Erkek şiddeti Kasım 2020

Ege Öztokat
Facebook Twitter Google

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Kasım 2020’de en az 31 kadını ve iki çocuğu öldürdü, en az 13 kadına tecavüz etti.

Erkekler, en az 61 kadına şiddet uyguladı. Aralarında oğlan çocukların da olduğu en az 31 çocuğu istismar eden erkekler, en az 14 taciz etti. Erkekler en az 60 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Kasım

Cinayet

İstanbul’da E.A. isimli erkek, görüştüğü Fatma Mavi’yi (31) boğarak öldürdü ve cesedini yaktı. Önce evdeki yangının doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığı iddia edildi. Sonra polis kadınla görüşen, onunla kıskandığı için kavga eden E.A.’yı gözaltına aldı. E.A. kadını öldürdüğünü itiraf etti. E.A.’ya yardım eden A.İ.S. isimli erkek de gözaltına alındı.

Önceki Aylarda İşlenen, Basına Kasım Ayında Yansıyan Cinayet

Amasya’da M.Ş. (33) isimli erkek, 8 yıl önce boşandığı karısı Hatice Sağır’ı (29) ve çocukları Y.Ş.’yi (10) “konuşmak için” dağlık alana götürdü, kadını burada tabancayla öldürdü, çocuğu kardeşinin evine bıraktı. Y.Ş.’nin olayı anlattığı halası, M.Ş.’yi polise ihbar etti. M.Ş. jandarma kendisini durduruncaarabasında intihar etti. 31 Eylül’de yaşanan olay, 4 Kasım’da basına yansıdı.

Şüpheli Ölüm

Balıkesir’de Berna K.T. (47) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Aydın’da N.E. (84) isimli kadın evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Hatay’da bir erkek, sokakta evlenmek üzere olduğu gelinlikli kadını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek tutuklandı.

Dijital Şiddet

Bir erkek, telefonla N.E. isimli şarkıcı kadını taciz etti. Taciz yüzünden 9 kere numarasını değiştirmek zorunda kaldığını açıklayan kadın, suç duyurusunda bulundu.

2 Kasım

Çocuk Cinayeti

Ankara’da Gamze Açar (17) isimli kız çocuğu, iş görüşmesine gittiği otelin 5. katından şüpheli şekilde düşerek öldü. 5 kişi gözaltına alındı. R.D. isimli erkek, kardeşi M.D. ve arkadaşı M.E.D. “cinsel saldırı” ve “kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklandı. Gamze Açar’ın iş için başvurduğu şirketin sahte olduğu ortaya çıktı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Kayseri’de Hacer O. (12) isimli kız çocuğu evinde ölü bulundu. Çocuğun epilepsi hastası olduğu iddia edildi. Polis soruşturma başlattı.

Samsun’da Nisanur Y. (2) isimli kız çocuğu evinin önündeki su birikintisinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da Ö.G. (45) isimli erkek, evde kavga ettiği P.G.’yi (43) bıçaklayarak başından ve karnından yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, Ö.G. gözaltına alındı.

Adana’da V.K. isimli erkek, dini nikâhlı karısı G.G.’yi (21) “kahvaltı hazırlamadığı için” darp etti ve burnundan bıçakladı. Gözaltına alınan V.K. tutuklandı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da A.K. isimli erkek, evine yemeğe davet ettiği Özbekistan vatandaşı L.O.’ya tecavüz etti. A.K. olay yerinden kaçtı, Ş.A. ve G.H. isimli iki kadın, L.O.’yu eve kilitledi. Ş.A. ve G.H. olay yerinde, A.K. ise yakalanınca gözaltına alındı.

3 Kasım

Cinayet

Mersin’de G.Ç. isimli erkek boşanma aşamasında olduğu karısı Gülser Ç.’yi, karısının annesi Nuran Altunay’ı ve karısının kardeşi Mislina Yılmaz’ı silahla vurarak öldürdü. Üç kadını karısının yanında kaldığı Nuran Altunay’ın evine giderek öldüren erkek aynı silahla intihar teşebbüsünde bulundu. Gülser Ç.’nin kocası hakkında 22 Haziran’da 30 günlük uzaklaştırma kararı çıkarttığı ortaya çıktı. Üç kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Kendisini başından yaralayan erkek hastaneye kaldırıldı.

Antalya’da A.K. isimli erkek, eski karısı Neslihan Yılmaz’ı ormanlık alanda boğazını keserek öldürdü. A.K. kadını öldürdükten sonra 112’yi arayarak cinayeti itiraf etti. Polis A.K.’yi olay yerinde gözaltına aldı. Erkek, kadınla 2, 8 ve 9 yaşlarındaki çocuklarının velayeti konusunda tartıştıklarını iddia etti.

Basına Kasım Ayında Yansıyan Şüpheli Ölüm

Samsun’da Kübra B. (25) 28 Ekim’de misafir olarak gittiği arkadaşının evinde çarşafla doğal gaz borusuna asılı şekilde ölü bulundu.

Aydın’da Servet Ö. (79) isimli kadın 16 Ekim’de nehir kıyısında ölü bulundu.

Basına Kasım Ayında Yansıyan Şüpheli Çocuk Ölümü

Diyarbakır’da 17 yaşındaki Nursin K. (17) evinde ölü bulundu. Çocuğun berdel usulü evliliğe zorlandığı ve bu yüzden intihar ettiği iddia edildi. Polis soruşturma başlattı.

Basına Kasım’da yansıyan erkek şiddeti

Ankara’da S.G. (41) isimli erkek, Rusya vatandaşı karısı V.C.’ye (35) sistematik şiddet uyguladı. V.C. 2 Eylül tarihinde şikâyetçi oldu. Erkek uzaklaştırma kararından sonra kadını tekrar darp etti. Kadın 3 Kasım’da basına konuştu.

Şiddet / Yaralama

Tekirdağ’da bir erkek, sevgilisinin çalıştığı masaj salonuna giderek kadınla kıskançlık nedeniyle kavga etmeye başladı. Kendisini yakmaya çalışan erkek, müdahale eden çalışanları darp etti. Kadınlar şikâyetçi oldu.

Edirne’de İ.Z. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı E.Z.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Nevşehir’de K.A. isimli erkek eski sevgilisini darp etti, erkeğe 15 gün uzaklaştırma cezası verildi.

