Erkek şiddeti Mart 2022

Ege Öztokat 6 Nisan 2022 Türkçe
Facebook Twitter Google

Fotoğraf: Evrim Kepenek/bianet

TIKLAYIN – Erkekler Mart’ta 25 kadını öldürdü

TIKLAYIN -Erkek şiddeti Mart 2022

TIKLAYIN – Kadınlar mücadele ediyor, erkek şiddeti yargılanıyor

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler, Mart’ta en az 25 kadını ve üç çocuğu öldürdü, üç kadına tecavüz etti.

TIKLAYIN – bianet Şiddet, Taciz, Tecavüz Çetelesi Tutuyor

TIKLAYIN – bianet erkek şiddeti çetelesi metodolojisi

Erkekler, Mart’ta en az 51 kadına şiddet uyguladı, en az 12 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az beş kadını taciz etti, 93 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Mart

Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da Yıldız G. (65) evinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de F.K. isimli erkek, kavga ettiği eski karısı G.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, polis F.K.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Taciz

Mardin’de kimliği basına yansımayan bir erkek, sokakta bir kadını taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı, tutuklandı.

2 Mart

Cinayet

Isparta’da Ş.G. (18) isimli erkek, 6 aylık hamile olan dini nikahlı karısı Raziye Karabuğa’yı (24) arabasında pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Ş.G. kadını hastane girişinde bırakarak kaçtı, yakalanarak gözaltına alındı. Ş.G. ifadesinde olay günü kıskançlık yüzünden kavga ettiklerini söyledi. Erkek tutuklandı.

Denizli’de E.K. (39) isimli erkek, 4 yıl önce boşandığı eski karısı Fatma Çetin’i (39) evinde boğarak öldürdü ve cesedini ormana gömdü. E.K. gözaltına alındı, verdiği ifadede kadını öldürdüğünü itiraf etti. Erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da Y.S. (32) isimli erkek, karısı C.S.’yi kürekle darp etti. Y.S. gözaltına alındı.

Tekirdağ’da Ö.A. (33) isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olduğu E.A.’yı (28) sığınma evinden ayrıldıktan bir gün sonra bıçaklayarak ağır yaraladı. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Kırklareli’de M.Ö. (56) isimli erkek, kavga ettiği karısı F.Ö.’yü (37) bıçaklayarak yaraladı. Olay yerinden kaçan M.Ö.’nün yakalanması için çalışma başlatıldı. F.Ö. hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de B.A. isimli erkek, karısı P.A.’yı darp etti. Kadın B.A. ve onun annesi S.A.’dan şikâyetçi oldu.

Edirne’de M.O. isimli erkek, birlikte yaşadığı Z.K.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı

Çocuğa Şiddet

İstanbul’da A.H. isimli erkek, oğlu M.H.’yi (8) bıçakla rehin aldı. Erkek ikna edilerek gözaltına alındı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Ankara’da A.A. isimli erkek servis şoförü, rehabilitasyon merkezine giden zihinsel engelli B.A. (20) isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Nevşehir’de 2 kişi, Türkiye vatandaşı olmayan 4 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Kadınlar sınır dışı edildi, erkekler serbest bırakıldı.

3 Mart

Cinayet

İzmir’de M.S. (52) isimli erkek, evde karısı Emine S.’yi (52) boğarak öldürdü ve pompalı tüfekle intihar etti. Kadın ve kocası evde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şüpheli Ölüm

Kırıkkale’de C.E. (26) isimli kadın, misafir olarak kaldığı evde ölü bulundu.

Diyarbakır’da Şaha E. isimli kadın hayatını kaybetti. Kadının intihar ettiği iddia edildi.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Malatya’da 14 yaşındaki bir kız çocuğu dere kenarında ölü bulundu. Çocuğun babası çocuğun psikolojik şiddet ile intihara sürüklendiğini iddia etti.

