Erkek şiddeti Ağustos 2021

Ege Öztokat Ağustos 2021 Türkçe
Facebook Twitter Google

Fotoğraf: csgorselarsiv/Hale Güzin Kızılarslan

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler, Ağustos’ta en az 34 kadını öldürdü, 11 kadına tecavüz etti.

TIKLAYIN – bianet Şiddet, Taciz, Tecavüz Çetelesi Tutuyor

TIKLAYIN – bianet erkek şiddeti çetelesi metodolojisi

Erkekler, Ağustos’ta en az 61 kadına şiddet uyguladı, en az altı çocuğu öldürdü, en az 13 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az 28 kadını taciz etti, 20 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Ağustos

Cinayet

Tokat’ta iki erkek, iki kadın ve Elif Saltık birlikte pikniğe gitti. Piknikte Elif Saltık (30) ateşli silahla öldü. Olay yerindekiler silahın “kazayla” ateş aldığını iddia etti. Kadının kuzeni olan 3 kişi gözaltına alındı, içlerinden D.S. (43) isimli erkek tutuklandı. Ü.K. (44) ve E.A. (50) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. D.S. savcılıktaki ifadesinde “silahın tutukluk yaptığını, düzeltmeye çalışırken yanlışlıkla ateş aldığını” söyledi.

Şüpheli Ölüm

Manisa’da kayıp olarak aranan Yadigar Ö. (43) isimli kadın ölü bulundu. İnceleme başlatıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Aydın’da K.Ö. isimli erkek, sokakta E.Y. (19) isimli kadına basit cinsel saldırıda bulundu. Gözaltına alınan erkek, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2 Ağustos

Cinayet

Antalya’da 5 gün kayıp olarak aranan Azra Gülendam Haytaoğlu (21) ölü bulundu. M.M.A. (48) isimli erkek kadına evinde tecavüz ettiği, onu boğarak öldürdüğü, bedenini banyoda 5 parçaya ayırdığı ve valizle taşıdığı ormanda gömdüğü tespit edilince gözaltına alındı. Erkek cinayeti itiraf etti, “canavarca hisle insan öldürme” suçundan tutuklandı. Erkek kadının çalıştığı kafede ona iş teklifinde bulunarak tanıştığını söyledi. Erkeğin kadının bedeninden ayırdığı başını uçurumdan attığı tespit edildi.

Şüpheli Ölüm

Maraş’ta 4 gün kayıp olarak aranan Emine Gökkız (43) ormanlık alanda ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da H.M. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı S.M.’yi silahla omzundan vurdu. Yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı. Olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı.

Edirne’de Ö.K. isimli erkek, ayrı yaşadığı, kavga ettiği karısı M.K.’yi işyerinde darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Çocuğa Şiddet

Ağrı’da S.T. isimli erkek ve karısı Z.T., S.T.’nin üvey çocuğu, Z.T.’nin çocuğunu (4) darp ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

İstanbul’da Ü.A. isimli erkek, evde 2 çocuğunu rehin aldı, tabancayla pencereden çevreye ateş açtı. Erkek gözaltına alındı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Aydın’da İ.P. isimli erkek, boşanma aşamasındayken barışmaya karar verdikleri H.P.’yi “kıskandığı için” takip etti, zorla kadının evine girdi ve kadına tecavüz etti. H.P. şikâyetçi oldu, gözaltına alınan erkek tutuklandı.

3 Ağustos

Cinayet

Ankara’da Esra Hankulu (25) isimli kadın evinde ölü bulundu. Olay gününde evde olan Ü.U. isimli erkek “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Ü.U.’nun olay sırasında evde olan erkek arkadaşı F.G., Ü.U.’nun “akşam bayılan, sonra ayılan ve kendine gelen” Esra Hankulu’yu “kucaklayarak odasına götürdüğü” ve orada kaldıkları, sabah Ü.U. evden çıktıktan sonra F.G.’nin sevgilisi, Esra Hankulu’nun arkadaşı olan D.C. isimli kadının Esra Hankulu’yu yatağında ölü bulduğunu söyledi. yargılanıyor.

3 Ağustos

Şüpheli Çocuk Ölümü

Çankırı’da İrem Ç. (15) isimli kız çocuğu sokakta ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Basına Ağustos Ayında Yansıyan Şüpheli Ölüm-Cinayet

Kastamonu’da 9 Temmuz’da Hediye D. (38) evinde ölü bulundu. Kocası İ.D.’nin kadını av tüfeğini temizlerken “kazayla” vurduğu iddia edildi. Erkek gözaltına alındı.

Sivas’ta Şeyma M. 11 Temmuz’da evinde ölü bulundu. Kadının polis memuru akrabası M.M. isimli erkeğin “silahının bilinmeyen bir nedenle ateş alması” sonucu kurşunun sekerek göğsüne saplanması sonucu öldüğü iddia edildi.

Tekirdağ’da 11 Temmuz’da Neşe Ö. (45) apartmanının balkonundan bilinmeyen bir sebeple düşerek öldü.

Basına Ağustos Ayında Yansıyan Şüpheli Çocuk Ölümü

Diyarbakır’da Dilan Kırmızı Ç. (16) isimli kız çocuğu 26 Temmuz’da şüpheli şekilde öldü. Ateşli silahla vurulan çocuğun intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Adana’da M.K. isimli erkek, karısını ve dört çocuğunu evde darp etti. Kadını ve çocukları bıçakla rehin alan erkeği polis kapıyı kırarak yakaladı ve hastaneye kaldırdı. Soruşturma başlatıldı.

