Erkek Şiddeti Mart 2020

Evrim Kepenek & Ege Öztokat
Facebook Twitter Google

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler, Mart’ta en az 25 kadını öldürdü.

1 Mart

Cinayet

Ankara’da H.S. (40) isimli erkek bir süredir ayrı yaşadığı karısı Gamze S.’yi (30) evinde pompalı tüfekle öldürdü. H.S. olay yerinen kaçtı ve kendi evine dönerek çocuğunun önünde intihar etti.

Şiddet / Yaralama

Elazığ’da Afganistan vatandaşı bir erkek Afganistan vatandaşı karısını camdan aşağı attı, erkek kardeşini darp etti. Yaralanan kadın ve erkek hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Adapazarı’nda 14 yaşında bir kız çocuğu 29 yaşındaki engelli abisinden kendisine cinsel istismarda bulunduğu için şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma açıldı, çocuğun ailesi erkeğin engelli olduğunu ve kız çocuklarının yalan söylediğini iddia etti.

İstanbul’da bir erkek 9 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla çevredekiler tarafından darp edildi.

14 yaşında bir kız çocuğu karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede doğum yaptı. Çocuğa abisinin tecavüz ettiği ve erkeğin gözaltına alındığı iddia edildi. Olayın yaşandığı şehir basına yansımadı.

2 Mart

Cinayet

Bursa’da H.H. (36) isimli erkek, karısı Ulviye H.’yi (35) 9 bıçaklayarak öldürdü. Kadının 11 yaşındaki kız çocuğu eve gidince annesini buldu ve komşularından yardım istedi. Hastaneye kaldırılan Ulviye H. müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Karakola giden H.H. kadını “şiddetli geçimsizlik yüzünden öldürdüğünü” söyledi.

Şiddet / Yaralama

Elazığ’da O.B. (22) isimli erkek, B.A. isimli kadını bıçakladı, arkadaşı olan M.E. (24) isimli kadını darp etti. Kadınların altın ve kolyelerini gasp ettikten sonra olay yerinde onu bekleyen arkadaşı Ö.B.C. isimli erkek ile kaçan M.E. ertesi gün tutuklandı. Ö.B.C. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Edirne’de A.B. isimli erkek karısı N.B.’yi darp etti. Kadının şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Manisa’da S.K. (24) ve S.K. (37) isimli iki erkek, iki kız çocuğu V.Ç. (12) ve Y.A.’yı (15) kaçırdı ve çocuklara cinsel istismarda bulundu. Erkeklerin çocukları tuttuğu otomobilden silahla ateş edildiği ihbarıyla olay yerine giden polis çocukları buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

3 Mart

Şiddet / Yaralama

Samsun’da R.Ç. (25) isimli erkek, Irak vatandaşı F.M.A. (34) isimli kadını sokakta darp etti. Kadının hamile olduğu bildirildi. R.Ç. 7 Mart’ta yakalandı ve tutuklandı.

İstanbul’da C.Y. isimli erkek oyuncu hakkında kadın hayranı Ç.G.’yi eğlence mekanında taciz ettiği ve darp ettiği şikayetçiyle soruşturma başlatıldı. 22 Kasım’da yaşanan olay basına 3 Mart’ta yansıdı.

Tehdit

İstanbul’da N.S. isimli kadın televizyonda kocasının kendisini darp ettiği ve ölümle tehdit ettiğini açıkladı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antalya’da Türkiye vatandaşı olmayan 11 kadın ve onları seks işçiliğine zorlayan, 3’ü Türkiye vatandaşı olmayan 10 kişi gözaltına alındı.

Kastamonu’da seks işçiliğine “teşvik, aracılık ve zorlama” suçundan 4 kişi gözaltına alındı, 3’ü tutuklandı. Kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

Bursa’da 10 kadını seks işçiliğine zorlayan 13 kişi gözaltına alındı.

4 Mart

Cinayet

Aydın’da S.T. isimli erkek, sevgilisi Hatice Büşra Ç.’yi (28) tabancayla ateş ederek öldürdü, kadının annesi G.Ç.’yi (58) ise ağır yaraladı. Polis memuru olan S.T., polis memuru olan Hatice Büşra Ç.’yi kendisinden ayrıldığı için arabasıyla yolunu keserek öldürdü. S.T. olay yerinde gözaltına alındı, G.Ç. hastaneye kaldırıldı. S.T. ifadesinde “Annesi de beni tanıyordu. Daha önce de ailecek gidip gelmişliğimiz oldu. Yolda karşılaştık. Ancak beni görünce durmak istemediler. Bunun üzerine böyle bir olay yaşandı” dedi.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de Y.Ö. isimli erkek karısı S.Ö.’yü darp etti. Kadının şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Taciz

İstanbul’da bir erkek bir kadını metrobüste taciz etti. Diğer yolcular erkeği darp etti. Kadın şikayetçi olmadı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Adana’da 15 erkek ve 8 kadın, 13 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

5 Mart

Şiddet /Yaralama

İstanbul’da H.K. isimli erkek boşanma aşamasında olduğu karısı M.K.’yi kendisiyle barışmadığı için darp etti, yüzünden ve boğazından bıçakla yaraladı. Kadına metro çıkışında saldıran erkek hakkında uzaklaştırma kararı olduğu da bildirildi. Yaralı hastaneye kaldırılan M.K. erkeğin kendisini önceden tehdit de ettiğini söyledi. H.K. gözaltına alındı.

