Erkek şiddeti Eylül 2022

Elif Yılmazlı 06 Ekim 2022 Türkçe
Facebook Twitter Google

İnfografik: Yağmur Karagöz

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler,  en az 26 kadını ve iki çocuğu öldürdü.

TIKLAYIN – bianet Şiddet, Taciz, Tecavüz Çetelesi Tutuyor

TIKLAYIN – bianet erkek şiddeti çetelesi metodolojisi

Erkekler, Eylül’de en az 71 kadına şiddet uyguladı, en az 12 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az 15 kadını taciz etti, ki kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Eylül

Cinayet

Adana’da E.P. isimli erkek, eski karısı Şermin Sarı’yı evinin bahçesinde kafasına taşla vurarak öldürdü. Kadının 4 gün önce erkekten şikâyetçi olduğu ve hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı öğrenildi.

Şiddet- Yaralama

Edirne’de S.Ç. isimli erkek, dini nikâhlı karısı G.Ç.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

2 Eylül

Cinayet

Bursa’da K.Ç. (41) isimli erkek, dolmuş durağında tartıştığı eski karısı Fadime Cuma’yı (40) tabancayla başından vurarak öldürdü, erkek aynı silahla intihar etti.

Şiddet- Yaralama

Edirne’de M.A.Ç. isimli erkek,  karısı B.Ç.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

İstanbul’da H.A. (45) isimli erkek, karısı A.A.’yı (35) bıçaklayarak ağır yaraladı.

Şiddet- Yaralama/Tehdit

Ankara’da T.G. isimli erkek, eski dini nikâhlı karısı A.S.’nin (32) evinin kapısına demirle vurarak açmaya zorladı. Kadın, 3 yıl önce kendisini darp ettiği için ayrıldığı erkeğin tutuklanıp serbest bırakıldığını, koruma kararına rağmen ölümle tehdit ettiğini söyledi. Kadın, “korkudan dışarı çıkamıyoruz. 4 duvar arasında ölümü bekliyoruz” dedi.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da B.E.D. (24) isimli erkek, sevgilisi R.K. (17) isimli kız çocuğunu kendisinden “ayrılmak istediği” için bıçakla tehdit etti, istismar etti. Erkek gözaltına alındı.

3 Eylül

Cinayet

Amasya’da K.Y. (51) isimli erkek,dini nikâhlı karısı Sunay Aslan Kaya (47) ve oğlu Anıl Kadir Babal’ı (19) tabancayla vurarak öldürdü. Anne ve oğlu olay yerinde hayatını kaybederken, erkek olay yerinden kaçtı.

Çocuk İstismarı

İzmir’de S.A. (38) isimli erkek, E.A. (13)  isimli kız çocuğunu istismar etti. Erkek hakkında “çocuğa karşı cinsel taciz” ve “çocuğun cinsel istismarı” suçlarından iddianame düzenledi.

4 Eylül

Cinayet

Urfa’da M.E. (37) isimli erkek,karısı Arzı E.’yi (34) nehir kenarında tabancayla öldürdü. Erkek, karısını intihar etmiş gibi göstermeye çalıştı, olay günü tutuklandı.

Faili belirlenmemiş çocuk cinayeti

Hatay’da Suriye vatandaşı Faris Muhammed A. (17) isimli oğlan çocuğu bıçaklanarak öldürüldü.

Şiddet- Yaralama

İstanbul’da bir erkek, sokakta tartıştığı bir kadını darp etti.

Tekirdağ’da E.Ö. (18) isimli erkek, annesi G.Ö. (45) ile kız kardeşi D.Ö.’yü (24) bıçakla yaraladı. Erkek olay yerinden kaçtı.

Düzce’de “öldürmeye teşebbüs” suçundan cezaevinde yatan ve denetimli serbestlik şartı ile serbest bırakılan H.A.K. isimli erkek, E.S. isimli bir kadını darp etti. Erkek gözaltına alındı.