Şiddet / Yaralama

Adana’da E.T. (28) isimli erkek, karısı Ş.T.’yi (22) darp etti ve bıçaklayarak yaraladı. Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı. Polis erkeği yakalamak için çalışma başlattı. Erkek gözaltına alındı.

Denizli’de E.T. isimli erkek, karısı Ş.T.’yi darp etti, bıçakladı. Ağır yaralı şekilde kaçan kadın yardım istedi. Kadın hastaneye kaldırıldı. Olay yerinden kaçan erkek gözaltına alındı.

Edirne’de M.C. isimli erkek, kavga ettiği karısı S.C.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Taciz

T.Ö. isimli kadın şarkıcı, 7 yıldır kendisini taciz ettiğini söyleyerek E.A. isimli erkekle ilgili şikâyetçi oldu.

İstanbul’da A.Ç.B. isimli kadın oyuncu, kendisini taciz ve tehdit eden E.B. hakkında şikâyetçi oldu. Erkek hakkında 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antep’te 10 kadını seks işçiliğine zorladığı iddia edilen 3 kişi tutuklandı.

4 Mart

Cinayet

İstanbul’da A.A. (41) isimli erkek, Kırgızistan vatandaşı Aıdanah Abykaliewa’yı (41) boğazından bıçaklayarak öldürdü. Kadın A.A. hakkında 24 Şubat’ta şikâyetçi olmuş, erkek “basit yaralama” suçundan tutuklama talebiyle sevk edildiği adliyede serbest bırakılmıştı. Erkek ifadesinde kadının kendisini aldattığını iddia etti. A.A. tutuklandı.

İstanbul’da Ebru Cızdan (41) isimli kadın bir otelin terasından düşerek öldü. Kadının otele birlikte gittiği kocası Ö.A. (42) isimli erkek gözaltına alındı. Ö.A. kadının intihar ettiğini söyledi, olaydan kısa bir süre önce sokakta kadınla kavga ettiği tespit edilen Ö.A. tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Norveç vatandaşı Irene K. (47) sevgilisi İ.B.’nin evinden düşerek öldü. Gözaltına alınan İ.B. serbest bırakıldı.

Karaman’da Gülsüm U. (43) evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de E.B. isimli erkek, hakkında uzaklaştırma karar olan dini nikahlı karısı S.U.’yu darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de E.G. isimli erkek, kavga ettiği sevgilisi F.K.’yi darp etti.

Seks İşçiliğine Zorlama

İzmir’de 3 kişi, Türkiye vatandaşı olmayan 4 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

5 Mart

Şiddet / Yaralama

Edirne’de Ö.B. isimli erkek, kavga ettiği karısı S.B.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

6 Mart

Şiddet / Yaralama

İzmir’de E.Y. (35) isimli erkek, eski sevgilisi G.T.’yi (22) uyuduğu sırada evine girerek barışma teklifini reddettiği için darp etti. Erkek gözaltına alındı, serbest bırakıldı.

Çocuk İstismarı

Çanakkale’de M.Ç. (43) isimli erkek, işletmecisi olduğu işyerinde çalışan A.Ç. (15) isimli kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Aydın’da Y.T. (43) isimli erkeğin 12 yaşındaki bir kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddia edildi. Çevredekiler erkeği darp etti. Jandarma erkeği gözaltına aldı.

7 Mart

Cinayet

Adıyaman’da Z.Y. (50) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Remziye Y.’yi (46) sokakta av tüfeğiyle başından vurarak öldürdü. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Z.Y., ifadesinde amacının “vurmak değil yaralamak” olduğunu söyledi. Z.Y. “kasten öldürme” suçundan yakalandı.

Şüpheli Ölüm

Sinop’ta Zahide Ç. (57) uçurumda ölü bulundu. Polis kadının ölümüne ilişkin soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da D.C.E. isimli erkek, N.B.’yi (35) yaşadığı sitenin önünde ayağından silahla vurarak yaraladı. Olay yerinden kaçan erkek, yakalanarak gözaltına alındı. N.B. hastaneye kaldırıldı.