Edirne’de İ.Ö. isimli erkek karısı N.Ö.’yü darp etti. Kadın şikayetçi oldu.

Taciz

İstanbul’da Fas vatandaşı erkek H.E. (21) sokakta bir kadını fiziksel taciz etti.

Çocuk İstismarı

Sinop’ta erkek lise müdürü B.D. okulda öğrenci olan iki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

6 Mart

Cinayet                                                                                    

Antep’te S.Y. isimli erkek, karısı Maşide Y.’yi (29) bıçaklayarak öldürdü. Çıkma nedeni bilinmeyen tartışmada kadını öldüren erkek cansız bedenin başında beklerken gözaltına alındı.

İstanbul’da Pınar U.B. (32) evinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. İş arkadaşlarının polise haber vermesi üzerine bedeni bulunan kadının kocası ve kocasının babası olayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Kadını kocası E.B.’nin öldürdüğü tespit edildi. Erkek adliyeye sevk edildi.

Şiddet / Yaralama

Kayseri’de K.Ş. (54) isimli erkek, sevgilisi S.Ç.’yi (47) evlilik teklifini reddettiği için silahla ateş ederek yaraladı, sonra intihar etti. Erkeğin astsubay olduğu, sevgilisi kızı Gülay Ş.’yi kendisiyle evlenmek istemediği için öldürdüğünde basına “Kadın cinayetleri bitsin” dediği yansıdı.

İstanbul’da Ş.Ç. isimli erkek kızı S.Ç.’yi (18) başına ateş ederek, karısı Y.Ç.’yi de karnına ve başına ateş ederek yaraladı. Oturduğu binanın girişinde esnaflık yapan bir erkeği de yaralayan S.Ç. havaya ateş ederek olay yerinden kaçtı.

İstanbul’da S.Ö. isimli erkek B.E. (18) isimli kadını ve annesi L.A.’yı (42) işlettikleri markete giderek darp etti. Erkeğin kadınları B.E. kendisine selam vermediği için darp ettiği, kadınlara küfür ettiği iddia edildi. B.E. darp raporu alarak şikayetçi oldu.

Seks İşçiliğine Zorlama

Bursa’da 24 kadını seks işçiliğine zorlayan 14 kişi gözaltına alındı.

Hatay’da Türkiye vatandaşı olmayan 11 kadını seks işçiliğine zorlayan 10 kişi gözaltına alındı.

7 Mart

Cinayet

Denizli’de Ş.A. (42) isimli erkek, karısı Sultan A.’yı (36) evinde uyurken başına baltayla vurarak öldürdü. Erkek Sultan A.’yı öldürdükten sonra kendini asarak intihar etti. Ş.A.’nın kadınla kavga ettiği iddia edildi ancak sebebi basına yansımadı.

Şiddet / Yaralama

Hatay’da bir erkek karısını darp etti. Komşuları olayın görüntülü kaydını aldı ve polis çağırdı.

Taciz

İstanbul’da bir erkek minibüste bir kadını taciz etti. Olay sırasında araçta bulunan diğer kişiler erkeği dışarı çıkardı, polis gözaltına aldı.

8 Mart

Cinayet

Antalya’da Belarus vatandaşı Anastasiya M. 8 Mart akşamı kayıp bildirildi. 15 gün sonra kamera kayıtlarından kadının 8 Mart gecesi arabasına bindiği tespit edilen A.O.Ö. isimli erkek “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Önce kadını tanımadığını iddia eden A.O.Ö. sonra kadını 9 Mart sabahı ölü bulduğunu ve “paniğe kapıldığı için gömdüğünü” söyledi.

Şiddet / Yaralama

Adapazarı’nda A.A. isimli kadın 8 Mart yürüyüşüne giderek oğlunun kendisini 4 gündür darp ettiğini söyledi ve yardım istedi. A.A. Kadın Platformu’nun yardımıyla polise başvurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Van’da bir erkek karısı M.A.’yı darp etti, bıçakla üzerine yürüdü, elmacık ve kaburga kemiklerini kırdı. M.A.’nın şikayeti üzerine erkek gözaltına alındı. M.A. erkek hakkında uzaklaştırma talep etti.

