Erkek şiddeti Temmuz 2021

Ege Öztokat Ağustos 2021 Türkçe
Facebook Twitter Google

Fotoğraf: Evrim Kepenek/bianet

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Temmuz’da en az 24 kadını öldürdü, yedi  kadına tecavüz etti.

TIKLAYIN – bianet Şiddet, Taciz, Tecavüz Çetelesi Tutuyor

TIKLAYIN – bianet erkek şiddeti çetelesi metodolojisi

Erkekler Temmuz’da en az 77 kadına şiddet uyguladı, en az dört çocuğu öldürdü, en az 13 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az 21 kadını taciz etti, 36 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Temmuz

Cinayet

Adana’da M.A.A. (52) isimli erkek, kavga ettiği komşusu Durdu Kadem Kızıloluk’u (62) av tüfeğiyle sırtından vurarak öldürdü. Bahçede kadınla kavga eden erkek, eve gidip av tüfeğini alarak kadını kaçmaya çalıştığı sırada sırtından vurdu. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Jandarma erkeğin yakalanması için çalışma başlattı. Erkeğin kadını 1 yıldır taciz ettiği, daha önce çocuk istismarından hüküm giydiği ortaya çıktı. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Çocuk Cinayeti

Samsun’da E.S. (16) isimli oğlan çocuğu, kavga ettiği arkadaşı Şinasi T. (15) isimli oğlan çocuğunu bıçaklayarak öldürdü.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da S.A. isimli erkek, evde karısı Ç.A.’yı ve kızını darp etti, onları evden çıkardıktan sonra 6 yaşındaki oğlunu bıçakla rehin aldı. Polis erkeği ikna ederek gözaltına aldı, erkek “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı.

İstanbul’da T.Z. (36) isimli erkek, eski sevgilisi D.K. (30) ve ailesinin yaşadığı eve kendi yaptığı bombayla saldırdı. Olay, erkek hakkında iddianame hazırlandığında ortaya çıktı. Kadın, erkeğin kendisini ayrıldıkları için tehdit ettiğini söyledi.

Taciz

Manisa’da E.O. isimli kadın, kocası M.O.’yu kendisini taciz ettiği için şikâyet etti. Erkek, kadını boğazından falçatayla yaraladığı için yargılandığı dava boyunca cezaevinden kadını mektupla taciz etti.

Bartın’da plajda kadınları fotoğraflarını çekerek taciz eden A.D.’yi (55) çevredekiler darp etti. Erkek hastaneye kaldırıldı. Jandarma soruşturma başlattı.

İstanbul’da E.A. (30) isimli erkek, otobüste kadın yolcuları taciz etti. Olay yerinden kaçan erkek, evinde gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Aydın’da 3 erkek ve 4 kadın, 2’si Türkiye vatandaşı olmayan 10 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı, 3’ü tutuklandı.

Sinop’ta kadınları seks işçiliğine zorlayan 2 kişi gözaltına alındı. Kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

Meşru Müdafaa

Adana’da İ.E. (27) isimli kadın, kendisini kıskandığı için darp ettiğini söylediği kocası O.E.’yi (47) öldürdü. Kadın tutuklandı.

2 Temmuz

Şüpheli Çocuk Ölümü

İzmir’de Z.K.Y. (5) isimli kız çocuğu, iş makinası içinde ölü bulundu. Çocuğun dedesi M.T. gözaltına alındı. Erkek, ifadesinde çocuğun oyun oynarken makine içine girdiğini, kendisi makineyi kullanırken çocuğun içine girdiğini görmediğini ve kan görene kadar makineyi kullanmaya devam ettiğini söyledi. M.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Faili Belirlenmemiş Cinayet

Sakarya’da kimlikleri basına açıklanmayan İran vatandaşı bir kadın ve bir erkek cesedi bulundu. Cesetlerinin parçalara ayrıldığı ve başlarının bulunamadığı açıkladı. Kadının ve erkeğin 10 gün kadar önce “alacak verecek meselesi” kavgasında öldürüldüğünün tahmin edildiği açıklandı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de H.Y. isimli erkek evde kavga ettiği karısı D.Y.’yi darp etti.

Edirne’de U.K. isimli erkek, karısı G.K.’yi darp etti. Kadın uzaklaştırma talep ederek şikâyetçi oldu.

Tehdit

Zonguldak’ta S.A. isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan, ayrı yaşadığı karısı F.A.’yı (36) ölümle tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu

Şiddet

Adana’da İran vatandaşı karısı G.A.A.’yı darp eden Z.Ç. (36) gözaltına alındı, tutuklandı. Açılan davanın ilk duruşmasında serbest bırakıldı ve tekrar kadını taciz ve takip etmeye başladı.

Taciz

Antalya’da bir erkek, pazarda kadınları rızaları dışında fotoğraflarını çekerek taciz etti. Erkek ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Çocuk İstismarı

Antalya’da kızı M.Z.’ye (14) cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen A.Z. (40) tutuklandı.

