Erkek şiddeti Aralık 2022

Elif Yılmazlı 04 Ocak 2023 Türkçe
Facebook Twitter Google

Fotoğraf: csgorselarsiv.org/ Emre Orman

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Aralık 2022’de en az 19 kadını ve 3 çocuğu öldürdü.

TIKLAYIN – Neden Erkek Şiddetinin Çetelesini Tutuyor?

TIKLAYIN – bianet Şiddet, Taciz, Tecavüz Çetelesi Tutuyor

 

Okuma Önerileri

2010-2013 Erkek Şiddeti Çeteleleri ve Düşündürdükleri

İstatistiklerle 2015-2016 Erkek Şiddeti Davalarında Çıkan Kararlar

11 yılın erkek şiddeti sayıları konuşuyor

Çetele üzerine nasıl çalıştık?

Erkek şiddeti ve kadın cinayetlerine nüfus ve SEGE’den bakış

Erkek şiddetinde ne neyi artırıyor, ne neyi düşürüyor?

Prof. Dr. Taşıran: Erkek şiddetinin daha fazla analize ihtiyacı var

Erkekler, en az 65 kadına şiddet uyguladı. Aralarında oğlan çocukların da olduğu en az 29 çocuğu istismar eden erkekler, en az 16 kadını taciz etti.

1 Aralık

Aralık Ayında Basına Yansıyan Cinayet

Siirt’te 2 yıl önce ölü bulunup, intihar ettiği öne sürülen Berfin Ep’in (16), M.G. (16) isimli erkek tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da bir evde, Duygu U. (19) ve Muhammet Yaşar T. (20) ölü bulundu. Erkeğin kadını silahla öldürdükten sonra intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da M.Ç. (29) isimli erkek, karısı N.Ç.’yi (23) bıçaklayarak yaraladı. Tutuklanan erkek ifadesinde, “annemin kredi kartlarını kullanıyordu. Sinirlenip bıçakladım” dediği öğrenildi.

2 Aralık

Şiddet / Yaralama

Urfa’da H.N. (27) isimli kadın, dini nikâhlı kocası F.Ç.’nin kendisini darp ettiğini söyledi, şikâyetçi oldu. Karısını karakolda darp etmeye çalışan erkek, polis memurunu yaraladı. Erkek gözaltına alındı.

3 Aralık

Cinayet

Urfa’da Y.H. (24) isimli erkek, ablası Bahar H.’yi (26) yolda yürüdüğü sırada arkasından pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek yakalandı, gözaltına alındı. Erkeğin, “iyi ki öldürdüm, polis beni yakalamasaydı ailemin diğer fertlerini de öldürecektim” dediği öğrenildi.

Şüpheli Ölüm

Burdur’da Sıdıka Güleray K. (75) evinde ölü bulundu.

Çocuk Cinayeti

Aksaray’da M.K. (22) isimli erkek, eski nişanlısı olduğu iddia edilen Melike Arıbaş’ı (15) silahla vurarak öldürdü, kızını korumaya çalışan babasını başından yaraladı. Olay yerinden kaçan erkek, tutuklandı.

Taciz

Iğdır’da bir üniversitede memurluk yapan M.M. isimli erkek,  5 kadın öğrenciyi taciz etti, açığa alındı. Erkek daha önce de karısını darp ettiği için görevinden alınmıştı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Bursa merkezli 3 şehirde Türkiye vatandaşı olmayan 13 kadın seks işçiliğine zorlandı. 12 şüpheli gözaltına alındı.Şüphelilerin, tatil için Türkiye’ye gelen aralarında Ruslar’ın da olduğu Türkiye vatandaşı olmayan kadınları hedef aldıkları belirlendi.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da H.K.G. isimli kadın, bir tarikata bağlı vakfın kurucusu olan babası Y.Z.G.’nin, kendisini 6 yaşındayken 29 yaşındaki K.İ. isimli bir erkek müritle dini nikâhla evlendirmesi sonucu, her gün istismara uğradığını söyledi. Kadın ifadesinde, cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini belirtti. Baba Y.Z.G. ile dini nikâhla evlendirildiği K.İ. tutuklandı.

