Erkek şiddeti Mart 2021

Ege Öztokat
Facebook Twitter Google

Fotoğraf: csgorselarsiv/Meltem

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Mart’ta en az 36 kadını öldürdü, dokuz kadına tecavüz etti.

TIKLAYIN – bianet Şiddet, Taciz, Tecavüz Çetelesi Tutuyor

TIKLAYIN – bianet erkek şiddeti çetelesi metodolojisi

Erkekler, Mart’ta en az 68 kadına şiddet uyguladı, en az dört çocuğu öldürdü. Aralarında oğlan çocukların da olduğu en az 25 çocuğu istismar eden erkekler, en az 11 kadını taciz etti. Erkekler en az 66 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Mart

Cinayet

Antalya’da B.A. (36) isimli erkek, kavga ettiği annesi Sultan A.’yı (55) işyeri olan markette boğazını keserek öldürdü. Erkeğin şizofreni hastası olduğu iddia edildi.

Şüpheli Ölüm

Aydın’da Azerbaycan vatandaşı Türbet R. evinde asılı olarak ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi.

Konya’da Havva Ç. (22) isimli kadın, evinde doğalgaz borusuna asılı şekilde ölü bulundu. Kadını, sevgilisi Y.B.’nin ölü bulduğu iddia edildi. Polis çalışma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da Ş.Ş. isimli erkek, kıskandığı için kavga ettiği sevgilisi S.Ü.’yü (33) evden çıkmak istediği için pompalı tüfekle vurdu. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek olay yerinden kaçtı.

Ankara’da N.Ö. isimli erkek, karısı G.Ö.’yü kesici aletle yaraladı. Ağır yaralanan G.Ö. hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındı.

Taciz

İstanbul’da bir erkek, sokakta tanımadığı iki kadını bir saat boyunca takip ederek taciz etti. Yasal süreç basına yansımadı.

Isparta’da tabiat parkı işletmecisinin parkta 19 yaşında bir kadını taciz ettiği iddia edildi. Yasal süreç basına yansımadı.

Çocuk İstismarı

Aydın’da Kırgızistan vatandaşı M.U., (42) Kırgızistan vatandaşı 4 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

2 Mart

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da H.S. isimli erkek, A.O. isimli trans kadına silahla tehdit ederek cinsel saldırıda bulundu. Erkek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Çorlu’da F.P. isimli erkek, sokakta kadınlara basit cinsel saldırıda bulundu. Erkek tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Ankara’da bir grup erkek, 7 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı. IŞİD üyesi olduğu iddia edilen bir erkek, derin internette insan kaçakçılığı yapmaya çalıştı. Ezidi olduğu açıklanan kız çocuğu polis operasyonu ile kurtarıldı.

3 Mart

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da G.P. isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Düzce’de M.D. ve V.D. isimli iki erkek, sevgilileri olan A.K. ve M.D. isimli kadınları darp etti. M.D. hastaneye kaldırıldı. Erkekler gözaltına alındı. Polis soruşturma başlattı.

Edirne’de T.B. isimli erkek, kavga ettiği karısı M.B.’yi darp etti ve yaraladı. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de N.T. isimli erkek, karısı E.T.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Taciz

İstanbul’da H.U. (66) isimli erkek, müdür olduğu işyerinde çalışan D.Ç.’yi (30) taciz etti. D.Ç. şikâyetçi oldu.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da B.Ö.Ç. (17) isimli oğlan çocuğu, 13 yaşındaki bir kız çocuğunu sokakta apartmanına kadar takip etti ve çocuğa istismarda bulunmaya çalıştı. Çocuk bağırınca çevredekiler erkeğe müdahale etti. Olay yerinden kaçan erkek polis tarafından gözaltına alındı. Bir kadın, erkeğin önceki gün kendisini taciz ettiğini açıkladı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Adana’da 5 erkek ve 4 kadın, kadınları darp ve tehditle seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

4 Mart

Cinayet

Kayseri’de Ş.E. (40) isimli erkek kavga ettiği eski karısı Nuran K.’yi (40) evine giderek ve tabancayla vurarak öldürdü. Kadın hastanede hayatını kaybetti. Erkek olay yerinden kaçtı, ertesi gün yakalandı ve tutuklandı.

İstanbul’da E.K. (48) isimli erkek, kavga ettiği karısı Nebahat K.’yi (46) silahla vurarak öldürdü. Kadını yaşadıkları sitenin bahçesinde vuran erkek olay yerinden kaçtı. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Erkek kaçtığı Ankara’da intihar etti.

Niğde’de M.K. (47) isimli erkek, boşandığı Halime Türkaslan’ı (43) sokakta bıçaklayarak öldürdü. Polis, olay yerinden kaçan M.K.’yi gözaltına aldı. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Erkek tutuklandı.

Basına Mart ayında yansıyan cinayet

Şüpheli ölümü bianet erkek şiddeti çetelesine 2 Şubat’ta yansıyan Samira Rashidian’ı P.E. isimli erkeğin öldürdüğü ortaya çıktı. Polis kadını öldürenin P.E. isimli erkek olduğunu tespit etti. Erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da S.K. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı A.K.’yi ve kızı A.K.’yi evlerine pencereden zorla girerek rehin aldı. Erkeğin kadını daha önce felç olana kadar darp ettiği açıklandı. Polis ekipleri ikna çalışması sonucu erkeği gözaltına aldı.

Adana’da M.K. ve V.Ş. isimli iki erkek kavga etmeye başladı. V.Ş., M.K.’nin karısı H.Ş.’yi pompalı tüfekle vurarak yaraladı. Erkeğin M.K.’ye ateş ettiği, kadının erkeğin önüne geçtiği iddia edildi. M.K. ve V.Ş. olay yerinde gözaltına alındı.

Edirne’de C.Ç. isimli erkek, kavga ettiği sevgilisi V.C.’yi darp etti.