3 Temmuz

Cinayet

İzmir’de S.Ç. (30) isimli erkek, sevgilisi olduğunu iddia ettiği Sevda Çelemoğlu’yu (33) boğazından bıçaklayarak öldürdü. Erkek polise teslim olarak gözaltına alındı, ifadesinde kadını “kıskandığı” için öldürdüğünü söyledi. Erkeğin kadın hakkında 3 aylık uzaklaştırma kararı ve önceden “kasten yaralama” dahil çok sayıda suç kaydı olduğu tespit edildi. S.Ç. tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Eskişehir’de S.K. isimli erkek, boşandığı eski karısı F.D.’yi darp etti, yanında götürdüğü av tüfeğiyle kadına ve çevreye ateş açtı, sonra intihar etti. F.D. ağır yaralı hastaneye kaldırıldı.

Manisa’da Ü.O. isimli erkek, eski karısı F.D.’yi “kıskandığı için” darp etti ve pompalı tüfekle yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Ü.O. gözaltına alındı, tutuklandı.

Taciz

İstanbul’da bir erkek, sokakta bir kadını fotoğrafını çekerek taciz etti. Kadının kocası ve çevredekiler erkeği darp etti. Erkek hastaneye kaldırıldı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da bir erkek, 14 yaşındaki bir kız çocuğunu sosyal medya üzerinden istismar etti. Çocuğun ailesi erkeği darp etti. Erkek gözaltına alındı.

4 Temmuz

Şüpheli Ölüm

Manisa’da B.G. (65) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Polis inceleme başlattı.

Taciz

Kocaeli’de bir erkek, sokakta kadınları taciz etti. Kadınlar erkeği darp etti.

5 Temmuz

Şiddet / Yaralama

Tokat’ta E.K. isimli erkek, boşandığı eski karısı E.Y.’yi darp etti, kadına kesici aletle saldırdı, kadının anne ve teyzesini de kesici aletle yaraladı. Üç kadın hastaneye kaldırıldı. Olay yerinden kaçan erkek gözaltına alındı, polis inceleme başlattı.

Edirne’de M.Ö. isimli erkek, kavga ettiği eski sevgilisi Ç.Ç.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Edirne’de S.S. isimli erkek, kavga ettiği karısı D.S.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Taciz

Yalova’da F.Y. isimli erkek, M.G. (30) isimli kadını taciz etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek gizlice kadının evine girdi. Erkek komşular müdahale edince olay yerinden kaçtı. Ertesi gün yakalanan erkek tutuklandı.

6 Temmuz

Şüpheli Ölüm

Burdur’da Müyesser C. (89) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Aydın’da Y.T. isimli erkek, uzaklaştırma kararı sona erdiğinde boşanma aşamasında olduğu karısının evine gitti. Y.T. ve babası S.T. 1 ve 12 yaşındaki iki çocuğu, kadının erkek kardeşini ve babasını yaraladı. Soruşturma başlatıldı.

Edirne’de bir erkek, sevgilisi D.Ş.’yi kendisinden ayrılmak istediği için darp etti. Yasal işlem başlatıldı.

Bursa’da M.E. (67) isimli erkek, eskiden mağazasında çalıştığı, taciz ettiği F.A.’nın (42) dükkanını yaktı. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Bursa’da bir erkek, sokakta 5 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulundu. Kadının ailesi ve çevredekiler erkeği darp etti ve polis çağırdı.

Çocuğa Şiddet

Antep’te B.Ü. isimli erkek, kavga ettiği karısının “eve dönmesi için” iki çocuğunu kesici aletle rehin alarak evi ateşe verdi. B.Ü. gözaltına alındı.

7 Temmuz

Şiddet / Yaralama

Edirne’de N.A. isimli erkek, daha önce darp ettiği için ayrı yaşadığı imam nikahlı karısını sokakta darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek tutuklandı.

Edirne’de E.E. isimli erkek, kavga ettiği B.E.’yi darp etti.

Edirne’de T.B. isimli erkek, eski karısı M.B.’yi darp etti.

Edirne’de B.U. isimli erkek, karısı D.U.’yu darp etti. D.U. sığınma evine götürüldü. Soruşturma başlatıldı.

Aksaray’da kimliği belirsiz bir kişi sokakta C.A. (35) isimli kadını darp etti. İnceleme başlatıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

F.S. isimli kadın 5 Haziran’da patronu K.A.’nın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu ve kendini daha önce de taciz ettiğini söyledi. Kadın, şikâyet ettiği erkeğin “Dava açsan da Türkiye’yi biliyorsun, hiçbir şey olmaz” diyerek erkeği savunduğunu söyleyerek şikâyetçi oldu. Olayın hangi ilde gerçekleştiği basına yansımadı.

8 Temmuz

Şiddet / Yaralama

Giresun’da Ü.D. isimli kadın, parkta belediye başkanının çalışanlarının kendisini, gelini ve oğlunu darp ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu.

