csdestek.org sitesi Arapça, İngilizce ve Kürtçe dilleriyle yayında

24 Aralık 2021 Türkçe, Kürtçe, İngilizce
Facebook Twitter Google

Haberin İngilizcesi / Kürtçesi için tıklayın

Cinsel şiddetten hayatta kalanların haklarından daha fazla faydalanmaları, destek hizmetlerine ve birimlerine daha fazla erişmeleri amacıyla cinsel şiddet sonrası ulaşılabilir destek hizmetlerini görünürleştiren ve şiddet sonrası faydalanılabilir bilgileri güçlendirici bir dille aktaran csdestek.org sitesi Arapça, İngilizce ve Kürtçe dillerinde yayında.

csdestek.org web sitesinde Türkiye vatandaşı olmayan ancak Türkiye’de yaşasan mülteci, göçmen ve sığınmacıların da cinsel şiddet sonrası haklarına erişebilmeleri amacıyla güncel bilgiler yer alıyor.

csdestek.org nedir?

csdestek.org cinsel şiddetten hayatta kalanların ihtiyaçları düşünülerek hazırlandı. Cinsel şiddet ya da cinsel istismardan hayatta kalanları bilgilendirmeyi amaçlıyor.

csdestek.org farklı cinsel şiddet türleri sonrasında destek arama, şiddeti bildirme süreci, şiddet sonrası bizi zorlayan süreçlerle baş edebilme gibi konuların yanı sıra İstanbul’da cinsel şiddetten hayatta kalanlara hizmet sağlayan kurumların iletişim bilgileri ve hizmet alanlarını içeren İstanbul Birimler Haritası’nı içeriyor.(AY)

csdestek.org sitesi Arapça, İngilizce ve Kürtçe dilleriyle yayında

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin cinsel şiddete maruz bırakılan yetişkinlerin faydalanması için hazırladığı csdestek.org sitesi Arapça, İngilizce ve Kürtçe dilleriyle yayında.