Erkek şiddeti Kasım 2022

Elif Yılmazlı 07 Aralık 2022 Türkçe
Facebook Twitter Google

Fotoğraf: Fatoş Erdoğan, 26 Kasım İran protestoları/Beyazıt

TIKLAYIN – Erkekler Kasım’da 28 kadını öldürdü

TIKLAYIN – Erkek şiddeti Kasım 2022

TIKLAYIN – Kadınlar mücadele ediyor, erkek şiddeti yargılanıyor

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Kasım 2022’de en az 28 kadını öldürdü, en az bir kadına tecavüz etti.

TIKLAYIN – Neden Erkek Şiddetinin Çetelesini Tutuyoruz?

Erkekler, en az 53 kadına şiddet uyguladı. Aralarında oğlan çocukların da olduğu en az dört çocuğu istismar eden erkekler, en az dokuz taciz etti.

TIKLAYIN – bianet Şiddet, Taciz, Tecavüz Çetelesi Tutuyor

1 Kasım

Cinayet

Hatay’da Ş.D. isimli erkek, Irak vatandaşı kız arkadaşı Sidra Tameemi’yi (32) evinin önünde tabancayla vurarak öldürdü. Kaçan erkek arabada aynı silahla intihar etti.

Şüpheli Ölüm

Denizli’de Habibe E. (85) isimli kadın mahallede bulunan 3 metre derinliğindeki havuzda ölü bulundu.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de D.A. isimli erkek, dini nikâhlı karısı T.F.’yi, kadının kızını ve annesini darp etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Çocuk İstismarı

Aydın’da C.Y., Ş.A., E.Ü. ve F. Ö. isimli erkekler, 17 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğunu istismar etti. Erkekler tutuklandı.

2 Kasım

Cinayet

İstanbul’da F.K. (38) isimli erkek, karısı Kudret K.’yi (32) uyuduğu sırada başına silahla ateş ederek öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Antalya’da Ş.Ç. isimli erkeğin, 3 gündür kayıp olarak aran sevgilisi Aynur Çiçek’i (35), boğarak öldürdüğü ortaya çıktı. Erkek tutuklandı. Aynur’un, 2007’de evlendiği eski kocası İ.Y.’den de şiddet gördüğü için 2018’de boşandığı öğrenildi.

Şiddet-Yaralama

İstanbul’da İ.G. isimli bir erkek, karısı K.G.’yi darp etti. Edirne’ye gelen kadın burada darp raporu aldı.

Afyon’da avukatlık yapan M.K. isimli erkek, karısı K.M.’yi (30) darp etti. Kadın, KADES üzerinden yardım istedi, rapor alarak kocasından şikâyetçi oldu. Erkek gözaltına alındı. Kadın erkek hakkında “mahkemelerde bir hukukçu olarak kadınları savunuyor ama gece eve gelip beni dövüyor” şeklinde konuştu.

Elâzığ’da M.Y. isimli erkek, sürekli darp ettiği karısı E.Y.’yi kaynar suyla yakarak yaraladı. Kocasından şikâyetçi olan kadın, “ölmek istemiyorum” dedi.

İstanbul’da E.K. isimli erkek, sürekli darp ettiği karısı K.K.’yi (23) kendisinden boşanmak istediği için çalıştığı marketten çıktıktan sonra sokakta bıçaklayarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı, erkek gözaltına alındı.

3 Kasım

Cinayet

İstanbul’da Sadrettin Özdemir isimli erkek, Neriman Sakallı’yı (37) darp ettikten sonra silahla vurarak öldürdü. Erkek, aynı silahla intihar etti, kadın ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İntihara Teşebbüs

Elazığ’da Z.S. isimli kadın, 3. kata çıkarak intihara kalkıştı. Kadın kurtarıldı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Adıyaman’da sulama havuzunun yanında Miraç (10) isimli oğlan çocuğu ölü bulundu.

Tehdit

Şırnak’ta polis E.A. isimli erkeğin, tecavüz ettiği S.S. isimli kadın polisin tehditlerinin hala devam ettiğini söyledi. Kadın “fail kamu görevlisi olunca savcı ve hakimler olayın üstünü örtmeye çalışıyor” dedi. Tecavüz failinin yargılanması için hukuk mücadelesi veren kadın hakkında 3 soruşturma açılmış, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmıştı. Kadın, polisin tehditlerinin devam ettiğini belirterek, tutuklanmasını istedi. Erkek, 8 Nisan 2021 tarihinde S.S. isimli kadını alıkoymuş, darp ve tecavüz etmişti.

