Erkek şiddeti Şubat 2022

Ege Öztokat 4 Mart 2022 İngilizce, Türkçe, Fransızca
Facebook Twitter Google

  • TARİH 4 Mart 2022
  • SÖYLEŞİ Ege Öztokat
  • HABER Ege Öztokat
  • KAYNAK bianet
  • YAYIN DİLİ İngilizce, Türkçe, Fransızca
  • PAYLAŞ Facebook Twitter LinkedIn Yazdır

Fotoğraf: Evrim Kepenek/bianet

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler, Şubat’ta en az 22 kadını ve iki çocuğu öldürdü, üç kadına tecavüz etti.

TIKLAYIN – bianet Şiddet, Taciz, Tecavüz Çetelesi Tutuyor

TIKLAYIN – bianet erkek şiddeti çetelesi metodolojisi

Erkekler, Şubat’ta en az 78 kadına şiddet uyguladı, en az 26 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az yedi kadını taciz etti, 107 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Şubat

Cinayet

Samsun’da B.K. (40) isimli erkek, uzaklaştırma kararının bittiği gün karısı Gülbahar K.’yi (38) bıçaklayarak öldürdü. Kadın 14 Ocak’ta boşanma davası açmıştı, uzaklaştırma kararının bittiği gün Gülbahar K. koronavirüs olduğu için yeniden uzaklaştırma kararı aldırmaya gidemedi. Erkek kadının evine giderek bıçakladı. Kadın ağır yaralı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. B.K. ve annesi Z.K. gözaltına alındı, tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Isparta’da Yeliz Ç. (41) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Samsun’da Esma Y. (71) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Elazığ’da B.B. (16) isimli çocuk, şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Çocuğun bir akrabasının bir yıl önce çocuğa istismarda bulunduğu, çocuğum travma yüzünden tedaviye alındığı, tedavi gördüğü hastaneden ayrıldıktan sonra apartmanda ölü bulunduğu açıklandı. Çocuğun intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Kayseri’de T.A. isimli erkek evde annesini bıçakla rehin aldı. Erkek ikna sonucu gözaltına alındı. Soruşturma başlatıldı.

Edirne’de S.E. isimli erkek, evde karısı İ.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, S.E. hakkında yasal işlem başlatıldı.

Tehdit

Eskişehir’de E.Ş. (36) isimli kadın, 7 yıl önce şiddet uyguladığı için boşandığı kocası G.T.’nin kendisini ölümle tehdit ettiğini söyleyerek yardım istedi.

2 Şubat

Cinayet

Zonguldak’ta A.A. (58) isimli erkek, karısı Şahizer A.’yı (58) evde uyuduğu sırada başına çekiçle vurarak öldürdü. Erkek kadını öldürdükten sonra oğlunu arayarak kadını öldürdüğünü söyledi. Kadın olay yerinde ölü bulundu. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, sokakta trans kadına saldırdı. Çevredekiler erkeği uzaklaştırdı. Erkeğin boksör olduğu iddia edildi.

Adana’da A.K. isimli erkek, karısı P.K. ile kavga etti. Karısı, onun annesi, kardeşi ve çocukları içerideyken evde yangın çıkardı. Evdekiler kaçarak kurtuldu. Erkek gözaltına alındı.

Edirne’de C.A. isimli erkek, kavga ettiği karısı F.A.’yı darp etti. F.A. şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Van’da aralarında 2 polis memurunun da olduğu 6 kişi, seks işçiliğine zorlama suçundan gözaltına alındı. 1 polis memuru tutuklandı.

3 Şubat

Şiddet / Yaralama

Erzurum’da M.H.G. (47) isimli erkek, ayrı yaşadığı karısı Y.G.’yi (42) ve onun kardeşi olan A.A. isimli kadını sokakta çocuklarının bıçaklayarak yaraladı. Hakkında 6 suç kaydı olan M.H.G. gözaltına alındı.

Bursa’da bir erkek, sokakta bir kadını darp etti. Çevredekiler erkeğe müdahale etti. Kadın, 3 ve 5 yaşlarındaki çocuklarıyla kaçtı. Soruşturma başlatıldı.

İstanbul’da B.S. (29) isimli erkek, ayrıldığı karısı İ.A.’yı (28) bayılana kadar darp etti. Erkek sosyal medyada kadının baygın bedeniyle fotoğraflar paylaştı. B.S. ve ailesinden 3 kişi hakkında 2 aylık uzaklaştırma kararı verildi.