4 Aralık

Cinayet

Bartın’da, A.Ç. (30) isimli erkek, ayrı yaşadığı karısı Vasfiye Ç.’yi (38) bıçaklayarak öldürdü. Kadın olay yerinde hayatını kaybederken, erkek gözaltına alındı.

Diyarbakır’da S.G. isimli erkek, dini nikâhlı karısı G.A.’yı (21) boynundan tabancayla vurarak öldürdü. Erkek olay yerinden kaçtı.

Faili Belirlenmemiş Cinayet

Ankara’da Tülay G. (22) yol ortasında ölü bulundu.  Kadının vücudunda darp izlerinin olduğu ve işkence sonucu öldürüldüğü belirlendi. Olayın şüphelisi olarak tespit edilen kadının sevgilisi C.S.D. tutuklandı, S.M.S. isimli kişi ise serbest bırakıldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da A.C. isimli erkek, karısı Suriye vatandaşı F.O.’yu bıçakla yaraladı, daha sonra sokak ortasında intihar girişiminde bulundu. Yaralı kadın hastaneye kaldırıldı, erkek tutuklandı.

5 Aralık

Cinayet

Hakkâri’de Seyfettin Ç. (41), karısı Evin Ç.’yi (35) ve doktor yeğeni Haşim Ç.’yi (32) tabancayla vurarak öldürdü, aynı silahla intihar etti.

Şüpheli Ölüm

Bursa’da 19 yaşındaki bir kadın misafirliğe gittiği annesinin evinde balkondan atlayarak intihar etti.

Şiddet / Yaralama

Zonguldak’ta E.P. isimli erkek, İ.Y. (26) isimli trans kadını çalıştığı gazinoda tabancayla vurularak ağır yaraladı. Erkek tutuklandı.

Ordu’da bir erkek, ayrı yaşadığı karısını bıçaklayarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırılırken, olay yerinden kaçan erkek gözaltına alındı.

Tecavüz

Ankara’da kendisini “hoca” olarak tanıtan M.Y. (57) isimli erkek, epilepsi hastası olan psikolojik tedavi gören M.Y. (19) isimli kadına, “içine cin girmiş” diyerek tedavi adı altında birçok kez tecavüz etti. Tecavüz öncesinde kadını bıçakla tehdit ederek, “bana karşı gelirsen aileni öldürürüm, seni de öldürürüm. Bizim yaşadıklarımızı anlamasınlar diye ailene karşı iyi görüneceksin, ailenin bilgisi olursa da inkâr et” dediği öğrenildi.

Çocuk İstismarı

Diyarbakır’da F.A. isimli erkek, 10 yaşındaki Suriye vatandaşı bir kız çocuğunu metruk bir binada istismar etti. Binaya giren mahalle sakinleri şüpheli erkeği darp etti. Erkek tutuklandı.

6 Aralık

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da taksi şoförü bir erkek, arabaya aldığı L.B. (29) isimli Belarus vatandaşı kadını “sarhoşsun” diyerek darp etti.

Şiddet / Yaralama/ Taciz

İstanbul’da G.T. isimli erkek, yolda yürüyen G.B. isimli kadını tenhada sürükleyerek taciz etti. Yakalanan erkek, kadını önceden tanımadığı ve olayı anlık olarak gerçekleştirdiğini söyledi. G.T, “cinsel taciz” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından adliyeye sevk edildi.

Çocuk İstismarı

Sakarya’da B.E.Y. (19) isimli erkek, okulda arkadaşları tarafından tanıştırılan 14 yaşındaki M. isimli kız çocuğunu, iistismar etti. Adli kontrolle serbest bırakılan erkek hakkında dava açıldı.

7 Aralık

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, “telefonumu çaldı” diye bağıran kadını darp etti.

Kocaeli’de E.S. (38) isimli kadın, kocası F.S.’nin kendisini ve 2 çocuğunu sürekli darp ettiğini psikolojik şiddet uyguladığını söyledi. Kadın, “kardeşim ve babamla tehdit ediliyorum. Şu an maddi imkânsızlıklardan avukat tutamıyorum. Yardım istiyorum” diye konuştu.

8 Aralık

Cinayet

Antalya’da Y.E.T. (37) isimli erkek, annesi Zübeyde T.’yi (61), boğazından bıçaklayarak öldürdü. Kaçmaya çalışan erkek gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Denizli’de C.B. isimli erkek, karısı Ö.B.’yi yerleştiği ailesinin evinde bıçak zoruyla alıkoyup zorla araca bindirdi, tehdit edip darp ederek bayılttı. Olay yerinden karısını alarak kaçan erkek yakalanıp gözaltına alındı.