Nevşehir’de T.B. isimli erkek eski sevgilisini darp etti, erkeğe 15 gün uzaklaştırma cezası verildi.

Nevşehir’de E.G. isimli erkek boşanma aşamasında olduğu karısına tehdit mesajları attı, erkeğe 15 gün uzaklaştırma cezası verildi.

Nevşehir’de A.Z. isimli erkek karısını darp etti, erkeğe 25 gün uzaklaştırma cezası verildi.

Nevşehir’de R.V. isimli erkek, annesini darp ve tehdit etti, erkeğe 30 gün uzaklaştırma cezası verildi.

Nevşehir’de R.V. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu kadını takip etti, erkeğe 10 gün uzaklaştırma cezası verildi.

Nevşehir’de M.Y. isimli erkek, karısını darp etti, 30 gün uzaklaştırma cezası aldı.

Nevşehir’de eski karısını tehdit eden O.P. isimli erkeğe 30 gün uzaklaştırma cezası verildi.

Çocuk İstismarı

Kocaeli’de E.Ö. (39) isimli erkek, R.Z. isimli kız çocuğunu sokakta istismar etti. Erkeğin aynı suçtan sabıkası olduğu ortaya çıktı.

 

4 Kasım

Şiddet / Yaralama

Antalya’da V.S. (38) isimli erkek, Rusya vatandaşı eski sevgilisi A.O.’yu (39) işyerine giderek darp etti, ölümle tehdit etti, kadının telefonunu ve işyerinin camlarını kırdı. Kadın şikâyetçi oldu. Erkek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İzmir’de B.K. isimli erkek, karısı A.B.’yi kendisinden boşanmak istediği için bıçaklayarak ağır yaraladı. Kadın hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Erkeğin kadını konuşma bahanesiyle restorana çağırdığı ve ona orada saldırdığı açıklandı.

Taciz

Dersim’de H.P. isimli erkek, aynı işyerinde çalıştığı H.K. (20) isimli kadını taciz etti. Şikâyetçi olan H.K., erkeğin işyerinde başka kadınları da taciz ettiğini söyledi. İşveren tacizi kabul etti ama H.P. hakkında işlem yapmadı. H.P. gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Sakarya’da 7 kadın ve onları seks işçiliğine zorlayan, cinsiyetleri basına yansımayan 9 kişi gözaltına alındı.

 

5 Kasım

Şiddet / Yaralama

Karaman’da H.K. (28) isimli erkek, kıskandığı için kavga ettiği karısı Ö.K.’yi (22) evde tabancayla sağ bacağından vurarak yaraladı. Ö.K. hastaneye kaldırıldı, H.K. olay yerinden kaçtı. Polis H.K.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Kayseri’de O.D. isimli erkek eski karısı S.A.’ya (26) sistematik şiddet uyguladı, kadını ölümle tehdit etti. Kadın sosyal medyada yardım istedi. O.D. gözaltına alındı, sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edirne’de R.D. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı T.D. ve kızı D.D.’yi darp etti, bıçakla diğer kızı Z.D.’nin parmağını kesti. Kadınlar şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Edirne’de A.Ö. isimli erkek, karısı Z.Ö.’yü sokakta darp etti, kadının boğazını sıktı. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

 

6 Kasım

Cinayet

Ankara’da A.Ö. (50) isimli erkek, karısı Nefik Ö.’yü (50), kızı Seher Ö.’yü (26) ve oğlu Selahattin Ö.’yü (32) silahla vurarak öldürdü. Evde kavga ettiği karısını ve çocuklarını başından vurarak öldüren erkek olay yerinden kaçtı. A.Ö. polis tarafından yakalanınca gözaltında oğlunun kendisini darp ettiğini iddia ederek ruhsatsız silahıyla cinayetleri işlediğini itiraf etti.

Basına Kasım Ayında Yansıyan Cinayet

Ölümü bianet Erkek Şiddeti Çetelesi’ne 24 Ocak’ta “şüpheli ölüm” olarak yansıyan Hatice Çetinbaş’ı iki erkeğin öldürdüğü tespit edildi. R.K. (35) ve Z.K. (42) isimli iki erkek hakkında “yağma”, “cinsel saldırı”, ve “taksirle ölüme neden olma” suçlarından iddianame hazırlandı. Erkeklerin cinsel saldırıda bulunmak için kadının kahvesine uyuşturucu hap kattığı, kadına cinsel saldırıda bulundukları ve kadının zehirlenerek öldüğü ortaya çıktı.

Basına Kasım Ayında Yansıyan Çocuk Cinayeti

İstanbul’da 19 yıl önce öldürülen Hande Ç.’yi (12) bıçaklayarak öldürdüğü tespit edilen babası N.Ç. ve üvey annesi Ş.Ç. tutuklandı. DNA testleri ve cep telefonu sinyallerinin sonuçları doğrultusunda gözaltına alınan N.Ç. ve Ş.Ç.’nin birbirlerini suçladığı iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Aksaray’da A.E. isimli erkek, evde içeriği basına yansımayan bir kavgada annesi D.E.’yi darp etti, bıçakla yüzünden yaraladı ve rehin aldı. Polis A.E.’yi ikna ederek gözaltına aldı, D.E. hastaneye kaldırıldı.

Çocuk İstismarı

Samsun’da F.A. (33) isimli erkek, 14 yaşındaki D.Y. isimli kız çocuğunu istismar ettiği ddiasıyla gözaltına alındı.

Antalya’da H.Y. (35) isimli erkek, yeğenleri olan, yaşları 9 ve 12 arasında olan 4 kız ve oğlan çocuğuna istismar ettiği için tutuklandı.

7 Kasım

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da S.K. isimli erkek, arabasında karısı S.K.’yi darp etti. Kadın karakola gitti, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Erkek alkollü şekilde hastanenin acil girişindeki kapıya “kafa atarak” kendini yaraladı. Polise şiddet uygulamaya çalıştığı iddia edilen erkek gözaltına alındı.

