Erkek şiddeti Ocak 2023

Elif Yılmazlı 03 Şubat 2023 Türkçe
Facebook Twitter Google

Fotoğraf: csgorselarsiv.org

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler,  Ocak’ta en az 31 kadını ve 4 çocuğu öldürdü. 

TIKLAYIN- Erkekler Ocak’ta 31 kadını öldürdü

TIKLAYIN – Erkek şiddeti Ocak 2023

TIKLAYIN- Kadınlar mücadele ediyor erkek şiddeti yargılanıyor

Erkekler, en az 72  kadına şiddet uyguladı. Aralarında oğlan çocukların da olduğu en az 11 çocuğu istismar eden erkekler, en az 7 kadını taciz etti.

TIKLAYIN – bianet Şiddet, Taciz, Tecavüz Çetelesi Tutuyor

Okuma Önerileri

2010-2013 Erkek Şiddeti Çeteleleri ve Düşündürdükleri

İstatistiklerle 2015-2016 Erkek Şiddeti Davalarında Çıkan Kararlar

11 yılın erkek şiddeti sayıları konuşuyor

Çetele üzerine nasıl çalıştık?

Erkek şiddeti ve kadın cinayetlerine nüfus ve SEGE’den bakış

Erkek şiddetinde ne neyi artırıyor, ne neyi düşürüyor?

Prof. Dr. Taşıran: Erkek şiddetinin daha fazla analize ihtiyacı var

1 Ocak

Şiddet / Yaralama / Çocuk İstismarı

Bursa’da hapisten yeni çıkan M.E. (21) isimli erkek, kendisinden ayrılmak isteyen karısı B.E. (17) ile karısının annesi B.E.’yi silahla ağır yaraladı. Kadınlar hastaneye kaldırıldı, olay yerinden kaçan erkek yakalandı.

2 Ocak

Cinayet

Hatay’da K.A. isimli erkek, annesi S.Ü.’yü bıçaklayarak öldürdü. Erkek tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Samsun’da B.A. (22) isimli kadın, başından vurulmuş halde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de önleyici tedbir kararı bulunan T.K. isimli erkek, karısı S.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan İ.H. isimli erkek, karısı Ç.H.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Adana’da H.K. isimli erkek, kanser hastası L.A. (72) isimli kadını evinde darp etti, değerli eşyalarını çaldı. Erkek tutuklandı.

Kayseri’de uzaklaştırma kararı olan M.A. isimli erkek, karısının ve kızı F.A.’nın evini yaktı. Erkek gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de A.P. isimli erkek, eski sevgilisi E.E. isimli kadını darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de A.G. isimli erkek, karısı K.G.’yi darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadının talebi üzerine erkek hakkında uzaklaştırma kararı alındı.

3 Ocak

Cinayet

Kütahya’da İ.T. (44) isimli erkek, karısı Ayşegül T.’yi (31) evde bıçaklayarak öldürdü. Erkek tutuklandı.

İstanbul’da Aralık çetelesine yansıyan olayda, eski nişanlısı B.U. (22) isimli erkeğin silahla vurarak yaraladığı Ülkü Deniz E. (24) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da kuzeninin eşi Ö.G.’nin (27) kedisini darp ettiği suçlamasıyla rapor için polis eşliğinde hastaneye giden ve fenalaşan Kamuran U. (52) isimli kadın hayatını kaybetti.

Kayseri’de Ayten E. D. (74) evinde ölü bulundu.

Denizli’de Özge D. (35) isimli öğretmen, evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de H.S. isimli erkek, sevgilisi B.K. isimli kadını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Ü.K. isimli erkek, Z.K. isimli kadını evinde darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Mersin’de, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktoru olan T.K. isimli kadını, muayene sırasında başka bir hasta ve yakını Z.T. ve S.V. darp etti. Şüpheliler gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de E.A. isimli erkek, karısı N.A.’yı darp ve tehdit etti, hakaret etti. Erkek hakkında koruyucu tedbir kararı uygulandı.

