Erkek şiddeti Aralık 2020

Ege Öztokat
Facebook Twitter Google

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler, Aralık 2020’de en az 24 kadını ve iki çocuğu öldürdü, en az dört kadına tecavüz etti.

TIKLAYIN – Neden Erkek Şiddetinin Çetelesini Tutuyoruz?

Erkekler, en az dört kadına şiddet uyguladı. Aralarında oğlan çocukların da olduğu en az dokuz çocuğu istismar eden erkekler, en az 11 kadını taciz etti. Erkekler en az 43 kadını da seks işçiliğine zorladı.

TIKLAYIN – bianet Şiddet, Taciz, Tecavüz Çetelesi Tutuyor

 1 Aralık

Şüpheli Ölüm

Bursa’da Nuray E. (32) apartman girişinde ölü bulundu. Kadını apartman girişine bıraktığı tespit edilen sevgilisi Y.A. (37) gözaltına alındı. Y.A. kadının fenalaştığını, bilincinin kapandığını, bu yüzden kıyafetlerini giydirerek cesedini binanın giriş kapısına bıraktığını ve sağlık ekiplerini arayarak olay yerinden kaçtığını iddia etti. Erkeğin tutuklanıp tutuklanmadığı basına yansımadı.

Şiddet / Yaralama

Tekirdağ’da A.A. (57) isimli erkek, karısı Ş.A.’yı (62) bıçaklayarak yaraladı ve olay yerinden kaçtı. Kadın hastaneye kaldırıldı, psikolojik tedavi gördüğü iddia edilen A.A.’nın kadına daha önce de şiddet uyguladığı iddia edildi. A.A. gözaltına alındı, ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk edildi.

Geçmişte gerçekleşen taciz

İstanbul’da Ö.H. isimli kadın, üyesi olduğu dönem CHP’de görevli iki erkeğin kendisini taciz ettiğini açıkladı. Ö.H., il başkan yardımcısı olarak görev yapan Y.I. ve Ö.A. isimli erkeklerin kendisini 2 yıl önce taciz ettiğini, parti yönetimine şikâyetçi olduğunu ama işlem yapılmadığını söyledi. 1 yıl önce de Y.I. isimli erkek kadını mesajla taciz etti, işlem yapılmadı.

2 Aralık

Şüpheli Ölüm

Malatya’da Vahiye U. (47) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının ölüm nedeninin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Antalya’da Alev S. (18) evinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Urfa’da Berivan B. (24) isimli kadın ateşli silahla vurularak hayatını kaybetti. Ailesinin kadını istemediği biriyle evlenmeye zorlayarak intihara sürüklediği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Düzce’de S.E. isimli erkek, evde karısı M.E.’yi darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Antalya’da kimliği belirsiz bir erkek, arabada tartıştığı bir kadını darp etti. Yasal süreç basına yansımadı, polisin kadını ve erkeği karakola götürdüğü iddia edildi.

Edirne’de B.C. isimli erkek, dini nikâhlı karısı N.K.’yi darp etti. Şikâyetçi olan N.K. erkeğin kendisini bıçakla yaralamaya çalıştığını söyledi.

Taciz

İstanbul’da CHP Gençlik Kolları’nda başkanlık yapan G.Ö.A. isimli erkeğin, parti üyesi D.A.’ya (20) cinsel tacizde bulunduğu açıklandı.

İstanbul’da bir belediyede ilçe başkanlığı yapan CHP üyesi M.P. isimli erkeğin, ofisinde bir kadını taciz ettiği, kadına tecavüz girişiminde bulunduğu iddia edildi. Kadının şikâyetçi olduğu ama parti yönetiminin işlem yapmadığı açıklandı.

3 Aralık

Şiddet / Yaralama

Aksaray’da H.U. (30) isimli erkek, evde av tüfeğiyle karısı T.U.’yu yaraladı. Kadın, kocasının tüfeğini temizlerken tüfek yanlışlıkla ateş aldığı için yaralandığını söyledi. Polis olay yerinden kaçan H.U.’yu yakalamak için çalışma başlattı, erkek 2 gün sonra yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı.

İstanbul’da bir erkek, arkadaşının karısı olan kadını sokakta çocuğunun önünde darp etti. Erkeğin kadını 1,5 ay önce aralarında para yüzünden bir anlaşmazlık yüzünden kavga ederken darp ettiği, kadının şikâyetçi olmadığı iddia edildi. Olay, güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler ortaya çıktığı için 3 Aralık’ta basına yansıdı.

4 Aralık

Cinayet

Konya’da S.Ç. (21) isimli erkek, 4 ay önce ailelerinden “kaçarak” evlendiği Ece Ç.’yi (18) boğazını keserek ve vücudunun farklı yerlerinden bıçaklayarak öldürdü. Erkek kadını öldürdükten sonra polisi aradı. Gözaltına alınan erkek ifadesinde kadını tartıştıkları için öldürdüğünü söyledi, tartışmanın içeriği basına yansımadı. S.Ç. tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Sakarya’da 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar ettiği suçlamasıyla yargılanan tarikat lideri F.N.’nin 10 yaşında bir çocuğu daha istismar ettiği ortaya çıktı. Erkek 2 Eylül’de tutuklanmış, ilk vaka bianet erkek şiddeti çetelesine Eylül ayında yansımıştı.

