Erkek şiddeti Eylül 2021

Ege Öztokat 30 Eylül 2021 Türkçe
Facebook Twitter Google

Fotoğraf: Serra Akcan/csgorselarsiv.org

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler, Eylül’de en az 26 kadını ve dört çocuğu öldürdü, beş kadına tecavüz etti.

TIKLAYIN – bianet Şiddet, Taciz, Tecavüz Çetelesi Tutuyor

TIKLAYIN – bianet erkek şiddeti çetelesi metodolojisi

Erkekler, Eylül’de en az 65 kadına şiddet uyguladı, en az 13 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az on kadını taciz etti, 78 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Eylül

Şüpheli Ölüm

Urfa’da A.Ç. (18) isimli kadın sulama kanalında ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Zonguldak’ta S.A. isimli erkek, karısı F.A.’yı (36) darp etti. Kadın iki ay önce de erkeği kendisine şiddet uyguladığı için şikâyet etmişti, erkek hakkında 6 ay uzaklaştırma kararı verilmişti. Erkek kadını sokakta sopayla darp etti, kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındı.

Konya’da F.M.N. (43) isimli erkek, karısı G.N.’yi (29) sokakta bıçaklayarak ağır yaraladı. Erkek tutuklandı.

Edirne’de İ.U. isimli erkek, kavga ettiği karısı H.U.’yu darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de H.C.Ö. isimli erkek, kavga ettiği karısı H.F.Ö.’yü darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da F.T. (40) isimli kadın, patronu K.A.’nın (40) kendisine zorla alkol verdiğini, ayakta duramayacak haldeyken evine bırakacağını söyleyerek arabasına bindirdiğini ve ofise götürdüğünü, ofiste kendisini yerde sürüklediğini ve tecavüz ettiğini söyledi. Kadın suç duyurusunda bulundu. Kadın şirketteki diğer işverenlerinin “Burası Türkiye dava açsan da bir şey olmaz” dediğini ve istifa ettiğini açıkladı.

Çocuk İstismarı

Bursa’da görevlisi olarak çalıştığı sitede oturan 12 yaşındaki 2 kız çocuğunu istismar ettiği iddia edilen A.H. (56) isimli erkek tutuklandı.

2 Eylül

Cinayet

Kırşehir’de B.Ö. isimli erkek, kavga ettiği karısı S.Ö.’yü silahla vurdu. Kadın ağır yaralandı, hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındı. Kadın kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra, 5 Eylül’de hayatını kaybetti.

Cinayet

Antalya’da Ela S. (20) isimli kadın evinde C.S. (23) isimli erkek ile kavga ettikten sonra ateşli silahla öldü. Komşular ateşli silah sesi duyarak polis çağırdı. Kadın, başka odada 2 aylık bebeğinin olduğu evde ölü bulundu. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. C.S. gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Samsun’da Ümmiye G. (43) isimli kadın evinde baygın halde bulundu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kadının ölümü şüpheli bulundu, ölüm sebebinin tespiti için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de F.D. (28) isimli erkek, dini nikahlı karısı A.P.’yi (28) evin banyosuna kilitledi, 1 yaşındaki bebeğinin yanında bıçaklayarak ağır yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı. Kadın erkeğin kendisini ve ailesini tehdit ettiğini söyledi.

Antalya’da Ş.N.E. (19) isimli kadın pencereden atladı. Kadın birinin kendisini kaçırdığını ve rehin tuttuğunu iddia etti.

3 Eylül

Çocuk Cinayeti

Urfa’da M.D. isimli erkek, Suriye vatandaşı olan 13 yaşındaki kızı Amara D.’yi darp etti ve çocuğu üzerine tiner dökerek yakarak öldürdü. Hastaneye kaldırılan çocuk hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan erkek gözaltına alındı.

Öldürmeye Teşebbüs

Konya’da F.M.N. (43) isimli erkek, kendisini aldattığını iddia ettiği G.N.’yi (29) darp etti, bıçaklayarak yaraladı. Erkek “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de S.M. isimli erkek, karısı H.M.’yi kendisini uyandırdığı gerekçesiyle darp etti. H.M. talebi doğrultusunda sığınağa götürüldü.

Taciz

İzmir’de bir erkek, sokakta yürüyen bir kadını taciz etti ve kadına basit cinsel saldırıda bulundu. Erkek kadını takip ederek apartmanının giriş merdivenlerinde kadına cinsel saldırıda bulunmaya devam etti. Kadın şikâyetçi oldu. Polis kadını yakalamak için çalışma başlattı.

