Erkek Şiddeti Mayıs 2020

Ege Öztokat
Facebook Twitter Google

Erkekler Mayıs 2020’de en az 19 kadını, bir kız çocuğunu ve kadınların yanlarında bulunan beş erkeği öldürdü.  Mayıs’ta en az 46 kadına şiddet uyguladı, bir çocuğu öldürdü. Sekiz çocuğu istismar eden erkekler, en az sekiz kadını taciz etti. Erkekler iki kadını da seks işçiliğine zorladı.

2 Mayıs

Cinayet

Rize’de H.D. isimli erkek arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı köy muhtarı Osman D.’yi (51), karısı Bahriye D.’yi (50) ve akrabaları Şerife D.’yi tabancayla ateş ederek öldürdü. Jandarma olay yerinden kaçan erkeği aramaya başladı. Erkek 300 metre uzakta ölü bulundu, intihar ettiği iddia edildi. Bahriye D. ve Osman D. olay yerinde, Şerife D. ise ağır yaralı kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama

Mersin’de bir erkek trafikte tartıştığı üç kadını sopayla darp etti. Yolun ortasında arabadan inerek kadınlara saldıran erkek, çevredekiler tepki gösterince aracına binerek olay yerinden kaçtı. Hastaneye kaldırılan kadınlar erkekten şikayetçi oldu.

3 Mayıs

Şiddet / Yaralama

Antalya’da E.Ş. (27) isimli erkek, karısı R.Ç.’yi (19) darp etti ve 4 aylık oğlunu kaçırdı, bıçakla çocuğun boğazını kesmeye teşebbüs etti. Polis memurları erkeği ateş ederek durdurdu. E.Ş. hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İstanbul’da A.Ö. isimli kadın, kocası A.K.’nin kendisini tehdit ettiğini ve kendisine şiddet uyguladığını söyledi. Kadın 1 aylık tedbir kararı aldırdı.

4 Mayıs

Şüpheli Ölüm

Muğla’da Gülşen P. (61) isimli kadın evinde ölü bulundu. Komşusunun balkonda bulduğu kadının cenazesi Muğla Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Trabzon’da M.Ç. (52) isimli kadın oturduğu apartmandan düşerek öldü. Kadının intihar ettiği ve psikolojik sorunları olduğu iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Çorum’da Ü.K. (78) isimli erkek, karısı H.K.’yi (76) darp etti ve zorla evden çıkardı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kadını huzurevine yerleştirdi ve bakım altına aldı. Ü.K. hakkında soruşturma başlatıldı.

Taciz

Bursa’da yurtdışından döndüğü için koronavirüs tedbirleri kapsamında KYK yurdunda karantinaya alınan A.A. isimli kadın karşı odasındaki erkeğin kendisini taciz ettiğini açıkladı. Kadın tacizi bildirdiği polisin kendisine “Karantina bitince şikayet edebilirsin” dediğini aktardı. A.A. erkeğin şikayet ettiğini öğrenince kendisini sözlü taciz ettiğini, bağırarak küfür ettiğini söyledi. Basına konuşan yurt müdürü erkek “Her kapının kilidi var onlara da söyledik kapınızı kilitleyin odanızda oturun diye” dedi.

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da M.S. isimli kadın, kocasının kendisini darp ve tehdit ederek arkadaşı olan bir erkekle cinsel birlikteliğe zorladığını iddia etti.

Meşru Müdafaa

Antalya’da S.İ. (31) isimli kadın eski kocası M.G.’yi (33) bıçaklayarak yaraladı. Gözaltına alınan kadın, erkeğin kendisini darp ettiğini söyledi. Erkek hastaneye kaldırıldı.

5 Mayıs

Cinayet

İstanbul’da L.O. (70) isimli erkek, karısı Zekiye O.’yu (68) evinde bıçaklayarak öldürdü, sonra pencereden atlayarak intihar etti. Zekiye O. ve L.O. olay yerinde öldü. Erkeğin kadını öldürme gerekçesi basına yansımadı.

Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da Figen Y. (23) evinde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edilirken evli olduğu erkeğin “infaz yasası” kapsamında kısa süre önce cezaevinden çıktığı belirtildi.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da S.M. isimli erkeğin sevgilisi S.Y.’yi darp ettiği, kadına fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığı iddia edildi. Kadın şikayetçi oldu.

Seks İşçiliğine Zorlama

Nevşehir’de A.Ş. isimli erkek ve G.G. isimli kadın, 65 yaşın üstünde olduğu belirtilen bir kadını seks işçiliğine zorladı. A.Ş. ve G.G. hakkında adli işlem yapıldı.

Çocuk İstismarı

Çorum’da ilçe müftü yardımcısı F.K. ve müftünün şoförü H.B.A. isimli iki erkek, bir çocuğa 12 yıl boyunca defalarca cinsel istismarda bulundukları için açığa alındılar. 18 yaşındaki K.T.’nin şikayetçi olduğu, soruşturmanın sürdüğü açıklandı.

6 Mayıs

Cinsel Saldırı

Kocaeli’de İ.K.Ş. isimli erkek, eski karısı E.U.’ya (33) cinsel saldırıda bulundu, işkence yaptı ve kadını ölümle tehdit etti. Kadının şikayeti üzerine tutuklanan erkek 3 gün sonra tahliye edildi. İ.K.Ş. hakkında 48 ayrı soruşturma ve dava açıldığı açıklandı.