Edirne’de H.D. isimli erkek, sevgilisi D.H.’yi darp etti.

S.Y. isimli kadın, abisi Ö.Y.’nin kendisine sistematik şiddet uyguladığını söyleyerek sosyal medyada yardım istedi. Olayın hangi ilde yaşandığı ve yasal süreç basına yansımadı.

Cinsel Saldırı

İstanbul’da F.Y. isimli otobüs şoförü erkek, Z.K. (41) isimli kadın yolcuya cinsel saldırıda bulundu. Olay, erkek hakkında 20,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandığı için 4 Mart’ta basına yansıdı. Erkeğin yolcuları otobüsten indirdikten sonra kadına cinsel saldırıda bulunduğu açıklandı.

Manisa’da M.K. (73) isimli erkeğin, yeğeni olan 20 yaşındaki kadına tecavüz ettiği, çocukken de 9 yaşından itibaren istismarda bulunduğu ortaya çıktı. M.K. gözaltına alındı, tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Mersin’de S.U. (27) isimli erkek, kuzeni olan kız çocuğu S.’ye (13) istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Olay televizyon programında ortaya çıktı.

İzmir’de bir erkeğin 5 yaşındaki bir kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddia edildi. Çevredekiler erkeği polis olay yerine gelene kadar darp etti.

5 Mart

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Rabia T. (23) şüpheli şekilde balkondan düşerek öldü. Kadının “ailesi kavga ettiği için intihar ettiği” iddia edildi. Ancak kadının eylül ayında sosyal medyada birinin boğazını kesmeye çalıştığını, annesini bıçakladığını yazdığı ve yardım istediği tespit edildi.

Bitlis’te Melek Y. (20) isimli kadın evinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

İstanbul’da Seniye Ayça K. (35) evinin önünde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da K.A. (46) isimli erkek, karısı E.A.’yı (35) barışma isteğini reddettiği için işyerine giderek darp etti. Cezaevinden çıkarak kadını ağır yaralayan K.A. saldırıdan sonra intihar etti. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Kocaeli’de O.T. (65) isimli erkek, karısı N.T.’yi (48) satırla yaraladı. O.T. ve N.T.’nin ayrı yaşadıkları, N.T.’nin O.T.’nin barışma teklifini reddettiği ve erkeğin kadını bu yüzden çıkan kavgada satır darbeleriyle ağır yaraladığı ortaya çıktı. N.T. hastaneye kaldırıldı, O.T. gözaltına alındı.

İstanbul’da bir erkek, evde karısını darp etti ve bıçaklayarak yaraladı. Kadını 5 yaşındaki çocuklarının önünde darp eden erkek, kadını ve çocuğu rehin aldı. Erkek olay yerine polis gelince teslim olmak yerine balkondan atlayarak intihar etti.

Taciz

Manisa’da iki erkek, 65 yaşındaki bir kadının evine zorla girdi ve kadını taciz etti. Erkekler gözaltına alındı, tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Mersin’de K.K. isimli erkek, komşusunun kızı olan G.K. (8) isimli çocuğu istismar etti. Gözaltına alınan erkek serbest bırakıldı.

6 Mart

Cinayet

Denizli’de O.A. (27) isimli erkek, eski karısı Fatma Kovan’ı (25) pompalı tüfekle öldürdü. O.A., kadının evinin önüne giderek kadınla kavga etmeye başladı ve kadına ateş etti. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. O.A. olay yerinden kaçtı, ertesi gün yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı.

Aydın’da A.Ç. (23) isimli erkek, komşusu Hanım Pınarlı (92) isimli kadına evinde tecavüz etti ve boğarak öldürdü. A.Ç.’nin (23) kadının ziynet eşyalarını çaldığı ve öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Necibe U. (51) yanında kaldığı erkeğin evinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Öldürmeye Teşebbüs

Samsun’da İ.Z. isimli erkek, sokakta eski karısı olan E.M. (25) isimli kadını çocuğunun önünde darp etti. Erkeğin kadına daha önce de şiddet uyguladığı ortaya çıktı. Erkek tutuklandı. İ.Z.hakkında 24 Mart’ta “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan iddianame hazırlandı.

Şiddet / Yaralama

Aydın’da B.P. (64) isimli erkek, evinde karısı D.P.’yi (57) sırtından bıçaklayarak ağır yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek tutuklandı.

İstanbul’da M.T. isimli erkek, hakkında uzaklaştırma yasağı olan karısı E.E.U.’yu darp etti. Kadın şikâyetçi oldu. M.T.’ye koruma kararını ihlal ettiği için 3 gün hapis cezası verildi.

İstanbul’da C.H. isimli kadın, eski kocası Ü.A. hakkında şikâyetçi oldu, erkeğin kendisine sistematik şiddet uyguladığını, hamileyken darp ettiğini açıkladı.

Çocuk İstismarı

Bursa’da bir erkek, 10 yaşındaki bir kız çocuğuna cami tuvaletine kilitleyerek istismarda bulundu. Çevredekiler kapıyı zorla açarak erkeği darp etti. Erkek gözaltına alındı.

Konya’da H.H.Ç. (62) isimli erkek, parkta iki kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

 

7 Mart

Cinayet

Ankara’da Z.K. (38) isimli erkek, karısı Reyhan K.’yi çocuklarının önünde boğazını keserek öldürdü. Reyhan K.’nin çocuklarının bağırması üzerine komşular ihbarda bulundu. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan Z.K. gözaltına alındı, tutuklandı.

Basına Mart ayında yansıyan şüpheli ölüm

İstanbul’da Güner T. (47) evinin balkonundan bilinmeyen bir nedenle düşerek öldü. 9 Şubat’ta gerçekleşen olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kocaeli’de Emriye Ö. (56) ahırda ölü bulundu.