5 Aralık

Cinayet

Ankara’da F.A. (41) isimli erkek, barışmak istediği eski nişanlısı Yasemin Aydın’ı (40) öldürdü. Erkek, kadının cesedini Sakarya’ya götürdü, yol kenarına attı ve kaçtı. Sonra yakalanan erkek gözaltına alındı ve tutuklandı. F.A. gözaltındaki ifadesinde kadını kendisini aldattığı için öldürdüğünü iddia etti.

İstanbul’da Türkmenistan vatandaşı A.A. (45) isimli erkek, sevgilisi olan Türkmenistan vatandaşı Rayhan Soltanov’u (45) çalıştığı otelde boğarak öldürdü. Erkek kadını asarak intihar süsü vermeye çalıştı, 6 gün sonra yakalanarak gözaltına alındı ve “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Aksaray’da E.D. isimli erkek, eski karısı B.B.’yi (24) evine zorla balkondan girerek ve bıçaklayarak yaraladı, kadının annesi Y.B.’ye (56) de bıçakla saldırdı. Erkek daha önce de kadına şiddet uygulamış, kadını taciz ve tehdit etmiş, zorla evine girmişti. Olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı, sonra serbest bırakıldı. Erkek 7 Aralık’ta tekrar gözaltına alındı.

İzmir’de S.D. isimli erkek, eski karısı D.İ.’yi darp ederek kaçırdı, kadının sevgilisi C.B.’yi pompalı tüfekle ağır yaraladı. S.D. yakalanarak gözaltına alındı. S.D. ve ona yardım eden abisi Y.D. gözaltına alındı.

Manisa’da A. isimli ustabaşı erkeğin S.Ç. isimli işçi kadını darp ettiği ve kadının işten çıkarıldığı iddia edildi.

6 Aralık

Cinayet

Erzurum’da R.A. (43) isimli erkek, boşandığı karısı Gülçin Karabıyık’ı (50), kızları Burçin A. (24) ve Cansu A.’yı (17) ateşli silahla öldürdü. R.A. kadının kızları ve oğullarıyla yaşadığı eve gitti, bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada kadını ve kızlarını öldürdü. Olay sırasında dışarıda olan iki oğlu E.C.A. ve F.A. evde Gülçin Karabıyık ve Cansu A.’nın cesetlerini buldu. Ağır yaralı bulunan Burçin A. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. R.A. olay yerinden kaçtı, polis tarafından vurularak yakalandı ve hastaneye götürüldü. Erkeğin 26 suçtan kaydı bulunduğu açıklandı.

Muğla’da T.A. (30) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Selvan A.’yı (25) evinde bıçaklayarak öldürdü ve olay yerinden kaçtı. Erkek, iki gün sonra ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. T.A. hakkında uzaklaştırma kararı olduğu açıklandı. T.A. Antalya’da yakalanarak tutuklandı, gözaltında verdiği ifadesinde “Evde önce sözlü tartışmamız oldu. Bana hakaret etti. Gözüm döndü.” dedi.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da K.A. isimli erkek, aylar önce ayrıldığı eski sevgilisi H.C.’nin evine zorla girmeye çalıştı, kadın yardım istedi. K.A. kadının evlendiğini ve hamile olduğunu öğrendiği için kadını tehdit etti ve ona hakaret etti. Eve giremeyen K.A. sokakta park halindeki araçlara saldırdı, bir arabanın camına “kafa attı”. Kadın şikâyetçi oldu. Erkek gözaltına alındı.

Antalya’da A.T.A. (40) isimli erkek, elinde tabanca ile hakkında uzaklaştırma kararı olan A.K.’nin (35) çocuğu, annesi ve babasıyla yaşadığı eve gitti, içeri girmeye çalıştı. Kadın polis çağırdı, polisin ateş ederek yakaladığı erkek hastaneye kaldırıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da A.T. isimli erkek, içkiliyken fenalaşan ve kendisinden yardım isteyen iş arkadaşı Y.Ç.’ye tecavüz etti, çıplak fotoğraflarını çekti. Haziran ayında yaşanan olay, erkek hakkında 30 yıl 5 ay hapis cezası istenen iddianame hazırlandığında basına yansıdı. A.T.’den kadının fotoğraflarını isteyen ve fotoğrafları başkalarına gönderen Y.Ö. isimli erkek hakkında ise 8 yıl hapis cezası talep edildi.

