Erkek şiddeti Haziran 2020

Ege Öztokat Haziran 2020
Facebook Twitter Google

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Haziran 2020’de en az 21 kadını, öldürdü, yedi kadına tecavüz etti.

Erkekler, Haziran’da en az 61 kadına şiddet uyguladı, en az üç çocuğu öldürdü. Aralarında oğlan çocukların da olduğu en az 46 çocuğu istismar eden erkekler, en az 13 kadını taciz etti. Erkekler 93 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Haziran

Şüpheli Ölüm

Mardin’de Zehra Y. (55) isimli kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti. 31 Mayıs’ta gerçekleşen olay basına 1 Haziran’da yansıdı. Kadının intihar ettiği iddia edildi, ancak kocası S.Y.’nin kadına sistematik şiddet uyguladığı ortaya çıktı. Kadının ifade veren çocuklarından biri olay günü S.Y. ile Zehra Y.’nin kavga ettiğini, sonra silah sesi duyduklarını, annelerini odada kanlar içinde yerde yatarken bulduklarını söyledi.

Mardin’de Sebahat O. (33) isimli kadın ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de E.Ç. isimli erkek 8 aydır ayrı yaşadığı karısı N.Ç.’nin evine giderek kadına tecavüz etmeye çalıştı, sonra kadını bıçakladı. Polis olay yerinden kaçan E.Ç.’yi yakalamak için çalışma başlattı. N.Ç. hastaneye kaldırıldı.

Tecavüz

İstanbul’da Afganistan vatandaşı üç erkek, konteynerde yaşayan Afganistan vatandaşı F.O. isimli kadına tecavüz etti ve kadının parasını gasp etti.

Çocuk İstismarı

Muğla’da ismi basına yansımayan kadın, kocası C.E.’yi (40) 13 yaşındaki üvey kızını taciz ettiği ve çocuğa tecavüz ettiği için şikâyet etti. Polis, kaçan erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Afyonkarahisar’da 2 erkek ve 3 kadın, kadınları seks işçiliğine zorladıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

2 Haziran

Şüpheli Ölüm

Ankara’da Aleyna Ç. ismini kullanan Sema E. (21) isimli kadın evinde ölü bulundu. Erkek arkadaşı Ü.U kadının kendisini kıskandığı için intihar ettiğini, kadını evde ölü bulduğunu iddia etti. Sosyal medyaya Ü.U.’nun 17 Nisan 2020 tarihinde çektiği görüntü kayıtları yansıdı, görüntüler Ü.U.’nun kadını bayılana kadar darp ettiğini gösterdi. Kadının Ü.U.’yu şikayet ettiği ve Ü.U. hakkında uzaklaştırma tedbiri uygulandığı iddia edildi.

Samsun’da Mevlüde Y. (52) evinde ölü bulundu. Kadının ölüm sebebinin tespidi için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Isparta’da M.Ç. isimli erkek, karısı Ş.Ç.’yi işyerinin otoparkında içeriği basına yansımayan bir tartışma sırasında bıçakla yaraladı. Kadının kaçamaması için arabasının lastiklerini de patlatan M.Ç. olay yerinde gözaltına alındı. Ş.Ç. hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de F.K. (30) isimli erkek, karısı Ş.K.’yi darp ettiği ihbarı üzerine gözaltına alındı. Erkek, hakkında “hırsızlık” suçundan kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası olduğu için tutuklandı.

İstanbul’da M.N.B. isimli kadın, eski sevgilisi E.Ö. isimli erkeğin kendisini evlilikleri sırasında ve hamileyken darp ettiğini açıkladı.

Taciz

Çorum’da bir erkek bir ay boyunca evleri gözetledi, kadınların ve çocukların olduğu banyoların pencerelerine tırmandı. Polis çok sayıda kişinin şikayeti üzerine çalışma başlattı.

Zonguldak’ta G.Y. (36) isimli erkek, kadınların eteklerinin altından fotoğraf çektiği ve internette yayınladığı için gözaltına alındı. 4 bin 214 fotoğraf yayınladığı saptanan G.Y. sevk edildiği adliyede tutuklandı.

3 Haziran

Cinayet

İstanbul’da Özbekistan vatandaşı T.M. isimli erkek, Özbekistan vatandaşı karısı Nasiba M.’yi evde boğarak öldürdü. Erkeğin kadını öldürdüğü kavganın içeriği basına yansımadı. Erkek olay yerinde polis tarafından gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Bursa’da Düriye A. evinde ölü bulundu. Kadının bedeni otopsi için adli tıp kurumuna gönderildi.

Şiddet / Yaralama

Ankara’da M.B. isimli kadın, abisi E.K.’den kendisini darp ettiği için şikayetçi oldu. M.B. sığınma evine yerleştirildi. E.K., kadının iş yerine gitti, kapı kilitli olduğu için içeri giremeyince otomatik tüfekle dükkana ateş açtı, tüfek tutukluk yapınca aracından pompalı av tüfeğini alarak ateş etmeye devam etti. O sırada iş yerinde bulunan S.Ö. isimli kadın yaralanmadı. E.K.’ye “ev hapsi” cezası verildi.

Kütahya’da A.K. isimli erkek kendisinden ayrılmak isteyen E.K. isimli karısını darp etti, eniştesi İ.B.’yi darp etti ve ölümle tehdit etti. E.K. gözaltına alındı.

Tecavüz                                          

Kütahya’da H.A. (53) isimli erkek yan binada yaşayan komşusu K.K. (83) isimli kadının evine zorla girerek kadına cinsel saldırıda bulundu. Erkek gözaltına alındı.

4 Haziran

Faili Belirlenmemiş Cinayet

Diyarbakır’da iki aile arasındaki arazi kavgasında ateş açan kişi Hülya K., Mehmet K. ve Nuri K.’yi öldürdü. Kadını ve iki erkeği öldüren kişinin hangi ailenin üyesi olduğu, kimliği ve cinsiyeti basına yansımadı.

Şüpheli Ölüm

Denizli’de Hatice B. (55) göl kenarında ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Ankara’da A.M.Ç. (36) isimli erkek, eski sevgilisi N.Y. (37) isimli kadını kendisiyle barışmadığı için darp etti. A.M.Ç. gözaltına alındı, erkek üç ay uzaklaştırma cezası verildikten sonra serbest bırakıldı.

Taciz

İstanbul’da T.G. isimli erkek, okuduğu üniversitede öğrenci olan çok sayıda kadını sosyal medya üzerinden taciz etti ve kadınları ölümle tehdit etti.

Tecavüz

Aydın’da O.G. (21) isimli erkek, sevgilisi E.A.’ya (20) cinsel saldırıda bulundu ve tecavüz etmeye çalıştı. O.G. aynı zamanda kadını tehdit etti ve kadına hakaret etti. Kadın şikayetçi oldu.

