Erkekler 2021’de en az 339 kadını öldürdü

Evrim Kepenek 14 Şubat 2022 Türkçe, Kürtçe, İngilizce
Facebook Twitter Google

Haberin İngilizcesi / Kürtçesi için tıklayın

bianet’in 1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2021 döneminde Türkiye’deki yerel, ulusal ve internet basınına yansıyan haberlerden derlendiği güncel verilere göre, erkekler, 2021’de en az 339 kadını öldürdü.

 Video: Kıvılcım Akay   İnfografikler: Yağmur Karagöz

NOT: 2021’de erkeklerin öldürdüğü kadın sayısı 324. Bu sayıya, geçmiş yıllarda işlenen ancak basına 2021’de yansıyan 15 cinayet de eklendi. Bu 15 cinayetin bazıları, geçmiş yıllarda basına “faili meçhul” veya “şüpheli ölüm” olarak yansımıştı.

Yine aynı dönemde (1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2021) erkekler 34 çocuğu öldürdü, 96 kadına tecavüz etti, 772 kadını seks işçiliğine zorladı, 424 kadını taciz etti, 208 çocuğu istismar etti.

Erkekler 2021’de en az 793 kadına da şiddet uyguladı. 2021’de aralarında transların da olduğu en az 213 kadının ölümü basına “şüpheli” olarak yansıdı.

Erkekler, 2021’de, en az yedi kadını öldürmeye teşebbüs etti, 38 kadını öldürmekle veya şiddet uygulamakla tehdit etti.

2021’de aralarında transların da olduğu en az sekiz kadının ölümü basına “intihar”, “intihara sürüklenme” ve “şüpheli intihar” olarak yansıdı.

Basına yansıyan bilgilere göre erkekler, en az 20 kadını, “koruma”, “uzaklaştırma” kararı ve “talebine” rağmen öldürdü.

2021’de en az 10 kadın kendisine şiddet uygulayan ve cinsel saldırıda bulunan erkeklerden korunmak için meşru müdafaa hakkını kullandı.

TIKLAYIN – Neden erkek şiddetinin çetelesini tutuyoruz?

Cinayet

Erkekler, 2021’de en az 339 kadını öldürdü.  Ayrıca erkekler, cinayet sırasında kadınların yanında olan en az 20 erkeği öldürdü.

Erkeklerin öldürdüğü 15 kadın göçmendi.

Erkekler, kadınları nerede öldürdü?

Erkekler 2021’de en az 339 kadını öldürdü - Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Kütüphanesi

Erkekler kadınların yarısına yakınını ev içinde öldürdü.

Erkekler, 198 kadını ev içinde, 105 kadını, ofis, hastane, ormanlık alan, trafik, otopark gibi ev dışı alanlarda öldürdü. Erkeklerin, 36 kadını nerede öldürdüğü basına yansımadı.

Erkeklerin kadınları öldürdüğü iller

Adana (14), Afyon (8), Ağrı (1), Aksaray (2), Ankara (13), Antalya (21), Antep (8), Ardahan (1), Aydın (6), Balıkesir (7), Bartın (1), Batman (1), Burdur (1), Bursa (10), Çanakkale (2), Çorum (1), Denizli (8), Diyarbakır (7), Düzce (3), Edirne (1), Elazığ (2), Erzincan (1), Erzurum (1), Eskişehir (1), Giresun (3), Hatay (5), Iğdır (2), İstanbul (55), İzmir (15), Karabük (1), Karaman (3), Kastamonu (1), Kayseri (12), Kırıkkale (2), Kırklareli (1), Kırşehir (4), Kilis (1), Kocaeli (14), Konya (13), Malatya (3), Manisa (6), Maraş (4), Mardin (7), Mersin (7),  Muğla (8), Nevşehir (2), Niğde (4), Ordu (3), Osmaniye (2), Rize (1), Sakarya (1), Samsun (8), Sinop (1), Sivas (4), Şırnak (1) Tekirdağ (6), Tokat (2), Trabzon (4), Urfa (6), Van (3), Yozgat (2), Zonguldak (1).

Erkekler 2021’de en az 339 kadını öldürdü - Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Kütüphanesi

Kadınları kim öldürdü?

Erkekler 2021’de en az 339 kadını öldürdü - Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Kütüphanesi

Kadınların yarısından fazlasını, kocası, nişanlısı gibi en yakınındaki erkekler öldürdü.