Bingöl’de Merve A. (19) kaldığı apartta ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Tehdit

Antalya’da V.A., eski kocası G.Z.’nin kendisini 3,5 yıldır ölümle tehdit ettiğini açıklayarak yardım istedi.

Taciz

Antalya’da M.G. (65) isimli erkek, markette 5 yaşındaki oğluyla alışveriş yapan N.Ş. isimli kadını cinsel organını göstererek taciz etti. N.Ş. şikâyetçi oldu. M.G. gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

8 Mart

Şiddet / Yaralama

Bursa’da A.D. isimli erkek, seyir halindeki arabada kavga ettiği, sevgilisi olan A.Ş. isimli kadını arabadan zorla indirdi ve darp etti. Çevredekiler erkeği durdurmaya çalıştı. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

Sakarya’da N.K. (46) isimli kadın, mirasını gasp eden abilerinin kendisini sürekli olarak tehdit ettiğini açıklayarak yardım istedi.

Ankara’da bir erkek, sokakta karısı olan kadını darp etti. Çevredekiler erkeği durdurdu.

Karabük’te A.D. isimli erkek, karısı D.D.’yi darp etti ve kadını ölümle tehdit etti. D.D. şikâyetçi oldu. Erkek hakkında 30 gün uzaklaştırma kararı verildi.

Bilecik’te bir erkek, sokakta kucağında çocuğu olan bir kadını darp etti. Erkek, kadını taksiye bindirdi. Görgü tanıkları polise ihbarda bulundu.

9 Mart

Cinayet

Antalya’da 4,5 aydır kayıp olarak aranan Mervenur Polat’ı C.A. isimli erkeğin öldürdüğü tespit edildi. C.A. kadını iple boğarak öldürdüğü itiraf etti. Mervenur Polat, bir evin çatısında folyoya sarılı şekilde ölü bulundu. C.A. kadınla birlikte uyuşturucu aldığını, kavga ettiklerini, o sırada kadını öldürdüğünü söyledi. Erkek, Mervenur Polat’ın cesedini folyoya sardıktan sonra koli bandıyla bağladığını ve motosikletli kurye olan S.G.’ye taşıttığını söyledi. C.A. ve S.G. dışında 3 erkek ve 1 kadın gözaltına alındı. Erkekler tutuklandı.

Adana’da V.Ş. (28) ve E.B. (36) isimli iki erkek, kavga ederken Hatice Ş.’yi öldürdü. Evlerinin önündeki boş arazide hayvan otlatma konusunda “husumetli” olan iki erkek, olay “kaza” olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı. İki erkeğin birbiriyle kavga ettiği, “yaşanan arbedede pompalı tüfeğin patladığı”, V.Ş.’nin karısını yanlışlıkla vurduğu iddia edildi.

Çocuk Cinayeti

Konya’da İ.K. (32) isimli erkek, evde 10 yaşındaki oğlu H.K.’yi öldürdü. Çocuğu öldürdükten sonra polisi arayan erkek gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Zonguldak’ta G.K. (28) isimli erkek, kardeşi S.K.’yi (17) istismar etti. Çocuğun annesinin evde doğum yaptırdığı, sonra kanaması durmayınca hastaneye götürdüğü ortaya çıktı. İfadesi alınan S.K. iki abisinin de kendisine defalarca istismarda bulduğunu söyledi. 24 Şubat’ta gerçekleşen olay 9 Mart’ta basına yansıdı.

10 Mart

Cinayet

İstanbul’da Sevcan D. (23) isimli kadın, ikinci kattaki evinde apartman boşluğuna “düşerek” ağır yaralandı, hastanede hayatını kaybetti. Olay sırasında dini nikahlı kocası K.D. ile kadının kavga ettikleri ortaya çıkınca K.D. gözaltına alındı, tutuklandı. Sevcan D.’nin olay günü kendini odaya kilitlediği, K.D.’nin kapıları kırarak zorla açtığı iddia edildi. Sevcan D.’nin babası erkeğin olay günü kendisini arayıp “Senin bu kızını geberteceğim” dediğini söyledi. Erkek kavga sırasında kadının balkondan aşağı atladığını iddia etti.

İntihara Sürükleme

İstanbul’da G.Z. isimli kadın, evde silahla vurulmuş şekilde ölü bulundu. Kadının olay yerinde bulunan Azerbaycan vatandaşı sevgilisi X.B. isimli erkeğin kadına silahı temin ettiği ortaya çıktı. Erkek kadını intihara sürüklediği şüphesiyle gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da E.B. (28) isimli erkek, Suriye vatandaşı olan A. (18) isimli trans kadına kezzapla saldırdı. Olay yerinden kaçan E.B. iki gün sonra Karabük’te gözaltına alındı. Erkek “kasten yaralama” suçundan tutuklandı.

İstanbul’da M.B. isimli erkek, Fas vatandaşı dini nikahlı karısı N.F.’yi evde bıçakla rehin aldı. Erkeğin hamile kadını darp ettiği kaydedildi. Polis erkeği ikna ederek gözaltına aldı, kadın hastaneye kaldırıldı.

Tekirdağ’da B.Y. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı G.Y.’yi (35) darp etti, kıyafetlerini çıkararak ormanda baygın şekilde bıraktı. Hastaneye kaldırılan kadın şikâyetçi oldu, erkeğin kendisine sistematik şiddet uyguladığını, ağır yaraladığını, birden fazla kez uzaklaştırma kararı aldırdığını açıkladı.

Kocaeli’de V.E. isimli erkek, karısı A.E.’yi 2 gün boyunca alıkoyarak darp etti, su ve yemeğe erişimini engelleyerek işkence yaptı. Erkek tutuklandı.

Edirne’de C.H. isimli erkek, evde kavga ettiği sevgilisi D.A.’yı darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de A.A. isimli erkek, sevgilisi J.K.’yi darp etti. J.K. şikâyetçi oldu, A.A. hakkında soruşturma başlatıldı.