8 Kasım

Faili Belirlenmemiş Çocuk Cinayeti

Çanakkale’de Mihriban T. (16) isimli kız çocuğu av tüfeğiyle vurularak öldü. Çocuğu hastaneye götüren ailesi çocuğun cep telefonun patladığını ve bu yüzden yaralandığını söyledi, çocuğun av tüfeğiyle vurulduğu tespit edilince soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Tekirdağ’da bir erkek, F.K. isimli kadının evine saldırdı, evin içine taş atarak camını kırdı, kadına hakaret ederek olay yerinden kaçtı. Kadın şikâyetçi oldu, polis erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

Zonguldak’ta bir erkeğin bir kadını zorla arabaya bindirdiği ve kaçırdığı ihbarı yapıldı. Polis aracın sürücüsünü tespit etmek ve yakalamak için çalışma başlattı.

Tehdit

İzmir’de R.A. (23) isimli kadın, Ekim ayında aynı sitede oturduğu S.A. isimli erkeğin ve E.E. isimli kadının kendisini seks işçiliğine zorlamaya çalıştığını söyleyerek şikâyetçi oldu. Şikâyetçi olduğundan beri erkek ve kadın, R.A.’yı ölümle tehdit etmeye başladı. Olay, R.A. açıklama yaptığı için 8 Kasım’da basına yansıdı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da S.U. (39) isimli erkek hakkında, eski karısı L.K.’ye (36) tecavüz ettiği, kadına şantaj yaptığı ve kadını tehdit ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Taciz

İstanbul’da M.E. (31) isimli erkek, sokakta bir kadını taciz etti. Erkeğe ev hapsi cezası verildi.

9 Kasım

Şüpheli Ölüm

Maraş’ta Gamze O. (21) isimli kadın sokakta ölü bulundu. Savcılık soruşturma başlattı.

Sakarya’da Emine A. fındık toplamaya gittiği tarlada ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Kayseri’de Fatma B. (82) evinde ölü bulundu. Polis işlem başlattı.

Şiddet / Yaralama

Aksaray’da A.Y. (45) isimli erkek, Türkiye vatandaşı olmayan eski çalışanı Z.R.’yi (41) kendisini reddettiği için sırtından bıçakladı. Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı. Z.R.’nin işyerinden A.Y.’nin kendisini sürekli taciz ettiği için ayrıldığı ortaya çıktı. A.Y. kadını taciz etmeye devam etti, gece Z.R.’yi zorla arabasına bindirmeye çalıştı, kadın kaçmaya başlayınca sokakta peşinden koşarak bıçakladı.

Edirne’de A.N. isimli erkek, kavga ettiği karısı B.E.’yi ve kadının babası A.E.’yi darp etti. A.N. tutuklandı.

Edirne’de G.C. isimli erkek, alkollü olduğu için motosikletine binmeyen karısı S.G.’yi darp etti. C.G. hakkında yasal işlem başlatıldı.

Taciz

Adana’da üç kadın, çalıştıkları okulun müdürünün kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu açıkladı. Kadınlardan S.K. şikâyetçi oldu, müdür haklında işlem yapılmazken S.K.’nin görev yeri değiştirildi. S.K.’den sonra iki kadın daha erkek hakkında aynı şikâyette bulundu.

Seks İşçiliğine Zorlama

Denizli’de 6 kişiye kadınları seks işçiliğine zorladıkları için para cezası verildi. Cinsiyetleri ve kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

10 Kasım

Cinayet

Denizli’de R.B.H. (22) isimli erkek, sevgilisi Cennet Tuğba Tokbaş’ı (22) elleriyle boğarak öldürdü. Olay yerinden kaçan R.B.H. ailesinin evine gitti. R.B.H.’nin annesi polisi aradı. Polis erkeği gözaltına aldı. R.B.H. ifadesinde Cennet Tuğba ile aynı 2 aydır evde yaşadıklarını, kadının anahtarını kaybettiğini ve bu yüzden kavga ettiklerini söyledi.

Faili Belirlenmemiş Cinayet

Afyon’da Melihat T. (62) isimli kadın, evinin bahçesinde boğazı kesilmiş olarak ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şüpheli Ölüm

Antep’te Leyla G. (35) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Kadının korona nedeniyle öldüğü iddia edildi.

Samsun’da Sinem G. (22) isimli kadın evinin önünde yaralandı, kaldırıldığı hastaneye hayatını kaybetti. Kadının ip atlarken düştüğü için öldüğü iddia edildi, polis soruşturma başlattı.

İstanbul’da Maria Ö. (52) isimli kadın, kaldığı otelde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Karabük’te R.Y. isimli erkek, hırsızlık için H.K. isimli kadının evine girdi ve kadını darp etti.

Taciz

Nevşehir’de A.Ö., Ö.Ö. ve M.G. isimli üç erkek, sokakta yürüyüş yapan bir kadına sözlü tacizde bulundu. Kadın şikâyetçi oldu, erkekler hakkında “cinsel taciz” suçundan işlem başlatıldı.

Bursa’da belediye otobüsünde bir erkek, bir kadın yolcuya bakarak mastürbasyon yaptı. Yolcular polis çağırdı. Erkek gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Yalova merkezli bir operasyonda Yalova, İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Balıkesir illerinde 19’u Türkiye vatandaşı olmayan 31 kadın ve onları seks işçiliğine zorlayan 16 kişi gözaltına alındı. Kaç kadının kaç erkeği seks işçiliğine zorladığı basına yansımadı.

Bursa’da Y.A. (50) isimli erkek, H.Ç. (37) isimli kadını seks işçiliğine zorladığı için tutuklandı.

11 Kasım

Cinayet

İzmir’de A.G. (33) isimli erkek, eski karısı Çilem Kılıç’ı (23) sokakta silahla ateş ederek öldürdü. A.G. kadını öldürdükten sonra Çilem K.’nin annesi S.D. ve yanındaki komşusu S.Y. isimli kadını da silahla yaraladı. A.G. intihar etti. Ağır yaralanan S.D. ve hayati tehlikesi olmadığı açıklanan S.Y. hastaneye kaldırıldı. Erkeğin cinayet günü dâhil, kadına çok sayıda ölüm ve tecavüz tehdidinde bulunduğu açıklandı.