İstanbul’da R.H. (35) isimli kadın, sevgilisi olan K.Ç.’nin kendisine şiddet uyguladığını söyleyerek şikâyetçi oldu. İlçe belediye başkanı olan erkek hakkında soruşturma başlatıldı.

8 Mart

Cinayet

Konya’da H.N. (30) isimli erkek, Afganistan vatandaşı olan ve kendisinden boşanmak isteyen karısı Marziye Salehzade’yi (30) iş yerine giderek bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek olay sırasında elinden yaralandığı için gittiği hastanede gözaltına alındı. İfadesinde kadını kendisini aldattığı için öldürdüğünü iddia eden H.N. tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da M.Ç. (48) isimli erkek, şoförü olduğu taksiye müşteri olarak binen F.D.D. (20) isimli kadını araçtan inerek darp etti. Kadın şikâyetçi oldu. Erkek gözaltına alındı.

İzmir’de H.E. isimli erkek, karısıyla kavga ettiği için karısını tehdit etti ve evi ateşe verdi.

Adana’da E.K. isimli erkek, dini nikahlı karısı D.B.’yi bıçaklayarak yaraladı. Polis soruşturma başlattı.

9 Mart

Cinayet

İstanbul’da B.A. isimli erkek, karısı Kader Vural A.’yı ve iki oğlu Mehmet Ali (7) ve Ömer Asil’i (2) öldürdü. Evde kadını ve çocukları silahla öldüren erkek intihar etti.

Bursa’da O.H. (23) isimli erkek, Asya Pınar Üzümcü’yü evine giderek bıçaklayarak öldürdü, annesi İ.E.’yi ağır yaraladı. Erkek olay yerinden kaçtı, Sakarya’da yakalanarak gözaltına alındı. Erkek ifadesinde kadının ona aldığı hediyeleri geri vermediği için kavga ettiğini ve bu kavgada kadını bıçakladığını söyledi. O.H. tutuklandı.

Konya’da A.K. isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan, boşanma aşamasında olduğu karısının annesi Fatma Gümüş’ü (69) bıçaklayarak öldürdü. Erkek, kadının evine gitti, işe gitmek için evden çıkan karısı H.K. ile kavga etmeye başladı, gürültüyü duyunca dışarı çıkan Fatma Gümüş’ü ve H.K.’yi bıçakladı. Erkeğin olaydan üç gün önce de eve giderek H.K.’yi darp ettiği iddia edildi. H.K. ve Fatma Gümüş hastaneye kaldırıldı. Olay yerinden kaçan A.K. gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Mersin’de Aşkım B. (50) isimli kadın, evinde bilinmeyen bir sebeple çıkan yangında hayatını kaybetti.

10 Mart

Cinayet

Tekirdağ’da F.Ç. isimli erkek, evde üvey teyzesi Adviye Özgür’ü (73) bıçaklayarak öldürdü, Azerbaycan vatandaşı karısı A.H.’yi de bıçaklayarak yaraladı. Erkek olay yerinden kaçtı, 2 gün sonra yakalanarak tutuklandı. F.Ç., ifadesinde Adviye Özgür’ün kendisine yatırım yapması için para verdiğini, ancak yatırım yapmadığını ve olay günü kadınla yatırımı sorduğu için kavga ettiğini söyledi. Erkeğin kadını öldürdükten sonra parasını gasp ederek yeni bir ev tuttuğu iddia edildi.

Şüpheli Ölüm

Bursa’da Çiğdem B.A. (36) isimli kadın, çocuk parkında iple asılı şekilde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da N.C. (39) isimli kadın, kocası M.E.’nin (41) kendisini darp ettiğini ve ölümle tehdit ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu.