Cinsel Saldırı

Antalya’da pansiyon çalışanı C.T. (22) ve H.Y. (20) isimli iki erkek, pansiyonda kalan M.P.’ye (25) cinsel saldırıda bulundu. Erkekler gözaltına alındı, kadının şikâyetçi olmadığı iddia edildi.

Çocuk İstismarı / Çocuğu İntihara Sürükleme

Antalya’da 15 yaşındaki M.B. intihar teşebbüsünde bulundu, çocuğun babası İ.B. çocuğa istismarda bulunduğu şüphesiyle gözaltına alındı. Erkek rahatsızlandığını söyledi, götürüldüğü hastaneden kaçtı.

9 Temmuz

Cinayet

Hatay’da C.K. (35) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Ebru K.’yi (30) evine giderek pompalı tüfekle öldürdü. Erkek, kadının babası A.D.’yi (50) de yaraladı. Erkeğin olay günü kadını barışmaya ikna etmeye çalıştığı, kadın reddedince onu öldürdüğü iddia edildi. Erkek olay yerinden kaçtı. Polis erkeği yakalamak için çalışma başlattı. Ebru K. olay yerinde hayatını kaybederken A.D. hastaneye kaldırıldı. Erkek 5 gün sonra yakalanarak tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Hatay’da E.K. isimli doktor erkek, hastanede N.A.A. isimli doktor kadını darp etti. Erkek hakkında 1 ay uzaklaştırma kararı verildi.

Edirne’de B.Y. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı H.Y.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Tehdit

Adana’da M.Ç. isimli erkek, eski sevgilisi A.N.Ç.’yi (25) ölümle tehdit etti. Erkek hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

10 Temmuz

Cinayet

İstanbul’da Ü.F. (35) isimli erkek, kıskandığı için kavga ettiği karısı Deniz F.’yi (42) bıçaklayarak öldürdü. Kadının erkek hakkında uzaklaştırma kararı çıkarttığı, erkeğin karardan sonra kadını tekrar taciz etmeye başladığı ortaya çıktı. Kadının birden fazla kere erkeği şikâyet ettiği, ailenin kadını “ikna ederek” şikâyetini geri çektirdiği iddia edildi. Yakalanan erkek tutuklandı.

Sinop’ta M.V.M. isimli erkek, kavga ettiği karısı Meryem M.’yi (24) evde bıçaklayarak öldürdü. Yaralı bulunan kadın hastanede hayatını kaybetti. Erkek olay yerine yakında yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı. M.V.M.’nin karısını bıçakladıktan sonra sokakta A.R.A. isimli erkeği de yaraladığı, erkeğin evin önünde yaralı bulunduğu ortaya çıktı.

Şiddet / Yaralama

Kütahya’da Ş.Y. (52) isimli erkek, evde kavga ettiği G.Y. (39) isimli karısını darp etti. Kadın polis çağırarak yardım istedi. Kadın polis beklerken kendisini darp eden erkeği bıçakladı. Kadın gözaltına alındı, erkek hastaneye kaldırıldı. Soruşturma başlatıldı.

İstanbul’da bir erkek, sokakta başka bir erkeği ve kendisini durdurmaya çalışan iki kadını darp etti. Erkek gözaltına alındı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Kayseri’de A.T. (31) isimli erkek, sokakta motosikletle yaklaştığı yaya kadınları taciz etti, yanına yaklaştığı, yanında çocuğuyla yürümekte olan bir kadına basit cinsel saldırıda bulundu. Polis şikâyet üzerine erkeği yakalayarak gözaltına aldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Eskişehir’de bir erkek ve bir kadın, kadınları seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı. Gözaltına alınan diğer 2 erkek serbest bırakıldı. Kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

11 Temmuz

Cinayet

Hatay’da uzman çavuş olan D.E.O. isimli erkek, sevgilisi Derya Aldıç’ı (33) öldürdü. Kadını evine giderek öldüren erkek intihar etti. Soruşturma başlatıldı.

Cinayet-Çocuk Cinayeti

Balıkesir’de S.A. isimli erkek, yaşadığı mahallede sokakta yapılan sünnet düğününde etrafa ateş açarak 31 yaşındaki Elvan Gezer isimli kadını ve 3 yaşındaki kız çocuğu Kumsal Demirezen’i öldürdü. 8 kişiyi de yaraladıktan sonra olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı. S.A. “30 kişi tarafından darp edilen abisinin intikamını almak için” çevreye ateş açtığını iddia ederken sünnet düğününü düzenleyen S.S. isimli erkek, önceden erkekle husumetleri olmadığını söyledi.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Adana’da Emine Buğlem C. (12) isimli kız çocuğu, gölette boğularak hayatını kaybetti. Soruşturma başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Ordu’da R.C. isimli erkek, sokakta iki kız çocuğuna sözlü istismarda bulunduğu gerekçesiyle darp edildi. Erkek gözaltına alındı.

