Almanya’da Yılın Kadın Sanatçısı Ödülü Zeynep Gedizlioğlu’na

Çiçek Tahaoğlu 12 Mayıs 2018 Türkçe
Facebook Twitter Google

Besteci Zeynep Gedizlioğlu, kadın bestecilere verilen Heidelberg Kadın Sanatçı Ödülünün bu yılki sahibi oldu. 16 Mayıs’taki törende Gedizlioğlu’nun “Durak” eserini Heidelberg Filarmoni Orkestrası çalacak.

Besteci Zeynep Gedizlioğlu, sadece kadın bestecilere verilen Heidelberg Kadın Sanatçı Ödülünün bu yılki sahibi oldu.

Almanya’nın en önemli kültürel ödüllerinen biri olan Heidelberg Kadın Sanatçı Ödülü, 1987’den beri veriliyor.

Ödül jürisinin gerekçesinde, Gedizlioglu’nun müziği, çağdaş müziğe yeni bir soluk getiren ve zenginleştiren, detay ve farklılıkların titizce örülmesiyle yaratılan, yoğun, ödün vermeyen ve cesaretli bir müzik dili olarak tanımlanıyor.

16 Mayıs Çarşamba akşamı Heidelberg Stadthalle’de yapılacak törende Zeynep Gedizlioğlu’nun Durak adlı orkestra eseri, Carl Maria von Weber’in 1 No.’lu Klarinet Konçertosu, Jean Sibelius’un 2. Senfonisi ile birlikte şef Anthony Hermus yönetimindeki Heidelberg Filarmoni Orkestrası tarafından çalınacak. Ayrıca, Deutschland-Funk ödül töreni ve konserini kaydederek, Zeynep Gedizlioğlu hakkında yapılan bir program ile beraber yayınlayacak.

Zeynep Gedizlioğlu hakkında

Müzik yaşamını Almanya’da sürdüren Zeynep Gedizlioğlu, 2012 yılında Ernst von Siemens Müzik Vakfı Bestecilik Ödülü’nü kazanmış ve 2014’te de Türkiye’de Andante Dergisi’nin düzenlediği Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde Yılın Bestecisi Ödülü’ne değer görülmüştü. 2016’da GEMA Vakfı Almanya Müzik Yazarları Ödülü’ne (Deutsche Musikautorenpreis) bu yıl Ensemble(*) İçin Müzik dalında aday gösterilmişti.

Gedizlioğlu’nun eserleri dünyada tanınmış pek çok sanatçı ve toplulukça çeşitli konser ve organizasyonlarda seslendirildi. (ÇT)

  • Etiketler