Sakarya’da Ç.B. isimli kadın, eski kocasının kendisini bıçakla rehin aldığını, şikâyetçi olduğunda erkeğin ev hapsi verilerek serbest bırakıldığını söyleyerek yardım istedi.

4 Şubat

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de A.M. isimli erkek, karısını darp etti ve çocuklarını kaçırdı. Kadın hastaneye kaldırıldı, sonra korumaya alındı. A.M. yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı.

Edirne’de E.A. isimli erkek, eski sevgilisi G.V.’yi işyerine giderek darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Taciz

Oyuncu E.M. isimli kadın, bir reklam çekiminde tanıştığı K.K. isimli erkeğin 6 yıldır kendisini taciz ve tehdit ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. K.K. hakkında 2 aylık uzaklaştırma kararı verildi.

5 Şubat

Şiddet / Yaralama

Bursa’da B.G. (35) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı S.G.G.’yi (35) ve yanında kaldığı aile üyelerini evlerine giderek ateşli silahla vurdu. S.G.G., annesi Ş.C. (56), babası Cevat Cantürk (63) ve erkek kardeşi M.E.C.’yi (25) yaralayan erkek intihar etti. Cevat Cantürk kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Hatay’da R.İ. (39) isimli erkek, yeğeni A.İ.’yi (3) “elini öpmediği için” darp etti. Çocuğun annesi M.İ.’yi (34) kendisine “abi” demediği için darp etti, bıçakladı, boğazını kesmeye çalıştı, bıçağı gözüne saplayarak olay yerinden kaçtı. Hastaneye kaldırılan kadın sol gözünde görme yetisini kaybetti. Erkek yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı.

M.H. isimli kadın, kocası Ö.H.’nin kendisine şiddet uyguladığını söyleyerek şikâyetçi oldu.

Edirne’de F.D. isimli erkek, kavga ettiği karısı B.D.’yi darp etti. Kadın erkeğin kendisini, çocuğunu darp ve tehdit ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Kadın başvuruda bulundu, yasal işlem başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Erzurum’da H.A. (22) isimli erkeğin çalıştığı Kuran kursunda 7 çocuğu sistematik olarak istismar ettiği ve çocuklara şiddet uyguladığı açıklandı. Erkek hakkında dava açıldı.

6 Şubat

Cinayet

İstanbul’da O.D. (21) isimli erkek, dini nikahlı karısı Hasret Dalkoparan’ı (20) başından silahla vurarak öldürdü. Erkek, evde 6 aylık hamile olan kadını 1,5 yaşındaki kızının önünde öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı. Erkeğin 18 suçtan kaydı bulunduğu açıklandı. Erkek tutuklandı.

Urfa’da İ.D. isimli korucu erkek, kardeşi Aysel Yaşar’ı (41) ve kocası İbrahim Yaşar’ı (46) silahla vurarak öldürdü. Korucu olan İ.D. olay yerinden kaçtı, yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı. Erkeğin kardeşini ve kocasını miras kavgasında öldürdüğü iddia edildi.

İstanbul’da M.A. isimli erkek, karısı Hilal A.’yı (22) tabancayla öldürdü. 6 Şubat’ta kadının intihar ettiğini söyleyerek polisi arayan erkeğin, kadını kulağının arkasından vurduktan sonra silahı eline tutuşturarak intihar süsü vermeye çalıştığı kaydedildi. Kadının erkek kendisine fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığı için daha önce evden ayrıldığı, barıştıktan sonra kavgalar arttığı için boşanacağını ve evden ayrılacağını söylediği, erkeğin kadını bu yüzden öldürdüğü iddia edildi. M.A. 20 Şubat’ta tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da ismi basına yansımayan bir erkek, sokakta karısını darp etti, boğazını sıktı, zorla bir araca bindirdi. Polis soruşturma başlattı.

Taciz

İstanbul’da T.E.O. (21) isimli erkek, bir kliniğe giden 19 yaşındaki kadın hasta pantolonunu indirdiği sırada fotoğrafını çekti. Erkek gözaltına alındı, serbest bırakıldı.

Hakkari’de kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, sosyal medya üzerinden 26 kadını taciz ve tehdit etti.