7 Aralık

Cinayet

İzmir’de B.S. (58) isimli erkek, karısı olan Yazgül S. (57) isimli kadını bıçaklayarak öldürdü. Kadın evinde ölü bulunduğunda oğlu N.M.S.’nin (28) kadını öldürdüğü iddia edilmişti, ancak kadının kocası B.S. gözaltında kadını bıçaklayarak öldürdüğünü, cesedi yatak odasına taşıyarak saklamaya çalıştığını itiraf etti. Erkek tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Ankara’da Rusya vatandaşı Vera C. (35) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının 30 Kasım günü evine girdiği ve bir daha çıkmadığı tespit edildi. Kadının boşanmak istediği Türkiye vatandaşı kocası S.G., hakkında uzaklaştırma tedbiri varken kadını darp ederek ağır yaralamıştı. Kadın şikâyetçi olmuştu, S.G. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Erkeğin kadına sistematik şiddet uyguladığı, bianet erkek şiddeti çetelesine 3 Kasım tarihinde Şiddet / Yaralama başlığı altında yansımıştı. Vera C.’nin ölüm nedeninin otopsi ile tespit edileceği açıklandı.

Karaman’da Fadime B. (83) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de T.K. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı G.K.’yi baltayla darp etti. G.K. şikâyetçi oldu, erkek hakkında uzaklaştırma kararı verilmesi talebinde bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da Ö.Ü. (41) isimli erkek, yeğeni olan 13 yaşındaki kız çocuğu B.U.’ya istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Erkek hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da cinsiyetleri basına yansımayan 16 kişi, Türkiye’ye iş vaadiyle getirdikleri Türkiye vatandaşı olmayan 17 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

8 Aralık

Cinayet

Mersin’de İ.Ç. (61) isimli erkek, birlikte yaşadığı sevgilisi Tüba Ateş’i (38) bıçaklayarak öldürdü, evde 2 gün cesetle bekledi. Komşular şüphelenerek ihbar ettiğinde olay yerine giden ekipler erkeğin Tüba Ateş’i bıçakla öldürdüğünü tespit etti, İ.Ç.’yi gözaltına aldı.

 Geçmiş yıllardaki Cinsel Saldırı / Tecavüz

İzmir’de A.T. isimli kadın, CHP Kadın Kolları’nda çalıştığı sırada partiden bir erkeğin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ve tecavüz etmeye çalıştığını söyledi. Olayın 7 yıl önce yaşandığını söyleyen kadın, S.B. isimli erkeğin cinsel saldırı için kendisini takip ederek evine gittiğini, parti yöneticilerin şikâyetçi olmasını engellediğini iddia etti.

Taciz

Bursa’da A.Y. (48) isimli erkeğin sokakta birçok kadını taciz ettiği iddia edildi. Sokakta erkeğin taciz ettiği kadınlardan birinin yanındaki C.Ö. isimli erkek, A.Y.’yi darp etti. A.Y. gözaltına alındı.

Geçmişte erkeklerin yaptığı tacizler

Sosyal medyada 10’dan fazla kadın, erkek yazar H.A.T.’nin kendilerini ve başka kadınları taciz ettiğini açıkladı.

Sosyal medyada A.T. isimli yazar kadın, yazar erkek B.A.’nın kendisini taciz ettiğini açıkladı.

9 Aralık

Cinayet

İzmir’de H.O.B. (31) isimli erkek, eski karısı Fulya Öztürk’ü (35) işyeri olan pastaneye giderek ateşli silahla öldürdü. Olay yerinden kaçan H.O.B. sonra polise teslim oldu. Erkeğin 2 yıl önce boşandığı kadını kıskançlık yüzünden öldürdüğünü söylediği açıklandı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da M.E.D. (29) isimli erkek, karısı İ.D.’ye sistematik şiddet uyguladı. Basına konuşan İ.D. boşanma davasının 3 yıldır devam ettiğini, erkeğin kendisini tehdit ettiğini ve parasını gasp ettiğini söyledi.

Zonguldak’ta U.Ö. isimli erkek, sokakta kavga ettiği sevgilisi Ç.Ç.’yi (22) bıçaklayarak ağır yaraladı. Ç.Ç. hastaneye kaldırıldı. Polis, olay yerinden kaçan U.Ö.’yü yakalamak için çalışma başlattı. Erkek ertesi gün gözaltına alındı ve tutuklandı.

İstanbul’da M.H.B. isimli erkek, sevgilisi H.T.E.’yi kendisinden ayrılmak istediği için darp etti, kadını ölümle tehdit etti. 12 Aralık’ta gözaltına alınan M.H.B. serbest bırakıldı, 13 Aralık’ta tekrar gözaltına alındı, 14 Aralık’ta tekrar serbest bırakıldı.

Taciz

Sosyal medyada M.Y. ve E.P. isimli kadınlar, yazar olan H.K. isimli erkeğin kendilerini taciz ettiğini açıkladı.

10 Aralık

Şüpheli Ölüm

Van’da Güler K. isimli kadın evinde ateşli silahla vurulmuş şekilde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi. Savcılık soruşturma başlattı.