2021’de 209 kadını kocası, nişanlısı, eski kocası ve sevgilisi öldürdü.

31 kadını baba, oğul, torun, damat, gibi aile üyeleri öldürdü. Beş kadını damadı öldürdü. Üç kadını evine giren dokuz hırsız erkek, dokuz kadını dokuz arkadaşı, 23 kadını akrabası, iki kadını kocasının ortağı, bir kadını alışveriş yaptığı esnaf, 11 kadını komşusu 11 erkek öldürdü.

En az 38 kadını öldürenin yakınlık derecesi basına yansımadı.

NOT: Bazı cinayetleri işleyen fail erkek sayısı birden fazlaydı.

Kadınları öldürenler arasında dört polis, iki korucu vardı.

Erkekler kadınları nasıl öldürdü?

Erkekler, kadınların yarısını ateşli silahla öldürdü.

Erkekler, 187 kadını ateşli silahlarla, 89 kadını kesici aletle öldürdü. 22 kadını boğarak öldüren erkekler, en az 23 kadını da dambılla kafasını ezerek, işkence ederek, balkondan atarak öldürdü. Erkeklerin 19 kadını öldürme şekli basına yansımadı.

Erkekler, kadınları hangi “bahanelerle” öldürdü?

Erkekler 2021’de en az 339 kadını öldürdü - Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Kütüphanesi

Erkekler, 58 kadını “ayrılmak istediği”, “evlenme teklifini kabul etmediği” için, 20 kadını “kıskançlık”, 26 kadını “istediği ile evlendirmedi, kızını vermedi, müziğin sesini kısmadığı, gürültü yapmak istemesine engel olmak istediği” için öldürdü.

Altı kadını gasp etmek için öldüren erkekler, dört kadını “namus” için öldürdüğünü iddia etti. Erkekler, beş kadını “ırkçı”, “nefret” saikiyle öldürürken, erkeklerin 220 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı.

Hukuki Süreç

Kadınları öldüren en az 352 fail erkek vardı. 208 fail erkek tutuklandı. 49 fail gözaltına alındı. Yedi fail, “delil yetersizliğinden” serbest bırakıldı. En az sekiz failin hukuki süreci basına “yasal işlem başlatıldı” diye yansıdı.

57 failin hukuki süreci basına “intihar etti” diye yansırken, 14 failin hukuki süreci “aranıyor, kaçtı” diye yansıdı. En az sekiz failin hukuki süreci basına yansımazken, bir fail, başka erkeklerce öldürüldü.

Çocuk cinayetleri

bianet‘in 1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2021 döneminde Türkiye’deki yerel, ulusal ve internet basınına yansıyan haberlerden derlediği güncellenmiş verilere göre, erkekler 202”’de şiddet uyguladıkları kadınlara zarar vermek veya öç alma “bahanesiyle” en az 34 çocuğu öldürdü.

Öldürülen çocuklar arasında bebekler de vardı.

Çocukları kim öldürdü?

17 çocuğu babası, dört çocuğu erken yaşta zorla evlendirildiği erkek, iki çocuğu annesinin sevgilisi, iki çocuğu akranı iki arkadaşı, dört çocuğu dede, amca gibi akrabaları, bir çocuğu üvey babası öldürdü. Bir çocuğu babasının eski ortağı, üç çocuğu öldüren erkeğin yakınlık derecesi yansımadı.

Öldürülen çocuklardan isimleri basına yansıyanlar

Büşra K., Ali Doruk Tokkal, H.K., Tunç T., Kaan H., Sezen Ünlü, Zeynep Yılmaz, Ceren E., Şinasi T., Merivan Avcı, Yağmur Taylan, Kumsal Demirezen, Kerem G., Emine K., Funda B., İlknur Türksoy, Egemen M., Yaren G., Hiranur G., Elif G., Ebru A., Amara D., Aleyna M., Mehmet Ali M., Gülseren Mamuş, Elif Hazal Y., Erdem S., Müslime Y., Ayşegül Aydın, Elif Ada T., Defne Ü., Devran P., Hazal K., Yasemin Nur Ş.