Afyon’da 17 gün boyunca kayıp olarak aranın Zeliha Uysal (64) ve kocası Cevdet Uysal (66) kuyuda ölü bulundu. Zeliha Uysal’ın abisi B.A., ablasını ve kocasını öldürdüğünü polis sorgusunda itiraf etti. Zeliha Uysal’ın 6 akrabası gözaltına alındı. Zeliha Uysal’ın abileri K.A. ve B.A., onların karıları H.A. ve N.A., kadının yeğeni R.A. ve R.A.’nın annesi F.A. jandarma tarafından gözaltına alındı. Diğer şüpheliler serbest bırakılırken Zeliha Uysal’ın abisi K.A. ve B.A. tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Antep’te Rojbin A. (25), arkadaşının evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Maraş’ta Emine K. (73) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılacağı açıklandı.

Antep’te R.A. (34) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılacağı açıklandı.

Şiddet / Yaralama

Mersin’de S.K. isimli erkek, karısı N.K.’yi ve 4 çocuğunu darp etti. Kızlarından birini ve karısının kardeşini yaraladı. N.K. ve çocukları, S.K. onlara sistematik şiddet uyguladığı için Antep’ten kaçarak Mersin’e taşınmıştı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Kırklareli’de İ.Ç. ve F.K. isimli 2 erkek, 5 kadını seks işçiliğine zorladıkları iddiasıyla gözaltına alındı. İ.Ç.’nin kardeşi olan kadını da seks işçiliğine zorladığı iddia edildi.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Zonguldak’ta B.E. (37) isimli kadın, sekreter olarak çalıştığı derneğin başkanı M.S.’nin (71) kendisine alkol verdiğini, çalışırken basit cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi. İddiaya göre M.S., kadının kocasına iş verme vaadiyle kadına cinsel ilişki teklif etti. Kadın alkollü olduğu için kabul ettiğini, bu sırada işyerine kocası C.E.’nin geldiğini ve kendisini darp ettiğini söyledi. Kadın kocasından şikâyetçi olmadı, işvereni hakkında şikâyetçi oldu.

Seks İşçiliğine Zorlama

Ağrı’da 7 kişi, Türkiye vatandaşı olmayan en az 4 kadını seks işçiliğine zorladıkları için gözaltına alındı, 5’i tutuklandı.

12 Kasım

Cinayet

Malatya’da M.P. (70) isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan karısı Emine P.’yi (73) evine giderek av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Polis, olay yerinden kaçan M.P.’yi yakalayarak gözaltına aldı.

Muğla’da V.E. isimli astsubay, nişanlısı Hafize Günakın’ı silahla öldürdü. Evde kavga ettiği kadını öldüren erkek intihar etti. V.E.’nin kadını öldürdüğü kavganın içeriği basına yansımadı.

Aksaray’da R.T. (33) isimli erkek, kendisinden ayrılan sevgilisi Saadet Korkmaz’ı (36) işyerinde öldürdü. R.T., kadınla kendisinden ayrılmak istediği için kavga etti, bıçakladı.  Ağır yaralı hastaneye kaldırılan kadın hayatını kaybetti. Polis R.T.’yi gözaltına aldı.

Çocuk Cinayeti

Konya’da M.A. (50) isimli erkek, oğlu Mehmet A.’yı (17) tüfekle öldürdü. Erkek oğluna hırsız sandığı için ateş ettiğini söyledi. M.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Taciz

Eskişehir’de M.M.U. (25) isimli erkek, sokakta kadınlara cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Konya’da C.Y. (25) ve M.F.Y. (27) isimli iki erkek, B.Y. (29) isimi kadını oturduğu arabadan darp ederek indirdikleri ve kadına tecavüz ettikleri gerekçesiyle tutuklandı. Erkekler B.Y. ve sevgilisi S.O.’yu tüfek ve sopayla tehdit ederek ve darp ederek kıyafetlerini çıkardı, fotoğraflarını çekerek şantaj yaptı. B.Y. şikâyetçi oldu.

13 Kasım

Cinayet

İzmir’de M.K. (55) isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Nergüzel K.’yi (50) ve kızı Melike K.’yi (22) öldürdü. M.K. polisi arayarak kendini ihbar etti, gözaltına alındı. Erkeğin eski uzman çavuş olduğu açıklandı.

Kocaeli’de V.Ö. (54) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Serap Ö.’yü (44) ve oğlu Suat Ö.’yü (26) öldürdü. Erkek, Serap Ö.’nün annesi ve Suat Ö. ile birlikte yaşadığı eve gizlice girdi, Serap Ö. ile kavga etti ve yanında getirdiği pompalı tüfekle karsını ve oğlunu öldürdü. Erkek sonra intihar etti.

İzmir’de İ.Z. (71) isimli erkek, evde kavga ettiği Hayriye Z.’yi (72) baltayla başına vurarak öldürdü. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti, jandarma İ.Z.’yi gözaltına aldı. Kavganın içeriği basına yansımadı, erkeğin kadını üç gün önce de darp ettiği ortaya çıktı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Bursa’da Cemre T. isimli 4 aylık bebek beşiğinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de bir erkek, sokakta bir kadını darp etti ve kadına bıçak çekti. Olay yerinden geçen iki asker olaya müdahale etti, erkek olay yerinden kaçtı, yaraladığı kadın hastaneye kaldırıldı.

Taciz

Ardahan’da erkek öğretim görevlisi A.B., öğrenci kadınlara cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla görevinden uzaklaştırıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Balıkesir’de A.F.D., M.K.K., M.F.U. ve Ö.K., kadınları seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Şüphelilerin kaç kadını seks işçiliğine zorladığı basına yansımadı, kadınların Türkiye vatandaşı olmadığı açıklandı.

Antalya’da 2 erkek, Türkiye vatandaşı olmayan 3 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

14 Kasım

Cinayet

Ordu’da Makbule Sarı (74) evinde çarşafa sarılı, elleri ve ayakları “domuz bağı” yöntemiyle bağlanmış şekilde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı. 21 Kasım’da H.G. (27) ve onun yeğeni olan S.U. (23) isimli iki erkek, gözaltına alındı. Erkekler cinayeti itiraf etti. Erkeklerin eve çilingirle girdiği, evden para ve değerli eşyalar çaldıkları ortaya çıktı. “Maddi sıkıntı nedeniyle cinayet işlediklerini” söyleyen erkekler evden aldıkları 1 kilo fındığı sattıklarını, çaldıkları televizyonu çöpe attıklarını söyledi.