5 Haziran

Cinayet

İstanbul’da M.E. (22) isimli erkek, komşusu Ayşegül A.’yı (36) sabah işe gitmek için evden çıktığı sırada yolunu keserek bıçakla öldürdü. Erkek, kadının kendisini durdurmaya çalışan kadın ve erkek kardeşini bıçakla yaraladı, sonra kendini de yaraladı. Ayşegül A. hastaneye kaldırıldı ama hayatını kaybetti. M.E.’nin Ayşegül A.’ya aşık olduğu, kadını kendisine karşılık vermediği için öldürdüğü iddia edildi.

İstanbul’da V.T. (35) isimli erkek, Miray Y. (37) isimli kadını öldürdü. Erkeğin sokakta P.A. (29) isimli kadınla tartıştığı, kadına ateş açtığı, Miray Y.’nin kadının arkadaşı olduğu için o sırada yanlarında olduğu ortaya çıktı. V.T. olay yerinden kaçtı, ertesi gün yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara’da bir erkek Carmen Florentina A. (46) isimli kadını sokakta tabancayla ateş ederek öldürdü. Polis, erkeğin kimliğini tespit etmek ve erkeği yakalamak için çalışma başlattı. Kadının Türkiye vatandaşı olduğu açıklandı. S.İ. isimli erkek 13 Haziran’da tutuklandı.

Basına Haziran’da Yansıyan Çocuk Cinayeti

Mersin’de abisi M.A.B.’nin (20) 7 Kasım 2019’da kardeşi İrem B.’yi (17) töre yüzünden öldürdüğü ortaya çıktı. M.A.B.’nin kız çocuğunu “aile meclisi” kararıyla öldürdüğü açıklandı. Olay zamanı çocuğun intihar ettiği iddia edilmişti. Çocuğun 5 aylık hamile olduğu, ailenin olaydan 20 gün önce Urfa’dan Mersin’e geldiğini ve hamile çocuğu öldürmesi için M.A.B. üzerinde baskı kurduğu iddia edildi. M.A.B., baba S.B., anne M.M., büyük abi V.B., amcalar İ.B., K.B. ve M.V.B. gözaltına alındı. İfadesinde kardeşini öldürdüğünü itiraf eden M.A.B., olayı babası, annesi ve amcalarının baskısıyla yaptığını söyledi.

Şüpheli Ölüm

Adıyaman’da Pınar A. (21) şüpheli şekilde öldü. Yakınları kadını evinde hareketsiz halde buldu, kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Ağrı’da Zana P. (17) evinde öldü. Çocuğun evde silahla oynarken tabancanın ateş alması sonucunda başından vurulduğu iddia edildi. Ölümle ilgili soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Kastamonu’da S.K. isimli erkek tartıştığı karısı E.K.’yi tabancayla vurarak ağır yaraladı. Olay sonrası polisi arayan erkek teslim oldu. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Antep’te T.A. (32) isimli erkek, karısı E.A.’yı (24) darp ederek, yüzünden ve bacağından defalarca bıçaklayarak yaraladı. Erkeğin şah damarının üstünü kestiği kadın hastaneye kaldırıldı. Kadını kıskandığı için yaralayan erkek başka bir hastanede yakalanarak gözaltına alındı.

Muğla’da H.A. isimli kadın, işlettiği pansiyonda kiraya verdiği odayı tutan İ.M. isimli erkeğin kendisini sürekli darp ettiğini açıkladı. H.A. erkek hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı, erkek kararı ihlal etti, pansiyonu terk etmedi ve kadını darp etmeye devam etti.

Taciz

İstanbul’da Y.Ş. isimli erkek A.A. isimli kadını taciz etti, işyerine giderek tehdit etti. Kadın koruma talebinde bulundu. Erkek gözaltına alındı.

İstanbul’da L.K. (52) isimli erkek E.K. isimli kadını taciz etti.

Seks İşçiliğine Zorlama

Mersin’de bir kız çocuğu ve beş kadını seks işçiliğine zorlayan 9 şüpheli gözaltına alındı, üçü tutuklandı, biri adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı. Şüphelilerin cinsiyeti basına yansımadı.

Hatay’da Türkiye vatandaşı olmayan 5 kadın dahil 7 kişi gözaltına alındı. Bir grubun kadınları Türkiye’ye iş vaadiyle getirerek seks işçiliğine zorladığı iddia edildi.

6 Haziran

Cinayet

Konya’da A.Ü. (35) isimli erkek dini nikahlı karısı Nargül Y.’yi (44) pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Kadın ve erkeğin iki gün önce bilinmeyen bir nedenle tartıştığı, kadının aynı sokakta başka bir eve taşındığı açıklandı. Erkek, akşam sokakta karşılaştığı kadınla kavga etmeye başladı ve kadını sokakta öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 44 suç kaydı bulunan A.Ü.’nün bir süre önce cezaevinden çıktığı açıklandı. Erkek adliyeye sevk edildiği sırada basın mensuplarına “Herkes hak ettiğini buldu” dedi.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de S.Ç. isimli erkek, alışveriş merkezinde çalışan H.Ç. isimli karısının yanına gitti, bıçakla kadına saldırdı. Erkek S.Ç.’yi ve kendisini durdurmaya çalışan F.C. isimli erkeği ağır yaraladı. F.C. ve S.Ç. hastaneye kaldırıldı. Erkeği alışveriş merkezinin güvenliği yakaladı.

Tehdit

Balıkesir’de bir erkek, sokakta 68 yaşındaki bir kadını sokak hayvanlarını beslediği için ölümle tehdit etti.

Çocuk İstismarı

Adana’da Z.A. (37) isimli erkek, S.S. (15) isimli kız çocuğuna tecavüz etti. Z.A. çocuğu kimseye söylememesi için annesi ve babasını öldürmekle tehdit etti. Z.A. birkaç gün sonra çocuğu kaçırdı. Çocuğun ailesi polise başvurdu. Erkek tutuklandı, çocuk yurda yerleştirildi.

7 Haziran

Şüpheli Ölüm

Mardin’de Şenaz Ü. (19) evinde ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mersin’de Türkan A. şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

Cinayet

İzmir’de İ.S.A. isimli erkek, evde tartıştığı karısı Güler A.’yı (54) bıçaklayarak öldürdü. Tartışmanın içeriği basına yansımadı. Erkek olay yerinden kaçtı, kadın evden kaçarak gittiği komşusunun evinde hayatını kaybetti. Erkek kısa süre sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. İfadesinde kadını “bir anlık kızgınlıkla” öldürdüğünü söyleyen erkek tutuklandı.

Maraş’ta F.G. ve H.Ş., Edanur Ş.’yi öldürdü. Edanur Ş., kocası H.Ş. ve eski kocası F.G. evde buluştu. İçeriği basına yansımayan bir sebeple iki erkek kavga etmeye başladı, erkeklerden biri kavgalarını ayırmaya çalışan kadını bıçakladı. Edanur Ş. olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan iki erkek hastaneye kaldırıldı. Kadını kocasının mı eski kocasının mı öldürdüğü basına yansımadı.