Edirne’de L.K. isimli erkek, eski karısı Y.G.’yi çocuklarının hastalandığını söyleyerek çağırdığı evde darp ederek yaraladı.

Çocuğa Şiddet

Kocaeli’de D.K. isimli erkek, kızını kaçırdı. Çocuğun annesi İ.K. (23) erkeğin kendisini darp ettiğini, boşanma aşamasında oldukları için çocuğu kaçırdığını söyledi ve erkek hakkında 6 ay 7 gün hapis cezası verildiğini söyledi.

4 Ağustos

Şiddet / Yaralama

Çorum’da bir erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı H.S.’nin evine zorla girdi, bıçakla kadına saldırdı. Kadın polis çağırdı. Erkek ve yanındaki arkadaşı olay yerinden kaçtı, yakalanarak gözaltına alındı.

Edirne’de H.G. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı A.D.G.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Edirne’de M.Ü. isimli erkek, karısı S.Ü.’yü darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Edirne’de B.K. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı M.B.S.’yi ve onun annesi G.G.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Edirne’de M.Ö. isimli erkek, karısı N.Ö.’yü darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Edirne’de Ö.İ. isimli erkek karısı Y.Ş.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Edirne’de T.K. isimli erkek, karısı K.K.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Samsun’da F.M.A.A.S. (29) isimli erkek, karısına şiddet uyguladığı gerekçesiyle gözaltına alındı, IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Balıkesir’de yolcu otobüsünde muavin B.K., uyuyan kadın yolcuya cinsel saldırıda bulundu. 24 yaşındaki kadın şikâyetçi oldu, erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Ankara’da zihinsel engelli Ş.D.E. (26) kayboldu, 16 saat sonra parkta bulunan kadına bir erkeğin cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. M.B.E. isimli erkek gözaltına alındı, konutu terk etmeme adli kontrolü ile serbest bırakıldı. Kadının ailesi karara itiraz etti.

5 Ağustos

Cinayet

Denizli’de A.A. (39) isimli erkek, eski karısının annesi Sultan Duran’ı (69) evine giderek silahla öldürdü. A.A.’nın karısıyla boşanmasından Sultan Duran’ı sorumlu gördüğü iddia edildi. A.A. yanında götürdüğü silahla kadını öldürdükten sonra arabasıyla olay yerinden kaçtı. Erkeğin başından ve göğsünden vurduğu kadın ambulansta hayatını kaybetti. Erkeğin kadına ateş ederken 3 yaşındaki oğlu A.A.’yı da yaraladığı ortaya çıktı, A.A. hastaneye kaldırıldı. Jandarma erkeği yakalamak için çalışma başlattı, yakalanan erkek 12 Ağustos’ta tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Kırıkkale’de Elif Sinan (24) sevgilisiyle kaldığı evde bıçaklanmış olarak ölü bulundu. Yakalanan T.A. isimli erkek gözaltına alındı, T.A. ve arkadaşları kadının T.A. ile sokakta kavga ederken “kendisini kalbinden bıçakladığını” ve intihar ettiğini iddia etti. T.A. serbest bırakıldı. Elif Sinan’ın ailesi kadını T.A.’nın öldürdüğünü söyledi.

Muğla’da Şengül K. (54) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının ölüm sebebinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da İ.S. (45) isimli erkek, boşandığı karısı G.A.’yı (32) kendisiyle barışmadığı için tabancayla başından vurarak ağır yaraladı. İ.S. gözaltına alındı, G.A. hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de M.B. isimli erkek, kavga ettiği karısı E.B.’yi darp etti.

Edirne’de E.Ç. isimli erkek, nişanlı olduğu G.Ç. isimli kadını darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Taciz

İstanbul’da F.K. isimli kadın, bir erkeğin otoparkta kendisini taciz ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Adana’da A.Y.D. (25) isimli erkek, E.K. (21) isimli kadına cinsel saldırıda bulundu. Erkeğin kadına üniversiteye yerleşmesinde yardım edebileceğini söyleyerek çağırdığı evinde tecavüz ettiği açıklandı. Erkek tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Trabzon’da bir pansiyon sahibi ve işletmecisi hakkında, Türkiye vatandaşı olmayan 3 kadını seks işçiliğine zorlama suçundan işlem yapıldı. Kadınlar gözaltına alındı.

6 Ağustos

Cinayet

Tekirdağ’da İ.B. (46) isimli erkek, eski karısı Senem B.’yi (38) eve gitmek için kızıyla bindiği minibüste bıçaklayarak öldürdü. Geçen yıl İ.B.’den boşanan Senem B.’nin bir süre sığınma evinde kaldığı, çalışmaya başlayınca çocuklarıyla ev kiraladığı, İ.B.’nin adresi öğrenerek kadını taciz etmeye başladığı ortaya çıktı. Senem B. polise giderek şikâyetçi oldu, erkek hakkında 10 gün uzaklaştırma kararı verildi. Erkek kadını taciz etmeye devam etti. Olay günü kadını iş yerinden çıktıktan sonra takip eden erkek, Senem B. ve kızı B.B. (16) ile aynı otobüse binerek kadını bıçakladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan İ.B., suç aleti ile polise teslim oldu. Erkek kadını “kıskandığı” için öldürdüğünü söyledi, tutuklandı.