Çocuk İstismarı

Bartın’da R.Ç. (44) isimli erkek 13 ve 15 yaşlarındaki iki üvey kızına cinsel istismarda bulunduğu için gözaltına alındı. Çocukların annesinin şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek “tecavüz, cinsel istismar ve aile yakınlarına kötü muamele” suçlarından tutuklandı.

7 Mayıs

Şüpheli Ölüm

Denizli’de Neslihan D. (61) isimli kadın komşu apartmanın bahçesinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı, kadının ölüm nedeni için otopsi yapılacağını bildirdi.

Tokat’ta bir haftadır kayıp olarak aranan Alzheimer hastası Ayşe S. (53) isimli kadın ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Kütahya’da H.H.D. (48) isimli erkek hakkında karısı Ç.D.’yi (34) darp ettiği için uzaklaştırma kararı verildi. Erkek kararı ihlal ederek kadının evine gitti, özel eşyalarını aldığını iddia eden erkeğin valizinden çok sayıda tabanca, mermi, bıçak ve satır çıktı. Erkek gözaltına alındı.

Taciz

Dersim’de market zincirinde şube müdürü Y.K. isimli erkek markette çalışan kadına cinsel tacizde bulundu. Yönetim erkek hakkında işlem yapmadı, erkeği başka şubede görevlendirdi.

8 Mayıs

Cinayet

Sivas’ta F.A. (65) isimli erkek karısı Münevver A.’yı (59) evde tartıştıkları sırada tabancayla vurarak öldürdü. Tartışmanın sebebinin kıskançlık olduğu iddia edildi. Münevver A. olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan F.A. sonra polis tarafından gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Van’da Ceren A. isimli kadın evinde başından silahla vurulmuş olarak ölü bulundu. Ölüm sebebinin intihar mı cinayet mi olduğu basına yansımadı.

Mersin’de Leyla K. (65) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da 13 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen, yaşları 18’den küçük olan 3 oğlan çocuğu gözaltına alındı. Oğlan çocuklarının kız çocuğunu zorla arabaya bindirmeye çalıştığı, çevredekilerin müdahale ettiği açıklandı.

9 Mayıs

Cinayet

Erzurum’da M.T. (42) isimli erkek 2 ay önce ayrıldığı karısının kardeşi Hülya Ö.’yü (29) ve kocası Fatih Ö.’yü tabancayla vurarak öldürdü. Fatih Ö. olay yerinde ölürken Hülya Ö. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. M.T.’nin eski karısı F.Ç. kocasının kendisini “Eniştesinin esprisine güldüğü için kıskandığını ve herkesi ölümle tehdit ettiğini” söyledi. M.T. cinayetleri telefonla F.Ç.’ye dinletti, sonra kadına “kan parası” diyerek 32 bin lira yolladı. F.Ç. erkeğin tehditleri nedeniyle savcılığa başvurduğunu, önceden uzman çavuş olduğunu ve bir kadın çalışanı taciz ettiği için ihraç edildiğini söyledi.

Şiddet / Yaralama

Isparta’da M.A.Ü. isimli erkek, karısı M.Ü.’yü (38) boşanma davasından vazgeçmediği için darp etti ve kadının yüzünü, kolunu ve elinin bir kısmını kezzapla yaktı. Hastaneye kaldırılan kadın tedaviye alındı. Erkek gözaltına alındı, sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Konya’da karısı F.A.’yı darp eden imam hatibi erkek F.A. hakkında “eşi kasten yaralama” suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 24 Ekim 2019’da gerçekleşen olay erkek TRT’de “Kuran okuma yarışması”na çıkarıldığı ve birinci olduğu için 9 Mayıs’ta basına yansıdı.

10 Mayıs

Tehdit

Eskişehir’de bir erkek M.A. isimli kadını sosyal medya üzerinden bir ay boyunca ölüm ve cinsel şiddetle tehdit etti. Olay M.A. sosyal medyada yardım istediği için 10 Mayıs’ta basına yansıdı.

11 Mayıs

Şüpheli Ölüm

Ankara’da Kamile Ç. (60) ormanlık alanda ölü bulundu. Kadını bir ayının öldürdüğü iddia edildi. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.

Hatay’da Feride D. isimli kadın ve birlikte yaşadığı A.A.S. (33) isimli erkek evlerinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Sakarya’da S.A. isimli erkek, karısı E.A.’yı evde bıçaklayarak yaraladı. E.A. hastaneye kaldırıldı, S.A. gözaltına alındı. Erkeğin kadını yaraladığı tartışmanın içeriği basına yansımadı.

İstanbul’da F.S. isimli erkeğin Ö.Ö. isimli kadını iki gün boyunca zorla evde alıkoyduğu ve darp ettiği, kadın kaçınca işyeri olan güzellik salonunu kurşunladığı iddia edildi. Polisin yakaladığı F.S.’ye “ev hapsi” cezası verildi.

Taciz

Sosyal medyada bir erkek S.C. isimli kadını taciz etti. Kadın şikayetçi oldu.