Seks İşçiliğine Zorlama

Van’da 5 kişi, 4’ü Türkiye vatandaşı olmayan 15 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

11 Mart

Çocuk İstismarı

İstanbul’da S.K. (38) isimli erkek öğretmen, 17 yaşındaki öğrencisini istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

12 Mart

Şiddet / Yaralama

Zonguldak’ta A.D. isimli erkek, evde kavga ettiği N.K. isimli kadını bıçaklayarak yaraladı. Erkeğin kadını kıskandığı için kavga ettikleri ve erkeğin kadını 6 kere bıçakladığı iddia edildi. Kadın ağır yaralı hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Antalya’da görevinden uzaklaştırılmış özel harekat polisi G.T. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı M.T.’yi parkta çocuklarının önünde rehin aldı, etrafa ateş açtı ve kadını tehdit etti. Polis erkeği ikna ederek gözaltına aldı.

Edirne’de M.K. isimli erkek, kavga ettiği karısı A.A.’yı darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

13 Mart

Şiddet / Yaralama

Bolu’da M.Ö. isimli erkek, kavga ettiği karısı F.Ö.’yü bacağından tabancayla vurarak yaraladı. Erkek olay yerinden kaçtı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Polis M.Ö.’yü yakalayarak gözaltına aldı.

14 Mart

Şiddet / Yaralama

Adana’da H.A. isimli erkek, kavga ettiği dini nikahlı karısı G.A.’yı evine zorla girerek darp etti. Evden yaralı olarak kaçan kadın sokakta baygın şekilde bulundu, hastaneye kaldırıldı.

15 Mart

Cinayet

Sakarya’da A.P. isimli erkeğin tüfekle vurduğu Buket P. (26), 25 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 18 Şubat’ta A.P., evde kavga ettiği karısını öldürmüştü. Kadının annesi S.T.’yi de tüfeğin dipçiğiyle başına vurarak yaralayan erkek tutuklanmıştı. Olay bianet erkek şiddeti çetelesine 19 Şubat’ta “Şiddet / Yaralama” başlığında yansımıştı.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Özge Binnur O. (19) isimli kadın, yüksekten şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybetti. Kadının öldüğü rezidansta yaşamadığı ve misafir giriş kaydı da bulunmadığı tespit edildi. Kadının sevgilisi hakkında adli işlem başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da C.Ö. isimli erkek, sokakta S.D.’yi darp etti. Erkek gözaltına alındı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edirne’de E.Ö. isimli erkek, kavga ettiği karısı M.Ö.’yü darp etti. M.Ö. hastaneye kaldırıldı, şikâyetçi oldu ve uzaklaştırma talebinde bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Edirne’de Z.S. isimli erkek, kavga ettiği karısı B.S.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de N.E. isimli erkek, kavga ettiği karısı E.E.’yi darp etti.

Seks İşçiliğine Zorlama

Adana’da 10 kişi, 6 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

16 Mart

Şiddet / Yaralama

Adana’da bir erkek, H.İ. (24) isimli kadını çalıştığı okuldan kaçırdı. Erkek, bir arkadaşıyla okula girdi, bahçede kadını kovaladı, kadın yere düşünce kadını sürükleyerek araca bindirdi ve okuldaki çocukların önünde havaya iki el ateş ederek kaçtı. Bir süre sonra kadını bırakan erkek ve arkadaşı hakkında arama başlatıldı.

Edirne’de Ş.Y. isimli erkek, kavga ettiği karısı A.Y.’yi darp etti.

Edirne’de F.B. isimli erkek, F.B. isimli kadını darp etti. Kadın uzaklaştırma talep etti.

Edirne’de S.D. isimli erkek, kavga ettiği karısı A.B.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

17 Mart

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Ece K.A. (28) isimli kadın, şüpheli şekilde balkondan düşerek hayatını kaybetti. Kadının kocası E.A. (33) gözaltına alındı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kadının E.A. hakkında daha önce şiddet yüzünden şikâyetçi olduğu ve 2 ay uzaklaştırma kararı aldığı ortaya çıktı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, sokakta karısını çocuğunun önünde darp etti. Erkek gözaltına alındı.