Mardin’de S.Ö. (25) isimli erkek, Türkiye’ye 2014’te mülteci olarak gelen Irak vatandaşı Êzîdî kadın Baran Hasan Rasho’yu (23) evinde pompalı tüfekle öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek yakalandı. Jandarma ifadesinde kadını öldürdüğünü itiraf etti, tutuklandı.

Kocaeli’nde Sude Akarsu (18) evinde ölü bulundu. Kadının birlikte yaşadığı sevgilisi O.Ö. (29) isimli erkek gözaltına alındı, serbest bırakıldı. Erkek savcılık itirazı üzerine tekrar gözaltına alındı, “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Çocuğa Şiddet

İstanbul’da P.N. isimli erkek, kızını darp etti. Eski karısı T.Ş. şikâyetçi oldu, erkek gözaltına alındı.

7 Ağustos

Şüpheli Ölüm

Zonguldak’ta Çek Cumhuriyeti vatandaşı Yaroslava Tsendra Alpant evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Antalya’da Müşerref Ş. (71) ve kızı Semra P. (42) evlerinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Aydın’da Fatma A. (85) isimli kadın evinde ölü bulundu. İşlem başlatıldı.

Taciz

Kocaeli’de bir erkeğin sokakta bir kadını taciz ettiği iddia edildi. Çevredekiler erkeği darp etti.

8 Ağustos

İntihara Sürükleme

Ankara’da Eda Nur Kaplan (18) isimli kadının 15. kattan atlayarak intihar ettiği iddia edildi. Kadının 2 gün önce kendine cinsel saldırıda bulunan 2 erkek hakkında suç duyurusunda bulunduğu, erkeklerin tutuklanmadığı ortaya çıktı. Kadına cinsel saldırıda bulunan Y.G. ve M.A. ile kadın öldüğü gece onunla aynı odada olan A.K. isimli erkek gözaltına alındı. Y.G. ve M.A. “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklandı, A.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheli Ölüm

Antep’te L.G. (34) isimli kadın, evinde karantinadayken ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de Ş.A. (21) kaldığı otel odasında başından silahla vurulmuş şekilde bulundu. Kadınla kalan sevgilisi M.S. silahın kendisine ait olduğunu, kadın vurulduğunda odada olmadığını iddia etti. Erkek tutuklandı. Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da A.M. (17) isimli oğlan çocuğu, 9 yaşındaki kız çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

9 Ağustos

Cinayet

Antalya’da A.A. isimli erkek, eski karısı Gülcan Kılınç (35) ve onun annesi Gülizar Kılınç’ı (54) silahla öldürdü. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı. A.A.’nın kadının evine balkona tırmanarak girdiği, kadınları öldürdükten sonra olay yerinden kaçtığı açıklandı. Erkeğin Gülcan Kılınç’ı daha önce silahla tehdit ettiği ve zorla arabasına binerek kaçırdığı açıklandı.

Karaman’da D.T. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısını görmeye gitti, kadının annesi Necla Koçyiğit’i (56) bıçaklayarak öldürdü. Erkek, karısı Ö.T.’yi ve onun erkek kardeşi O.B.’yi (22) bıçaklayarak yaraladı. Erkek suç aletiyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı.

Bursa’da T.A. isimli erkek, karısı Hatice A.’yı bıçaklayarak öldürdü, kendini doğal gaz borusuna asarak intihar etti. Erkeğin kadını öldürmeden önce “Kardeşine zarar vereceğim” diyerek kadının erkek kardeşini tehdit ettiği ortaya çıktı.

Şüpheli Ölüm

Mardin’de G.S. isimli kadın evinde silahla vurulmuş şekilde ölü bulundu. Polis fail ya da failleri yakalamak için çalışma başlattı.

Antalya’da S.M. (72) isimli kadın evinde ölü bulundu. Jandarma kadının ölüm sebebinin tespiti için çalışma başlattı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Bursa’da G.B. (23) isimli kadın, dedesinin kendisine tecavüz ettiğini söylediği bir not bırakarak yardım istedi. Polis, kadının kitapçıya bıraktığı nottan yola çıkarak soruşturma başlattı.

Taciz

Urfa’da Y.U. isimli erkek, sokakta kadınları taciz ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

10 Ağustos

Şüpheli Ölüm

Aydın’da Sevim İ. (88) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Çorum’da F.A. (65) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da S.B. (44) isimli erkek, sokakta kavga ettiği sevgilisi K.S.’yi (26) darp etti ve karnından bıçaklayarak yaraladı. Erkek, hakkında 60 gün uzaklaştırma kararı alınarak serbest bırakıldı.

Edirne’de M.Ş. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı H.Ş.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Ankara’da U.Y. isimli avukatın eski sevgilisi ve stajyeri olan P.S. isimli kadını darp ettiği iddia edildi. Soruşturma başlatıldı. Erkek hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı verildi.

Zonguldak’ta kimliği belirsiz bir erkek, sokakta bir kadını darp etti. Olayla ilgili yasal süreç basına yansımadı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Batman’da 2 kişi, 6 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

11 Ağustos

Cinayet

İstanbul’da M.D. isimli erkek, boşandığı eski karısı Ulviye Avağ’ı ormanlık alanda silahla öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alındı. Kadının cesedi ormanlık alanda bulundu. Polis güvenlik kameralarını inceleyerek M.D.’yi yakaladı. M.D. gözaltına alındı, tutuklandı.