Şüpheli Ölüm

Balıkesir’de Seher K. (82) evinde ölü bulundu. Ölüm nedeninin tespiti için çalışma başlatıldı.

Aydın’da Nermin A. (59) oturduğu apartmanın dördüncü katından düşerek öldü. Kadının düşme sebebinin tespiti için soruşturma başlatıldı.

Cinayet Teşebbüsü

İstanbul’da E.E. isimli erkek, karısı D.E.’yi kendisinden boşanmak istediği için silahla öldürmeye çalıştı. Erkek kadını sokakta takip etti, silahı tutukluk yaptığı için kadını öldüremedi. Erkek silahı çalışmayınca kadını silahın kabzasıyla yüzüne vurarak darp etti. Erkek gözaltına alındı ve tutuklandı. D.E. hastaneye kaldırıldı. Kızları H.E. (19) erkeğin kendisini de darp ettiğini belirterek “Şimdiye kadar 20’yi aşkın darp raporu alıp şikayet ettik ama hiçbir işlem yapılmadı” dedi.+

8 Haziran

Cinayet

İstanbul’da V.Ç. isimli erkek evlerinin sokağında kavga ettiği karısı Hatice Ç.’yi pompalı tüfekle vurarak ölürdü. Erkek olay yerinden kaçtı. 26 Haziran’da yakalandı.

Şiddet / Yaralama

Zonguldak’ta Ü.A. isimli erkek, eski karısı A.A.’nın evine zorla girdi, kadını tabancayla ayağından vurdu ve iki saat boyunca rehin aldı. Erkek beş çocuğunu da rehin aldı, polislerin ikna etmesi sonucu çocukları serbest bıraktı ama tabancayla vurduğu kadın için sağlık ekiplerini eve almadı. Ü.A.’nın işe gitmek için durakta bekleyen kızını silahla rehin alarak evin kapısını zorla açtırdığı ve eve bu şekilde girdiği öğrenildi. Ü.A. kadına çocuklarını göremediğini iddia ederek saldırdı.

Adana’da Y.G. (21) isimli kadın 14 yaşında M.G. (26) ile evlendirildiğini, 2018’de erkek cezaevine girince kocasının erkek kardeşlerinin kendisini taciz etmeye başladığını söyledi. Sonra sokakta yaşamaya başlayan kadın, U.G. ve A.T isimli iki uyuşturucu satıcısının yeni tuttuğu evine giderek kendisini gasp ve darp ettiklerini, zorla uyuşturucu verdiklerini söyleyerek şikayetçi oldu.

İstanbul’da N.İ. (25) isimli erkek, eski sevgilisi C.G. (29) isimli kadını sokakta darp etti ve boynundan bıçaklayarak yaraladı. Erkek olay yerinde gözaltına alındı, sonra tutuklandı. Kadının erkek hakkında 6 Haziran’da şikayetçi olduğu, polisin N.İ.’yi gözaltına aldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bıraktığı açıklandı.

Samsun’da E.A. (24) isimli erkek, karısıyla kavga ettiği için evinin balkonundan ateş açtı. Olay yerinden kaçan erkek sonra gözaltına alındı.

Tecavüz

Trabzon’da O.N. (54) isimli usta, karyola tamiri için gittiği evde B.B. (20) isimli kadına cinsel saldırıda bulundu. 14 Mayıs’ta yaşanan olay basına 8 Haziran’da yansıdı.

Taciz

Sakarya’da bir erkek parkta yürüyen bir kadını cinsel organını göstererek taciz etti. Kadın çığlık atınca çevredekiler erkeği yakalayarak polise teslim etti.

Edirne’de bir erkek sokakta kadınların rıza ve bilgileri dışında fotoğraflarını çekerek sosyal medyada paylaştı. Erkek gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Diyarbakır’da M.H. (60) isimli erkek 10 yaşındaki bir oğlan çocuğunu taciz etti. Çevredekiler erkeği darp etti. Erkek gözaltına alındı, ertesi gün tutuklandı.

Denizli’de R.M. bir kız çocuğunu kaçırdı, üç ay boyunca cinsel istismarda bulundu. Başka bir suçtan aranan erkek jandarma tarafından gözaltına alındığında aracındaki kız çocuğu jandarmaya erkeğin kendisini istismar ettiğini söyledi. Çocuğun yüzde elli engelli olduğu ve üç ay önce kayıp bildirildiği açıklandı.

9 Haziran

Şüpheli Ölüm

Zonguldak’ta Emine D. (50) evinde ölü bulundu. Komşularının silah sesi duyması üzerine eve gelen jandarma ve sağlık ekipleri kadının silahla vurularak öldüğünü tespit etti. Kadının intihar ettiği iddia edildi. Jandarma soruşturma başlattı.

Antep’te ismi basına yansımayan bir kadın altıncı kattan düşerek öldü. Kadının düşme sebebinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da R.Ç.B. isimli kadın, kocası E.B.’yi kendisini darp ettiğini söyleyerek şikayet etti ve üç ay süreli uzaklaştırma kararı aldırdı.

Kocaeli’de M.İ.A. isimli erkek, annesi N.A.’yı (84) darp etti.  Polis ekipleri olay yerine gelince M.İ.A., kadını rehin aldı. Erkeğin psikotik bozukluğu olduğu iddia edildi. Erkek gözaltına alındı, N.A. hastaneye kaldırıldı.

Kırklareli’de S.C. isimli erkek, E.B. isimli kadını ve bir aylık bebeğini darp etti. Erkek olay yerinden kaçtı. Koruma talebinde bulunduktan sonra eşyalarını almak için eve giden E.B.’ye S.C.’nin yakınları taş, bıçak ve sopalarla saldırdı.

Adana’da E.B. isimli erkek, eski karısı H.E.’yi sokakta yolunu keserek darp etti. H.E. şikayetçi oldu, E.B. gözaltına alındı.

Denizli’de A.B. isimli erkek, eski karısı Y.Ş.’yi işyerine giderek darp etti ve kolundan yaraladı. Erkek olay yerinde polis tarafından gözaltına alındı. Erkeğin kadına kendisiyle konuşmak istemediği için saldırdığı iddia edildi.

Çocuk İstismarı

Diyarbakır’da A.K. isimli erkek 4 yaşında bir çocuğa tecavüz, 13 yaşında bir çocuğa sözlü ve fiziksel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Kuzen olan iki çocuk olayı ailelerine anlattı, ailelerinin şikayeti üzerine yapılan soruşturma tamamlanınca A.K. “çocuğa cinsel istismar”, “çocuğa fiziksel ve sözlü taciz” suçlarından tutuklandı. Erkek hakkında hazırlanan iddianame, çocukların beyanlarına rağmen “hastane raporunun ulaşmaması ve çocukların babalarının ifadelerinin alınmamış olması” gerekçeleriyle Diyarbakır 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmedi.