Urfa’da 17 yaşındaki kız çocuğu jandarmaya giderek babasından kendisine, kardeşine ve annesine sistematik olarak şiddet uyguladığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Edirne’de M.M. isimli erkek karısı D.M.’yi darp etti. Kadın şikayetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Trabzon’da F.Y. isimli erkek sevgilisi olan A.Ç. isimli kadını arabasında darp etti. Erkek hakkında 30 gün uzaklaştırma kararı verildi.

Taciz

Adana’da bir hastanede çalışan erkek temizlik işçisi E.B.’nin hemşire kadın Ç.K.’yi taciz ve tehdit ettiği iddia edildi. Hastanede başka taciz ve tecavüz vakaları da olduğu iddia edildi.

İstanbul’da F.Ü. isimli erkek S.M. isimli kadın ve annesinin oturduğu evin bahçesinde girerek mastürbasyon yaptı, 20 gün önce de bahçe kapısını zorladığı ortaya çıktı. S.M. şikayetçi oldu, polis erkeği gözaltına aldı, erkek itiraf ettikten sonra serbest bırakıldı.

Tehdit

Trabzon’da F.D. isimli erkek kendisini aldattığını öğrenince ondan ayrılmak isteyen sevgilisi S.G.’yi ölümle tehdit etti. S.G. suç duyurusunda bulundu, F.D.’ye 30 gün uzaklaştırma verildi, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Antalya’da R.F.T. isimli erkek 14 yaşındaki kız çocuğunu takip ettiği ve asansörde taciz ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

9 Mart

Şüpheli Ölüm

Mardin’de Aygül A. isimli kadın ölü bulundu. Kocası E.B. kadının intihar ettiğini iddia etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mersin’de trans kadın Eda H. evinde ölü bulundu. Arkadaşları cinayetten şüphelendiklerini açıkladı. Yasal süreç basına yansımadı.

Diyarbakır’da Sevgi B. isimli kadın, evinde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de bir erkek eski karısını iş yerine giderek bıçakla rehin aldı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen jandarma 2 saatlik ikna çalışması sonucunda erkeği gözaltına aldı. Kadının ve erkeğin isimleri basına yansımadı.

Antalya’da H.Y. isimli erkek boşanma aşamasında olduğu A.Y.’yi tüfekle bacağından vurdu. A.Y.’nin sağ bacağı diz altından kesildi, H.Y. hakkında dava açıldı. A.Y.’nin H.Y.’yi boşanma davasında kendisini aldattığını kanıtlamak için evine gittiği, erkeğin A.Y. ve erkek kardeşi Y.B.’ye ateş ettiği bildirildi. Olay Antalya Cumhuriyeti Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildiğinde 9 Mart’ta basına yansıdı. H.Y. hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istendi.

Tehdit

Mersin’de eski karısı H.K.’yi (28) 9 ay önce pompalı tüfekle yaraladığı için tutuklu bulunduğu cezaevinden tehdit eden Ö.K. isimli erkek hakkında soruşturma başlatıldı.

Taciz

İstanbul’da Azerbaycan vatandaşı sanatçı S.A. isimli kadın Türkiye vatandaşı erkek menajeri L.M.’den kendisine cinsel taciz ve şantajda bulunduğu için şikayetçi oldu. Erkeğin kadın sevgilisi olmayı kabul etmediği için taciz ve şantajda bulunduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Hatay’da iş vaadiyle Türkiye’ye getirdikleri Fas vatandaşı 11 kadını seks işçiliğine zorlayan 10 erkek gözaltına alındı. 11 kadın sınır dışı edildi.

Maraş’ta M.A. isimli erkeğe seks işçiliğine “teşvik ve aracılık” suçundan işlem yapıldı. Kaç kadını seks işçiliğine zorladığı basına yansımadı.

10 Mart

Cinayet

İzmir’de E.A. isimli erkek eski karısı Melek D.’yi (61) öldürdü. Boşandığı kadını sokakta görünce yanındaki bıçakla boğazına saldıran erkek olay yerinden kaçtı. Melek D. hastaneye kaldırıldı, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. E.A. ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Erkek eski karısını “mutlu olduğu için” öldürdüğünü söyledi.

Şüpheli Ölüm

Çanakkale’de Pınar G. (38) dere yatağında ölü bulundu. Pınar G.’nin oturduğu apartmanın 3. katındaki balkondan dere yatağına “düştüğü” iddia edildi.

Taciz

İstanbul’da H.Ş. (87) isimli erkek 29 yaşındaki B.O. isimli kadını sokakta takip ve taciz etti. Kadının tepkisi üzerine çevredekiler ve polis müdahale etti. Erkek gözaltına alındı, kadın şikayetçi oldu.