Afyon’da A.Y. isimli erkek polis memuru, karısı Gönül Y.’yi, onun annesi Kadriye Akdeniz ve babası Nuray Akdeniz’i öldürdü ve intihar etti.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de H.T. isimli erkek, eski karısı B.Y.’yi bıçakla yaraladı. Yasal süreç basına yansımadı.

Edirne’de O.İ. isimli erkek, kavga ettiği karısı M.İ.’yi darp ederek yaraladı. Yasal süreç basına yansımadı.

Edirne’de Ü.Ü. isimli erkek, karısı G.A.’yı darp etti. Soruşturma başlatıldı.

12 Ağustos

Şiddet / Yaralama

Edirne’de B.D. isimli erkek, birlikte yaşadığı eski karısı S.P.’yi evde darp etti, yaraladı.

Taciz

Zonguldak’ta H.G. isimli erkek, apartmanlarının önünde mastürbasyon yaparak öğrenci kadınları taciz ettiği gerekçesiyle çevredekiler tarafından darp edildi. Erkek gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da 16 yaşındaki kız çocuğu, 8 yaşından 15 yaşına kadar babası, amcası, kuzeni, okul müdürü ve öğretmenleri dahil 20 erkeğin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyleyerek şikâyetçi oldu.

13 Ağustos

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da 15 gün önce ailesinin baskısıyla sığınma evinden ayrılan Reyhan A., ailesinin evinde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi. Kadın dini nikahlı kocası S.Ç.’nin kendisine sistematik şiddet uyguladığı için sığınma evine gittiği, sonra zorla ailesinin evine götürüldüğü açıklandı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de M.S. isimli erkek, para istediği karısı Y.K.’yi kendisine parasının olmadığını söylediği için darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Taciz

Antalya’da H.A. isimli erkek, G.G. (46) isimli kadını “cin çıkarma” yapacağını söyleyerek taciz ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Trabzon’da C.A. isimli erkek, 15 yaşındaki oğluna istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Soruşturma başlatıldı.

Malatya’da bir erkek, sokakta bir oğlan çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

14 Ağustos

Cinayet

Bursa’da İ.M. (51) isimli erkek, kızı Nazlı M.’yi (19) ve karısı Pakize M.’yi (43) evlerinde av tüfeğiyle öldürdü. Erkek iki kadını vurduktan sonra intihar etti. Nazlı M. olay yerinde, Pakize M. hastanede hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama

Adana’da A.A. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Suriye vatandaşı karısı M.H.’yi (28) ablasının apartmanının girişinde darp etti. Erkek kadının kafasına taşla ve mermerle vurdu. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek olay yerinden kaçtı.

Bursa’da R.A. isimli erkek, sokakta eski sevgilisi Y.C.K.’yi darp etti, kadını boğazına bıçak dayayarak kaçırmaya çalıştı. Çevredekiler kadına yardım etti, R.A. kaçmaya çalışırken yakalandı. R.A. gözaltına alındı, tutuklandı.

Edirne’de E.A. isimli erkek, eski sevgilisi A.M.Y.’yi darp etti, zorla aracına binerek kaçırdı, tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek gözaltına alındı. E.A.’nın evinde ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Soruşturma başlatıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Aydın’da Ö.İ. (55) isimli zihinsel engelli kadına tecavüz ettiği iddia edilen S.Ş. (59) isimli erkek tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Tekirdağ’da Türkiye vatandaşı olmayan 11 kadını seks işçiliğine zorlayan 5 kişi gözaltına alındı, 4’ü tutuklandı.

Meşru Müdafaa

Balıkesir’de R.A. (27) isimli kadın, kocası M.A.’yı (30) pompalı tüfekle öldürdü. Kadın, erkeğin kendisine sistematik şiddet uyguladığını söyledi.

Eskişehir’de K.Ö. isimli erkek, eski karısı D.Ş.’yi (33) 11 yaşındaki kızı E.Ö.’nün önünde ateşli silahla ağır yaraladı. 10 gün yoğun bakımda kalan kadın, basına konuştuğu için 10 Temmuz’da gerçekleşen olay ağustos ayında basına yansıdı.

15 Ağustos

Cinayet

Adana’da O.A.Ö. (42) isimli erkek, kıskandığı için kavga ettiği karısı Kübra Ö.’yü (39) tabancayla vurarak öldürdü. Kadını akşam saatlerinde öldürdükten sonra evde bekleyen erkek sabah polisi arayarak kendini ihbar etti, gözaltına alındı. Erkeğin kadını kendini aldattığını iddia ederek öldürdüğü açıklandı. Erkek tutuklandı, onun arkadaşı M.Ş. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konya’da M.İ. (35) isimli erkek, çay bahçesinde kavga ettiği Emel Göçer (33) isimli kadını tabancayla başından vurarak öldürdü. Seyyar çaycı olan kadının Emel Göçer ile kavga ettiği, kadının çaylar soğuk geldiği için semaveri devirdiği, erkeğin kadını öldürdüğü iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da İ.P. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu P.Y. isimli kadını sokakta silahla bacağından vurarak yaraladı.