Edirne’de Ç.C. isimli erkek, evde karısı İ.C.’yi darp etti. Kadın uzaklaştırma kararı aldı. Polis soruşturma başlattı.

G.Ö. isimli erkek, sosyal medyaya bir kadını darp ederken video yükledi. Olayın 16 Mart’ta gerçekleştiği ortaya çıktı. Erkeğin şiddet uyguladığı kadının şikâyetçi olmadığı iddia edildi, G.Ö. serbest bırakıldı.

11 Mart

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Dilek K. (44) evinde ölü bulundu. Kadının ölüm sebebinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı. Kadının sevgilisinin silahıyla intihar ettiği iddia edildi. Olay sırasında olay yerinde olan erkek gözaltına alındı.

Ayten S. (62) evinin balkonundan “düşerek” hayatını kaybetti. Kadının kızları 30 Mart’ta televizyon programına katılarak annelerini babalarının öldürdüğünü iddia ederek yardım istedi. Olayın hangi ilde geçtiği basına yansımadı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da bir erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan karısını darp etti.

Edirne’de O.P. isimli erkek, kavga ettiği karısı G.P.’yi darp etti. G.P. şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Bir erkek, bindiği takside karısını ve taksi şoförünü darp etti. Yasal süreç basına yansımadı.

Taciz

Nevşehir’de M.A. isimli erkek, aynı iş yerinde çalıştığı kadını taciz ve tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Trabzon’da M. (51) isimli erkeğin, 31 yaşındaki kızına çocukluğundan itibaren tecavüz ettiği ortaya çıktı. Erkek tutuklandı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da bir erkeğin, sokakta kız çocuklarını istismar ettiği iddia edildi. Mahallede yaşayanlar erkeği darp etti.

Seks İşçiliğine Zorlama

Denizli’de Türkiye vatandaşı olmayan 4 kadını seks işçiliğine zorlayan 5 kişi gözaltına alındı.

12 Mart

Cinayet

İzmir’de 3 erkek Miraş Güneş (36) isimli trans kadını evinde başına sert bir cisimle vurarak öldürdü, battaniyeye sararak çekyata sakladı. Kadın evinde ölü bulunduktan sonra yapılan araştırma sonucu gözaltına alınan S.G, M.İ, T.T. ve L.Y. isimli 4 erkekten 3’ü tutuklandı, L.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Erkekler ifadelerinde Mira Güneş ile kavga ettiklerini, kadının “başına darbe aldığı” için öldüğünü söyledi.

Muğla’da S.K. isimli erkek, sevgilisi Bensu Narlı’yı (23) evinde tabancayla vurarak öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Erkek ifadesinde kıskançlık yüzünden kavga ettiklerini, kadını yanında getirdiği tabancayla göğsünden vurduğunu söyledi.

İstanbul’da N.E. isimli erkek, yeğeni Seher E. Türk’ü ve onun erkek kardeşi Emrah E.’yi sokakta miras kavgası yüzünden silahla öldürdü. N.E. ifadesinde Seher E. Türk’ü öldürmek istediğini, Emrah E.’yi yanında olduğu için yanlışlıkla öldürdüğünü söyledi.

Çocuk Cinayeti

Çorum’da S.B. isimli erkek oğlu ile kavga ettikleri iddiasıyla Tunç T. (14) ve Kaan H. (13) isimli iki oğlan çocuğunu okul servisinde silahla vurarak öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de A.A. isimli erkek, karısı N.A. ile kavga ettiği için N.A., annesi ve iki çocuğunun içinde olduğu evi ateşe vererek olay yerinden kaçtı. Kadınlar çocuklarıyla birlikte kaçtı.

Taciz

Osmaniye’de 2’si Suriye, 1’i Türkiye vatandaşı 3 erkek, “insan ticareti”, cinsel taciz, tehdit ve hakaret suçlarından tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Manisa’da 11 erkek ve 2 kadın, 14 yaşındaki  bir kız çocuğunu “seks işçiliğine zorlayarak” istismar ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

13 Mart

Cinayet

İzmir’de H.T. (34) isimli erkek, kavga ettiği karısı Hüsna T.’yi (30) silahla vurarak öldürdü. Erkek ifadesinde “İznim olmadan dışarı çıkıyordu. Namusumu temizledim” dedi.

Şiddet / Yaralama

Urfa’da kimliği belirlenmemiş erkekler Türkiye vatandaşı olmayan C.B. (21) isimli kadını sokakta darp etti. Polis, olay yerinden kaçan erkekleri yakalamak için çalışma başlattı.

Ankara’da ismi basına yansımayan bir erkek, karısı S.S.’ye (26) sistematik şiddet uyguladı. S.S. şikâyetçi oldu.

Edirne’de H.G. isimli erkek, kavga ettiği kızı Y.D.Ç.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, H.G. hakkında yasal işlem başlatıldı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da G.G. isimli erkek, otobüs durağında bekleyen E.B.D. (14) isimli kız çocuğuna istismarda bulundu, çevredekiler erkeği darp etti. G.G. gözaltına alındı.

Ankara’da R.A. isimli erkek, markette bir çocuğa istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

14 Mart

Cinayet

Aksaray’da E.A. (61) isimli erkek, karısı Cennet A.’yı (60) evde tüfekle göğsünden vurarak öldürdü ve intihar etti. E.A.’nın Alzheimer hastası olduğu iddia edildi.

Şüpheli Ölüm

Bursa’da kimliği belirlenmemiş bir kadın cesedi bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Siirt’te D. isimli erkeğin, M.E. (19) isimli zihinsel engelli kadına tecavüz ettiği iddia edildi. Olay M.E. karın ağrısı şikâyetçiyle gittiği hastanede doğum yaptığı için ortaya çıktı. Kadın ve doğurduğu bebek koruma altına alındı.