Taciz

Kocaeli’de CHP ilçe başkanı B.K.’nin partiden çok sayıda kadını mesajla taciz ettiği iddia edildi.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antalya’da M.Y. isimli erkek, Uganda vatandaşı R.N. isimli kadını seks işçiliğine zorladığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Erkeğin Afrika ülkelerinden kadınları iş vaadiyle seks işçiliğine zorladığı, kadınları tehdit ettiği açıklandı.

18 Mart

Cinayet

İstanbul’da İ.B. (21) isimli erkek, bir alışveriş merkezinin otoparkında kavga eski sevgilisi Yağmur Sönmez’i (21) tüfekle ateş ederek öldürdü. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İ.B., kadını vurduktan sonra intihar etti. İ.B.’ye kadını öldürmesini söyleyen H.İ.Y. isimli erkek arkadaşı “kasten öldürmeye azmettirme” suçundan tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Mersin’de E.A. isimli erkek, sokakta gördüğü eski sevgilisi Ş.F.E.’yi ve yanındaki M.Ö. isimli erkeği tabancayla ateş ederek yaraladı. Olay yerinden kaçan E.A. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ş.F.E. ve arkadaşı hastaneye kaldırıldı.

Eskişehir’de İ.S. isimli erkek, birlikte yaşadığı sevgilisi S.Y.’yi (50) darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, şikâyetçi oldu.

Seks İşçiliğine Zorlama

Muğla’da üç erkek ve bir kadın 19 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Erkekler tutuklandı.

19 Mart

Çocuk Cinayeti

Antalya’da Nuray Demir (17) isimli kız çocuğu, bir otelde ölü bulundu. Çocuğun “eski nişanlısı” T.B. (30) isimli erkek gözaltına alındı, çocuğu kıskandığı için ettikleri kavgada öldürdüğünü itiraf etti. T.B. tutuklandı. 18 Ocak 2020’de annesinin kuzeni B.K. isimli erkek çocuğa istismarda bulunmuş, çocuk şikâyetçi olmuştu. B.K. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da E.A. isimli erkek öğretmen, 15 yaşındaki öğrencisini istismar ettiği gerekçesiyle görevden alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Eskişehir’de 3 erkek ve 4 kadın seks işçiliğine zorlama suçundan gözaltına alındı. Kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

20 Mart

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Bangladeş vatandaşı Sümeyye A. (28) kaldığı odada boynundan iple asılı şekilde ölü bulundu. Polis, bir gece önce kavga ettikleri ortaya çıkan kocası R.İ.’yi (33) gözaltına aldı. Kadını evde ölü bulduğunu söyleyen R.İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul’da Rusya vatandaşı Sofia T. (60) isimli kadın evinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Tecavüz / Cinsel Saldırı

Aydın’da N.Ü. (19) isimli kadın, kuzeni İ.A.’nın kendisini kaçırarak cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi. Kadın pencere camını kırarak dışarı çıktı ve kaçarak polise başvurdu. Soruşturma başlatıldı.

21 Mart

Cinayet

Adana’da R.K. (48) isimli erkek, şiddet uyguladığı için kendinden boşanmak isteyen karısı Fadime K.’yi (45) sokakta kızının önünde pompalı tüfekle öldürdü. Erkek olay yerinden kaçtı. İki gün sonra yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı.

İstanbul’da E.B.H. (34) isimli erkek, sevgilisi olduğu iddia edilen Türkmenistan vatandaşı Nargul Jepbarova’yı (31) sokakta iple boğarak öldürdü ve kendisini ağaca asarak intihar etti. Sabah Nargul Jepbarova ve erkek sahilde ölü bulundu, polis soruşturma başlattı.

Şüpheli Ölüm

Düzce’de Fikriye Ş. (83) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Savcılık soruşturma başlattı.