Samsun’da İ.D. isimli erkek, eski sevgilisi A.A.’yı (29) darp etti, kadını sokakta bıçakladı. İ.D. tutuklandı.

Edirne’de M.A. isimli erkek, kızını “havuzda fazla zaman geçirdiği için” apartmanlarının asansöründe darp etti. Erkek gözaltına alındı.

16 Ağustos

Cinayet – Çocuk cinayeti

Samsun’da E.A. (41) isimli erkek, dayısının karısı olan Hacer A. (37) isimli kadını ve kuzeni Ebru A. (16) isimli kız çocuğunu tabancayla vurarak öldürdü. Kadınların evine giden erkek Hacer A.’ya ve onun kızı, kendi kuzeni olan Ebru A.’ya (15) ateş açtı. Hacer A. olay yerinde, E.A. kaldırıldığı hastanede iki gün sonra hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı. Erkeğin kız çocuğu E.A.’yı kendisiyle evlenmeye zorlamaya çalıştığı, Hacer A.’yı da tehdit ettiği iddia edildi. E.A. tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Muğla’da yat personeli Y.B. (47) isimli erkek, C.G. (42) isimli gemici kadını yatta darp ve taciz etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da M.Y. (18) isimli kadın, eski sevgilisi K.D.’nin kendisini alıkoyduğunu, 1,5 yıldır kendisine darp ettiğini ve tecavüz ettiğini söyleyerek yardım istedi.

Taciz

Yozgat’ta B.H. isimli erkek, hırsızlık için girdiği bir evde bir kadını taciz etti. B.H. yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı.

Ankara’da 12 kadın, çalıştıkları kafenin ortaklarından olan K.Y. isimli erkeğin kendilerini taciz ve tehdit ettiğini söyleyerek istifa etti.

Çocuk İstismarı

Tekirdağ’da S.S. isimli erkek, sokaklarda ve parklarda çocukların fotoğraflarını çekerken yakalandı. Soruşturma başlatıldı.

17 Ağustos

Çocuk Cinayeti

Kayseri’de B.A. (17) isimli oğlan çocuğu, arkadaşı O.Ç.’nin evinde İkranur Türksoy (16) isimli kız çocuğunu pompalı tüfekle başından vurdu. Çocuk olay yerinde hayatını kaybetti. B.A. ve İkranur Türksoy’un eğlenme amaçlı O.Ç.’nin evine gittiği, yanında pompalı tüfek götüren B.A.’nın orada çocukla kavga ettiği açıklandı. B.A.’nın İkranur Türksoy’un sevgilisi olduğu iddia edildi. Olay yerinden kaçan B.A. yakalanarak gözaltına alındı. B.A. ve O.Ç. tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Burdur’da Ayşe K. isimli kadın (31) evinde ölü bulundu. İntihar ettiği iddia edilen kadının ölümü hakkında inceleme başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de iki erkek, sokakta hayvan besleyen H.Ö. isimli kadını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de E.G. isimli erkek, kavga ettiği karısı G.G.’yi darp etti.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İzmir’de Ç.T. isimli kadın, çalıştığı iş yerinin şoförü olan K.O. isimli erkeğin kendisini işe götürürken kaçırdığını, ormanlık alana götürdüğünü ve tecavüz ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Erkek ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da bir erkeğin sokakta çocukları istismar etmeye çalıştığı iddia edildi, çevredekiler erkeği darp etti.

Çocuğa Şiddet

Edirne’de G.Ç. isimli kadın, kocası C.Ç. hakkında kızını darp ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Soruşturma başlatıldı.

18 Ağustos

Şiddet / Yaralama

Adana’da İ.D. isimli erkek, kocası kendisini darp ettiği için evden kaçan kızı Ü.G.A.’yı (24) buldu, zorla eve götürdü ve boğazından bıçaklayarak ağır yaraladı. Erkek olay yerinden kaçtı, kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek polise bıçakla direndi, gözaltına alındı. Kadının hamile olduğu iddia edildi. Erkek tutuklandı.

Eskişehir’de U.G. isimli erkeğin, karısı F.G.’yi üçüncü kattaki evlerinin penceresinden aşağı ittiği iddia edildi. Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı. U.G.’nin kadını 15 gün önce de darp ederek yaraladığı ortaya çıktı.

Edirne’de Ş.T. isimli erkek, kavga ettiği karısı R.T.’yi darp etti.

Edirne’de G.Ç. isimli erkek, sokakta karşılaştığı eski karısı Ç.Ç.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Taciz

Osmaniye’de M.O. isimli erkek, T.M. (27) isimli kadını taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı, tutuklandı.

Nevşehir’de A.G. isimli erkek, şehir içi yolcu otobüsünde bir kadını taciz ettiği şikâyeti üzerine tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Aydın’da O.S. (41) isimli erkek, kızı E.A.S.’ye (16) 7 yıl boyunca istismarda bulundu. Çocuk şikâyetçi oldu, erkek tutuklandı. Çocuk korumaya alındı.

19 Ağustos

Cinayet

İstanbul’da M.E. (55) isimli erkek, eski karısı Fatma İnan’ı (51) evine giderek öldürdü. Kadını atletle boğarak öldüren erkek sokağa çıkarak bağırmaya başladı. Polisi arayarak teslim olan erkek gözaltına alındı. 2014 yılında boşandığı kadını “kıskandığı için” öldürdüğünü söyleyen erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Samsun’da S.C. (48) isimli erkek, karısı S.E.’yi (49) darp ettiği ve kadının telefonunu gasp ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Kadın şikâyetçi oldu.

