22 Yaşında Meclis Yolunda: Diyarbakır Adayı Dersim Dağ

Çiçek Tahaoğlu-Bircan Değirmenci 12 Haziran 2018 Türkçe
Facebook Twitter Google

  • TARİH 12 Haziran 2018
  • SÖYLEŞİ Çiçek Tahaoğlu-Bircan Değirmenci
  • HABER Çiçek Tahaoğlu-Bircan Değirmenci
  • YAYIN DİLİ Türkçe
  • PAYLAŞ Facebook Twitter LinkedIn Yazdır

HDP’nin Diyarbakır 6. sıra adayı Dersim Dağ, “Yanıma gençleri ve kadınları alarak sırtımı halkıma dayıyorum. Bu yüzden korkmuyorum. Biz genç başladık genç başaracağız” diyor.

Sur mağdurlarının, ihraç edilenlerin, sağlık emekçilerinin temsiliyetinin olacağı Meclis’te gençlerin sesinin duyurulacağı adaylar da olacak. Bu genç adaylardan biri ise 22 yaşındaki Dersim Dağ.

HDP’nin Diyarbakır 6. sıra adayı Dersim Dağ, gözleri ışıl ışıl parlayan genç bir kadın. Ev emekçisi bir anne ile tarımla uğraşan bir babanın 12 çocuğundan biri olan Dağ, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde dünyaya geldi. Ancak ailesinin İstanbul’a zorunlu göç etmesiyle burada büyüdü.

Mardin Artuklu Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünde son sınıfta okuyor.

Dağ, “Partinin içinde doğdum sayılır. Politik bir aileden geliyorum. 90’lı yıllarda İstanbul gibi bir metropolde Kürt çocuğu olmak ister istemez seni partiye yönlendiriyor. Bu partide genelde Kürtlerin sesi olacak bir parti oluyor” diyor.

Saray’ı bilim sarayına dönüştüreceğiz

Siyasete atılmasında ülkede sığ bir siyaset izlenmesinin etkili olduğunu söylüyor ve ekliyor:

“Daha çok siyasette gençlerin yer almaması beni siyasete iten sebeplerden biridir. ‘Neler yapabiliriz’ sorusunu gençlere soruyorum. Sizin talepleriniz nelerdir? Hep birlikte neler yapabiliriz? Bu topluma nasıl faydalı olabiliriz? Bu soruların cevabına, taleplere ve gidişata göre değişecektir. Ama kesinlikle sarayı gençlerin ve kadınların bilim sarayına dönüştüreceğiz.”

Genç başladık, genç başaracağız

“Bu yaşta zor bir sürece girmekten korkmuyor musunuz?” yanıtına ise Dağ şöyle yanıt veriyor: “Elbette beni korkutan şeyler de var ama kendime güvenene bir kadınım. Yanıma gençleri ve kadınları alarak sırtımı halkıma dayıyorum. Bu yüzden korkmuyorum. Biz genç başladık genç başaracağız.” (BD/ÇT)

  • Etiketler