22 Mart

Cinayet

İstanbul’da R.Y. isimli erkek, evde kavga ettiği annesi Çiçek Y.’yi bıçaklayarak öldürdü. Kendisini durdurmaya çalışan babasını ve kardeşi olan iki kadını bıçakla yaraladı. Çiçek Y. olay yerinde hayatını kaybetti, kocası ve kızları hastaneye kaldırıldı. R.Y. gözaltına alındı, tutuklandı. Erkeğin evde sigara içtiği, kadını kendisine evde sigara içmemesini söylediği için öldürdüğü iddia edildi. R.Y. tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Samsun’da Ceydan Ö. (19) isimli kadın, kaldığı yurtta ölü bulundu. Kadının şüpheli ölümünün nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Samsun’da N.M.İ.A.S isimli erkek, Irak vatandaşı karısı N.H.M.A.A.’yı darp etti, makasla omzundan ve göğsünden yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı.

Edirne’de M.E. isimli erkek, kavga ettiği karısı M.E.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da Ş.A. (53) isimli erkek, 14 yaşındaki bir kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

23 Mart

Cinayet

Kilis’te polis memuru H.S., sokakta karısı Fatma S.’yi ve yanındaki arkadaşı S.Ç.’yi silahla vurdu. Fatma S. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. S.Ç. yaralandı. Erkek tutuklandı.

Erzurum’da E.K. (51) isimli erkek, eski karısı Ayşe İşlek (46) ve kızı Tuba K.’yi (30) bıçaklayarak öldürdü. Kadınları bıçaklayarak öldüren erkek, olay yerinden kaçtı. Dört gün sonra teslim olan erkek ifadesinde bir süre önce eski karısı ve kızıyla yaşamaya başladığını, olay günü kadınların kendisini “rezil etmekle” tehdit ettiğini iddia etti.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de O.D. isimli erkek, kavga ettiği sevgilisi S.B.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Çocuğa Şiddet

Edirne’de bir erkek, üvey kızı B.D.’yi darp etti. B.D.’nin annesi şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Şırnak’ta 3 erkek ve çocuğun üvey annesi, S.A. (15) isimli kız çocuğunu seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı. Çocuğa erkeklerin 6 yaşından itibaren istismarda bulunduğu, darp ettiği açıklandı. Çocuk hamile olarak hastaneye kaldırıldı, çocuğun ablası şikâyetçi oldu. Çocuğa tecavüz eden erkeklerden ikisinin korucu olduğu, birinin belediye başkanının koruması olduğu iddia edildi.

Seks İşçiliğine Zorlama

Trabzon’da 2 erkek, Özbekistan, Kırgızistan ve Türkmenistan vatandaşı 7 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

24 Mart

Şiddet / Yaralama

Samsun’da 21 yaşındaki erkek, Suriye vatandaşı annesi B.H.’yi (48) cam parçasıyla boynunu keserek yaraladı.  Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Edirne’de K.B. isimli erkek, kavga ettiği karısı S.A.’yı darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

H.K. isimli kadın, sosyal medyada kocasının kendisini silahla vurduğunu ve ölümle tehdit ettiğini söyleyerek yardım talep etti. Olayın hangi ilde gerçekleştiği basına yansımadı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da ismi basına yansımayan bir erkeğin sokakta çocukları istismar ettiği iddia edildi. Çevredekiler erkeği darp etti, erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