Samsun’da G.K. isimli erkek, eski karısı N.P.’yi darp etti. G.K. gözaltına alındı. N.P. hastaneye kaldırıldı.

19 Ağustos

Şüpheli Çocuk Ölümü

Kocaeli’de Betül K. (17) isimli kız çocuğu şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Soruşturma başlatıldı.

Taciz

Kocaeli’de iki kadın, çalıştıkları fabrikada bir erkek işçinin kendilerini taciz ettiğini söyleyerek yönetime şikâyette bulundu. İki kadın işçi ve onlara destek olan iki diğer çalışan işten çıkarıldı. Fabrika yönetimi 4 işçinin “performanslarının düşük olması nedeniyle çıkarıldığını” iddia etti.

20 Ağustos

Şüpheli Ölüm

İzmir’de Ülviye K. (55) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Kadının oğlu S.K. (28) ile kavga ederken fenalaştığı iddia edildi. Cama yumruk atarak kendini yaraladığı iddia edilen erkek hastanedeki tedavisi bitince gözaltına alındı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

İzmir’de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin bir hastane önüne baygın şekilde bıraktığı Elif T. (16) isimli kız çocuğu hayatını kaybetti. Soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Tokat’ta A.B. isimli erkek, S.T. isimli kadını kaçırdığı ve 2 gün boyunca alıkoyarak darp ettiği için tutuklandı.

Adana’da bir erkek, D.A. isimli kadını darp etti. Polis erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

Taciz

Antalya’da R.K. (21) isimli kadın, muayeneye gittiği erkek doktor S.C.’nin kendisini taciz ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Soruşturma başlatıldı.

21 Ağustos

Cinayet

Muğla’da E.D. (30) isimli erkek, annesi Gülten D.’yi (61) evde yemek yerlerken çıkan kavgada öldürdü. Kadını bıçaklayan erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Cinayet-Çocuk Cinayeti

Afyon’da Hanife M. (36) isimli kadın, kocası Mehmet M. (45), oğulları Egemen M. (2) ölü bulundu. M.M.’nin karısını ve oğlunu tabancayla vurarak öldürdüğü, sonra intihar ettiği tespit edildi.

İstanbul’da sokakta birbiriyle kavga eden kişiler ateş açarak evinin balkonunda oturan Aysel Akkale’yi (54) başından vurdu. Kadın hayatını kaybederken balkondaki Ö.Ç. (38) de bacağından vurularak yaralandı. 6 kişi gözaltına alındı, haklarında “kasten öldürme”, “kasten yaralama” ve “ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek” suçlarından işlem yapıldı.

Şüpheli Ölüm

Adana’da Zöhre A. (90) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Malatya’da İ.D. isimli erkek, sokakta boşanma aşamasında olduğu karısı Ö.G.D.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, inceleme başlatıldı.

Denizli’de İ.D. (25) isimli erkek, kavga ettiği sevgilisi A.A.’yı (29) darp etti. İ.D. kadını kendisinden ayrıldığı için alıkoydu ve tehdit etti. Kaçan kadın şikâyetçi oldu.

Taciz

İstanbul’da Y.K. isimli kadın, çalıştığı restoranda O.K. isimli erkek müşterinin kendisini taciz ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Erkek ifade verdi.

Çocuk İstismarı

Tokat’ta A.H. (55) isimli erkek, arabasında H.Y. (14) isimli oğlan çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Diyarbakır’da R.Ş. (16) isimli kız çocuğu hamile kaldı. Hastanede hamile olduğu anlaşılan çocuk, babasının kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

22 Ağustos

Cinayet

Kırşehir’de B.M.A. isimli erkek, Afganistan vatandaşı Zekiye Hossini (30) isimli kadını bıçaklayarak öldürdü. B.M.A. yakalanarak gözaltına alındı. B.M.A.’nın Zekiye Hossini’yi kendisinin “ikinci eş olma teklifini reddettiği için” öldürdüğü iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da B.D. (42) isimli kadın, eski kocası A.K.’yi (46) kendisi ve oğlu A.K.’yi darp ettiğini söyleyerek şikâyet etti. Soruşturma başlatıldı.

İstanbul’da A.T. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu F.Y.’yi darp etti, kaçırmaya çalıştı. Erkek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı, savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alındı.

Burdur’da 4 kişi, acile götürdükleri 16 yaşındaki çocuk ağladığı için 2 kadın hemşireyi darp etti. 1’i olay yerinden kaçarken 3 kişi gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı                   

İstanbul’da R.S. isimli erkek, G.A. (13) isimli oğlan çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Erkek ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

23 Ağustos

Cinayet

Konya’da M.D. isimli erkek, kavga ettiği Sema Nur Saraç isimli kadını ve onun babası Yusuf Güler’i öldürdü. Erkeğin belirlenemeyen bir sebeple kavga ettiği kadını ve erkeği silahla öldürdükten sonra intihar ettiği açıklandı. Soruşturma başlatıldı.

Faili Belirlenmemiş Çocuk Cinayeti

Urfa’da kimliği belirsiz bir kişi düğünde havaya ateş ederek Mert Yıldırım (8) isimli oğlan çocuğunu göğsünden vurdu. Çocuk hayatını kaybetti, ateş açanın kimliğinin tespiti için çalışma başlatıldı.

