Erkek Şiddeti Nisan 2020

Evrim Kepenek & Ege Öztokat
Facebook Twitter Google

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler, Nisan’da en az 17 kadını ve iki çocuğu öldürdü, 19 kadının ölümü de basına “şüpheli” olarak yansıdı. Öldürülen kadınlardan biri transtı.

1 Nisan

Cinayet

İzmir’de L.D. (32) isimli erkek yemek yemek için evine gittiği Aysim E. (28) isimli kadını bıçaklayarak öldürdü. Kendi annesi N.D.’yi (51) de cinayeti durdurmak istediği için ağır yaraladı. L.D. olaydan sonra dördüncü kattaki evin balkonundan atlayarak intihar etti.

Karabük’te M.İ. isimli erkek annesi Satı İ.’yi bıçaklayarak öldürdü. Belirsiz bir sebeple tartıştığı annesini öldüren erkeğin psikotik bozukluğu olduğu iddia edildi.

İstanbul’da Ö.K. (46) isimli erkek annesi Sıddıka K.’yi (81) kemerle boğarak öldürdü. Polise teslim olarak annesini öldürdüğünü itiraf eden erkek gözaltına alındı, psikotik bozukluğu olduğu açıklandı.

Taciz

Kütahya’da A.V. (64) isimli erkek sokakta bir kadını eliyle taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Cinsel taciz suçundan sabıkalı olduğu belirlenen erkek, polisler onu gözaltına almaya geldiğinde kendini odasına kilitledi. Sonra gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

D.K. isimli kadın sosyal medyada çocukken babasının kendisine ve annesine sürekli şiddet uyguladığını, istismar ettiğini, birine söylerse annesini öldürmekle tehdit ettiğini açıkladı. Erkeğin D.K.’nin annesine tecavüz ettiği, kadın hamile kaldığı için erkekle zorla evlendirildiği kaydedildi.

2 Nisan

Önceki aylarda işlenmiş, basına yeni yansıyan cinayet

İzmir’de N.H. isimli erkek 25 Mart’ta Nuray V. (53) isimli kadını evinde 20’den fazla kez bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etti. Olay Mart ayında basına “faili belirlenmemiş cinayet” olarak yansımıştı. N.E.’nin kadını parasını çaldığını düşündüğü için öldürdüğünü itiraf ettiği kaydedildi. N.E. tutuklandı, N.E.’nin olayı bildiği ama sakladığı öne sürülen akrabası F.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheli Ölüm

Aydın’da Funda Y. (45) isimli kadın evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Isparta’da Fatma D. (40) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Urfa’da A.E. isimli erkek birlikte yaşadığı Suriye vatandaşı sevgilisi R.S.’yi sokakta darp etti ve silahla vurarak yaraladı. Kadın çevredekilerin ihbarıyla hastaneye kaldırıldı. Olay yerinden kaçan A.E. sonra gözaltına alındı.

3 Nisan

Şüpheli Ölüm

Van’da Hacer M. (23) isimli kadın evinde şüpheli şekilde öldü. Kadının kocası gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Şiddet / Yaralama

Muğla’da S.O. isimli erkek tartıştığı karısı S.O.’yu tabancayla yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek intihar etti.

4 Nisan

Şiddet / Yaralama

Kayseri’de Ş.N. isimli erkek birlikte yaşadığı Gürcistan vatandaşı V.K. isimli kadını darp etti. Kadın polise giderek şikayetçi oldu.

Muğla’da E.T. isimli erkek şehre kendisini görmek için Ordu’dan gelen C.K. (22) isimli kadını darp etti ve duvardan aşağı itti. E.T. gözaltına alındı, C.K. hastaneye kaldırıldı.

5 Nisan

Cinayet

Ağrı’da L.L. isimli erkek, karısı G.L. isimli kadını silahla vurarak öldürdü. Kadın hastaneye kaldırıldı, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı, L.L. gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Melahat B. (80) isimli kadın evinde çıkan yangında hayatını kaybetti. Yangının çıkma sebebi belirlenemedi.

Çanakkale’de Halime G.Ç. isimli kadın evinin balkonundan “düşerek” hayatını kaybetti. Kadının intihar ettiği ya da dengesini kaybederek düştüğü iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Düzce’de bir erkek, karısı Y.İ.’yi darp etti, erkeğe uzaklaştırma cezası verildi. Olay basına 5 Nisan’da yansıdı.

