Kaos GL’den “Eşit Haklar İçin Hukuk” Kitabı

19 Şubat 2022 Türkçe
Facebook Twitter Google

Haber ve Görsel: Kaos GL

Türkiye’den alanında uzman hukukçuların makalelerini içeren ve Türkiye’de seks işçiliği mevzuatı, Anayasa Mahkemesinin LGBTİ+ haklarına yaklaşımı, HIV’le yaşayan LGBTİ+’lar bağlamında çalışma hayatında mahremiyet hakkı gibi birçok spesifik konuya değinen yayının adresinize gelmesi için formu doldurmanız yeterli.

– FORMU DOLDURMAK İÇİN TIKLAYIN –

“Eşit Haklar İçin Hukuk” kitabı

Kaos GL Derneği, “Eşit Haklar İçin Hukuk” kitabını yayınladı. Hukuk alanındaki uzmanların yazılarından oluşan kitap, LGBTİ+’ların eşitliği için neler yapılabileceğine dikkat çekiyor.

“Eşit Haklar İçin Hukuk”ta avukatlar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi kararlarını inceliyor. İstanbul Sözleşmesi de kitapta yer alan konu başlıkları arasında.

Seks işçiliği mevzuatı ve HIV’le yaşayan LGBTİ+’lar ve çalışma hayatında mahremiyet hakkı kitapta ayrıca incelenen konular.

Kimler yazdı?

Kitap, Avukat Benan Molu’nun “İHAM’ın Türkiye’deki LGBTİ+’lara Dönük Ayrımcılık Nedeniyle Yapılan Başvurularda Verdiği Kabul Edilmezlik Kararları Üzerine Bir Değerlendirme” yazısıyla açılıyor. Av. Molu yazısında ayrımcılık yasağı bağlamında İHAM’ın 2019’dan bu yana trans başvurucuların ayrımcılığa maruz kaldığı iddiasına karşı verilen üç kabul edilemezlik kararlarını inceliyor.

Ardından Avukat Tuğçe Duygu Köksal, “İstanbul Sözleşmesi Üzerinden Cinsel Yönelim Temelli Şiddeti Okumak” başlıklı yazısında “hiçbir ayrımcılık gözetmeksizin” önleme, koruma, soruşturma ve kovuşturma ve bütüncül politikalar geliştirme pozitif yükümlülüğünü hatırlatıyor.

Avukat Kardelen Yılmaz, kitaptaki yazısında Türkiye’deki seks işçiliği mevzuatını inceliyor ve uygulamadaki seks işçiliği anlayışına saha deneyimlerinden örnekler veriyor.

Avukat Kerem Dikmen ise, “HIV’le Yaşayan LGBTİ+’lar ve Çalışma Hayatında Mahremiyet Hakkı” ve “Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Kararları Işığında Nefret Söylemine Karşı Ceza Hukuku Mekanizmalarının İşletilmemesinin Bireysel Hak Karşısındaki Durumu” başlıklı yazılarıyla kitapta yer alan bir diğer isim.

Kitap, Avukat Işıl Nur Kurnaz’ın “Anayasa Mahkemesi’nin LGBTİ+ Haklarına Yönelik Yaklaşımı ve Temel Sorunlara Öneriler” yazısıyla sonlanıyor.

*Bu etkinlik Avrupa Birliği’nin desteklediği Eşit Haklar için Savunuculuğu Güçlendirme projesi kapsamında gerçekleştirilmektedir. İçerik tamamen Kaos GL Derneği’nin sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliği’nin resmi görüşlerini yansıttığı anlamına gelmemektedir.