4 Ocak

Şiddet / Yaralama

Edirne’de K.Y. isimli erkek, gittikleri bir mekânda A.İ. isimli kadını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Kilis’te D.H.M. (29) isimli erkek, ayrılmak istediği için tartıştığı karısı Nihet Şemiye’yi (24) sokakta tabancayla vurarak ağır yaraladı. Erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de M.K. isimli erkek, sevgilisi M.S. isimli kadını darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında önleyici tedbir kararı uygulandı.

Edirne’de O.K. isimli erkek, karısı R.K.’yi darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Taciz

Kocaeli’de M.E. isimli bir kadın, aynı yerde çalışan C.T.Ş. isimli erkeğin ısrarlı tacizine uğradığını, takip edildiğini söyledi. Kadın şikâyetçi olup uzaklaştırma kararı için başvuru yaptı.

Aydın’da bir erkek, aynı kafede oturan bir kadını taciz etti. Olayı görenler erkeği darp etti.

5 Ocak

Cinayet

İzmir’de M.F. isimli erkek, trans kadın Ece Erdoğan’ı (Ecem Seçkin) (20) boğazından bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek gözaltına aldı.

Samsun’da A.A.Ö. (17)  isimli oğlan, kardeşlerini okula ziyarete gelen annesi Zerrin Büyük’ü (50) tabancayla vurarak öldürdü, kadının sevgilisi B.İ. (52) isimli erkeği de ağır yaraladı. A.A.Ö. ile babası A.Ö. (47) gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Kastamonu’da Gizem M. (41), evinde ölü bulundu.

Çocuk Cinayeti

Adana’da M.K. isimli oğlan ile yanındaki arkadaşları, bir parkta Mustafa Ç.’yi (17) darp edip, kasık, göğüs ve sırtından bıçaklayarak öldürdü. M.K. ile ismi öğrenilemeyen bir arkadaşı gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de E.T. isimli erkek, eski karısı D.E.’yi darp etti. Kadının talebi üzerine erkek hakkında önleyici tedbir kararı uygulandı.

İstanbul’da taksi kullanan R.Ş. (35) isimli erkek sürücü, seyir halinde olan B.K. ve Y.S. isimli kadınları takip etti, araçlarına çarparak sıkıştırdı. Toplam 63 suç kaydı olduğu belirlenen erkek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de İ.A. isimli erkek, karısı A.A.’yı araba içerisinde darp ve tehdit etti. Kadının talebi üzerine erkek hakkında önleyici tedbir kararı uygulandı.

6 Ocak

Şiddet / Yaralama

Kütahya’da İ.G. isimli erkek, karısı S.G. ile yanında bulunan kadının babası Ş.Ö.’yü tüfekle vurarak yaraladı. Erkek gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de M.M. isimli erkek, karısı M.M.’yi darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Çocuk İstismarı

Antalya’da yerel bir gazetede stajyer olan S.N.B. (17) isimli kız çocuğu, yazı işleri müdürü Y.K. (45) isimli erkeğin kendisini istismar ettiğini söyledi. Erkek, “sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklandı, ardından tahliye edildi.

7 Ocak

Şüpheli Ölüm

Mardin’de Nergiz İ. (18) ölü bulundu. Nergiz’in halasının kızı olan Nurşin T. de 16 Aralık’ta silahla başından vurulması sonucu şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmişti.

Faili Belirlenmemiş Cinayet

Antep’te göğsüne mermi isabet eden Dilber Ö. (16) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de C.K. isimli erkek, karısı E.K.’yi darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Taciz

İstanbul’da H.K. isimli erkek, birçok kadının kıyafetinin altından cep telefonuyla görüntüsünü çekerek taciz etti.  100’den fazla kadına ait fotoğraf ve videoyu arşivlediği öğrenildi. Erkek tutuklandı.

Tekirdağ’da 16 Haziran’da gerçekleşen ancak basına Ocak ayında yansıyan olayda, Z.E.K. (24) isimli spiker kadın röportaj yaptığı R.Y. isimli erkeğin kendisini taciz ettiğini söyledi. Erkek hakkında, “cinsel taciz” suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Çocuk İstismarı

İstanbul‘da S.S. isimli erkek, 12 yaşındaki oğlan çocuğunu istismar etti, tutuklandı.