12 Temmuz

Cinayet

İstanbul’da T.A. isimli erkek, sokakta kavga ettiği karısı Fatma A.’yı silahla ateş ederek öldürdü. Erkeğin 3 çocuğunun önünde başından vurduğu kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Erkek olay yerinden kaçtı. Kadın evinde boynundan ip ile asılı şekilde ölü bulunmuştu.

Önceden “Şüpheli Ölüm” Olarak Kaydedilen Cinayet

bianet Erkek Şiddeti Çetelesi’ne 8 Haziran’da yansıyan “şüpheli ölüm” Temmuz ayında aydınlatıldı. Diyarbakır’da ölü bulunan Ayşe T.’yi (40) kocası A.T.’nin öldürdüğü ortaya çıktı. Erkek tutuklandı. Kadının intihar ettiği iddia edilmişti. Kadının kızı E.T., erkeğin Ayşe T.’ye sistematik şiddet uyguladığını, işkence yaptığını söyledi.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de U.G. isimli erkek, boşandığı ancak birlikte yaşamaya devam ettiği karısı E.G.’yi kızlarının kına gecesinde “başlık parası yüzünden” kavga ederken darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, E.G. hakkında yasal işlem başlatıldı.

Bursa’da bir erkek, evde kardeşi olan iki kadını silahla rehin aldı. Polis erkeği ikna ederek gözaltına aldı.

Taciz

İstanbul’da Y.E.K. isimli erkek, bir kadını takip ederek apartmanına girdi ve kadını taciz etti. Yakalanan erkek tutuklandı.

İstanbul’da program sunucusu İ.K.’nin televizyon kanalında bir stajyeri taciz ettiği iddia edildi. İddia, erkeğin karısı olan E.D. isimli kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle açılan davada gündeme geldi. E.D.’nin kardeşi E.D., İ.K.’nin bir stajyeri taciz ettiği ve stajyer kadının erkek kendini mesajla “stajın yanar” diyerek tehdit ettiği için şikâyetçi olamadığını söyledi.

Çorum’da İ.A. (54) isimli erkek, sokakta 52 yaşındaki bir kadına sokakta iki kez sözlü tacizde bulundu. Kadın polis çağırdı, erkek gözaltına alındı.

13 Temmuz

Temmuz Ayında Aydınlatılan Cinayet

Adana’da 13 yıl önce kaybolan, 1 hafta sonra başından tüfekle vurulmuş olarak ölü bulunan Pakize A. (39) isimli kadını öldüren erkeklerin kimliği tespit edildi. Kadının sevgilisi olan İ.E.’nin arkadaşları M.G. (42) ve H.D. (43) isimli iki erkek kadını İ.E.’nin (52) “talimatıyla öldürdüklerini itiraf etti.

Cinayet

Kocaeli’de Öykü Y. (21) arkadaşı olan N.Ş. isimli erkeğin evinde ölü bulundu. N.Ş. polis çağırdı, kadını ölü bulduğunu söyledi. Erkek gözaltına alındı. Kadının ölüm sebebinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı. N.Ş. tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, sokakta karısı olduğu iddia edilen kadını darp etti. Çevredekiler müdahale etti. Erkek kadın ile birlikte olay yerinden kaçtı.

İstanbul’da B.G. isimli kadın, sevgilisi Y.E.Ö.’nün kendisini darp ettiğini ve yastıkla boğmaya çalıştığını söyleyerek sosyal medyada yardım istedi. Kadın kasten yaralama, tehdit ve hakaret suçlarından şikâyetçi oldu.

Kocaeli’de G.A. (50) isimli kadın, kocası M.A. (50) ve oğlu Ş.A.’nın (30) kendisine sistematik şiddet uyguladığını söyleyerek şikâyetçi oldu.

İstanbul’da H.B. isimli erkek, sokakta annesi S.B.’yi darp etti, silahla vurmakla tehdit etti. H.B. gözaltına alındı.

Sakarya’da bir erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan, boşanma aşamasında olduğu karısını zorla evine giderek darp etti. Kadın erkeği omzundan bıçakladı. Soruşturma başlatıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Bursa’da 13 kişi, Türkiye vatandaşı olmayan kadınları seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

14 Temmuz

Şiddet / Yaralama

Edirne’de Ş.T. isimli erkek, hakkında tedbir kararı olan karısı Ş.T.’yi evine giderek darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Zonguldak’ta kimliği belirsiz bir erkek, bir kadına tecavüz etti. Polis erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

Çocuk İstismarı

Kocaeli’de A.M. isimli erkek A.A. (17) isimli kız çocuğunu takip etti, ormanlık alanda çocuğa istismarda bulundu ve kafasına taşla vurarak ağır yaraladı. Çocuk hastaneye kaldırıldı, yoğun bakıma alındığı açıklandı.