Şiddet- Yaralama/Tehdit

İstanbul’da 23 Temmuz’da gerçekleşen basına 4 Eylül’de yansıyan haberde, Y.A. isimli erkek, abisinin boşanma aşamasındaki karısı F.A.’yı (36) “başka bir erkekle selamlaştığı için” demir sopa ile darp etti, kocası F.A. ise kameraya çekti. Kadın, erkek kardeşlerin kendisini 10 aydır takip ve tehdit ettiğini, “sen hala bizim namusumuzsun, nasıl başka bir erkeğin selamını alırsın?” ifadelerini kullandıklarını söyledi. Kolu kırılan kadın hastanede tedavi edildi.

Çocuk İstismarı

Kocaeli’de M.S. (60) isimli erkek, 7 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti. Erkek tutuklandı. Sokakta kedileri seven iki kardeşi, “gelin size et vereyim, kedileri beslersiniz” diyerek evine çağıran erkeğin, kız çocuğunu evde tutup, 8 yaşındaki erkek kardeşini dışarı gönderdiği öğrenildi.

5 EYLÜL

Şiddet- Yaralama

Edirne O.V. isimli erkek, karısı G.V.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

İstanbul’da eli sopalı bir erkek, boşanmak üzere olduğu karısını sokak ortasında darp etti.

Kayseri’de O.Y. (30) isimli erkek, sevgilisini darp etti. Olayı görüp müdahale eden E.B. (47) isimli erkeği ise bıçakla yaraladı.

6 Eylül

Cinayet

Urfa’da M.E. isimli erkek, A.E. (35) isimli karısını silahla vurarak öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Ankara’da henüz kimliği belirlenemeyen 3 yaşında bir oğlan çocuğu sokakta ölü bulundu.

Şiddet-Yaralama

İstanbul’da Ö.Ş. isimli erkek, özel bir hastanede çocuk doktoru olarak çalışan karısı Ö.Ş.’yi birkaç kez darp etti, ekonomik ve psikolojik baskı uyguladı, ölümle tehdit etti. Mahkeme erkeğe 2 ay konuta yaklaşmama kararı verdi.

Edirne’de A.K. isimli erkek, karısı B.K.’yi darp etti.

Edirne’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan K.C.B. isimli erkek, karısı S.B.’yi darp etti, tehdit etti, hakaret etti.

Taciz

Karabük’te bir erkek, yolda yürüyen bir kadını taciz etti.

Denizli’de O.Ç. isimli erkek, eski karısı Ö.A.’yı taciz etti. Kaçan erkek gözaltına aldı.

7 Eylül

Şiddet-Yaralama

Edirne’de S.Ç. isimli erkek, M.Ç.’yi darp etti.

Edirne’de O.K. isimli erkek, S.D.’yi darp etti.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da İ.D. (16) isimli kız çocuğu, babası S.D.’nin kendisini darp ettiğini, bu nedenle balkondan atladığını söyledi. Ağır yaralanan İ.D. tedavi altına alındı, baba ise karakolda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

8 Eylül

Cinayet

İzmir’de N.B. (75) isimli erkek, karısı Sabiha B.’yi (65) tüfekle öldürdü.

Şiddet- Yaralama

Adıyaman’da M.B. isimli erkek, annesi H.B.’yi (62) “telefonu kapatmadığı” için bıçakla yaraladı, araya giren babası H.A.B.’yi (67) de darp etti. Anne ve baba hastaneye kaldırıldı, M.B. ise gözaltına alındı.

Tehdit

Edirne’de D.C. isimli erkek, karısı F.T. isimli kadını tehdit etti, eşyalarını yaktı, evden attı. Kadın, erkek hakkında uzaklaştırma kararı istedi.

9 Eylül

Şüpheli Ölüm

Malatya’da bir otelde 6 yıldır konaklayan Azerbaycan vatandaşı Almaz Taguieva (54) isimli kadın odasında ölü bulundu.

Zonguldak’da öğretmenevinde kalan bir kadın aşağıya atlayarak intihar etti.

Cinayet

Bartın’da M.A. isimli erkek, boşanma aşamasındaki karısı Arzu A.’yı bıçaklayarak öldürdü. Erkek tutuklandı. Erkek, karısına yönelik “cinsel saldırı”, “yaralama” ve “tehdit” suçlarından 8 ay cezaevinde kalmış, üç gün önce adli kontrol şartı ve konutta infaz şartı ile tahliye edilmişti.