Meşru Müdafaa

Adana’da G.A. (28) isimli kadın kendisini tabancayla tehdit eden, kocası olan eski uzman çavuş C.A.’yı (48) tabancayla yaraladı. Kadının göğsünden vurduğu erkek hastaneye kaldırıldı. G.A. polis ekiplerine teslim oldu. Kadın ifadesinde erkek anneler gününü kutlamadığı için aralarında tartışma çıktığını, erkeğin bu tartışma sırasında kendisine silah çektiğini söyledi. G.A., erkeğin bir süre sonra elinden bıraktığı silahı aldı, erkek silahı almak üzere üstüne hamle yaptı. Kadın bu sırada “silahın ateş aldığını” iddia etti.

12 Mayıs

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da M.B. isimli erkek iki yıl boyunca karısı S.B.’ye şiddet uyguladı ve hakaret etti. Kadını boşanma davası açtığı için ölümle tehdit etmeye başladı. Olay, kadın kocasının kendisine “Boşandığın gün seni mezara sokacağım” dediğini söyleyerek yardım isteyince basına yansıdı. Hakkında 10 şikayet dilekçesi olduğunu, boşanma ve uzaklaştırma davalarında sonuç alamadığını, savcının kendisine “Ben mi seni koruyacağım git derdini basına anlat” dediğini söyledi.

Sakarya’da bir erkek karısını bıçaklayarak yaraladı. Erkeğin ve kadının isimleri basına yansımadı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Balıkesir’de Murat G. isimli erkek, yengesi N.G.’yi (48) ve kendi erkek kardeşi M.G.’yi (49) aralarında çıkan tartışmada silahla vurdu. T.D. (19) ve M.D. ise Murat G.’yi vurdu, erkek hayatını kaybetti. N.G.’nin ağır yaralı hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

13 Mayıs

Geçmişte işlenen cinayet

İstanbul’da İran vatandaşı M.K. (35), karısının annesi Fatemeh A. (64) ve babası Siavash Galeh B.’yi (71) öldürdü, cesetlerini 3 ay boyunca buzdolabında sakladı. 13 Mayıs’ta İran Konsolosluğu’na giderek iki kişiyi öldürdüğünü itiraf etti, polis ekipleri cesetleri M.K.’nin evinde derin dondurucuda parçalanmış şekilde buldu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da E.Y. (32) isimli erkek ve akrabaları, E.Y.’nin karısı C.Y.’yi (26) boşanmak istediği için kaçırdı ve darp etti. E.Y. ve erkek kardeşi A.Y., amcası S.Y. ve kardeşi olan D.Y. isimli kadın, minibüsle sokakta annesiyle yürüyen C.Y.’nin yolunu kesti. Kadının annesi R.A.’ya biber gazı sıktılar. C.Y.’yi zorla minibüse bindirerek ormanlık bir alanda götürdüler ve sandalyeye bağlayarak işkence yaptılar. C.Y. dört kişinin kendisini bayılana kadar darp ettiklerini söyleyerek şikayetçi oldu.

Taciz

Ankara’da O.A. isimli öğretim üyesi videolu görüşme sistemi üzerinden öğrencilerle yaptığı konferansta yayında olmadığını düşündüğü sırada “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece” diyerek kadın öğrencileri taciz etti. Erkek dekanlık görevinden istifa etti.

14 Mayıs

Şüpheli Ölüm

Ağrı’da Ceylan A. (25) isimli kadın evinde ölü bulundu. Önce asılı şekilde bulunan kadının intihar ettiği iddia edildi. Kadının üç gün önce kocasının ve babasının kendisine sistematik şiddet uyguladığını söyleyerek karakola şikayette bulunduğu, koruma tedbiri uygulanmadan eve gönderildiği açıklandı. Ceylan A.’nın ailesi kadını kocasının ailesinin öldürdüğünü, kadının bedeninde darp izleri olduğunu ve ailenin kadına sistematik şiddet uyguladığını söyledi.

Sakarya’da Gülay B. (35) isimli kadın viyadükten düşerek öldü. Olay yerinde ölen kadının intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de G.G. isimli erkek karısı A.H.’yi darp etti. Kadının şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da 3 erkek parkta bisikletle gezen H.Ş. (12) isimli kız çocuğunu taciz etti. A.K., M.A. ve İ.A. isimli erkekler gözaltına alındı, ertesi gün serbest bırakıldılar.

15 Mayıs

Cinayet

Aksaray’da H.B. isimli erkek boşanma aşamasında olduğu karısı Selda B.’yi (23) boğazından ve vücudunun dört farklı yerinen bıçaklayarak öldürdü. Kadını iki çocuğunun önünde öldürdüğü bildirilen erkek olay yerinden kaçtı. H.B. ertesi gün polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. İfadesinde kadının kendisini aldattığını, bu yüzden cinayet işlediğini söyledi.

Şüpheli Ölüm

Batman’da Neslihan Ç. (20) ailesiyle yaşadığı evde ölü bulundu. Ateşli silahla vurularak ölen kadının intihar ettiği iddia edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Sakarya’da H.D. isimli kadın eski kocasının kendisini tehdit ve darp ettiğini söyleyerek yardım istedi. Kadının erkekten kaçarak Sakarya’ya yerleştiği açıklandı. Erkeğin ismi ve olayın yaşandığı şehir basına yansımadı.