Trabzon’da E.B. isimli erkek, 13 yaşındaki E.S. isimli kız çocuğunu kedi sevme bahanesi ile yanına çağırdıktan sonra istismar etti. Çocuğun ailesi şikâyetçi oldu, gözaltına alınan erkek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

15 Temmuz

Cinayet

İzmir’de Y.K. isimli erkek, birlikte yaşadığı Hatun Güneş Özsoy (27) isimli kadını öldürdü. Y.K., kadın motosikletle seyir halindeyken yavşakta başka bir araçtan ona pompalı tüfekle ateş ederek öldürdü. Y.K. ve yeğeni gözaltına alındı. Y.K. kadını kendisinden ayrıldığı için öldürdüğünü söyledi, tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Samsun’da Rabiye Ş. (72) evinin önünde düşerek hayatını kaybetti. Kadının ölümü şüpheli bulundu, soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Kayseri’de R.U. isimli erkek, boşandığı, hakkında uzaklaştırma kararı olan eski karısı N.A.’yı işyerine giderek bıçakla yaraladı. Kadın ağır yaralı hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Muğla’da 7 erkek ve 3 kadın, Özbekistan vatandaşı 20 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. 7’si tutuklandı.

16 Temmuz

Cinayet

Karabük’te V.D. isimli erkek, karısı Hatice Çetin D.’yi bıçaklayarak öldürdü. Kadını evde çocuklarının önünde boynundan bıçaklayan erkek kendisini de bıçakla yaraladı. Erkek 4 gün sonra tedavisi bitince tutuklandı.

Çocuk Cinayeti

Balıkesir’de evde “dini nikahlı karısı” erken yaşta zorla evlendirilen 16 yaşındaki Merivan Avcı isimli kız çocuğunu öldürdü. Çocuğun 2 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Çocuk hastanede hayatını kaybetti. Çocuğu bıçaklayarak öldüren S.Y., yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Sakarya’da H.T. isimli erkek, karısı R.T.’yi (36) darp etti. Erkeğin ve babası S.T.’nin kadını tarlaya çağırdığı, kadın gitmek istemediği için kadını darp ettikleri iddia edildi. Kadın şikâyetçi oldu.

Mersin’de Ö.E. isimli erkek, eski karısının annesi Y.D.’yi darp etti, üzerine benzin dökerek yaktı. Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırılırken olay yerinden kaçan erkek yakalanarak tutuklandı. Ö.E., sistematik şiddet uyguladığı için kendisinden boşanan karısı B.D. ile telefonda kavga etti, kadının annesi ile bulunduğu eve gitti ve kadını yaraladı.

17 Temmuz

Şiddet / Yaralama

Muğla’da S.A. (24) isimli erkek, kısa süre önce evlendiği karısı A.A.’yı (23) sokakta “düğün masrafları nedeniyle” çıkan kavgada darp etti. A.A. polise giderek şikâyetçi oldu. Erkek hakkında tedbir kararı verildi.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da bir erkeğin sokakta çocuklara istismarda bulunduğu iddia edildi. Çevredekiler erkeği darp etti. Erkek gözaltına alındı.

18 Temmuz

Cinayet

Manisa’da A.E. (42) isimli erkek, oğlunun karısı Gülcan E.’yi (20) av tüfeğiyle vurarak öldürdü ve intihar etti. Kadın hastanede hayatını kaybetti. Erkeğin kadınla kavga ettiğini, kadını evindeki ruhsatsız av tüfeğiyle öldürdüğü açıklandı.

Yozgat’ta uzman çavuş H.Y. (30) isimli erkek, karısı Aysel Y.’yi (29) tabancayla ateş ederek öldürdü, aynı silahla intihar etti. H.Y.’nin kadınla alışveriş merkezinin önünde arabada bilinmeyen bir nedenle kavga ederken öldürdüğü ortaya çıktı. A.Y. olay yerinde H.Y. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Temmuz Ayında Aydınlatılan Cinayet

Konya’da 3 yıl önce Necla Büyükşen (54) ve kocası Metin Büyükşen’in (55) faili belirlenmemiş cinayeti temmuz ayında aydınlatıldı. Komşuları olan A.B. isimli erkek ve onun sevgilisi E.T. isimli kadın cinayeti azmettirme suçlamasıyla tutuklandı. Cinayete yardım ettiği iddia edilen Z.O. ve M.O. isimli iki erkek tutuklandı. “Kiralık katil” olduğu iddia edilen 2 kişi hakkında arama başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Kilis’te Ü.C. (32) isimli erkek, kavga ettiği karısı Ş.C.’yi ruhsatsız tabancayla ayaklarından vurarak yaraladı, intihar etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek olay yerinde hayatını kaybetti.

Diyarbakır’da bir erkek, sokakta kavga ettiği kadını darp etti. Çevredekiler müdahale etti, erkek gözaltına alındı.

19 Temmuz

Şiddet / Yaralama

Kayseri’de H.K. (35) isimli erkek, borç meselesi yüzünden kavga ettiği karısı F.K.’yi (34) darp etti. F.K. hastaneye kaldırıldı, H.K. gözaltına alındı. Polis inceleme başlattı.