9 Aralık

Şüpheli Ölüm

Zonguldak’ta denizde bir kadın cesedi buldu.

Şiddet / Yaralama

Denizli’de K.M. isimli erkek, A.E. isimli kadını sokakta taciz etti, bıçakla yaraladı. Bıçağı ikinci kez kaldırdığında kadının kalbine saplayacakken esnaf D.S. isimli erkek müdahale etti. Daha önce de bir kadını bıçakladığı öne sürülen K.M., serbest bırakıldı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da bir sağlık ocağında doktorluk yapan E. B. (38) isimli erkek, muayeneye gelen dört kız çocuğunu istismar etti. Erkek tutuklandı.

Konya’da G.A. (17) isimli kız çocuğu, A.M. (35) isimli erkeğin kendisini günlerce istismar ettiğini söyledi. G.A.’nın okuduğu lisenin okul müdürü H.A. isimli erkek, “seni, Milli İstihbarat Teşkilatı’na memur olarak alacağız” vaadiyle kandırıp, tanıştırdığı ve kendisini MİT mensubu olarak tanıtan evli elektrik ustası A.M. ile başka bir okulun müdürü A.S.K.’nin odasında kızı tehdit ederek dini nikâha zorladı. Teklifi reddedince, A.M., bu kez G.A.’yı ailesine zarar vermekle tehdit etti. Aynı okuldan K.K. isimli kız çocuğu da A.M. tarafından istismar edildiğini söyledi. A.M. ve H.A. tutuklandı.

10 Aralık

Şüpheli Ölüm

Sakarya’da 23 Kasım tarihinden beri kayıp olan Fatma A. nehirde ölü bulundu.

11 Aralık

Cinayet

Isparta’da M.B. (66) isimli erkek, karısı Selver B.’yi (48), başından tüfekle vurarak öldürdü.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Meral Ç. isimli kadın balkondan düşerek öldü. Polisin aile içi şiddet ihbarı için gittiği kadının evine girmelerini, kocası ve ailesinin engellemeye çalıştığı bildirildi.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, sokakta karısını darp etti. Olayı gören çevredekiler de erkeği darp etti.

İstanbul’da bir erkek, alışveriş merkezinde karısını darp etti.

Çocuk İstismarı

Antep’te A.K. isimli bir erkek, asansöre binen N.T. (15) isimli kız çocuğunu, boğazına bıçak dayayarak yaraladı, tehdit etti, ardından da boğazını sıkarak boğmaya çalıştı. Erkek tutuklandı.

Diyarbakır’da 13 yaşındaki Suriye vatandaşı kız çocuğunun 37 haftalık hamile olduğu öğrenildi. Çocuk, bir yıl önce ailesi tarafından dini nikâhla evlendirildiğini, bu nedenle hamile kaldığını söyledi. Kız çocuğunun dini nikâhlı kocası M.T. (24), babası A.H. ile annesi E.E.D. gözaltına alındı.

12 Aralık

Cinayet

Balıkesir’de S.K. (66) isimli erkek, eski sevgilisi olduğu iddia edilen Almanya vatandaşı Gisela Uysal (53) isimli kadını, evinin önünde tabanca ile vurarak öldürdü, erkek aynı tabanca ile intihar etti.

Diyarbakır’da S.G. isimli erkek, dini nikâhlı karısı Gülcan A.’yı tabancayla vurarak öldürdü. Kadın sekiz gündür tedavi gördüğü hastanede öldü, erkek olay yerinden kaçtı.

Şiddet / Yaralama

Ankara’da M.E. isimli erkek, boşandığı Pelin Ceylan isimli kadını sokak ortasında silahla vurarak öldürdü. Yaralı kadının başında bir süre bekleyen erkek, müdahale etmek isteyen vatandaşları da silahla tehdit etti. Kadın kaldırıldığı hastanede 12 gün sonra hayatını kaybetti. Erkek gözaltına alındı.