Çocuk İstismarı

Şırnak’ta M.B. isimli erkek, yeğeni N.B.’ye (9) tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

4 Eylül

Cinayet

Mardin’de A.P. (62) isimli erkek, karısı Emine P.’yi (61) öldürdü. Erkeğin daha önce kuzeni Ş.P.’yi öldürdüğü, 30 yıl ceza aldıktan sonra koronavirüs kapsamında bir yıl önce şartlı tahliye edildiği açıklandı. Kadını bağda boğazını bıçakla keserek öldüren erkek olay yerinden kaçtı. 3 gün sonra ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Antep’te İ.H.S. isimli erkek, eski sevgilisi N.K.’yi darp etti ve arabadan yola iterek yaraladı. Kadın erkeğin kendisini tehdit ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu.

5 Eylül

Cinayet

Düzce’de M.K. (24) isimli erkek, aile içi kavgada Fehime Tüfenk’i (19) ve Süleyman K. (67) isimli erkeği öldürdü. Erkek E.T. (19) isimli kadını, M.K. (17) isimli kız çocuğunu ve M.M.K. (32) isimli erkeği de yaraladı. M.K. ateş açtıktan sonra intihar girişiminde bulundu. Erkek ve diğer yaralılar hastaneye kaldırıldı. Soruşturma başlatıldı.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Gülseda K. (28) isimli kadın, arkadaşının evinde ölü bulundu. İnceleme başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da üç kişi, kendilerini polis olarak tanıtarak Suriye vatandaşı E.H. (52) isimli kadın ve kızı H.S.’yi (11) darp etti. Eve zorla giren kişiler evdeki eşyaları çaldı.

Taciz

İstanbul’da D.B. isimli sosyal medya kullanıcısı kadın, tanımadığı bir erkeğin kendisini takip ettiği, kurye taklidi yaparak evinin kapısına gittiğini söyledi. Yasal süreç basına yansımadı.

İstanbul’da otobüs durağında bekleyen kadınları fotoğraflarını çekerek taciz ettiği iddia edilen O.Ç. isimli erkek, çevredekiler tarafından darp edildi. Erkek gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Trabzon’da 2 kişi hakkında işyerlerinde Türkiye vatandaşı olmayan 7 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle işlem başlatıldı. Kadınların sınır dışı edileceği iddia edildi.

6 Eylül

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir araba içinde bekleyen birkaç erkek, sokakta yürüyen üç kadını taciz etti. Kadınlar tepki gösterince erkekler kadınları ve kadınlardan N.G.’nin erkekleri durdurmak için sokağa inen annesi A.A.’yı darp etti. Erkekler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İstanbul’da bir erkek, karısıyla kavga ettiği için evin kapılarını kilitleyerek yangın çıkardı. Erkek hastaneye kaldırıldı.

Taciz

Erzurum’da bir kadın, çalıştığı CHP parti binasında başkanlık yapan B.O.’nun kendisini taciz ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu.

7 Eylül

Cinayet

İstanbul’da A.A. (33) isimli erkek, evde karısı Eda A.’yı (23) tabancayla başından vurarak öldürdü. Kadını öldürdükten sonra kendisini yaralayan erkek hastanede öldü.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da S.Y. isimli erkek, B.Y. isimli kadını evine giderek darp etti. Erkeğin kadının kocası olan R.Y. ile kavgalı olduğu, daha önce arabasını yaktığı, olay günü eve balkondan zorla girdiği iddia edildi. Polis erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

Sivas’ta L.E. (36) isimli erkek, eski karısı E.D.’yi (31) barışma istediğini reddettiği gerekçesiyle sokakta bıçakla yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Kayseri’de M.A. isimli erkek, karısını ve 3 çocuğunu darp etti, benzin dökerek evi yakmaya çalıştı. M.A. gözaltına alındı. Kadın ve çocukları sığınağa yerleştirildi. Erkek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Elazığ’da bir erkeğin, kendisine kahve yapmadığı için kardeşi G.Ö. isimli kadını darp ettiği iddia edildi. Kadın şikâyetçi oldu.

İstanbul’da bir erkeğin işyerinde karısını kadını darp ettiği iddia edildi. Çevredeki erkekler erkeği darp etti.

Edirne’de E.P. isimli erkek, kavga ettiği D.P.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Taciz

Aydın’da A.U. isimli erkek, pazarda bir kadına tacizde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Soruşturma başlatıldı.