Taciz

B.Ö. isimli erkek İzmir’de yaşayan G.T. isimli kadına şantaj yaparak götürdüğü otelde tecavüz etti ve kadını ölümle tehdit etti. G.T.’nin Mayıs ayındaki şikayetinden sonra, erkeğin en az 42 kadını daha taciz ve tehdit ettiği ortaya çıktı. Erkek hakkında Mersin, İzmir, Konya, İstanbul, Samsun, Antalya ve Muğla’da savcılıklara suç duyuruları yapıldığı ve erkeğe birden çok dava açıldığı ortaya çıktı. Erkek 2018’de İstanbul’da M.S. ve S.G. isimli iki kadını sosyal medya üzerinden taciz ve tehdit ettiği için “tehdit”, “şantaj” ve “kişisel verilerin ele geçirilmesi” suçlarından yargılanıyor. B.Ö. aynı zamanda R.R.K. (24) ve F.A.’ya (23) sosyal medya hesaplarını hackleyerek ulaştığı bilgilerle şantaj yaptı. G.K. (40) isimli kadına şantaj yaptı. Ancak olayların bir kısmı ile ilgili başlatılan soruşturmalarda delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verildi. B.Ö., M.S. isimli kadının şikayeti üzerine Muğla’da açılan davada M.S.’nin avukatı olan S.D.Ç. isimli erkeği de ölümle tehdit etti ve hakkında dava açan savılar hakkında şikayette bulundu.

16 Mayıs

Faili Belirlenmemiş Cinayet

Şırnak’ta kimliği belirlenmemiş kişi ya da kişiler Canan N.’yi (25) öldürdü. Cinayet aleti ve yeri basına yansımadı. Canan N.’nin kocasının kardeşleri Y.N. ve N.N. gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da D.B. isimli erkek sokakta karısı Ö.B.’yi bıçakladı. İçeriği basına yansımayan tartışmada erkek bıçakla peşinden koştuğu kadını ağır yaraladı. D.B. kadına yardımcı olmaya çalışan iki erkeği de bıçakla yaraladı, çevredekilerin kadına ilkyardımda bulunmalarına izin vermedi. Polis ekipleri gelince olay yerinden kaçan D.B. sonradan yakalandı ve gözaltına alındı. Kadın hastaneye kaldırıldı. D.B.’nin tehdit ve yaralama gibi 5 ayrı suçtan kaydı bulunduğu tespit edildi.

Adana’da H.G. (40) isimli erkek boşanma aşamasında olduğu karısı D.G.’yi evinde iki çocuğunun önünde sırtından bıçaklayarak ağır yaraladı. D.G. hastaneye kaldırıldı, H.G. gözaltına alındı. H.G. tartıştığı kadının kendi kendini sırtından bıçakladığını iddia etti.

Zonguldak’ta A.B. isimli erkek sevgilisi olan kadının evine giderek levye ile camlarını kırdı. Çevredekilerin tepkisi üzerine olay yerinden kaçtı, polis erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

Rize’de H.K. isimli erkek ve karısı Ş.K., akrabaları ve komşuları olan H.N.K. isimli kadını sokaktaki yavru köpeklere baktığı için darp etti.

Tehdit

Sosyal medyada K.G. isimli cami dernek başkanı erkek, politikacı C.K., gazeteci N.M., oyuncu B.L., avukat F.A.’nın dahil olduğu bir grup kadını cinsel şiddetle ve ölümle tehdit etti. Erkek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarından şikayet edildi.

Çocuk İstismarı

Sinop’ta 13 yaşındaki kızı Ö.N.T.’ye tecavüz eden Ö.T. (50) isimli erkek, tecavüz sonucu çocuğun iki yıl arayla ikinci kez hamile kalması üzerine tutuklandı. 11 yaşında hamile kalan kız çocuğu doğum yapmıştı. Ö.N.T. 13 yaşında tekrar hamile kaldığında kendine tecavüz eden kişiyi tanımadığını söyledi. Sosyal Hizmetler tarafından Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirildi. İki bebeğin DNA testleri kız çocuğunun babası Ö.T. ile uyuştu. Ö.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

17 Mayıs

Cinayet

Çanakkale’de A.K. isimli erkek boşanma aşamasında olduğu Fatma K. (44) isimli kadını akşam işten eve döndüğü sırada 19 yaşındaki kızının önünde bıçaklayarak öldürdü. Kadını evin sokağında bekleyen erkek kadının önünü keserek onunla tartışmaya başladı. Kadını bıçakladıktan sonra olay yerinden kaçan A.K. jandarma tarafından kadına saldırdığı bıçakla yakalanarak gözaltına alındı. İfadesinin ardından mahkemeye sevk edilen A.K. tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Mehtap G. (39) evinin bulunduğu 6. kattan düşerek öldü. Görgü tanıkları kadının düşerken yandığını, alevler içinde olduğunu iddia etti. Kadının vücudunda yanıklar olduğu kaydedildi. Hayatını kaybeden kadının düşme ya da üstünün tutuşma sebebi basına yansımadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. Kadının kocasının ve iki çocuğunun olay anında evde olduğu iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Urfa’da M.Y.B. isimli erkek S.D. isimli kadına sistematik sözlü ve fiziksel şiddet uyguladı. Kadın emniyete çok sayıda başvuruda bulundu. Olay, kadın sosyal medyada yetkililerden yardım istediği için 17 Mayıs’ta basına yansıdı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da Türkiye vatandaşı olmayan bir grup erkek 7-8 yaşlarında olduğu iddia edilen bir kız çocuğunu taciz etti. Çocuğun ailesi ve erkekler kavga etti. Polis kavga eden bazı kişileri gözaltına aldı.

