Ugandalı Kardeşler Cinayetinde Mütalaa Çıktı

Çiçek Tahaoğlu 10 Mayıs 2018 Türkçe
Facebook Twitter Google

Ugandalı Violet Nantaba’nın öldürülmesi ve ikiz kız kardeşi Beatrice Babiry’nin cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalmasına dair davanın sekizinci duruşmasında savcı mütaalasını verdi.

Ugandalı Violet Nantaba’nın öldürülmesi ve ikiz kız kardeşi Beatrice Babiry’nin cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalmasına dair davanın sekizinci duruşmasında savcı mütalaasını verdi.

Savcı Mehmet Düzgün, tutuklu sanıklardan K.R.’nin kasten yaralama suçundan beraatini isterken cinsel saldırı (TCK 102/2), nitelikli yağma (TCK 149/1-d-h), nitelikli öldürmeye azmettirme (TCK 38/1); diğer tutuklu sanık S.H.’nin ise nitelikli öldürme (TCK 82/1-h), ruhsatsız muşta bulundurma (6136 nolu yasa 15/1-1, TCK 53) suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Bir sonraki duruşma İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 Temmuz saat 14.30’da görülecek.

Ne olmuştu?

Nisan 2015’te Türkiye’ye gelen ikiz kız kardeşler Violet Nantaba ve Beatrice Babiry, 31 Ağustos 2016’da Azerbaycanlı K.R. ve S.H. adlı erkekler tarafından saldırıya uğradı.

İddianameye göre, K.R. para karşılığı seks için anlaştıkları Beatrice Babiry prezervatifsiz birlikte olmayı kabul etmeyince kadını darp ederek tecavüz etti. Bu sırada Violet Nantaba kardeşinin çığlıklarını duydu. Bunun üzerine K.R. Violet Nantaba’yı da darp etti ve arkadaşı S.H.’ye “Sustur şunu, kimse duymasın” dedi. Bunun üzerine S.H. Violet Nantaba’yı vantilatör kablosuyla boğarak öldürdü. Ardından K.R. Beatrice Babiry’i tekrar darp etti ve iki erkek kadınların cep telefonlarını alarak kaçtı.

İki saldırgan otobüsle Türkiye’den çıkmaya çalışırken yakalandı ve tutuklandı.

Hastaneye kaldırılan Beatrice Babiry, ifadesi o koşullarda ifadesi alındıktan sonra çalışma izni olmadığı için hemen sınırdışı edildi. (ÇT)

  • Etiketler