İstanbul’da bir erkek, yıllardır taciz ettiği komşusunu darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Ankara’da C.A. (38) isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan eski sevgilisi H.Ö.’yü (29) bir takside darp etti, parmaklarını kırdı. C.A. gözaltına alındı.

Edirne’de C.K. isimli erkek, karısı E.K.’yi darp etti. Yasal süreç basına yansımadı.

Edirne’de C.A. isimli erkek, imam nikahlı karısı G.G.’yi “kendisinden para istediği için” çıkan kavgada darp etti.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Muğla’da B.D. (19) isimli erkek, M.Ö. (18) isimli kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklandı. M.Ö. jandarmayı arayarak yardım istedi, şikâyetçi oldu. B.D. tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Iğdır’da M.B. (38) isimli erkek 11 yaşındaki kızına istismarda bulundu. Erkeği babası (çocuğun dedesi) R.B. yakalayarak müdahale etti. Erkek babasını ve kızını darp ve tehdit etti. R.B. polisi aradı. Erkeğin çocuğa 1,5 yıldır istismarda bulunduğu iddia edildi. M.B. tutuklandı.

20 Temmuz

Cinayet

Balıkesir’de C.K. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Kader K.’yi (46) boğazını keserek öldürdü. Gece kadının evine giden erkek, kadını yanında götürdüğü bıçakla öldürdü, polisi aradı. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti. C.K. tutuklandı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da H.T. (45) isimli erkek lise öğretmeni, öğrencisi olan 15 yaşındaki kız çocuğu Y.A.’yı istismar ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. H.T., çocuğun “kafasında bir takım senaryolar kurduğunu” söyledi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çocuğun rızası solduğunu iddia ederek şikâyetçi olmadığı ileri sürüldü.

21 Temmuz

Cinayet

Denizli’de G.R. (36) isimli erkek, önceki gün kavga ettiği annesi Şadiye R.’yi (68) yatağında uyurken boğarak ve boğazını keserek öldürdü. G.R. olay yerinden kaçtı, polis erkeği yakalayarak gözaltına aldı. Erkeğin 5 yıl önce ailesiyle yaşadığı evi yaktığı ortaya çıktı.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da bir erkek, sevgilisi S.A.’yı darp etti ve evinde yangın çıkardı. Polis inceleme başlattı.

Adıyaman’da B.T. (20) isimli kadın, akrabalarının kendisini darp ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Soruşturma başlatıldı.

Taciz

Antalya’da Ö.T. isimli erkek, sokakta iki kadına sözlü tacizde bulundu. Erkek ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

22 Temmuz

Cinayet

İstanbul’da H.Ü. (40) isimli erkek, kızı Zeynep Ü.’yü (20) boğarak öldürdü ve kendi bileklerini keserek intihar teşebbüsünde bulundu. Erkek, evde yangın çıkardı. Kızını içeriği basına yansımayan bir kavgada öldüren erkek, hastaneye kaldırıldı. Zeynep Ü. olay yerinde ölü bulundu.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Nermin B. (66) isimli kadın, oturduğu sitenin bahçesinde ölü bulundu. Kadının balkondan düştüğü ya da intihar ettiği iddia edildi. İnceleme başlatıldı.

Muğla’da Zeynep S. (88) ve kocası Celal S. (90) evlerinde ölü bulundu. İnceleme başlatıldı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Kayseri’de Y.N. (14) isimli kız çocuğu, evde odasında ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

İstanbul’da Rusya vatandaşı O.M. isimli kadının bebeği şüpheli şekilde öldü. Otelde ölen çocuğun ölüm sebebinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da E.D. (30) isimli erkek, sokakta annesini boynundan bıçaklayarak yaraladı. Erkek olay yerine giden polislere de bıçakla saldırdı, polis erkeği ayaklarından vurarak yakaladı, hastaneye kaldırdı.

İstanbul’da M.İ.A. (28) isimli erkek, sevgilisi G.A. (27) isimli kadını birlikte gittikleri gece kulübünde darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında uzaklaştırma kararı çıkarıldı.

Taciz

Maraş’ta bir erkek, otobüste Ş.P. (26) ve B.P. (24) isimli iki kadını taciz ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

23 Temmuz

Cinayet

Maraş’ta E.K. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Mehtap K.’yi ormanlık alanda ruhsatlı silahıyla öldürdü. Erkeğin Mehtap K.’yi önceki ay darp ettiği ve savcılık tarafından serbest bırakıldığı açıklandı. Polis erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de M.T. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu, kavga ettiği karısı I.K.T.’yi darp etti. Savcılığın güvenlik kamerası görüntülerine rağmen işlem başlatmadığı iddia edildi.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Muğla’da M.C. isimli kadın, denizde M.Ç. isimli erkeğin kendisine kumsalda cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyerek şikâyetçi oldu.

İstanbul’da E.K. isimli erkek, markette bir kadına basit cinsel saldırıda bulundu. Kadının kocası erkeği darp etti. Gözaltına alınan erkek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da İ.P. isimli erkek, Türkiye vatandaşı olmayan kadınları seks işçiliğine zorladığı gerekçesiyle tutuklandı.