18 Mayıs

Cinayet

İstanbul’da Ş.U. isimli erkek Gül K. (40) isimli kadını öldürdü. Ş.U.’nun Gül K.’yi taciz ettiği, Gül K.’nin kocası Y.K.’nin sokakta Ş.U. ile kavga ettiği, Ş.U.’nun da bu sırada kadını tabancayla vurduğu iddia edildi. Ş.U. olay yerinden kaçtı, hastaneye kaldırılan kadın müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Sonra yakalanarak gözaltına alınan Ş.U., kadınla ilişkisi olduğunu, kadın ve kocasının pompalı tüfekle evine geldiğini ve bu yüzden kavga çıktığını iddia etti.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da bir sitenin bahçesinde yeni doğmuş bir bebek ölü bulundu. Olayla ilgili detaylar, bebeğin yaşı ya da cinsiyeti basına yansımadı.

Meşru Müdafaa

Malatya’da F.K. (30) isimli kadın kendisine şiddet uyguladığını söylediği kocası K.K.’yi (33) evde bıçakladı. Yaralanan erkek hastanede hayatını kaybetti. Gözaltına alınan F.K. ifadesinde erkeği kendisini darp ettiği sırada mutfaktan aldığı bıçakla yaraladığını söyledi. Kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi.

19 Mayıs

Şüpheli Ölüm

Ağrı’da Pakize Ö. (23) isimli kadın ölü bulundu. Kadının ölmeden önce kocasıyla kavga ettiği ortaya çıktı. Kadının ailesi kocasının Pakize Ö.’ye sistematik şiddet uyguladığını söyledi.

Ordu’da önceki gün ailesinin kayıp bildirdiği Pınar S.’nin (28) cansız bedeni ırmakta bulundu. Kadının ırmak kenarına giderken birlikte görüldüğü 5 erkek gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da A.A. isimli erkek dini nikahlı karısı H.K.’yi içeriği basına yansımayan bir tartışma sırasında yüzünden pompalı tüfekle vurdu. A.A. hastaneye kaldırıldı, polis olay yerinden kaçan erkeği bulmak için çalışma başlattı.

20 Mayıs

Cinayet

Kars’ta E.Y. isimli erkek, Sema A. (35) isimli kadını öldürdü. E.Y.’nin ailesi ve Sema A.’nın ailesi arasında arazileri hakkında bir anlaşmazlıktan çıkan kavgada E.Y. kadına ateş etti. Ağır yaralı hastaneye kaldırılan Sema A. hayatını kaybetti. Jandarma olay yerinden kaçan erkeği yakalayarak gözaltına aldı. Erkek ertesi gün “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Diyarbakır’da M.B. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu sağlık çalışanı karısı M.B.’ye çalıştığı hastanede fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladı. Hakkında basın açıklaması yapılan olay 20 Mayıs’ta basına yansıdı. M.B.’nin iş yeri değiştirme talebinin reddedildiği ifade edildi.

Bursa’da S.Ç. isimli erkek Rusya vatandaşı karısı T.Ç.’yi kendisinden boşanmak istediği için bıçakladı. Erkek apartman girişinde beklediği kadına evine girmek istediği sırada üzerinde taşıdığı bıçakla saldırdı. Olay yerine giden emniyet ekipleri o sırada kadına saldırmaya devam eden erkeği durdurarak gözaltına aldı. Kadın hastaneye kaldırıldı. 2018’in Mayıs ayında da S.Ç. hakkında T.Ç.’ye şiddet uyguladığı için uzaklaştırma kararı verilmişti. T.Ç. boşanma davası açtıktan sonra 31 Mayıs 2018’de binanın bacasına bağladığı halatla evin balkonuna girmeye çalışırken düşerek yaralanmıştı.

21 Mayıs

Çocuk cinayeti

Manisa’da Ş.Ş. isimli erkek 17 yaşındaki Ceren K. isimli kız çocuğunu benzin istasyonunda pompalı tüfekle öldürdü. Ş.Ş. motosiklet ile benzin istasyonuna gelerek uzaktan pompalı tüfekle kız çocuğuna üç el ateş etti. Çocuk olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan Ş.Ş.’nin kimliği görüntü kayıtlarından ertesi gün tespit edildi. Polis erkeği yakalamak için çalışma başlattı. Polis ekipleri basına Ş.Ş. ile Ceren K. arasında bir bağlantı olmadığını açıkladı Ş.Ş. ifadesinde Ceren K.’yi ayrıldığı kadına benzettiğini, eski sevgilisini öldürmek isterken “yanlışlıkla” Ceren K.’yi öldürdüğünü söyledi.

Şüpheli Ölüm

Isparta’da R.Y. isimli erkek, seks işçisi Canan B. ile arabasında kavga ederken araba baraja düştü. R.Y. sağ olarak çıktı, Canan B. boğularak hayatını kaybetti.