Çocuğa Şiddet

İzmir’de 2 erkek pompalı tüfekle 1 bebek, 5 çocuk ve 6 yetişkini vurarak yaraladı. Çocukların ailesiyle kavgalı olduğu iddia edilen 2 erkek gözaltına alındı.

8 Eylül

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de Y.C. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu G.C. isimli kadınla sokakta karşılaştı, kavga etmeye başladı ve kadını darp ettikten sonra silahla ateş ederek yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, polis erkeği gözaltına aldı, inceleme başlattı.

İstanbul’da M.T. isimli erkeğin, boşanma aşamasında olduğu Ş.T. (22) isimli kadını zorla taksiye bindirerek kaçırdığı iddia edildi.

Balıkesir’de S.S. isimli erkeğin karısı H.S.’yi (32) ve annesi A.S.’yi (60) darp ettiği iddia edildi. Kadınlar erkeğin madde bağımlısı olduğunu söyleyerek yardım talebinde bulundu.

Edirne’de K.Y. isimli erkek, kavga ettiği karısı A.Y.’yi darp etti. Kadının şikâyetçi olmadığı iddia edildi.

Antep’te S.K. isimli kadın, boşanmak istediği kocası S.K.’nin kendisini iki kez bıçakladığını, mahkemenin boşanma talebini reddettiğini söyleyerek yardım talep etti.

9 Eylül

Cinayet

Maraş’ta H.B. (73) isimli erkek, kardeşinin karısı Mercan B.’yi (45) sokakta kavga ederken tabancayla vurarak öldürdü. Kadın kaldırıldığı hastanede öldü, olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı.

Basına Eylül Ayında Yansıyan Cinayet

İstanbul’da karakol önüne giden 4 kişi, 23 Haziran’da Suriye vatandaşı Mukadder Zyrek (60) isimli kadını öldürdü. İddiaya göre S.A. isimli erkek ve Mukadder Zyrek’in oğlu Y.C. trafikte kavga etti ve birbirlerinden şikâyetçi oldu. İkisi gözaltına alındı, aileleri polis merkezi önünde beklemeye başladı. S.A.’nın gözaltındayken dışarıdaki arkadaşlarına “talimat verdiği” ve 4 kişinin Y.C.’nin yakınlarına ateş açtığı, Mukadder Zyrek’i öldürdükleri açıklandı. 8 kişi gözaltına alındı.

Eylül Ayında Aydınlatılan Çocuk Cinayeti

İstanbul’da N.T. (39) isimli erkek, ateşli silahla Cemile Şenel (17) isimli kız çocuğunu silahla vurarak öldürdü. Olay 3 Ağustos’ta gerçekleşti. Erkeğin kavga ettiği başka bir erkeğe ateş edeceği, o sırada R.Ç. isimli erkeğin N.T.’nin eline hamle yaptığı, kurşunun Cemile Şenel’in koltuk altına saplandığı iddia edildi. A.C. (41) ve T.C. (36) isimli kadın ve R.Ç. (24) ve S.S. (57) isimli erkekler gözaltına alındı, tutuklandı. Olay yerinden kaçan N.T. yakalanarak gözaltına alındı. N.T. “Arkadaşım kız arkadaşıma mesaj gönderdi. Kaldıramadım. Kazayla oldu” dedi. Beş kişi tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da S.H. (32) isimli erkek, evde karısı B.H.’yi (32) darp etti ve bıçakla rehin aldı. Polis kapıyı kırarak eve girdi ve erkeği gözaltına aldı, B.H. üç polis memurunu yaraladı. S.H. hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de C.Y. isimli erkek, karısı Y.Y.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında 60 gün önleyici tedbir kararı uygulandı.

Edirne’de B.D. isimli erkek, eski karısı S.P.’yi darp etti.

10 Eylül

Şüpheli Ölüm

İzmir’de Fatma G.K. (33) isimli kadın beşinci kattaki evinin balkonundan düşerek öldü. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de R.A. isimli erkek, eski karısı S.A.’yı darp etti. Kadın erkekten kendisini bıçakladığı için boşanmıştı. Erkek, hakkında verilen uzaklaştırma kararına uymadı.

Eskişehir’de N.Ü. (38) isimli kadın, kocası S.Ü.’nün (40) kendisine 10 yıldır sistematik şiddet uyguladığını söyleyerek yardım istedi.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Bolu’da M.C. isimli erkek ve taksi şoförü arkadaşı Ü.A. isimli erkek, eski sevgilisi ve onun arkadaşı olan kadını darp etti, kaçırdı ve kadınlara tecavüz etti. M.C. ve Ü.A. gözaltına alındı, tutuklandı.