25 Mart

Cinayet

Ordu’da S.Ş. (36) isimli erkek, sevgilisi Eda Evli’yi (22) evinde darp etti ve iple boğarak öldürdü. Eda Evli, polis çağırdı ama polis olay yerine gittiğinde kadını ölü buldu. Kadının erkek hakkında daha önce uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı. S.Ş. gözaltına alındı. İfadesinde kadını darp ederken susturmaya çalıştığını, öldürme kastı olmadığını iddia eden erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Muğla’da M.E.Y. isimli erkek, trafikte kavga ettiği S.T. (43) isimli kadını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Trabzon’da A.Y. isimli erkek, sevgilisi İ.B.’yi kendisinden ayrılmak istediği için tehdit etmeye başladı. Kadın şikâyetçi oldu, erkeğin kendisini ve çocuğunu öldürmekle tehdit ettiğini söyledi. Kadını darp etti, eşyalarına zarar verdi ve gasp etti. Erkek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı, erkek kadını tehdit etmeye devam etti.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Ankara’da G.K. isimli kadın, İ.Ö.K. isimli erkek doktorun kendisini muayene sırasında cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyerek şikâyetçi oldu. İ.Ö.K., “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklandı.

Taciz

İstanbul’da bir erkek, metroda çok sayıda kadını gizlice kayda alarak taciz etti, görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da bir okulda temizlik görevlisi olarak çalışan N.T. (43), öğrenci olan Z.Ç. (14) isimli kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Düzce’de T.H. isimli erkek, çocuk istismarı suçundan tutuklandı.

26 Mart

Cinayet

Bursa’da Y.K. (70) isimli erkek, karısı Aynur K.’yi (62) bıçaklayarak öldürdü. Erkek kadını öldürdükten sonra intihar girişiminde bulundu, hastaneye kaldırıldı. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de O.D. isimli erkek, kavga ettiği karısı N.B.D.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de İ.A. isimli erkek, birlikte yaşadığı A.A.’yı darp ederek yaraladı. İ.A. tutuklandı.

27 Mart

Cinayet

Kırşehir’de kayıp olarak aranan Şeyma Demir (18) ırmak kenarında ters kelepçeli ve ensesinden tabancayla vurulmuş şekilde ölü bulundu. Belediyede güvenlik görevlisi olarak çalışan Ş.E. ve S.A. isimli iki erkeğin kadını ve kadının sevgilisi Hasan Aydoğan’ı (21) kendilerini polis olarak tanıtarak zorla arabalarına bindirdiği ve kaçırdığı tespit edildi. Ş.E. ve S.A. gözaltına alındı. S.A. ifadesinde kadına tecavüz ettiklerini ve kadını öldürerek ırmağa attıklarını itiraf etti. Hasan Aydoğan’ın bedeni bulunamadı.

Şüpheli Ölüm

Van’da Sinem D. (24) ağır yaralı hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Kadının intihara ettiği iddia edildi. Sinem D.’nin 7 yıl önce zorla M.D. isimli erkekle evlendirildiği ve erkeğin kadına sistematik şiddet uyguladığı iddia edildi. M.D. hakkında 2 ay uzaklaştırma kararı verildiği, kadını ölümle tehdit etmeye devam ettiği, kadının iki gün önce boşanma kararı aldığı açıklandı.

Yalova’da Rengin Ö. (57) isimli kadın, evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da Y.B. isimli erkek, karısı D.A.B.’yi (27) darp etti. Kadın boşanma davası açtı, erkek kadını silahla tehdit etti. Erkek serbest bırakıldı, davanın ilk duruşmasının çıkışında adliyede erkek kadını ve abisini darp etti.

Taciz

Ü.S. isimli erkek, şarkıcı H.A.’yı mektupla taciz etti. Erkek daha önce kadını taciz ettiği gerekçesiyle yargılanmış, aldığı ceza idari para cezasına çevrilmişti.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da H.I. (35) isimli erkek, S.A.  (17) isimli oğlan çocuğuna arkasından asansöre binerek istismarda bulundu. H.I. gözaltına alındı.

28 Mart

Şüpheli Ölüm

Urfa’da F.B. (54) isimli kadın evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da M.S. (28) isimli erkek, Suriye vatandaşı C.D.’yi (30) darp etti, kadını bıçakla yaraladı. Kadın M.S., babası ve abisini kendine şiddet uyguladıkları için şikâyet etti. M.S., kadını şikâyetini geri çekmesi için kendisini ve çocuklarını öldürmekle tehdit etti. İki yıldır kadına fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığını, zorla evine girdiğini ve tehdit ettiğini söyledi.