Şüpheli Ölüm

Antep’te Gülay D. (56) isimli kadın evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Adana’da Aslı D. (42) isimli kadın evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Kayseri’de D.A. (79) isimli kadın evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Balıkesir’de Hatice Gül Y. (17) kayıp bildirildi, 3 gün sonra barajda ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de G.K. isimli erkek, kavga ettiği karısı G.K.’yi darp etti.

Edirne’de B.Ö. isimli erkek, evde eski sevgilisi E.P.’yi kafasına cam şişeyle vurarak darp etti.

Edirne’de Ş.B. isimli erkek, nişanlı olduğu İ.A. isimli kadını darp ederek yaraladı. Soruşturma başlatıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Samsun’da S.A. isimli kadın, kocasının babası R.A.’yı kendisine tecavüz ettiğini söyleyerek şikâyet etti.

Çocuğa Şiddet

Van’da U.A. isimli erkek, R.K. (16) isimli kız çocuğunu balkondan aşağı itti. Hastaneye kaldırılan çocuk U.A.’nın kendisini seks işçiliğine zorladığını söyledi.

24 Ağustos

Şüpheli Ölüm

Adana’da A.D. (42) isimli kadın evinde ölü bulundu. İnceleme başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, komşusu olan B.P.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Nevşehir’de M.O. isimli erkek, hamile sevgilisi A.T.’yi darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Adana’da İ.K. isimli erkeğin sevgilisi Ç.A.’yı birlikte kaldıkları pansiyonda darp ettiği iddia edildi. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de C.E. isimli erkek, evde kavga ettiği M.E.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında 30 gün tedbir uygulandı.

Taciz

Aydın’da A.D. isimli erkek, sosyal medya üzerinden S.U.Ö.’yü taciz etti.

Çocuk İstismarı

Kocaeli’de 40 yaşındaki bir erkek, 13 yaşındaki oğlan çocuğunu mesajla istismar etmeye çalıştı. Erkek tutuklandı.

Diyarbakır’da Ş.Ş. isimli erkek, kızı R.Ş.’yi (16) istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandı. İfade veren R.Ş. erkeğin kendisini 2 yıl sistematik olarak istismar ettiğini söyledi.

25 Ağustos

Cinayet

İstanbul’da A.Ö. isimli erkek, annesi Azime Ö. ve kardeşi Yasemin Ö.’yü bıçaklayarak öldürdü. Kadınları öldüren A.Ö. olay yerinden kaçtı. Kadınlar 2 gün sonra ölü bulundu. A.Ö.’nün 2 gün sonra olay yerine dönerek suç aleti bıçağı öldürdüğü kardeşinin eline tutuşturarak onu suçlamaya çalıştığı ortaya çıktı. Erkeğin güvenlik görevlisi olarak çalıştığı açıklandı. A.Ö. gözaltına alındı. İfadesinde ablasının “sürekli konuşmasından” rahatsız olduğunu ve “dayanamadığını” söyleyen erkek tutuklandı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Bursa’da Ferit E. (15) isimli oğlan çocuğu zeytinlikte ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Aydın’da bir erkek, sokakta bir kadını darp etti. Olayla ilgili yasal süreç basına yansımadı.

26 Ağustos

Cinayet

Muğla’da Atiye P. (60) evinde bıçaklanmış şekilde ölü bulundu. Kadını oğlu H.P.’nin (29) öldürdüğü iddia edildi, erkek gözaltına alındı. Kadının kocası eve döndüğünde kadını ölü, oğlunu salonda otururken bulduğunu söyledi. Gözaltına alınan H.P. annesinin kendisine sigaranın sağlığına zararlı olduğunu ve içmemesini söylediği için boğazını sıktığını, sonra kadını bıçakladığını söyledi. Erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, sokakta bir kadını darp etti. Yasal süreç basına yansımadı.

Taciz

İstanbul’da kadınların rızaları dışında fotoğraflarını çeken B.A. isimli erkek gözaltına alındı. Türkiye vatandaşı olmayan erkeğin sınır dışı edilmesi için işlem başlatıldı.

27 Ağustos

Şüpheli Ölüm

Çorum’da Sıla G. (18) isimli kadın arkadaşlarıyla birlikteyken fenalaşarak hastaneye kaldırıldı, hayatını kaybetti.

Gümüşhane’de Emine E. (72) ve kocası Kemal E. (71) evlerinde ölü bulundu. Şofben nedeniyle zehirlendikleri iddia edilen çiftin ölüm nedenlerinin tespiti için çalışma başlatıldı.

Kilis’te Öznur Ç. (69) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Aydın’da B.K. (71) isimli erkek, komşusu H.G. (54) isimli kadını evinin önünü kirlettiğini iddia ederek darp etti. Gözaltına alınan erkek ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Tehdit

Mardin’de H.B.G. (24) isimli kadın, kendisine şiddet uyguladığı için ayrıldığı kocası N.K.’nin kendisini tehdit etmeye başladığını söyleyerek şikâyetçi oldu. Erkek hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı verildi, erkek kadını tehdit etmeye tekrar başladı.