11 Eylül

Cinayet

Düzce’de H.K. (25) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Özlem K.’yi (19) bıçaklayarak öldürdü. Kadının evden ayrılarak annesi G.K.’nin (53) evine taşındığı, H.K.’nin barışma teklifini reddettiği için kadını kaldığı eve giderek öldürdüğü, annesi G.K.’yi de bıçakladığı açıklandı. Özlem K. ve ağır yaralı G.K. hastaneye kaldırıldı, Özlem K. hayatını kaybetti. H.K. olay yerinden kaçtı, yakalanması için çalışma başlatıldı.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Seda Nur Ş. (24) isimli kadın, sevgilisi S.Y. ile kaldığı otel odasında ölü bulundu. S.Y. gözaltına alındı, serbest bırakıldı.

Şiddet / Yaralama

Ankara’da H.K. isimli erkek, karısı T.K.’yi bacaklarından pompalı tüfekle vurarak yaraladı, kadının babasıyla kavga etti. Olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara’da kendilerini polis olarak tanıtan erkekler HDP’li İlçe Eşbakanı F.K. isimli kadını kaçırdı ve tehdit etti.

Taciz

Samsun’da bir erkek, mağazalara girip çalışan kadınları taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Erkek serbest bırakıldı, daha önce yaralama ve cinsel taciz suçlarından kaydı olduğu açıklandı.

Kütahya’da A.V. (64) isimli erkek, komşusu olan kadını taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Erkeğin cinsel taciz suç kaydı olduğu açıklandı.

12 Eylül

Cinayet

İstanbul’da H.S. isimli erkek, annesi Yüksel S.’yi (80) birlikte yaşadıkları evde ettikleri kavgada bıçaklayarak öldürdü. Erkek kadını öldürdükten sonra teslim oldu, gözaltına alındı. Kadını öldürdüğü kavganın içeriği basına yansımadı. H.S.’nin kısa süre önce cezaevinden çıktığı ortaya çıktı.

Şiddet / Yaralama

Sakarya’da bir erkek, sokakta bir kadını darp etti. Erkek gözaltına alındı, serbest bırakıldı.

13 Eylül

Şüpheli Ölüm

Siirt’te Ayhan Ö. (49) isimli kadın, üçüncü kat penceresinden düşerek öldü. Kadının dengesini kaybederek düştüğü iddia edildi, soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Tekirdağ’da A.Ş. isimli erkek, restoranda kavga ettiği B.S. (34) isimli kadını bayılana kadar darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı.

Edirne’de İ.T. isimli erkek, evde karısı R.T.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Maraş’ta 8 kadın ve 21 erkek seks işçiliği ve seks işçiliğine “teşvik, yer ve imkan sağlama” suçlarından gözaltına alındı.

İstanbul’da S.Ç. isimli erkeğin kurduğu örgütün Türkiye vatandaşı olmayan 62 kadını seks işçiliğine zorladığı gerekçesiyle operasyon düzenlendi. 6 kişi gözaltına alındı.

14 Eylül

Trans Cinayeti

İstanbul’da A.E. (25) isimli erkek, trans Kadir Murat Sözübir’i (42) evinde bıçaklayarak öldürdü. Erkek Tekirdağ’da yakalanarak “kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Erkek Sözübir’i trans olduğunu fark edince ona verdiği 100 lirayı geri almak için öldürdüğünü söyledi.

Cinayet

İstanbul’da M.T. (30) isimli erkek, sokakta kavga ettiği Afganistan vatandaşı eski karısı Fatıma Haideri’yi (28) bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı. Erkek ifadesinde kadının kendisini çocuğunu göstermemekle tehdit ettiğini iddia etti, tutuklandı.

Tokat’ta M.A. (37) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Kadriye A.’yı (32) öldürdü, hafriyat alanına gömdü. M.A. kadın hakkında 10 Eylül’de kayıp ihbarında bulundu, kadının telefonundan yakınlarına “İyiyim” diye mesaj attı. Mesajları attığı tespit edildiğinde gözaltına alınan erkek ifadesinde kadını boğarak öldürdüğünü söyledi. Erkek tutuklandı.