Şiddet / Yaralama

Adana’da bir erkek, karısı S.N.’yi (26) kıskandığı için göğsünden bıçaklayarak ağır yaraladı. Kadının korkudan şikâyetçi olmadığı açıklandı, M.N. gözaltına alındı.

İstanbul’da S.B. isimli kadın, kocası C.D.’nin kendisini darp ettiğini açıkladı, darp izlerinin fotoğrafını paylaştı. C.D. “Şiddetin faili değil mağduru” olduğunu iddia etti.

İstanbul’da gece kulübü işletmecisi N.Ö., kulübe müşteri olarak gelen bir kadını darp etti.

Edirne’de H.E. isimli erkek, eski sevgilisi olan S.K. isimli kadını sokakta karşılaştıklarında darp etti ve olay yerinden kaçtı. S.K. şikâyetçi oldu.

Tehdit

İstanbul’da E.D. isimli erkek, karısının erkek kardeşinden boşanmaya çalışan D.K.’yi tehdit etti. E.D.,  kadına başka bir kadının çıplak fotoğraflarını gösterdi, D.K. olduğunu söyleyerek herkese yollayacağını söyleyerek şantaj yaptı. Kadın şikâyetçi oldu, E.D. hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Basına Kasım’da yansıyan cinsel saldırı

Van’da İ.H.K. ve Y.V. isimli 2 güvenlik görevlisi erkeğin, İran vatandaşı Z.M. isimli kadına ülkeye yasadışı yollarla girdiği için tutulduğu Geri Gönderme Merkezi’nde tecavüz ettiği iddia edildi. 22 Temmuz’da yaşanan olayı Z.M.’nin 26 Temmuz’da merkez müdürüne anlattığı, erkeklerin tutuklandığı ortaya çıktı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Elazığ’da H.K. (51) isimli erkek, N.S. isimli kadına çocuğunu öldürmekle tehdit ederek tecavüz etti, N.S.’nin kızı Y.S.’ye (16) 10 yaşından itibaren 6 boyunca cinsel istismarda bulundu. N.S. ve Y.S. şikâyetçi oldu, erkek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. H.K.’nin bekçi olan oğlu, kadınların ifadelerine ulaşarak babasına söyledi. İmam olan H.K.’nin camide başka kız çocuklarına da cinsel istismarda bulunduğu, ancak oğlu aracılığıyla kimin ifade verdiğini öğrendiği için diğer çocukların ve annelerinin şikâyetçi olmaktan çekindiği iddia edildi.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da U.B. (29) isimli erkek, işyerine gelen 15 yaşındaki oğlan çocuğuna cinsel istismarda bulundu. U.B. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

15 Kasım

Cinayet

İstanbul’da E.D. isimli erkek, eski karısı Tülay Sivil ve kocası Mesut Sivil’i evlerinin önünde pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Polis olay yerinden kaçan erkeği yakalayarak gözaltına aldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Tekirdağ’da E.Ö. (33) isimli erkek sokakta G.K. (20) isimli kadını takip etti, kadına cinsel taciz ve basit cinsel saldırıda bulundu. Erkeğin cinsel taciz suçundan hüküm giydiği, denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldığı açıklandı. Kadın şikâyetçi oldu, erkek tutuklandı.

İstanbul’da B.Ö. isimli erkek, aynı sokakta yaşadığı engelli ve şizofreni hastası F.T.’ye (28) tecavüz etti. Olay, kadın hamile kalınca ortaya çıktı, erkek hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

16 Kasım

Cinayet

Konya’da S.K. (18) isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan eski sevgilisi Elif Yakın’ı (24) tabancayla vurarak öldürdü. S.K., kadını buluşmaya çağırdı ve sokakta ruhsatsız tabancasıyla vurdu. S.K. üzerinde suç aletiyle yakalanarak gözaltına alındı. S.K.’nin kadını önceden kadını tehdit ettiği açıklandı. Erkek, kadını kendisine küfür ettiği ve kendisini sevmediği için öldürdüğünü iddia etti.

Bilecik’te O.A. (30) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Cemile Nur A. (23) ve kadınınbabası Abdullah Duman’ı (48) aralarındaki başka bir davanın duruşmasının çıkışında adliyeninönünde pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Ağır yaralanan kadın ve babası hastaneye kaldırıldı,Abdullah Duman olay günü, Cemile Nur A. tedavi gördüğü hastanede 11 gün sonra, 27 Kasım’da hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan O.A. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Elazığ’da Habibe İ. isimli kadın, evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Bilecik’te O.A. (30) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı C.N.A. (23) ve kadının babası Abdullah Duman’ı (48) aralarındaki başka bir davanın duruşmasının çıkışında adliyenin önünde pompalı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Ağır yaralanan kadın ve babası hastaneye kaldırıldı, Abdullah Duman hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan O.A. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı. O.A.’nın ruhsatsız silah bulundurduğu için ceza aldığı, olaydan 5 gün önce cezaevinden tahliye edildiği açıklandı.

Taciz

Urfa’da A.Ö. isimli baro başkanının stajyer avukat olan D.A. isimli kadını taciz ettiği iddia edildi. Baro A.Ö. ve D.A. hakkında soruşturma açılacağını duyurdu.

17 Kasım

Cinayet

İzmir’de H.A. (29) isimli erkek, sevgilisi Serap Çetiner’i (36) birlikte yaşadıkları evde boğazını keserek öldürdü. Kadın, ona ulaşamayan yakınlarının ihbarı üzerine evde ölü bulundu, jandarma H.A.’yı Afyon’da yakalayarak gözaltına aldı.

Maraş’ta T.Ş. (32) isimli erkek, evde kıskandığı için kavga ettiği karısı Serpil Ş.’yi (28) çocuklarının önünde tabancayla vurarak ağır yaraladı. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan erkek gözaltına alındı, “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Kayseri’de bir süredir kayıp olarak aranan Zöhre Y. (91) isimli kadın, sulama kanalında ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Hatay’da Navruz Ö. (80) isimli kadın, evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de B.Ç. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu S.Ç.’yi adliye binasında darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Edirne’de E.K. isimli erkek, kavga ettiği karısı H.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

18 Kasım

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da Filistin vatandaşı M.K., Azerbaycan vatandaşı sevgilisi V.N.’yi hamile kaldığı için darp etti. M.K., kadını aylarca darp etti, çocuğunu tehdit etti.