İntihara Sürükleme

Mersin’de Celile H. (20) isimli Suriye vatandaşı kadın kendini asarak intihar etti. Dini nikahlı kocası F.H. (25) isimli erkek, kadına birçok kez psikolojik şiddet uygulamış, darp etmiş, düşük yapmasına sebep olmuştu. Bu durumdan kurtulmaya çalışan kadın, yardım istediği erkek kardeşi M.H. (27) tarafından kabul edilmeyince evinin bodrumluğunda intihar etti.

Şiddet-Yaralama

İstanbul’da uzaklaştırma kararı olan bir erkek, karısını sokakta darp etti. Erkek gözaltına alındı.

Adana’da E.K. (29) isimli erkek, sevgilisi Fatma G.’yi (32) kendisinden ayrılmak istediği için darp etti, evini yaktı. Erkeğin, kadına psikolojik şiddet uygulayıp, birçok kez darp ettiği öğrenildi. Kadın, “benim ve oğlumun kimliğini çaldı, cep telefonumu götürdü. Evde altınlarım vardı, onları alıp, başkalarına verdi. Aç kaldığımız günler oldu” dedi. Eve başka kadınlar getirip ve uyuşturucu kullanan erkeğin, olayı gören kadının oğlunu “eğer annene bir şey söylersen, seni yakarız” diye tehdit ettiği ortaya çıktı.

Sakarya’da E.B. (31) isimli erkek, boşanma aşamasındaki karısı Ş.B.’yi (25), davaları için geldikleri adliye binasının karşısında bulunan bir kafede bıçaklayarak ağır yaraladı. Erkek gözaltına alındı.

Edirne’de A.Y. isimli erkek, dini nikahlı karısı M.E.’yi darp ve tehdit etti, kadına hakaret etti. Kadın şikayetçi oldu.

Urfa’da bir erkek, karısı B.K.’yi (22) darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı.

İstanbul’da N.A. isimli erkek, sokakta F.Y. isimli kadını taciz etti. Kadının kocası Ö.Y. ile akrabaları, daha önce çalıştığı markette karısını taciz eden N.A.’yı minibüsle çarparak yaraladı, darp etti. Ö.Y. tutuklandı.

10 Eylül

Cinayet

Mersin’de M.K. (35) isimli erkek, boşanma aşamasındaki karısı Dilek K.’yi (34) tabancayla öldürdü. Erkek tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Zonguldak’ta E.T. isimli erkek, “av tüfeğini temizlerken” kardeşinin karısı Derya T.’yi (42) vurdu. Kadın kaldırıldığı hastanede öldü, erkek gözaltına alındı.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de F.B. isimli erkek,  G.B. isimli karısını darp etti. Kadın şikayetçi oldu.

Adana’da, U.E. (41) isimli erkek, eski sevgilisi B.T.’yi (31) boğazından, karnından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan kadının midesinin yüzde 30’u alındı. Erkek tutuklandı.

Bursa’da E.K. (30) isimli erkek, birlikte yaşadığı 85 yaşındaki alzheimer hastası anneannesini ve kız kardeşini darp etti.

Tecavüz

Diyarbakır’da M.S. (16) isimli oğlan, abisinin karısı Z.S.’yi (22) tecavüz etti, kadın oğlanı bıçakla yaraladı. Kadın gözaltına alınırken M.S. hastaneye kaldırıldı.

11 Eylül

Şüpheli Ölüm

Çorum’da Nurcan K. (26) evinde kendini asarak intihar etti.

Sivas’ta Ayşe Kıratık (54) isimli kadın 4. kattaki evinin penceresinden düşerek öldü.

12 Eylül

Cinayet

Erzincan’da hakkında uzaklaştırma kararı bulunan A.Ö. (31) isimli erkek, karısı Handan Ö.’yü (30) bıçaklayarak öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Adana’da R.S. isimli erkek, dini nikâhlı karısı Ezgi Deler’i (25) döverek öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Zonguldak’ta Ersin Tunçdemir, av tüfeğini temizlediği sırada silahın ateş alması sonucu kardeşinin eşi Derya Tunçdemir’i (42) kazara vurarak öldürdü.

İstanbul’da bir iş hanında, kimliği belirsiz bir kadın merdivene asılı biçimde ölü bulundu.