8 Ocak

Şüpheli Ölüm

Balıkesir’de Nuran K. (20) isimli kadın sahilde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Konya’da Y.Ç. isimli erkek, beraber yemek yediği D.Ö. isimli kadını restoranın önünde darp etti.

9 Ocak

Cinayet

İzmir’de M.A. isimli erkek, kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi Necmiye Vural’ı (40) tabancayla vurarak öldürdü. Erkek tutuklandı.

İstanbul’da M.P. (24) isimli erkek, Dilara Gültay (23) ve Cansu Demirel’i (30) öldürdü. Banyoya kaçan Dilara’yı boğarak, ardından eve gelen arkadaşı Cansu’yu ise oturma odasında boğazından bıçaklayarak öldürdü. “Kasten yaralama” suçundan sabıkası olan ve intihar girişiminde bulunan erkek tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Konya’da mali müşavir M.Ş. (42) isimli erkek, aynı ofiste stajyerlik yapan Ç.G. (15) isimli kız çocuğunu istismar etti. Erkek, “özür dilerim abim bir anlık oldu” dedi. Erkek hakkında “sarkıntılık düzeyinde çocuğun cinsel istismarı”, “çocuğa karşı cinsel taciz” suçlarından 12,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

10 Ocak

Cinayet

İstanbul’da Ş.T. isimli erkek, abisinin hamile karısı Sunay T.’yi silahla vurarak öldürdü.

Tekirdağ’da B.G. (26) isimli erkek, tartıştığı sevgilisi Aysun Ahnas’ı bıçakla öldürdü, iple asarak intihar etti.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de E.T. isimli erkek, karısı D.T.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Kayseri’de Ö.E. isimli erkek, 3 yıl önce boşandığı karısı Ö.E.’yi bıçakla ağır yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

İstanbul’da F.S. isimli erkek, H.E. isimli kadına havai fişekle saldırdı.

Kayseri’de bir erkek, karısını bıçaklayarak yaraladı, kaçtı. Yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı.

Zonguldak’ta Ö.T. isimli erkek, boşanma aşamasında olan karısının evinde kadının annesi A.Ş. ve kadının babası N.Ş.’yi pompalı tüfekle yaraladı. Kapıyı kırarak eve giren Ö.T., eve rastgele ateş etti. Karısı C.T. yaralanmadı. A.Ş. “bize 3 senedir şiddet uyguluyor, bizleri ölümle tehdit ediyordu” dedi.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

İstanbul’da A.Ö. isimli erkek, eski karısı G.İ.’yi darp etti, ölümle tehdit etti, kadının yaşadığı mahalledeki 3 aracı yaktı. Kadın, evliliğinde psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığı için boşandığını, çok kez şikâyette bulunduğunu söyledi. Ayrıca kadın, “ayrılacağım dediğimde bana bıçak çekti, şikâyetçi oldum evimizi yaktı” diye ekledi.

Tehdit

Burdur’da Ç.O. (34) isimli erkek, 2 bidon benzin ve kurusıkı tabancayla karısının babasının evine gelip rasgele ateş açtı, ayrı yaşadığı karısı H.O.’yu (23) ölümle tehdit etti. Erkek gözaltına alındı.

Taciz

Muğla’da bir üniversitede öğretim görevlisi olan Ş.G. isimli erkek, öğrencisi A.B. isimli kadını taciz etti. Erkek, “basit cinsel saldırı” suçundan tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Zonguldak’ta M.V. isimli erkek, 2 yıl boyunca öz kızı E.’yi (10) istismar etti, tutuklandı.

11 Ocak

Şüpheli Ölüm

Bursa’da Suna Y. (68) isimli kadın denizde ölü bulundu.

Eskişehir’de Haziran’da gerçekleşen medyaya Ocak ayında yansıyan olayda Zerin K., sevgilisiyle birlikte yaşadığı evin penceresinden “düşerek” şüpheli bir şekilde öldü. Kadının sevgilisi Y.S. isimli erkeğin “pencereden atladı” beyanı esas alınarak serbest bırakıldı.

İzmir’de Ukraynalı eski bir bürokrat olan Tetyana isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de F.K. isimli erkek, karısı C.K. ile kızını darp etti.

