Erkek şiddeti Ağustos 2020

Ege Öztokat
Facebook Twitter Google

İllüstrasyon: Başak Günaçan

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Ağustos 2020’de en az 31 kadını ve dört çocuğu öldürdü, 13 kadına tecavüz etti.

Erkekler, Ağustos’ta en az 122 kadına şiddet uyguladı. Aralarında oğlan çocukların da olduğu en az 20 çocuğu istismar eden erkekler, en az 21 kadını taciz etti. Erkekler en az 50 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Ağustos

Şiddet / Yaralama

Hatay’da H.B. isimli kadın, kocası H.B.’nin kendisine uzun süredir sistematik şiddet uyguladığını ve kızı G.B.’yi kaçırmaya çalıştığını söyledi. Erkek, kadını hareket halindeki arabasından iterek yola attı, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. H.B. tepkiler üzerine 2 gün sonra tutuklandı.

Muğla’da Y.A. isimli oyuncu kadın, yönetmen sevgilisi K.S.’nin kendisine köpek sahiplendiği için şiddet uyguladığını açıkladı.

Taciz

Adana’da set çalışanı A.Ü.N. isimli kadın ve M.T. isimli erkek, U.B. (39) isimli erkek oyuncunun kendilerini taciz ve tehdit ettiğini açıkladı. U.B., M.T.’nin kızına “şaka yaptığını” ve erkekle bu yüzden tartıştığını iddia etti. Erkek önceden ruhsatsız silah taşıdığı için cezaevine girmiş, tahliye edilmişti. Erkeğin birkaç kişiyi yaraladığı ve ölümle tehdit ettiği iddia edilmişti.

2 Ağustos

Cinayet – Yaralama

Maraş’ta A.Y. (38) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Sevgi Y.’yi (28) öldürdü. Kadının yanına taşındığı annesinin evine giden A.Y., kadınla kredi çekme ve para konusunda tartıştı, kadını tüfekle öldürdü, annesi D.D.’yi de tüfeğin dipçiğiyle vurarak yaraladı. Olay yerinden kaçan erkek gözaltına alındı.

Osmaniye’de M.A. (74) isimli erkek, karısı Fatma A.’yı (57) tüfekle vurarak öldürdü. Erkek kadını öldürdükten sonra jandarmaya teslim oldu, gözaltına alındı. Erkeğin kadını öldürdüğü kavganın içeriği basına yansımadı.

Antalya’da G.Ç. isimli erkek, sevgilisi Hatice Ş.’yi (30) birlikte yaşadıkları evde darp ederek öldürdü. G.Ç. ilk ifadesinde kadının düştüğünü söyledi. Komşuların erkeği gece boyu ihbar ettiği, Hatice Ş. şikayetçi olmadığı için işlem yapılmadığı iddia edildi. Erkeğin aynı anda ablası Ü.Ç.’yi de darp ettiği ortaya çıktı. G.Ç.’nin 11 suç kaydı bulunduğu açıklandı. G.Ç. ifadesinde kadını öldürdüğünü fark etmediğini, alkollüyken kadını darp ettiğini ve ertesi sabah ölü bulduğunu iddia etti. G.Ç. ve Ü.Ç. tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Zonguldak’ta Vahide E. (65) isimli kadın evinde bilinmeyen bir sebeple öldü.

Şiddet / Yaralama

Osmaniye’de bir erkek, sokakta karısını darp etti. Erkeğin karısına sistematik şiddet uyguladığı, kadının korktuğu için şikâyetçi olmadığı iddia edildi.

Zonguldak’ta İ.Ç. (22) isimli erkek, sokakta eski sevgilisi Ç.M.’yi (20) darp etti. Ç.M. şikâyetçi oldu.

Çocuk İstismarı

Edirne’de E.G. (50) isimli erkek, akrabası olan E.Ö. (12) isimli çocuğu istismar ettiği suçlamasıyla gözaltına alındı.

3 Ağustos

Şiddet / Yaralama

Bursa’da K.A. (29) isimli erkek, sokakta karısına baltayla saldırdı, kendisine müdahale eden 2 polis ve 1 bekçiye de saldırdı. Erkek ayağından vurularak durduruldu.

İzmir’de özel bir plajın güvenliği, tatil yapan Ukrayna vatandaşı D.K. isimli kadını, sevgilisi olan erkeği ve isimleri basına yansımayan 3 kadını darp etti. Polis soruşturma başlattı.

Erzurum’da bir erkek sokakta annesini darp etti. Çevredeki 2 erkek, erkeği darp etti. Olay yerine gelen polis erkeği hastaneye götürdü. Erkeğin bipolar kişilik bozukluğu olduğu iddia edildi, annesi oğlundan şikayetçi olmadı.

Taciz

İstanbul’da M.U. isimli erkek, aynı mahallede yaşadığı E.D.’yi (27) 5 yıl boyunca taciz etti, tecavüzle tehdit etti. Kadın, erkek hakkında 2 kez uzaklaştırma kararı aldırdı, erkek kadını günde 50’den fazla kez telefonla arayarak taciz etmeye devam etti.

Çocuk İstismarı

Kütahya’da B.Ş. (26) isimli erkek, sokakta oyun oynayan çocuklara cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla gözaltına alındı. Alkollü olduğu tespit edilen erkek, çocukları taciz etmediğini iddia etti.

Antalya’da S.A. (19) isimli erkek C.Y. (14) isimli kız çocuğunu sosyal medya üzerinden taciz ettiği ve çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Van’da İran vatandaşı L.R. isimli kadın, bir erkeğin 12 yaşındaki kızını taciz ettiğini açıkladı. Çocuğu taciz eden erkeğin erkek kardeşi de L.R.’yi tehdit etti. L.R. şikâyetçi oldu.

4 Ağustos

Cinayet

Balıkesir’de S.T. (30) isimli erkek, boşandığı eski karısı Yonca T.’yi (27) sokakta öldürdü. Sokakta kadınla tartışan erkek, yanındaki tabanca ile Yonca T.’yi vurduktan sonra olay yerinden kaçtı. Çevredekiler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Polis, S.T.’yi yakalayarak gözaltına aldı.

Kastamonu’da Y.Z. (52) isimli erkek, evinin bahçesinde karısı Fati Z.’yi (49) av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Erkeğin göğsünden vurduğu kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Erkek, karısını “domuz sandığı için” öldürdüğünü iddia etti. Jandarma Y.Z.’yi gözaltına aldı.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Durdu Ç. (65) su kuyusunda ölü bulundu.

Öldürmeye Teşebbüs

Diyarbakır’da Z.P. isimli erkek, karısı S.P.’yi (39) kesici aletle öldürmeye çalıştı, olay yerinden kaçarken kadının kardeşi Hüseyin B.’yi bıçakladı. Bedeninin belden altı felçli kalan H.B., Z.P.’nin ve ailesinin kardeşine sistematik şiddet uyguladığını, şikayet ederse kendisini ve çocuklarını öldürmekle tehdit ettiğini söyledi. Z.P. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. S.P.’nin erkeği son 2 ay içinde 3 kez karakola giderek şikâyet ettiği, ancak iki şikâyetinde Türkçe bilmediği için karakolda kendini ifade edemediği, üçüncüsünde ise yeğeninin yardımıyla ifade verdiği açıklandı.

Şiddet / Yaralama

Manisa’da H.T. (79) isimli erkek, karısı N.T.’yi (76) tüfekle ateş ederek ağır yaraladı ve intihar etti. Erkek olay yerinde öldü, kadın hastaneye kaldırıldı.

Bingöl’de H.E. (46) isimli erkek, yüzde 50 görme kaybı olan karısı S.E.’yi tekme atarak bayılana kadar darp etti, 3 kızını da darp etti. H.E., olayın videosu sosyal medyaya yüklendiği için gözaltına alındı, ertesi gün serbest bırakıldı.

Bir erkek sosyal medyada biri polis iki erkeğin Muğla’da trafikte kendisini ve hamile karısını darp ettiğini, tehdit ettiğini, şikâyetlerini geri çekmeye zorladığını söyledi.

Bingöl’de kimliği belirsiz kişi ya da kişiler Esma Nur K.’yi (20) evinde ateşli silahla vurarak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan kadının intihar teşebbüsünde bulunduğu iddia edildi.

Tehdit

İstanbul’da S.Ö. isimli kadın, iki yıl önce ayrıldığı eski kocasının kendisini tehdit ettiğini ve kendisine şiddet uyguladığını söyledi.

Taciz

Denizli’de işletme sahibi emekli polis memuru T., bir kadını taciz etti. T., taciz ettiği kadına yardım etmeye çalışan kadınları tehdit etti, işletmesinden gitmedikleri için şiddet uyguladı. T. önceden de Türkiye vatandaşı olmayan bir kadını taciz etmişti. Açıklama yapan kadınlar şikâyetçi olmak istediklerinde karakoldaki polislerin kendilerine “Darp raporu eskide kaldı” dediğini, şikayetçi olmalarını engellediğini söyledi.

Cinsel Saldırı

İstanbul’da R.K. (29) isimli erkek, sokakta N.İ. (36) isimli kadına cinsel saldırıda bulundu, kadına tecavüz etmeye çalıştı ve cep telefonunu gasp etti. Gözaltına alınan erkek, üzerinde N.İ.’ye ait cep telefonu tespit edildiğinde tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Sakarya’da Suriye vatandaşı bir erkeğin plajdaki kız çocuklarının fotoğraflarını çektiği iddia edildi. Çevredekiler erkeği darp etmeye çalıştı, jandarma erkeği gözaltına aldı ve soruşturma başlattı.