15 Mart

Cinayet

Mardin’de ismi basına yansımayan bir erkek, kardeşi Gülbahar Asabay’ı (25) sokakta silahla öldürdü. Kadının yakın zamanda kocası ile kavga ettiği için ailesinin evine taşındığı açıklandı. Polis, olay yerinden kaçan erkeği yakalamak için çalışma başlattı. Erkek 4 gün sonra tutuklandı.

Faili belirlenmemiş cinayet

Urfa’da Suriye vatandaşı Futem Alhamadi’nin (39) cesedi yol kenarında yakılmış olarak bulundu. Kadının üzerine benzin dökülerek yakıldığı tespit edildi, polis soruşturma başlattı.

Şüpheli Ölüm

Antep’te Dila Y. isimli kadın evinde silahla vurulmuş olarak ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Giresun’da Hanife B. (64) fındık bahçesinde ölü bulundu.

Ankara’da Ayşegül T. evinde silahla vurulmuş şekilde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı. Olay yerinde olan kocası polis memuru H.S.K. silah sesi duymadığını, kadını ölü bulduğunu iddia etti.

Şiddet / Yaralama

Niğde’de M.Y. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu S.Y.’yi (47) kaçarak girdiği markette tabancayla ağır yaraladı. Polis, olay yerinden kaçan erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

İstanbul’da ismi basına yansımayan bir erkek, sokakta bir kadını darp etti.

Edirne’de E.Ö. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı N.Ö.’yü darp etti. Kadın erkeğin kendisini ve kızını darp ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Polis soruşturma başlattı.

Çocuk İstismarı

Sakarya’da dört erkek, 16 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğuna istismarda bulundu. Çocuğa babasının, iki amcasının ve “sevgilisi” olduğu iddia edilen erkeğin istismarda bulunduğu tespit edilince çocuk korumaya alındı.

H.T. isimli erkek, sosyal medyada 15 yaşındaki kızını istismar ettiği görüntüler paylaştı. Çocuk korumaya alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Tekirdağ’da Türkiye vatandaşı olmayan 8 kadını seks işçiliğine zorlayan 3 kişi gözaltına alındı, 2’si tutuklandı.

16 Mart

Cinayet

Düzce’de M.A. (53) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Mediha A.’yı (47) boğazını keserek öldürdü, sonra kendi boğazını keserek intihar etti. Olay sırasında evde olan 2, 8 ve 16 yaşındaki üç çocuk koruma altına alındı.

Antalya’da M.G. (40) isimli erkek, annesi Gülsen Işık G.’yi (65), kız kardeşi Gamze G.’yi (45) ve babası Muzaffer G.’yi (73) öldürdü ve intihar etti. Erkeğin internet üzerinden satın aldığı bir tüfeği kullandığı ortaya çıktı. Konuşan akrabaları M.G.’nin ekonomik sıkıntılar yaşadığını iddia etti.

Çocuk Cinayeti

Konya’da S.B. (25) isimli erkek, 15 yaşındaki kız kardeşi Yağmur B.’yi zorla girdiği evinde boğazını keserek öldürdü. Erkeğin şizofreni hastası olduğu, yattığı hastaneden kaçarak çocuğu öldürdüğü, ifadesinde çocuğu ablası ve annesinden kendisini hastaneye yatırdıkları için intikam almak için öldürdüğünü söylediği açıklandı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da metrobüste güvenlik görevlisi, kendisinden yardım isteyen Ü.K. isimli kadın yolcuya asansörde basit cinsel saldırıda ve sözlü tacizde bulundu.

17 Mart

Cinayet

Diyarbakır’da A.G. isimli erkek, teyzesi Havva Yılmaz’ı (70) evinde yangın çıkararak öldürdü. Kadının kayıp altın bileziğini satarken yakalanan erkek 20 Mart’ta “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Çocuk Cinayeti

Burdur’da E.Y. (19) isimli erkek, kavga ettiği 17 yaşındaki Gizem Canbulut isimli kız çocuğunu parkta bıçaklayarak öldürdü. Hastaneye kaldırılan çocuk hayatını kaybetti. E.Y. gözaltına alındı, tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da Gülşah K. (38) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Polis inceleme başlattı.

Şiddet / Yaralama

Sinop’ta M.S. (34) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı N.S.’yi (40) av tüfeğiyle ağır yaraladı. M.S. gözaltına alındı, kadın hastaneye kaldırıldı.

Antalya’da R.K. isimli erkek, M.A. isimli trans kadını darp etti. M.A. ile kıskançlık nedeniyle kavga ettiği ve bu sırada kadını darp ettiği iddia edilen erkek olay yerinden kaçtı. Yakalanan erkek tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Ankara’da Özbekistan, Kazakistan, Rusya, Ukrayna ve Kırgızistan vatandaşı on kadını iş vaadiyle Türkiye’ye getirdiği, kadınları tehdit ederek ve darp ederek seks işçiliğine zorlayan 7 kişi gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Sakarya’da 45 yaşındaki bir erkek, 13 yaşındaki kız çocuğunu sosyal medya aracılığıyla istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Suçlamaları kabul eden erkek adli kontrolle serbest bırakıldı.

18 Mart

Cinayet

Van’da R.Y. (31) isimli erkek, karısı Aysel Y.’yi (28) av tüfeğiyle öldürdü. Kadını vurduktan sonra ambulans çağıran erkek olay yerinden kaçtı. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Erkeğin kadını vurduğu kavganın içeriği basına yansımadı. Olay sırasında evde olan 4 çocuk korumaya alındı. Erkek yakalandı, gözaltına alındı, ertesi gün tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Çorum’da F.K. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu B.K. isimli kadını takip etti, arabasına arabasıyla çarptı. Kadının yanında olan M.K. isimli erkek F.K.’yi darp etti. F.K., B.K. ve M.K.’ye ateş etti. Yaralanan M.K. hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de G.S. isimli erkek, ayrı yaşadığı, çocuğunu almaya evine gelen karısı K.Ü.’yü darp ve tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de bir erkek, babası ve annesi erkeğin karısı Z.Ö.’yü darp etti ve av tüfeğiyle tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu.