Seks İşçiliğine Zorlama

Adıyaman’da A.Ş. isimli erkek, kadınları seks işçiliğine zorladığı için yakalandı. 1’i Türkiye vatandaşı olmayan 5 kadın gözaltına alındı, para cezası uygulanarak serbest bırakıldılar.

10 Haziran

Cinayet

Elazığ’da A.A. (40) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Aslıhan A.’yı (34) boğazından bıçaklayarak öldürdü. Kadın, annesi Ş.B.’nin evinde kalıyordu, A.A. eve konuşma bahanesiyle girmeye çalıştı. Aslıhan A.’yı boğazından, annesi Ş.B.’yi bacağının üst kısmından bıçakladı. Kendisi de yaralanan erkek hastaneye kaldırıldı. Tartışmanın içeriği basına yansımadı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da H.Y. isimli erkek karısı P.Y.’yi sokakta sırtından  bıçakladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındı.

Edirne’de M.B. isimli erkek, birlikte yaşadığı E.B. isimli kadını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Edirne’de T.Z. isimli erkek, birlikte yaşadığı H.K. isimli kadını hamile olduğunu söylediği için darp etti. T.Z. hakkında adli işlem yapıldı.

Tecavüz

Ankara’da M.D. isimli kadın, kocası Y.D. isimli erkeğin kendisine cinsel ve fiziksel şiddet gösterdiğini, 4 yaşındaki oğluna da cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Erkek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Edirne’de M.B. isimli erkek, birlikte yaşadığı E.B. isimli kadını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Edirne’de T.Z. isimli erkek, birlikte yaşadığı H.K. isimli kadını hamile olduğunu söylediği için darp etti. T.Z. hakkında adli işlem yapıldı.

Tecavüz

Bursa’da D.Y. (22) isimli kadın, sevgilisinin arkadaşı olan H.D. (35) isimli erkeğin kendisine cinsel istismarda bulunduğu ve tecavüz ettiğini açıkladı. 3 Ağustos 2019’da yaşanan olan, kadın açıklama yaptığı için 10 Haziran’da basına yansıdı. Mahkemenin devam ettiği açıklandı.

11 Haziran

Önceki aylarda işlenmiş, basına Haziran’da yansıyan cinayet

24 Mayıs’ta Antalya’da Gülsüm T. isimli kadın evinde ölü bulundu. Otopsi sonrası rapora ölüm sebebi kalp krizi olarak kaydedildi. 11 Haziran’da C.Y. isimli erkek, kadını öldürdüğünü itiraf etti. C.Y. önce kadınla sevgili olduğunu ve onu ölü bulduğunu söyledi, sonra kadını boğarak öldürdüğünü itiraf etti ve intihar teşebbüsünde bulundu. Erkek “kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüpheli Ölüm

Mardin’de Sare G. (22) evinde ölü bulundu. Otopsi raporunda kadının vücudunda darp izleri tespit edildiği açıklandı. Kadının babası tarafından yıllarca sistematik şiddete maruz kaldığı iddia edildi.

Şüpheli Ölüm

Kayseri’de T.A. (95) evinde ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da bir erkeğin S.N. (28) isimli kadını kaçırdığı, darp ettiği, kolundan bıçakladığı ihbarı yapıldı. Polis erkeği, kadını zorla tuttuğu tahmin edilen eve giderek gözaltına aldı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek kadının intihar etmeye çalıştığını, kadını durdurmaya çalıştığını iddia etti ve serbest bırakıldı.

İstanbul’da Y.T. isimli erkek, karısı M.T.’nin üzerine eşyalar attı ve kadını tehdit etti, boğazını sıktı. M.T. şikayetçi oldu, Y.T. hakkında bir ay süreli uzaklaştırma kararı verildi.

Tecavüz

Tekirdağ’da bir erkek, S.Ç. isimli kadına tecavüz etti. Erkeğin, S.Ç.’nin sevgilisi ve kuzeni olan E.Ç.’nin arkadaşı olduğu iddia edildi. Hamile kalan S.Ç., E.Ç. ile evlendi. Olay E.Ç.’nin “Karım hamile çıktı” diyerek magazin programına çıkması nedeniyle basına yansıdı. Programda babası İ.Ç. isimli erkeğin, S.Ç.’yi çocukken “başlık parası karşılığında sattığı” ifadeleri kullanıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda seks işçiliğine “teşvik, aracılık ve zorlama” yapılan iki otel, bir apart ve bir ikamete ceza verildi. Kaç erkeğin kaç kadını seks işçiliğine zorladığı basına yansımadı.

12 Haziran

Cinayet

Denizli’de A.Ç. (37) isimli erkek, karısı Özlem Ç.’yi (31), çocukları Naki (11) ve Emir’i (8) tüfekle vurarak öldürdü. A.Ç. karısını ve oğullarını öldürdükten sonra intihar etti. Erkeğin yaşadığı Fransa’dan sağlık sorunları nedeniyle Türkiye’ye döndüğü, fıtık ameliyatı olduğu ve çalışamadığı için “bunalıma girdiği” ve bu yüzden cinayet işlediği iddia edildi.

Tekirdağ’da İ.Y. (41) isimli erkek, karısı Nermin Y.’yi (36) öldürdü. Erkeğin kadını kendisinden boşanmak istediği için öldürdüğü açıklandı. Nermin Y. Kastamonu’ya ailesinin yanına kaçtı, Tekirdağ’a döndükten iki gün sonra evde olduğunu öğrenen İ.Y. kadının evine gitti ve yanında getirdiği bıçakla boğazını keserek öldürdü. Sonra emniyet müdürlüğüne giderek teslim oldu, gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Ağrı’da Kübra T. (21) yaylada, kaldığı çadırda ölü bulundu. Babası K.S. kadını kocasının intihara sürüklediğini söyledi.

Şiddet / Yaralama

Bolu’da karısı ve karısının kardeşi olan kadınla tartışan erkek, iki kadını darp ettiği iddiasıyla çevredeki diğer erkekler tarafından darp edildi. Polis ekipleri kadınları ve erkeği emniyet müdürlüğüne götürdü. Kadınlar şikayetçi olmadı.

Sakarya’da H.K. isimli erkek, karısı F.K.’yi darp ve tehdit etti. Kadın şikayetçi oldu, uzaklaştırma kararı çıkarmak için başvuru yaptı.

Kocaeli’de engelli D.E. (43) isimli kadın, kocası T.E.’nin ve ailesinin kendisini evlendiğinden beri sürekli tehdit ettiğini ve kendisine şiddet uyguladığını söyleyerek şikâyetçi oldu.