24 Temmuz

Şüpheli Ölüm

Urfa’da F.G. (37) isimli kadın evinde ölü bulundu. İnceleme başlatıldı.

Aydın’da Munise S. (65) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi başlatıldı.

Aydın’da Şükran İ. (75) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da Ç.A. (22) isimli erkek, erkek arkadaşlarıyla birlikte eski sevgilisi Ö.U.’yu evine gitti, Ç.A. kadını darp etti. İfadesi alınmak üzere karakola götürüldüğü sırada bir erkek arkadaşı iki gazeteciye saldırdı. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında 2 ay uzaklaştırma kararı verildi.

25 Temmuz

Çocuk Cinayeti

Aydın’da N.C. (53) isimli erkek, Yağmur Tayhan (16) isimli kız çocuğunu öldürdü. Yağmur Tayhan 25 Temmuz’da kayboldu, 3 gün sonra bir arazide ölü bulundu. Çocuğun bedeninde çok sayıda bıçak darbesi tespit eden polis örneği buldu. N.C.’nin apartmanının girişinde ve evinin içinde Yağmur Tayhan’a ait kan izi bulundu. N.C.’nin çocuğu evde bıçaklayarak öldürdüğü, cenazeyi arabasında taşıyarak 1 kilometre uzaktaki araziye attığı tespit edildi. Erkek, çocuğu öldürdüğünü itiraf etti, ifadesinde çocuğun kendisine “Birbirimizi bıçaklayalım” dediğini iddia etti. N.C.’nin yaralama suçundan iki sabıka kaydı olduğu ortaya çıktı.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da İ.Y. isimli erkek, kavga ettiği komşusu A.E.’yi (56) darp etti, pompalı tüfekle dışarıdan eve ateş açtı, bahçeye girdi, kadının köpeğini öldürdü ve A.E.’yi kolundan vurarak yaraladı. Kadının kızı T.E. (23) ve oğlu H.E.’yi tehdit etti. Erkek gözaltına alındı.

26 Temmuz

Cinayet

Ankara’da M.Y. (80) isimli erkek, evde kanser hastası karısı Hamiyet Y.’yi (74) kravatla boğarak öldürdü. Erkek kadını öldürdükten sonra intihar girişiminde bulundu. Hastaneye kaldırılan erkeğin sabah saatlerinde oğlu E.Y.’yi telefonla arayarak “helallik istediği” açıklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek gece sokakta eğlence mekanından çıkan tanımadığı B.E. isimli trans kadını darp ederek yaraladı. İki kişinin kadını sözle taciz ettiği, birinin onu takip ettiği ortaya çıktı. Erkek trans kadını ve arkadaşını darp etti, kadın taksiye bindiğini, erkeğin kendisini taksiden indirerek tekrar saldırdığını, kolundan tutarak sürüklediğini söyledi ve şikâyetçi oldu.

İzmir’de G.Ö. isimli erkek, sokakta karısı T.Ö.’yü darp etti. Bölgeden tesadüfen geçen polis ekipleri olaya müdahale etti. Kadının şikâyetçi olmadığı iddia edildi.

Adana’da E.K. isimli erkek, aldattığı için kendisinden ayrılmak isteyen dini nikahlı karısı F.F.’yi (44) darp ederek yaraladı. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

Urfa’da M.H.B. isimli erkek, annesi H.B., babası İ.B. ve kardeşi İ.H.B.’yi silahla yaraladı. Kavga ettiği aile üyelerini yaraladıktan sonra olay yerinden kaçan erkek, yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Bolu’da T.D. isimli erkek, yanında stajyer olarak çalışan 17 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

27 Temmuz

Cinayet

İstanbul’da Ö.A. (46) isimli erkek, evde Fatma Keke’yi (53) bıçaklayarak öldürdü. Ö.A. olay yerinden kaçtı, komşular ihbarda bulundu. Polis erkeği yakalayarak gözaltına aldı. Erkek tutuklandı.

Malatya’da M.Ö. (56) isimli erkek, evde “telefonunu açmadığı için” kavga ettiği karısı Selma Ö.’yü (41) bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Muğla’da Gamze Y. (24) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Burdur’da Ayşe Özen evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Ankara’da H.A. isimli erkek, ikisinin de çalıştığı simitçide kavga ettiği karısı K.A.’yı 2 çocuğunun önünde silahla ateş ederek ağır yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek olay yerinden kaçtı, yakalanınca gözaltına alındı.

Adıyaman’da Y.S. isimli erkek, evde annesi, karısı ve 5 çocuğunu rehin aldı. Polis erkeği gözaltına aldı.

Edirne’de K.K. isimli erkek, 5 aydır ayrı yaşadığı karısı H.K.’yi çocuklarını görmeye gittiğinde evinde darp etti.

Edirne’de M.C.Ş. isimli erkek, karısı B.Ş.’yi darp etti.