Denizli’de bir kadın 7. kattaki evinden düşerek öldü. İsmi basına yansımayan kadının intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Niğde’de G.Y. isimli erkek, eski sevgilisi olan A.Y. isimli kadını sokakta pompalı tüfekle vurdu. G.Y., A.Y.’yi evinin önünde arabasını park ederken vurdu. G.Y. olay yerinden kaçtı, sonradan polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ağır yaralanan A.Y. hastaneye kaldırıldı.

Karaman’da bir erkek, annesi E.P.’yi (48) darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı. Oğlu polis tarafından gözaltına alındı.

22 Mayıs

Şüpheli Ölüm

Antalya’da 50 yaşındaki Avusturya vatandaşı kadın ve 70 yaşındaki Almanya vatandaşı erkek evlerinde ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Urfa’da M.Y.B. isimli erkek birlikte yaşadığı sevgilisi S.T. isimli kadına birçok kez şiddet uyguladı ve kadını ölümle tehdit etti. M.Y.B.’den 11 kez şikayetçi olan S.T., verilen uzaklaştırma kararına rağmen erkeğin kendisini taciz etmeye devam ettiğini söyleyerek yardım istedi, kendisini oğluna zarar vermekle de tehdit ettiğini söyledi. M.Y.B. aynı zamanda kadının maddi birikimine el koydu, kadın adına 55 bin TL kredi çekti, şikayetten vazgeçmesi için sürekli ısrar etti, uzaklaştırma kararlarını sürekli ihlal etti ve zorla evine girdi.

Karaman’da F.T. (25) isimli erkek, annesi E.P.’yi, ismi basına yansımayan teyzesini ve babası M.D.’yi evlerinde darp etti. Erkeğin “psikolojik rahatsızlığı” olduğu iddia edildi.

İstanbul’da Azerbaycan vatandaşı G.M. isimli kadın, sevgilisi T.T. hakkında kendisini darp ettiğini ve tehdit ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu. T.T. hakkında bir ay uzaklaştırma kararı verilmişti, uzaklaştırma süresinin bittiği gün kadının evine giderek tekrar tehdit etti.

23 Mayıs

Cinayet

Ankara’da V.T. (51) isimli erkek sokakta birlikte yürüdüğü karısı Selma T.’yi silahla boynundan vurarak öldürdü. Polis gömleği giyen erkek kadını vurduktan sonra kendisine müdahale etmeye çalışan mahalle bekçilerine ateş ederek kaçtı, yakalanacağını anlayınca intihar teşebbüsünde bulundu. Erkeğin kadını öldürme gerekçesi basına yansımadı.

Isparta’da R.A. (44) isimli erkek evde tartıştığı annesi Seher A.’yı (71) ve babası Nizamettin A.’yı (79) bıçaklayarak öldürdü. Erkeğin babasıyla tartıştığı kavganın içeriğinin kimin ekmek almaya gideceği olduğu iddia edildi. Erkek polise teslim olduktan sonra gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da 4 erkek, Y.Ö.D. (22) isimli kadını alıkoydu, kadını şantajla seks işçiliğine zorlamaya teşebbüs etti. Kadın kaçarak akaryakıt istasyonundaki market görevlisinden polisi aramasını istedi. Polis kadını koruma altına aldı. A.H., R.T., M.T., V.K. gözaltına alındı. Y.Ö.D. erkeklerin A.S.K. ve B.S. isimli iki erkekten uyuşturucu madde aldığını, kadına rızası dışında maddeyi içirmeyi ve çıplak görüntüsünü çekerek şantajla seks işçiliğine zorlamayı planladıklarını duyduğunu söyledi.

Kırıkkale’de bir hasta yakını, bir kadın ve bir erkek doktoru darp etti. İki doktor emniyete giderek şikayetçi oldu.

24 Mayıs

Cinayet

Muğla’da erkek boksör S.A.K. (26) birlikte yaşadığı sevgilisi Zeynep Ş.’yi (25) kıskandığı ve kendisinden ayrılmak istediği için evde darp ederek ve göğsünden bıçaklayarak öldürdü. Sonra bıçakla kendine de zarar veren erkek polisi arayarak teslim oldu, tedavisinden sonra gözaltına alınmak üzere hastaneye kaldırıldı. Erkeğin kadını iki hafta önce de darp ettiği açıklandı. Kadının hastaneye kaldırıldığı, polise şikayetçi olarak uzaklaştırma kararı aldırdığını ama ertesi gün kararı kaldırttığı ortaya çıktı. Erkeğin içinde kasten yaralama ve cinsel saldırı da olan 14 ayrı suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Şüpheli Ölüm

Sakarya’da Türkiye vatandaşı olmayan A.H. isimli kadın evinde ölü bulundu. Boynundan asılı bulunduğu açıklanan kadının intihar ettiği iddia edildi.

Taciz

İstanbul’da C.Ç. isimli erkek yolda yürüyen kadınları arabasıyla yaklaşarak sözlü taciz etti. İki kadın karakola giderek şikayetçi oldu.