Cinsel Saldırı

İstanbul’da R.C.U. (24) isimli erkek, bir kadını çalıştığı kafede taciz etti ve kadına basit cinsel saldırıda bulundu. Erkek olay yerinde gözaltına alındı, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Çocuk İstismarı

Van’da K.A. (30) isimli erkek, bir çocuğu takip ederek istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

7 Şubat

Şiddet / Yaralama

Çorum’da M.Ç. isimli erkek, eski karısı Ş.Ç.’yi sokakta tabancayla ateş açarak vurmaya çalıştı. Mermiler kadına isabet etmeyince kadını silahın kabzasıyla vurarak yaralayan erkek gözaltına alındı. Kadın hastaneye kaldırıldı.

İstanbul’da ismi basına yansımayan bir erkek, G.B. (45) isimli kadına saldırdı. Polis çalışma başlattı.

8 Şubat

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da Ö.T. (38) isimli erkek, evde kavga ettiği Azerbaycan vatandaşı karısı C.T.’yi silahla ateş ederek vurdu. İki kızını odaya kilitleyen erkek, karısını vurduktan sonra intihar girişiminde bulundu. C.T. ve Ö.T. ağır yaralı hastaneye kaldırıldı.

Afyon’da M.A.Ö. isimli erkek, yakın zamanda barıştığı eski karısı E.E.’yi ve ayrılarken birlikte yaşadığı C.A.’yı C.A.’nın evinin önünde pompalı tüfekle ateş ederek yaraladı.

Tehdit

Iğdır’da bir erkek, eski dini nikahlı karısı H.K.’yi (24) sürekli olarak ölümle tehdit etti. Kadın birçok kez şikâyetçi olmuştu, erkek birçok kez serbest bırakılmıştı. Kadın korumaya alındı.

9 Şubat

Şüpheli Ölüm

Kütahya’da Havva Ş. (77) isimli kadın evinin bahçesinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Urfa’da F.Ö. isimli erkek, karısı M.Ö.’yü ateşli silahla vurarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek bir hafta sonra yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı.

Dijital Şiddet

Bir erkek, sosyal medya üzerinden D.K. isimli kadını taciz etti, montajla kadının görüntüsünü fotoğraflara ekleyerek sosyal medyada paylaştı, kadının adıyla birçok sahte hesap açtı.

10 Şubat

Cinayet

Sakarya’da Damla Kuş, (19) sevgilisi M.C.B.’nin (23) evinde ateşli silahla vurulmuş olarak ölü bulundu. M.C.B. kadının intihar ettiğini iddia etti. M.C.B. ve ev sahibi M.C. gözaltına alındı. M.C.B. “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Çanakkale’de Hayriye Ç. (80) isimli kadın evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Zonguldak’ta E.K. (23) isimli kadın, kocası İ.K.’yi kendisine sistematik olarak şiddet uyguladığını söyleyerek şikâyet etti. Erkek kadını darp ederek burnunu kırdı, kadını ve ailesini tehdit etti.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Aydın’da O.M. isimli erkek, bir kadını darp etti ve kadına tecavüz etti. Kadın ertesi gün bir mezarlıkta baygın bulundu ve hastaneye kaldırıldı. Kadının ifadesi doğrultusunda yakalanarak gözaltına alınan O.M. tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Tekirdağ’da Ç.A. (32) isimli erkek öğretmen, öğrencisi olan E.N.T. (16) isimli kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Ankara’da Türkiye vatandaşı olmayan 17 kadını iş vaadiyle Türkiye’ye getirerek seks işçiliğine zorlayan 2 kişi tutuklandı.

11 Şubat

Şüpheli Ölüm

Mardin’de Gülden Ç. isimli kadın, 12. kattan “düşerek” öldü. Kadının intihar ettiği iddia edildi. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da kimliği belirsiz bir erkek, otobüs durağında beklediği belediye otobüsünün geç gelmesine tepki gösterdiği için A.L. (35) isimli kadını darp etti.

Edirne’de S.M. isimli erkek, kavga ettiği karısı E.M.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da B.T.B. (19) isimli kadın, S.A. ve T.B. isimli iki erkeğin kendisini yarı baygın şekilde bir otel odasına götürdüklerini ve kendisine tecavüz ettiklerini söyleyerek şikâyetçi oldu. İki erkek gözaltına alındı, serbest bırakıldılar.

12 Şubat

Cinayet

Bursa’da M.E. (25) isimli erkek, evde kavga ettiği annesi Azime Akman’ı (48) bıçakla boğazını keserek öldürdü. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Erkek üvey kardeşi M. Akman’ı (13) da bıçaklayarak yaraladı. Sağlık ve polis ekiplerinin geldiğini görünce kapıyı kilitleyen erkek olay yerinde gözaltına alındı. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti, kız çocuğu hastaneye kaldırıldı.