Çocuk İstismarı

Bursa’da Z.Ö. isimli kadın, eski kocasının 6 yaşındaki kızına istismarda bulunduğunu söyleyerek şikâyetçi oldu.

28 Ağustos

Cinayet

Ordu’da 14 yaşındaki oğlan çocuğu F.Y., fındık bahçesine çalışmaya gitmek istemediği için kavga ettiği annesi Rahime Y., anneannesi Cennet G. ve abisi Murat Y.’yi (18) silahla öldürdü, polis memuru babası C.Y.’yi yaraladı. Rahime Y. ve Cennet G. olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı bulunan Murat Y. ise hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti. Çocuğun polis memuru babasının silahını kullandığı ortaya çıktı. C.Y. hastaneye kaldırıldı. F.Y.’nin 4 yaşındaki kardeşi Y.E.Y.’nin ise olay sırasında evden kaçtığı ortaya çıktı. Çocuk gözaltına alındı, tutuklandı.

Elazığ’da Bahar T. (22) isimli kadın dini nikahlı kocası M.O. (23) ile kavga ettiği odada ölü bulundu. Kadının annesi odada kavga ettiklerini, sonra içeriden ateşli silah sesi geldiğini söyledi. Kadının intihar ettiğini iddia eden M.O. “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Erkeğin çok sayıda suç kaydı bulunduğu ve cezaevinden yakın zamanda çıktığı açıklandı.

Şüpheli Ölüm

Siirt’te 3 gün kayıp olarak aranan Saadet K. (39) isimli kadın boş arazide ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Kırşehir’de Deniz Y. (16) isimli kız çocuğu beşinci kattan düşerek öldü. Çocuğun intihar ettiği iddia edildi, soruşturma başlatıldı.

Tecavüz

Ankara’da İran vatandaşı L.D. isimli kadın, sevgilisi olan C.İ. isimli erkeğin kendisine tecavüz ettiğini, ellerini ve ayaklarını bağlayarak kendisine tecavüz ederken video çektiğini ve kendisine görüntülerle şantaj yaptığını söyleyerek şikâyetçi oldu.

29 Ağustos

Şüpheli Ölüm

Samsun’da Bilgi K. (45) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının ölüm sebebinin tespit edilmesi için soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Kayseri’de bir erkek evde annesiyle kavga etti, annesini darp etti ve evlerinin odunluğunu ateşe vererek olay yerinden kaçtı. Yangın söndürüldü, polis erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

Taciz

Diyarbakır’da yaşayan A.K. (29) isimli erkek, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan C.Ö.’yü mesajla ve randevusuz odasına giderek taciz etti, kadını öldürmekle tehdit etti. Erkeğin kadına yüksek lisans programıyla ilgili bilgi almak için yazdığını, kadın kendisine yardım edince taciz ve tehdit etmeye başladığı iddia edildi. Kadın şikâyetçi oldu, koruma kararı aldırdı. Erkek hakkında 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

30 Ağustos

Cinayet

Urfa’da A.T. (46) isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Hediye T.’yi (40) ellerini bağlayarak ve başını su dolu kovaya sokarak boğdu. Kadını öldüren erkek polise teslim oldu, gözaltına alındı. Erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Samsun’da H.B. (27) isimli erkek, evde kavga ettiği annesi Z.B.’yi bıçakla elinden yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek yakalanarak gözaltına alındı.

Aydın’da kimliği belirsiz bir kişi, sokakta H.K. (20) isimli kadını darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı. Soruşturma başlattı.

Edirne’de A.C.K. isimli erkek, karısı G.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Taciz

Maraş’ta bir erkek bir kadını taciz etti, kadının sevgilisi olan erkeği darp etti.

Antalya’da kimliği belirsiz bir erkek, sokakta bir kadını taciz ettiği iddiasıyla çevredeki erkekler tarafından darp edildi.

31 Ağustos

Cinayet

Ankara’da S.Ö. (38) isimli erkek, iki gün önce boşandığı eski karısı Ebru Y.’yi, (33) ve onun sevgilisi olduğu iddia edilen Mustafa D. isimli erkeği tabancayla öldürdü. Erkek kızı E.İ.Ö.’yü de silahla yaraladı. İntihar girişiminde bulunan erkek hastaneye kaldırıldı. E.İ.Ö. hastaneye kaldırıldı.

Bursa’da N.G. (40) isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan Ebru G.’yi (38) “kıskandığı için” evine giderek bıçaklayarak öldürdü. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, erkek olay yerinden kaçtı. Yakalanan N.G. gözaltına alındı.

Çocuk Cinayeti

Trabzon’da E.G. (36) isimli erkek üç kızı Yaren G. (11), Hiranur G. (7) ve Elif G.’yi (4) dere yatağında öldürdü. Çocuklarını silahla vuran erkeğin cami imamı olduğu açıklandı. Erkeğin karısı S.G. ile boşanma aşamasında olduğu, kadını darp ettiği için 1 aylık uzaklaştırma kararı olduğu, kararın bir gün önce sona erdiği ortaya çıktı. E.G. kendini ihbar ederek gözaltına alındı.

Şiddet yaralama

Adıyaman’da kimliği belirsiz bir erkek, sokakta H.K. (20) isimli kadını darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Şırnak’ta T.C. isimli erkek, karısını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu. Erkek gözaltına alındı, sonra serbest bırakıldı. Kadının defalarca şikâyetçi olduğu açıklandı.