Doktor, LGBTİ+ hastayı tedavi etmedi

Facebook Twitter Google

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisindeki görevli bir doktor LGBTİ+ M.P.’yi tedavi etmeyi reddettiği ve saldırdığı iddia edildi.

ETHA’dan Pınar Gayip’in haberine göre, M.P., eklem ağrılarının artması üzerine 15 Ağustos Cumartesi öğlen saatlerinde Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti.

Acil servis doktoruna şikâyetlerini anlatmasına rağmen ayrıntılı tetkik yapılmadan, sadece ağrı kesici iğne verilerek hastaneden gönderildi. İğnenin etkisi geçince ağrıları tekrarlayan M.P, tekrar Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti.

M.P. acil serviste başka bir doktor kendisini karşıladı. M.P., sabahki durumunu anlattı, doktorun kendisiyle yeterli ilgilenmediğini söyledi. M.P., yaşananları şöyle anlattı:

“Bunun üzerine nöbetçi doktor, sinirli bir konuşmaya başladı. Ayağa kalkarak, “oğlum” diye bağırmaya başladı. Eliyle ‘çık’ işareti yaparak masadaki dezenfektan şişesini fırlatmaya kalktı. O ana kadar güvenlik hiçbir şekilde müdahale etmemişti. ‘Ben sana bakmam ibne’ diyerek dezenfektan şişesini eline aldı ve güvenliklere ‘atın şunu dışarı’ dedi.”

Güvenlik: Sana bakacak doktor yok

Doktorun saldırısının şiddetlenmesi üzerine güvenliğin, “hocam ne yapıyorsunuz” dediğini ve kendisini dışarı çıkardığını aktaran M.P., “Ben de güvenliğe tedavi olmadan hastaneden gitmeyeceğimi söyledim. Farklı bir  doktorun beni tedavi etmesini istediğimi belirttim onlar da bana ‘burada seni tedavi edecek doktor yok’ dedi” diyerek yaşananları anlattı.

Polis gözaltına almakla tehdit etti

Başka bir hastaneye giden ve tedavi olan M.P., tedavisinden sonra Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek kendisine saldıran doktorla görüşmek istedi.

Doktor söylediklerini inkâr etti. Bunun üzerine tartışma çıktı; tartışma alanına gelen polislerden biri M.P.’yi gözaltına almakla tehdit etti. Bir diğeri ise elinde kanıt olmadığı bu nedenle hiçbir şey ispat edemeyeceğini iddia etti.