Manisa’da maden işçisi F.Y. (22), hamile karısı B.Y.’yi (21) av tüfeğiyle vurmaya çalıştı, engel olmaya çalışan kadının erkek yeğeni Servet Övec’i (16) öldürdü.  F.Y. gözaltına alındı.

Tecavüz

Tekirdağ’da hurdacılık yapan S.K. (41) isimli erkek, kızı G.K.’ye (23), tecavüz etti. Erkek, “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla tutuklandı.

Taciz

Bursa’da M.D.E. isimli erkek, yolda yürüyen bir kadını taciz etti. Erkek gözaltına alındı.

13 Aralık

Cinayet

Çorum’da Irak vatandaşı Mumine Basim M. (29) elektrik akımına kapılarak öldü. Kadının ölümünün şüpheli bulunması üzerine gözaltına alınan kocası S.A.M. (36) tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Bolu’da Rabiye A. (58) isimli kadın evinde iple asılı halde ölü bulundu.

Denizli’de Kafiye A. (37) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Ordu’nun Y.O. (95) isimli erkek, tartıştığı oğlu Kadir O.’yu (57) tabancayla vurup öldürdü, gelini E.O.’yu (50) ağır yaraladı. Y.O. tutuklandı.

Eskişehir’de N.N. (31) isimli erkek, 8 aylık hamile karısı F.N.’yi (33) karnından tekmeleyerek darp etti, erken doğum yapan kadının bebeği öldü. Erkek tutuklandı.

Adana’da, A.D. (23) isimli erkek, sokakta takip ettiği L.A. (48) isimli kadının ağzını eliyle kapatıp, çantasını gasp etti. Erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Hatay’da M.K. (28) isimli erkek, cinsel ilişki teklifini reddeden karısı H.K.’yi (24) darp etti. Kadın kendisini banyoya kilitleyip KADES’ten yardım istedi, erkek adli kontrolle serbest bırakıldı. Kadın, erkeğin kendisini ölümle tehdit ettiğini de söyledi.

Tecavüz

Balıkesir’de M.S.T. isimli erkeğin öncülüğünü yaptığı bir grup, zorla çiftlik evine götürerek kaçırdıkları dört kadına günlerce tecavüz etti, darp etti, alıkoydukları 10 kişiye de işkence yaparak işyerlerini gasp etti. Dört kadından G.A. (18) isimli kadın, bir ay önce kaçırıldığını, darp edildiğini, parmaklarının kesildiğini söyledi. M.S.T. ve 9 kişi tutuklandı, 3 kişi serbest kaldı, 3 kişi ise aranıyor.

Meşru Müdafaa

Konya’da Murat Can Eskici (25), erkek kardeşinin karısı A.T.’ye (39) 3 yıl boyunca tecavüz etti, çocuğuna da aynı şeyleri yapacağını söyleyerek tehdit etti. Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü, tutuklandı. Erkeğin ailesi kadından şikâyetçi olmadı.

14 Aralık

Şüpheli Ölüm

Denizli’de edebiyat öğretmeni Zühal B. (35) evinde ölü bulundu.

Taciz

Balıkesir’de minibüste cinsel organını çıkaran B.B. isimli erkek, cinsel taciz suçundan tutuklandı.

Bursa’da M.E. (29) isimli erkek, yolda yürürken S.E. (27) isimli kadını elle taciz etti, erkek kadının yakınları tarafından darp edildi. Erkek, tedavisinin ardından gözaltına alındı.

15 Aralık

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Zehra A. (62) evinde ölü bulundu.

Muğla’da 4 gündür kayıp olan Alzheimer hastası Saadet Y. (80), bir kanalda ölü bulundu.

Niğde’de bir apartın odasında kalan İrem P. (20) yatakta Mehmet S.Y. (20) ipte asılı halde ölü bulundu.

Seks İşçiliğine Zorlama

Karaman’da 3’ü kadın 7 kişi, çocukları seks işçiliğine zorladı. Şüphelilerden A.Ş, P.K, H.Ö. ve H.C.Ş. isimli kişiler tutuklandı, üç kişi serbest bırakıldı.

