LGBTİ Hakları İçin Söz Veren 16 Vekil Meclis’te

Çiçek Tahaoğlu 26 Haziran 2018 Türkçe
Facebook Twitter Google

Genç LGBTİ+ Derneği’nin hazırladığı LGBTİ+ Hakları Taahhütnamesi’ni imzalayan 16 aday, 27. Dönem’de milletvekili seçildi.

Genç LGBTİ+ Derneği’nin hazırladığı LGBTİ+ Hakları Taahhütnamesi’ni imzalayan 16 aday, 27. Dönem’de milletvekili seçildi.

LGBTİ+ Hakları Taahhütnamesi’ni CHP ve HDP’den toplam 50 milletvekili adayı imzalamıştı.

Genç LGBTİ+’dan Barış Azar, hem Meclis’e giren 16 vekille hem de taahhütnameyi imzalayan diğer siyasetçilerle çalışmalarının devam edeceğini söyledi:

“Bizim açımızdan başarılı bir süreçti. Her ne kadar sadece 50 adaydan imza almış olsak da giderek siyasetçilerin oy kaygısı güderek LGBTİ+’lardan çekindiği bir dönemden LGBTİ+’lara karşı nefretten, ötekileştirmeden, ayrımcılıktan çekindiği zamanların geleceğini düşünüyorum.

“Kesin olmayan sonuçlara göre hazırladığımız taahhütnameyi imzalayan 16 aday mecliste. Biz hem bu 16 adayla hem de meclise giremeyen 34 adayla birlikte çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. LGBTİ+’ların taleplerini özellikle genç LGBTİ+’ların taleplerini siyasal alanda görünür kılmak için çalışmalar yapmaya ve taahhütnameyi imzalayan adayları izlemeye devam edeceğiz. LGBTİ+’ların mecliste açık kimlikleriyle var olabilmesi dileğiyle .”

LGBTİ hakları için söz veren 16 vekil

LGBTİ+ Hakları Taahhütnamesi’ne imza atmış milletvekilleri şöyle:

HDP İzmir: Serpil Kemalbay, Murat Çepni

CHP İzmir: Tuncay Özkan, Selin Sayek Böke, Kani Beko, Tacettin Bayer, Özcan Purçu

HDP İstanbul: Ahmet Şık, Erkan Baş, Pervin Buldan, Oya Ersoy, Züleyha Gülüm

CHP İstanbul: Sezgin Tanrıkulu

HDP Ankara: Filiz Kerestecioğlu

HDP Adana: Tülay Hatimoğulları, Kemal Peköz

Sözleşmeyi imzalayan 50 milletvekili adayının listesi için tıklayın.

2015 seçimlerinde 22 vekil imzalamıştı

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD LGBTİ) Mecliste LGBTİ kampanyası kapsamında hazırladığı LGBTİ Hakları Sözleşmesi’ni 7 Haziran 2015 Genel Seçimi öncesinde CHP ve HDP’den 61 milletvekili adayı imzalamıştı.

Bu adaylardan 21’i, milletvekili olmuş, bir vekil de seçimin ardından sözleşmeyi imzalamıştı. (ÇT)

  • Etiketler