Kayseri’de B.Ç. isimli erkek, karısı F.Ç.’yi çaydanlıkla başına vurarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Ankara’da N.M.Y. isimli erkek, eski sevgilisi E.M. isimli kadını bıçaklayarak ağır yaraladı. Erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de E.C. isimli erkek, karısı S.C.’yi darp ve tehdit etti. Kadın uzaklaştırma kararı talebinde bulundu.

12 Ocak

Cinayet

Eskişehir’de O.K. isimli erkek, sevgilisi Tuğçe C.’yi (25) yaşadığı apartmanın girişinde boğazından, karnından ve sırtından bıçaklayarak öldürdü. Erkek tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Tekirdağ’da, bir hastanede görevli doktor Aslıhan U. (49), evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Düzce’de müdür vekilliği yapan S.P. isimli erkek, karısını darp etti, 2 gün eve kapatıp işkence uyguladı. Erkek görevden alındı.

Batman’da A.D. isimli erkek, yolda rastladığı eski karısı E.G.’yi, kardeşi Aziz G.’yi ve Aziz’in oğlu R.G.’yi silahla vurdu. Aziz G. olay yerinde hayatını kaybetti, kadın ve çocuk ağır yaralandı.

İzmir’de M.D. isimli erkek, apartman yöneticisi N.T. (40) isimli kadını darp etti. Erkek, “seni öldüreceğim. Başına ne çoraplar öreceğim” diyerek olay yerinden kaçtı. Kadın şikâyetçi oldu.

İstanbul’da T.Q. isimli erkek, memleketi Afaganistan’dan kaçan karısı S.Q.’yu darp etti, işkence yaptı., 2 çocuğuyla beraber rehin aldı. T.Q.’ya, kadının erkek kardeşi Q.A. yardım etti. Kadın ve çocuklar kayıp.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de A.İ.Ç. isimli erkek, karısı H.Ç., darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek tutuklandı.

13 Ocak

Cinayet

Mersin’de M.E. (40) isimli erkek, karısı Emine E.’yi (42) silahla göğsünden vurarak öldürdü. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, erkek gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Antep’te Hind H. isimli kadın yaşadığı evde ölü bulundu.

İstanbul’da Esma E. (16) 7 katlı binanın en üst katından düşerek öldü.  Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İstanbul’da Nazan A. (64) 12. kattan aşağıya düşerek öldü.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de K.C. isimli erkek, karısı Ş.C.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de F.K. (16) isimli oğlan çocuğu, annesi B.K.’yi sırtından bıçaklayarak ağır yaraladı. Erkek tutuklandı.

Edirne’de K.C. isimli erkek, karısı Ş.C.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Çocuk İstismarı

Van’da M.Y. (16) isimli kız çocuğu 3 yıl boyunca tehdit ve şantajla istismara uğradı. Aralarında kamu çalışanlarının ve yerel gazetecilerin olduğu 40 kişinin adı verdi. 4 kişi gözaltına alındı.

14 Ocak

Şiddet / Yaralama

Edirne’de H.K. isimli erkek, karısı C.Ç.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de Ü.İ. isimli erkek, karısı M.İ.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de E.Ç. isimli erkek, boşanma aşamasındaki karısı C.Ç.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Malatya’da M.G. isimli erkek,  babasını ve kızı M.G.’yi bıçakla yaraladı. Erkek gözaltına alındı.

Batman’da bir erkek, eski sevgilisi K.O. (27) isimli kadını sokakta yürüdüğü sırada bıçakla yaraladı. Erkek tutuklandı.

Tehdit

İzmir’de E.Y. isimli erkek, D.T. (28) isimli kadını 5 yaşındaki oğlunu öldürmekle tehdit etti. Kadını 2 yıl boyunca ısrarla takip eden ve tecavüz eden erkek, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, elektronik kelepçe takılmıştı. Erkek, hapisten çıkar çıkmaz davayı geri çekmezse çocuğunu öldürmekle tehdit etti.