16 Aralık

Aralık Ayında Basına Yansıyan Çocuk Cinayeti

Siirt’te “intihar ettiği” söylenen Kader Ertem’i (14), 12 yaşında iken “evlendirildiği” erkeğin babası T.A.’nın av tüfeği ile öldürdüğü öğrenildi. T.A. tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Iğdır’da Azerbaycan vatandaşı Sabina S. (22) bir apartmanın 4’üncü katından düşerek öldü.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Eskişehir’de anne ve babası cezaevinde olan Elif Nur (6) isimli kız çocuğu rahatsızlanması sonucu kaldırıldığı hastanede öldü. Şüpheli görülen ölümle ilgili soruşturmada halası ve amcası tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Kırşehir’de Y.D. isimli bir kadın, M.Z. isimli bir erkeğin oğlu B.T.’ye (14) çiçek gönderip, cinsel organının fotoğrafını atarak istismar ettiğini söyledi. Çocuğun ailesi şikâyetçi oldu. Anne hakkında “kamu birimini meşgul etmek” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

17 Aralık

Şüpheli Ölüm

Antalya’da boş arazide kimliği belirsiz bir kadın ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

İzmir’de M.K. isimli erkek, karısı K.K.’yi evlerinin balkonunda bıçakla rehin aldı. Erkek gözaltına alındı.

Bolu’da Ü.S. isimli erkek, karısı N.S.’yi darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

18 Aralık

Cinayet

Eskişehir’de H.F. (21) isimli erkek, “kendisini aldattığını” öne sürdüğü sevgilisi Ayşenur Çolakoğlu’nu (21) tabancayla başından vurarak öldürdü. H.F. ile evde bulunan arkadaşı M.F. gözaltına alındı.

Denizli’de M.T. (38) isimli erkek, hemşire karısı Hülya Er T.’yi (35) bıçaklayarak öldürdü. Erkek gözaltına alındı. Kadının erkeğin kendisini darp ettiği için iki kez uzaklaştırma aldığı ortaya çıktı.

Şiddet / Yaralama

Trabzon’da M.G. (39) isimli erkek, 64 yaşındaki annesini darp etti, karısına hakaret etti. Erkek gözaltına alındı.

Tehdit

Edirne’de A.K. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı C.K.’yi tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de G.B. isimli erkek, karısı Ç.B.’yi tehdit etti, hakaret etti, zorla evden attı. Kadının talebi doğrultusunda önleyici tedbir kararı uygulandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da 7 şüpheli, 5 kadını seks işçiliğine zorladı. Şüphelilerden 4’ü tutuklandı, 3’ü serbest bırakıldı.

Çocuk İstismarı

Antalya’da futbol okulu antrenörü S.A. isimli erkek, öğrencisi olan 14 yaşındaki oğlan çocuğuna cinsel içerikli mesaj göndererek istismar etti. Erkek “cinsel istismar” suçundan tutuklandı.

19 Aralık

Şüpheli Ölüm

Manisa’da Hürü Ç. (82) isimli kadın dere içerisinde ölü bulundu.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da bir erkek, 13 yaşında oğlan çocuğunu cep telefonu ile attığı mesajlarla istismar etti. Çocuğun yakınları erkeği darp etti.

20 Aralık

Şiddet / Yaralama

Edirne’de F.B. isimli erkek, karısı R.B.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Karaman’da A.T. (33) isimli erkek, akşam saatlerinde sokakta yalnız gördüğü 10 kadını odunla darp etti. Aranan erkek yakalandı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de Y.A. isimli erkek, karısı B.A.’yı darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Şiddet / Yaralama / Tecavüz

İstanbul’da C.K. (24) isimli kadın, kocası B.Ş.’nin (28) kendisini evlendiği günden beri darp ettiğini, tecavüz ettiğini ve psikolojik şiddet uyguladığını söyledi, boşanma davası açtı. Kadın “3 kez talep etmeme rağmen uzaklaştırma kararı hala çıkarılmadı. Öldürülmem mi bekleniyor?” dedi.

Çocuk İstismarı

Dersim’de Z.Y. (63) isimli erkek, akrabası olan hafif zihinsel engelli S.E. (17) isimli çocuğu istismar etti. Çocuk, yakınlarını inandıramayınca Z.Y.’nin cinsel içerikli sözlerini kayda aldı. Erkek hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklandı.