Sakarya’da bir erkek bir kadını takip ederek taciz etti, çevredekiler erkeği darp etti. İsmi basına yansımayan erkek olay yerinde gözaltına alındı. Soruşturma başlatıldı.

11 Mart

Cinayet

İstanbul’da H.A.A. (41) isimli erkek, sevgilisi Pınar A.’yı (38) iple boğarak öldürdü. Kadın ölü bulunduktan sonra başlatılan çalışmalar sonucunda şüphelinin H.A.A. olduğu belirlenmişti. H.A.A. ormanlık alanda kendini asmış olarak bulundu.

Tekirdağ’da T.T. (48) isimli erkek birlikte yaşadığı Azerbaycan vatandaşı sevgilisi Günay S.’yi (41) evde 8 bıçaklayarak öldürdü. T.T. polise teslim olarak itiraf etti, tutuklandı.

Önceki aylarda işlenen, basına Mart’ta yansıyan cinayet

İzmir’de 4 Şubat’ta Suriye vatandaşı 5 aylık hamile olan Manar A.’yı (35) ve oğlu Muhammed C.’yi (5) öldüren kişinin Suriye vatandaşı Y.A. (30) olduğu tespit edildi. Cinayet Şubat ayında basına “faili belirlenmemiş cinayet” olarak yansımıştı. Y.A. gözaltında kadını ve çocuğu öldürdüğünü itiraf etti. Manar A. ve oğluyla aynı mahallede yaşayan Y.A.’nın eve hırsızlık için girdiği ortaya çıktı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da Y.C. (25) isimli erkek, eski sevgilisi olan D.N.K. isimli kadına sokakta silahla ateş etti. D.N.K. ve o sırada yolda yürüyen D.D. isimli erkek yaralandı. Y.C. tutuklandı.

Edirne’de B.G. isimli erkek M.G. isimli karısını evinde darp etti. Sonrasında apartmandan çıktığında kadını zorla aracına bindirdi, tehdit ve hakarette bulundu, tekrar darp etti. Kadın şikayetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Edirne’de E.A. isimli erkek eski karısı Y.D.’yi darp etti. Kadının şikayeti üzerine polis erkeği yakalamak üzere işlem başlattı.

Çocuk İstismarı

Isparta’da erkek servis şoförü M.T. (48) servisi kullanan öğrenci kız çocuğunu taciz ettiği şüphesiyle gözaltına alındı, sonra tutuklandı.

Zonguldak’ta üç imam 13 ve 16 yaşındaki iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla açığa alındı. Önceki hafta gözaltına alınan A.A., A.S.C., A.T. isimli üç erkek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Diyarbakır’da İ.K, A.B, P.Ö, C.Ö, N.A, F.G, S.Y ve A.C isimli kişiler seks işçiliğine “teşvik ve aracılık” şüphesiyle gözaltına alındı. İ.K, A.B, P.Ö ve C.Ö tutuklandı. Tutuklananların cinsiyeti ve kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

12 Mart

Cinayet

Samsun’da B.G. (32) isimli erkek, annesi Gönül G.’yi (55) evinde boğazından ve sırtından bıçaklayarak öldürdü. Kadın komşuları tarafından evinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Komşuların ifadelerinden yola çıkan polis ekipleri şüpheli olarak kadının olay yerinden kaçan oğlu B.G.’yi (32) yakalamak için çalışma başlattı. Bir lokantada yakalanan B.G. gözaltında annesini öldürdüğünü itiraf etti ve tutuklandı. Erkeğin “psikolojik sorunları olduğu” iddia edildi.

Mardin’de F.B. isimli erkek annesi Latife B.’yi bıçaklayarak öldürdü, babası Ş.B.’yi bıçakla yaraladı. Latife B. olay yerinde hayatını kaybederken Ş.B. hastaneye kaldırıldı. F.B. gözaltına alındı. Erkeğin annesine ve babasına neden saldırdığı basına yansımadı, psikolojik tedavi gördüğü iddia edildi.

Karabük’te A.Y. (41) isimli erkek karısı Vildan A.Y.’yi (37) silahla vurarak öldürdü. Hakkında 1 aylık uzaklaştırma kararı olan erkek kadını 12 Mart’ta iş yerinde ağır yaraladı, kadın kaldırıldığı hastanede 17 Mart’ta hayatını kaybetti. A.Y. tutuklandı.

Geçmiş yıllarda işlenen cinayet

Antalya’da 8 yıl önce kaybolan Hatice B.’yi (38) kocası B.B.’nin (38) öldürdüğü, iki kişinin yardımıyla gömdüğü belirlendi. B.B. cinayeti itiraf etti, eski karısı M.T. ve arkadaşı S.D. yardım ettikleri için gözaltına alındı. B.B.’nin M.T. ve S.D.’yi kendisine yardım etmeleri için çocuklarına zarar vermekle tehdit ettiği, kadını sazlık alana gömdükleri ortaya çıktı.