Bursa’da yol kenarında kimliği belirsiz bir kadın ölü bulundu.

Şiddet-Yaralama/Tehdit

Urfa’da ismi öğrenilemeyen bir erkek, karısı P.L.’yi bıçakla yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Taciz

İstanbul’da taksi şoförü olan H.U. isimli erkek, trafikte ilerlerken kadınların gizlice fotoğraflarını çekti. Taksideki 2 kadın yolcu olaya tepki verip inmek isteyince taksici kadınlarla tartıştı. Erkek taksicilikten men edildi.

Çocuk İstismarı

Tekirdağ’da U.Y. (19) isimli erkek, polis tarafından kayıp olarak aranan K.B. (17) isimli kız çocuğunu metruk bir binada istismar etti.

13 Eylül

Cinayet

Rize’de F.M.B. (44) isimli erkek, karısı Y.B. (46) ile amcasının oğlu Ş.A.B’yi (54) tabancayla öldürdü. Erkek tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Fettahna İ. (78) isimli kadın sulama kanalında ölü bulundu.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de Ü.K. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Z.K.’yi darp etti.

14 Eylül

Şiddet-Yaralama

İstanbul’da bir erkek, seyir halindeki otomobilin içinde yanında oturan kadını darp etti.

15 Eylül

Cinayet

Antalya’da Estonya vatandaşı M.S. (42) isimli erkek, karısı Jelana S.’yi (41) darp ederek öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de G.C. isimli kadın, eski kocası H.A.’nın kendisini darp ve hakaret ettiğini, çocuklarını göstermediğini söyledi. Kadın şikâyetçi oldu.

Şiddet-Yaralama/Tehdit

Aydın’da kadın ve erkeklerden oluşan köylü bir grup, “Kürt” oldukları için S.T. isimli kadını tecavüzle tehdit etti, kendisini ve ailesini silahla yaralayıp darp etti, tehdit etti.

İstanbul’da G.S. isimli iş kadını, kocası K.H. isimli erkeğin kendisini darp ve hakaret ettiğini söyledi, erkek hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı.

Denizli’de uzaklaştırma kararı bulunan A.Ç. isimli erkek, karısı M.Y.’yi zorla arabasına bindirerek kaçırdı. Kurtulan kadın, erkekten tekrar şikâyetçi oldu.

16 Eylül

Cinayet

Mardin’de M.E.Ö. isimli erkek, dini nikahlı karısı Pakistan D.’yi bıçakla öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Çocuk Cinayeti

Mersin’de H.U. (48) isimli erkek, kızı Z.B.’yi (15) tabancayla öldürdü, sonra aynı silahla intihar etti.

Şüpheli Ölüm

Zonguldak’ta F.A. isimli kadın ağaca asılı durumda ölü bulundu.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de B.S. isimli erkek, karısı K.S.’yi darp etti.

Kayseri’de K.S. (36) isimli erkek, eski karısı R.G.’yi (30) tabancayla yaraladı. Erkek gözaltına alındı.

Kırıkkale’de A.Ş. isimli erkek, dini nikâhlı karısı Ç.D.’yi (27) üzerine kızgın yağ dökerek yaraladı. Erkek gözaltına alındı.

Antalya’da M.Ü. (40) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı E.Ü. ve çocuklarını ekmek bıçağı ile rehin aldı, evin camlarını kırdı. Gözaltına alınan erkek, “karakola götüre götüre evde bıçak kalmadı. Son bir ekmek bıçağı vardı, onu da götürün” dedi.

Şiddet-Yaralama/Tehdit/Taciz

Niğde’de uzaklaştırma kararı olan bir erkek, imam nikâhlı eski karısı H.T.’yi  (42) darp ve taciz etti, birçok kez tehdit etti. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antalya’da B.B., Ö.Ş. isimli erkekler ve A.K. isimli kadın, Özbekistan vatandaşı N.N. isimli kadını ve kızı A.N.’yi seks işçiliğine zorladı. B.B., Ö.Ş. ve A.K. tutuklandı.