Ankara’da emekli emniyet müdürü A.Y. (53) isimli erkek, sahibi olduğu köpek eğitim merkezinde köpeklerini eğitim için getiren İ.A. (16) ve D.C. (15) isimli kız çocuklarını istismar etti. Erkek tutuklandı. Erkek hakkında “eğitici-öğretici tarafından zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 60 yıldan 84 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bursa’da sosyal medyadan yaptığı canlı yayında 11 yaşındaki kız çocuğunu istismar eden E.T. (30) isimli erkek tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Yalova’da H.A. isimli erkek, İran vatandaşı İ.Z. isimli kadını darp etti, esir aldı ve seks işçiliğine zorladı. Kadın erkeğin, kendisini uyuşturucu bağımlısı haline getirdiğini, zorla cinsel içerikli görüntülerini çekerek pornografik sitelere sattığını, direndiğinde darp ettiğini ve deport ettirerek İran’da verilecek idam cezasıyla tehdit ettiğini söyledi. Erkek serbest bırakıldı.

21 Aralık

Şüpheli Çocuk Ölümü

Kocaeli’de Gökçe E. (15) isimli kız çocuğu köprü altında ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de M.G. isimli erkek, karısı Ü.G.’yi  “eve geç geldiği için” darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Mardin’de K.K. isimli erkek ile beraber toplam üç erkek, LGBTİ+ birey olan M.O. ve arkadaşını tehdit ve darp etti. M.O. koruma talep etti, mahkeme “ısrarlı takip yok” diyerek koruma talebini reddetti. M.O. geçen sene de aynı kişiler tarafından darp edildiğini söyledi.

22 Aralık

Cinayet

Kocaeli’de L.Y. (30) isimli erkek, eski karısı Esmanur B.’yi (28) tabancayla vurarak öldürdü, kadının kocası S.B.’yi (26) ağır yaraladı. L.Y. gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da A.Ö. (23) isimli erkek, sevgilisi M.Ç.’yi (18) sokakta darp etti. Olaya müdahale etmeye çalışan M.İ. (36) isimli erkeği boğazından bıçaklayarak ağır yaraladı. A.Ö. gözaltına alındı, M.İ. hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de bir erkek, karısını arabayla ezmeye çalıştı. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de 2 kadın kocalarının kendilerini darp ettiğini söyledi. Kadınlar şikâyetçi oldu.

Edirne’de S.E. isimli bir kadın, boşanma aşamasında olduğu ve hakkında önleyici tedbir kararı bulunan kocası B.E.’nin kendisini yolda yürürken aracı üzerine sürdüğünü ve bu esnada hakaret ettiğini söyledi. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de A.S. isimli erkek, karısı N.S.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi olmadı.

Burdur’da E.B isimli erkek ve Ş.B. isimli kadın, evine giderken araçla takip ettikleri G.C. isimli kadın ve kızını darp etti.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de G.Ç. isimli erkek, karısı Ç.Ç.’yi darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın uzaklaştırma talep etti.

Taciz

İstanbul’da motosikletli O.Ö. isimli erkek, farklı tarihlerde takip ettiği 5 kadını asansörde taciz etti. Erkek gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Mersin’de bir sitede havuz görevlisi olan A.G. isimli erkek,  5 ve 12 yaşları arasındaki 5 oğlan çocuğunu istismar etti. A.G. tutuklandı.

23 Aralık

Cinayet

İzmir’de M.A. isimli erkek, barışma teklifini kabul etmeyen boşanma aşamasındaki karısı Cansu A.’yı (32) bıçaklayarak öldürdü, kadının annesi N.G.’yi çok sayıda bıçak darbesiyle yaraladı. Cansu A. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, ağır yaralanan anne ise taburcu oldu. Erkek tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Sivas’ta kaybolan Alzheimer hastası Fatma F. (75) arazide ölü bulundu.

Çocuk Cinayeti

Konya’da Y.E.A. (54) isimli baba, kızları Kevser (17) ile Merve’yi (15) evde bıçaklayarak öldürdü. Erkek ifadesinde, kızlarıyla namus meselesi yüzünden tartıştığını, bu sırada kendisini kaybettiğini söyledi.

Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da 2 gündür haber alınamayan Sultan Ç. (67) evinde ölü bulundu.

Antep’te Zennup Ç., (75) isimli kadın iple tavana asılı halde ölü bulundu.