Kocaeli’de E.Ö. isimli erkek, eski sevgilisi F.K.’ye işyerine giderek bıçakla saldırdı. E.Ö. olay yerinden kaçarken kendini bacağından yaraladı. F.K. ve E.Ö. hastaneye kaldırıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Muğla’da 3 erkek, S.Y. (28) isimli kadını, sahte iş ilanı vererek görüşmeye çağırdıkları binada alıkoydu, darp etti, kadına tecavüz etti ve onu seks işçiliğine zorladı. Kadın rapor aldı, jandarmaya giderek şikâyetçi oldu, erkekler gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Polis S.Y.’nin evine baskın düzenleyerek telefonuna ve bilgisayarına el koydu. S.Y., polislerin kendisini kolundan çekerek yerde sürüklediğini söyledi.

19 Kasım

Cinayet

Çorum’da G.K. (37) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısının annesi Gülizar Ö.’yü (64) ve karısının abisi Serkan Ö.’yü (37) öldürdü. Erkek, önce Serkan Ö.’nün evine gitti, Serkan Ö.’yü, karısı A.Ö.’yü (28) ve çiftin 3 yaşındaki çocuğunu ateşli silahla yaraladı. G.K. gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Çorum’da G.K. (37) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu kadının abisi G.K.’yi (37) öldürdü, G.K.’nin karısı A.Ö.’yü (28) ve 3 yaşındaki çocuğunu ateşli silahla yaraladı. Olay yerinden kaçan erkek, karısının annesi G.G.’nin (56) evine giderek onu da yaraladı. Ağır yaralanan G.G.’nin bacağı kesildi. G.K. olay yerinden kaçtı.

Edirne’de İ.G. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı E.G.’yi iki kere darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, polis İ.G.’yi aramaya başladı.

Edirne’de H.İ.A. isimli erkek, karısı K.A.’yı darp etti. Polis soruşturma başlattı.

Taciz

İstanbul’da E.E. (34) isimli erkek, vapurda D.P. (26) isimli kadını taciz etti. Kadın şikâyetçi oldu. İlerleyen günlerde erkek hakkında “cinsel taciz” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Çocuk İstismarı

Batman’da M.A. isimli erkek, 14 yaşındaki P.Ö. isimli kız çocuğuna tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklandı. P.Ö.’nün hamile kaldığı ortaya çıkınca, P.Ö. iki erkeğin kendisine tecavüz ettiğini söyledi. M.A. (21) gözaltına alınırken, V.Ç. serbest bırakıldı. P.Ö. korumaya alındı.

20 Kasım

Cinayet

Çorum’da E.Ö. (36) isimli erkek, eski karısı Alev Seçen’i (33) ateşli silahla vurarak öldürdü. E.Ö., 8 ve 9 yaşlarındaki iki çocuğunu yanına alarak kadının evine gitti. Burada ekonomik sıkıntıları yüzünden kadınla kavga etti, kadını öldürdükten sonra intihar etti. Alev Seçen ve E.Ö. olay yerinde öldü.

Şüpheli Ölüm

Urfa’da H.Ç. isimli kadın, 5. kattan düşerek öldü. Kadının intihar ettiği iddia edildi.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da Y.K. (31) isimli erkek öğretmen, öğrencisi olan 13 yaşındaki 4 kız çocuğuna sınıfta cinsel istismarda bulundu. Çocukların aileleri şikâyetçi oldu, erkek hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçu kapsamında 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

21 Kasım

Cinayet

Eskişehir’de E.T. (19) isimli erkek, ablası Hasret Yüksekkavas’ı (32) bıçaklayarak öldürdü. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, E.T. kendisini de bacağından bıçakladığı için hastaneye kaldırıldı.

Şüpheli Ölüm

İzmir’de H.H. (76) isimli kadın, balkondan düşerek hayatını kaybetti. Kadının dengesini kaybettiği için düştüğü iddia edildi.

Urfa’da A.T. (22) isimli kadın inşaatın üst katından düşerek öldü. Kadının intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Ankara’da U.M.E. isimli erkek, kavga ettiği karısı B.E.’yi başından tüfekle vurarak yaraladı. U.M.E. gözaltına alındı. Erkeğin “kasten yaralama” suç kaydı olduğu açıklandı.

Sakarya’da T.B. isimli erkek, eski karısı Y.Ö. ile sokakta karşılaştı, kavga etti ve bıçaklayarak yaraladı. Y.Ö. hastaneye kaldırıldı, olay yerinden kaçan T.B. yakalanarak gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Kırklareli’de 5 kadını seks işçiliğine zorlayan 2 erkek gözaltına alındı, 1’i tutuklandı.

22 Kasım

Cinayet

Antep’te S.D. isimli erkek, karısı Güllü D.’yi (47) arabasında darp etti ve araçtan yola itti. Güllü D. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. S.D. gözaltına alındı, tutuklandı. S.D. ilk ifadesinde kadının intihar ettiğini iddia etti.

Şüpheli Ölüm

Samsun’da Gülender S. (73) isimli kadın, evinde iple asılı şekilde ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da bir erkek, iki kadını sokakta darp etti. Erkek, kadınları zorla arabasına bindirmeye çalıştı. Olayla ilgili yasal süreç basına yansımadı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da C.Ş. (43) isimli erkek, bir restoranda tanıştığı L.K. (49) ile ikinci bir eğlence mekânına gitti. Buradan ayrılınca bir otele gittiler, C.Ş. alkollü olan ve kendisini reddeden kadına tecavüz etti. Erkek hakkında “nitelikli cinsel saldırı”, “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçları kapsamında 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Çocuk İstismarı

Antalya’da E.M. isimli erkek, sokakta 17 yaşındaki kız çocuğunu taciz etti. Polis E.M.’yi gözaltına aldı, E.M. tutuklandı.

23 Kasım

Şüpheli Ölüm

Tekirdağ’da Belgin K. (38) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sivas’ta Nadiye Y. (71) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Antep’te Gülten Y. (38) isimli kadın, evinde tavana asılı şekilde bulundu. Savcılık soruşturma başlattı.