Kocaeli’de Ayla D. (55) evinde ölü bulundu. Polis inceleme başlattı.

Mersin’de Fatma A. (83) evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Aydın’da bir erkek, sokakta kavga ettiği bir kadını darp etti. Yasal süreç basına yansımadı.

Edirne’de K.K. isimli erkek, kavga ettiği dini nikhalı karısı G.S.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, polis soruşturma başlattı.

Geçmişte erkeklerin yaptığı taciz

Sosyal medyada çok sayıda kadın, yazar ve yayınevi sahibi olan İ.Ç. isimli erkeğin kendilerini taciz ettiğini açıkladı, kadınlardan bazıları olay tarihinde çocuk olduklarını ve erkeğin kendilerini istismar ettiğini söyledi. İ.Ç. isimli erkek kadınları taciz ettiğini itiraf ettikten sonra intihar etti.

İstanbul’da Z.A. isimli erkek, CHP’li belediyede eski yetkili U.G.Y.’nin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu açıkladı. Kadının 2018 yılında şikâyetçi olduğu ancak belediyenin, kadına kıdem tazminatı karşılığında şikâyetinden vazgeçmesi için protokol imzalattığı iddia edildi.

11 Aralık

Cinayet

Manisa’da F.İ. (44) isimli erkek, Canan Çeviren (42) isimli kadını işyerinde ateşli silahla öldürdü. Erkek karakola teslim oldu. F.İ. ve Canan Çeviren’in sevgili oldukları, olay günü kavga ettikleri iddia edildi.

Ankara’da M.E. isimli erkek, sevgilisi olduğu iddia edilen Rasime G. isimli kadını kıskançlık yüzünden ateşli silahla öldürdü. Erkek kadını öldürdükten sonra intihar etti. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da Ş.İ. isimli erkek, karısı Ö.İ.’yi ve kuzeni olan M.K. isimli erkeği ateşli silahla yaraladı. Ö.İ. ve M.K. hastaneye kaldırıldı. Ş.İ. tutuklandı.

Edirne’de M.Ö. isimli erkek, karısı S.Ö.’yü darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, polis soruşturma başlattı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da A.Ö. (47) isimli erkek, markette S.D. (11) isimli kız çocuğuna istismarda bulundu. A.Ö. gözaltına alındı, tutuklandı.

12 Aralık

Şiddet / Yaralama

Malatya’da A.D. isimli erkek, annesini darp ve tehdit etti. A.D. gözaltına alındı.

Taciz

Konya’da CHP’de görevli başkan B.B.’nin, bir parti üyesinin kızı olan B.I.’yı ofisinde taciz ettiği iddia edildi. Parti yönetimi “Disiplin soruşturması yapılmasına ihtiyaç olmadığını” iddia etti, erkeğin görevinde kalacağını duyurdu.

Sosyal medyada kadınlar, şair N.Ç.’nin kendilerini taciz ettiğini söyledi.

İstanbul’da V.A. (26) isimli erkek, bir alışveriş merkezide E.B.’yi (18) taciz etti. Erkeğin kadına uzun süre baktığı ve kadın kendisine tepki verince “Güzele bakmak sevaptır” dediği kaydedildi. V.A. şikâyetçi oldu, erkek hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Geçmişte erkeklerin gerçekleştirdiği çocuk İstismarı

İstanbul’da 27 erkek, 15 yaşındaki bir kız çocuğuna istismarda bulundu. Olay, 2 yıl sonra çocuğun ablası A.S.’nin olayı öğrenerek şikâyetçi olması ile 12 Aralık’ta basına yansıdı. Kız çocuğu bir doğum günü partisine gitti, orada bulunan birden fazla erkek çocuğa istismarda bulundu. Sonra erkekler olayı çocukla aynı mahallede yaşayan diğer erkeklere anlatınca onlar da çocuğa zincirleme istismarda bulundu. 27 kişinin gözaltına alınmasına karar verildi. Erkeklerden bazılarının tutuklandığı açıklandı.

13 Aralık

Taciz

Sosyal medyada dört kadın, yönetmen olan B.D. isimli erkeğin kendilerini taciz ettiğini açıkladı.

Sosyal medyada iki kadın, yazar K.G.’nin kendilerini taciz ettiğini açıkladı.

14 Aralık

Şüpheli Çocuk Ölümü

Sivas’ta T.A. (12) isimli kız çocuğu evde asılı şekilde ölü bulundu. Olay sırasında ailesinin evde olmadığı, çocuğun intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Karaman’da D.D. (24) isimli erkek, karısı C.D.’yi (30) ve onu durdurmaya çalışan baldızı M.N.K.’yi (18) bıçaklayarak yaraladı. İki kadın hastaneye kaldırıldı, D.D. gözaltına alındı, tutuklandı.