19 Mart

Cinayet

İzmir’de H.T. (31) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Serap T.’yi (29) ve kadının annesi Serpil Palalı’yı (47) öldürdü. Erkek, Serpil Palalı’nın evine giderek Serap T.’yi kapıyı açtığında vurdu, onu ve annesini tabancayla vurduktan sonra olay yerine gelen akrabaları Hamza K. (45) isimli erkeği de öldürdü. Olay yerinden kaçan H.T. gözaltına alındı. Erkeğin kadınları öldürmeden önce öldüreceğine yönelik sosyal medya paylaşımı yaptığı ortaya çıktı.

Diyarbakır’da C.A. isimli erkek, karısı Bedia A.’yı (51) öldürdü. Kadın evinde çıkan yangında ölü bulununca ölümünün kaza olduğu öne sürülmüştü. Kadının cesedinde boğaz çevresinde morluklar ve vücudunda çok sayıda kesik izine rastlanınca gözaltına alınan C.A., kadını öldürdükten sonra evi ateşe verdiğini itiraf etti. Erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de N.A. isimli erkek, evde kavga ettiği G.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, N.A. hakkında yasal işlem başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Antalya’da O.N.G. (77) isimli erkek, minibüste 16 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti. Minibüs şoförü polise haber verdi, çocuk ve ailesi şikâyetçi olunca gözaltına alınan erkek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Kayseri’de 3 erkek ve 1 kadın, Türkiye vatandaşı olmayan 13 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

20 Mart

Şiddet / Yaralama

Erzurum’da M.A. (72) isimli erkek, kavga ettiği karısı M.A.’yı (61) tabancayla göğsünden vurarak ağır yaraladı. Kadının olay sırasında evde olan kızı P.A. (24) sağlık ve polis ekiplerini çağırdı. Kadın hastaneye kaldırıldı, M.A. tutuklandı.

İstanbul’da A.M. (40) isimli erkek, Rusya vatandaşı sevgilisi O.E.’yi (47) otel odasında alıkoyarak iki gün boyunca darp etti. Şikâyetçi olan O.E., erkeğin eski kocasını ve oğlunu kıskandığı için kendisine işkence yaptığını söyledi. Erkek tutuklandı.

Kütahya’da Ö.K. (20) isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan sevgilisi E.Ü.’yü (19) kaçırdı. Erkek gözaltına alındı, erkeğin yaraladığı kadın hastaneye kaldırıldı.

Çocuğa Şiddet

A.Ç. isimli erkek, sosyal medyada bir kız çocuğunu darp ettiği görüntüler paylaştı.

21 Mart

Cinayet

Kocaeli’de Beyzanur F. isimli kadın, evinde asılı olarak ölü bulundu. İfadesinde kadının intihar ettiğini iddia eden kocası Ö.F. tutuklandı. Kadının ailesi, kadını Ö.F.’nin öldürdüğünü, erkeğin kadına sistematik şiddet uyguladığını iddia etti.

Denizli’de Hatice Y. (44) hayatını kaybetti. Kadın 3 Mart’ta kocası M.Y. hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı, M.Y. kadını “barışmaya” evine gittiği 8 Mart günü bıçaklayarak ağır yaraladı. Erkek aynı gün oğlu F.Y.’yi (18) de bıçakla yaraladı. Hatice Y. 8 Mart’ta kaldırıldığı hastanede tedavi gördü, taburcu edildikten günler sonra fenalaşınca tekrar hastaneye kaldırıldı ve hastanede hayatını kaybetti. Erkek “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanmıştı.

Şiddet / Yaralama

Düzce’de H.B. isimli erkek, kardeşi olan G.H. isimli kadını ve kadının üç çocuğunu babalarının evinde darp etti. Polis H.B.’yi gözaltına aldı, inceleme başlattı.

Karabük’te S.A. isimli avukat erkek, sevgilisi olan B.Ü. (21) isimli kadını darp etti. B.Ü. şikâyetçi oldu ve uzaklaştırma kararı çıkarttı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da E.Ö. (15) isimli kız çocuğuna istismarda bulunan E.A. (21) isimli erkek gözaltına alındı. Erkeğin çocuğa sosyal medya üzerinden ulaştığı, sonra buluşarak çocuğu istismar ettiği ortaya çıktı. Olay, E.A. hakkında 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılınca basına yansıdı.

Tekirdağ’da İ.P. isimli erkek 15 yaşındaki bir kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Soruşturmada çocuğa Aydın’da 2 erkeğin istismarda bulunduğu ortaya çıktı, erkekler tutuklandı. Çocuğun ablası H.K. de erkeklerin çocuğu istismar etmesine aracılık ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

22 Mart

Cinayet

Osmaniye’de C.F. isimli erkek, ayrı yaşadığı karısı Serpil F.’yi (33) bıçaklayarak öldürdü. Ağır yaralı hastaneye kaldırılan kadın hayatını kaybetti. C.F. kadınla “konuşmak” istediğini söyleyerek yanında kaldığı babasının evine gitti, burada kadınla kavga etti ve kadını bıçakladı. Erkek hakkında uzaklaştırma kararı olduğu ortaya çıktı. Jandarma C.F.’yi yakalayarak gözaltına aldı.

Antalya’da B.D. (52) isimli erkek, koronavirüs izniyle cezaevinden çıkarak boşanma aşamasında olduğu Rabia D.’yi (34) sokakta takip ederek öldürdü. Rabia D. ve H.B. isimli bir erkeğe motosiklet üzerinde hareket halindelerken tabancayla ateş açan B.D. olay yerinden kaçtı. Erkeğin vurduğu Rabia D. hastanede hayatını kaybetti, H.B. tedaviye alındı. Polis B.D.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Gözaltına alınan B.D., “H.B. kendisine sırıttığı için” ateş açtığını söyledi. Adliye önünde B.D.’nin arkadaşı olan bir grup erkek, “Adamsın, adam, adamın kralısın, rahatına bak” diye tezahürat yaptı. İfadesinde kadını öldürme niyeti olmadığını söyleyen erkek, tezahürat yapanlara “Bu memlekette kimseyi gezdirmem, rahat ol sen” dedi.