Kars’ta C.E. isimli erkek, 2 gün önce boşandığı karısı S.K.’yi evine giderek silahla vurdu. Olay yerinden kaçmaya çalışan erkek binanın dış kapısında polisle karşılaşınca başını çarparak yaralandı, hastaneye kaldırıldı. Polis soruşturma başlattı.

Çocuk İstismarı

Urfa’da M.A. isimli erkek, 5 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı, tutuklandı. Çevredekiler erkeği darp etti. Soruşturma başlatıldı.

29 Mart

Şiddet / Yaralama

Samsun’da S.K. (75) isimli erkek, yanında refakatçi olarak kaldığı annesi M.K.’yi (78) hastanede darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Çocuğa Şiddet

Ankara’da Y.T.Ç. (36) isimli kadın, kocası Y.Ç.’den (30) kendisine şiddet uyguladığı için boşandığını ve uzaklaştırma kararı aldırdığını ancak mahkemenin erkeğe çocuklarını görüş günü verdiği ve erkeğin 3 yaşındaki oğlunu darp ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Kadın, erkeğin kendisini çocuğu öldürmekle tehdit ettiğini ama mahkemenin uzaklaştırma kararını bozduğunu söyledi.

Seks İşçiliğine Zorlama

Ankara’da 11 kişi, 4’ü Türkiye vatandaşı olmayan 16 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

30 Mart

Cinayet

İstanbul’da R.O. isimli erkek, karısı Gülşen O.’yu silahla öldürdü ve sokakta intihar etti. R.O., arkadaşı ve komşusu olan Ahmet Çakır isimli erkekle görüştü, kavga etti ve erkeği silahla vurdu ve arabasından attı. Erkeği öldürdükten sonra eve giden erkek karısı Gülşen O.’yu silahla öldürdükten sonra intihar etti. Gülşen O. olay yerinde hayatını kaybetti, Ahmet Çakır ve R.O. kaldırıldıkları hastanelerde öldü. R.O.’nun bir ay önce kadına şiddet uyguladığı, kadının şikâyetçi olduğu, erkek hakkında 24 saatlik tedbir kararı alındığı açıklandı.

Şüpheli Ölüm

Edirne’de Filiz G. (47), oğlu Anıl G. (26), kocası Mehmet G. (55) ve kocasının babası Mehmet G. (76) evlerinde silahla vurulmuş şekilde ölü bulundu. Jandarma soruşturma başlattı.

İstanbul’da Seher A. (26) dört gün kayıp olarak arandıktan sonra bir kafeteryanın tuvalerinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Adana’da kimliği basına yansımayan bir erkek, bir otoparkta kavga ettiği bir kadını darp etti. Polis soruşturma başlattı.

Çocuk İstismarı

Balıkesir’de O.A. isimli erkek, yeğeni olan 14 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

31 Mart

Cinayet

Kocaeli’de H.P. isimli erkek, sokakta karısı Ayşe P.’yi (41) bıçaklayarak öldürdü. H.P., 5 yaşındaki kızlarını kaçırarak olay yerinden kaçtı. Kadın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Adana’da K.O. (22) isimli erkek, annesi Ayşe O.’yu (40) sokakta tabancayla boynundan, göğsünden ve karnından vurarak öldürdü. Olay yerinden kaçmaya çalışan erkek polis tarafından yakalandı, gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Kayseri’de Esma B. (40), mezarlıkta tabancayla vurulmuş şekilde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de İ.Y. isimli erkek, ayrı yaşadığı karısı T.Y.’yi sokakta darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Kars’ta 3 kişi, 9 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Kadınları seks işçiliğine zorlayanlardan biri tutuklandı, diğer ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.