Trans kadın Rüzgar’ın sesini duyan var mı?

Evrim Kepenek 16 Temmuz 2023 Türkçe
Facebook Twitter Google

Trans kadın Rüzgar Asya, geçen günlerde sosyal medya hesabından kadınlar tuvaleti kullandığını belirten bir paylaşım yaptı. Ardından da muhafazakar bazı gazetelerce hedef gösterildi.

Bu da yetmedi transfobik ve homofobik çok takipçili erkek bir gazeteci de Rüzgar hakkında sosyal medya paylaşımı yaptı, nefret söylemi yaydı.

Rüzgar’ı aradım ve olanı biteni ondan dinlemek istedim. “Ne yalnızız ne yanlışız dedik fakat bu son olayda anladım ki biz trans kadınlar yalnızız” diye söze başladı.

Hem gazete hem de bu erkek gazeteci hakkında suç duyurusu yapacaklarını açıkladı. “Kadın katillerinin yüzü dahi kapatılırken, hangi hakla benim fotoğrafımı yüzüm açık bir şekilde yayınlayıp beni hedef gösterirler?” diye sordu.

Daha önce de tehdit edildiğini ancak ilk kez bu kadar devlet destekli bir organizasyonun hedefinde olduğunu anlatan Rüzgar’ın sesindeki endişeyi hissetmemek mümkün değil.

“Biz trans kadınlara yönelik şiddete kimse tepki göstermiyor” diye sözlerini bitirdi.

Rüzgar’ın tek cümlede özetlediği aslında bir çok trans kadının hissettiği duygu, ortak tepki.

Tarihin en muhafazakar milliyetçi Meclis’i ile karşı karşıyayız. Seçim öncesinde ve hemen sonrasında LGBTİ+ toplumunun sürekli olarak tehdit edildiğini de biliyoruz.

Böylesi bir ortamda dayanışma ve mücadele dışında bir çözüm varsa lütfen söyleyin.

Şiddetsiz ve özgür yeni bir hafta dileğiyle…