15 Ocak

Cinayet

Adana’da B.A. (17) isimli oğlan çocuğu, annesi Mine A.’yı (40) silahla vurarak öldürdü, dayısı K.D.’yi (36) yaraladı. B.A. olay yerinden kaçtı.

Şüpheli Ölüm

Van’da Hayriye K. (50) isimli kadın silahla vurulmuş halde ölü bulundu.

Taciz

İstanbul’da bir erkek, otobüste bir kadını taciz etti. Kadın şikâyetçi oldu.

16 Ocak

Cinayet

İstanbul’da 5 ayrı suçtan kaydı bulunan Ş.B. (28) isimli erkek, boşanma aşamasındaki karısı Sultan B.’yi (27) kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Erkek tutuklandı. Kadın, “barışma teklifi” üzerine kocası ile kardeşinin evine görüşmeye gitmişti.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de Y.C. isimli erkek, eski karısı Ö.A.’yı darp etti. Erkek hakkında önleyici tedbir kararı uygulandı.

Bursa’da K.Y. (42) isimli erkek, karısı Y.C.Y’yi (39) bıçaklayarak ağır yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek tutuklandı.

17 Ocak

Cinayet

Malatya’da K.K. (33) isimli erkek, hamile karısı Esengül K.’yi (30) tabancayla vurarak öldürdü, sonra intihar etti.

Şüpheli Ölüm

Karabük’te Meryem G. isimli kadın evinde ölü bulundu.

Hatay’da Ayşegül S. (35) apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti.

İstanbul’da Emeti D. isimli kadın, göğsüne ateş edilmiş halde evde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Diyarbakır’da S.C. isimli erkek, kavga ettiği kız kardeşi D.C.’yi yüzünden makasla yaraladı. Yaralanan D.C., hastaneye kaldırıldı, abisi gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da bir tarikat yurdunun müdürü olan erkek, 14 yaşındaki oğlan çocuğunu istismar etti.

18 Ocak

Cinayet

Bursa’da M.M.O. (66) isimli erkek, Pelin Sezer (28) isimli kadını evinde silahla vurarak öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Ocak Ayında Aydınlatılan Cinayet

Samsun’da şüpheli bir şekilde ölü bulunan Türkmenistan vatandaşı Nurshat Muhammedova’yı (21) sevgilisi K.P. (42) tabanca ile vurarak öldürdü. Olay 26 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşti. Kadının psikolojik sorunları olduğu ve intihar etmiş olabileceği iddia edilmişti.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de H.D. isimli erkek, karısı R.D.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, önleyici ve koruyucu tedbir kararı uygulandı.

Manisa’da A.B. (41) isimli erkek, karısı F.B.(38)’yi tüfekle yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek teslim oldu.

Tehdit

Edirne’de A.G. isimli erkek, karısı S.G.’yi tehdit etti, hakaret etti.

Çocuk İstismarı

Antalya’da M. A. isimli anne 6 yaşındaki oğlunu, A.D. isimli bir velinin okulun tuvaletinde istismar ettiğini söyledi. Kadın şikâyetçi oldu.

19 Ocak

Cinayet

Tekirdağ’da R.K. (33) isimli erkek, dini nikâhlı karısı Ayşenur Akkurt’u (30), boğazını bıçakla keserek öldürdü, intihara teşebbüs etti.

Şüpheli Ölüm

Urfa’da F.C. (50) isimli kadın yaşadığı 5. kattaki binadan aşağıya düşerek öldü.

İstanbul’da Lübnan vatandaşı öğretmen Farah El G., (28) evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de C.G. isimli erkek, karısı T.G.’yi darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, şikâyetçi olmadı.

Erzurum’da F.H. isimli erkek, akrabasının evinde kalan karısı M.H.’yi (20) tabancayla vurarak ağır yaraladı, erkek olay yerinden kaçtı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de A.A. isimli erkek, karısı R.D.A.’yı darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu.

20 Ocak

Şüpheli Ölüm

Hakkâri’de Z.T (32) isimli kadın evinde ipte asılı halde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de S.L. isimli erkek, eski karısı C.P.’yi çalıştığı işyerinde darp ve tehdit etti, hakaret etti.