Çocuk İstismarı

Konya’da M.A.A. (47) isimli erkek antrenör 3’ü 18 yaşından küçük kız çocuğu, 1’i kadın olan 4 sporcuya cinsel saldırıda bulundu. F.A. (20) isimli kadın, erkeğin 3 Şubat’ta kendisine şampiyona için gittikleri otelin asansöründe cinsel saldırıda bulunduğunu, sonra taciz ettiğini söyledi. Bunu duyan diğer sporcular erkeğin aynısını kendilerine de yaptığını söyledi. Yaşları 18’den küçük olan iki kız çocuğu da şikayetçi oldu. Erkek “cinsel saldırı” suçundan tutuklandı. Ertesi gün 17 yaşındaki bir kız çocuğu da erkeğin kendisini üç evine çağırarak cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyerek şikayetçi oldu.

Diyarbakır’da Z.S. (58) isimli erkek bakkal işletmecisi alışveriş için gelen 10 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Erkeğin daha önce de 2 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu için bir süre cezaevinde kaldığı açıklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Kars’ta 3’ü Azerbaycan vatandaşı 1’i Türkiye vatandaşı 4 kadını seks işçiliğine zorlayan 4 erkek gözaltına alındı. Kadınları sınır dışı etmek için işlem başlatıldı. Erkekler hakkında adli işlem yapıldı.

13 Mart

Cinayet

Konya’da B.Ş. (37) isimli erkek boşanma aşamasında olduğu karısı Münevver Ş.’yi (37) çalıştığı hastanede tabancayla vurarak öldürdü. B.Ş. olay yerinden kaçarken yakalandı ve gözaltına alındı. Erkeğin Münevver Ş.’yi kendisinden boşanmak istediği için öldürdüğü ortaya çıktı. Kadının 20 gün önce erkek hakkında “eve dönmezse kendisini öldüreceğini” söyleyerek tehdit ettiği için savcılığa başvurarak koruma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

Şüpheli Ölüm

Tatil için Antalya’ya gelen Almanya vatandaşı Edeltraud B. (62) otel odasında ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de Ü.P. isimli erkek, karısı M.P.’yi darp etti. Kadın şikayetçi oldu, erkeğin kızı M.P.’yi de darp ettiğini söyledi. Ü.P. hakkında soruşturma başlatıldı.

Taciz

Denizli’de Çin vatandaşı 4 kadını kaldıkları otele kadar takip ettikten sonra taciz eden iki oğlan çocuğu Y.K. (17) ve O.K. (13) gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Ankara’da bir erkek 16 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla darp edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri erkeği gözaltına aldı ve soruşturma başlattı.

Zonguldak’ta H.K. isimli erkek, şeker vereceğini söyleyerek işlettiği bakkala çağırdığı beş çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı, tutuklandı.

Muğla’da üç erkek öğretmen hakkında Eylül ayında bir okul gezisinde kız çocuğu olan üç öğrenciye tacizde bulundukları iddiasıyla şikayette bulunuldu.

14 Mart

Cinayet

Konya’da H.B. (37) isimli erkek ablası Bahtiyar K.’yi (44) evinde öldürdü. H.B.’nin Bahtiyar K.’nin kocası olan M.K. isimli erkekle tartıştığı, rastgele havaya ateş açarak camdaki kadını öldürdüğü iddia edildi.

Şüpheli Ölüm

Artvin’de Miyade Ç. (68) isimli kadın evinde ölü bulundu. Komşularının ihbarı üzerine eve gelen sağlık ekipleri kadının cenazesini Artvin Adli Tıp Kurumu’na kaldırdı. Kadının ölüm sebebi basına yansımadı, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Antalya’da Gonca K. (40) kaldığı apartın çatı katından “düşerek” öldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Burdur’da G.D. (38) iş yerinde kadınları seks işçiliğine zorladığı şüphesiyle gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Çankırı’da E.D. isimli erkek seks işçiliğine zorlama suçundan gözaltına alındı. E.D. tutuklandı, seks işçiliğine zorladığı Türkiye vatandaşı olmayan 2 kadın sınır dışı edildi.

15 Mart

Önceki yıllarda işlenmiş cinayet

10 Şubat 2019’da Düzce’de yol kenarında valiz içerisinde bıçaklanarak öldürülmüş bulunan cesedin 30-50 yaşlarında bir kadın olduğu belirlendi. Kadının kimliğinin belirlenmesi ve zanlı ya da zanlıların yakalanması için çalışma sürüyor.