25 Mayıs

Cinayet

Bartın’da M.G. isimli erkek, komşuları Selda G. (45) isimli kadını ve kadının kocasının babası olan Celal G.’yi (67) evlerinde av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Erkek Selda G.’nin kocası B.G.’yi (46) ve olaya müdahale etmeye çalışan D.G. (60) isimli kadını da vurdu. Komşularına gece lambaları söndürmedikleri için saldıran M.G., sonra tüfekle kendini de vurdu.

Edirne’de Fatma G. (61) kayıp bildirildikten üç gün sonra boğazı kesilerek öldürülmüş olarak bulundu. Cinayetle ilgili oğlu A.G., komşuları E.A. isimli erkek ve J.A. isimli kadın tutuklandı. J.A. ifadesinde, A.G.’nin annesini ormanlık alanda kafasında taşla vurarak öldürdüğünü, cesedi sürükleyerek kanala attıklarını söyledi. J.A. erkeğe kendilerini bıçakla tehdit ettiği için yardım ettiklerini iddia etti. A.G. annesinin cinayetinden J.A.’nın sorumlu olduğunu iddia etti.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da K.A. (33) isimli erkek, karısını darp etti. Polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan erkeğin karısına şiddet uyguladığı için “basit yaralama” suçundan kaydı bulunduğu açıklandı. Erkek ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Tehdit

Sakarya’da kızına cinsel istismarda bulunan erkek 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldıktan sonra dosyası istinafa gidince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan erkek, kız çocuklarını, karısını ve damadını tekrar ölümle tehdit etmeye başladı.

Çocuk İstismarı

İzmir’de A.D. (19) ve Y.A. (19) isimli iki erkek 17 yaşındaki S.K. isimli kız çocuğunu inşaat alanında taciz etti, sonra da çocuğun cep telefonunu gasp ettiler. İki erkek polis ekipleri tarafından gözaltına alındı ve işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

26 Mayıs

Şüpheli Ölüm

Ağrı’da Güzel K. isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi, olay sonrası kocası ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de Y.Ç. isimli erkek evde karısı H.İ.Ç.’yi darp etti. Kadın şikayetçi oldu.

Kütahya’da mahalle muhtarı erkeğin hamile bir kadını darp ettiği iddia edildi. Kadının yakınları erkeğe saldırdı. Kadın ve erkek hastaneye kaldırıldı, polis erkeği gözaltına aldı. Erkek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Burdur’da A.U. isimli erkek, komşusu N.A. isimli kadını darp etti. Hastaneye kaldırılan kadın şikayetçi olduğunu, erkeğin mahalle bekçisi olduğunu açıkladı. Bekçi görevden uzaklaştırıldı, hakkında soruşturma başlatıldı.

27 Mayıs

Şüpheli Ölüm

Urfa’da Hüsne U. (60) isimli kadın bir apartmanın bahçesinde ölü bulundu. Kadının Alzheimer hastası olduğu, bir aydır kayıp olarak arandığı açıklandı.

Şiddet / Yaralama

Konya’da T.G. (37) isimli erkek “kasten yaralama” ve “tehdit” suçlarından bulunduğu cezaevinden izinli çıkarak boşanma aşamasında olduğu Ö.T.G. isimli kadını sokakta pompalı tüfekle bacaklarından vurarak yaraladı. Erkek olay yerinden kaçtı, üç gün sonra yakalanarak gözaltına alındı. Ö.T.G.’nin olay sırasında kendisini ölümle tehdit eden kocasını şikayet etmek için polis merkezine gittiği öğrenildi. Kadının Mart ayında koruma kararı çıkarttığı, kararın Haziran ayı sonuna kadar geçerli olduğu belirtildi.

Adana’da B.G. (25) isimli erkek, karısı K.G.’yi (21) darp etti, bıçakla rehin aldı. Kadın, B.G.’nin aynı zamanda komşuları olan babası S.G. (45) ve abisi F.G.’den (28) yardım istedi. İki erkek kendisine müdahale edince onları bıçakladı. Olay yerine gelen polis B.G.’yi gözaltına aldı, K.G., S.G. ve F.G. hastaneye kaldırıldı. Erkeğin madde bağımlısı olduğu iddia edildi.

Maraş’ta A.H. (78) isimli erkek, karısı F.H. ile tartıştı, evde av tüfeği ile ateş etmeye başladı. A.H. oğlu G.G.’yi (30) öldürdü, F.H.’yi yaraladı. Olay yerine gelen jandarma erkeği gözaltına aldı. Erkeğin Alzheimer hastası olduğu açıklandı.

Afyon’dada bir erkek H.A. (85) isimli kadının evine gitti. Kadın, erkek su istediği için kapıyı açtı. Erkek zorla içeri girerek kadını darp etti ve parasını gasp ederek olay yerinden kaçtı. Erkeğin yaraladığı kadın hastaneye kaldırıldı.

28 Mayıs

Cinayet

Manisa’da Y.A. (25) isimli erkek, sevgilisi Gülnur K.’yi (22) sabah işe giderken sokakta pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Erkeğin beş el ateş ettiği kadın olay yerinde öldü. Y.A. olay yerine gelen polislere suç aleti olan tüfekle teslim oldu. Gözaltına alınan Y.A. kadının kendisini aldattığını, kadını bu yüzden öldürdüğünü iddia etti.