Şüpheli Ölüm

Uşak’ta Şerife D. (39) isimli engelli kadın, su kuyusunda ölü bulundu. İnceleme başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Aksaray’da Y.Ö. (47) isimli erkek, karısı D.Ö. (45) ve kendisini durdurmaya çalışan kızı A.Ö.’yü (16) bıçakla yaraladı. Kadın ve kız çocuğu hastaneye kaldırılırken erkek olay yerinden kaçtı. Polis Y.Ö.’yü yakalamak için çalışma başlattı.

İzmir’de H.Ç. isimli erkek, karısı ve kızını darp etti. Ağır ceza hâkimi olan erkek hakkında uzaklaştırma kararı verildi, H.Ç. uzaklaştırma kararına uymadı, evden ayrılmadı ve silahını teslim etmedi. Erkek hakkında soruşturma başlatıldı.

Edirne’de E.D. isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olduğu A.D.’yi evine giderek darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de F.D. isimli erkek, kavga ettiği karısı N.B.D.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Bilecik’te F.U. (33) isimli erkek, üvey kızı E.E.’yi (17) kaçırdı, çöplük yolundaki bir barakaya götürerek istismarda bulundu. Olay yerinden kaçan F.U. 3 gün sonra yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı.

İzmir’de C.A.K. (17) isimli oğlan çocuğunun J.K. (14) isimli kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddia edildi. Yurtdışına kaçtığı iddia edilen C.A.K. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antalya’da 3 kişi, Türkiye vatandaşı olmayan 8 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

13 Şubat

Cinayet

Bursa’da B.A. isimli erkek polis memuru, boşanma aşamasında olduğu Yasemin A.’yı (45) sokakta bir arabanın içinde gördü. Erkek, kadını ve yanındaki Yahya A. (48) isimli erkeği arabadan indirerek darp etmeye başladı, Yasemin A.’yı ve Yahya A.’yı tabancasıyla vurdu. Erkeğin açtığı ateş o sırada sokaktan geçen Ş.Ü. (17) isimli kız çocuğunu da yaraladı. Yasemin A. ve Yahya A. kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Ş.Ü. hastaneye kaldırıldı. Polis ekiplerine direnen B.A. gözaltına alındı, tutuklandı. Yahya A.’nın kadının çalıştığı okulda tadilat yapan usta olduğu, olay günü malzeme almak için markete gittikleri açıklandı.

İstanbul’da C.A. (28) isimli erkek, amcasının karısı Arife A.’yı (53) öldürdü. Kadının evinin önünde bekleyen erkek, kadın alışverişten döndüğünde silahla kadına ateş açtı. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Erkek olay yerinden kaçtı, yakalanarak gözaltına alındı. Erkek ifadesinde kadını “kendisine büyü yaptığı için öldürdüğünü” söyledi.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da yüzü maskeli bir erkek, içeride kadınların olduğu bir kuaföre ateş açtı. Kuaförün sahibi R.E. isimli kadın, olay sırasında içeride 15 kadın olduğunu söyledi.

Çocuk İstismarı

Ordu’da C.Y. isimli lise öğretmeni, okulda öğrenci olan bir oğlan çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle açığa alındı. Soruşturma başlatıldı.

14 Şubat

Faili Belirlenmemiş Cinayet

Kocaeli’de kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, sabah erken saatte Tuğçe Semiz (22) ve Emine Çöp (27) isimli iki kadını arabalarının içinde kırmızı ışıkta beklerken arkalarından arabayla yaklaşarak ve arabalarına ateş açarak öldürdü. Kuzen olan iki kadın hayatlarını kaybetti, birlikte oldukları A.K. isimli erkek yaralı hastaneye kaldırıldı. Polis çalışma başlattı. Kadınlara saldıran kişilerin kar maskesi giydiği aktarıldı.

Şüpheli Ölüm

İzmir’de Duygu Huriye A. (21) isimli kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Zonguldak’ta kimliği basına yansımayan bir erkek, alışveriş merkezinde karısını darp etti. Kadın polisi arayarak şikâyetçi oldu. Polis, olay yerinden kaçan erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

Diyarbakır’da kimliği basına yansımayan bir erkek, karısını ve çocuklarını darp etti. Erkek yaşadığı apartmandaki komşularına da hakaret etti, onların ihbarı ile gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Çanakkale’de 4 kişi, Türkiye vatandaşı olmayan iki kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Antalya’da 3 erkek, 8 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

15 Şubat

Cinayet

Uşak’ta Ö.B. (43) isimli erkek, karısı Nazife B.’yi (39) av tüfeğiyle öldürdü. Arkadaşından aldığı arabayla kadını ormanlık alana götüren erkek, kadını burada başından vurduktan sonra kendisini yaraladı. Arkadaşı A.R.’yi aradı, A.R.’nin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri kadının öldüğünü tespit etti. Ö.B. ağır yaralı hastaneye kaldırıldı.

Balıkesir’de K.M. (29) isimli erkek, 4 aylık hamile olan Hazal Alpyörük’ü (19) bıçaklayarak öldürdü. K.M.’nin birlikte yaşadığı kadını evde kavga ederken bıçakladığı kaydedildi. Erkek olay yerinden kaçtı. Komşuların ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri kadını hastaneye kaldırdı, kadın hastanede hayatını kaybetti. Teslim olarak gözaltına alınan erkek emniyette ifade vermeyi reddederken gazetecilere “Kim olsa aynı şeyi yapardı” dedi. Erkek tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Maraş’ta Cennet M. (23) isimli kadın ölü bulundu. 8 aylık hamile olduğu açıklanan kadının ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da bir erkek, Kırgızistan vatandaşı dini nikahlı karısı A.R.’yi (28) darp etti, üç çocuğuyla birlikte zorla evden çıkardı. Kadın polise gittiğini ama oturma izni olmadığı için şikâyetçi olamadığını söyledi.

Aksaray’da M.A. (36) isimli erkek, sevgilisi olan B.G.A.’yı (33) evinin önünden arabayla kaçırdı ve 2 hafta boyunca bir evde kadını alıkoydu. Erkek, kadının üzerine kapıyı kilitleyerek evden çıktığında kadın balkona çıkarak yardım istedi. Erkeğin 1 yıl önce kadının evini ateşe verdiği iddia edildi.

Taciz

İstanbul’da E.Ç. isimli erkek, mağaza çalışanı K.S. isimli kadını mağazada takip ederek ve mastürbasyon yaparak taciz etti. Kadın şikâyetçi oldu. Erkek olay yerinden kaçtı, yakalanarak gözaltına alındı.

16 Şubat

Çocuk Cinayeti

Giresun’da H.C.G. (21) isimli erkek, “nişanlısı” olan Sıla Şentürk (16) isimli kız çocuğunu boğazını keserek öldürdü. Sıla Şentürk babaannesinin evinde kalıyordu, erkek yanında götürdüğü bıçakla bu evde kadına saldırdı. Erkek olay yerinden kaçarak il dışına çıkmak için gittiği havalimanında yakalandı. Sıla Şentürk olay yerinde hayatını kaybetti. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Tekirdağ’da Yasemin A. ve kocası B.A. evlerinde ölü bulundu. Kadın koridorda yerde, erkek borudan asılı olarak bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Muğla’da Firdevs A. (51) isimli kadın evinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Çocuk İstismarı

Eskişehir’de bir ortaokulda rehber öğretmen olan M.K. isimli erkek, okulda öğrenci olan 10 kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

17 Şubat

Cinayet

Konya’da S.Ö. (39) isimli erkek, birlikte yaşarken bir aydır ayrı olduğu Güler Gül’ü (38) kaldığı eve giderek ve yanında götürdüğü tabancayla vurarak öldürdü. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçtıktan sonra saklandığı evde yakalanarak gözaltına alınan erkek, ifadesinde kadının kendisini aldattığını iddia etti. Erkek tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Kayseri’de Rabia M. (37) isimli kadın, kayalıklarda ölü bulundu. Soruşturma başlattı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Sakarya’da Hilal A. (15) isimli kız çocuğu evinde av tüfeği ile vurulmuş şekilde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Düzce’de T.A. isimli erkek, sokakta kavga ettiği G.Y. isimli kadını tabancayla kolundan vurarak yaraladı. G.Y. hastaneye kaldırıldı, erkek olay yerinden kaçtı.

İstanbul’da B.K. isimli erkek, sokakta seks işçisi trans kadını bıçaklayarak yaraladı. Kadın tedavisinden sonra şikâyetçi oldu. İstanbul’da bir bölgede mekân işleten erkeklerin trans kadınlara sistematik olarak cinsel saldırıda bulunduğu, “haraç kestiği” ve kadınları tehdit ettiği açıklandı.