Tehdit

Zonguldak’ta S.A. isimli erkek, karısı F.A.’ya sistematik olarak şiddet uyguladı. Kadın kendisinden ayrıldıktan sonra erkek kadını tehdit etmeye başladı. Kadın şikâyetçi oldu, S.A. hakkında 6 ay uzaklaştırma kararı verildi.

28 Temmuz

Şüpheli Ölüm

Antep’te Damla Aycan (23) şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Kadının ailesi kadını kocasının öldürdüğünü, erkek hakkında birkaç ay önce uzaklaştırma kararı verildiğini söyledi.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de R.E. isimli erkek, trafikte tartıştığı R.Y.’yi (23) darp ettiği, başörtüsünü çekerek çıkardığı gerekçesiyle gözaltına alındı. R.E. tutukland., R.E.’nin karısı Y.E. de gözaltına alındı, ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.

Kocaeli’de B.E. isimli erkek, eski karısı S.A.’yı darp etti, sonra kızını kaçırarak olay yerinden kaçtı. Kadın şikâyetçi oldu. Polis B.E.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Kadın erkeğin kendisini ve ailesini ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Antalya’da bir erkek, önceden kavgalı olduğu aileden iki kadını ve bir erkeği darp etti. Üç kişi yaralandı, şikâyetçi oldu.

Zonguldak’ta kimliği belirlenmemiş bir kişinin P.E. (60) isimli kadını darp ettiği iddia edildi. Yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı. Jandarma soruşturma başlattı.

Taciz

Ankara’da büyükelçilik çalışanı E.C. isimli erkek güvenlik görevlisi, kadın diplomat P.L.’yi ve diğer kadın çalışanları 5 ay boyunca rızaları dışında gizli kamerayla kaydetti. Tuvalete ve P.L.’nin masasının altına kamera yerleştiren erkek “özel hayatın gizliliğin ihlali” suçundan tutuklandı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da kafe işletmecisi erkek, Y.A. isimli kız çocuğuna sokakta sözle istismarda bulundu. Gözaltına alınan erkek, ifadesinde “Alkollüydüm” dedi, serbest bırakıldı.

29 Temmuz

Şüpheli Ölüm

Adana’da ormanlık alanda kimliği belirlenmemiş bir kadın cesedi bulundu. Polis çalışma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de G.A. isimli erkek, evde boşandığı ama birlikte yaşamaya devam ettiği eski karısı H.Z.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

30 Temmuz

Cinayet

Konya’da Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu evlerinde ölü bulundu. Evde yangın çıktı, 7 aile üyesi silahla vurulmuş şekilde ölü bulundu. 12 Temmuz’da yaklaşık 60 kişilik bir grubun “Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız” diye Kürt aileyi tehdit etmiş, 4 kadını ve 3 erkeği yaralamıştı. Saldırıdan sonra tutuklanan 7 kişiden 5’i tahliye edilmişti. Erkekler olay yerinden kaçtı. 14 kişi gözaltına alındı. Aile ile önceden “husumetli” oldukları iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Kayseri’de C.B. (17) isimli oğlan çocuğu, annesi F.G.’yi (50) kendisine para vermediği için rehin aldı ve sopayla darp etti. Polis C.B.’yi gözaltına aldı, F.G. hastaneye kaldırıldı.

İstanbul’da 2 erkek, sokakta bir kadını darp etti. Olayla ilgili yasal süreç basına yansımadı.

Edirne’de Ö.C. isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan B.C. isimli karısını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

31 Temmuz

Şiddet / Yaralama

Bursa’da H.M. (60) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı S.M.’yi (67) silahla omzundan vurarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, gözaltına alınan erkek kadını kıskandığı için vurduğunu söyledi.

İzmir’de Ç.S. (20) isimli erkek, iş arkadaşı İ.N. ve onun karısı N.N. (40) ile kavga etti. Ç.S., N.N.’yi karnından bıçaklayarak yaraladı. Erkek olay yerinden kaçtı, kadın hastaneye kaldırıldı.

Sakarya’da İ.K. isimli erkek, kendisinden ayrılmak isteyen karısı S.K.’yi silahla yaraladı. Basına konuşan kadın, 2 aylık hamile olduğunu, saldırı yüzünden düşük yaptığını söyledi. Kadına arabasındayken saldıran erkek, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Edirne’de T.Y. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı S.Y.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de E.A. isimli erkek, karısı B.A., annesi B.T. ve yakını olan V.T.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Taciz

Bursa’da M.E. (20) isimli erkek, sokakta kadınların rızaları dışında fotoğraflarını çektiği gerekçesiyle çevredekiler tarafından darp edildi. Polis M.E.’yi gözaltına aldı.

Çocuğa Şiddet

Bursa’da bir erkek, hırsızlık için girdiği evde gördüğü kız çocuğunu sandalyeyle darp etti. Evden ziynet eşyası ve yüzük çalarak kaçtı. Soruşturma başlatıldı.