Şiddet / Yaralama

Aydın’da S.G. isimli erkek, işe giden P.Y. (40) isimli kadını sokakta darp ve taciz etti. P.Y. hastaneye kaldırıldı. Olay yerinden kaçan S.G.’nin kimliği kamera kayıtları aracılığıyla tespit edildi. Erkek kısa süre sonra yakalanarak tutuklandı. S.G.’nin cinsel taciz suçundan sabıkası olduğu kaydedildi.

Adana’da S.Ç. (75) isimli kadın, iki oğlu ve onların karısı olan iki kadının kendisini darp ettiğini söyleyerek suç duyurusunda bulundu.

B. rumuzuyla 28 Mayıs’ta BBC Türkçe’ye röportaj veren kadın eski sevgilisi olan erkeğin kendini darp ettiğini, sonra da uzun süre internet üzerinden de hakaret, iftira ve tehdit ettiğini söyledi.

Taciz

Bir erkek, E.E. isimli sunucu kadını sosyal medya üzerinden tehdit etti. E.E.’nin şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

29 Mayıs

Cinayet

Rize’de H.Ç. (53) isimli erkek, karısı Rukiye Ç.’yi (52) bıçaklayarak öldürdü. Erkeğin kadını öldürdüğü tartışmanın konusunun gelirlerinin harcanması hakkında olduğu aktarıldı. Erkeğin üç kez bıçakladığı Rukiye Ç. hastaneye kaldırıldı, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Jandarmaya teslim olan H.Ç. gözaltına alındı. H.Ç.’nin kadını öldürmeden önce kadının kazandığı parayı gasp ettiği iddia edildi.

Diyarbakır’da bir kişi Nurcan P. isimli kadını üç gün önce taşındığı evinde tabancayla vurarak öldürdü. Gece evde kavga sesleri duyan komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri ağır yaralanan kadını hastaneye kaldırdı, kadın müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Görgü tanıkları olay yerinden kaçan kişinin “infaz yasasından” yararlanarak kısa süre önce şartlı tahliye olan kocası H.P. olduğunu iddia etti. Mahallede yaşayan kişiler H.P.’nin birkaç kişi ile birlikte olaydan kısa bir süre önce kadının evine gittiğini söyledi. Polis saklanan H.P.’yi yakalayarak gözaltına aldı. H.P.’nin Nurcan P.’yi ve semtinde yaşayan çok sayıda yakını seks işçiliğine zorladığı da iddia edildi.

Şüpheli Ölüm

Urfa’da G.T. (30) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Tehdit

Adana’da Ş.K. (31) isimli kadın, ayrıldığı dini nikahlı kocası K.K. (39) kendisini ölümle tehdit ettiği için yardım istedi. Kadın, erkekten ayrılma sebebinin de kendisine şiddet uygulaması olduğunu söyledi. Erkeğin kendisini 6 yıldır tehdit ettiğini, polise yaptığı başvurulardan sonuç alamadığını açıkladı. Erkek hakkında birden çok uzaklaştırma kararı çıktı, ancak erkek kadını tehdit etmeye devam etti. K.K. kadını darp ettiğinde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

30 Mayıs

Kayıp

Denizli’de A.Ç. (27) isimli kadın, kızı A.Ç. (5) ve oğlu İ.E.Ç. (2) kayıp bildirildi. A.Ç.’nin 8 Mayıs gecesi kocası ile kavga ettikten sonra kaybolduğu açıklandı. Kadının kardeşi, kocasının A.Ç.’ye sistematik şiddet uyguladığını, kadının bir buçuk ay sığınma evinde kaldığını söyledi.

31 Mayıs

Cinayet

Mersin’de sokakta karşılaşan A.C.E., A.Ö. ve B.Ş. (24) kavga ederek birbirlerine ateş etmeye başladı. Erkeklerden biri mermisinin sekmesiyle olay sırasında yakında park halinde olan bir aracın içinde oturan Sevilay A. (55) isimli kadını yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama

Aydın’da Ç.D. isimli erkek kızı P.D.’yi, kendisini durdurmaya çalışan karısı H.D.’yi ve annesi P.D.’yi bıçaklayarak yaraladı. Alkollü olduğu için yanlışlıkla kendini de yaraladığı iddia edilen erkek gözaltına alındı. Üç kadın hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İstanbul’da S.K. isimli erkek, karısı E.A.’yı ölümle tehdit etti. S.K. 2018’de kadını dokuz kez bıçaklamış, 4 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Kadın erkeğin hala kendisini tehdit ettiğini, uzaklaştırma kararına uymadığını, evini gözetlediğini ve sürekli kendisini rahatsız ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu.

Tehdit

Ankara’da Y.K. ve Y.S. isimli iki erkek kendilerini polis memuru olarak tanıtarak iki seks işçisi kadını silahla tehdit etti, kadınların cep telefonları ve parasını gasp etti. Erkekler gözaltına alındı, sonra “silahla birden fazla kişi ile konutta yağma” suçundan tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Aydın’da K.D. (25) isimli erkek 13 yaşındaki N.Ö. isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaya teşebbüs etti. Çocuğun akrabaları K.D.’yi durdurdu ve jandarmayı aradı. Jandarma K.D.’yi yakalamak için çalışma başlattı.