17 Eylül

Cinayet

İstanbul’da F.B. isimli erkek, karısı Vildan B. ve karısının kız kardeşi Fatma Zehra Koyun’u bıçaklayarak öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Şiddet-Yaralama

Ankara’da H.K. (26) isimli erkek, sevgilisi E.S.B. (32) isimli kadını silahla vurarak yaraladı. Gözaltına alınıp serbest bırakılan erkek tutuklandı.

Edirne’de D.A. isimli erkek, karısı Ü.A.’yı darp etti.

Edirne’de G.Ö. isimli erkek, karısı Z.Ö.’yü darp ve hakaret etti, erkeğin annesi M.Ö. de kadını tehdit edip hakaret etti. Kadın uzaklaştırma tedbir kararı istedi.

İstanbul’da polisler, F.A., C.K., C.Ç., K.A., G.Ö., Z.Ç. ve E.Ç. isimli 7 kadını gözaltı sırasında darp etti. Kadınlar şikâyetçi olacaklarını söyledi.

Şiddet-Yaralama/Tehdit

Edirne’de P.M. isimli kadın sevgilisi F.P. ile eski sevgilisi S.S.’nin F.P.’nin evinde kendisine hakaret ettiğini, darp ettiğini ve tehdit ettiğini söyledi. Kadın her iki erkek için önleyici tedbir kararı istedi.

Taciz/Tehdit

Denizli’de savcılık yapan H.A. isimli erkek, eski sevgilisi N.Ö. isimli kadını gizlice çektiği görüntülerini yaymak ile tehdit etti. Erkeğin tabletinde çok sayıda kadına ait müstehcen görüntü bulundu. H.A. görevden uzaklaştırıldı.

Çocuk İstismarı

Maraş’ta 2 yıl önce istismardan gözaltına alınıp serbest bırakılan M.G. isimli erkek, bu kez 10 yaşındaki çocuğu istismar etmekten tutuklandı.

İstanbul’da D.U. isimli kadın, televizyon programcısı olan eski kocası R.M.’nin kızları M.D.’yi (13) dövdüğünü söyledi. Kadın kızıyla ilgili darp raporu aldı, mahkeme erkeğe 1 aylık uzaklaştırma kararı verdi.

18 Eylül

Cinayet

Kırşehir’de M.T. (30) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Hatice T.’yi (20) silahla vurarak öldürdü. Kadın kaldırıldığı hastanede öldü, yakalanacağını anlayan erkek aynı silahla aracında intihar etti.

Şüpheli Ölüm

İzmir’de Ergün A. (52) isimli kadın evinin yakınlarındaki zeytin bahçesinde ölü bulundu.

Şiddet-Yaralama/Tehdit

Kocaeli’de L.Ü. (41) isimli erkek, ayrı yaşadığı karısı E.Ü.’yü (33) darp etti, parmağını keserek yaraladı.  Kadın, erkeğin “seni vuracağım, anneni vuracağım, çocuklarını vuracağım, sizi yaşatmayacağım” diye tehdit ettiğini de söyledi.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da minibüs şoförlüğü yapan A.B. (48) isimli erkek, akaryakıt istasyonunda S.Y. (16) isimli kız çocuğunu istismar etti, olayı videoya çeken S.Ç. (19) ve B.Ö. (23) isimli erkekler ise S.Y.’nin parasını çalarak kaçtı.  Yakalanan A.B. hakkında cinsel taciz, S.Ç. ve B.Ö. hakkında ise yağma suçundan adli işlem başlatıldı.

19 Eylül

Cinayet

Antalya’da Rusya vatandaşı D.S. isimli turist erkek (37), kaldıkları otelde annesi T.S.’yi (64) ve babası Pavel S.’yi (62) çekiç ve telle öldürdü. Erkek tutuklandı.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de Ü.İ. isimli erkek, M.İ.’yi darp etti, kadının annesinin evine de zarar verdi.

Şiddet-Yaralama/Tehdit

Edirne’de E.K. isimli erkek, sevgilisi M.I. isimli kadını tehdit etti, darp etti, evdeki eşyalara zarar verdi. Kadın şikâyetçi oldu.

20 Eylül

Eylül Ayında Aydınlatılan Cinayet

Diyarbakır’da 2 yıldır kayıp olarak aranan Yasemin D.’nin (34) cesedi bir arazide toprağa gömülü olarak bulundu. Kadının kocası R.D. isimli erkek cinayeti işlediğini itiraf etti.

