HDP: T A M A M mı, Erkeklerle Devam mı?

Çiçek Tahaoğlu 22 Mayıs 2018 Türkçe
Facebook Twitter Google

HDP adaylarını tanıttı. Eşbaşkanlardan Buldan “Saray’ı Kadın Bakanlığı olarak kullanacağız” derken, Temelli “Bu seçim, biraz da TAMAM’la ERKEKLERLE DEVAM arasında bir karar verme seçimi” dedi.

HDP, 24 Haziran Seçimi milletvekili adaylarını Ankara’da düzenlediği etkinlikle tanıttı.

HDP Kadın Meclisi Seçim Bildirgesi’nin de kamuoyuyla paylaşıldığı toplantıya tüm milletvekili adayları katıldı.

Toplantıda HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan “Saray’ı Kadın Bakanlığı olarak kullanacağız” diye konuştu, saraydaki 1000 odanın da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelenin Koordinasyon Merkezi olarak kullanılacağını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de “Bizler yeni dönemde de kadın milletvekili sayımız ve cinsiyet eşitliğini esas alan siyasetimizle Türkiye’nin önünü açmaya devam edeceğiz. Cumhur ittifakı dedikleri ise aslında bir erkekler meclisi. Bu nedenle bu seçim, biraz da TAMAM’la ERKEKLERLE DEVAM arasında bir karar verme seçimi olacak” diye konuştu.

Toplantıda Kandıra Cezaevi’nde tutulan kadın siyasetçilerin mesajı da okundu:

Bu zorlu süreçte kadın taleplerinin taşıyıcısı kadın özgürlük mücadelesinin temsilcileri olarak önemli bir görev ve sorumluluk üstlendiniz.

Öncelikle kucak dolusu sevgi, umut, güç ve moral gönderiyor, başarılar diliyoruz. Memleketin halini tarif etmeye gerek yok. Faşizmin zulmünü halklarımıza dayatılan savaşın yıkımını, erkek şiddetini, kadına dayatılan köleliği en yıkıcı şekilde yaşıyoruz. Ama bu gidişatı durdurabiliriz.

Erkek egemenliğinin, baskı ve şiddetin en katmerli hali olan faşizmi durduracak gücü kadınlar olarak açığa çıkabiliriz. Size güveniyoruz.

Kadınların büyük bedeller ödeyerek yarattığı özgürlük değerlerini, kadın kazanımlarını daha ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz. Kadınların zaferini kutlayacağımız 24 Haziran akşamını sabırsızlıkla bekleyeceğiz.

Yüreğimizle, özgürlük umutlarımızla, zılgıtlarımızla sizinleyiz.

Yolunuz açık olsun!

Kandıra Cezaevinden Siyasi Tutuklu Kadınlar

TIKLAYIN – HDP Kadın Bildirgesini Açıkladı: Kadın Bakanlığı, Engelleri Kaldırma Bakanlığı, Kreş Hakkı

Buldan: 24 Haziran’da ‘Kadınların fendi tek adamı yendi’ diyeceğiz

Pervin Buldan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Biz kadınlar faşizmi, panzehiri olan demokrasi ile yeneceğiz.

“Kadınlara biçilen sınırları aşa aşa geliyoruz! Ataerkil zincirleri kıra kıra geliyoruz!

“Dalga dalga saçlarımızla, başörtümüzle, heftrengimizle, egalimizle geliyoruz!

“Kahkahalarımızla, tilililerimizle geliyoruz!

“Biz 24 Haziran’da ‘Kadınların fendi tek adamı yendi’ diyeceğiz. ‘Tek adam’ ya da ‘Hep adam’ sistemine her zamankinden daha büyük bir umutla karşı çıkıyoruz. Herkes şunu bilmeli ki; kadınlar biat etmiyor, özgürlüğümüzde ısrar ediyoruz.

“Yanlış hesap kadınlardan dönecek. 25 Haziran’da o sarayı kadın bakanlığı ve engelleri kaldırma bakanlığı olarak kullanacağız. Saraydaki bin odayı başta İstanbul Sözleşmesinin uygulanması olmak üzere, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelenin Koordinasyon Merkezi olarak kullanacağız.”

Temelli: TAMAM’la ERKEKLERLE DEVAM arasında bir karar verme seçimi

Temelli’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

“HDP neden önemli? HDP, her zaman olduğu gibi bu seçimlerin de kilit partisidir!

“Parlamentonun işlevsiz hale gelmemesinin, tek adam yönetimine son verilmesinin, cumhurbaşkanlığının sembolik bir makama dönüşmesinin tek olanağı HDP’nin barajı geçmesi. Bu kapıyı HDP’nin oyları açacak.

“HDP’nin barajı geçmesi demek, AKP’nin tek başına hükümet kurmasının imkansızlaşması demek. 301 401 hesaplarının bozulması demek. HDP, AKP’nin vekil sayısını azaltabilecek tek partidir. Bu yüzden bu seçim AKP ile HDP arasında geçecek bir seçimdir. AKP 80 vekilin peşinde. Vermeyeceğiz!

“Kürt sorunun çözümü konusunda barışçıl irade açığa çıkacak, toplumun bir arada yaşamaya dair hafızası ve değerleri canlanacak. Bütün hizmetler ve politikalar eşit yurttaşlık temelinde Demokratik Anayasa’nın güvencesi altında olacak. Türkiye halkı güven ve dayanışmaya dayanan adaletli bir ekonominin mümkün olduğunu HDP ile birlikte görecek. Sadece Türkiye’ye değil, dış politikaya da nefes aldıracağız. Bugün dünyadaki 5 diktatör hükümetten biri olarak anılan Erdoğan iktidarı, dış politikadaki ittifakını faşist devletlerle yapmayı tercih etti, biz ise faşizme karşı direnen halklarla yapacağız!

“Bizler yeni dönemde de kadın milletvekili sayımız ve cinsiyet eşitliğini esas alan siyasetimizle Türkiye’nin önünü açmaya devam edeceğiz. Cumhur ittifakı dedikleri ise aslında bir erkekler meclisi. Bu nedenle bu seçim, biraz da TAMAM’la ERKEKLERLE DEVAM arasında bir karar verme seçimi olacak.” (ÇT)

  • Etiketler