Ezgi Mola’ya, Musa O.’ya hakaretten para cezası: Şaşırmadım

24 Mayıs 2022 Türkçe, Kürtçe, İngilizce
Facebook Twitter Google

Haberin İngilizcesi / Kürtçesi için tıklayın

Musa O.’a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan oyuncu Ezgi Mola’nın karar duruşması Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Mola duruşmaya katıldı.

Nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla yargılanan uzman çavuş Musa O.hakkında ‘hakaret’ içerikli tweet attığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Mola’ya, ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘hakaret’ suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti.

NOT: Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması -HAGB- kararına itiraz edilmesi sonucu dava bu kez duruşmalı şekilde görüldü dava. O sebeple tekrar karar çıktı. Bu davada, karar, 1 Ekim 2021’de verilmişti.

Mola: Şaşırmadım

Karar duruşmasında son sözlerini söyleyen Mola, “Sanığı tanımam, bu söylemim tecavüzcülere ve tecavüzcü potansiyeli olan kişileridir. Benim söylemimden önce yapılan haberleri okuduktan sonra bu adamı tecavüzcü olarak değerlendirdim. Sert olmayacak şekilde düşüncemi belirttim. Kim olsa aynı tepkiyi gösterirdi. Sanatçı olarak sesimi duyurdum herkes gibi tepkimi dile getirdim” dedi.

Sanık Mola ve taraf avukatlarının beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Mola’ya ‘hakaret’ suçundan 6 bin 960 TL adli para cezasına hükmetti.

Karar sonrası gazetecilere konuşan Mola, “Şaşırmadım. Umarım şaşıracağımız günleri görürüz” dedi.

Ne Olmuştu?

Batman’ın Beşiri ilçesinde intihar eden ve 34 gün sonra 18 Ağustos 2020’de hastanede hayatını kaybeden İpek Er, bıraktığı mektupta, Siirt’te görevli jandarma Musa O.’nun kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazdı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame, Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. O. hakkında, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanık O.’nun yargılanması sürerken, olayın ardından sosyal medyadan tepki yağdı.

Oyuncu Ezgi Mola da 20 Ağustos 2020’de sosyal medya hesabından Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhanTutuklansin” paylaşımında bulundu.

O.’nun avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola’nın paylaşımı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Mola hakkında ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘hakaret’ suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. İddianame, Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, Mola hakkında dava açıldı.

Mola, için istenen hapis kararı sosyal medyada gündem oldu. İstenen hapis cezasına tepki gösteren binlerce isim, Musa O.’nun tutuksuz yargılandığına dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fazıl Say, Hadise, Hazal Kaya ve İbrahim Selim  #EzgiMolaYalnızDeğildir etiketinde tepkilerini dile getirdi. #EzgiMolaYalnızDeğildir etiketi TT listesine girdi.

  • Etiketler