İzmir’de erkek polis memuru F.K. (39), nişanlı olduğu Nagihan Üste (33) isimli kadını bir otoparkta arabasının içinde tabancayla vurarak öldürdü. Erkek, kadını öldürdükten sonra intihar etti.

Adana’da A.Ü., O.Ü., A.A. ile E.K. isimli 4 erkek, emekli eski öğretmenleri Elif Atay’ı (69) ve kocası Mehmet Fevzi Atay’ı (70) evlerinde ateşli silahla öldürdü ve olay yerinden kaçtı. O.Ü., A.Ü., H.K. ve A.A.’nın kadının bileziklerini darp etti. O.Ü. isimli erkek, ifadesinde kendine borç vermedikleri için öldürdüğünü söyledi.

İstanbul’da kimliği belirlenmemiş 4 kişi, Gürcistan vatandaşı Teyo isimli kadını evinde bıçaklayarak öldürdü, kadının birlikte yaşadığı Pakistan vatandaşı sevgilisi A.’yı yaraladı. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti, polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Şüpheli Ölüm

Isparta’da 18 gün kayıp olarak aranan Zilfinur B. (23) ölü bulundu.

Konya’da Suna Ş. (49) evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da K.K. isimli kadın 15 yaşında zorla evlendirildiği kocasının kendisine sistematik şiddet uyguladığını açıkladı.

Antalya’da V.K. isimli erkek, sevgilisi E.T.G.’yi darp etti. E.T.G. şikâyetçi oldu, V.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

23 Mart

Cinayet

Denizli’de E.S. (52) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Meral S.’yi (50) bıçaklayarak öldürdü. Kadının evine apartmanının çatısından iple sarkarak zorla giren erkek olay yerinden kaçtı, yakalanarak gözaltına alındı. Kadının olay sırasında evde olan kızı yardım istedi, kadın olay yerinde öldü.

Şiddet / Yaralama

Trabzon’da E.B. (30) isimli erkek, yeğeni S.H.B.’yi (20) rehin aldı ve kadını tehdit etti. Kadın sosyal medya üzerinden yardım istedi, gözaltına alınan erkek uzaklaştırma kararı verilerek serbest bırakıldı.

Edirne’de M.S. isimli erkek, evde kavga ettiği A.S.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Taciz

İstanbul’da M.F. ve A.Ş.E. isimli 2 erkek, otobüs durağında bekleyen 2 kadını taciz etti. Polis iki erkeği gözaltına aldı, soruşturma başlattı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Mersin’de O.A. isimli erkek, patronu olduğu H.C. isimli kadını işyerinde taciz etti ve kadına cinsel saldırıda bulundu. Kadın şikâyetçi oldu, erkek serbest bırakıldı.

Çocuk İstismarı

Antalya’da bir erkeğin, 13 yaşındaki bir kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddia edildi. Çevredekiler erkeği darp etti, erkek gözaltına alındı.

 

24 Mart

Şüpheli Ölüm

Aydın’da Öncel Ö. (60) isimli kadın, evinin balkonundan şüpheli şekilde düşerek öldü. Soruşturma başlatıldı.

İstanbul’da Hiranur K. (42) isimli kadın ve M.O.G. (28) isimli erkek birlikte kaldıkları otel odasında ölü bulundu. Ölüm sebebinin tespit edilmesi için araştırma başlatıldı.

Yozgat’ta Özlem S. (28) katıldığı doğum günü kutlamasında başından silahla vurularak öldü. 4 kamu görevlisi arkadaşı gözaltına alındı. 2’si astsubay, 1’i adliye çalışanı olan kişiler ifadelerinde kadının elinde silahla oynarken kazayla kendisini vurduğunu iddia etti. İfadelerinin ardından serbest bırakıldılar.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de O.D. isimli erkek, evde kavga ettiği annesi S.D.’yi darp etti. S.D. şikâyetçi oldu.

Edirne’de C.P. isimli erkek, kavga ettiği karısı S.P.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Taciz

Bursa’da bir erkek, iki gün üst üste sokakta G.Ş. isimli kadını, ona cinsel organını göstererek taciz etti. Kadın şikâyetçi oldu, polis çalışma başlattı.

25 Mart

Cinayet

Adana’da B.A. isimli erkek, hamile kardeşi İslim A.’yı (21) öldürdü. Kadın yol kenarında ölü bulundu, kadını kardeşi B.A.’nın öldürdüğünü tespit eden jandarma erkeği gözaltına aldı. B.A.’nın İslim A.’yı kavga ettikleri sırada bıçaklayarak öldürdüğü iddia edildi.

Şüpheli Ölüm

Samsun’da Ayşe E. (50) evinde baygın bulundu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Çocuk İstismarı

Kocaeli’de B.S. isimli erkek, müdür yardımcısı olarak çalıştığı okulda öğrenci olan kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Hatay’da M.G. (15) isimli kız çocuğu kayboldu. Çocuğun annesi televizyonda kuzeni H.B. (31) isimli erkeğin kızına istismarda bulunduğunu ve onu kaçırdığını söyleyerek yardım istedi.