Antalya’da İ.T. (25) isimli erkek, annesi Ü.T.’yi bıçakla ağır yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, oğlu İ.T. gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de B.Ö. isimli erkek, S.T. isimli kadını darp etti, sonrasına telefonda tehdit etti, hakaret etti. Erkek hakkında önleyici ve tedbir kararı uygulandı.

21 Ocak

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da İsveç vatandaşı Yasmine M., tatil için geldiği otelin otoparkında ölü bulundu.

22 Ocak

Cinayet

Kırşehir’de özel harekât polisi H.E.Y. (33) isimli erkek, meslektaşı olan boşanma aşamasındaki karısı Aslı Y.’yi (33) sokak ortasında tabancayla vurup öldürdü, intihar etti.

Antalya’da O.A. (28) isimli erkek, anneannesi Hülya Çetinkaya (63) ile teyzesi Filiz Kaplan’ı (46) benzinle yakarak öldürdü. Teyze KADES uygulaması üzerinden yardım istemişti. Erkek, “canavarca hisle öldürmek” suçundan tutuklandı.

Samsun’da Ahmet D. (57) isimli erkek, gelini Sema D.’yi (33) boğazından bıçaklayarak öldürdü. Tüfekle intihar eden erkek, yazdığı mektupta Sema D.’yi öldürdüğünü belirtti. Kocasından ayrı yaşadığı, bir süre kadın sığınma evinde kalıp ayrıldığı ve boşanma davalarının devam ettiği öğrenilen kadının bedeni, bir serada elleri iple arkaya bağlı halde boğazından bıçaklanmış halde bulundu.

Ankara’da bir erkek, sokakta yanındaki kadını darp etti. Olayı gören taksi şoförleri de erkeği darp etti.

Çocuk İstismarı

Şırnak’ta korucu Ç.B. isimli erkek, akrabası olan 14 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti, uyuşturucu madde içirdi, serbest bırakıldı. Çocuğun ailesinin ise olayın üstünü kapatmaya çalıştığı belirtildi.

23 Ocak

Ocak Ayında Aydınlatılan Cinayet

Urfa’da intihar ettiği ileri sürülen ve hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybeden Özgül Zonturlu’yu (30), kocası M.A.’nın öldürdüğü öğrenildi. Kadın, 7 Aralık 2021 tarihinde aracın içinde koltukta kafasından vurulmuş halde bulunmuştu.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Fatma T. (36) isimli kadın inşaat yanındaki çalılık alanda ölü bulundu.

İstanbul’da Sultan A. (19) isimli kadın, bir alışveriş merkezinin terasından atlayarak intihar etti.

Şiddet / Yaralama

Diyarbakır’da R.I. isimli erkek, karısı Ş.I.’yı (29) boğazından, yüzünden ve elinden bıçaklayarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek tutuklandı.

Ankara’da C.C. (77) isimli kadın ve oğlu S.C. (54), bakıcılığını yaptığı M.G. (91) isimli kadını darp etti, başından sıcak yemek dökerek yaraladı.

Edirne’de M.Y. (48) isimli erkek, dini nikâhlı karısı S.G.’yi “resmi nikâh istediği için” darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek tutuklandı.

24 Ocak

Cinayet

Ağrı’da İ.G. isimli erkek, karısı Şirvan G.’yi ve Afganistan vatandaşı bir çobanı pompalı tüfekle vurarak öldürdü, sonra intihar etti.

Bursa’da İ.A. (46) isimli erkek, müşteri olarak gittiği bir eğlence mekânında solistlik yapan Nurcan İnan’ı (41) tabancayla başından vurarak öldürdü. Kadın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi, erkek tutuklandı.

Denizli’de S.U. (41) isimli erkek, karısı Ummuhan Zerrin U.’yu (38) eşarpla boğup boğazından bıçaklayarak öldürdü. Erkek tutuklandı.  Erkeğe, geçen yıl da karısının yüzüne ütü basmak istediği gerekçesiyle uzaklaştırma kararı verildiği öğrenildi.

Hakkâri’de Muhbet C. (31) isimli kadın evinde boğazı kesilmiş hâlde ölü bulundu. Kadının kocası ve 1 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Yalova’da Samiha Ö. (33) isimli kadın kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de E.S. isimli erkek, karısı A.S.’yi darp etti.