Tecavüz

Adana’da Suriye vatandaşı bir erkek, 19 yaşındaki bir kadına evine zorla girerek tecavüz girişiminde bulundu. Kadın yardım isteyince çevredekiler erkeği evden çıkartarak darp etti.

Çocuk İstismarı

Trabzon’da 17 yaşındaki Z.K., 25 yaşındaki “nişanlısı” S.A.’yı kendine tecavüz ettiğini söyleyerek şikayet etti. Çocuk erkeğin kendisine “mini etek giydiği için” tecavüz ettiğini söyledi. Erkek de “Kısa etek giydiği için kavga ettik. Kendisine bağırdım. Daha sonra da öptüm” dedi. S.A.’nın ailesi ise nişandan haberleri olmadığını söyleyerek S.A.’dan ve evde çocuğa nişan yapan ailesinden şikâyetçi oldu.

13 Haziran

Cinayet

Bursa’da O.C.K. isimli erkek boşanma aşamasında olduğu karısı Serpil K.’yi (41) bıçaklayarak öldürdü. Erkek olay yerinden kaçtı, Kütahya’da yakalanarak gözaltına alındı. Erkeğin bıçakladığı kadını bahçede oyun oynadıktan sonra eve dönen kızı ve oğlu buldu. O.C.K.’nin psikolojik tedavi gördüğü ancak bir süredir ilaçlarını almadığı iddia edildi. Erkek ifadesinde kadını kendisinden para istediği için öldürdüğünü söyledi.

Aydın’da M.E. (58) isimli erkek, karısı Aynur E.’yi (50) öldürdü. Erkek kadını öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar etti. Erkeğin emekli astsubay olduğu ve İstanbul’da yaşadığı açıklandı, Aydın’a tatil için gittiği iddia edildi. Erkeğin kadını neden öldürdüğü basına yansımadı.

Şiddet / Yaralama

Dersim’de kimliği belirlenmemiş kişiler bir kadını zorla arabaya bindirdi ve darp etti. Kadının kocasının da kendisine şiddet gösterdiği açıklandı. Olayla ilgili bir erkek gözaltına alındı, kadın korumaya alındı.

Taciz

Samsun’da İ.G. isimli erkek, kendisini hastaneye götüren sağlık personeli kadına ambulansın içinde cinsel tacizde bulundu. İ.G. önce gözaltına alındı, sonra tutuklandı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da M.B. (19) isimli erkek, 9 yaşındaki H.G.’yi evine götürerek bıçak zoruyla tecavüz etti. Tutuklanan erkek hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede erkeğin çocuğun arkadaşı olan başka bir çocuğa da cinsel saldırıda bulunduğu ifade edildi. Çocukların cinsiyeti basına yansımadı. İddianameyi kabul eden İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi erkek hakkında “çocuğun cinsel istismarı”, “on iki yaşından küçük mağdurların cinsel istismarı”, “silahla tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından dava açtı.

14 Haziran

Şüpheli Ölüm

Burdur’da Gülay P. (56) asma yaprağı toplamak için gittiği bahçede ölü bulundu. Kadının düşerek öldüğü iddia edildi, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Sakarya’da İ.B. isimli erkek, karısı H.Y.B.’yi darp etti. Kadın şikayetçi olmadı.

Dijital şiddet

Sosyal medyada V.M. isimli erkek Başak Demirtaş’ı cinsel şiddetle tehdit etti. Erkek gözaltına alındı.

Taciz

Ağrı’da İ.T. (40) isimli erkek N.D. (85) isimli kadına cinsel tacizde bulundu, kadını merdivenlerden iterek ayağını kırmasına sebep oldu. Polis erkeği gözaltına aldı. Erkeğin S.K. (15) isimli bir oğlan çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu açıklandı. Erkeğin hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından tutuklu bulunduğu cezaevinden 2 ay önce tahliye olduğu açıklandı.

Çocuk İstismarı

Balıkesir’de bir erkeğin 17 yaşındaki kızına 11 yaşından beri cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Erkek hakkında işlem başlatıldığı aktarıldı.

Karaman’da M.B. isimli erkek, bir kız çocuğunu sokakta oyun oynarken taciz ettiği iddiasıyla başka erkekler tarafından darp edildi. Erkek gözaltına alındı, çocuğun ailesi şikâyetçi oldu, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

15 Haziran

Cinayet

Manisa’da A.K. (37) isimli erkek, yengesi Nazmiye K.’yi (57) abisini aldattığını iddia ederek öldürdü. Kadını bıçaklayan erkek suç aleti bıçakla birlikte olay yerine gelen jandarma ekiplerine teslim oldu. Gözaltına alındı, sonra tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de E.T. isimli erkek, karısı N.T.’yi darp etti. E.T. sonra kadının annesini de darp etti. E.T. hakkında işlem başlatıldı.

Muğla’da bir erkek arabanın içinde bir kadını darp etti. Yasal süreç basına yansımadı.

Taciz

Manisa’da bir erkek, hastanede asansörde 22 yaşındaki kadını taciz etti. Kadın polise giderek şikayetçi oldu. Erkek ifade vermesi için emniyete götürüldü.

Taciz

Burdur’da 2019’da kadın öğrenci G.’ye cinsel saldırı ve tacizde bulunan araştırma görevlisi M.Ö.T., tutuksuz yargılandığı dava sürerken kadını taciz etmeye devam etti.

Çocuk İstismarı

Antalya’da Y.S. isimli erkek fizik öğretmeni, okuldan özel ders verdiği iki öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Çocukların cinsiyeti basına yansımadı.

Edirne’de iki erkek, iki çocuğu seks işçiliğine zorladığı için tutuklandı. Kaç çocuğu seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

S.G. (17) isimli kız çocuğu sosyal medyada babasının kendisine, annesine ve erkek kardeşine yıllardır sistematik şiddet uyguladığını açıkladı.

16 Haziran

Şüpheli Ölüm

Balıkesir’de Zatiye B. (49) evinde ölü bulundu. Kadının ölüm nedeninin tespiti için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da S.A. isimli erkek eski karısı Ş.A.’yı arabayla takip etti, kadının arabasında başka biri olduğu için arabaya ateş açtı, kadının kaza yapmasına sebep oldu. S.A. olay yerinden kaçtı. Ş.A. ve aracında bulunan Ş.D. isimli erkek gözaltına alındı. Polis S.A.’yı yakalamak için çalışma başlattı.

Tehdit

İstanbul’da E.D. isimli erkek, karısı C.D.’yi tehdit etti. Erkek 5 Mayıs’ta tabancayla kadının evine girdi ve babasını darp etti. Gözaltına alındıktan 35 gün sonra serbest bırakılan C.D., uzaklaştırma kararına rağmen sürekli kadının evine gitti.