Trabzon’da Fatma E. (52) isimli kadın derede ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, bir kadını sokakta darp etti. Darp eden erkek, olayı gören S.B. isimli erkeği silahla kafasından vurarak yaraladı.

24 Aralık

Cinayet

Kocaeli’de Ş.B. isimli erkek, karısı Kıymet B.’yi (35) bir restoranın bahçesinde otururken silahla vurarak öldürdü. Olay yerinden kaçan Ş.B. tutuklandı, gözaltına alınan erkeğin abisi M.B. serbest bırakıldı.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da bir aracın içinde kimliği belirsiz bir kadın ölü bulundu.

Siirt’te bir iş yerinde çıkan yangında Reyhan S. (21) hayatını kaybetti. Olayla ilgili “taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan M.İ, F.K. ve Ş.K. gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da uzman çavuş C.D. isimli erkek, önce boşanma aşamasındaki karısı F.D. ve çocuğunun da aralarında bulunduğu 3 kişiyi tabancayla rehin aldı, ardından bir mağazaya girip çalışanları da rehin aldı. Olay yerinden kaçan erkek tutuklandı.

Kocaeli’de bir erkek, “şakalaşırken” karısını bıçaklayarak yaraladı. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Diyarbakır’da E.Ö. (24) isimli erkek, 15 yaşındaki üvey kız kardeşini ve 14 yaşındaki üvey erkek kardeşini istismar etti. Anne şikâyetçi oldu, erkek tutuklandı.

25 Aralık

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da A.Y. isimli erkek, kendisini sürekli darp etmesi sonucu evden kaçan karısı S.’yi kaldığı eve kadar takip etti. A.Y. ve arkadaşları kadının babasının aracını balta ile parçaladı. Kadın ve ailesi şikâyetçi oldu.

Eskişehir’de bir eczaneye gelen hasta yakını erkek, eczacı B.Ş. isimli kadını ve kardeşini darp etti. B.Ş. ve kardeşi şikâyetçi oldu.

26 Aralık

Cinayet

İzmir’de A.F. isimli erkek, karısı Nuran F.’yi boğazından bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek tutuklandı.

İzmir’de C.G. isimli erkek sevgilisi Tuğba Kul’u (22) tabancayla vurup bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek tutuklandı.

Diyarbakır’da “uykusunda öldü” diye ihbar edilen İclal Ş.’nin (19) babası K.K. tarafından boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Baba tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Ceren D. (35) 13. kattaki pencereden düşerek öldü.

Bilecik’te Alzheimer hastası Fatime B. (80), oturduğu apartmanın arka bahçesinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de S.I. isimli erkek, birlikte yaşadığı B.G.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Aksaray’da F.A. (38) isimli kadın, kocası H.M.A.’dan (39) kendisini darp ettiği için şikâyetçi oldu. Olayı duyan H.M.A. ve oğlu N.A. (19) polis merkezinin önüne gelen karısının yakınlarını darp etti. Baba ve oğlu gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de S.K. isimli erkek, birlikte yaşadığı H.K. isimli kadını darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Konya’da F.A.K. isimli erkek, karısı G.K.’yi darp etti, vücudunda sigara söndürerek yaraladı, ölümle tehdit etti. Erkek, 2 yıl 4 ay hapis istemiyle yargılanacak.

Taciz

İstanbul’da bir kafede çalışan N.N. (18) isimli erkek garson, kafenin tuvaletine gizli kamera yerleştirdi. Kamerayı fark eden ve polise haber veren M.B. (24) isimli kadının videosunu çekmek amacı ile böyle bir şey yaptığını söyleyen erkek tutuklandı.

27 Aralık

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Yakutistan vatandaşı Galina T. evinde ölü bulundu. Kadının elle boğularak öldürülmüş olabileceği belirtildi. Birlikte yaşadığı sevgilisi A.A. isimli erkeği yakalamak için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de S.E. isimli erkek, karısı E.E.’yi darp ve tehdit etti, hakaret etti. Erkek hakkında önleyici tedbir kararı uygulandı.

Bolu’da Ş.Ç. (19) isimli kadın kocası M.Ç.’nin (36) kendisini sürekli darp ve tehdit ettiğini bildirerek erkek hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Evden ayrılan kadın, kocasından ölüm tehditleri aldığını, defalarca bıçakla yaralayıp öldürmekle tehdit ettiğini söyledi. Kadın şikâyetçi oldu.