Batman’da bir erkek, G.G. isimli hamile kadını darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkeğin kimliğinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

İstanbul’da S.A. (24) isimli kadın, kocasının kendisine sistematik şiddet uyguladığını ve kendisini tehdit ettiğini söyleyerek sosyal medyada yardım istedi. Kadın açılmış birçok davanın sürdüğünü, sonuç alamadığını söyledi.

15 Aralık

Cinayet

İstanbul’da C.Ç. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Seher Ç.’yi bıçaklayarak öldürdü. Kadın yardım istemek üzere kaçarak çıktığı sokakta hayatını kaybetti. Polis, olay yerinden kaçan C.Ç.’yi arama çalışması sonucu yakaladı, erkek tutuklandı.

Antalya’da E.R. (40) isimli erkek, sevgilisi Ukrayna vatandaşı Karina Demchenko’yu (40) evlenme teklifini reddettiği için öldürdü. E.R.’nin cezevinden izinli çıktığı, izin süresi bittiği ama cezaevine dönmediği açıklandı. Erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Samsun’da C.E. (46) isimli erkek, annesi H.E.’yi (66) eve girdiğinde kendisine elini yıkamasını söylediği için darp ve tehdit etti. Gözaltına alınan erkek serbest bırakıldı. Erkek ceset kokmasın diye klimayı soğuğa ayarlayarak olay yerinden kaçtı. Kadın 10 gün sonra bulundu.

Kırklareli’de S.A. (26) isimli erkek, eski karısı K.U.’ya (25) boşanmalarından itibaren sistematik şiddet uyguladı ve kadını tehdit etti.

Bursa’da üç erkek, otoyolda S.T. isimli trans kadını darp etti ve araçtan attı. S.T. hastaneye kaldırıldı,   şikâyetçi olmadığı iddia edildi.

Edirne’de Z.Ş. isimli erkek, dini nikahlı karısı B.H.’yi COVID-19 nedeniyle mistafirliğe gitmek istemediği için darp etti.

Tehdit

Edirne’de E.F. isimli erkek, karısı S.F.’yi tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu, polis soruşturma başlattı.

Taciz

Antalya’da K.Y. isimli erkek, 3 Aralık’ta arabasıyla yolunu kestiği H.B.’yi (18) taciz etti. Kadın olayı ailesine anlattı ancak şikâyetçi olmadı. 15 Aralık’ta erkek kadını tekrar taciz etti ve arabasına bindirmeye çalıştı. Kadın şikâyetçi oldu.

Dijital Şiddet

Sosyal medyada M.O. isimli erkek yazar, kadınların tacizle suçladığı H.A.T. isimli erkek yazarı savunmak için kadınları rızaları dışında “öpeceğini” söylerek cinsel saldırıyla tehdit etti. Erkek daha sonra katıldığı canlı yayında gazeteci ve yazar olan A.D. isimli kadını hedef gösterdi, sonra bunun cinsel saldırı ya da taciz olmadığını iddia ederek kendisine “kadın düşmanı” diyen kadınları “öpeceğini” söyleyerek tekrar tehdit etti.

Seks İşçiliğine Zorlama

Ankara’da 3 erkek, maddi sıkıntı yaşayan 6 kadını senet imzalatarak ve borçlanmalarına sebep olarak seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

16 Aralık

Cinayet

Konya’da A.R.Y. (35) isimli erkek evde kavga ettiği, 6 aylık hamile olan karısı Sadife Y.’yi (35) tüfekle ateş ederek öldürdü. Olay yerine gelen jandarma A.R.Y.’yi olay yerinde gözaltına aldı. Kavganın içeriği basına yansımadı, erkek ifadesinde “Aramızda anlaşmazlık vardı” dedi.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da A.H.Y. (42) ve O.T. (27) isimli erkekler, O.T.’nin eski sevgilisi F.Y.’nin (28) arabasını yaktı. Kadın erkeğin kendisini tehdit ve darp ettiğini açıkladı.

Taciz

Muğla’da CHP il başkanlığında çalışan A.E., bir delegenin kendisini taciz ettiğini, kadın kollarının kadını “Barışın” diyerek kendisine taciz eden erkekle bir araya getirdiğini söyledi.

17 Aralık

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da Ö.A. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı F.S.A.’yı (24) darp etti. Gözaltına alınan erkek, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Basına konuşan F.S.A. “Dışarıda olduğu sürece can güvenliğim yok” diyerek yardım istedi.

Adana’da görme engelli P.K. (78) isimli kadın, çocuklarının kendisine sistematik şiddet uyguladığını söyleyerek yardım istedi.

Edirne’de H.E. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı N.E.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, polis yasal işlem başlattı.

Çocuk İstismarı

İzmir’de AKP yöneticisi D.A.İ. (70) isimli erkek, dini nikâhlı “ikinci karısı”nın 13 yaşındaki kızına istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Bursa’da CHP’ye bağlı ilçe başkanlığı yapan M.A. isimli erkeğin, 17 yaşında bir kız çocuğunu sosyal medya üzerinden istismar ettiği iddia edildi. Erkek istifa etti.

