Şişli’de dikimevi açıldı

Evrim Kepenek
Facebook Twitter Google

Şişli Belediyesi, bireylerin sosyo-ekonomik açıdan güçlenmelerinin yanı sıra, pandemi sürecinde komşularının ve sağlık çalışanlarının kullanımına yönelik forma, önlük ve maske dikimi yapılması amacıyla Şişli Dikimevi’ni hayata geçirdi.

İlk etapta 25 kişi istihdam edilecek

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, açılışta yaptığı konuşmada “Pandemi sürecinin yarattığı olumsuz etkileri en aza indirmek amacıyla kriz ortamına en uygun çözümleri üretmeye odaklandık. Bu kapsamda salgın döneminde en çok ihtiyaç duyulan maske ve tıbbi giyim malzemeleri üreterek çalışmalara başladığımız dikim evimizin açılışını yaptık” dedi.

Keskin, komşularının tekstil ve dikim alanında eğitim almalarını ve istihdamlarının sağlanarak sosyo-ekonomik açıdan desteklenmelerini hedeflediklerini vurguladı.

Dikimevi’nde ilk etapta, MUDEM ve Save The Children  işbirliğiyle İŞKUR üzerinden 25 kişi istihdam edilecek.

“İşin uzmanları yetiştirilecek”

bianet’e bilgi veren Belediyenin sosyal hizmet uygulamalarının yürütüldüğü Müdürlükte görevli Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Öznur Sarıahmetoğlu şöyle dedi:

“Açılışını yaptığımız dikimevi, öncelikle pandemiden kaynaklanabilecek bulaş riskini en aza indirgemek amacıyla ihtiyaç duyduğumuz tıbbi forma, önlük ve maskeleri üretmek için kuruldu. Kurulan dikimevi dikilecek ürünlerin yanında yerel ekonomiyi de destekleyerek iş başı eğitim ve istihdamı sağlamayı da hedefliyor.

“Şişli Belediyesi dikimevi Şişliler ve sağlık çalışanları için koruyucu kıyafet üretimine destek olurken; aynı zamanda kadın, engelli, göçmen ve sığınmacı, LGBT+ ve incinebilir gruplardaki bireylerin meslek edindirme kursları ve iş başı eğitim fonları ile sosyo-ekonomik açıdan güçlenmesine destek olacak.

“Dikimevinin böylelikle tekstil ve dikim alanında işin uzmanlarını yetiştirme amacı da bulunuyor. Şişli Dikimevi birden fazla kişi,kurum ve örgütü bir araya getirmiş durumda.

“Başarılı modacı Aslı Filinta’nın değerli tasarımları, GİZİA Tekstil’in ayni katkısı ve eğitim desteği; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğümüz, Mülteci Destek Derneği, Save The Children, Göçmen Dayanışma Derneği ve OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Kandağ’ın katkıları ve işbirliğiyle hizmete açılan Dikimevi hem Şişlilere hizmet vermek hem de yerel yönetimlerde benzer hizmet modellerine önderlik etmek üzere kurulan Şişli Belediyesinin önemli sosyal hizmet projelerinden birini oluşturuyor.”