Şüpheli Ölüm

Adıyaman’da Nebiye E. (42) evinde baygın bulundu, yakınları sağlık ekiplerini çağırdı. Kadın hastanede hayatını kaybetti. Kadının hamile olduğu kaydedildi. Ölüm sebebi basına yansımadı, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Antalya’da Sevgi D. (53) kaldığı pansiyonda ölü bulundu. Ölüm sebebinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de S.Ö. isimli erkek boşandığı ama birlikte yaşamaya devam ettiği E.D. isimli kadını darp etti ve av tüfeği ile tehdit etti.

Edirne’de E.G. isimli erkek arabada sevgilisi İ.K. isimli kadını darp etti. Soruşturma başlatıldı.

16 Mart

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de S.Y. isimli kadın bir restoranda işletmeci, karısı ve 6-7 başka kişiden kendisini ve oğlu M.A.’yı (22) darp ettikleri gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Tehdit

Bursa’da D.Y. (22) kendisini ormanlık alana kaçırarak tecavüz eden H.D.’nin (35) kendisini tehdit ettiğini açıkladı. Kadına tecavüz ettikten sonra gözaltına alınan, sonra serbest bırakılan erkek kadını ve ailesini tehdit etti, arkadaşlarını evine yollamaya başladı. Erkeğin cinsel saldırı suçundan yargılandığı dava 18 Mart’ta başladı.

Çocuk İstismarı

Adana’da S.C. isimli kadın 17 yaşındaki atipik otizmli D.C. isimli kızına gittiği rehabilitasyon merindeki görevlilerin şiddet uyguladığını söyleyerek hastaneden aldığı rapor ile şikayetçi oldu.

Seks İşçiliğine Zorlama

Erzincan’da Türkiye vatandaşı erkek C.A. ve Türkiye vatandaşı olmayan karısı K.G. iş yerinde N.G. (28) isimli kadını seks işçiliğine zorladıkları için tutuklandı.

17 Mart

Cinayet

Diyarbakır’da kimliği basına yansımayan kişiler Suriye Ö. (34) isimli kadın ve babası Selahattin Ö.’yü (65) yolda silahla öldürdü. Olaydan sonra kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Şüphelilerin Suriye Ö. ve Selahattin Ö. ile “husumetli” oldukları iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da psikolojik tedavi gördüğü iddia edilen E.K. (46) isimli erkek, annesi A.K.’yi bıçakla yaraladı (66), babası İ.K.’yi (70) öldürdü.

Seks İşçiliğine Zorlama

Muğla’da Gürcistan ve Özbekistan vatandaşı kadınları Türkiye’ye getirerek seks işçiliğine zorlayan S.B. (59) ve R.Ö. (35) isimli iki erkek gözaltına alındı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

18 Mart

Şiddet / Yaralama

Sakarya’da C.K. isimli erkek karısıyla tartıştığı, kadın babasının evine gittiği için birlikte yaşadıkları evi yaktı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Manisa’da M.C. (38) isimli erkek Türkiye vatandaşı olmayan sevgilisi S.N.’ye (27) seks işçiliği “yaptırdığı” için gözaltına alındı. Olayla ilgili araştırma başlatıldı.

19 Mart

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da S.T. isimli erkek sokakta yürüyen S.F. isimli kadına silahla ateş etti, sonra intihar etti. S.F. ve o sırada sokakta olan E.E. isimli erkek yaralandı.

Edirne’de S.S. isimli erkek sevgilisi F.M. isimli kadını darp etti. Kadın şikayetçi oldu, erkeğin yakalanması için arama başlatıldı.

Edirne’de D.Ö. isimli erkek sevgilisi Ö.Y.’yi darp etti. Kadın şikayetçi oldu.

Kayseri’de F.B. isimli erkek karısı E.B.’ye sistematik şiddet uyguladı. Kadın önce ailesinin yanına gitti, ailesi kabul etmeyince sığınma evine gitti. E.B. ve babası sık sık aradığı için Kayseri’den Trabzon’a taşındı ve bir arkadaşının evine sığındı. F.B. kadını bulmak için polise başvurdu ve kayıp ihbarında bulundu, E.B. savcılığa giderek kendi rızasıyla evi terk ettiğini, boşanma aşamasında olduğu F.B.’nin kendisine şiddet uyguladığını, uzaklaştırma kararı aldırdığını ama erkeğin kararı ihlal ettiğini söyledi. Kadın babası ve kocasına karşı koruma talebinde bulundu ve iki erkekten şikayetçi oldu. Soruşturma başlatıldığı açıklandı. Olaylar basına 19 Mart’ta yansıdı.

20 Mart

Cinayet

İstanbul’da Y.A. (30) ve S.K. (31) isimli iki erkek, Y.A.’nın eski karısı Lale B.’yi (25) öldürdü. Cinayete “intihar süsü vermek” için kadının bileklerini keserek kadının bedenini evindeki banyosuna koydular. Y.A. ve S.K. İki erkek 24 Mart’ta yakalandı. Y.A.’nın Lale B.’nin kendisini aldattığını düşündüğü, arkadaşı S.K.’ye kadını boğması için 8 bin 500 TL ödeme yaptığı iddia edildi.