5 Ağustos

Cinayet

Ankara’da B.A. isimli erkek, karısı Dilek A.’yı çalıştığı benzin istasyonunun kafesinde tabancayla vurarak öldürdü, iş yeri sahibi Mehmet Akif B. isimli erkeği de öldürdü. Olay yerinden kaçan B.A., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Çocuk Cinayeti

Antalya’da S.Y. (18) isimli erkek, erkek kardeşi Seyit Taha Y.’yi (8) ormanlık alana götürdü ve bıçaklayarak öldürdü. S.Y.’nin “psikolojik sorunları” olduğu, çocuğu ailesinden kıskandığı için öldürdüğü iddia edildi. S.Y. teslim oldu.

Şüpheli Ölüm

Konya’da ismi basına yansımayan 25 yaşındaki bir kadın 6. kattaki evinin penceresinden düşerek öldü. Kadının intihar ettiği, olay sırasında kocasının banyoda olduğu iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Osmaniye’de S.B. isimli erkek, karısı Y.B.’yi (43) kendisinden ayrılmak istediği için bıçaklayarak ağır yaraladı. Kadının kızı A.E. (19) erkeğin annesine 9 yıldır sistematik şiddet uyguladığını söyledi.

Antalya’da E.S. (32) isimli kadın, eski kocası G.S.’nin kendisini tehdit ettiğini açıkladı. E.S., erkeğin 1 ay önce uzaklaştırma kararına rağmen evine gizlice girdiğini ve kendisini kolundan bıçakladığını ancak serbest bırakıldığını söyledi.

Adana’da H.K. isimli erkek, karısı P.K.’yi kız çocukları M.K.’nin (6) önünde darp etti, kadını kafasına anahtarla vurarak yaraladı. Erkek olay yerinden kaçtı, kadın hastaneye kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

6 Ağustos

Cinayet

İstanbul’da S.Ç. isimli erkek, birlikte yaşadığı Tacikistan vatandaşı Makhfırat A.’yı kadınla kıskançlık nedeniyle tartıştığı sırada “erkekliğine küfür ettiğini” iddia ederek silahla öldürdü. S.Ç. kadını öldürdükten sonra polise teslim oldu, gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da Gülistan C. evinde ölü bulundu.

İntihara Sürükleme

İstanbul’da ayrılmak istediği Ü. isimli erkek ve ailesi psikolojik şiddet uygulayarak Fatma T.’yi intihara sürükledi. 30 Temmuz’da intihar girişiminde bulunan Fatma T. 5 Ağustos’ta tedavi gördüğü hastanede öldü. Ü. isimli erkeğin kadına şantaj yaptığı, ailesine birlikte fotoğraflarını attığı, ailesinin kadına intihar etmezse onu öldüreceklerini söylediği açıklandı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da S.B. isimli erkek, sevgilisi G.B.’yi (35) darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, S.B. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara’da K.K. isimli erkek, karısı F.K.’yi darp etti. Erkeğin kadının parmağını ısırarak kopardığı iddia edildi. K.K. gözaltına alındı.

Konya’da A.I. (20) isimli kadın otobüste F.Y. isimli kadınla tartıştı. F.Y.’nin babası O.Y., A.I.’yı bu yüzden darp etti, kadına hakaret etti. A.I., erkeğin kendisini ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Edirne’de B.S.Y. isimli erkek, karısını darp etti. Kadın şikayetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de P.B. isimli erkek, karısı E.B.’yi darp etti. Kadın şikayetçi oldu, erkek hakkında işlem başlatıldı.

Kırşehir’de H.K. isimli gazeteci kadın, belediye meclisi toplantısında salondan ayrılmak istemediği için erkek bir belediye çalışanının kendini darp ve tehdit ettiğini iddia etti.

Tehdit

İstanbul’da Z.E. isimli erkek, eski karısı S.Ö.’yü tehdit etti. Kadının kendisine şiddet uyguladığı için boşandığı erkek, hakkında verilen uzaklaştırma kararına rağmen erkeği evine giderek tehdit etmeye devam etti.

Taciz

Ankara’da Vatan Partisi’nin eski üyesi G.P., partinin il başkanı A.D.’nin kendisini taciz ettiğini söyledi. Kadın parti yönetiminin olayın üstünü kapattığını açıkladı.

Çocuk İstismarı

Antalya’da E.K. (55) isimli erkek, H.G. (13)  isimli oğlan çocuğunu taciz ettiği şüphesiyle gözaltına alındı.

7 Ağustos

Cinayet

Maraş’ta D.M. (57) isimli erkek arazi anlaşmazlığı yüzünden oğluyla kavga etti, oğlunun karısı Meryem M.’yi (30) ve oğlu Adem M.’yi (29) av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Meryem M. ve Adem M. olay yerinde hayatlarını kaybetti. D.M. gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Trabzon’da Şükrüye B. (75) evinde ölü bulundu. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.

Kayıp Çocuk

Aydın’da Ö.K. (17) isimli kız çocuğu kayboldu. İnek sağmaya evinin arkasındaki ahıra gittikten sonra çocuktan haber alınamadı. Jandarma çocuğu bulmak için çalışma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Çorum’da H.B. (30) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı R.B.’yi (26), kadının annesi F.E.’yi (47) ve babası B.E.’yi (52) tüfekle vurarak yaraladı. Ağır yaralanan R.B. ve F.E. hastaneye kaldırıldı.

Bursa’da M.B. (35) isimli erkek, ablası Z.G.’yi (45)  bıçakladı, kadını ve çocuklarını tehdit etti. Kadın hastaneye kaldırıldı. Erkeğin kadını önceden de tehdit ettiği, kadının polise başvurduğu açıklandı.

İstanbul’da Türkiye vatandaşı olmayan bir erkek, Türkiye vatandaşı olmayan sevgilisini bir takside darp etti. Taksinin şoförü polis çağırdı. Erkek ve yaraladığı kadın hastaneye kaldırıldı.

Eskişehir’de D.K. isimli erkek, kızına rapor vermeyen kadın doktor E.Ç.’yi (31) ve kendisini durdurmaya çalışan A.A. isimli erkek doktoru darp etti. 2 doktor D.K. hakkında şikayetçi oldu. D.K. ise doktorların kendisini darp ettiğini söyledi.

İstanbul’da bir erkek, sokakta bir kadını taciz etti. Kadının yardım istediği D.K. isimli erkek kurye, erkeği darp etti. D.K., erkeği darp ettiği için şirketi tarafından işten çıkarıldı.

Tehdit

Kilis’te bir erkek bir kadını tehdit etti, kadına şantaj yaptı. Erkek hakkında 6 ay uzaklaştırma kararı verildi.

Çocuk İstismarı

Edirne’de E.Ö. isimli erkek antrenör, çalıştığı spor salonunda 4 kız çocuğunu taciz ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

8 Ağustos

Çocuk Cinayeti

Hatay’da C.K. isimli erkek ve 7 yaşındaki kızı Dilan K. ayrı adreslerde ağaca asılı olarak ölü bulundu. Erkeğin kızını öldürdüğü, sonra da intihar ettiği açıklandı. Çocuğun Suriye vatandaşı annesi S.Z., C.K.’nin çocuğu annesine gitmek istediği için öldürdüğünü söyledi.

Şiddet / Yaralama

Sakarya’da S.Ç. isimli erkek, ayrıldığı nişanlısı M.Ş.’yi, kadının annesi M.Ş.’yi ve babası K.Ş.’yi, kadının nişanlısı H.D.’yi ateşli silahla yaraladı. S.Ç. olay yerinden kaçtı. M.Ş., K.Ş. ve H.D. hastaneye kaldırıldı, S.Ç.’nin erkek kardeşi M.Ç. ise olay yerine giderken trafikte kavga ettiği Mümin Ç. ve Davut B. isimli iki erkeği öldürdü. M.Ç. gözaltına alındı, S.Ç.’yi yakalamak için çalışma başlatıldı.

İstanbul’da bir erkek, evde bir kadını silahla rehin aldı, olay yerine polis gelince intihar teşebbüsünde bulundu. Polisler erkeği ikna ederek gözaltına aldı.

Edirne’de E.Ö. isimli erkek, karısı H.Ö.’yü darp etti. Erkeğin kendisine önceden de şiddet uyguladığını söyleyen kadın şikayetçi oldu.

Edirne’de S.Ö. isimli erkek, karısı E.M.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Taciz

Adana’da film setinde çalışan Y.Ç. isimli kadın, set çalışanı M.T.G.’nin kendisini taciz ettiğini açıklayarak şikayetçi oldu. Savcılık soruşturma başlattı. Aynı projede çalışan iki set çalışanı 1 Ağustos’ta U.B.’nin kendilerine taciz ettiğini açıklamıştı.

Çocuk İstismarı

Denizli’de Y.Ç. (33) isimli erkek, 14 yaşındaki kız çocuğunu toplu taşıma aracında taciz etti. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

9 Ağustos

Cinayet

Kilis’te Türkiye vatandaşı olmayan M.E.A. isimli erkek, Türkiye vatandaşı olmayan kayınvalidesi Altue E.H.’yi (68) öldürdü. Kadın önce ailesi tarafından kayıp bildirildi. Kadını M.E.A.’nın öldürdüğü 11 gün sonra ortaya çıktı. Kadının cesedi 19 Ağustos’ta bulundu, M.E.A. 20 Ağustos’ta gözaltına alındı. M.A.E. kadını öldürdüğünü, yaşadığı binanın zemin katında gömdüğünü ve üstüne beton döktüğünü itiraf etti.

Şiddet / Yaralama

Diyarbakır’da bir erkek, karısı olan Z.G. isimli hamile kadını eve kapatarak kadına aylarca fiziksel şiddet uyguladı, kadına tecavüz etti. Kadının 30 kiloya düştüğü, tüberküloz ve zatürre olduğu açıklandı. Kadın hastaneye kaldırıldı, kadını tehdit eden erkek 1 ay uzaklaştırma cezası verilerek serbest bırakıldı.

Diyarbakır’da arazi kavgasında iki ailenin bireyleri iki erkeği öldürdü, bir kadını yaraladı.

Balıkesir’de A.Ç. (21) isimli kadın, gittikleri bir eğlence mekanının sahibi olan erkeğin kendisini ve annesi L.D.’yi darp ettiğini, vücudunda kırık ve ezilmeler olduğunu açıkladı. İşletme sahibi kadın, A.Ç. ve L.D.’nin kendilerini darp ettiğini iddia etti.

10 Ağustos

Cinayet

Ordu’da S.D. (22) isimli erkek, sevgilisi Merve Y.’yi (31) üzerine benzin dökerek yaktı. Kadın kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra hayatını kaybetti. Kendisini de yaralayan S.D. hastanedeki sorgusunda Merve Y. ile birlikte yaşadığını, “aralarında çıkan tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi sonucu” kadını öldürdüğünü söyledi.

Şiddet / Yaralama

Adana’da E.K. (45) isimli erkek, şiddet uyguladığı için kendisinden boşanma kararı alan karısı N.K.’yi (39) evine zorla girerek darp etti. Kadının boğazına bıçak dayadı, kadını ölümle tehdit etti. Çocukları pencereyi kırarak eve girdi ve erkeği durdurdu. N.K. şikayetçi oldu, E.K. serbest bırakıldı.

Ankara’da K.Y. isimli erkek, karısı T.A.’ya şiddet uyguladı. Kadın, babası K.A.’nın evine gitti, K.Y. sokakta karşılaştığı K.A.’yı öldürdü. K.Y. gözaltına alındı.

Taciz

Edirne’de sağlık personeli İ.Ö. (20) isimli kadın, birim sorumlusunun kendisini taciz ettiğini söyleyerek suç duyurusunda bulundu.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Cizre İlçe Başkanlığı’ndan C.Ö, S.K, A.T, S.K. ve A.A. hakkında parti çalışmaları sırasında bir kadına cinsel tacizde bulundukları gerekçesiyle soruşturma başlattı.

11 Ağustos

Mersin’de Meral A. (43), 9. kattaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Kadının düşme sebebi basına yansımadı.

Cinayet

Adana’da T.P. isimli erkek, annesi İkbal P.’yi ve erkek kardeşi Altuğ P.’yi tabancayla vurarak öldürdü. Erkeğin annesini ve kardeşini miras için öldürdüğü iddia edildi. Erkek olay yerinden kaçtı, ertesi gün yakalanarak gözaltına alındı. T.P.’nin Hatay’da vali yardımcısı olduğu açıklandı.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da S.B. (77) isimli erkek, oğlunun karısını darp ettiği için yargılandığı duruşmada kadının avukatı B.B.O. (27) isimli kadını darp etti. B.B.O.’nun şikayetiyle gözaltına alınan S.B. serbest bırakıldı. S.B. hakkında iddianame hazırlandı, erkeğin “kişinin kamu görevini yerine getirirken basit yaralanması” suçundan 4 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Diyarbakır’da T.A. isimli erkek, karısı N.A. ile tartıştığı için N.A. ve iki çocuğunun içinde uyuduğu evde yangın çıkardı. N.A. erkeğin kendisine sistematik olarak şiddet uyguladığını söyleyerek yardım istedi.

Çocuk İstismarı

Muğla’da M.A. isimli erkek, kızına 7 yıldır cinsel istismarda bulunduğu ve fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle tutuklandı.

İstanbul’da S.K. (60) isimli erkek, çocuğuna bakması için evine çağırdığı 17 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etti. Önceki aylarda yaşanan olay, dava açıldığı için basına 11 Ağustos’ta yansıdı. İddianamede erkeğin kendi çocuğunu odasına kilitlediği, 17 yaşındaki kız çocuğunu zorla yatak odasına götürdüğü ve istismar ettiği, sonra da kimseye söylememesi için tehdit ettiği ve çocuğa “Sen artık benim karımsın” dediği kaydedildi. S.K. çocuğa sonra tehditle bir kez daha tecavüz etti. Erkeğin çocuğu hamile bıraktığı, olayın bu yüzden ortaya çıktığı açıklandı.

12 Ağustos

Şiddet / Yaralama

Antalya’da bir grup erkek bir hafta boyunca sokakta trans kadınları darp etti. Olay BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği açıklama yapınca basına yansıdı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Cadı avına çıkar gibi caddeye çıkan trans kadınlara ‘buldum iki tane’ diyerek kovalayıp, saldırıyorlar. Olayın detaylarını derneğimize anlatan K., bu saldırıların belirli aralıklarla sürekli gerçekleştiğini, saldırılardan korunabilmek için ise kalabalık grupları gördüklerinde saklanmaktan başka bir çözüm bulamadıklarını söylüyor.”

Balıkesir’de H.S. isimli erkek, karısı M.S.’ye sistematik şiddet uyguladı, boşanmak isteyince defalarca tehdit etti, yakınlarını darp etti, ailesiyle yaşadığı evden 11 yaşındaki çocuğunu kaçırdı. Hakkında 60 gün uzaklaştırma cezası verilen H.S., M.S.’yi ve avukatı olan kadını tehdit etmeye devam etti.

Edirne’de Y.A. isimli erkek ve annesi, erkeğin karısı B.A.’yı dışarı çıkmak istediği için darp etti. Kadın şikayetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

İstanbul’da O.K. isimli erkek, S.A. isimli kadına sistematik şiddet uyguladı. Savcılık suç duyurusunda bulunan kadının adresini faile verdi ve delillere rağmen takipsizlik kararı verdi.

Seks İşçiliğine Zorlama

Muğla’da cinsiyetleri basına yansımayan 2 kişi, 17 kadını seks işçiliğine zorladıkları şüphesiyle gözaltına alındı. Türkiye vatandaşı olmayan 17 kadın hakkında sınır dışı etme işlemleri başlatıldı.

13 Ağustos

Cinayet

İzmir’de A.H. isimli erkek, eski karısı Gizem F.’yi (26) balkonuna tırmandığı evine zorla girerek öldürdü. Kadını boğarak öldüren A.H. sonra kadının evinden ayrıldı, telefonla polisi arayarak kendini ihbar etti, sonra da karakola giderek teslim oldu. A.H. hakkında Gizem F.’ye daha önce de şiddet uyguladığı için uzaklaştırma cezası ve koruma kararı verildiği açıklandı. A.H. kadını “çocuklarına iyi bakmamak”la suçladığı için öldürdüğünü söyledi.

Şüpheli Ölüm

Ağrı’da Perihan T. (40) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi. Ancak kadına boşandığı erkeğin yıllarca psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığı, ailesinin boşandığından beri psikolojik baskı uyguladığı ortaya çıktı.

Öldürmeye Teşebbüs

Ankara’da E.K. (41) isimli erkek hırsızlık nedeniyle bulunduğu cezaevinden kaçarak Yozgat’a gitti, eski karısı A.O.’yu öldürmeye çalıştı. Kızı K.K.’yi arayan E.K. eski karısını öldürmek için Yozgat’a gittiğini söyledi. K.K. polisi aradı. Mahkeme koruma kararı verdi, polis E.K.’yi otogarda gözaltına aldı. E.K.’nin üzerinde A.O.’nun ev adresinin yazılı olduğu bir kağıt bulundu.

Şiddet / Yaralama

Aksaray’da M.Ş. (77), karısı E.Ş.’yi (61) evde tabancayla göğsünden vurarak ağır yaraladı. M.Ş. jandarma tarafından gözaltına alındı, E.Ş. hastaneye kaldırıldı. Erkeğin kadını yaraladığı kavganın içeriği basına yansımadı.

İstanbul’da M.C.K. isimli erkek, sevgilisi D.E.’yi ve kendi kardeşi olan A.K. isimli kadını 3 yıl önce darp etti. Olay oyuncu olan D.E.’nin boşanma davası görüldüğü için olay basına 13 Ağustos’ta yansıdı. A.K. şikayetçi oldu, D.E. şikayetçi olmadı.

Malatya’da Y.O. isimli erkek, karısı E.O.’yu darp etti ve kadını pompalı tüfekle ateş ederek yaraladı. Olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı. E.O. hastaneye kaldırıldı.

Çocuk İstismarı

Ankara’da R.O. isimli erkek, iki kız çocuğunu sokakta takip etti ve çocukları istismar etti. R.O. gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Kayseri’de F.Ç. isimli kadın, O.K. isimli erkeğin kardeşi olan S.Y. (18) isimli kadını tehditle seks işçiliğine zorladığını söyleyerek yardım istedi.

14 Ağustos

Çocuk Cinayeti

Antep’te eski sevgilisi M.K.’nin evinin penceresinden “düştüğü” iddia edilen Duygu D. (17) hayatını kaybetti. M.K. gözaltına alındı. Duygu D.’nin arkadaşları M.K.’nin Duygu D.’yi tehdit ettiğini, çocuğun M.K.’nin evine bu yüzden gittiğini söyledi. Duygu D.’nin bedeninde darp izleri olduğu açıklandı. M.K. gözaltına alındı. İfadesinde çocuğu darp ettiğini ama öldürmediğini iddia eden M.K. “cinsel istismar” ve “kasten öldürme” suçlarından tutuklandı. M.K.’nin daha önce alkollü ve ehliyetsiz araç kullanarak bir kadını öldürdüğü açıklandı.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Sadiye Y. (58) evinde tavandan asılı olarak ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi. Kadını evde bulduğu iddia edilen oğlu B.Y. (32) intihar girişiminde bulundu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da E.E. isimli erkek, trafikte tartıştığı S.K. isimli kadını darp etti. E.E. gözaltına alındı.

Adana’da A.E. (30) isimli erkek, kardeşi C.E. (21) isimli kadını telefonunu almak için darp etti, kadın abisinden kaçmak için pencereden atladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, taburcu olunca sığınma evine yerleştirildi. Gözaltına alınan A.E. serbest bırakıldı.

Tehdit

Kayseri’de F.C. (36) isimli kadın, kendisini tehdit eden ve telefonla cinsel tacizde bulunan S.U. isimli erkek hakkında şikayette bulundu. Kadına “Ölsen bile seni bırakmayacağım”, “Boşanmazsan seni öldürürüm” gibi mesajlar atan, kızları N.C. ve A.C.’yi de takip ve darp eden erkek hakkında işlem yapılmadığı açıklandı. F.C.’nin avukatı erkeğin şikayetlere rağmen tutuklanmadığını, bu yüzden uzaklaştırma kararına rağmen aylardır tehdit ve tacizlere devam ettiğini açıkladı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Mersin’de 80 kişi seks işçiliği ve seks işçiliğine zorlama suçlarından gözaltına alındı. Kaç erkeğin kaç kadını seks işçiliğine zorladığı basına yansımadı.

Muğla ve İzmir’de 22 erkek, Rusya, Beyaz Rusya, Kırgızistan ve Özbekistan vatandaşı 29 kadını seks işçiliğine zorladıkları suçlamasıyla gözaltına alındı, 13’ü tutuklandı.

15 Ağustos

Cinayet

Sakarya’da E.G. isimli erkek, babaannesi Rahime G.’yi tüfekle vurarak öldürdü. E.G.’nin babası Ö.G. ile kavga ettiği, babaannesini kavgayı ayırmaya çalıştığı için öldürdüğü açıklandı. E.G.’nin tüfekle yaraladığı Ö.G. hastaneye kaldırıldı. Olay yerinden kaçan E.G., yakalanarak gözaltına alındı, ertesi gün tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Samsun’da Leyla T. (27) isimli kadın, arkadaşının evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de H.İ.K. isimli erkek, kıskançlık yüzünden kavga ettiği karısı E.K.’yi darp etti. Kadının şikayeti üzerine işlem başlatıldı.

Cinsel Saldırı

İstanbul’da M.B.B. (52) isimli erkek, sokakta yürüyüş yapan S.H. (31) isimli kadına cinsel saldırıda bulundu. M.B.B. ifadesinde alkollü olduğunu söyledi, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Taciz

Adana’da Z.D. (22) isimli kadın, nişanlısının kiraladığı tarlada çalışırken arazinin sahibi olan erkeklerin kendisini taciz ve darp ettiğini söyledi.

Dersim’de İ.P. isimli taksi şoförü, aracına yolcu olarak aldığı Z.Y. (21) isimli kadını taciz etti, kadına tecavüz etmeye çalıştı. Z.Y. şikayetçi oldu, İ.P. gözaltına alındı.

Seks işçiliğine zorlama

Antep’te 5 kişinin seks işçiliğine zorladığı H.Y. (16) isimli kız çocuğuna tecavüz eden 15 erkek ve çocuğu seks işçiliğine zorlayan, cinsiyeti basına yansımayan 5 kişi gözaltına alındı.

16 Ağustos

Geçmiş Yıllarda İşlenen, Basına Ağustos Ayında Yansıyan Cinayet

Adana’da 2 Ekim 2002’de Fadime Ş.’ye (29) önce evinde tecavüz etmeye çalışan, işkence yapan, sonra kadını yastıkla boğarak öldüren kişinin G.Ç. (40) isimli erkek olduğu tespit edildi. Erkeğin Kuzey Kıbrıs’ta tecavüz suçundan cezaevinde olduğu ortaya çıktı. Türkiye’ye geldiğinde tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Aydın’da Eylül K. (28) isimli kadın kaldığı otel odasında ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Mardin’de S.P. isimli erkek, karısı S.P.’nin ve çocuklarının içinde olduğu evi silahla taradı, S.P.’yi ağır yaraladı. S.P. hastaneye kaldırıldı, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Olay yerinden kaçan erkek, ilerleyen günlerde çocuklarını arayarak onları ölümle tehdit etmeye devam etti.

Sakarya’da H.Ö., komşusu N.K.’yi, karısı A.K.’yi ve kızı Z.K.’yi bıçaklayarak yaraladı. H.Ö., erkeği ve kadınları plaja yaptığı sundurmayı belediyeye şikayet ettikleri için yaraladı. N.K. gözaltına alındı.

Adana’da M.K. isimli erkek, kendisine uyuşturucu parası vermediği için annesi C.K.’nin evini yaktı. C.K.’nin oğlu hakkında 3 kez şikayetçi olduğu, ancak erkeğin serbest bırakıldığı açıklandı.

Cinsel Saldırı

İstanbul’da B.I. isimli erkek, aynı sitede yaşadığı T.A. (24) isimli kadına hakaret etti, kadının boğazını sıkmaya çalıştı, kadını yere yatırarak cinsel saldırıda bulundu. Site görevlileri B.I.’ya müdahale etti. Polisin gözaltına aldığı B.I. alkollü olduğunu ve yaptıklarını hatırlamadığını iddia etti. Şikayetçi olan T.A. koruma kararı aldırdı.

17 Ağustos

Cinayet

Manisa’da H.Ç. (34) isimli erkek eski karısı Şahime E.’yi (35) ve onun ev sahibi Tunay A. (47) isimli erkeği tüfekle vurarak öldürdü. Jandarma, olay yerinden kaçan H.Ç.’nin yakalanması için çalışma başlattı. Erkeğin Şahime E.’yi evine giderek öldürdüğü, ev sahibini ise olay yerinden kaçarken karşılaşınca öldürdüğü açıklandı.

Şüpheli Ölüm

Urfa’da Della A. isimli kadın evinin 2. katından düşerek öldü. Kadının intihar ettiği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Antalya’da Nezahat S. (78) evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de bir erkek, karısı K.D.’yi (40) bıçakladı, ölümle tehdit etti. Kadın, kocasının kendisine yıllarca şiddet uyguladığını, ondan uzaklaşmak için şehir değiştirdiğini, nüfus müdürlüğünün erkeğe adresini verdiğini söyledi.

Edirne’de Suriye vatandaşı N.K. (28) isimli erkek, hamile olan dini nikahlı karısı N.F.’yi (28) karnına tekme atarak darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı. N.K. kadının hamile olduğunu bilmediğini iddia etti.

Antalya’da İ.Y. isimli erkek, arsa yüzünden anlaşmazlık yaşadığı erkek yeğeni İsmail Y.’nin evine gitti ve erkeği öldürdü. İsmail Y.’nin annesi Ş.Y.’yi ve karısı Z.Y.’yi de ateş ederek yaraladı. Tüfekle çevreye ateş açan erkek, mermilerinin denk geldiği, yakınlarda bir serada çalışan Veli U. isimli erkeği öldürdü. 2 erkeği öldüren ve 2 kadını yaralayan erkek jandarmaya teslim oldu.

Edirne’de bir erkek Türkiye vatandaşı olmayan karısını darp etti. Çevredekiler polisi aradı, polis olay yerinden kaçmaya çalışan zanlıyı gözaltına aldı. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Taciz

Samsun’da parkta oturan bir kadını cinsel organını göstererek taciz eden H.Y. isimli erkek gözaltına alındı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. H.Y. taciz ettiği kadının kocası Ü.Y.’yi kendisini darp ettiği için şikayet etti, gözaltına alınan Ü.Y. serbest bırakıldı.

18 Ağustos

Cinayet

Antalya’da M.Ç. (39) isimli erkek, karısı Dudu Ç.’yi (37) evde bıçaklayarak öldürdü. M.Ç. olay yerinden kaçtı, Dudu Ç. olay yerinde hayatını kaybetti. Polis olay yerinden kaçan erkeği 2 gün sonra yakaladı ve tutukladı. Erkek hakkında daha önce 4 ay uzaklaştırma kararı verildiği, cezanın kısa süre önce bittiği açıklandı. Kadının ayrı olduğu erkekle kızlarının düğünü için barıştığı açıklandı. Erkeğin kadını öldürdüğü kavganın içeriği basına yansımadı.

İntihara Sürükleme

Batman’da uzman çavuş M.O. kendisine tecavüz ettiği için 16 Temmuz tarihinde intihar girişiminde bulunan İpek E. (18), tedavi gördüğü hastanede 18 Ağustos’ta hayatını kaybetti. Adli Tıp Raporunun tecavüzü doğruladığı dosyaya gizlilik kararı getirilmişti, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı “nitelikli cinsel saldırı” suçundan soruşturma başlatırken M.O. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. M.O. sosyal medyadaki tepkiler üzerine 19 Ağustos’ta tutuklandı, 25 Ağustos’ta tahliye edildi. Jandarma Genel Komutanlığı 31 Ağustos’ta M.O.’yu ihraç etti.

Şüpheli Ölüm

Zonguldak’ta Zehra K. evinde ölü bulundu.

Taciz

Çorum’da S.Ö. (40) isimli erkek, sokakta S.A. (18) ve R.S. (19) isimli iki kadını cinsel organını göstererek taciz etti, gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da bakkal işletmecisi A.O. (35) isimli erkek, dükkanına alışverişe gelen 13 yaşındaki kız çocuğu E.S.K.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla çevredekiler tarafından darp edildi. Erkek gözaltına alındı.

İstanbul’da bir eve sipariş uygulaması için kurye olarak çalışan D.K. isimli erkek, depoda 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Aynı depoda çalışan 3 erkek, olayı çocuktan öğrenince erkeği darp etti. Şirket çocuğu istismar eden erkeği ve onu darp eden diğer erkekleri işten çıkardı.

19 Ağustos

Şüpheli Ölüm

Hakkari’de gölette Sarya E. (41) isimli kadının cesedi bulundu. Kadının ölüm sebebinin tespit edilmesi için işlem başlatıldı.

Denizli’de Zülfiye Y. (84) isimli kadın evinde ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mardin’de Kadriye S. (90) isimli kadın evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de B.B. isimli erkek, S.B. isimli kadını darp etti. S.B. şikayetçi oldu, B.B. hakkında yasal işlem başlatıldı.

İstanbul’da M.B. (71) isimli erkeğe, karısı R.B.’yi (54) darp ettiği ve onu ölümle tehdit ettiği için 2 ay uzaklaştırma cezası verildi.

Kocaeli’de M.S. (27) isimli erkek, evde karısını darp etti. Kadın şikayetçi olunca intihar etmekle tehdit etti. Polis, kendini binanın çatısındaki kulübeye kilitleyen erkeği karakola götürdü. Olayla ilgili yasal süreç basına yansımadı.

Çocuğa şiddet

Kocaeli’de İ.İ. isimli erkek, torunu E.İ. (11) isimli kız çocuğunu darp etti. Soruşturma başlatıldı.

20 Ağustos

Cinayet

İzmir’de S.D. isimli erkek, evine davet ettiği Ceyda Y.’yi (21) kırık cam parçalarıyla keserek öldürdü. Kadının kolunun kopma noktasına geldiği açıklandı. Erkeğin kadını öldürdüğü kavganın içeriği basına yansımadı. S.D. gözaltına alındı, “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

İzmir’de Ş.Ç. isimli erkek, karısı Süreyya A.Ç.’yi (58) öldürdü. Erkek, evde kavga ettiği kadını darp etti, kafasına ve kaburgalarına silah kabzasıyla vurdu. Hastaneye kaldırılan kadın, bir hafta süren tedavinin sonunda hayatını kaybetti.

Zonguldak’ta iki erkek, Emine A. isimli kadını ve yanındaki Yavuz B. isimli erkeği içinde bulundukları arabada silahla öldürdü. Kadını ve erkeği öldürenlerin A.K. ve A.K. olduğu, Yavuz B.’yi, E.K. isimli erkek akrabalarını öldüren B.B. isimli erkeğin yakını olduğu için, Emine A.’yı da orada olduğu için öldürdükleri iddia edildi. A.K. ve A.K. ile onlara yardım eden yardım ettiği iddia edilen Z.H., C.H. ve S.T. gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de A.K. isimli erkek iş bulamadığı için kavga ettiği karısı S.K.’yi darp etti. S.K. şikayetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Adana’da M.K. (45) isimli erkek, birlikte yaşadığı sevgilisi H.M. (44) isimli kadını rehin aldı, ölümle tehdit etti, bacağından bıçakla yaraladı. Polis eve çilingir ile girerek erkeği gözaltına aldı.

Tehdit

Mersin’de İ.A. isimli erkek, kendisinden boşanmaya çalışan karısı M.A.’yı birçok kez ölümle tehdit etti. Erkek hakkında uzaklaştırma kararı verildi, erkek karara uymadı.

Taciz

İstanbul’da U.Ş. (37) isimli erkek, bir kafede karşı masada oturan İ.Y. (22) isimli kadını ve yanındaki arkadaşlarını taciz etti. Kadın şikayetçi oldu, erkek hakkında 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

C.C.K. isimli erkek, 2013 yılında Malatya’da tanıştığı H.D. isimli kadını 7 yıl boyunca taciz etti. Erkek, 2014’ten beri hakkında davalar açan, 7 kez uzaklaştırma cezası aldıran kadını tehdit, taciz ve ısrarlı takip etmeye devam etti, doktor olarak çalışan kadının her nöbet çıkışına gitti, şantaj yapmaya başladı, kadına 600 farklı hattan mesaj attı. Kadının tayini çıkan illere giden C.C.K. hakkında Malatya, Erzurum ve Kilis’te davalar açıldı. C.C.K.’ye ait olduğu iddia edilen bir sosyal medya hesabından yapılan açıklamalarda “Polisler bana madem bu kıza yakın olmak istiyorsun gel burayı kazan biz sana dokunamayız o zaman dediler ben de Erzurum’a öylece geldim” ifadeleri geçti.

Dijital Şiddet

Sosyal medyada bir erkek, gazeteci N.M.’yi tecavüzle tehdit etti.

21 Ağustos

Cinayet

Nevşehir’de M.D. (33) isimli erkek, karısı Fatma Esra D.’yi silahla ateş ederek öldürdü. Kadının kısa süre önce evden ayrılarak annesinin yanına yerleştiği açıklandı. Erkek, kadını konuşmak istediğini söyleyerek götürdüğü boş arazide öldürdü. M.D. gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Antep’te Nepal vatandaşı Monna R. isimli işçi kadın, iş insanı A.Ş. isimli erkeğin evinde iple tavandan asılı olarak ölü bulundu.

Van’da Pınar A. (37) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Hamile olduğu açıklanan kadının intihar ettiği iddia edildi. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Urfa’da Suriye vatandaşı bir erkek, cinsiyeti basına yansımayan bir çocuğu darp etti. Çocuğun annesi E.M.’yi de kendisine çocuğu neden darp ettiğini sorduğu için darp etti. Erkeğin yaraladığı kadın hastaneye kaldırıldı, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Muğla’da O.U. (33) isimli erkek, B.D. (20) isimli kadını darp etti. Kadın şikayetçi oldu, gözaltına alınan O.U. serbest bırakıldı.

Rize’de M.A. isimli erkek, sokakta karşılaştığı 3 kadına bıçak çekti, kadınlara hakaret ve sözlü tacizde bulundu. Erkek, 1 ay önce aynı kadınları sosyal medyada tehdit ettiği için gözaltına alınmış, sonra serbest bırakılmıştı. Çevredekiler müdahale edince erkek karakola sığındı.

Taciz

Antalya’da bir grup erkek, soyunma kabinlerini gözetlediğini söyledikleri bir erkeği darp etti. Kabinleri gözetleyen erkek gözaltına alındı, soruşturma başlatıldı. Erkek ertesi gün serbest bırakıldı.

22 Ağustos

Şüpheli Ölüm

İzmir’de Emir C. isimli kadın bir minibüste kocası H.C. ile kavga ettikten sonra minibüsten “düşerek” öldü. Polis soruşturma başlattı, H.C. gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de S.Ö. isimli erkek, evlerinin altındaki depoda karısı S.Ö.’nün boğazını testere ile yaraladı. Kadın şikayetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Tehdit

İstanbul’da hamile olan İ.Z. (19) isimli kadın, çocukluğundan beri kendisine sistematik şiddet uyguladığı için boşanmaya çalıştığı kocası A.Z.’nin (22) kendisini ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Tecavüz

İstanbul’da A.Ö. isimli erkek, sevgilisi D.K.’yi tehdit etti, kadına tecavüz etti. A.Ö. evli olduğu için D.K.’nin doğurduğu çocuğun babası olduğunu kabul etmedi, kadını ve çocuğunu öldürmekle tehdit etti. D.K. şikayetçi oldu ve koruma talep etti.

Çocuğa Şiddet

Tekirdağ’da D.S. isimli erkek, kızı A.S.’yi (14) kendisine telefonunun şifresini vermediği için İngiliz anahtarı ile darp etti. Çocuğun annesi şikâyetçi oldu, D.S. gözaltına alındı.

İstanbul’da O.O. isimli erkek, komşusunun 7 yaşındaki oğlunu darp etti. Erkek, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

22 Ağustos

Trabzon’da Emine Ş. (80), içinde oturduğu park halindeki araba uçuruma yuvarlanınca hayatını kaybetti. Arabadaki diğer aile üyelerinin araçtan fotoğraf çekmek için indiği, Emine Ş.’nin arabada kaldığı açıklandı. Polis, aracın el freninin çekilip çekilmediğini tespit etmek için araştırma başlattı.

23 Ağustos

Cinayet

İstanbul’da Türkmenistan vatandaşı A.Y. (29), internette tanıştığı Türkmenistan vatandaşı Rozygul R.’yi (47) balta ile öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek kısa sürede yakalandı. A.Y. kadınla kavga ettiğini, kadını depoda öldürdüğünü itiraf etti.

Şüpheli Ölüm

Sivas’ta Zekiye G. (54) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Boğazında bıçak yarası tespit edilen kadını oğlu H.U. (22) buldu. H.U. kadının psikolojik sorunları olduğu, intihar edeceğini söylediğini iddia etti.

Maraş’ta Necla Ç. (80) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da S.A. isimli erkek, tartıştığı karısı B.A.’yı (20) babasının evinde av tüfeğiyle bacağından vurarak yaraladı, 1 yaşındaki çocuklarını kaçırdı. Kadın hastaneye kaldırıldı, S.A.’nın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kocaeli’de bir erkek, sokakta eski sevgilisi İ.Y.’yi darp etti, yerde sürükledi. Kadın şikayetçi oldu.

Samsun’da O.İ. isimli erkek, karısı F.İ.’yi kedilerine kıyma verdiği için darp etti, evden attı. Kadın şikayetçi oldu, polis soruşturma başlattı.

İstanbul’da bir erkek trafikte tartıştığı F.Z. isimli kadını darp etti. F.Z. kendini savunarak erkeği etkisiz hale getirdi, erkek olay yerinden kaçtı.

Tecavüz

İstanbul’da Ö.A. isimli erkek, sevgilisi R.G. isimli kadına birlikte gittikleri tatilde tecavüz etti. Ö.A. sonra kadını darp etti, vücudunun çeşitli yerlerinde sigara söndürdü, zorla sosyal medya hesaplarının şifresini aldı ve kadına şantaj yaptı. R.G. bir süre Ö.A. ile görüşmeyince, M.A.’nın arkadaşı A.O. kadınla konuşmaya başladı. Bir süre sonra A.O. da R.G.’ye şantaj yapmaya başladı. Kadın şikayetçi oldu, iki erkek hakkında soruşturma başlatıldı.

Cinsel Saldırı

Antalya’da M.A. isimli erkek, sahilde koşu yapan A.E. (39) isimli kadına cinsel saldırıda bulundu. Kadını takip eden erkek, kadının ağzını kapatarak yol kenarında bulunan 3 metre derinlikteki çukur alana sürükledi ve kadına cinsel saldırıda bulundu. Erkek olay yerinden kaçtı, A.E. şikayetçi oldu ve hastaneye kaldırıldı. M.A.’nın kimliği ertesi gün tespit edildi, erkek gözaltına alındı. M.A.’nın 15 suç kaydı olduğu açıklandı.

24 Ağustos

Cinayet

Düzce’de düğünde silahını çekip ateş etmeye başlayan N.B. ve C.B. isimli iki erkek, silahlarından çıkan mermilerin boğazına isabet ettiği Gülhan Ç.’yi (55) öldürdü. M.Ç. isimli kadını da kolundan yaraladı. Soruşturma kapsamında silahla ateş açtığı tespit edilen 6 kişi gözaltına alındı. N.B. ve C.B. “olası kastla insan öldürme” suçundan tutuklandı.

Faili Belirlenmemiş Cinayet

Antep’te kimliği bilinmeyen kişi ya da kişiler Sabiha B. (43) isimli kadını evinde şişle öldürdü.

Şüpheli Ölüm

Ağrı’da Hüsna Y. isimli kadın, evinde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da O.Y. (22) isimli erkek, tartıştığı annesi D.T.’yi (41) evde satırla rehin aldı. Olay yerine gelen polis, O.Y.’yi gözaltına aldı. O.Y.’nin D.T.’yi karısıyla yaşadığı sorunlar yüzünden rehin aldığı açıklandı.

Ankara’da O.Ç. (28) isimli erkek, kendisine boşanma davası açan S.Ç. (20) isimli karısını kendisiyle barışmayı kabul etmediği için sokakta pompalı tüfekle takip etti, darp ve tehdit etti. Kadın yakınlardaki bir dükkana sığındı. Dükkan sahibi M.Ü. isimli erkek, O.Ç.’yi durdurdu. Erkek olay yerinden kaçtı. Kadın erkeğin kendisini öldürmeye çalıştığını, kendisini sürekli takip ve taciz ettiğini söyledi.

Antalya’da bir erkek, parkta tartıştığı kadını darp etti. Bir süre sonra kadını da yanında götürerek olay yerinden kaçtı. Yasal süreç basına yansımadı.

Türk Eczacıları Birliği, bir erkeğin eczaneye girerek eczacı bir kadını darp ettiğini açıkladı. Olayın hangi ilde yaşandığı açıklanmadı.

Sosyal medyada G.Ö. isimli erkeğin sevgilisini darp ettiği bir video paylaşıldı. Sosyal medyada ünlü olduğu iddia edilen erkek “Haberlere itimat etmeyin, eski videodur. Aldatırken yakalamıştım kafam güzeldi. Aylar sonra gönlünü aldım” diyerek kadını darp ettiğini itiraf etti. Olayın hangi ilde yaşandığı açıklanmadı.

İstanbul’da B.K. (67) isimli erkek, kızı S.K.’yi evde ve sokakta darp etti, tekme atarak burnunu kırdı.

Edirne’de T.Ç. isimli erkek, karısı D.Ç.’yi darp etti. Kadın şikayetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Artvin’de K.Ç. isimli erkek, hastanede doktor olan S.K. isimli kadını darp etti.

25 Ağustos

Cinayet

Batman’da M.D. (25) isimli erkek, eski karısı Ebru T.’yi (22) sokakta ateşli silahla başından ve boynundan vurarak öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek kısa süre sonra gözaltına alındı. Kadının erkekten kendisine şiddet gösterdiği için boşandığı açıklandı. Olay günü M.D.’nin Ebru T.’yi öldürdüğü kavganın içeriği basına yansımadı.

Çocuk Cinayeti

Urfa’da S.M. (29) isimli erkek, para istediği 17 yaşındaki kız kardeşi Nurbari M.’yi boğazından ve göğsünden bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek ertesi sabah polis tarafından gözaltına alındı. Nurbari M. olay yerinde hayatını kaybetti. Uyuşturucu bağımlısı olduğu ve daha önce annesi A.M.’yi bıçaklayarak yaraladığı için bir süre cezaevinde kaldığı açıklanan S.M., ifadesinde kardeşini “bacak bacak üstüne attığı”, “telefonda mesajlaştığı” ve “laubali hareketler sergilediği” için öldürdüğünü söyledi.

Öldürmeye Teşebbüs

Ankara’da A.Ş. (42) isimli erkek, 1 yıl önce boşandığı eski karısı Ö.D.’nin (40) temizlik görevlisi olarak çalıştığı hastaneye av tüfeğiyle gitti. Erkekten şüphelenen özel güvenlik görevlileri, A.Ş.’yi Ö.D.’yi vuramadan durdurdu. A.Ş., hastaneye Ö.D.’yi öldürmeye gittiğini itiraf etti, gözaltına alındı. Erkeğin kadını ve çocuklarını birçok kez ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de T.S. isimli erkek, karısı D.S.’yi darp etti. D.S. şikayetçi oldu, T.S. hakkında işlem başlatıldı.

İstanbul’da C.A. isimli erkek, otobüste yanında oturan S.O. isimli kadına tokat attı. Olayın videosu sosyal medyada tepki çekince kimliği tespit edilen C.A. polise yanındaki kadın ile nişanlı olduğunu, “şakalaşmak amacıyla böyle bir şey yaptığını” söyledi.

Samsun’da T.O. isimli kadını kaçırdıkları ve darp ettikleri iddia edilen Y.C. (27) ve A.K. (19) isimli iki erkek tutuklandı. Onlara yardım ettiği iddia edilen R.K. (20) isimli kadın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul’da kimliği belirsiz bir kişi, bankadan çıkan bir kadını darp etti ve parasını gasp etti. Polis şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Karaman’da M.Y. isimli erkek, karısı M.Y.’yi darp etti. Polis soruşturma başlattı.

İstanbul’da bir erkek, iş yerinde birlikte çalıştığı A.T. isimli kadını darp etti. Erkek gözaltına alındı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 30 Temmuz’da yaşanan olay, kadın erkeğin kendini tehdit ettiğini söyleyerek yardım istemesiyle 25 Ağustos’ta basına yansıdı.

Taciz

İstanbul’da Fas vatandaşı bir erkek, bir mağazaya girerek kasiyer olarak çalışan E.K. isimli kadını taciz etti.

Dijital Şiddet

Sosyal medyada İ.K.K. isimli erkek, dernek sözcüsü B.T. isimli kadını taciz etti, tecavüzle tehdit etti.

Mersin’de T.T. isimli erkek, 7 kadını sosyal medya üzerinden taciz etti, tehdit etti, fotoğraflarını seks işçisi olduklarını söyleyerek açtığı sahte hesaplarda paylaştı. Kadınlardan V.K., T.T. hakkında şikayetçi oldu.

Çocuğa Şiddet

İzmir’de M.Ö. (47) isimli erkek, dini nikâhlı karısının iki kızı İ.B.G. (14) ve S.B.G.’yi (7) keser sapı ile darp ettiği, anneleri evde yokken çocuklara şiddet uyguladığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

26 Ağustos

Mardin’de Kanite A. (20) şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Cinayet

Antep’te H.A. isimli erkek, evde karısı Ayşe A.’yı (22) defalarca bıçaklayarak öldürdü. İçeriği basına yansımayan kavgada kadını öldüren H.A. olay yerinden kaçtı, sonra yakalanarak gözaltına alındı. Ayşe A. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Geçmiş Aylarda İşlenen, Basına Ağustos Ayında Yansıyan Cinayet

Kütahya’da Özge S. (28), 23 Temmuz’da ailesinin evinde şüpheli şekilde öldü. Kadının ablası, Ö.Ç., Özge S.’yi kocası A.S.’nin (65) ve sevgilisi C.B.’nin annesi E.B. isimli kadının darp ederek öldürdüğünü söyledi. Ö.Ç., E.B.’nin kadını geçen yıl A.S. ile evlenmeye zorladığını, yaşadıkları il olan Balıkesir’den Kütahya’ya ailesinin yanına gitmesine izin vermediklerini söyledi. 13 Temmuz’da A.S., Özge S.’nin babasını arayarak “Kızını otobüse bindirip gönderdim” dedi, ancak erkek kızını garda bulamadı. Sonra A.S. ailenin ısrarı üzerine kadının Y.A. isimli bir erkeğin yanında olduğunu söyledi, ailesi kadını Y.A.’nın evinde yarı baygın buldu. Özge S.’nin yargı baygınken ailesine kendisine işkence yapanın A.S. ve E.B. olduğunu söyledi, günler sonra hayatını kaybetti.

Geçmiş Aylarda İşlenen, Basına Ağustos Ayında Yansıyan Çocuk Cinayeti

Sakarya’da G.A. isimli kadın ve H.K. isimli erkek, Şiar K. (9) isimli oğlan çocuğunu öldürdükleri için tutuklandı. 28 Nisan’da çocuğu darp eden ve yakarak öldürenin çocuğun annesi G.A. ve onun sevgilisi H.K. olduğu, televizyon programına katıldıkları için ortaya çıktı. G.A., H.K.’nin çocuklarını taciz ve darp ettiğini söyledi. Olay günü erkeğin Şiar K.’yi darp ederek bayılttığını, sonra çocuk öldü sandıkları için evi ve çocuğu yaktıkları, çocuğu yakarak öldürdükleri ortaya çıktı. H.K.’nin annesi E.K. ve erkek kardeşi Y.K. de gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Maraş’ta Nermin C. (50) evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Konya’da M.B. isimli erkek, karısı Y.D.B.’yi kendisinden ayrılmak istediği için bıçakladı. Y.D.B.’yi sol göğsünün altından bıçakladıktan sonra kapının önüne çıkaran erkek gözaltına alındı, sonra tutuklandı. Y.D.B. hastaneye kaldırıldı.

Çorum’da R.A. (51) isimli erkek, dini nikahlı karısı G.K.’yi (37) bıçaklayarak ağır yaraladı. Gözaltına alınan R.A. tutuklandı.

Osmaniye’de İ.H. isimli erkek, bir mağazaya girdi, alacaklı olduğunu iddia ederek 9 aylık hamile olan iş yeri sahibi S.K.’yi (30) darp etti. Kadının dini nikahlı kocasını da bıçakla yaralayan erkek gözaltına alındı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Antalya’da S.T. (45) isimli erkek, karşılıksız aşık olduğunu söyleyerek taciz ettiği S.N.’nin ablası Ş.N.’yi kadınla “arasına girdiği” iddiasıyla iş yerine giderek bıçakladı. Polis olay yerinden kaçan S.T.’yi yakalamak için çalışma başlattı, erkeği ertesi gün gözaltına alındı.

Nevşehir’de N.D. isimli erkek, karısını yaraladı, tehdit etti ve kadına hakaret etti. N.D. hakkında 90 gün tedbir kararı uygulandı. Erkek tutuklandı.

Edirne’de C.R. isimli erkek, karısı G.R.’yi darp etti. Kadın şikayetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Edirne’de E.T. isimli erkek, birlikte yaşadığı E.K. isimli kadını darp etti. Kadın şikayetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Edirne’de bir erkek ve çocukları, erkeğin eski karısı İ.A.’yı darp etti. Kadın şikayetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Taciz

Karaman’da bir erkek, çok sayıda kadın ve kız çocuğunu üstlerini değiştirirken gözetlediği gerekçesiyle gözaltına alındı. Erkeğin önceden de cinsel taciz sabıkası bulunduğu açıklandı.

Çocuk İstismarı

Van’da N.A. (17) isimli kız çocuğu biri astsubay olarak görev yapan 2 erkeğin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. İddiaya göre N.A., abisi kendisine şiddet uyguladığı için evden kaçtı, A.P. ve astsubay T.A. ile tanıştı. A.P.’nin kendisine tecavüz ettiğini, T.A.’nın ise kendisine başka bir tarihte istismarda bulunduğunu söyledi. A.P. hakkında yakalama kararı çıkarıldı, astsubay olduğu iddia edilen T.A. hakkında çocuğun “rızası olduğu” iddia edilerek soruşturma başlatılmadı. Van Valiliği ilde görev yapan T.A. isimli bir astsubay olmadığını söyleyerek olayı yalanladı.

15 yaşındaki M.A. isimli kız çocuğu, ailesinin kendisine cinsel yönelimi yüzünden işkence yaptığını açıklayarak yardım istedi. Ailesinin kendisini odaya kapattığını, telefonunu elinden aldığını, fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığını söyledi.

Kilis’te 39 yaşındaki bir erkek, 17 yaşındaki kız çocuğuna 2 yıl boyunca belirli aralıklarla tecavüz etti ve cinsel saldırıda bulundu. Ateşi çıktığı için hastaneye götürülen çocuğun hamile olduğu ortaya çıktı. Şikayetçi olan çocuk, erkeğin kendisine 2 yıldır tecavüz ettiğini söyledi. Önceki şikayetlerinde erkeğin 12 gün cezaevinde tutulduktan sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

27 Ağustos

Şiddet / Yaralama

Muğla’da A.Y. (70) isimli erkek, tarlada karısı Z.Y.’yi (62) av tüfeğiyle yaraladı. Erkek kadını domuz sandığı için vurduğunu söyledi, gözaltına alındı. Z.Y. hastaneye kaldırıldı.

Kocaeli’de E.Ç. isimli erkek, karısı N.Ç.’ye tecavüz etmeye çalıştı, kadını direndiği için bıçakladı, olay yerinden kaçtı. N.Ç. hastaneye kaldırıldı.

Antep’te cezaevinden çıkan M.İ. isimli erkek, evine zorla girdiği karısı F.B.İ.’yi (24) çocuklarının önünde darp etti. M.İ. kadını pencereden aşağı atmaya da çalıştı, olay yerinden kaçarken kadını ölümle tehdit etti. F.B.İ. korumaya alınırken M.İ. gözaltına alındı.

Edirne’de M.K. isimli erkek, sevgilisi olan S.Ş. isimli kadını kendisiyle cinsel ilişkiye girmediği için darp etti, tehdit etti, kadına hakaret etti. Kadın şikayetçi oldu, polis erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

Antalya’da K.Z. (45) isimli kadın, Y.A. (49) isimli erkeğin kendisini 29 yıl önce evliliğe zorladığını, evlendiklerinden beri kendisine şiddet uyguladığını söyledi. Y.A. ile boşanma aşamasında olan erkeğe elektronik kelepçe takıldı. Süre dolunca kelepçe çıkarıldı. Kadın basına konuşarak kendisini tehdit etmeye devam eden erkeğe karşı yardım istedi.

Taciz

Erzurum’da hastabakıcı B.Y., aynı hastanede çalıştığı hemşire R.K.’yi taciz etti. 2 Haziran’da R.K.’ye “cinsel taciz”, “şantaj” ve “hakaret” suçlarından hakkında iddianame hazırlanan erkek, kadını tehdit ve taciz etmeye devam etti. B.Y. hakkında 60 gün süreli uzaklaştırma kararı verildi.

Aydın’da İ.Ç. (38) isimli erkek, D.G. (20) isimli kadının evine zorla girdi ve kadını taciz etti. Kadın çığlık atınca kaçan erkek polis tarafından yakalandı, tutuklandı.

Tecavüz

İstanbul’da E.A. isimli erkek, “medyum” servisi vermek üzere evine çağırdığı H.K. (39) isimli kadına “dualı su” olduğunu söyleyerek uyuşturucu madde içirdi. Kadını lobide bekleyen arkadaşları eve götürdü. Kadın ayıldığında E.A. onu telefonla aradı, kendisine tecavüz ettiğini ve video kaydına aldığını söyleyerek kadına şantaj yaptı, kadına tekrar tecavüz etti ve 10 bin lira istedi. E.A., kadın istediği parayı ödedikten sonra şantaja devam etti. Kadın şikayetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır’da akrabası olan 5 erkek G.A.’ya (21) tecavüz etti, kadını ölümle tehdit etti. G.A. sığınma evine yerleştirildi, doğurduğu çocuk koruyucu aileye verildi. 2019 yılında kadına defalarca tecavüz eden A.D., M.A., İ.A., Ş.A. ve İ.A. tutuklanmadığı için kadın yardım istediği için olay 27 Ağustos’ta basına yansıdı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da N.M. isimli kadın, 12 yaşındaki zihinsel engelli kızına babasının istismarda bulunduğunu söyleyerek şikayetçi oldu. Erkek serbest bırakıldı, hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

28 Ağustos

Cinayet

Eskişehir’de G.S. (63) isimli erkek, karısı Aynur S.’yi (47) öldürdü. Kadını evlerinin bahçesinde bıçaklayan erkek “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. G.S. ifadesinde kadının kendisine “Seni aldatacağım” dediğini ve keserle üstüne saldırdığını iddia etti.

Diyarbakır’da cezaevinden kaçan V.Y. isimli erkek, karısı Remziye Y.’yi (29) sokakta pompalı tüfekle öldürdü. Kadının önceki hafta polise giderek erkeğin kendisini telefonla tehdit ettiğini söylediği ve şikayetçi olduğu, 4 gün önce ise boşanma davası açtığı ortaya çıktı. V.Y. cezaevinden kaçtığı için kadının ifadesinin alınmadığı, kadının tehlike altında hissettiğinde polis çağırması anlamına gelen “çağrı üzerine koruma” uygulamasına karar verildiği açıklandı.

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de K.D. isimli erkek, sokakta sevgilisi B.Ç.’yi darp etti. K.D., kadına yardım etmeye çalışan Y.K. isimli erkeği bıçakladı.

Taciz

Kütahya’da kendine “hoca” diyerek insanları tedavi ettiğini iddia eden H.A. (67) isimli erkek, H.U. (23) ve G.A. (42) isimli kadınlara cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Tecavüz

Muğla’da Ü.I. isimli erkek avukat, S.K. (19) isimli kadına tecavüz etti, kadını taciz ve tehdit etti. Kadın sosyal medyada olayı açıkladı ve intihar etmek istediğini söyledi. Polis kadını koruma altına aldı.

Cinsel Saldırı

Adana’da A.Ü. isimli erkek, şehirlerarası otobüste Y.U. (22) isimli kadına cinsel saldırıda bulundu.

İstanbul’da D.T. (31) isimli erkek, sokakta kalabalık içinde iki kadına cinsel saldırıda bulundu.

29 Ağustos

Cinayet

İstanbul’da N.Y. isimli erkek, birlikte yaşadığı Türkmenistan vatandaşı sevgilisi Arzu Gül K.’yi tabancayla ateş ederek öldürdü, aynı silahla intihar etti. Polis soruşturma başlattı.

Denizli’de A.R.K. isimli erkek, eski karısı Naime C.’yi (36) 19 Ağustos tarihinde kadının tedavi gördüğü diyaliz merkezinin önüne giderek bıçakladı. Erkeğin kıskandığı için saldırdığı kadın olay tarihinde hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı. Kadın ağır yaralı tedavi gördüğü hastanede 29 Ağustos’ta hayatını kaybetti.

İstanbul’da O.A. isimli erkek, sevgilisi Sevim S.’yi (37) kendisinden ayrılmak istediği için bıçaklayarak öldürdü. Erkek kadının evine gitti, kadınla kavga etti, kadını öldürdükten sonra aynı bıçakla kendini de bıçakladı. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti, O.A. hastaneye kaldırıldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da S.Ç. isimli erkek, kızı E.Ç.’ye, karısına ve oğluna şiddet uyguladı, onları ölümle tehdit etti. Sosyal medyada yardım isteyen E.Ç. hukuki yollarla sonuç alamadıklarını söyledi.

Sakarya’da A.M.R. isimli erkek, dini nikahlı karısı E.K.’yi kıskandığı için darp etti, sonra evde yangın çıkardı. E.K. şikâyetçi oldu. A.M.R. gözaltına alındı, ertesi gün serbest bırakıldı.

Edirne’de Ö.K. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı F.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

İstanbul’da iki erkek, sokakta taksi bekleyen N.B. isimli kadını taciz etti, kadına cinsel saldırıda bulundu, kadını onları “reddettiği için” darp etti ve tehdit etti. Kadın darp raporu aldı, ancak erkekler yakalanmadığı için basına konuşarak yardım istedi.

Taciz

Bir erkek, araç paylaşım uygulamasında M.Ş. isimli kadını taciz etti, kadın kendisini uyarınca kadını “Kadın cinayetleri boşuna olmuyor, senin gibi feministleri görünce anlıyorum” diyerek tehdit etti. Uygulama erkeğin hesabını sildi.

Dijital Şiddet

Sosyal medyada bir erkek, S.G. isimli oyuncuyu taciz ve tehdit etti. Kadın şikayetçi oldu.

30 Ağustos

Çocuk Cinayeti

İzmir’de Ceren D. (16) isimli kız çocuğu, moloz döküm alanında ölü bulundu. Kadını gömdüğü tespit edilen S.Ö. (22) ve T.Y. (23) isimli 2 erkek gözaltına alındı. S.Ö., 21 Ağustos’ta Ceren D. ile günlük kiraladıkları bir eve gittiklerini, uyuşturucu kullandıklarını, Ceren D.’nin uyuşturucu yüzünden öldüğünü söyledi. S.Ö., sonra T.Y.’yi aradı ve çocuğu gömdüler.

Balıkesir’de Ö.Y. (30) isimli erkek, Mutlu G. (16) isimli oğlan çocuğunu karısını taciz ettiğini iddia ederek pompalı tüfekle öldürdü. Jandarma karakoluna giderek teslim olan Ö.Y. tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de G.D. (27) isimli erkek, karısı S.G.’ye (27) sistematik şiddet uyguladı, kadın ailesinin yanına taşındı. G.D. kadını ve çocuğunu ölümle tehdit ederek kendisiyle yaşamaya zorlamaya başladı. Kadının babası R.B. yarım istedi, erkeğin kendilerini ölümle tehdit ettiğini, kadını ve çocuğu eve kilitlediğini söyledi.

31 Ağustos

Cinayet

Kütahya’da B.K. (41) isimli erkek, eski komşusu Sibel Ş. (32) isimli kadını evinin önünde silahla öldürdü. Kadının erkeğe borcu olduğu, erkeğin kadını bu yüzden öldürdüğü iddia edildi. Polis, olay yerinden kaçan B.K.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Van’da H.İ.S. isimli erkek, Dilan T. isimli kadını silahla vurarak öldürdü. Erkek, cinayete trafik kazası süsü vermeye çalıştı. Gözaltına alınan erkek, görgü tanıklarının anlattıkları doğrultusunda “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Cezaevinde gardiyan olarak çalışan erkek, önceden tanıdığı kadını arabasına aldı, aralarında içeriği basına yansımayan bir kavga çıktı. Bu sırada erkek, Dilan T.’yi silahıyla başından vurdu. Savcılık dosyaya gizlilik kararı getirildi.

Mardin’de E.Ö. (75) isimli erkek, dünürü Meliha K. (50) isimi kadını çalıştığı tarlada silahla öldürdü, kadının kocası A.K.’yi (56) yaraladı. A.K. hastaneye kaldırıldı, E.Ö. olay yerinden kaçtı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Erzurum’da 2,5 yaşındaki Merve B. dere kenarında ölü bulundu. Çocuk, önceki gün evin önünde oyun oynarken kaybolmuştu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, markete girdi ve market çalışanı kadını darp etti. İş yerindeki diğer kadın çalışanlar, erkeği durdurdu.

İstanbul’da iki erkek, trafikte N.Ç.(30) isimli kadını taciz etti, kadına hakaret etti, kırmızı ışıkta arabasına vurmaya ve tekme atmaya başladı. Kadın polis çağıracağını söyleyince kadını ölümle tehdit eden iki erkek, kadını takip etti. Kadın şikayetçi oldu.

Taciz

Adana’da S.A. isimli erkek, ismi basına yansımayan bir kadını bir süre telefonla taciz etti, sonra sokakta kadını takip etmeye başladı. Kadının kocası erkeği darp etti. Kadının daha önceden de erkek hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Tehdit

Ankara’da B.B. (45) isimli kadın, eski sevgilisi A.Ş.A.’nın kendisini ölümle tehdit ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu. A.Ş.A., kadına ilişkileri sırasında şiddet gösterdi, ayrılmak istediğinde tehdit etmeye başladı. Kadın adresini değiştirdi ve uzaklaştırma kararı aldırdı. Erkek pompalı tüfekle kadının evine gitti, onu ve çocuklarını öldürmekle tehdit etti, kardeşi olan kadınları kaçırdı. Kadın erkek hakkındaki şikayetlerinden uzaklaştırma kararları dışında sonuç alamadığı için basına konuşarak yardım istedi.

Cinsel Saldırı

Muğla’da Rusya vatandaşı M.S. isimli erkek bir turizm tesisinde garson olarak çalışan A.Y. isimli kadına cinsel saldırıda ve tacizde bulundu. Erkek tutuklandı.

Dijital Şiddet

Sosyal medyada K.A. isimli erkek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a tweet attığı ve Yavaş ona cevap verdiği için B. isimli sağlık çalışanı kadını ölüm ve tecavüzle tehdit etti.