“Aramızda” Raflarda: Arkadaşlık Feminist Bir Konudur

Çiçek Tahaoğlu 07 Mayıs 2018 Türkçe
Facebook Twitter Google

Ayizi’nden çıkan “Aramızda” kitabında, kadınların arkadaşlığını ve dayanışmasını Elif Boyacıoğlu’nun cümleleri ve çizimleriyle okuyorsunuz. Aynı zamanda arkadaşlık sahnelerini renklendirebileceğiniz bir boyama kitabı.

“Arkadaşlık, feminist bir konudur. Çünkü biz kadınlığı en çok birbirimizden öğreniriz. Birbirimize bakarken, bakmaz gibi yaparken, birbirimizi severken ve çok çok kızarken, küsmüşken, dertleşirken, eğlenirken, sırlarımızı paylaşırken…”

Elif Boyacıoğlu’nun yazdığı ve çizdiği “Aramızda” Ayizi Kitap’tan çıktı.

"Aramızda" Raflarda: Arkadaşlık Feminist Bir Konudur - Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Kütüphanesi

Kitapta, kadınların arkadaşlığını ve dayanışmasını Boyacıoğlu’nun cümleleri ve çizimleriyle inceleme fırsatı buluyoruz. Küçük bir çocukken oynanan oyunlardan, yaşlandığında sürdürdüğün komşuluk ilişkilerine; içkili eğlencelerden dertleşme seanslarına, herkesin kendi arkadaşlık ilişkilerinden bir parça bulabileceği bir kitap…

"Aramızda" Raflarda: Arkadaşlık Feminist Bir Konudur - Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Kütüphanesi

“Aramızda” aynı zamanda yetişkinler için bir boyama kitabı olma özelliği de taşıyor. Boyacıoğlu’nun siyah beyaz arkadaşlık sahnelerini, renklendirerek okuyabiliyorsunuz.

Boyacıoğlu’nun yazıp çizdiği “Aramızda”yı Aksu Bora yayına hazırladı. Kitap tasarımını Zeynep Işıl Işık Dursun yaptı. (ÇT)

* Aramızda, Elif Boyacıoğlu, Ayizi Kitap, 2018, 58 sayfa.

  • Etiketler