Eskişehir’de bir erkek, bir kadını yanındaki çocuğa dövdürterek videoya çekti. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de A.Y. isimli erkek, sevgilisi S.Ç. isimli kadını darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Çocuk İstismarı

(Şehir ismi yok) Bir erkek, yıllarca öz kızı A.A.’yı (22) 13 yaşından itibaren istismar etti, hamile bıraktı, doğan bebeği A.A.’nın annesi boğarak öldürdü.  A.A., babasını kendisine tecavüz etmeye çalıştığı sırada silahla vurarak öldürdü.

25 Ocak

Şüpheli Ölüm

Maraş’ta Naciye Dedeoğlu (72) ile Metin Dedeoğlu (69) evlerinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de K.A. isimli erkek, karısı G.A.’yı (28) karnından silahla vurarak ağır yaraladı. Erkek olay yerinden kaçtı.

İstanbul’da iki erkek, eğlence mekânının otoparkında bir kadını darp etti.

İstanbul’da bir erkek, eski karısı B.S.’yi sokakta silahla vurarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek olay yerinden kaçtı.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de İ.H. isimli erkek, boşanma aşamasındaki Ç.H. isimli karısını uzaklaştırma kararına rağmen evine gelip darp etti, tehdit ve hakarette bulundu. Kadın şikâyetçi oldu.

Taciz

Siirt’te bir erkek, yolda yürüyen bir kadını taciz etti. Kadın şikâyetçi olacağını söyledi.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da E.Ş. isimli erkek, 11 yaşındaki bir çocuğu metroda istismar etti. Erkek tutuklandı.

26 Ocak

Cinayet aydınlatıldı

Bursa’da 2 ay önce öldüğü tespit edilen Suriye vatandaşı bir kadının cesedi hayvan gübresinde bulundu. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Kayseri’de Hikmet İ. (51) isimli kadın yol kenarında dörtlü ikaz lambası yanarak duran otomobilin arka koltuklarında ölü olarak bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de D.A. isimli erkek, karısı T.F.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi olmadı.

Çocuk İstismarı

Muğla’da S.B. (21)  isimli erkek, Ş.U. (15) isimli kız çocuğunu sokakta istismar etti. Erkek tutuklandı.

27 Ocak

Cinayet

Bursa’da gerçekleşen olayda, Bingöl’de özel harekât polisi olarak görev yapan A.E. isimli erkek, annesi Bedriye E., abileri Remzi ve Mehmet E. ile abisinin karısı Fatma E.’yi tabanca ile öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Muğla’da U.Ö. (60) isimli erkek, birlikte kaldığı Alzheimer hastası ablası Canan Ö.’yü (66) öldürdü. Erkek intihara teşebbüs etti.

Çocuk Cinayeti

İstanbul’da Mahir Mehmet A., Berat A. (11), Büşra A. (10), Yusuf Efe A. (4) isimli 3 çocuğunu yaşadıkları binanın kazan dairesinde asarak öldürdü, sonra intihar etti.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de M.M. isimli erkek, uzaklaştırma kararına rağmen karısı M.M.’yi evinde darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Tehdit

Edirne’de C.Ö. isimli erkek, “barışmak istediği” eski karısı Ö.D.’yi tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu.

28 Ocak

Cinayet

Eskişehir’de emekli asker M.A. (87) isimli erkek, karısı Fadime A.’yı, oğulları Erol ve Osman A.’yı silahla öldürdü. Erkek tutuklandı.

İstanbul’da N.U. (76) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının vücudunda morluklar olduğunu tespit edince oğlunu gözaltına aldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da N.B. isimli erkek, uzaklaştırma kararına rağmen karısı Ş.B.’yi (27) sokakta silahla vurarak yaraladı. Erkek olay yerinden kaçtı. Erkek kadını sürekli darp ettiği için kadın, Diyarbakır’dan kaçıp İstanbul’a gelmişti.

Kocaeli’de Ö.S. ( 22) isimli erkek, sevgilisini araba içinde darp etti. Erkek gözaltına alındı.

Taciz

Edirne’de K.A. isimli erkek boşanma aşamasındaki karısı G.A.’yı, uzaklaştırma kararına rağmen işyerine gelip sıklıkla telefonla gizlice arayarak taciz etti. Kadın şikâyetçi oldu.

İstanbul’da bir erkek, C.T. isimli kadını binanın girişinde taciz etti. Olayı gören B.Ö. ve D.E. isimli erkekler, tacizciyi darp etti.

Seks İşçiliğine Zorlama

Kocaeli’de Ş.K.(45), H.C. (42), S.A. (47), Ş.K. (60) isimli 4 kişi, 8 kadını seks işçiliğine zorladı. Şüpheliler tutuklandı.

29 Ocak

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da T.P. isimli erkek, boşandığı karısı F.K.’yi (37) sokakta bıçakla yaraladı. Erkek, kadınla görüşmek istemiş, kadın görüşmeyi kabul ederek sokakta buluşmuştu.

30 Ocak

Cinayet

İstanbul’da S.S. (45) isimli erkek, karısı Canan S.’yi (37), sokakta silahla vurarak öldürdü. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, olay yerinden kaçan erkek gözaltına alındı. Canan S.’nin, kızının 10 yaşından itibaren amcaları tarafından istismar edilmesi nedeniyle 3 yıldır eşinden boşanmaya çalıştığı iddia edildi.

Çocuk Cinayeti

Batman’da Ö.F.A. isimli erkek, kızı Adara A.’yı (7) boşanma aşamasındaki karısına “acı çektirmek için” boğarak öldürdü. Erkek, otogarda İstanbul’a gitmeye çalışırken gözaltına alındı.

Ocak Ayında Aydınlatılan Cinayet

Denizli’de aylar önce şüpheli şekilde kaybolan Mine K.’yi (26) kocası M.K. öldürdü. Erkek, Mine K.’yi nasıl öldürdüğünü canlı yayında ayrıntılarıyla anlattı, gözaltına alındı. Kadının cesedi, eski çalıştığı otele ait arazide çuval içerisinde bulundu.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de G.T. isimli erkek, sevgilisi E.S.’yi evinde bıçakla yaraladı, tehdit ve hakaret etti. E.S. hakkında önleyici ve koruyucu tedbir kararları uygulandı.

Edirne’de B.P. isimli erkek, karısı T.P.’yi evde darp etti. Hastaneye giden kadını tekrar darp etti, tehdit ve hakaret etti. Kadının talebi doğrultusunda önleyici tedbir kararı uygulandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Erzincan’da iki kişi, 5 kadını seks işçiliğine zorladı. 2 şüpheli tutuklandı.

31 Ocak

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Atanaska Dobreva Y. (43) evinde ölü bulundu.

Giresun’da Sevim (66) ile Ali Tetik (68) çifti evde ölü bulundu. Sevim Tetik’in vücudunun çeşitli yerlerinde kesik izlerine rastlarken, Ali Tetik’in ise asılmış halde bulundu.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Antep’te Aya N. (6)  isimli kız çocuğu boş arazide ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de K.B. isimli erkek, karısı S.K.’yi darp etti, hakaret etti. Kadının talebi üzerine önleyici tedbir kararı uygulandı.

Malatya’da F.İ. isimli erkek, sokakta karşılaştığı boşanma aşamasındaki karısı S.İ.’yi darp etti, kadının yanındaki E.K’yi bıçakla yaraladı. Erkek gözaltına alındı.

Samsun’da A.K.S. (32) isimli erkek annesini darp etti, olayı engellemeye çalışan K.S.’nin erkek kardeşi T.C.S. (17), bıçakla abisini öldürdü.

Şiddet / Yaralama / Tehdit

Edirne’de İ.Ç. isimli erkek, sevgilisi G.P. isimli kadını darp ve tehdit etti, hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında 30 gün önleyici tedbir kararı uygulandı.

Edirne’de M.U. isimli erkek, karısı D.E.U.’yu tehdit etti. Kadın KADES uygulaması üzerinden yardım istedi, erkek hakkında idari tedbir kararı uygulandı.

(EY/EMK)