Seks İşçiliğine Zorlama

Tekirdağ’da M.B.Ş. isimli erkek, Türkiye vatandaşı olmayan 3 kadını seks işçiliğine zorladı.

18 Aralık

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da T.Y. (40) isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan B.P.’yi darp ve tehdit etti, evdeki 2 çocuğunu darp etti. Kadının şikâyetleri sonucunda erkek birçok kez cezaevine girdi ve çıktı. Son olarak 18 Aralık’ta kadının evine zorla giren erkek polis tarafından zorlukla gözaltına alındı, polis aracının camını kırdı, sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Trabzon’da S.D. isimli erkeğe müdürlük yaptığı vakıfta kendisinden yardım isteyen G.A. (38) isimli kadına basit cinsel saldırı ve tacizde bulunduğu suçlamasıyla dava açıldı.

19 Aralık

Şiddet / Yaralama

Denizli’de R.Y. isimli erkek, karısı R.S.’yi darp etti. Kadın eski kocası M.K.’den yardım istedi. M.K. kadını otomobil tamirhanesinde kilitleyerek alıkoydu. Polis kapıyı kırarak kadını çıkardı ve soruşturma başlattı.

20 Aralık

Şiddet / Yaralama

Uşak’ta İ.Ö. (53) isimli erkek, karısı Z.Ö.’yü (53) darp etti, tabancayla ayağından vurdu. İ.Ö. intihar etti.

21 Aralık

Cinayet

Konya’da M.K. (26) isimli erkek, eski karısı Esma Nur K.’yi (23) sokakta tabanayla başına ateş ederek öldürdü. Erkek kadını öldürdükten sonra intihar girişiminde bulundu, kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra öldü.

Iğdır’da S.K. isimli erkek, kızkardeşi Ö.K.’ye (25) kızdığı için annesi Hanım K.’yi öldürdü. Erkek, Ö.K.’yi telefonunda mesajlaştığı için darp etmeye başladı, Hanım K. “Sen kim oluyorsun hesap soruyorsun kızıma ben varken?” deyince mutfağa giderek aldığı bıçakla kadını karnından ağır yaraladı. Hanım K. hastanede hayatını kaybetti. S.K. tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Maraş’ta Münire K. (63) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Kadının ölüm sebebinin tespiti için otopsi yapılacağı açıklandı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

İstanbul’da Yüsra I. (14) isimli kız çocuğu, bilinmeyen bir sebeple rahatsızlandı. Ailesi çocuğu hastaneye götürdü, çocuk hastaneden eve geri döndüğünde hayatını kaybetti.

Çocuk İstismarı

Ankara’da B.I. isimli erkek, 17 yaşındaki “karısı” S.I.’yı darp ve tehdit etti.

22 Aralık

Çocuk Cinayeti

Bayburt’ta E.A. (35) isimli erkek, kızı Hatice A. (8) ve oğlu Mücahit A.’yı (7) velayetleri annelerine verildiği için av tüfeğiyle öldürdü ve intihar etti.

Şüpheli Ölüm

Kastamonu’da N.G. (85) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının ölüm nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Konya’da O.Y., arabada kavga ettiği karısı N.Y.’yi bıçaklayarak yaraladı. Kadını çocuklarının önünde yaralayan O.Y. gözaltına alındı. N.Y. hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de Z.H.T. isimli erkek, karısı S.M.T.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Antalya’da H.Ö. (22) isimli erkek, Rusya vatandaşı turist kadın A.R.’yi (34) boğazına bıçak dayayarak taciz etti ve çantasını gasp etti. Erkek tutuklandı.

23 Aralık

Şüpheli Ölüm

Sakarya’da Aysel M. (56) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılacağı açıklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da Y.K. (35) isimli erkek, sevgilisi A.Y.’yi kıskandığı için darp etti, kadını kuyruk sokumu kemiğini kırarak yaraladı. Olay, erkek hakkında 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılınca basına yansıdı.

Edirne’de E.Ü. isimli erkek, kavga ettiği karısı H.C.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, polis soruşturma başlattı.

Mardin’de H.E. isimli erkek, sistematik şiddet uyguladığı için 2 aylık uzaklaştırma kararı olan karısı C.E.’ye uzaklaştırma kararı bittiğinde yine şiddet uyguladı. Kadın şikâyetçi oldu, erkeğin tutuklanmasını talep etti.

Geçişte erkeklerin gerçekleştirdiği taciz

Sosyal medyada birden çok kadın ve kız çocuğu aktivist M.T.C. isimli erkeğin kendilerini taciz ettiğini ve kendilerine mobbing uyguladığını açıkladı.

İstanbul’da CHP’de çalışan 2 kadın, parti etkinliğinde birden fazla erkeğin kendilerini taciz ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Parti yönetiminin kadınlara disiplin cezası verdiği iddia edildi.