 

Erkeklerin çocukları öldürdüğü iller

Afyon (1), Antalya (1), Bayburt (1), Eskişehir (1), Mersin (1), Antep (1), Konya (1), Çanakkale (1), Çorum (2), Diyarbakır (1), İstanbul (5), İzmir (1), Tekirdağ (1), Aydın (1), Balıkesir (2), Samsun (2), Kayseri (2), Trabzon (3), Urfa (1), Hatay (2), Yalova (1), Kocaeli (1), Kırıkkale (1).

 

Hukuki Süreç

Çocukları öldüren en az 34 fail vardı.

Sadece 20 fail tutuklandı, beş fail gözaltına alındı. Dört fail intihar etti. İki failin hukuki süreci “aranıyor” diye yansıdı. Üç failin hukuki süreci basına yansımadı.

Tecavüz

bianet‘in 1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2021 döneminde Türkiye’deki yerel, ulusal ve internet basınına yansıyan haberlerden derlediği güncellenmiş verilere göre erkekler, 96 kadına tecavüz etti.

Erkeklerin tecavüz ettiği altı kadın zihinsel engelleydi.

En az üç cinsel saldırı vakası kadınların hamile olduğunun anlaşılması ile açığa çıktı.

Erkeklerin tecavüz ettiği üç kadın Özbekistan, biri Afganistan, biri Rusya, biri Azerbaycan yurttaşıydı.

Kadınlara kim tecavüz etti?

Beş kadına baba, dede gibi aile üyeleri, bir kadına staj yaptığı avukat, beş kadına yöneticisi erkek, altı kadına arkadaşı, bir kadına çalışanı, üç kadına şoför, dokuz kadına kocası, iki kadına akrabası erkekler, bir kadına terapist, bir kadına din görevlisi, bir kadına gardiyan erkekler, bir kadına damadı bir kadına da zabıta erkekler tecavüz etti.

En az yedi vakada birden fazla fail vardı.

Erkekler kadınlara nerede tecavüz etti?

Erkekler, 18 kadına ev içinde, 57 kadına hukuk bürosu, park, ormanlık, sokak gibi kamusal alanlarda tecavüz etti. Erkeklerin 21 kadına nerede tecavüz ettiği basına yansımadı.

Hukuki Süreç

Kadınlara tecavüz eden en az 95 fail erkek vardı. 32 fail erkek tutuklandı. 11 fail gözaltına alındı. İki fail hakkında uzaklaştırma kararı verildi. 20 fail hakkında yasal işlem başlatıldı. 20 fail erkek serbest bırakıldı.

Yedi failin hukuki süreci basına yansımadı. İki fail hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Bir faile ev hapsi cezası verildi.

Taciz

Erkekler, 2021’de en az 424 kadını taciz etti. En az sekiz taciz sistematik olarak gerçekleşti. Erkeklerin taciz ettiği kadınlar arasında göçmen kadınlar da vardı.

Kadınları kim taciz etti?

Kadınları taciz eden 91 failin yakınlık derecesi basına yansımadı. Üç kadını siyasetçi erkekler, dört kadını komşusu, altı kadını yerel yöneticiler, 16 kadını patronu-yöneticisi erkek, dokuz kadını arkadaşı, beş kadını bar, park işletmecisi, dört kadını şoför, iki kadını yolcu, bir kadını kocası, altı kadını büyükelçilik çalışanı bir erkek taciz etti.

Erkekler kadınları nasıl taciz etti?

Erkekler 404 kadını sözlü ve fiziki yollarla, 17 kadını görüntüsünü çekerek, bir kadını mastürbasyon yaparak iki kadını da cinsel içerikli fotoğraf göstererek taciz etti.

Erkekler kadınları nerede taciz etti?

Erkekler, 14 kadını ev dışında, dokuz kadını ev içinde, 270 kadını sosyal medya üzerinden taciz etti. Erkeklerin dört kadını nerede taciz ettiği basına yansımadı.

Hukuki Süreç

Kadınları taciz eden en az 122 fail erkek vardı. 30 fail erkek tutuklandı. 40 fail gözaltına alındı. 24 fail erkeğin hukuki süreci basına yansımadı.

20 fail hakkında yasal işlem başlatıldı. Üç failin hukuki süreci basına “kaçtı, aranıyor” diye yansıdı. Dört fail serbest bırakıldı. Bir fail hakkında hiçbir işlem yapılmadı.

Çocuk İstismarı

bianet‘in 1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2021 döneminde Türkiye’deki yerel, ulusal ve internet basınına yansıyan haberlerden derlendiği güncel verilere göre, erkekler, 2021’de aralarında oğlan çocukların da olduğu 208 çocuğu istismar etti.

Çocukları kim istismar etti?

En az 27 çocuğu abi, baba gibi aile üyeleri, 66 çocuğu öğretmenleri, okul çalışanları, iki çocuğu esnaf, altı çocuğu komşusu, iki çocuğu istismar etti. 86 çocuğu taciz eden en az 86 erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

TIKLAYIN – 2008’den 2022’ye tüm erkek şiddeti çeteleleri

Erkekler çocukları nerede istismar etti?

Erkekler en az 12 çocuğu ev içinde, 149 çocuğu da okul, servis, stat gibi ev dışı alanlarda istismar etti. Erkeklerin, 47 çocuğu nerede istismar ettiği basına yansımadı.

Hukuk süreci

Çocukları istismar eden en az 195 fail vardı. Sadece 66 fail tutuklandı. 59 fail gözaltına alındı. 29 fail serbest bırakıldı.

14 fail hakkında yasal işlem başlatıldı. Üç fail hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Bir faile elektronik kelepçe takıldı.

Beş failin hukuki süreci basına “kaçtı, aranıyor” diye yansıdı. En az 18 failin hukuki süreci de basına yansımadı.

Şiddet Yaralama

Erkekler 2021’de en az 793 kadına şiddet uyguladı. Erkekler, 65 kadını “ağır olarak” yaraladı.

Erkeklerin şiddet uyguladığı kadınların 14’üi Türkiye vatandaşı (Suriyeli, Afganistanlı, Azerbaycanlı, Ukraynalı, İranlı, Somalili kadınlar) değildi.

Erkeklerin şiddet uyguladığı kadınlardan en az beşi transtı.

Erkekler 31 kadına “uzaklaştırma” ve “koruma” kararlarını ihlal ederek şiddet uyguladı. En az 12 şiddet vakasında erkeklerin şiddeti sistematikti.

Kadınlara kim şiddet uyguladı?

En az 550 kadına kocası, sevgilisi, 53 kadına baba, abi, oğul gibi aile üyeleri, üç kadına patronu, dört kadına damadı, iki kadına korucu, bir kadına ev sahibi, bir kadına annesinin sevgilisi, 21 kadına komşu ve arkadaşı, dört kadına polis, 13 kadına akrabası, iki kadına kurye, bir kadına şoför şiddet uyguladı. Kadınlara şiddet uygulayan 138 erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler kadınlara nasıl şiddet uyguladı?

Erkekler 83 kadına ateşli silahla, 67 kadına kesici aletle saldırdı. Erkekler, 618 kadını darp ederek yaraladı. Erkekler, en az dört kadına dijital şiddet uygularken, 21 kadını da balkondan atarak, üzerine araba sürerek, yakarak yaraladı.

Erkekler kadınlara nerede şiddet uyguladı?

Erkekler, 355 kadına ev içinde, 257 kadına ev dışında şiddet uyguladı. Erkeklerin 177 kadına nerede şiddeti uyguladığı basına yansımazken, dört şiddet vakası dijital ortamdaydı.

Hukuki SüreçKadınlara şiddet uygulayan en az 826 erkek fail vardı. En az 76 fail tutuklandı, 152 fail gözaltına alındı. 245 fail hakkında yasal işlem başlatıldı. Yedi fail intihar etti. En az 17 fail hakkında da uzaklaştırma kararı verildi.

En az 37 fail serbest bırakıldı. 55 failin hukuki süreci basına “kaçtı, aranıyor” diye yansırken, 237 failin hukuki süreci basına yansımadı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Erkekler, 2021’de en az 772 kadını seks işçiliğine zorladı. Seks işçiliğine zorlanan kadınlar arasında 18 yaşının altındaki çocuklar da vardı.

Seks işçiliğine zorlanan 359 kadın Türkiyeli, 413 kadın Türkiyeli değildi.

Hukuki Süreç

Kadınları seks işçiliğine zorlayan 706 fail vardı.

Faillerden sadece 144’ü tutuklandı, 450 fail gözaltına alındı. 112 fail hakkında “hiçbir işlem yapılmadı” veya “serbest bırakıldı”.