Taciz

İstanbul’da H.A. isimli kadın evine giden, onu takip ve tehdit eden erkek hakkında şikayetçi oldu. Erkek psikolojik rahatsızlığı olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı. Önceden erkek hakkında “tehdit ve kişilerin huzurunu bozma” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Çocuk İstismarı

Kocaeli’de Ş.Ç. isimli erkek 16 yaşında bir kız çocuğunu taciz etti. Çevredekiler erkeği darp etti. Ş.Ç. hastaneye kaldırıldı.

17 Haziran

Cinayet

Elazığ’da M.K. (63) isimli erkek, kızı Merve K.’yi (20) tabancayla vurarak öldürdü. Merve K.’nin Elazığ’a üniversite sınavına girmeye gittiği, erkeğin kadını yanında kaldığı abisinin evinde öldürdüğü açıklandı. Erkeğin kızını kendisiyle görüşmek istemediği için öldürdüğü iddia edildi. Aynı silahla kendisini de yaralayan erkek hastaneye kaldırıldı. Erkeğin 6 ay önce mezar kazdığı ve “Bu mezara ya ben gireceğim ya da karım girecek” dediği iddia edildi. Erkek tedavi gördüğü hastanede 19 Haziran’da öldü.

Tecavüz

Sakarya’da A.O.P. isimli erkek, akrabası olan E.K. isimli kadına tecavüz etti. Erkek hakkında “cinsel istismar ve tehdit” suçlarından soruşturma başlatıldı. Kadın şikayetçi olmadı.

Şiddet / Yaralama

Konya’da H.G. (19) isimli erkek, kendisini eve almadığını iddia ederek halası Döndü G.’yi (47) tüfekle başından vurdu. Kadın ağır yaralı hastaneye kaldırıldı, yoğun bakımda tedaviye alındı. Erkek olay yerinden kaçtıktan sonra gözaltına alındı.

İstanbul’da M.U. isimli erkek, kardeşi A.U.’yu darp etti. Kadın abisinin kendisini annelerinin malvarlığı nedeniyle tartıştıkları için darp ettiğini söyledi. Kadın 3 gün hastanede kaldı, 10 günlük rapor aldı. 29 Mayıs’ta yaşanan olay basına 17 Haziran’da yansıdı.

Ordu’da M.T. (70) isimli erkek arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı yengesi S.T.’yi (66) başına baltayla vurarak yaraladı ve kadına cinsel saldırı girişiminde bulundu. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek jandarma tarafından gözaltına alındı, ertesi gün tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Sakarya’da A.E. isimli erkek G.A. isimli oğlan çocuğuna tecavüz etti. Polis inceleme başlattı.

Sakarya’da M.Ş. isimli erkek iki çocuğa cinsel istismarda bulundu. Cinsiyeti basına yansımayan çocukların babası H.F., M.S. hakkında şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kocaeli’de O.Ç. (25) isimli erkek, çocuk parkında mastürbasyon yaptığı için tutuklandı.

18 Haziran

Şüpheli Ölüm

Bayburt’ta E.B. isimli kadın, kocası onu evde darp ettiği için emniyetin yerleştirdiği öğretmenevinde ölü bulundu. Kaldığı odanın banyosunda asılı bulunan kadının intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Tokat’ta S.Ö. isimli erkek ve yanındaki bir grup erkek, K.Y. isimli kadını ve iki oğlunu evinin önünde darp etti. Erkeğin kadını sistematik olarak taciz ettiği iddia edildi.

Edirne’de T.M. isimli erkek, karısı Z.M.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de H.İ. isimli erkek, karısı D.İ.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de H.K. isimli erkek, karısı H.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Tecavüz

Sakarya’da E.G. isimli erkek Ü.G. isimli erkek hakkında kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyerek şikâyetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da bir erkek 5 ve 12 yaşındaki iki kız çocuğunu çalıştığı inşaat alanına götürerek taciz etti. Çocukların ailesi şikâyette bulundu.

Balıkesir’de bir erkek ilkokul ve park çevresinde kadın ve kız çocuklarına cinsel tacizde bulundu. Erkeğin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Balıkesir’de 19 yaşındaki bir erkek 6 yaşındaki bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Çocuğun cinsiyeti basına yansımadı.

19 Haziran

Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da S.K. isimli kadın şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

Önceki aylarda işlenmiş, basına Haziran’da yansıyan cinayet

İstanbul’da 2019’un Temmuz ayında kayıp bildirilen Ayşe A.’nın cansız bedeni ormanlık alanda gömülmüş olarak bulundu. Ayşe A.’nın akrabası M.T. (53) isimli erkek sorgu sırasında kadını öldürdüğünü itiraf etti. Erkek, akrabası olan kadınla kıskançlık nedeniyle tartıştığını, bu sırada “silahının ateş aldığını” söyledi.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da R.C. (46) isimli erkek, karısı N.C.’yi (46) kendisinden ayrılmak istediği için silahla vurarak yaraladı. Kadın öleceğini düşündüğü için zemine kanıyla kendisini vuranın R.C. olduğunu ve “kurtulduğunu” yazdı. Kadın hastaneye kaldırıldı, olay yerinden kaçan erkek gözaltına alındı. Erkeğin evlilikleri boyunca kadına sistematik şiddet uyguladığı açıklandı.

Kayseri’de A.G. isimli erkek evde tartıştığı karısı P.G.’yi (39) av tüfeğiyle ateş ederek yaraladı. P.G. hastaneye kaldırıldı, polis olay yerinden kaçan erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

Bursa’da A.G. (45) isimli erkek, sevgilisi F.S.’yi (31) kıskandığı için arabasında taşıdığı pompalı tüfekle bacağından ve göğsünden yaraladı. Erkek, kadını arabasında vurduktan sonra yola attı ve olay yerinden kaçtı. Kadın hastaneye kaldırıldı, polis erkeği yakalamak için çalışma başlattı. Erkek yakalanınca ifadesinde “Şaka yapmak istemiştim” dedi.

İstanbul’da E.U. isimli erkek karısı V.U.’yu darp etti ve kadının kendisinden kaçmak için birinci kattaki evlerinin penceresinden atlamasına sebep oldu. Kadının ayağı kırıldı. Erkeğin psikotik bozukluğu olduğu iddia edildi, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Çocuk İstismarı

Muğla’da bir erkek 13 yaşındaki üvey kızına taciz ve tecavüzde bulunduğu gerekesiyle tutuklandı.

Tokat’ta A.Z. (57) isimli erkek, K.P. (12) ve B.T. (14) isimli iki oğlan çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Meşru Müdafaa

Adana’da M.K. (35) isimli erkek, Kırgızistan vatandaşı karısı V.K.’yi (32) kendisinden boşanmak istediği için gizlice evine girerek darp etti, M.K. de V.K. de yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. M.K. hastanede öldü, V.K. erkeği öldürdüğü suçlamasıyla gözaltına alındı.