Edirne’de S.G. isimli erkek, karısı M.G.’yi ve üç çocuğunu darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Ankara’da 3 kişi, seks işçiliğine zorlama suçundan tutuklandı. Kaç erkeğin kaç kadını seks işçiliğine zorladığı basına yansımadı.

18 Şubat

Cinayet

Mersin’de Edanur Candan Endere (20) isimli kadın, ormanda ölü bulundu. Kadını boşanma aşamasında olduğu kocası M.C.Y.’nin (22) bıçaklayarak öldürdüğü tespit edildi. Kadının işitme ve konuşma engelli olduğu açıklandı. M.C.Y., R.D.’nin azmettirmesi ve kıskançlık yüzünden kadını öldürdüğünü söyledi. M.C.Y. ve R.A. tutuklandı, R.D. adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

Şüpheli Ölüm

Afyon’da Hava E. (23) evinde başından tüfekle vurulmuş şekilde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, sokakta bir kadını darp etti. Erkeği esnaf olan bir erkek durdurdu. Olay yerinden kaçan erkek bir süre sonra 7-8 kişilik bir grupla olay yerine dönerek esnafa sopa ve kılıçla saldırdı.

Edirne’de S.E. isimli erkek, eski karısı İ.Ö.’yü darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında işlem başlatıldı.

19 Şubat

Şiddet / Yaralama

Maraş’ta M.E. (40) isimli erkek, karısı M.E.’ye (46) sistematik şiddet uyguladı. Kadın erkeğin kendisinden sürekli para istediğini, vermediğinde darp ettiğini söyledi. Kadın boşanmak istediğinde erkek kadının işyerine giderek kadını taciz etmeye başladı. Hastaneye kaldırılan kadın şikâyetçi oldu.

Sakarya’da A.P. isimli erkek, karısı B.P.’yi tüfekle vurdu, onun annesi S.T.’yi tüfeğin dipçiğiyle vurarak başından yaraladı. B.P. ağır yaralı hastaneye kaldırıldı. Erkek yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı.

Malatya’da T.B. isimli erkek, şiddet uyguladığı için babasının evine giden R.B. isimli kadını eve giderek yaraladı. R.B. ve kendisini de yaralayan erkek hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de T.A. isimli erkek, kavga ettiği karısı G.A.’yı darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de S.G. isimli erkek, dini nikahlı karısı B.A.’yı darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Taciz

Dersim’de İ.H. (52) isimli erkek doktor, kadın hastayı taciz ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Erkeğin 4 yıl önce İzmir’de görev yaparken hastaları taciz ettiği, 37 kişinin erkek hakkında şikâyetçi olduğu, erkeğin idari soruşturma kapsamında yalnızca maaş kesme cezası aldığı açıklandı.

20 Şubat

Cinayet

Düzce’de F.Ş. isimli erkek, evde kavga ettiği sevgilisi Tülin Çetin’i (40) silahla ateş ederek öldürdü. Ağır yaralı hastaneye kaldırılan kadın hastanede hayatını kaybetti. F.Ş. gözaltına alındı. F.Ş. ifadesinde “eşofmanının cebindeki tabancanın yere düşüp ateş aldığını” iddia etti, tutuklandı.

Samsun’da zihinsel engelli Hüsne E. (62) isimli kadın, başına sert bir cisim ile vurulmuş şekilde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı. Kadını erkek kardeşi R.T.’nin öldürdüğü tespit edildi. R.T. gözaltına alındı, tutuklandı. Erkeğin kadını aylık bakım parası yüzünden öldürdüğü iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Iğdır’da M.B. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı G.B.’yi bıçaklayarak yaraladı. G.B. hastaneye kaldırıldı. M.B. gözaltına alındı, tutuklandı.

Tekirdağ’da ismi basına yansımayan bir erkek, Türkiye vatandaşı olmayan hamile karısını darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

21 Şubat

Çocuk Cinayeti

Erzurum’da M.A. (22) isimli erkek, kavga ettiği annesi E.A.’ya (39) ateş açtı, araya giren kardeşi Yahya A.’yı (14) tüfekle vurdu. E.A. ve oğlu Yahya A. hastaneye kaldırıldı, çocuk hayatını kaybetti.

Şüpheli Ölüm

İzmir’de Yıldız G. (43) isimli kadın, gölde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de H.V. isimli erkek, kavga ettiği karısı Y.V.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de A.E. isimli erkek, karısını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

22 Şubat

Cinayet

Ankara’da M.K. (33) isimli erkek, Gülsüm K.’yi (29) temizlik görevlisi olarak çalıştığı ortaokula giderek bıçakladı. Hakkında uzaklaştırma kararı olan erkek, kadını okulun içinde bıçakladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek olay yerinden kaçtı.

Şüpheli Ölüm

Manisa’da Serpil A. (75) ve kocası A.O.A. (84) evlerinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Kocaeli’de Nihal A. (39) isimli kadın evinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Antalya’da Şeyda Y. (32) isimli kadın evinde ölü bulundu. İnceleme başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de M.Ş. isimli erkek, S.D. (37) isimli kadın ve kocası Belfun D.’ye markette ateşli silahla saldırdı. S.D. ve Belfun D. yaralı hastaneye kaldırıldı. Belfun D. hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan M.Ş. yakalanarak gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

İzmir’de A.D. (32) isimli erkek, komşusunun 14 yaşındaki kızını sosyal medya üzerinden iki ay boyunca istismar etmeye çalıştı. Erkek, çocuğu takip etti ve sahte hesaplar üzerinden kendisine fotoğraf göstermesi için baskı kurmaya çalıştı. Çocuğun annesi şikâyetçi oldu.

Zonguldak’ta M.Ş. isimli ortaokul müdürü erkek, 14 yaşındaki kız çocuğu öğrenciyi istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Ankara’da iş vaadiyle Türkiye’ye getirdikleri kadınları seks işçiliğine zorlayan 3 erkek ve 2 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 3’ü tutuklandı, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

23 Şubat

Cinayet

Maraş’ta B.D. (58) isimli erkek, kendisinden boşanmak isteyen karısı Hatice D.’yi av tüfeğiyle öldürdü. Erkek hakkında uzaklaştırma kararı olduğu açıklandı. Olay yerinden kaçan B.D. yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Sinop’ta Canan K. (45) şüpheli şekilde “düşerek” hayatını kaybetti. Kadının sevgilisi M.T. ile kıskançlık yüzünden kavga ederken balkondan düştüğü açıklandı. M.T. kadının intihar ettiğini iddia etti, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Isparta’da Zehra K. (48) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Artvin’de O.G. isimli erkek, evde karısını ve çocuğunu rehin aldı. O.G. ikna edilerek gözaltına alındı.

Edirne’de M.A. isimli erkek, kavga ettiği dini nikahlı karısı N.A.’yı darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Taciz

İstanbul’da F.T. isimli erkek, görevli olduğu hastanede röntgen çektirmeye giden B.D. isimli kadını röntgen odasında taciz etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Seks İşçiliğine Zorlama

Eskişehir’de 28 kişi, 22 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

24 Şubat

Cinayet

Urfa’da İ.H.B. isimli erkek, evde kavga ettiği annesi Hanife B.’yi (76) öldürdü, babası Emin B.’yi (81) yaraladı. Annesi ve babasına tabanca ile ateş açan erkek yakalanarak gözaltına alındı. Hanife B. olay yerinde hayatını kaybetti, Emin B. hastaneye kaldırıldı, hastanede hayatını kaybetti. Soruşturma başlatıldı.

Şüpheli Ölüm

Isparta’da Merve B. (20) isimli kadın evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da V.A. (43) isimli erkek, karısı P.A.’yı (43) evde çocuklarının önünde darp etti, bıçakladı. Erkek olay yerinden kaçtı, kadın hastaneye kaldırıldı. Erkeğin kadına kendisini aldatmakta suçlayarak saldırdığı iddia edildi.

İstanbul’da Z.B. (44) isimli erkek, karısı E.B.’yi (22) darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edirne’de H.S. isimli erkek, kavga ettiği G.S.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Tehdit

Ankara’da H.E. isimli erkek, eski karısı N.A.’yı ölümle tehdit etti, uzaklaştırma kararına rağmen takip ve darp etti. Kadın yardım talep etti.

Taciz

Aydın’da G.A. isimli erkek, 20 yaşındaki bir kadını taciz etti. Kadın şikâyetçi oldu. Erkek tutuklandı.