Erkekler 2021’de en az 339 kadını öldürdü - Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Kütüphanesi

2021’de erkeklerin öldürdüğü kadınların isimleri

Ocak: Aleyna Yurtkölesi, Arzu Aygün, Aslıhan Dal, Aygül Ç., Ayşe Yaylan, Dilan K., Döndü B., Esma A., Ferdane Kurt, Feride Y., Gonca Pekşen, Hatice B., Hatice S., Melek Ayaz G., Nergis Beyaz, Neriman K., Sevda K., Sevgi Tekin, Süryan B., Şadiye Öztürk, Şükran B., Vildan İ.

Şubat: Ayşe Nazlı Kınacı, Birgül Y., Canan A., El Mohammed, Emel Tokkal, Feride T., Gamze Kaçar B., Gonca A., Güler Kaya, Gülistan Ş., Gülsüm B., Hacer Ç., Hanife Y., Hatice H., Hatice T., İkram K., Kader Balcı, Karanfil Ö., Melek G., Meral Şen, Meryem Güneş, Mihrican E., Nergiz S., Nur Cemil H., Pınar Can, Raziye Ö., Saime Ü., Samira Lkhadır, Saniye Kaçar, Semiha Peker, Sibel A., Şule Yıldırım, Zeynep I.

Mart: Aysel Y., Bedia A., Bensu Narlı, Beyzanur F., Cennet A., Ceyda Ö., Elif Atay, Fatma Kovan, Gamze G., Gülbahar Asabay, Gülsen Işık G., Halime Türkaslan, Hanım Pınarlı, Hatice Ş., Hatice Y., Havva Yılmaz, Hüsna T., İslim A., Mediha A., Meral S., Mervenur Polat, Miraş Güneş, Nagihan Üste, Nebahat K., Necla Demirbaş, Nuran K., Rabia D., Reyhan K., Seher E., Serap T., Serpil F., Serpil Pala, Sevcan D., Sultan A., Yeter Yılmaz Teyo.

Nisan: Arzu İlhan K., Aygül Y., Ayşe C., Berrin Dalyanoğlu K., Emine Fulya Akçelebi, Esra Çelik, Fatma Abravcı, Filiz G., Hatice Işık, Koçer D., Melek Yıldız, Mevlüde P., Mültezim I., Seda K., Selma Ö., Tuba M., Yıldız Gül.

Mayıs: Arife Nur Sarıoğlu, Aslı Ö., Birgül Ç., Emel D., Fatma Öz, G.G, Gülendam Göz, Gülseren Akarsu, Melek Elşemo, Sarı Laçin, Semra Ç., Sibel Kaman, Şirvan Dinmez, Şükriye A., Tuğçe Duman, Yudum M., Zeynep E., Kamile Y.

Haziran: Adalet B., Anzelika Sraufant, Arzu Rahman Gök, Aysel K., Bircan D., Deniz Poyraz, Döndü Özyiğit, Emel D., Firdevs Öztürk, Hacer B., Halime Uyar, Handan Ç., İlknur Ç., Kader Oktay, Medine Seyis, Nazife T., Nuran Ş., Sadriye Ş., Sevgi D., Sibel Koçan, Şahigül  Buluş, Şengül G., Yasemin A., Yemen A.

Temmuz: Aysel Y., Deniz F., Derya Aldıç, Durdu Kadem Kızıloluk, Ebru K., Elvan Gezer, Fatma A., Fatma Keke, Gülcan E., Hamiyet Y., Hatice Çetin D., Hatun Güneş Özsoy, İpek Dedeoğlu, Kader K., Mehtap K., Meryem M., Öykü Y., Selma Ö., Serap Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Sevda Çelemoğlu, Sibel Dedeoğlu, Şadiye R., Zeynep Ü.