İzmir’de A.K. isimli erkek, yolda yürüyen bir kadını taciz etti. A.K. gözaltına alındı. Soruşturma başlatıldı.

24 Aralık

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da Özbekistan vatandaşı erkek, Özbekistan vatandaşı karısını ve baldızını bıçaklayarak yaraladı. Kadınlar tedaviye alınırken erkek olay yerinden kaçtı.

Ankara’da N.A. isimli erkek, sevgilisi Y.D.’yi (33) darp etti, tehdit etti ve psikolojik şiddet uyguladı. N.A. basına konuşarak yardım istedi.

İzmir’de İ.D. (24) isimli erkek, annesi S.K. (40) ve kardeşi olan C.D. (21) isimli kadını darp etti. Gözaltına alınan erkek serbest bırakılınca kadınları ölümle tehdit etmeye başladı.

Kilis’te M.F.G. isimli erkek, karısı M.G. ve kadının annesi G.H.’yi boşanma davalarının görüldüğü adliyede darp etti, kadını, annesini ve iki kardeşini tehdit etti. Olay sırasında 7 kişi gözaltına alındı, serbest bırakıldı. Erkek hakkında tedbir kararı uygulandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Karaman’da Y.A. isimli erkek, Türkiye vatandaşı olmayan 3 kadını seks işçiliğine zorladığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınların sınır dışı edileceği iddia edildi.

25 Aralık

Cinayet

Balıkesir’de R.K. (40) isimli erkek, karısı Çiğdem K.’yi (37) pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Erkek olay yerinden kaçtı. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Gözaltına alınan erkek ilk ifadesinde cinayeti kıskançlık yüzünden işlediğini iddia etti. Erkeğin kısa süre önce cezaevinden izinli çıktığı tespit edildi.

Şüpheli Ölüm

Bolu’da Mine S. (51) evinde ölü bulundu. Polis inceleme başlattı.

Şiddet / Yaralama

Konya’da O.D. isimli erkek, müdür yardımcısı olarak çalıştığı markette kasiyer olan H.Ş. (28) isimli kadını darp etti, kadına hakaret etti. Marketin sorumlu müdürü H.Ş. ve O.D.’yi işten çıkardı. Şikâyetçi olan H.Ş. ifadesinde “yemeği salçalı yaptıralım” dediği için erkeğin kendisini darp ettiğini söyledi.

Aksaray’da kimliği belirsiz 2 kişi, sopa ve yumrukla C.A. (30) isimli kadını işyerinin önünde darp etti. Yaralanan C.A. şikayetçi oldu.

Tehdit

Antalya’da M.Ö. isimli erkek, 4 aylık hamile olduğu açıklanan karısı M.Ö.’yü boğazına bıçak dayayarak ölümle tehdit etti. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis erkeği gözaltına aldı, erkek tutuklandı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da D.B. (37) isimli kadın, muayneye gittiği hastanede R.S. isimli doktor erkeğin kendisine basit cinsel saldırıda bulunduğunu açıkladı ve şikâyetçi oldu. Soruşturma başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Denizli’de H.K. isimli erkek B.D. (15) isimli kız çocuğunu 1 ay boyunca zorla alıkoyarak istismar etti. Çocuğun annesi N.D. televizyon programına çıkarak yardım isteyince B.D. bulundu ve H.K. gözaltına alındı, tutuklandı.

26 Aralık

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Mersin’de S.K. (51) isimli kadın, S.B. isimli erkeğin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu, video çektiğini ve şantaj yaparak evini sattırdığı ve parasını çaldığını söyleyerek şikâyetçi oldu.

Çocuk İstismarı

Zonguldak’ta Ç.E. (16) isimli kız çocuğunu istismar ettiği iddiasıyla gözaltına alınan M.D. (22) isimli erkek tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Konya’da 4 erkek ve 1 kadın, 11’i Özbekistan, 1’i Türkiye vatandaşı 12 kadını ölüm tehdidiyle seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

27 Aralık

Cinayet

İstanbul’da ismi basına yansımayan bir erkek, kavga ettiği Refiye S. isimli kadını ateşli silahla öldürdü, yanındaki 2 kadını yaraladı. İsmi basına yansımayan iki kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı. Erkek kadınlardan birini vurarak yaraladı, öteki kadın kavgada hafif yaralandı. İki aile arasında kavga çıktığı ve erkeğin kadınlara ateş açtığı açıklanırken kavganın içeriği basına yansımadı.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Kırgizistan vatandaşı Rakhat K. (23) isimli kadın sevgilisinin evinde ölü bulundu. Sevgilisi E.O. isimli erkek, kadını sabah ölü bulduğunu iddia etti. Kadının ölüm sebebinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Antalya’da Cansu K. (26) isimli kadın iple asılı şekilde ölü bulundu, kadının intihar ettiği, işvereni ve sevgilisi olan S.B. isimli erkek, kadını evde ölü bulduğunu iddia etti. S.B. ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

28 Aralık

Cinayet

İzmir’de B.A. (25) isimli erkek, annesi Betül A.’yı (49) bıçaklayarak öldürdü. B.A., devriye görevindeki polis ekibi tarafından gözaltına alındı. Olay yerinde ağır yaralı bulunan ve hastaneye kaldırılan Betül A. hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama

Adana’da Suriye vatandaşı İ.M.M.S. (39) isimli erkek, evde dini nikahlı Suriye vatandaşı karısı K.İ.H.’yi (20) “kıskandığı için” darp etti, belinden ve sırtından bıçaklayarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındı.

