LGBTİ+ alanında çalışan araştırmacılar için yeni bir platform kuruldu

Türkçe
Facebook Twitter Google

Hem akademide hem de sivil toplumda LGBTİ+ alanında çalışan İdil Engindeniz’in, Türkiye’de LGBTİQ+ alanında yapılan çalışmaları ve bu alandaki araştırmacıları bir araya getirmeyi amaçlayan platformu, lgbtiqstudiesinturkey.wordpress.com okuyucuya açıldı.

“On yıldan fazla bir zamandır LGBTİ+ bağlantılı konular üzerinde çalışan biri olarak en çok yapmak istediğim şeylerden biri de bu alandaki araştırmacılara ulaşabilmekti” ifadelerinde bulunan Engindeniz, siteye ilişkin, şöyle diyor:

“Dernekler aracılığıyla zaman zaman bir araya gelebildik, tanıştık, bazen birlikte çalıştık ama konuşacağımız şeyler bitmiyor, yapılacak da çok şey var hala, nasıl biraz daha sık haberleşebiliriz diye düşünürken ortaya çıktı bu sayfa.

“Lambda İstanbul’un “Akademide Çalışılmak / Akademiyle Çalışmak” buluşmasının ardından geçti hayata. Amaç, çeşitli düzeylerde yapılan çalışmaları toparlamak, alanda çalışmaya yeni başlayan kişilere destek olmak, araştırma çağrılarını paylaşmak, birbirimizi görmek, tanımak.”

Engindeniz: Katkıda bulunmak isteyenler bana ulaşabilir

Web sitesi ile ilgili Kaos GL editörü Yıldız Tar’a konuşan Engindeniz, Tar’ın ilerleyen günlerde sitede yer alacak projelere dair sorusunu, “Bugüne kadar yapılmış tüm çalışmaların bilgisini tek bir yerde toplamak istiyorum. Şu anda bildiğim çalışmalar üzerinden gidiyorum ama zamanla hepsini gireceğim dolayısıyla iyi örneklerin yanında onaylamayacağımız çalışmalar da yer alacak sitede, en azından şimdilik fikrim bu yönde. İkincisi, alanda çalışan, çalışmak isteyen herkesin soru sorabileceği, bilgi alabileceği bir alan yaratmak.

“Bir üçüncüsü de araştırmacıların yazılarını yayınlamak, isimli ya da isimsiz. Olumlu veya olumsuz deneyimler, bulunan çözüm yolları, alanda çalışırken ortaya çıkan durumlar, ihtiyaçlar, hikayeler. İstediğimiz akademik kaynağı bulacağımız ama sırf o “akademik” dille de sınırlı olmadığımız bir yer olsun istiyorum.” diye yanıtladı.

Siteye katkıda bulunmak isteyen araştırmacılara çağrı yapan Engindeniz, “Katkıda bulunmak, yayınını duyurmak isteyen araştırmacılar bana ulaşırsa çok sevinirim. Şu anda sadece açık erişim yayınlara yer veriyorum bu arada ama yine de herhangi bir nedenle sitede yer almak istemeyen olursa bana yazabilirler.” dedi.

Yıldız Tar ile söyleşisinde yaptığı çağrıyaBirbirimizin varlığından, çalışmalarımızdan haberdar olduğumuz sürece, bulunduğumuz yerlerde daha güçlü hissedeceğiz bence kendimizi.” şeklinde devam eden Engindeniz, çalışmanın öğrenciler için de önemli olduğunu, daha güvenli bir kampüs vaadi sağlayabileceğini vurguladı.

İdil Engindeniz, “Çok amatör başlayan bu girişimde gerek teknik gerek içerik açısından katkıda bulunmak isteyen herkes bana yazabilir (idilengindeniz@gmail.com), nasıl ilerleyeceğimize birlikte karar vermek en güzeli” diyor.