26 Mart

Çocuk Cinayeti

İzmir’de A.Y. (24) isimli erkek, “dini nikahlı karısı” olan Sezen Ünlü (17) isimli kız çocuğunu 16 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Çocuğun 5 aylık hamile olduğu kaydedildi. Hastaneye kaldırılan Sezen Ünlü hayatını kaybetti. Erkek ilk ifadesinde çocuğu “kıskançlık yüzünden” öldürdüğünü söyledi. A.Y.’nin çocuğa tecavüz ettiği, çocuk hamile kalınca ailesinin çocuğu zorla evlendirdiği ortaya çıktı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da M.D. isimli erkek, televizyon yarışma programlarına katıldığı için tanınan B.C. isimli kadını darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, ifadesi alınan M.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. M.D.’nin tanımadığı kadını taciz ettiği, kadın kendisine cevap vermeyince “Seni ve tipini beğenmiyorum” diyerek saldırdığı, kadının telefonunu ve eşyalarını gasp ettiği iddia edildi.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Dersim’de C.K. (74) isimli erkek, zihinsel engelli G.G. (63) isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. G.G. tutuklandı.

27 Mart

Cinayet

Aydın’da O.G. (25) isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan Necla Demirbaş’ı (32) öldürdü. Erkek, bir süre önce ayrıldığı kadını evinin önünde ateşli silahla öldürdü. İntihar girişiminde bulunan O.G. hastaneye kaldırıldı.

Şiddet / Yaralama

Muğla’da E.C. (33) isimli erkek, sevgilisi olan B.Ö. (22) isimli kadını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu. Erkeğin kadını daha önce de darp ettiği, kadının şikâyetçi olduğu ve 3 ay uzaklaştırma kararı çıkarttığı açıklandı.

Taciz

Ankara’da E.Ö. (32) isimli erkek, eski çalışanı D.K. isimli kadını sosyal medya üzerinden cinsel içerikli fotoğraf göndererek taciz etti. Erkek hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da 26 kadını seks işçiliğine zorlayan 21 kişi tutuklandı. Cinsiyetleri basına yansımadı.

28 Mart

Cinayet

Tekirdağ’da K.K. (51) isimli erkek, sevgilisi Yeter Yılmaz’ı (52) başından tabancayla vurarak öldürdü, çukura gömdü. Erkek, kadını gömmek için iş makinesi kiraladı, iş makinesi operatörü erkeği şikâyet etti. Üç kişi gözaltına alındı. K.K. tutuklandı, oğlu A.K. ve iş makinesi operatörü Ö.Ş. serbest bırakıldı.

Şüpheli Ölüm

Trabzon’da Rukiye Y. (90) isimli kadın sokakta ölü bulundu. Kadının düşerek öldüğü iddia edildi, polis soruşturma başlattı.

İstanbul’da denizde 55 yaşında bir kadın cesedi bulundu. Polis kadının kimliğini ve ölüm nedenini tespit etmek için araştırma başlattı.

Giresun’da sahilde bir kadın cesedi bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da W.L. isimli erkek, birlikte yaşadığı Kore vatandaşı K.Y. (22) isimli kadına tecavüz etti. Erkeğin kendisine sistematik şiddet uyguladığını söyleyen kadın şikâyetçi oldu, erkek tutuklandı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da A.K. (44) isimli erkek, markette bir kız çocuğuna istismarda bulundu. Erkek tutuklandı.

29 Mart

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Emine A. (81) isimli kadın sokakta ölü bulundu. İnceleme başlatıldı.

Zonguldak’ta N.Ö. isimli kadın, evde fenalaştı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ölüm sebebinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Samsun’da üç gün boyunca kayıp olarak aranan Rabia Ş.’nin (17) cansız bedeni nehirde bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Ankara’da K.A. (25) isimli erkek, sokakta Somali vatandaşı F.A.S.A. (39) isimli kadını darp etti, boynunu sıktı. Polis erkeğin kimliğini belirledi, arama çalışması başlattı.

İzmir’de B.Ö. isimli erkek, sevgilisi Z.Ç.’yi sosyal medyada birinin fotoğrafını beğendiği için birlikte çalıştıkları işyerinde darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Tekirdağ’da E.A. (29) isimli erkek, karısı A.A.’yı (29) darp etti, üzerine benzin dökerek ateşe verdi. Kadın hastaneye kaldırıldı, E.A. gözaltına alındı, sonra tutuklandı.

Edirne’de E.G. isimli erkek, kavga ettiği karısı K.G.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de A.G. isimli erkek, karısı S.G.’yi darp ederek yaraladı. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antalya’da 5 erkek, Türkiye vatandaşı olmayan, Türkiye’ye iş vadiyle getirdikleri 10 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

30 Mart

Şiddet / Yaralama

Zonguldak’ta ismi basına yansımayan erkek, karısı E.A.’yı (48) darp etti. Erkek polise kapıyı açmadı, sonra gözaltına alındı. E.A. hastaneye kaldırıldı. Polis soruşturma başlattı.

Edirne’de E.A. isimli erkek, kavga ettiği karısı Y.A.’yı ve üvey çocuğu B.E.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu. Polis soruşturma başlattı.

Çocuk İstismarı

Zonguldak’ta okul kantini işleten A.A. isimli erkek, okulda öğrenci olan 15 yaşındaki kız çocuğunu mesajla istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Soruşturma başlatıldı.

Maraş’ta B.K. (16) isimli kız çocuğuna istismarda bulunan, çocuğa şantaj yapan 13 kişi gözaltına alındı.

31 Mart

Cinayet

İzmir’de S.Ö. (41) isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Ceyda Ö.’yü (32) elleriyle boğarak öldürdü. Polis erkeği evde otururken gözaltına aldı. Erkek kadını öldürdüğünü itiraf etti. Tutuklandı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Antep’te Rümeysa Sena K. (16) apartmanının çatısından “düşerek” hayatını kaybetti. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Samsun’da A.K. (31) isimli erkek, evde kavga ettiği karısı P.K.’yi darp ve tehdit etti. Hamile olduğu kaydedilen kadın şikâyetçi oldu. Erkek gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da Y.S. isimli kadın, boşanma aşamasında olduğu E.A. isimli erkeğin kızı E.A.’yı (4) istismar ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu.