Pedallayan Kadınlar da Uçan Süpürge Festivali’nde Olacak

Çiçek Tahaoğlu 07 Mayıs 2018 Türkçe
Facebook Twitter Google

21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin açılış gecesinde Pedallayan Kadınlar pedallarını umut ve kadın dayanışması için çevirecek.

21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin açılış gecesinde Pedallayan Kadınlar pedallarını umut ve kadın dayanışması için çevirecek.

Uçan Süpürge, 10 Mayıs 2018’te 21.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin açılışı için Karum Çim Alan’da sahne kuracak.

21. kez gerçekleşecek festivalin açılış sunuculuğunu Yetkin Dikinciler ile Doluna Soysert yapacak. Ardından Aylin Aslım sahne alacak.

Kadınların kendi sahnelerini kurduğu Karum Çim Alan’a Pedallayan Kadınlar da bisikletleriyle katılacak.

Saat 19.00’da Kuğulu Park’ta biraraya gelecek kadınlar, Kuğulu Park ve Tunalı turunun ardından açılış mekanı Karum Çim Alana bisikletleriyle gelecek.

10-17 Mayıs 2018 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek olan 21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu sene “Umut” temasında seyirciyle buluşuyor.

Pedallayan Kadınlar hakkında

Pedallayan Kadınlar, 2015’ten beri Ankara’da bisiklet ve kadın temalı etkinlikler düzenliyor. Kurulma amacı, kadınların kendilerini özgürce ifade edebilme yollarını keşfetmelerini sağlamak. Pedallayan Kadınlar için bu yol bisiklet.

Ankara’da sadece kadınlara ait ilk bisiklet platformundan Burçin Tarhan, 21.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali açılışında gerçekleşecek etkinlik için şunları söyledi:

“Bizler Pedallayan Kadınlar olarak yüreklerimizin aydınlık ve ferah olduğu güzel günlere olan umudumuzun ışığıyla, kadın kadına 10 Mayıs akşamı Pedallarımızı sanat ve dayanışma adına çevireceğiz. Demir süpürgelerimizle  Ankara sokaklarını şenlendireceğiz.” (ÇT)

  • Etiketler