Emine Bulut’u öldüren Fedai Varan’a verilen ceza onandı

16 Mayıs 2022 Türkçe, İngilizce
Facebook Twitter Google

Haberin İngilizcesi için tıklayın

Yargıtay, Emine Bulut’u öldüren Fedai Varan’a verilen müebbet hapis cezasını onadı.

18 Ağustos 2019’da Emine Bulut, 6 yıl önce boşandığı Fedai Varan tarafından kesici aletle öldürdü.

Ağır yaralanan Emine’nin hastaneye kaldırılırken söylediği “Ölmek istemiyorum” çığlığı, gündem olmuş, kadınlar sokağa çıktı.

Cinayetin ardından tutuklanan Varan hakkında Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, “tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme” suçundan dava açtı.

Ancak davaya bakan Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi “kasten öldürme” suçundan faile müebbet hapis cezası verdi.

İndirimleri reddetti

İtiraz üzerine karar, istinaf mahkemesine gitti.

Kararın istinaf incelemesini yapan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 2. Ceza Dairesi “yerel mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık olmadığı” iddiasıyla kararı onadı.

BAM Savcısı mahkemenin kararını temyiz eden taraflar arasında yer aldı. BAM savcısı, temyiz başvurusunda fail için ‘iyi hal ve tahrik’ indirimi yapılmamasına itiraz etti.

Bunun üzerine kararın temyiz incelemesi, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından yapıldı.

Daire, 31 Mart tarihinde verdiği kararında ‘haksız tahrik ve takdir indirimi’ yapılması talebiyle yapılan itirazları reddederek, hükmün onanmasına karar verdi.

Ne olmuştu? 

Kırıkkale’de 18 Ağustos 2019’da eski kocası Fedai Varan tarafından bir lokantada 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklanan Emine Bulut, kaldırıldığı Yüksek İhtisas Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Kaçan Varan, Bahşılı ilçesi girişinde polis ekiplerince gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Daha sonra olay anına ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayınlanmış ve Bulut’un “Ölmek istemiyorum” cümlesi sosyal medyada gündeme oturmuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emine Bulut’un babasıyla telefonda görüşerek taziyelerini iletmişti. Cinayetin ardından Türkiye’nin birçok ilinde basın açıklamaları ve protestolar gerçekleştirilmişti.

Olay anına ilişkin görüntüleri cep telefonu kamerasıyla çeken B.Y. gözaltına alınmış ve hakkında “soruşturma ve kovuşturma işlemleri sırasındaki ses ve görüntüleri yetkisiz kayda alma veya nakletme” suçundan işlem yapılmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Emine Bulut’un 10 yaşındaki kızına öğrenim hayatı boyunca eğitim yardımı ile sosyal ve psikolojik destek verileceğini belirtmiş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yargı sürecinin ve çocuğun psikolojik, sosyal durumunun takipçisi olunduğunu açıklamıştı.

Olayın ardından Türkiye genelinden birçok avukat davaya katılma talebi bildirmişti.

Olayın faili Fedai V., 27 Ağustos’ta tutuklu bulunduğu Kırıkkale Hacılar F Tipi Cezaevi’nden alınarak, Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumuna nakledilmişti.

Kırıkkale 1’inci Hukuk Mahkemesinde 18 Ekim 2019 Cuma görülen duruşmada hakim, F.B.V’nin vasisi olarak dede Ahmet Bulut’u atadı.

Devlet tarafından koruma altına alınan F.B.V. için yapılan yardımların korunması ve güvence altına alınması amacıyla mahkeme tarafından 42 gün önce Kırıkkale Barosu’ndan bir avukat atandı.

Kırıkkale Sulh Ceza Hakimliği de 21 Ekim 2019 Pazartesi günü cinayetle ilgili sosyal medya ve medya kuruluşlarında yer alan olay anına ilişkin görüntülere yayın yasağı getirdi.

  • Etiketler