Aydın’da M.B. isimli erkek, saldırıya uğradığını söyleyerek ambulans çağırdı, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Erkeğin annesi Ayşe B.’nin komşuları kadından 4 gündür haber alamadıkları için ihbarda bulundu. Oğlu M.B. tedavi gördüğü hastanede cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı. Kadını darp ederek öldürdüğü tahmin edilen erkek, hastanedeki ifadesinde kadının kendisine “tabak fırlattığını” söyledi, tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Aksaray’da hastaneye kaldırılan H.K. (43) isimli kadın, kocasının kendisini darp ettiğini söyledi. Soruşturma başlatıldı.

Aydın’da ismi basına yansımayan bir erkek, karısı A.D.’yi başına cam şişeyle vurarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Çocuk İstismarı

Manisa’da H.G. isimli erkek, 2 kız çocuğuna inşaat alanında istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

İzmir’de S.E. (42) isimli erkek, kızı E.B.’ye (19) 10 yaşından itibaren 4 yıl boyunca istismarda bulundu. E.B. olayı annesi A.D.’ye (36) anlattı. S.E. başka bir suçtan cezaevine girdi, tahliye edilince bu sefer kızı S.E.’ye (15) istismarda bulunmaya başladı. S.E. olayı A.D.’ye anlattı, A.D. kızının odasına ses kayıt cihazı koyarak erkeğin çocuğu istismar ettiğini gördü. Erkeği ateşli silahla yaralayan A.D. tutuklandı. S.E. hastaneye kaldırıldı.

15 Eylül

Şiddet / Yaralama

Edirne’de E.B. isimli erkek, kavga ettiği karısı S.U.’yu darp etti. Kadın erkeğin evinin kapısını kırdığını söyledi, şikâyetçi oldu.

Edirne’de E.D. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı G.D.’yi sokakta takip ederek darp etti.

16 Eylül

Cinayet

Zonguldak’ta E.Y. isimli erkek, kendisinden boşanmak isteyen karısı Gülten Y.’yi (28) av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Kadını taşındığı evine giderek dış kapıda öldüren erkek olay yerinden kaçtı, yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma başlatıldı. İfadesinde ayrı olduğu kadının kendisini aldattığını iddia eden erkek tutuklandı.

Diyarbakır’da A.F. isimli erkek, karısı Gurbet F.’yi öldürdü. Kadını öldürdükten sonra kendini ihbar eden erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Çanakkale’de K.G. (35) isimli erkek, annesi Nermin G.’yi (66) başına keserle vurarak öldürdü. Eski kocası kadını evinde ölü bularak polis ve sağlık ekiplerini çağırdı. K.G. gözaltına alındı, tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de 4 ay önce cezaevinden çıkan V.E. isimli erkek, karısı F.E.’yi (21) üzerine kolonya döküp ateşe vererek yaktı, 1,5 yaşındaki oğlu Ö.E.’yi de yaraladı. Kadın erkeğin kendisini kıskandığı için işyerinde darp edip eve götürdüğü, burada kendisini ve çocuğunu yaktığını söyledi. V.E. tutuklandı. F.E. ve Ö.E. hastaneye kaldırıldı.

İstanbul’da bir erkek, işyerine giden karısını darp etti. Erkek hakkında uzaklaştırma kararı verildi, erkek karardan sonra bıçakla eve giderek kadını tehdit etti.

Edirne’de İ.G. isimli erkek, ayrı yaşadığı karısı E.G.’yi sokakta karşılaştığımda darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Hatay’da bir kadın, kocasının cezaevinden izinli çıktığını ve kendisini darp ettiğini söyleyerek yardım istedi.

Ankara’da E.T. isimli erkek, karısının çalıştığı restorana giderek pompalı tüfekle ateş açtı. Kadının yaralanmadığı açıklanırken erkek olan 3 iş arkadaşı yaralandı. Erkek gözaltına alındı. Kadını 10 gün önce darp ettiği, hakkında uzaklaştırma kararı olduğu ortaya çıktı.

İzmir’de D.N. (36) isimli erkek, sevgilisi olan kadını darp ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Erkeğin çocukları seks işçiliğine zorlama, hakaret, tehdit, silahla yağma gibi suçlardan kaydı olduğu açıklandı.

Taciz

İstanbul’da C.Ş. isimli erkek profesör, video konferansta bir öğrenciyi taciz ettiğini söyledi.