Çocuk İstismarı

Diyarbakır’da din kültürü öğretmeni Z.A. isimli erkek, öğrencisi olan C.U.Ç. isimli oğlan çocuğunu istismar etti. Çocuğun babası, “Kürtçe konuşmuş, hoca da bunu küfür zannettiği için çocuğun yakasına yapışmış. İlk başta boğazlamış. Hoca bunu bana kendisi anlatıyor. Sert bir şekilde çenesine vurmuş ve çocuğun dişi dudağını delmiş. Ben gittiğimde çocuğun ağzında kan vardı ve hüngür hüngür ağlıyordu” dedi.

4 Kasım

Tecavüz

Erzurum’da M.A. (35) isimli erkek, gözlerinden engelli olan karısının sara hastası kız kardeşine ormanlık alanda tecavüz etti, hamile bıraktı. Kız kardeşinin, M.A. tarafından defalarca ormanlık alanda tecavüze uğradığını söylemesi üzerine karısı kocasından şikâyetçi oldu. Erkek gözaltına alındı.

5 Kasım

Şüpheli Ölüm

Van’da Suna M. (40)  isimli kadın evinin bahçesinde bulunan ahırın tavanına asılı halde ölü bulundu. Kocası G.M. tutuklandı.

Faili Belirlenmemiş Cinayet

Van’da Funda M. (20) isimli kadın, ateşli silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Nişanlı olan kadının evlenmekten vazgeçtiği ancak yakınlarının izin vermediği iddia edildi.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de B.E. isimli erkek, boşanma aşamasındaki karısı K.E.’yi darp etti.

Edirne’de L.N. isimli erkek, karısı E.A.’yı darp etti.

İzmir’de O.K.G. isimli erkek, tartıştığı annesi E.Ç.’yi bıçakla yaraladı, aynı bıçakla intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralı anne-oğul hastaneye kaldırıldı.

Şiddet-Yaralama/Tehdit

Edirne’de S.Ö. isimli erkek, karısı S.M.’yi darp ve tehdit etti, hakaret etti.

6 Kasım

Şüpheli Ölüm

Çorum’da Melahat K. (75) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Çocuk İstismarı

Denizli’de kuran kursunda aşçı olarak çalışan ve bir tarikata mensup A.D. isimli erkek, 11-12 yaşlarındaki hafızlık eğitimi gören iki oğlan çocuğunu istismar etti. Erkeğin, çocukları istismarının uzun süre devam ettiği ileri sürüldü.

7 Kasım

Şiddet-Yaralama

Edirne’de S.İ. isimli erkek, karısı N.İ.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Şiddet-Yaralama/Tehdit

Edirne’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan S.K. isimli erkek, karısı H.K.’yı darp ve tehdit etti, hakaret etti.

8 Kasım

Şüpheli Ölüm

Manisa’da F. Y. (31) isimli kadın 5. kattan düşerek öldü.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de T.T. isimli erkek, eski sevgilisi M.Ç. isimli kadını darp etti, hakaret etti. Kadın erkek hakkında uzaklaştırma kararı istedi. Karar uygulandı.

İstanbul’da taksici erkek, kadın müşterisini yol üzerinde araçtan indirerek darp etti.

Şiddet-Yaralama/Tehdit

Edirne’de O.K. isimli erkek, karısı N.K.’yi darp ve tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu.

9 Kasım

Cinayet

Erzurum’da E.S. isimli erkek, karısı Yasemin S.’yi (38)  silahla vurarak öldürdü. Erkek tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Kayseri’de, 11. katın balkonundan düşen Seçil Y. (44), olay yerinde yaşamını yitirdi.

Şiddet-Yaralama

Denizli’de V.Ü. (46) isimli erkek, karısı A.Ü.’yü (45) silahla yaraladı. Karısını hastaneye bırakıp kaçan erkeğin aynı silahla intihar ettiği öğrenildi.

10 Kasım

Şüpheli Ölüm

Trabzon’da İ.K. isimli bir kadın 3. Kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar etti.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de Ş.G. isimli erkek, karısı F.G.’yi darp etti.

Edirne’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan S.K. isimli erkek, karısı H.K.’yi evinde darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

İstanbul’da İ.V. isimli erkek, karısı L.V’yi bacağından bıçaklayarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek olay yerinden kaçtı.

Samsun’da H.O. (28) isimli erkek, S.Y. (38) isimli kadını rehin aldı, kadın itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Kadın erkekten şikâyetçi oldu.

Taciz

İstanbul’da motosikletli kuryelik yapan bir erkek, yemek siparişi alan Azerbaycan vatandaşı F.I. (21) isimli kadının sipariş bilgilerinden ulaştığı cep telefonu numarasından kendisini ısrarlı bir şekilde taciz etti. Kadın şikâyetçi oldu. Kadın, kuryenin cep telefonu numarasını engellediğinde ise farklı sosyal medya platformlarından kendisine ulaştığını ve yine mesajlar atarak sürekli olarak kendisini rahatsız ettiğini söyledi. Erkek gözaltına alındı.

11 Kasım

Cinayet

Uşak’ta İ.H. (82) isimli erkek, karısı Ummühan H.’yi (80) “yemek yapmadığı için” bıçaklayarak öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de H.B. isimli erkek, sevgilisi Ü.A. isimli kadını darp etti. Şikâyetçi olan kadın uzaklaştırma kararı istedi.

Balıkesir’de O.K. isimli erkek, boşandığı karısı G.A.’yı (21) sokak ortasında tüfekle başından vurarak yaraladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan adının hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Ankara’da O.Y. (50) isimli erkek, B.G. (64) isimli kadının arkasından gelerek sokak ortasında darp etti. Erkek olay yerinden kaçtı.

12 Kasım

Cinayet

Bursa’da N.M. (35) isimli erkek, karısı Nazlı M.’yi (36) evinin yatak odasında bıçaklayarak öldürdü. Erkek tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Sakarya’da Seval K. (39) evinde ölü bulundu.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de M.Y. isimli erkek, karısı K.Y.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Adana’da B.A. (21) isimli erkek, üvey annesi N.S.’nin üzerine kezzap dökerek yaraladı. Yüzünde, sırtında, bacağında ve boğazında ciddi yanıklar oluşan kadın hastaneye kaldırılırken, erkek tutuklandı.

Taciz

İstanbul’da metrobüste A.Ş. (52) isimli erkek yolcu, H.K. ve P.U.O. adlı kadınları taciz etti. Yolcular tarafından darp edilen erkek tutuklandı.

13 Kasım

Cinayet

Diyarbakır’da M.S. (24) isimli erkek, eski sevgilisi Meryem Sevim’i (21) kafede oturduğu sırada silahla vurarak öldürdü. Çok sayıda suç kaydı ortaya çıkan erkek olay yerinden kaçtı.

Şiddet-Yaralama

Çorum’da M.Y. isimli bir erkek, eski karısı M.K.’yi ve kadının kız kardeşini, annesini ve iki çocuğunu silahla rehin aldı. Önce kadının ailesi kurtarıldı; M.K. ise 18 saat sonra kurtarılabildi. Erkek, geçen yıl 22 Ağustos’ta bir berber dükkânında M.K. ile yaşadığı sorunlardan sorumlu tuttuğu iş yeri sahibi ile 4 kişiyi pompalı tüfekle rehin almış,  sonrasında serbest bırakılmıştı.

Taciz

İstanbul’da motosiklet kullan kurye bir erkek, yolda yalnız yürüyen kadınları taciz etti, yüzlerine tükürdü. Erkek yakalandı.

14 Kasım

Cinayet

Kayseri’de A.R.T. (76) isimli erkek, erkek kardeşinin karısı Fatma T.’yi (73) baltayla öldürdü. Olayı gören kadının kocası Abdullah T. (87) ise kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Olayın ardından A.R.T. gözaltına alındı.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de S.D. isimli erkek, karısı S.D.’yi darp etti, hakaret etti.

15 Kasım

Kasım’da yansıyan cinayet

Muğla’da Ö.Ç. (43) isimli erkeğin, hakkında kayıp başvurusunda bulunduğu karısı Sevim Ç.’yi öldürdüğü öğrenildi. Basına 15 Kasım’da yansıyan ancak 23 Ekim’de gerçekleşen olayda, Sevim Ç. ormanda brandaya sarılı olarak bıçaklanmış halde ölü bulunmuştu.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de G.G. (29) isimli erkek, karısı İ.G.’yi (23) çenesinden tutup başını duvara vurarak ağır yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek tutuklandı.

Taciz

İstanbul’da seyir halinde araç kullanan bir erkek, yolda yürüyen bir kadını taciz etti. Olayı gören kadının yakınları erkeği kalaslarla darp etti. Erkek hastaneye kaldırıldı.

16 Kasım

Cinayet

Antep’te emekli polis memuru M.Y. (52) isimli erkek, boşanma aşamasındaki karısı Derya Y.’yi (38) işten çıktıktan sonra evine doğru giderken silahla vurarak öldürdü. Erkek tutuklandı.

17 Kasım

Cinayet

Manisa’da A.A. (40) isimli erkek, boşandığı eski karısı Hülya A.’yı  (35) sokakta pompalı tüfekle vurarak öldürdü, aynı silahla intihara teşebbüs etti. Erkeğin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Manisa’da S.G. isimli erkek, karsının annesi Nergis G. (63) ile karısının kardeşi Kemal G.’yi (38) pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Erkek olay yerinden kaçtı. Erkeğin amacının aslında tartıştığı ve ailesinin evine giden karısı Ö.G. ile “konuşmak” olduğu öğrenildi.

Şüpheli Ölüm

Ordu’da Cemile T. isimli kadın uçurumdan aşağıya düşerek öldü.

Şiddet-Yaralama/Tehdit

Edirne’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan E.B. isimli erkek, sokakta karşılaştığı eski karısı S.U.’yu darp ve tehdit etti, hakaret etti.

Şiddet-Yaralama/Taciz

Hatay’da kimliği açıklanmayan bir erkek, yolda yürüyen E.Ö (21) ve A.Ö (19) isimli kadınları darp ve taciz etti. Erkek gözaltına alındı.

18 Kasım

Cinayet

Ankara’da hakkında uzaklaştırma kararı olan Yaşar Ç. (37) isimli erkek, karısı Zülfi Ç.’yi(38) bıçaklayarak öldürdü. Kaçan erkeğin otomobilin içinde kendini ateşe vererek intihar ettiği öğrenildi.

Şüpheli Ölüm

Aydın’da Zeliha E. (68) isimli kadın evinin arka kısmındaki odunlukta asılı halde bulundu, ambulansla hastaneye kaldırılan kadın hayatını kaybetti.

Şiddet-Yaralama

İzmir’de Suriye vatandaşı R.M. (28) isimli sığınmacı kadın, kocasının kendisini darp ettiğini söyledi. Kadın, çocukları S.M.A. (7), A.M.A. (5), A.M.A. (4) ve S.M.A. (2) ile beraber evini terk etti. Sokakta yaşayan kadın ve çocuklara hayırseverler yardım etti.

Şiddet-Yaralama/Tehdit

Edirne’de hakkında idari tedbir kararı bulunan S.P. isimli erkek, karısı D.P.’nin evine gelerek kadını darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu.

19 Kasım

Cinayet

İstanbul’da Hüseyin Karabulut (73), karısı Nurten Karabulut’u (49) silahla vurarak öldürdü. Erkek aynı silahla intihar etti.

Konya’da İ.A. isimli erkek, Suriye vatandaşı Hasen A. (38) isimli kadını “cin çıkarma seansı” sırasında elleriyle boğarak öldürdü. İ.A. ve seansa katılan kadının kocası H.A. (37), yakınları İ.H. isimli erkek ile Y.A. ve çocukları V.A. (17) ile H.A. (15) gözaltına alındı. Kadının ayrıca göğüs ve boyun kemiklerinde kırıklar olduğu tespit edildi.

20 Kasım

Şiddet-Yaralama

Mersin’de motosikletli 2 kişi, kaldırımda yürüyen 3 kadına yabancı bir cisim attı, kadınlardan biri yaralandı. Atılan cisim H.A. isimli kadının gözüne isabet etti, kadın hastanede tedavi altına alındı. Şüpheliler ise olay yerinden kaçtı.

21 Kasım

Cinayet

İzmir’de Z.S. isimli erkek, eski kız arkadaşı Özlem C.’yi (28) evinde boğarak öldürdü. Kadının boynunda morluk, vücudunda darp izleri ile kesici alet yarası olduğu belirtildi. Erkek tutuklandı.

22 Kasım

Cinayet

Ankara’da Y.C.B. isimli erkek, Kader Yiğit’i (17) tüfekle vurarak öldürdü. Ağır yaralanan Kader, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın “kaza” olduğunu iddia eden Y.C.B. tutuklandı.

Konya’da Mehmet Dağlı (42), uzaklaştırma kararı olan karısı Fadime Dağlı’yı (42) arabanın içinde tabancayla vurarak öldürdü. Erkek aynı silahla intihar etti.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da bir kadın, 15. kattan yere düşerek öldü.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de uzaklaştırma kararını ihlal eden T.K. isimli erkek, karısı S.K.’yi darp etti, hakaret etti.

Siirt’te Y.K. isimli erkek, sokakta bir kadını darp etti. Erkek gözaltına alındı.

Şiddet-Yaralama/Tehdit/Taciz

Konya’da savcı A.K. isimli erkek, meslektaşı Ş.A. isimli kadını ısrarla mesaj atarak taciz etti, daha sonra yanına giderek tehdit ve darp etti. Ş.A.’nın komşusuna kendini polis olarak tanıtan erkek, kadının yaşadığı eve zorla girip “seni istiyorum, sen çok güzelsin” dedi; olumsuz yanıt alınca kolundan çekiştirerek zorla öpmeye çalıştı.

Taciz

İstanbul’da tramvayda bir erkek, bir kadını taciz etti. Erkek, çevredekiler tarafından darp edildi.

23 Kasım

Cinayet

Denizli’de S.K. isimli erkek, karısı Özbekistan vatandaşı Gulzoda Kaolova’nın boğazını bıçakla keserek öldürdü.

Şiddet-Yaralama

İzmir’de Y.Ş. isimli erkek (57), karısı İ.Ş.’yi (44) evde pompalı tüfekle ağır yaraladı, aynı silahla intihar etti. Kadın, hastanede tedavi altına alındı.

Edirne’de M.G. isimli erkek, karısı S.G.’yi darp etti. Kadın tedbir kararı talep ederek şikâyetçi oldu.

Edirne’de M.A. isimli erkek, karısı A.A.’yı darp etti. Kadın şikâyetçi olmadı.

Kayseri’de K.A. isimli erkek, Afganistan vatandaşı olan karısı Zanab N.’yi yüzüne attığı kaynar su ile yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek, kaynar suyun “yanlışlıkla” kadının yüzüne döküldüğünü söyledi, serbest bırakıldı.

Taciz

Zonguldak’ta gazetecilik yapan bir erkek, çalıştığı ofiste iki kadını taciz etti. Gazete sahibi gözaltına alındı, tacizde bulunan gazeteci tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

24 Kasım

Cinayet

Adana’da A.T. isimli erkek, karısı Müzeyyen T.’yi pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Erkek olay yerinden kaçtı.

Kocaeli’de A.K. (52) isimli erkek, Irak vatandaşı Sarah Alı Shareef (29) isimli kadını boğarak öldürdü. Erkek yakalanarak gözaltına alındı.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de A.A. isimli erkek, karısı P.A.’yı darp etti.Kadın şikâyetçi oldu.

İstanbul’da G.Ö. isimli erkek, evi terk eden ve hamile olan karısı A.Ö.’yü akrabalarının evinde darp ederek yaraladı. Hastaneye kaldırılan kadın, “ölmek istemiyorum” dedi.

Tehdit

İstanbul’da hakkında uzaklaştırma kararı bulunan H.K. isimli erkek, eski kız arkadaşı G.D. ve annesi A.D.’yi evlerinin penceresinden nacakla tehdit etti. 5 yıl önce G.D.’nin annesi evlenmelerine izin vermediği için eski sevgilisini ve annesinin peşini bırakmayan erkek, birçok kez kapıya dayanıp camları kırmış, pencere korkuluk demirlerini kesip, zorla eve girmiş, hakkında uzaklaştırma kararı verilmişti.

25 Kasım

Cinayet

İzmir’de C.Y. isimli erkek, evlilik hazırlığı yaptığı Özlem Eryağşi’yi (37)  silahla vurarak öldürdü. Erkek gözaltına alındı. (sadece 2 kaynakta var)

İstanbul’da B.P. isimli erkek, oturdukları evde Merve Özturan, Tülay V. ve Vahit Ateş’i pompalı tüfekle başlarından vurarak öldürdü. Şüphelinin, Vahit Ateş’i “kız arkadaşıyla ilişkisi olduğu” için vurduğu; kadınları da görgü tanığı bırakmamak için öldürdüğü iddia edildi. B.P.’nin 1.5 ay önce aynı evi kurşunladığı öğrenildi.

Kasım Ayında Aydınlatılan Cinayet

Antalya’da bir yıl önce oturduğu apartmanın altıncı katından düşerek ölen Gamze Y. (29) isimli kadının, “intihar etti”ğini söyleyen kocası A.Y.’nin öldürdüğü ortaya çıktı.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de O.Ö. isimli erkek, karısı İ.Ö.’yü darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de D.Ü. isimli erkek, karısı A.Ü.’yü evde zorla tuttu, evden kaçmaya çalışan kadını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

26 Kasım

Şiddet-Yaralama

Diyarbakır’da koruma kararı bulunan A.M. isimli erkek, ayrı yaşadığı karısı G.M.’yi (24)  evinin kapısında bıçaklandı. Erkek gözaltına alındı. Kadın daha önce de 3-4 kere darp raporu aldığını, erkeğin 3 kez eve saldırdığını söyledi. Kadın ayrıca “sadece 3 gün ev hapsi verildi. İçeriden çıktığı zaman öldürecek beni” dedi.

Şiddet-Yaralama/Tehdit

Edirne’de T.B. isimli erkek, dini nikâhlı karısı M.B.’yi darp ve tehdit etti, hakaret etti. Erkek hakkında önleyici tedbir kararı uygulandı.

27 Kasım

Cinayet

Bolu’da U.İ. (25) isimli erkek, sokakta kız arkadaşı olduğu iddia edilen Selcan Dönmezer’i (24) tabanca ile vurarak öldürdü, aynı silahla intihar etti.

Hatay’da H.K. (45) isimli erkek, kardeşinin karısı İnci Bağış K.’yi (35) tabancayla vurarak öldürdü. 2 yakınını da silahla rehin alan erkek gözaltına alındı.

Faili Belirlenmemiş Cinayet

İstanbul’da kucağında bebeğiyle sokakta yürüyen Suriye vatandaşı Hatice Haci (31) sokakta yürürken silahla başından vurularak öldürüldü. 9 şüpheli gözaltına alındı. Hatice’yi, erkek kardeşi A.H.’nin (17) töre saikiyle öldürdüğü öne sürüldü. Kadının Suriye’deki evliliği nedeniyle anne ve babası tarafından tehdit edildiği, Türkiye’deki kocası tarafından da sürekli darp edildiği öğrenildi.

Şiddet-Yaralama

Bursa’da Y.D. (22) isimli erkek, babası H.D. (48) ile kız kardeşi Y.D.’yi (19) bıçaklayarak ağır yaraladı, kendisini engellemek isteyen komşusu Osman Kılınç’ı (28) öldürdü. Yararlılar hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

28 Kasım

Şiddet-Yaralama

İstanbul’da bir erkek, sokakta gördüğü eski karısını bıçaklayarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı.

29 Kasım

Cinayet

İstanbul’da A.U. (45) isimli erkek, çalışmak istediğini söyleyen Özbekistan vatandaşı karısı Shakhko Mukhtarova’yı (33) bıçaklayarak öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Kayseri’de F.O. (63) isimli kadın balkondan iple asılı halde ölü bulundu.

Şiddet-Yaralama

Adana’da F.A. (25) isimli erkek, karısı Ö.A.’yı evinde (22) darp etti. Erkek sokağa doğru rastgele ateş açtı, yoldan geçen Mahmut Yurgacı (75) karnına isabet eden kurşun sonucu öldü, F.C. (22) isimli kadın ise burnundan yaralandı. Erkek tutuklandı.

Bolu’da K.S. (24) isimli erkek, dayısının karısı G.Ö.’yü (29) ekmek bıçağı ile boğazından, yüzünden ve kollarından keserek ağır yaraladı, sonra 3. kattan aşağıya atlayarak intihar girişiminde bulundu. Her ikisi de hastanede tedavi altına alındı.

İzmir’de M.C.A. isimli erkek, ayrı yaşadığı karısı  E.A.’yı (25)  ve kadının annesi G.E.’yi (58) silahla yaraladı, karısı ile ilişkisi olduğunu öne sürdüğü Seçkin Demir’i öldürdü. Yaralanan kadınlar hastaneye kaldırıldı.

30 Kasım

Cinayet

Denizli’de A.E.I. (24) isimli erkek, Elif I.’yı (18) boş araziye götürüp başını bıçakla keserek öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Elazığ’da hemşirelik yapan Şevval Gazel B. (25) evinde ölü bulundu.

Şiddet-Yaralama/Taciz

Sakarya’da S.Y. (43) isimli minibüs şoförü erkek, aracına binen M.K. (22) isimli kadına tecavüz etmeye çalıştı. Erkeğin boğuşma sırasında darp ettiği kadın, şikâyetçi oldu. Cezaevinden yeni çıktığı ve 30 suç kaydı olduğu öğrenilen zanlı tutuklandı.