20 Haziran

Cinayet

Aksaray’da A.K. (49) isimli erkek, dini nikahlı karısı Rabia E.’yi (36) ruhsatsız tabancasıyla ateş ederek ve başından vurarak öldürdü. Erkeğin kadınla üvey çocuğuyla ilgili bir konuda kadınla tartıştığı, kadını bu yüzden öldürdüğü iddia edildi. Erkek teslim oldu, gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Düzce’de Yasemin İ. (34) evinde ölü bulundu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Uşak’ta İ.Y. isimli erkek boşanma aşamasında olduğu F.Y.’yi (35) evine giderek darp etti, bıçakla dört çocuğunun önünde yaraladı. İ.Y.’nin göğüs, kalça ve bilek bölgelerinden yaraladığı kadın hastaneye kaldırıldı. Olay yerinden kaçan erkek aynı gün yakalanarak gözaltına alındı, ertesi gün tutuklandı. F.Y. “Önceleri de bana şiddet uyguladığı için yanımda biber gazı taşıyordum. Bana saldırınca ben de biber gazıyla karşılık verdim. Eğer biber gazıyla müdahale etmeseydim, beni orada öldürecekti” dedi.

Çocuk İstismarı

Zonguldak’ta bir erkek, evine temizlik işçisi annesiyle birlikte temizliğe giden 17 yaşındaki kız çocuğunu taciz etti. Yasal süreç basına yansımadı.

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da bir grup, Türkiye vatandaşı olmayan 6 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Mersin’de 7 kişi Türkiye vatandaşı olmayan 3 kadını Türkiye’ye getirerek seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. 7 kişinin 3’ü tutuklandı, 2’si adli kontrolle, 2’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kadınları sınır dışı etmek için işlem başlatıldı.

21 Haziran

Şüpheli ölüm

Antalya’da S.G. (73) evinde boynundan asılı olarak ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de G.D. isimli erkek, abisinin karısı M.D.’yi tabancayla vurarak yaraladı. Erkek olay yerinden kaçtı, M.D. hastaneye kaldırıldı, polis G.D.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da E.T. isimli erkek 13 yaşındaki kız çocuğu S.T.’yi taciz etti. Erkek hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçu kapsamında 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi, dava açıldı.

Çorum’da M.U. isimli erkek “çırak arıyorum” diyerek işyerine getirdiği 6 oğlan çocuğunu istismar etti.

Denizli’de 16 yaşındaki oğlan çocuğu, Suriye vatandaşı R.A.’ya (9) cinsel istismarda bulundu. Oğlan çocuğu gözaltına alındı, tutuklandı.

Adana’da A.T. isimli erkek 9 yaşındaki yeğeni E.D.T.’ye istismarda bulundu. Kız çocuğunun annesinin şikayeti üzerine A.T. gözaltına alındı.

22 Haziran

Çocuk cinayeti

Kayseri’de üvey baba Harun S., yaklaşık iki yıldır birlikte yaşadığı Emel Öner’in 3 yaşındaki oğlu Alperen Ekinci’yi boğarak öldürdü.

Cinayet

Urfa’da H.Ç. isimli erkek, dini nikahlı karısı Aynur A.’yı ve kadının babası Hacı A.’yı av tüfeğiyle öldürdü. H.Ç. kendisinden kaçarak babasının evine giden kadını iddiaya göre eve dönmek istemediği için öldürdü. Kadının kardeşi F.A. isimli erkeği de yaraladı. Aynur A. olay yerinde, babası Hacı A. hastanede öldü. Erkek olay yerinden kaçtı, 3 gün sonra yakalanarak gözaltına alındı.

Giresun’da A.K. (54) isimli erkek karısı Çakır K.’yi (53) uykusunda bıçaklayarak öldürdü. Hakkında uzaklaştırma kararı olan A.K. eve gizlice girdi, kadını öldürdükten sonra intihar etti.

Ordu’da A.K. (36) isimli erkek, karısı Çilem K.’yi (32) tabanca ile vurarak öldürdü. Kadın olay yerinde öldü, erkek gözaltına alındı. Erkek kadını basına yansımayan bir nedenle çıkan tartışma sırasında öldürdü. Kadının 4 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

Şüpheli Ölüm

Nevşehir’de İran vatandaşı Hama Javal K. (57) evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de R.K. (39) sevgilisi G.Y.’yi (37) tabancayla ateş ederek öldürmeye çalıştı. Kadınla tartışmasının içeriği basına yansımayan erkek, olay yeri yakınındaki bir kazaya müdahale eden trafik polisleri tarafından durduruldu, gözaltına alındı. Erkek işlemlerinin ardından tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Çorum’da bir erkek 8 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği için tutuklandı, 18 gün sonra serbest bırakıldı.

23 Haziran

Şüpheli Ölüm

Ankara’da Arzu B. (25) evinde ölü bulundu. Kadının kendini asarak intihar ettiği iddia edildi.

 Şiddet / Yaralama

İzmir’de S.Y. (29), tartıştığı karısı C.Y.’yi (20) evde bıçakla rehin aldı. S.Y. iki saat sonra jandarmanın ikna etmesi sonucu kadını serbest bıraktı ve gözaltına alındı. Soruşturma başlatıldı.

İzmir’de İ. (53) isimli kadın ve kızı Z. (21), İ.’nin oğlu, Z.’nin kardeşi olan B. (23) isimli erkek hakkında şikayetçi oldu. Kadınlar erkeğin madde bağımlısı olduğunu, kendilerine fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığını ve kendilerini ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Tecavüz

Kırklareli’de bir hastanede erkek başhekim A.Ç., aynı hastanedeki doktor kadını ilaç ve alkolle bayıltarak cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. 30 Mayıs’ta gerçekleşen olay basına 23 Haziran’da yansıdı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Konya’da Türkiye vatandaşı olmayan 4 kadın ve 6 diğer kişi gözaltına alındı. Kimliği ve cinsiyeti basına yansımayan kişilerin kadınları seks işçiliğine zorladığı iddia edildi.

Muğla’da 2 erkek, Türkiye vatandaşı olmayan 3 kadını seks işçiliğine zorladıkları için gözaltına alındı. Kadınlar sınır dışı edilirken erkekler serbest bırakıldı.

24 Haziran

Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da Bedia M. hemşire olarak çalıştığı hastanenin altıncı katından düşerek öldü. Kadının atlayarak intihar ettiği iddia edildi. Soruşturma başlatıldı.

Taciz

Bolu’da G.A. isimli erkek sokakta yürüyen C.H. isimli kadına cinsel tacizde bulundu, kaçtı. Yakalanınca gözaltına alındı.

Adana’da bir erkek sokakta yürüyen kadınlara sözlü tacizde bulundu. Şikayetçi olan kişiler polisin işlem yapmadığını söyledi.

