Karısı Leyla Demir’i Öldüren A.K.’nin Yargılanmasına Başlandı

Çiçek Tahaoğlu 16 Mayıs 2018 Türkçe
Facebook Twitter Google

Boşanma aşamasında olduğu karısı Leyla Demir’i öldüren A.K. “Ağır hakaretler etti, yüzüme tükürdü, ben de cebimde taşıdığım bıçağı rastgele salladım” diyerek kendini savundu.

Boşanma aşamasında olduğu karısı Leyla Demir’i (38) öldüren A.K.’nin (51) yargılanmasına dün İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

A.K. savunmasında “Ağır hakaretler etti, yüzüme tükürdü, ben de cebimde taşıdığım bıçağı rastgele salladım” dedi.

A.K. Şubat 2018’de Leyla Demir’i sokakta bıçaklayarak öldürmüştü. Leyla Demir’in kocasını eve misafir olarak gelen teyzesine cinsel tacizde bulunduğu için evden kovduğu, ardından anlaşmalı olarak boşanma davası açtıkları haberlere yansımıştı.

Dün görülen duruşmada sanık A.K., çalışma saatleri nedeniyle Demir’in teyzesiyle evde yalnız kaldığını, bunu istemediği için Leyla Demir ile tartıştıklarını ve Demir’in kendisini evden kovduğunu söyledi. Bu tartışmanın ardından boşanma davası için anlaştıklarını ancak görüşmeye devam ettiklerini savundu.

Leyla Demir’in erkek kardeşi ve komşusu tanık olarak dinlendi. Erkek kardeşi, sanığın cinsel taciz iddialarını kabul ettiğini ve kendisine pişman olduğunu söylediğini belirtti. Ayrıca kardeşi Leyla Demir’in cinsel taciz iddialarını kanıtlayan bir ses kaydını kendisine gönderdiğini ve bu kaydı mahkemeyle paylaşabileceğini de ifade etti. Ablası Demir’in darp edildiği için iki kez evi terk ettiğini de ekledi.

Tanık olarak dinlenen komşu da taciz iddialarıyla ilgili tartışmaya şahit olduğunu ancak bunun dışında bir geçimsizliklerine şahit olmadığını aktardı.

Mahkeme, olay gününe ait kamera kayıtlarının istenmesi, taciz edildiği iddia edilen kişinin tanık olarak dinlenmesi ve taciz iddialarına ilişkin ses kayıtlarının bilirkişi tarafından çözülmesine karar verdi.

Bir sonraki duruşma 12 Ekim saat 10.20’de görülecek. (ÇT)

  • Etiketler