Öldürme Teşebbüsü

Nevşehir’de B.Ç. (32) isimli erkek, kendisinden ayrılmak isteyen dini nikâhlı karısı H.Ç.’nin (26) evinin kapısına “bomba düzeneği” kurdu. Kadın, B.Ç. evinin önüne geldiği için polisi aradı, olay yerine gelen polis ekipleri bomba düzeneğini gördü ve imha etti. B.Ç. gözaltına alındı, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Manisa’da M.O. isimli erkek, 13 yıldır sistematik şiddet uyguladığı karısı E.O.’nun (30) boğazını kesti. Kadına kendisinden boşanmak istediği için saldıran M.O. gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı, E.O.’nun itirazı üzerine tutuklandı.

Trabzon’da astsubay olan G.T. isimli erkek, kıskançlık yüzünden kavga ettiği karısı Ö.T.’yi darp etti ve boğazını sıktı. Kadın polis çağırdı, şikâyetçi oldu.

İstanbul’da U.O.A. isimli erkek, babasının eski sevgilisi F.B. isimli kadını darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, U.O.A. tutuklandı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da F.V. isimli erkek, H.M. isimli kadını 29 yıl boyunca taciz etti. Kadını bayıltarak kaçırdı, tecavüz etti ve görüntü çekerek kocasına yolladı. Kadın şikâyetçi oldu. Erkek hakkında 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Tokat’ta iki erkek, A.S. isimli engelli kadına tecavüz etti. Kadın hastaneye kaldırıldı. Yasal süreç basına yansımadı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da G.D. isimli erkek, sokakta Ukrayna vatandaşı bir kadını ve iki kızını taciz etti. Çocuklardan 12 yaşında olana basit cinsel saldırıda bulundu. Erkek olay yerinden kaçtı, ertesi gün yakalanarak gözaltına alındı.

24 Kasım

Şiddet / Yaralama

Konya’da Ö.Ç. isimli erkek, kendisinden boşanmak isteyen D.Ç.’nin yaşadığı evde yangın çıkardı. Ö.Ç. evin kapısı açılmayınca kapıyı dışarıdan ateşe vererek olay yerinden kaçtı. İtfaiye yangını büyümeden söndürdü. Soruşturma başlatıldı.

Taciz

İstanbul’da minibüs şoförü olan İ.A. isimli erkek, minibüse binen N.M. isimli Özbekistan vatandaşı kadını taciz etti. 28 Temmuz’da yaşanan olay, olay hakkında iddianame hazırlandığı için 24 Kasım’da basına yansıdı. Erkek hakkında “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “cinsel taciz” suçlarından 1 yıl 9 aydan 9 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antep’te 4 erkek, 11 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

25 Kasım

Cinayet

Bursa’da Y.S. (30) isimli erkek, Nagihan K. isimli kadını evine zorla girerek ateşli silahla öldürdü. Erkeğin kapıdan eve giremediği için apartmanın dışından seyyar merdivenle kadının dairesinin balkonuna tırmandığı ve eve zorla girerek kadını öldürdüğü açıklandı. Kadını birlikte oturduğu çocuklarının yanında vuran erkek, aynı tabancayla intihar etti. Erkeğin ve kadının ilişkisinin ne olduğu, erkeğin kadını neden öldürdüğü basına yansımadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Şüpheli Ölüm

Karaman’da Esengül P. (37) isimli kadın evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Afyon’da R.A. isimli erkek, karısı B.A.’yı iş yerine giderek makasla yaraladı. Kadının suratına makasla vuran erkek olay yerinden kaçtı. Hastaneye kaldırılan kadın şikâyetçi oldu, R.A. gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Tekirdağ’da F.Ö. isimli erkek, evde karısı F.Ö.’yü darp etti. Kadın şikâyetçi oldu. Erkeğe 60 gün uzaklaştırma cezası verildi.

Edirne’de L.Ş.K. isimli erkek, karısı L.S.’yi evde darp etti. Kadın şikâyetçi oldu. Soruşturma başlatıldı.

Tehdit

Antalya’da ismi basına yansımayan bir erkek, C.K. isimli kadını sistematik olarak tehdit ve taciz etti. Erkeğe elektronik kelepçe takıldı. Olay, C.K. açıklama yaptığı için 25 Kasım’da basına yansıdı.

Cinsel saldırı

Samsun’da minibüste 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunan F.D. (35) isimli erkek tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Adana’da 3 erkek, bir çocuğa cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alındı. Çocuğun yaşı ve cinsiyeti basına yansımadı.

Meşru Müdafaa

Bursa’da Z.Y. (43) isimli kadın, sevgilisi İ.İ.’yi (55) öldürdü. Kadının ifadesine göre İ.İ., ona tecavüz etmeye çalıştı, direndiği için ayağına ateş ederek onu yaraladı. Erkeğin ayağından yaraladığı kadın silahı erkeğin elinden alarak ona ateş etti. Z.Y. ve İ.İ. hastaneye kaldırıldı, İ.İ. öldü.

26 Kasım

Cinayet

Mersin’de S.Ö. (31) isimli erkek, kuzeni olan Leyla Ö.’yü (22) işyerinde tabancayla vurarak öldürdü ve intihar etti. S.Ö.’nün ile 4 gün önce gittiği açıklandı. S.Ö.’nün Leyla Ö. ile evlenmek istediği Leyla Ö. ve ailesinin istemediği, evlenme teklifini reddettiği ortaya çıktı. Erkek kadını iş yerinin önüne çağırarak konuşmak istedi, kadını kendisini reddedince işyerinin içinde öldürdü.

Maraş’ta H.Ö. isimli erkek, evde kavga ettiği annesi Yurdagül Ö.’yü bıçaklayarak öldürdü. H.Ö. kadını öldürdükten sonra polis çağırarak kendini ihbar etti. Erkek gözaltına alındı, kadın olay yerinde öldü. Kavganın içeriği basına yansımadı.

Taciz

Aydın Şehir Tiyatroları’nda oyuncu olan N.A. ve M.A. isimli iki kadın, U.A.A. isimli erkek oyuncunun kendilerini defalarca taciz ettiğini açıkladı. Erkek hakkında “cinsel taciz” suçundan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul’da bir erkek, motosikletle kaldırımda yürüyen bir kadına yaklaşarak mastürbasyon yapmaya başladı. Kadın olayın görüntüsünü sosyal medyada paylaştı, yasal süreç basına yansımadı.