Çocuk İstismarı

Sakarya’da bir erkek 13 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Erkeklerin çocuğa attığı mesajları gören ailesi polise giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Samsun’da kadınları seks işçiliğine zorlayan 5 kişi gözaltına alındı. Cinsiyetleri ve kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

25 Haziran

Şüpheli Ölüm

Samsun’da 46 yaşındaki Reyhan U. evinde tavandan asılı şekilde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da Ö.B. isimli erkek, 17 yaşındaki B.E. isimli kız çocuğuna cinsel saldırıda bulundu. Çocuğun oturduğu mahallede özel güvenlik olarak çalışan erkek, kız çocuğunu zorla bir yere götürdü, istismarda bulundu, kaçmaya çalıştığında ölümle tehdit etti. Ö.B. hakkında “çocuğun cinsel istismarı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından iddianame düzenlendi.

26 Haziran

Şüpheli Ölüm

Urfa’da H.K. (35) evinde ölü bulundu. Asılı bulunan kadının intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Niğde’de S.A. isimli kadın, boşanma aşamasında olduğu H.A. isimli erkeğin kendisini darp ve taciz ettiğini açıkladı. Mahkemenin uzaklaştırma kararını üç kez ihlal eden erkek gözaltına alındı.

İstanbul’da psikolojik danışman Y.M., danışanının babası olan S.Ü. isimli erkek ve karısı S.Ü. hakkında 4 ay uzaklaştırma kararı aldırdı. Erkeğin kendisini darp ettiğini ve psikolojik şiddet uyguladığını söyledi.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da E.C. isimli erkek, sevgilisinin 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Çocuk istismarı rehber öğretmenine söyleyince annesi erkekten şikayetçi oldu.

Zonguldak’ta M.Ö. (45) isimli erkek, 10 yaşındaki bir oğlan çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da iş ilanı ile çağırdıkları 15 kadını seks işçiliğine zorlayan, ölümle tehdit eden 12 kişi gözaltına alındı. 12 kişiden kaçının erkek olduğu açıklanmadı.

Kütahya’da 11 kişi, seks işçiliğine “teşvik” suçlaması ile gözaltına alındı. Kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları ve cinsiyetleri basına yansımadı.

27 Haziran

Şüpheli Ölüm

Maraş’ta İlknur Ö. (36) apartmanının 6. katından düşerek öldü. Kocasının kadını darp ettiği, hakkında birden fazla kez uzaklaştırma kararı verildiği iddia edildi. İlknur Ö.’yü birinin iterek öldürdüğü ihtimali ile soruşturma başlatıldı.

Mardin’de Saliha A. (44) evinin yakınındaki su kuyusunda ölü bulundu. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.

Çocuk İstismarı

İzmir’de H.K. (20) isimli erkek, “sevgilisi” olan H.K. (16) isimli kız çocuğunu sokakta darp etti. Gözaltına alınan erkek çocuğu kıskandığı için darp ettiğini söyledi, serbest bırakıldı.

Zonguldak’ta bir erkek 9 yaşındaki kız çocuğunu taciz etti. Jandarma erkeği gözaltına aldı.

Sivas’ta B.U., F.K. ve R.Ç. en az 3 kız çocuğunu seks işçiliğine zorladıkları için gözaltına alındı.

Zonguldak’ta 14 yaşındaki N.B. isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen S.A. (19) isimli erkek ve B.Ö. (17) isimli oğlan çocuğu tutuklandı.

28 Haziran

Şüpheli Ölüm

Giresun’da 7 yaşındaki kız çocuğu İkranur T. kayıp bildirildi. Çocuğun cansız bedeni 30 Haziran’da dere yatağında bulundu.

Şiddet / Yaralama

Zonguldak’ta Ş.T. isimli erkek, karısı S.T.’yi darp etti. Kadın babasının evine gitti, Ş.T. kadının babasının köyüne gitti ve yolda çevresine ateş açtı. Jandarma Ş.T.’yi gözaltına aldı, tutukladı.

Tehdit

Kayseri’de Y.K. (39) isimli erkek, kendisine boşanma davası açan eski karısı H.K.’yi (30) ölümle tehdit etti. H.K., Y.K.’den kendisine sistematik şiddet uyguladığı ve tecavüz ettiği için ayrılmıştı. Kadın erkeğin şiddet uygulamaya devam ettiğini, evliliklerinin başında 14 yaşında bir kız çocuğuna da tecavüz ettiğini söyledi.

29 Haziran

Şüpheli Ölüm

Burdur’da Ümmü M. (35) evinde başından tabancayla vurulmuş olarak ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Maraş’ta K.B. (63) isimli erkek, karşı komşuları H.K. (56) isimli kadın ve kocası N.K.’ye (60) satırla saldırdı. Yaralanan H.K. ve N.K. hastaneye kaldırıldı.

Kayseri’de A.E. (48) isimli erkek kıskançlık nedeniyle tartıştığı G.A.’yı (47) darp etti ve  bıçakladı. Kadın kaçarak markete girdi, peşinden koşan A.E. olayı gören ve kendisini durdurmaya çalışan market çalışanı M.A. isimli erkeği de sırtından ve kolundan yaraladı. A.E. olay yerinde gözaltına alındı.

Nevşehir’de F.Y. isimli erkek, karısı P.Y.’yi darp etti ve bıçaklayarak yaraladı. F.Y. gözaltına alındı.

Bolu’da kimliği belirlenmemiş dört erkek S.G. (87) isimli kadını darp etti ve kadına tecavüz etti. Erkeklerin ağır yaraladığı kadın hastaneye kaldırıldı.

Çocuk İstismarı

Antalya’da C.K. isimli erkek doktor taklidi yaparak sosyal medyadan kadınlara mesaj attı ve tedavi etme amacıyla olduğunu söyleyerek çocuklarının fotoğraflarını istedi. Sakarya’da C.K. iki yıl önce de bebeği olan kadınlara mesaj atarak çocukların fotoğraflarını istemişti. Tutuklanan erkek 6 ay sonra tahliye olmuştu.

30 Haziran

Cinayet

Adana’da F.C., evde tartıştığı iki kızı Hüsne C. (19) ve Kader C.’yi (21) tüfekle öldürdü, karısı Z.C.’yi yaraladı. Olay sırasında evde bulunan oğlu olay yerinden kaçtı. F.C.’nin H.Ç. isimli kadınla sevgili olduğu, olay günü kadınla tartıştığı, sonra çocukları ve karısıyla bu yüzden kavga ettiği ve kadınları bu yüzden öldürdüğü ortaya çıktı.

Şiddet / Yaralama

Mersin’de D.G. (29) isimli kadın kocasının kendisine sistematik şiddet uyguladığını, ölümle tehdit ettiğini ve iki çocuğunu görmesini engellediğini söyleyerek yardım talep etti. Erkek baldızını da tehdit etti.

Seks İşçiliğine Zorlama

Adana’da 33 kişi seks işçiliğine zorlama suçundan ve seks işçisi oldukları için gözaltına alındı. Kaç erkeğin kaç kadını seks işçiliğine zorladığı basına yansımadı.