Şüpheli Ölüm

Şırnak’ta 70 gündür kayıp olan Şimuni D. (71) isimli kadın ölü bulundu. Kadının kocası H.D.’nin hâlâ kayıp olduğu bildirildi. Oğulları R.D. anne ve babasının öldürüldüklerini düşündüğünü açıkladı.

Şiddet / Yaralama

Kayseri’de Ö.K. (20) isimli erkek karısı D.K.’yi (18) bıçaklayarak ağır yaraladı. Olay yerinden kaçan erkek sonra polis ekipleri tarafından yakalandı ve gözaltına alındı. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de Ş.Ö. isimli erkek halasının evinde tartıştığı karısı B.Ö.’yü darp etti. Kadın şikayetçi oldu.

Edirne’de C.H. isimli erkek eski sevgilisi D.A.’yı evine zorla girerek darp etti. Polis C.H.’yi aramaya başladı.

21 Mart

Cinayet

Muğla’da Birleşik Krallık vatandaşı Viviant B. (63) isimli kadın ve Türkiye vatandaşı Hasan T.B. (71) isimli erkek evlerinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Birlikte yaşayan kadın ve erkeği öldürenlerin tespit edilmesi ve yakalanması için araştırma başlatıldı. 30 Mart’ta Viviant B. ve Hasan T.B.’nin kredi kartlarını kullandığı tespit edilen H.Ö. isimli erkek gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen H.Ö. tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da A.K. (43) eski karısı Ç.B.’yi (41) sokakta takip etti ve tabancayla vurdu. Kadın hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Olay yerinden kaçan A.K. 3 saat sonra yakalandı ve gözaltına alındı.

Aksaray’da A.B. (40) isimli erkek kendisinden ayrılmak isteyen karısı N.B.’yi (39) sandalyeyle darp etti. Kadın babası S.K. (70) ve abisi F.K.’den (45) yardım istedi, A.B. eve gelen iki erkeği kaynar suyla yaktı. N.C., S.K. ve F.K. hastaneye kaldırıldı, A.B. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. N.B. şikayetçi oldu ve erkeğin kendisine sistematik şiddet uyguladığını ve her tartışmada ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Seks İşçiliğine Zorlama

Edirne’de 7 kişi Türkiye vatandaşı olmayan 12 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

22 Mart

Cinayet

Diyarbakır’da Y.Ç. (29) isimli erkek, sevgilisi Dilek K.’yi (35) öldürdü. Erkeğin astsubay olduğu, kadınla tartışınca üzerinde taşıdığı tabancayla kadına ateş ettiği iddia edildi. Erkek olay yerinde gözaltına alındı, 4 gün sonra tutuklandı.

Meşru Müdafaa

Ankara’da E.K. (46) isimli kadın kendisine 25 yıldır fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan kocası İ.K.’yi boğarak öldürdü. Kadın ve oğlu M.C.K. tutuklandı. E.K. olay günü İ.K.’nin eve alkollü geldiği, kendisine hakaret ettiğini, üzerine yürüdüğünü, kendisini darp etmeye çalıştığını söyledi.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de Y.N. isimli erkek annesi Z.U.’yu darp etti. Şikayetçi olan kadın erkeğin kendisine sistematik şiddet uyguladığını, kendisini tehdit ettiğini ve üzerinde silah ve kesici delici alet taşıdığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Edirne’de bir erkek karısını darp etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İstanbul’da Ç.P.D. (34) isimli erkek markette çalışan kasiyer kadını darp etti ve marketten bin 725 TL çaldı.

23 Mart

Cinayet

Kars’ta K.K. isimli erkek evde karısı L.K. ve kızı S.İ.’yi silahla vurdu. S.İ. olay yerinde hayatını kaybetti, annesi L.K. ağır yaralı hastaneye kaldırıldı. K.K. gözaltına alındı, 27 Mart’ta tutuklandı. K.K.’nin kadınları vurma sebebi basına yansımadı, ama kızını annesini korumaya çalıştığı için vurduğu iddia edildi. S.İ.’nin yaşı basına yansımadı.

Bursa’da O.K. (46) isimli erkek barışma teklifini reddettiği için eski sevgilisi Özlem M.’yi (39) silahla vurarak öldürdü. Erkek kadını iş yerinde, serbest bölgede çalıştığı fabrikada vurdu. Kadın hastaneye kaldırıldı, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Erkek intihar etti, kaldırıldığı hastanede öldü.