25 Şubat

Cinayet

Bursa’da M.Ö. isimli erkek, eski karısının annesi Esin D.’yi silahla vurarak öldürdü. İddiaya göre M.Ö., Esin D.’nin kızı D.D.’ye şiddet uyguladı, kadın kendisinden boşandıktan sonra kadına zorla alıkoydu, D.D.’yi evden almaya giden Esin D. ve kocası S.D.’ye pompalı tüfekle ateş açtı. Esin D. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, S.D. tedaviye alındı. M.Ö. ve kardeşi Ş.Ö. gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da Z.B. (44) isimli erkek karısı E.B.’yi (22) “tayt giydiği için” darp etti, kadına işkence yaptı, kadını ve ailesini öldürmekle tehdit etti. Kafatasında çatlak oluşan kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Düzce’de 2 kişi, Türkiye vatandaşı olmayan 4 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Kadınlar sınır dışı edildi.

26 Şubat

Cinayet

İzmir’de V.E. (58) isimli erkek, karısı Vasfiye E.’yi (57) bıçaklayarak öldürdü. Evde kavga ettikleri, erkeğin kadını sırt ve boynundan bıçakladığı açıklandı. Kadın evde ölü bulundu, erkeğin intihar teşebbüsünde bulunduğu açıklandı. Erkek gözaltına alındı, kadının kendisini aldattığını iddia etti. Erkek tutuklandı.

Sivas’ta N.K. (26) isimli erkek, kuzeninin karısı olan Duriye Taşdelen’i (24) evine giderek öldürdü. İddiaya göre Duriye Taşdelen evinde kocası ile telefonda konuşurken N.K. eve hırsızlık amacıyla girdi, kadın çığlık atınca kadını bıçakladı. N.K. gözaltına alındı, tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da E.C. isimli kadın, sevgilisi K.G.’nin (90) kendisine sistematik şiddet uyguladığını söyleyerek şikâyetçi oldu, erkek hakkında 1 ay tedbir kararı verildi.

Edirne’de B.H. isimli erkek, evde kavga ettiği sevgilisi G.M.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında soruşturma başlatıldı.

Zonguldak’ta S.G. isimli erkek, evde kavga ettiği karısını darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da M.B. isimli erkek öğretmen, görev yaptığı okulda çocukları istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Erkeğin kaç çocuğu istismar ettiği ve çocukların cinsiyetleri basına yansımadı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Ankara’da 28 kişi, Türkiye vatandaşı olmayan 22 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Antalya’da 15 erkek ve 5 kadın, 20 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

27 Şubat

Cinayet

İstanbul’da N.E. isimli erkek, Ukrayna vatandaşı karısı Olha E.’yi evde bıçaklayarak öldürdü. Erkeğin kadını öldürdüğü kavganın içeriği basına yansımadı, erkek Olha E.’yi öldürdükten sonra tabancayla intihar etti. Olha E. ve N.E. olay yerinde ölü bulundu.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Kübra D. (27) isimli kadın, denizde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da Ö.F.D. (39) isimli erkek, karısı D.D.’yi (40) darp etti, hakkında uzaklaştırma kararı verildi. Kadın boşanma davası açınca erkek evinin elektrik, su ve doğal gazını kestirdi.

28 Şubat

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da S.A. isimli erkek, ayrı yaşadığı A.A.’yı evini bularak yaşadığı binanın önünde bıçaklayarak yaraladı. Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı.

İzmir’de bir erkek, yetkili olarak çalıştığı takımda sporcu olan ABD vatandaşı C.M.J. isimli kadını darp etti. Takım koçu H.Y. ise kadına küfür ve hakaret etti ve soyunma odasından çıkmasını engelleyerek alıkoydu.

Bursa’da bir erkek, sokakta kavga ettiği kadını darp etti. Çevredekiler erkeği durdurdu. Erkek olay yerinden kaçtı.

Kırıkkale’de Y.Y. (25) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu M.Y.’nin (20) evine gitti, M.Y.’yi (48), annesi M.V., babası M.V. ve erkek kardeşi M.B.’yi bıçaklayarak yaraladı. Kadın ve ailesi hastaneye kaldırıldı.

Taciz

İstanbul’da uçakta C.T. (64) isimli erkek yolcu, uçakta Y.Y. (26) isimli uçuş görevlisinin eteğinin altından fotoğraf çektiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Kadın şikâyetçi oldu, Türkiyeli olmayan erkek kefalet ödeyerek yurtdışına çıktı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da S.K. (38) isimli erkek, sokakta 17 yaşındaki kız çocuğunu takip ederek istismar etmeye çalıştı. Çocuk şikâyetçi oldu, S.K.’nin taciz ve “yağma” suçlarından kaydı bulunduğu açıklandı. S.K. “çocuk istismarı” suçundan tutuklandı.