17 Eylül

Cinayet

Nevşehir’de Azerbaycan vatandaşı Tarhana Yaman (25) evinde av tüfeğiyle vurulmuş şekilde ölü bulundu. Kadının yaşadığı evin sahibi D.A. ertesi gün tren çarpması sonucu ölü bulundu. Erkeğin kadını öldürdüğü ve sonra Kayseri’ye giderek intihar ettiği iddia edildi.

Şüpheli Ölüm

Dersim’de Selime U. (54) isimli kadın ormanlık alanda ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da bir erkek, N.B. isimli kadını hırsızlık için evine girerek darp etti.

Taciz

İstanbul’da Y.Y. (50) isimli erkek, deniz otobüsünde yolcu olan G.Ş. (33) isimli kadını uyuduğu sırada taciz etti. Erkek tutuklandı, “çocuk istismarı” suçundan kaydı bulunduğu açıklandı.

18 Eylül

Şüpheli Ölüm

Siirt’te damdan düşen Hülya T. (25) hayatını kaybetti. İnceleme başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de Y.T. isimli erkek, kavga ettiği karısı Y.T.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında işlem başlatıldı.

19 Eylül

Cinayet

Kayseri’de Ş.T. (39) isimli erkek, 12 Eylül’de sevgilisi olduğu iddia edilen Şura Asena Altıntaş’ı (34) ikinci kat penceresinden iterek ağır yaraladı. Kadın tedavi gördüğü hastanede 7 gün sonra, 19 Eylül’de hayatını kaybetti. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Bursa’da Medine K. (23) isimli 8 aylık hamile kadın evinde ölü bulundu. Kadının şüpheli ölümünün sebebinin tespiti için soruşturma başlatıldı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Diyarbakır’da Aslı D. (12) isimli kız çocuğu yedinci kattaki balkondan düşerek hayatını kaybetti. Olay sırasında evde kimse olmadığı iddia edildi. Tanıklar ifade verdi, soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de T.Y. (27) isimli erkek, İran vatandaşı karısı K.K.’yi (25) evde darp etti, kadını 3 ve 6 yaşlarındaki iki kızının önünde darp eden erkek, kadın kaçmak için balkona kaçınca kadını balkonda darp etmeye devam etti. Komşular polis çağırdı, kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

20 Eylül

Şüpheli Ölüm

Mersin’de Atike A. (64) evinin yakınındaki serada şüpheli şekilde ölü bulundu. Cesedi otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.

Tekirdağ’da Tezgül Ş. (35) isimli kadın, kaldığı pansiyonun balkonunda ölü bulundu. Kadının ölüm nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Aydın’da Fikriye S. (71) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da bir erkek, sokakta Türkiye vatandaşı olmayan iki kadını darp etti. Kadınlar yardım istedi. Yasal süreç basına yansımadı.

Edirne’de İ.G. isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan, onu ihlal ederek evine giderek kavga ettiği karısı E.G.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

21 Eylül

Cinayet

Giresun’da M.Ç. (45) isimli erkek, kavga ettiği karısı Şennur Ç.’yi (43) tabancaya vurarak öldürdü ve intihar etti. Silah seslerini duyan komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri erkeğin ve kadının olay yerinde öldüğünü tespit etti. Soruşturma başlatıldı.

İstanbul’da O.K. isimli erkek, arabada kavga ettiği sevgilisi Filiz Akgöz’ü (33) bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Erkek kadının kendisini bıçakladığını iddia etti.

Şüpheli Ölüm

Sakarya’da Makbule C. (45) isimli kadın, beş katlı binanın çatısından düşerek hayatını kaybetti. Polis soruşturma başlattı.

Ankara’da Hatice B. (66) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da B.B. isimli erkek, Türkmenistan vatandaşı eski sevgilisi R.A.’yı (30) yaşadığı apartmanının bodrumuna saklanarak takip etti, işe gitmek için evden çıktığında göğsünden bıçakladı. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Aksaray’da bir erkek, kavga ettiği eski karısını darp etti, telefonunu gasp etti.

Çocuk İstismarı

Denizli’de R.E. (77) isimli erkek, 12 yaşındaki oğlan çocuğuna 3 yıl boyunca istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

22 Eylül

Cinayet

Adana’da B.D. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Tuğba D.’yi bıçaklayarak öldürdü. Kadın evde hayatını kaybetti. Erkek evdeki iki çocuğunu alarak kaçtı. Polis erkeği yakalayarak gözaltına aldı. Kadının hamile olduğu açıklandı. İfadesinde kadının kendisini aldattığını iddia eden erkek tutuklandı.