Antep’te A.G. (42) isimli erkek tartıştığı kuzeninin karısı Safiye G.’yi (53) av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Erkeğin olay günü kadının evine gittiği, burada bilinmeyen bir sebeple kadınla tartıştığı kaydedildi. Olay yerinden kaçan A.G. jandarma tarafından 25 Mart’ta yakalanarak gözaltına alındıktan sonra nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Şüpheli İntihar Teşebbüsü

Sinop’ta 13 yaşındaki Z.G. isimli kız çocuğu dördüncü kattaki balkondan “düşerek” ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan çocuk görevlilerin kendisine sorduğu soruları yanıtlamadı.

Şüpheli Ölüm

Samsun’da Yüksel D. (83) hayatını kaybetti. Kadının ölüm sebebinin evde düşmesi olduğu iddia edildi. Kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılacağı açıklandı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de K.Ş. isimli erkek karısı F.G.Ş.’yi evde darp etti. Soruşturma başlatıldı.

24 Mart

Cinayet

Ordu’da eski belediye başkanı olan O.A. isimli erkek, sahibi olduğu akaryakıt istasyonunda Halime D. isimli kadını ve kocası Şener D.’yi öldürdü. Erkeğin eski çalışanı olan erkeği istasyona çağırdığı, burada kadına ve erkeğe silahla ateş ettikten sonra intihara teşebbüs ettiği bildirildi. Erkek 4 Mart’ta da evinde eski çalışanı T.Ç. isimli erkeği silahla yaraladı, karısını rehin aldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da B.Ç. isimli erkek boşanma aşamasında olduğu H.Ç.’yi (35) evine giderek silahla iki vurdu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine giden sağlık ekipleri kadını hastaneye kaldırdı.

Edirne’de S.Ö. isimli erkek, ayrı yaşadığı karısı Y.Ö.’yü çocuğunu kendisine teslim etmeye geldiğinde evinde darp etti.

Edirne’de G.U. isimli erkek, karısı Ş.U.’yu darp etti. Kadın şikayetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Edirne’de A.K. isimli erkek, karısı K.K.’yi darp etti. Kadın şikayetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Edirne’de Ş.O. isimli erkek, sevgilisi N.O.’yu darp etti. Soruşturma başlatıldı.

25 Mart

Faili Belirlenmemiş Cinayet

İzmir’de kimliği belirsiz kişi ya da kişiler Nuray V. (53) isimli kadını evinde 20’den fazla bıçaklayarak öldürdü. Evde hırsızlık ya da boğuşma olduğuna dair bulgu olmadığı belirlendi. Polis ekipleri cinayeti işleyenleri bulmak için çalışma başlattı.

26 Mart

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Ş.Ç. (42) isimli kadın evinde ölü bulundu. Ölüm sebebinin belirlenmesi için işlem başlatıldı. Kadının 1 haftadır grip şikayeti olduğu, yetkililerin korona virüsünden şüphelendiği belirtildi.

27 Mart

Cinayet

Rize’de A.R.H. isimli erkek eski karısı Hatice K.’yi (46) sokakta tabancayla başından vurdu. Ağır yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. A.R.H. olay yerinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. A.R.H. ifadesinde kadının “sosyal medya hesabı açmasına kızdığını” söyledi.

Aydın’da Z.K. (49) isimli erkek eski karısı Neşe O. (43) ve oğlu Furkan K.’yi (18) av tüfeği ile vurarak öldürdü. Neşe O.’nun evine giden erkek bilinmeyen bir sebeple kadınla tartıştı, yanında getirdiği av tüfeğiyle kadını ve kendisini durdurmaya çalışan oğluna ateş etti. Neşe O. ve Furkan K. olay yerinde hayatlarını kaybetti. Olay yerinden kaçan erkek sonra polis ekipleri tarafından yakalandı.

Şiddet / Yaralama

Denizli’de A.C. isimli erkek isimleri basına yansımayan karısını ve çocuğunu bıçakladı. Kadın ve çocuk hastaneye kaldırıldı, çocuğun cinsiyeti basına yansımadı. Erkeğin “ekonomik sıkıntılar yüzünden” karısı ve çocuğuna saldırdığı iddia edildi.

Çocuk İstismarı

Antalya’da T.U. (70) isimli erkek komşusunun evine misafirliğe gittiği sırada 11 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

28 Mart

Şüpheli Ölüm

Samsun’da Naciye B. (80) evinde ölü bulundu. Ölüm sebebi ve yasal süreç basına yansımadı.

30 Mart

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Emine G. (21) evinde boğazından tabancayla vurulmuş olarak bulundu. Bekçi olan abisi R.G.’nin tabancasıyla vurulduğu tespit edilen kadını annesi buldu. Kadının intihar ettiği iddia edildi.

31 Mart

Şiddet / Yaralama

Manisa’da O.K. (37) isimli erkek annesi Z.K.’yi (65) bıçaklayarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.