İstanbul’da Ö.A.(42) isimli kadın, boşanmak istediği kocası K.A.’ nın (42) silahla evine gelerek, kendisini darp ve tehdit ettiğini söyledi. Bir ay uzaklaştırma kararıyla serbest bırakılan erkeğin, “beni boşadığın gün öldürürüm, bu evlilik mezara kadar” dediği öğrenildi.

Çocuk İstismarı

Eskişehir’de okulların çevresinde dolaşıp cinsel organını göstererek kız çocuklarını istismar eden erkek tutuklandı.

28 Aralık

Şüpheli Ölüm

Sakarya’da H.E. (38) isimli kadın yüksekten düşerek öldü.

Sinop’ta İmmahan K. (71) evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de B.Y. isimli erkek, karısı B.Y.’yi darp etti.

Edirne’de E.A. isimli erkek, eski karısı Y.D.’yi darp etti, hakaret etti. Erkek kadının evine gidip eşyalarına zarar verdi. Kadın şikâyetçi oldu, uzaklaştırma talep etti.

Edirne’de F.K. (16) isimli oğlan çocuğu annesi B.K.’yi (32) sırtından bıçaklayarak ağır yaraladı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de K.B. isimli erkek, karısı S.B.’yi darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de İ.G. isimli erkek, eski karısı B.T.’nin eski iş yerine gelerek darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Çocuk İstismarı

Bursa’da R.E.İ. (37) isimli erkek ile H.R. (32) isimli kadın, yaşları 2 ila 10 arasında değişen 4 çocuğunu çakmakla yakarak ve sopayla darp ederek istismar etmekten tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da 10 erkek 7 kadın, Ukrayna ve Rusya vatandaşı 24 kadını gece kulübü ve pavyonlarda seks işçiliğine zorladı. 15 şüpheli tutuklandı.

29 Aralık

Şiddet / Yaralama

Edirne’de N.E. isimli erkek, karısı E.E.’yi darp etti.

Ankara’da S.K. (19) isimli kadın, kocası Y.G.K.’nin (19) kendisini pencereden attığını söyledi. Hastanede tedavi gören ve evlendiği günden beri kocasının kendisini darp ettiğini söyleyen kadın, “ben evdeyken yattığım yerde yatağımı yaktı. Daha önce de beni camdan sarkıttı” diye ekledi.

İstanbul’da B.U. (22) isimli erkek, eski sevgilisi Ü.D.E. (24) isimli kadını kafasına silah dayayarak arabayla evinin önünden kaçırmaya çalıştı, direnen kadını boynundan vurarak ağır yaraladı. Kurşun beyninde kalan kadın yoğun bakıma kaldırıldı. Erkek olay yerinden kaçtı.

Taciz

İstanbul’da bir iş sağlığı ve güvenliği merkezinde uzman olarak çalışan O.A. (40) isimli erkek, iş yeri tuvaletine farklı açılardan kayıt yapan gizli kameralar yerleştirerek kadınların 285 tane videosunu çekti. Erkek hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçu kapsamında 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

30 Aralık

Şüpheli Ölüm

Antalya’da evde baygın halde bulunan Rusya vatandaşı Elena M. (76) isimli kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama

Van’da bir erkek, karısı P.T.’yi (33) darp etti. Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de G.K. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı N.K. ile annesi S.D.’yi darp ve tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu.

31 Aralık

Cinayet

Manisa’da N.A. (65) isimli erkek, dini nikâhlı karısı Mutlu M.’yi (60) öldürdü. Üzerinde darp izleri bulunan kadının bedeni metruk bir binada gömülü olarak bulundu, erkek tutuklandı. Erkeğin, 1984 yılında ilk karısı Emine A.’yı bıçaklayarak, cezaevinden tahliye olduktan sonra da 2003 yılında ikinci karısı Fatma A.’yı ütüyle yakarak öldürdüğü öğrenildi.

Seks İşçiliğine Zorlama

Hatay’da 18 kişi, 13 kadını seks işçiliğine zorladı. 18 zanlı gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da 14 yaşındaki kız çocuğunu istismar eden kırtasiye çalışanı A.S. isimli erkek, suçunu itiraf etmesinin ardından serbest bırakıldı.