Ağustos: Atiye P., Aysel Akkale, Azime Ö., Azra Gülendam Haytaoğlu, Bahar T., Baran Hasan Rasho, Cennet G., E.G., Ebru Y., Elif Saltık, Emel Göçer, Esra Hankulu, Fatma İnan, Gönül Y., Gülcan Kılıç, Gülizar Kılıç, Gülten D., Hacer A., Hanife M., Hatice A., Hediye T., Kadriye Akdeniz, Kübra Ö., Nazlı M., Necla Koçyiğit, Pakize M., Rahime Y. , Sema Nur S., Senem B., Sude Akarsu, Sultan Duran, Ulviye Aba, Yasemin Ö., Zekiye Hossini

Eylül: Aynur M., Ayşe B., Eda A., Ela S., Emine P., Fatma Haideri, Fatma K., Fehime Tüfenk, Filiz Akgöz, Gurbet F., Gülten Y., Hatice S., Kadrie A., Melike C., Mercan B., Murat Sözübir*, Nermin G., Nurgül Altıntaş, Özlem K., S.Ö., Şennur Ç., Şura Asena Altıntaş, Tarhana Yaman, Tatyana Feodorava, Tuğba D., Yüksel S.

Ekim: Ayat A., Ayşe Taşma, Demet K., Fatime Gül, Fatma S., Gönül Y., Gülsüm Er, Hadika Ç., Hasret Tutal, Hülya Şimşek, Meltem G., Nazlı Koldagul, Nefes Balkan* Nuriye Ü., Semra Y., Sena Altan, Servet T., Sevil Ş., Seyhan Gözer, Şebnem Şirin Ülker İ., Yadigar Adıgüzel.

Kasım: Aysel D., Ayşegül Sert, Azize Gülmez, Başak Cengiz, Behice Ç., Berrak*, Ekin Gökçe Yıldız, Esra M.Ç, Fatma T., Gülsüm Yarış, Hanife D., Hanife Mutlu, Hatice Mercan, Huriye Ş., İlknur Gökay Tuncel, Meltem Layıker, Neslihan Batur, Neslihan Kaya, Nilgün Akman Sümer, Nurcan T., Nurdan B., Nurhan A., Nursel T., Sahra Gizem Aksu, Sanem K., Selime P., Sevda Ş., Songül Değirmenci, Sultan Karabulut, Şahibe A., Şahinder K., Şefika Mercan, Zeynep Uçar, bir kadının da ismi basına yansımadı.

Aralık: Ayşegül T., Cahide C., Cemile D., Derya Damla Y., Derya Gül, Fatma H., Feriha Temiz, Gülderen Ç., Gülsenem Y., Gülser U., Güzin Ç., Hatun M., Hayriye Aylin Alkutay, Hibetullah el Muhammed el Nasır, Hülya Alacay, Hürmet D., Kadriye Başçı, Kezban Meşe, Kübra E., Lola Ibatova, Mariyam Aloui Ep Guitni, Melike Yağmur, Meral B., Meryem Yılmaz, Mülkiye Kazan, Nazik S., Nebahat Er, Nebahat Ö., Özlem Çopur, Ruliye A., Selva El Hinedi, Sevda Yalın, Ümmün Gülsüm B., Zehra Ç.

Erkeklerin önceki yıllarda öldürdüğü 2021’de basına yansıyan kadınların isimleri

Zeynep Göngör, Güldane B., Samira Rashidan, Emine Akkesen, Leyla Ganigülü, Nesrişah Yorgun, Destina Masal Türker, Tuğçe Mutlu Ünal, Ayşe T., Pakize A., Necla Büyükşen, Hediye D., Şeyma M., Mukadder Zeyrek, S.D.

 

Erkeklerin öldürdüğü göçmen kadınların isimleri

Samira Lkhadır (Fas), Samira Rashidan (Fas), Melek Elşemo (Suriye), Anzelika Sraufant (Ukrayna), Baran Hasan Rasho (Ezidi),  Zekiye Hossini (Afganistan), Tarhana Yaman (Azerbaycan), Fatıma Haideri (Afganistan), Tatyana Feodorova (Rusya), Ayat A. (Kırgizistan), Selva El Hibedi (Suriye), Hibetullah el Muhammed el Nasır (Suriye), Mariyam Aloui Ep Guitni (Tunus), Lola Ibatova (Özbekitan), ismi basına yansımayan bir Afganistanlı kadın.

Erkeklerin öldürdüğü transların isimleri

Miraş Güneş (İzmir), Nefes Balkan (Kocaeli), Murat Sözübir (Tekirdağ), Berrak (İzmir)

*Bu isimlere geçmiş yıllarda işlenen ve 2021’de basına yansıyan cinayetler de dahil edildi.