğine Zorlama

Mersin’de 14 şüpheli, 7’si Türkiye vatandaşı olmayan toplam 32 kadını seks işçiliğine zorladı. 11 şüpheli tutuklandı.

Antalya’da bir hamamda masör olarak çalışan Endonezya vatandaşı bir kadın, kendisi dahil 30 kadının seks işçiliğine zorlandığını söyledi. Kadın, “zorla çalıştırıyorlar. Pasaportlarımıza el koydular. Masaj sonrası istediklerini yapmazsak bizi döveceklerini söylüyorlar. Bizi kurtarın” diye yardım istedi.

28 Mart

Cinayet

Yozgat’ta M.T. isimli erkek, boşanma aşamasındaki karısı Rabia.T.’yi bıçaklayarak öldürdü, karısının annesi G.G.’yi de yaraladı. G.G. hastaneye kaldırıldı, erkek olay yerinden kaçtı.

Artvin’de Özer B. (41), tartıştığı karısı Canan B. ‘yi (35) tabancayla vurarak öldürdü, aynı silahla intihar etti.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Oya Van Y.Q. (48) isimli kadın evinin banyosunda ölü bulundu.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Karabük’te Gabon vatandaşı Jeannah Danys Dinabongho I. (17) isimli kız çocuğu derede ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de hakkında önleyici tedbir kararı bulunan K.B. isimli erkek, karısı S.B.’yi evinde darp etti, hakaret etti. Kadın şikayetçi oldu.

Tehdit

Edirne’de R.Ç. isimli erkek, karısı H.Ç.’yi tehdit etti, hakaret etti. Kadın önleyici tedbir kararı istedi, kadın sığınma evine gitmek istediğini belirtti.

Tecavüz

Iğdır’da Afganistanlı mülteci S.F.A. (18) isimli kadın, aynı yerde tutulduğu N. A., H. A., A.G. ve B.M. isimli erkeklerin kendisine tecavüz ettiğini ve tehdit ettiklerini söyledi, şikayetçi oldu. Erkekler hakkında hiçbir işlem yapılmadı.

Çocuk İstismarı

Balıkesir’de bir hastanede çalışan öğretim üyesi T.A. (40) isimli erkek, staj yapan 17 yaşındaki 3 kız öğrencisini istismar etti, tutuklandı.

29 Mart

Şüpheli Çocuk ölümü

Muğla’da 4 yaşındaki A.Y. isimli kız çocuğu dördüncü kattan düşerek öldü.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da A.Y. (32) isimli erkek, S.B. (39) isimli kadını araç içerisinde darp etti, kaçmaya çalışan kadına silah çekerek sokakta tekrar darp etti. 12 suç kaydı bulunan erkek gözaltına alındı.

Edirne’de A.E. isimli erkek, karısı İ.E.’yi darp etti.

Edirne’de M.Ç. isimli erkek, dini nikahlı karısı U.O.’yu darp etti, hakaret etti.

Sakarya’da E.T. isimli erkek, adliye önünde kendisinden boşanmak isteyen A.T. isimli karısının annesi A.Ö.’yü tabancayla ateş ederek yaraladı. Erkek tutuklandı, kadın hastaneye kaldırıldı.

Batman’da H.B. (32) isimli erkek, boşanma aşamasındaki dini nikahlı karısı E.U.’yu (25) ve yanındaki arkadaşı Z.U. isimli kadını AVM’de bıçaklayarak yaraladı. Kadınlar hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

İstanbul’da A.A. isimli kadın, sevgilisi B.K. isimli erkeğin kendisini darp ettiğini söyledi. Şikayetçi oldu.

Tehdit

Edirne’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan K.B. isimli erkek, karısı S.B.’yi ve çocuğunu kaldıkları eve gelerek dışarı attı, tehdit etti. Kadın şikayetçi oldu.

Seks İşçiliğine Zorlama

Denizli H.A. isimli kadın, kocası M.A.’nın kendisini seks işçiliğine zorladığını söyledi. Kadın bu nedenle 2 yaşındaki kızını öldürüp, evi yaktığını söyledi.

Çocuk İstismarı

Muğla’da D.A. (16) isimli oğlan çocuğu, 6 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti. Oğlan çocuğu tutuklandı. Kız çocuğu, ailesi tarafından düşme sonucu vajinal kanaması olduğu gerekçesiyle hastaneye getirilmişti.

30 Mart

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de Y.G. isimli erkek, karısı C.G.’yi darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikayetçi oldu, uzaklaştırma istedi.

Edirne’de Y.Z. isimli erkek, dini nikahlı karısı N.C.’yi boşanmak istediğini söylediği için darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikayetçi oldu, uzaklaştırma istedi.

Kars’ta A.A. isimli erkek, boşanma aşamasındaki karısı G.A.’yı silahla yaraladı. Kadın KADES üzerinden yardım istedi, olay yerinden kaçan erkek yakalandı.

Tehdit

Edirne’de A.R. isimli erkek, ayrı yaşadığı karısı B.R. tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikayetçi oldu, uzaklaştırma istedi.

Çocuk İstismarı

Edirne’de Ş.B. isimli kadın G.Y. isimli erkeğin, çocuğunu darp ettiğini, kendisine çocuğu göstermediğini söyledi. Kadın şikayetçi oldu.

31 Mart

Cinayet

Elazığ’da Hüseyin F. isimli erkek, annesi Zeynep, babası Cuma Ali, kardeşi Remziye ve engelli kardeşleri Yusuf ve Mesut’u pompalı tüfekle öldürdü, intihar etti.

Eskişehir’de A.S. (50) isimli erkek, karısı Elena S.’yi (55) bıçaklayarak öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Merve E. (30) kalorifer borusuna asılı halde, 3 yaşındaki oğlu ise boğulmuş halde evde ölü bulundu.

Çorum’da Alzheimer hastası Emine Ş. (83) köydeki derede ölü bulundu.

(EY/EMK)