Kadın Kooperatifleri Buluşuyor

Çiçek Tahaoğlu 4 Mayıs 2018 Türkçe
Facebook Twitter Google

Türkiye’nin farklı illerinden 100’e yakın kadın kooperatifi, 7-8-9 Mayıs’ta İstanbul’da buluşuyor.

Türkiye’nin farklı illerinden 100’e yakın kadın kooperatifi, 7-8-9 Mayıs’ta 6. Kadın Kooperatifleri Buluşması’nda biraraya gelecek.

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ve Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği tarafından Crowne Plaza İstanbul’da düzenlenecek buluşmada, kadın kooperatifleri sürdürülebilir kalkınma konusunu tartışacak, kadın kooperatifleri açısından Türkiye’deki kooperatifçilik ekosistemini değerlendirecek, güçlü bir ağ yaratmak için vizyonlarını, hedeflerini ve ortak stratejilerini belirleyecekler.

Buluşma kapsamında 9 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Paydaşlar Toplantısı’nda kadın kooperatifleri, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, yerel yönetimler, uluslararası kuruluşlar, akademisyenler, sivil toplum ve özel sektör temsilcileri ile bir araya gelerek işbirliği fırsatlarını tartışacaklar.

Kadın kooperatiflerinin sayısı 160’ı geçti

2000’lerin başında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı tarafından başlatılan kadın kooperatiflerinin sayısı, bugün Gümrük ve Ticaret Bakanlığının da desteğiyle 160’ı geçmiş durumda.

Kadın kooperatifleri, okul öncesi eğitim ve bakım hizmetleri sağlıyor, engelli çocukları için öğrenme merkezleri açıyor, istihdam potansiyeli olan ekonomik işletmeler kuruyor, kadınların toplumsal hayata katılmalarını teşvik eden sosyal faaliyetler yürütüyorlar. Hem ekonomik hem de sosyal etkiler yaratan faaliyetleriyle ikili bir işlev üstlenen kadın kooperatifleri bu faaliyetleriyle 61 ilde yılda 20 binin üzerinde kadına ulaşıyor.

Kadın kooperatifleri güçlerini birleştiriyor

Kadın kooperatifleri, güç birliği yapmak için Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı desteğiyle 2005 yılında bir araya gelerek Kadın Kooperatifleri İletişim Ağı’nı oluşturdu. 2014’te ise resmi bir yapıya kavuşarak Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği’ni kurdular. (ÇT)

  • Etiketler