Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün Kutlu Olsun

Çiçek Tahaoğlu 17 Mayıs 2018 Türkçe
Facebook Twitter Google

Bugün 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün. Kaos GL iki gazeteye ilan verdi, “Eşit ve özgür günler dileğiyle” dedi. İstanbul’da LGBTİ’ler bu akşam “Dayanışma için İttifaklar” başlığıyla buluşacak.

Kaos GL Derneği, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün için BirGün ve Evrensel gazetelerine ilan verdi. “Eşit ve özgür günler dileğiyle” 17 Mayıs’ı kutladı.

Kaos GL, bugün yaptığı basın açıklamasında da “Türkiye’de bugüne Ankara’da devam eden ‘LGBTİ+ etkinlik yasağı’ ile giriyoruz” dedi.

“Yasak ile ifade özgürlüğü hakkı, dernek kurma hakkı, toplanma özgürlüğü ve adil yargılanma hakkımız ve ayrımcılık yasağı ihlal edildi. Yasağın süresiz oluşu ile haklarımızı kullanmamız süresiz olarak durduruluyor, yani haklarımız ortadan kaldırılıyor” diyen Kaos GL, LGBTİ’lere yönelik istihdamda ve medyada ayrımcılığın da sürdüğünü hatırlattı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“LGBTİ’lerin temel haklarının sistematik bir şekilde ihlal edildiği, yasakların ifade ve örgütlenme özgürlüğü hakkını gasp ettiği, bu ihlallerin de görünmez olduğu bir 17 Mayıs’ta bir kez daha vurguluyoruz: LGBTİ hakları insan haklarıdır!

“17 Mayıs vesilesiyle 1994 yılında Kaos GL dergisi ile koyulduğumuz yolda ayrımcılık ve nefrete karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi yineliyoruz.”

İstanbul’da 17 Mayıs buluşması

Lambdaistanbul, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Transfobi ve Bifobi Karşıtı Gün için bir araya geliyor. Saat 19.00’de Mecra’da yapılacak buluşmada “Dayanışma için İttifaklar” tartışılacak.

17 Mayıs hakkında

17 Mayıs Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün (IDAHOT), LGBTİ hakları konusunda uluslararası farkındalık yaratmak amacıyla 2004 yılında ortaya çıktı. IDAHOT’un tarihi, eşcinselliğin Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Uluslararası Hastalık Sınıflandırması’ndan çıkarıldığı 17 Mayıs 1990 tarihini anmak için seçildi. (ÇT)

  • Etiketler