Çocuk İstismarı

Antalya’da C.K. (22) isimli erkek hakkında “çocuk cerrahisi uzmanı Prof. Dr. A.C.” ismiyle sahte sosyal medya hesabı açtığı ve Sakarya, Kastamonu, Kütahya ve Antalya’da çocukları taciz ettiği gerekçesiyle soruşturmalar başlatıldı. Erkeğin daha önce birçok kez aynı suçtan şikâyet edildiği ve yargılandığı açıklandı. Erkeğin 5 Mart 2019’da tahliye edildiği açıklandı.

Adana’da G.İ. (22) isimli erkek, sosyal medyada tanıştığı H.Ö. (15) isimli kız çocuğunu istismar etti ve çocuğu tehdit etti. Ertesi sabah annesinin arkadaşı olan Y.Ö. isimli erkeğin de çocuğu taciz ettiği ve tecavüzü şikâyet etmesine karşı çıktığı ortaya çıktı. Çocuk Y.Ö.’nün kendisini daha önce de taciz ettiğini ama annesinin kendisine inanmadığını söyledi. Çocuğun halası şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

27 Kasım

Şüpheli Ölüm

Kayseri’de Lamıa K. (77) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, sokakta tanımadığı H.T. (48) isimli kadını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Çocuk İstismarı

Isparta’da A.Ş. (51) isimli erkek, yaşları 7 ve 10 arasında olan 7 kız çocuğu ve 1 oğlan çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Erkeğin köyde ebeveynleri tarlaya hasada giden çocukları evine götürdüğü ve istismar ettiği, çocuklara cinsel içerikli video izlettiğini ve onların kıyafetlerini çıkararak fotoğraflarını çektiği iddia edildi. Bazı çocuklar olayı ailelerine anlatınca aileler şikâyetçi oldu.

Seks İşçiliğine Zorlama

Mersin’de 24 kişi seks işçiliği, seks işçiliğine zorlama ve yer temin etme suçlarından gözaltına alındı. Kaç erkeğin kaç kadını seks işçiliğine zorladığı basına yansımadı. Erkeklerin kadınlarla zorla dini ve resmi nikâh kıydığı iddia edildi.

28 Kasım

Şiddet / Yaralama

Kilis’te H.E. isimli erkek, karısı H.E.’yi darp ve tehdit etti. Kadın kocasının çalışmadığını, evin geçimini kendisi sağladığını ve erkeğin olay günü iş sebebiyle kavga ederken kendini darp ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Olay yerinden kaçan erkek hakkında tedbir uygulaması başlatıldığı açıklandı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da Y.D. (48) isimli erkek, kızı B.D.’ye (14) “onu satacağını” söyledi ve yanında müstehcen video izledi. Çocuk evden kaçarak polise başvurdu. Erkek hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Erkeğin, B.D.’nin annesi olan karısını da darp ettiği açıklandı.

29 Kasım

Şüpheli Ölüm

Kastamonu’da Naciye Y. (80) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Yasal süreç basına yansımadı.

Şiddet / Yaralama

Ordu’da M.B. (65) isimli erkek, oğlunun karısı H.B. (32) ile kavga etti, H.B.’yi evden ayrılmak ve babasının evine gitmek istediğini söylediği için tabancayla vurdu, sonra kendisini de vurdu. H.B. ve M.B. hastaneye kaldırıldı.

Ankara’da E.S. isimli erkek, eski sevgilisi olan A.V. (25) isimli kadını darp etti. Hastaneye kaldırılan kadın erkeğin kendisine sistematik olarak şiddet uyguladığını, ölümle tehdit olduğunu söyleyerek şikâyetçi oldu.

İstanbul’da 2 erkek, iş için orada bulunan 3 kadının kaldığı otel odasının kapısını tekmeleyerek kırmaya çalıştı. İki erkek “birden çok kişi ile birlikte konut dokunulmazlığını nitelikli olarak ihlal etmek” suçundan tutuklandı. Kadınların bir dizinin set ekibinden olduğu belirtildi.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da Ö.H. (23) isimli kadın, ilçe belediyesinde yönetim kurulu üyesi olan CHP’li U.K. (40) isimli erkeğin kendisine tecavüz ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Olay basına 29 Kasım’da yansıdı ve erkek gözaltına alındı. CHP üyesi olduğu iddia edilen kadının ifadesine göre, Z.Y. ve U.K. 20 Kasım’da bir kafede buluştu. Kafede kimse kalmayınca kadın kalkmak istedi ama U.K. kafasına bardakla vurdu, saçından sürükleyerek onu tuvalete götürdü. Erkek kadını tuvalette darp etti, zorla kadının ağzına cinsel organını soktu. Erkek kadına tecavüz etti ve ölümle tehdit etti. Erkek tutuklandı.

30 Kasım

Cinayet

Edirne’de M.E.K. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Nilay K.’yi işyerine giderek av tüfeğiyle öldürdü. Aynı silahla kendini yaralayan erkek hastaneye kaldırıldı. N.K. olay yerinde hayatını kaybetti.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Ankara’da Gülnur Y. (17) isimli kız çocuğu evinde av tüfeği ile vurulmuş olarak ölü bulundu. Çocuğun intihar ettiği, intihar notu bıraktığı iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Aydın’da Ü.D. (25) isimli erkek, sokakta kavga ettiği sevgilisi R.Y.’yi (23) bacağından bıçaklayarak yaraladı. Erkeğin kadını önceden tehdit ettiği tespit edildi. Ü.D. tutuklandı.

Taciz

İstanbul’da 2 erkek, iş için orada bulunan 3 kadının kaldığı otel odasının kapısını tekmeleyerek kırmaya çalıştı. İki erkek “birden çok kişi ile birlikte konut dokunulmazlığını nitelikli olarak ihlal etmek” suçundan tutuklandı. Kadınların bir dizinin set ekibinden olduğu belirtildi. Erkeklerden biri ifadesinde “Dizide oynayan oyuncu fotoğraf çekilmek istemedi. Ben de buna bozuldum” dedi. Erkeklerin kadın çalışanların odasına çıplak girmeye çalıştıkları, küfür ettikleri öğrenildi.