Taciz

İstanbul’da bir özel hastanede çalışan F.B. isimli erkek hemşire, İngiltere vatandaşı olan anestezi etkisindeki hastası K.P. isimli kadını taciz etti.

İstanbul’da bir erkek, E.Y. (37) isimli kadını eğlence mekânında taciz etti. Erkek gözaltına alındı.

21 Eylül

Şiddet-Yaralama

Edirne’de V.D. isimli erkek, karısı H.D.’yi darp etti.

Şiddet-Yaralama/Tehdit

İstanbul’da polisler, H.F. (23) isimli kadını ve kardeşini evlerinde gözaltına alırken darp etti, tehdit etti, hakaret etti.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da N.A. (48) isimli erkek, Y.S. (15) isimli kızı kaçırıp istismar ettiği suçlamasından tutuklandı.

22 Eylül

Şiddet-Yaralama

Edirne’de A.K. isimli erkek, karısı G.K.’yı darp etti.

İstanbul’da M.Ç. isimli erkek, eczanede B.S. (26) isimli kadını darp edip kaçtı. Erkek ifadesinde “yolda önümde yürüyordu. Bana yol verdi. Bu davranışı hoşuma gitmedi. Arkasından eczaneye girip, onu ittim” dedi.

Tehdit

Edirne’de S.V. isimli erkek, karısı S.V.’yi tehdit etti.

Tecavüz

Antalya’da A.A. ve İ.H.D. isimli erkekler, işitme engelli A.O. (24) isimli kadını kaçırarak tecavüz ettikleri suçlamasıyla tutuklandı.

23 Eylül

Cinayet

Giresun’da N.Ç. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Dilek Ç.’yi ve kadının akrabası olan Damla Çubukçu ile Ayşe Kılıç’ı evinde silahla öldürdü.  Erkek intihara kalkıştı, ağır yaralanan kadınlar ise hastanede öldü.

Antep’te S.D. isimli erkek, evinde karısı Zeliha D.’yi (41) tahtası ile kafasına vurarak öldürdü. Erkek tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Ordu’da Seyhan A. (71) isimli kadın, evinin bahçesinde ölü olarak bulundu.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de B.T. isimli erkek, karısı E.T.’yi darp etti.

Edirne’de M.K. isimli kadın, KADES ile emniyet güçlerine ulaşıp kocası Ş.K. hakkında uzaklaştırma kararı talep etti, kadın sığınma evine gitmek istediğini söyledi.

Kayseri’de N.A (38) isimli kadın aracında tabancayla başından vurulmuş halde ağır yaralı bulundu. Kadın hastanede tedavi altına alındı.

Şiddet-Yaralama/Tehdit

Edirne’de M.G. isimli erkek, karısı D.G.’yi darp etti, tehdit etti, hakaret etti.

Tecavüz

Eskişehir’de G.E. (21) isimli kadın, inşaat sektöründe faaliyet gösteren N.Ü. isimli erkeğin ev gösterme bahanesi ile kendisine tecavüz ettiğini söyledi.  Kadın erkek hakkında şikâyetçi oldu.

Taciz

Bursa’da karısı ile birlikte plaja giden M.A. (34) isimli erkek, gizlice mayolu kadınların fotoğraflarını çekti. Erkek tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Rize’de intihara kalkışan ve psikolojik destek alan G.E. (16) isimli kız çocuğunu, akrabası B.E. (25) ve K.E. (30) isimli erkeklerin istismar ettiği ortaya çıktı. B.E. tutuklandı, K.E. ev hapsine çarptırıldı.

Burdur’da okul müdürü M.A. isimli erkek, tekne turunda engelli bir öğrenciyi istismar etti. Müdür tutuklandı.

24 Eylül

Cinayet

Şırnak’ta polis memuru S.B. isimli erkek, karısı Berna Kargı B.’yi silahla öldürdü, ardından intihar etti.

Şüpheli Ölüm

Balıkesir’de S.E. (50) isimli kadın, binanın 5. katından atlayarak intihar etti. Ağır yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede öldü.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de uzaklaştırma kararı bulunan Z.S. isimli erkek, karısı S.S.’yi darp ve tehdit etti, kadına hakaret etti.

Edirne’de bir erkek, bir kadını darp etti. Çevredeki erkekler de kadını darp eden erkeği darp etti.

İstanbul’da bir eğlence mekânında güvenlik görevlisi erkekler, biri kadın 3 kişiyi yumruk ve sopalarla darp etti.

25 Eylül

Cinayet

İstanbul’da A.S. (26) isimli erkek, annesi Hava S.’yi bıçakla öldürdü, kafasını balkonda sokağa attı, evi ateşe verdi. Erkek tutuklandı.

Tehdit

Hatay’da S.A. (23) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı F.A.’yı öldürmekle tehdit etti. Kadının bindiği taksinin şoförü E.Y.’yi bıçaklayıp taksiyi kaçırdı. Erkek gözaltına alındı.

26 Eylül

Cinayet

Samsun’da M.D. (46) isimli erkek, karısı Havva D.’yi (45) tabancayla öldürdü. Kadın, kaldırıldığı hastanede öldü. Erkek gözaltına alındı.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de H.K. isimli erkek, karısı B.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Taciz/Tehdit

Ankara’da bir okulda müdür olan A.Y. (53) isimli erkek, müdür yardımcısı F.R. (35) isimli kadını sözlü ve fiziksel olarak taciz etti. Kadını, “seni bu okula kapattım. Sana tecavüz edeceğim” diyerek tehdit etti. Erkek hakkında 16.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

27 Eylül

Şiddet-Yaralama

Edirne’de S.K. isimli erkek, eski karısı F.E.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Bursa’da Ali G. (35) isimli erkek, karısı A.G.’yi (32) darp etti, bu sırada karı-koca uçurumdan düştüler. Kadın ağır yaralandı, erkek öldü.

28 Eylül

Cinayet

Diyarbakır’da Temmuz ayında, boşandığı karısı Esma B.y’i (27) bıçaklayıp, tabancayla vurarak öldüren E.B. (26) isimli erkek yakalandı.

Şiddet-Yaralama/Tehdit

Edirne’de S.E. isimli erkek, karısı H.Ü.’yü darp etti, hakaret ve tehdit etti.

Çocuk İstismarı

Aydın’da H.S. isimli erkek, 13 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti, kız hamile kaldı. Erkek tutuklandı.

29 Eylül

Cinayet

Mersin’de H.T. isimli erkek, karısı Nur Efşan T.’yi (25) bıçaklayarak öldürdü. Erkek gözaltına aldı.

Çocuk Cinayeti

Antep’te, kayıp olarak aranırken Lina Nazlı E.’nin (3) isimli kız çocuğu dondurucuda ölü bulundu. Öldürülmesine ilişkin M.A. isimli erkek ile sevgilisi M.T. tutuklandı.

Şiddet-Yaralama

Samsun’da M.A.(40) isimli erkek, evine arıza kaydı için gelen firma çalışanı M.Y. (21) isimli kadını silahla ağır yaraladı.

Tehdit

Afyo’da bir erkek, karısını tehdit etti, erkek polis tarafından ruhsatsız tabanca ve tüfekle gözaltına alındı.

Taciz

Dersim’de kendisini “şifacı” olarak tanıtan H.V. (70) isimli erkek, parkta bir kadını (19) taciz etti, erkek tutuklandı.

30 Eylül

Cinayet

Niğde‘de M.B. (30) isimli erkek, boşanma aşamasındaki karısı Kiraz B.’yi (22) bıçaklayarak öldürdü. Erkek tutuklandı.

Şiddet-Yaralama

Edirne’de K.Ş. isimli erkek, kendisinden ayrı yaşayan karısı A.Ş.’yi darp etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Mersin’de H.S. isimli erkek ile kuzeni M.G.  isimli erkekler, H.S.’nin sevgilisi ve hamile olan R.E. isimli kadını beyzbol sopasıyla darp etti, bıçakla yaraladı. Kadın yoğun bakımda tedaviye alındı, erkekler “iştirak halinde silahla yaralama” ve “hürriyeti yoksun kılma” suçlamasıyla tutuklandı.