29 Aralık

Cinayet

İstanbul’da K.D.A. isimli erkek, Aylin Sözer’i (48) evinde boğazını keserek ve yakarak öldürdü. Polis K.D.A.’yı olay yerinde gözaltına aldı. Erkeğin kadını öldürdükten sonra altın kolyelerini çaldığı, kadının banka hesabından kendi kardeşine 260 bin TL havale yapmaya çalıştığı açıklandı. Erkek, kadının eski sevgilisi olduğunu, kadını olay günü kıskandığı için öldürdüğünü iddia etmişti. Aylin Sözer’in babası erkeğin hırsız olduğunu, indirim almak için kadının sevgilisi olduğunu söylediğini ifade etti. Erkeğin kadının evine usta olarak girdiği iddia edildi. K.D.A. tutuklandı.

Malatya’da M.T. (40) isimli erkek, karısı Selda T.’yi (38) tabanca ile vurarak öldürdü. Erkek tutuklandı. Cinayete tanık olan çocukları babalarının uyuşturucu bağımlısı olduğunu, anneleriyle kıskançlık yüzünden sık sık kavga ettiğini söyledi.

Antep’te U.D. (32) isimli erkek, evde kavga ettiği annesi Vesile D.’yi (55) pompalı tüfekle öldürdü. U.D., kavga ettiği annesini evde rehin aldı. Erkek, olay yerine gelen polisler kendisini ikna etmeye çalışırken annesi Vesile D.’yi öldürdü. Polis U.D.’yi gözaltına aldı. Annesini kendisini kahvaltı için uyandırmasına sinirlenip öldürdüğünü söyleyen erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Tekirdağ’da S.Ç. isimli erkek, karısı E.Ç.’yi boşanmak istediği için darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, polis soruşturma başlattı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da ismi basına yansımayan Afganistan vatandaşı 38 yaşındaki bir erkek, 11 yaşındaki bir kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

30 Aralık

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da İ.M. isimli kadın, eski üyesi olduğu ilçe belediyesinde kimliği basına yansımayan kişilerin kendini darp ettiğini, iki parmağını kırdığını söyledi. Belediye olayın gerçek olmadığını iddia etti.

İstanbul’da R.K. isimli erkek, tıp merkezinde bıçakla hemşire kadın H.C.’yi rehin aldı ve yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. E.K. gözaltına alındı.

Aksaray’da bir erkek, evde içeriği basına yansımayan bir kavgada karısı E.Y.K.’yi (29) darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, polis soruşturma başlattı.

Bursa’da bir erkek, pazarda bir kadını darp etti ve kadının hırsızlık yaptığını iddia etti.

31 Aralık

Cinayet

Bursa’da F.K. (24) isimli erkek dini nikahlı karısı Selma Taşkömür’ü (25) pompalı tüfekle öldürdü. F.K. kadını vurduktan sonra bir süre başında bekledi, sonra koşarak olay yerinden kaçtı. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sonra gözaltına alınan erkek kadını kıskandığı için öldürdüğünü söyledi, kadının kendisine başkasını sevdiğini söylediğini iddia ederek “Başkasına gitmesin diye” kadını vurduğunu söyledi.

Şüpheli Ölüm

Kayseri’de Filiz T. misafirliğe gittiği evde 8. kat balkonundan düşerek öldü, kadının intihar ettiği iddia edildi. Polis soruşturma başlattı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Antep’te Feyza Nur S. (17) isimli kız çocuğu 7. kattaki evinin balkonundan düşerek öldü. Çocuğun intihar ettiği iddia edilirken 4 ay önce sosyal medyada “Ben bir yerden aşağı atlamamam … biri atmıştır” yazdığı ortaya çıktı. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da F.K. isimli erkek, kıskançlık yüzünden kavga ettiği dini nikâhlı karısı S.T.’yi pompalı tüfekle vurarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, F.K. gözaltına alındı.

İstanbul’da M.K. isimli erkek, evde kızı D.D.’yi (40) çocuklarının önünde yüzünden bıçaklayarak yaraladı. Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındı.

Afyon’da bir erkek evde karısını darp etti. Komşular polis çağırdı, polis inceleme başlattı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antep’te Türkiye vatandaşı olmayan 2 kadını seks işçiliğine zorlayan 2 erkek tutuklandı.