Çocuk Cinayeti

İstanbul’da S.Ö. (32) isimli erkek, dini nikahlı “karısı” olan 17 yaşındaki Gülseren Mamuş isimli kız çocuğunu ruhsatsız tabancasıyla vurarak öldürdü. Erkek kadının intihar ettiğini iddia etti. Erkeğin olay günü kadınla kavga ettikten sonra evden çıktığı, tabancayla dönerek kadını vurduktan sonra kadını kucağında taşıyarak hastaneye götürdüğü tespit edildi. Kadın hayatını kaybetti. Önce çocuğun intihar ettiğini iddia eden erkek tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Tokat’ta Selvi G. (81) isimli kadın ormanlık alanda ölü bulundu.

Çocuk İstismarı

Zonguldak’ta N.S. (55) isimli erkeğin, torunu olan 15 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan erkek çocuğu istismar etmediğini söyledi, tutuklandı.

23 Eylül

Şiddet / Yaralama

Adana’da M.T. (26) isimli erkeğin annesi ve babaannesini sistematik olarak darp ettiği, ölümle tehdit ettiği, kadınların şikâyetçi olduğu ama yasal işlem başlatılmadığı iddia edildi. Kadınlar basına konuşarak yadım istedi.

Seks İşçiliğine Zorlama

Trabzon’da Türkiye vatandaşı olmayan 4 kadını seks işçiliğine zorlayan otel sahibi ve işletmecilere para cezası yazıldı. 4 kadın sınır dışı edildi.

24 Eylül

Cinayet

Mersin’de Ö.K. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Fatma K.’yi (39) taşındığı ablası Ö.K.’nin evine giderek tabancayla vurdu. Fatma K. olay yerinde hayatını kaybederken ablası Ö.K. ve intihar girişiminde bulunan erkek hastaneye kaldırıldı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da G.İ. isimli erkek, eski karısını darp etti, kaçarak akrabası İsmail İ. (63) isimli erkeğin evine saklandı, bir süre sonra erkeği pompalı tüfekle öldürdü.

Tekirdağ’da A.Ş. isimli erkek, gittikleri eğlence mekânında sevgilisi B.S.’yi darp etti. Erkek gözaltına alındı, işlem başlatıldı.

Aydın’da A.Y. (52) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Ö.Y.’yi (51) darp etti, falçatayla yaraladı. A.Y. tutuklandı.

25 Eylül

Cinayet

Kocaeli’de M.S. (28) isimli erkek, kavga ettiği karısı Hatice S.’yi (23) 2 gün boyunca işkence yaparak, darp ederek ve başına sert cisimle vurarak öldürdü. Eve giden polis erkeği gözaltına aldı. Erkeğin kadını bebeğinin önünde öldürdüğü açıklandı. Erkek tutuklandı.

İstanbul’da bekçi olan, ismi açıklanmayan bir erkek, sevgilisi olduğu iddia edilen Nurgül Altıntaş’ı (35) arabasının içinde ateş ederek öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkeğin üniversite kampüsünde öğrenci kadını taciz ettiği ve gözünden bıçakladığı iddia edildi. Açıklamaya göre erkek olay yerinden kaçtı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Muğla’da B.K. isimli erkek, din insanı olduğunu söyleyerek “cin çıkarma” yapacağını söylediği kadınlara cinsel saldırıda bulunduğu ve görüntü çektiği gerekçesiyle tutuklandı. Erkeğin kadınlara sonra görüntülerle şantaj yaptığı ortaya çıktı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da S.P. isimli erkek, sokakta iki çocuğa istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı, tutuklandı.

26 Eylül

Şiddet / Yaralama

Bursa’da İ.K. (34) isimli erkek, karısı Ç.K.’yi (29) kardeşinin evinde silahla vurdu. Kadın hastaneye kaldırıldı, İ.K. olay yerinden kaçtı, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Polise teslim olan erkek hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul’da E.B. isimli erkek, eski nişanlısı olan N.A. isimli kadını arabasına gizlice girip saklanarak darp ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Erkeğin N.A.’nın kızı D.Ü.’yü de telefonla tehdit ettiği açıklandı.

Seks işçiliğine zorlanma

Antep’te D.A. (17) isimli kız çocuğu 12 yaşından itibaren ailesinin kendisini seks işçiliğine zorladığını, kendisine istismarda bulunan erkekler arasında emniyet yetkilisi, doktor ve öğretmenler olduğunu söyleyerek şikâyetçi oldu.

27 Eylül

Şiddet / Yaralama

Adana’da T.G.Ç. (31) isimli kadın, boşanma aşamasında olduğu M.F.Ç. (36) isimli erkek hakkında kendisine şiddet uyguladığı için uzaklaştırma kararı aldırdı. Erkek kadını tehdit etti.

Taciz

İstanbul’da dernek başkanı A.T. isimli erkeğin, dernek çalışanı D.Ö. (24) isimli kadını asansörde taciz ettiği ve kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi. Kadın şikâyetçi oldu.

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da A.A., M.D. ve A.D. isimli üç kişi, Türkiye vatandaşı olmayan 4 kişiyi seks işçiliğine zorladığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

28 Eylül

Cinayet

İstanbul’da S.C. (36) isimli erkek, kavga ettiği karısı Melike C.’yi (28) evde boğarak öldürdü. Kadını kıskandığı için çocuğunun önünde öldüren erkeğin sokağa çıkarak komşulara karısını öldürdüğünü ve polisi aramalarını söylediği iddia edildi, erkek gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Tokat’ta Aynur Ö. (54) isimli kadın gölette ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da B.H. (32) isimli erkek, karısı S.H.’yi (32) darp etti, bıçakla rehin aldı, evin kapısını kilitledi. Olay yerine giden polisler erkeği ikna etmeye çalıştı, edemeyince eve itfaiyeyle girdi.

Çocuk İstismarı

Ankara’da M.S. (27) isimli erkek, 12 ve 13 yaşındaki 2 kız çocuğunu darp ettiği ve çocuklara istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Onun sevgilisi olduğu iddia edilen D.A. (18) isimli kadın da gözaltına alındı.

29 Eylül

Cinayet

Muğla’da İ.S. isimli erkek, birlikte tatil yaptığı Rusya vatandaşı sevgilisi Tatyana Feodorova’yı (51) başına şişeyle vurarak öldürdü. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Samsun’da Şeyda T. (30) isimli kadın, misafirliğe gittiği kardeşinin evinde tabancayla göğsünden vurulmuş şekilde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Kütahya’da F.T. isimli erkek, 7 aylık hamile olan karısı B.T.’yi (27) pencereden iterek yaraladığı gerekçesiyle tutuklandı. B.T. hastaneye kaldırıldı.

Bursa’da K.D. (43) isimli erkek, evde sevgilisi N.A.’yı (35) darp etti, kadın polis çağırdı, erkeği bıçaklayarak yaraladı.

Taciz

Bursa’da M.A. isimli erkek, sokakta F.C. (20) isimli kadını taciz ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Çocuk İstismarı – Çocuğa Şiddet

Antep’te 3 erkek, 13 yaşındaki B.N.A. isimli kız çocuğunu takip etti ve kaçırmaya çalıştı. Çocuk babasını çağırdı, olay yerine gelen babası İ.A. polis çağırdı. Erkekler gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı, birkaç gün sonra İ.A.’nın iş yerine saldırarak İ.A., karısı ve 2 çocuğunu darp etti. İ.A. şikâyetçi oldu.

Karabük’te A.Ö. isimli erkeğin üvey kızı Ş.P.’ye istismarda bulunduğu iddia edildi. Ş.P. ve kocası şikâyetçi oldu.

30 Eylül

Cinayet- Çocuk Cinayeti

Hatay’da Aynur M. (41), kızı Aleyna M. (16) ve oğlu Mehmet Ali M. (14) evlerinde ölü bulundu. Aileden haber alamayan yakınlarının ihbarıyla olay yerine gelen polis zehirlendiklerinden şüphelendi. Olay sırasında kaybolan Aynur M.’nin kocası ve çocukların babası olan T.M. Osmaniye’de yakalanarak gözaltına alındı. Eski uzman çavuş T.M. karısını ve çocuklarını boğarak öldürdüğünü itiraf etti, tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da S.G. isimli erkek, evde karısı Sabriye G.’yi darp etti, sonra bıçakla kendine zarar vermeye çalışırken polis tarafından ikna edilerek teslim oldu. S.G. gözaltına alındı.

İstanbul’da M.T. isimli erkek, eski sevgilisinin arabasının fren hidroliğine şeker doldurarak kaza yapmasına sebep oldu. Kadın şikâyetçi oldu.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Samsun’da işitme ve konuşma engelli Y.U.’ya (32) tecavüz ettiği iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Manisa’da M.A. isimli erkek, okul yakınında bir kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.