6 Nisan

Cinayet

Ordu’da C.B. (60) isimli erkek evde ruhsatsız tabancasıyla karısı Gülcemal B.’yi (60) vurdu. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti, C.B. gözaltına alındı. Erkek tabancayla “oynarken” kadını “kazayla” öldürdüğünü söyledi.

Aydın’da Moldova vatandaşı Eduard G. (23) isimli trans kadın evinde ölü bulundu. Kadının cesedinin 2 hafta sonra bulunduğu belirtildi. Kadının sosyal medyaya ölmeden önce üstünün kanlı olduğu, “Beni öldüren A.O.” yazılı bir fotoğraf yüklediği ortaya çıktı. Polis A.O.’yu yakalamak için çalışma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Konya’da Y.Y. (35) isimli erkek bilinmeyen bir sebeple tartıştığı annesi Z.Y.’yi kurusıkı tabancayla rehin aldı, polisin geldiğini görünce havaya ateş etti ve evi ateşe verdi. Y.Y. gözaltına alındı.

Şüpheli ölüm

İstanbul’da Melek Y. (59) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının kocası ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kadının cesedinde boyun kısmı ve bileklerinde kızarıklıklar tespit edildi. Ölüm sebebinin tespiti için araştırma başlatıldı.

7 Nisan

Cinayet

Kastamonu’da İ.P. (53) isimli erkek komşusunu Gülten T.’yi (38) yaşadıkları sitenin önünde tabancayla vurarak öldürdü, sonra intihar etti. Erkeğin kadının kocasıyla kavgalı olduğu, kadını bu yüzden öldürdüğü iddia edildi.

Tehdit

Antalya’da yurt olarak kullanılan apart otelde İ.A. isimli işletmeci erkek, iki kadın öğrencinin kaldığı odayı bastı, öğrencileri taciz ve tehdit etti. 8 Mart’ta yaşanan olay 7 Nisan’da basına yansıdı.

8 Nisan

Şüpheli Ölüm

Dersim’de gölde bulunan cesedin 11 Mart’ta kaybolan Esma K.’ye (28) ait olduğu tespit edildi.

9 Nisan

Faili Belirlenmemiş Cinayet

Adana’da kimliği belirlenmemiş kişi ya da kişiler evinden çöp atmak için dışarı çıkan Aysel A.’yı ateş ederek öldürdü. Kadının sokağında içinde oldukları arabadan kadına ateş eden şüpheliler olay yerinden kaçtı. Olay yerinde 12 boş mermi kovanı bulundu. Aysel A. hastaneye kaldırıldı, ancak müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İstanbul’da Afganistan vatandaşı Friba H. (22) evinde ölü bulundu. Boğularak öldürüldüğü tespit edilen kadının arkadaşı olan Afganistan vatandaşı N.M. isimli kadın polise çelişkili ifadeler verdikten sonra tutuklandı. Friba H.’nin sevgilisi olduğu iddia edilen Afganistan vatandaşı M.Y. (21) isimli erkek ve kadının işvereni olan Türkiye vatandaşı B.A. isimli iki erkek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

10 Nisan

Cinayet

Kocaeli’de M.Y. (43) isimli erkek tartıştığı karısı Kiraz Y.’yi (36) “kendisini aldattığından şüphelendiği için” baltayla öldürdü, cansız bedenini kanepenin altına sakladı. M.Y. 8 saat sonra polis merkezine giderek teslim oldu. M.Y. gözaltına alındı, nöbetçi mahkeme tarafından kasten öldürme suçundan tutuklandı.

İzmir’de V.E. (28) isimli erkek dini nikahlı karısı Gül Y.’yi bacağından av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı. Gül Y. ise kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Erkek tutuklandı.

Taciz

İstanbul’da Ü.S. isimli erkek, sanatçı H.A. isimli kadını cinsel taciz etti. H.A. kendisini önceden de taciz etmiş olan erkek hakkında ikinci kez şikâyetçi oldu. Geçen ylarda da H.A., kendisini taciz eden Ü.S. hakkında şikayetçi olmuştu, Ü.S. hakkında 6 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kütahya’da sokakta N.B. ve Z.A. isimli iki kadına cinsel tacizde bulunan N.Ç. (53) isimli erkek gözaltına alındı. N.Ç.’ye koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye uymadığı için 2 kez 3 bin 150´şer lira idari para cezası verildi.

11 Nisan

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Aynur N.S. isimli kadın evinde kalorifer borusuna asılarak ölmüş bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi.

12 Nisan

Şiddet / Yaralama

Manisa’da K.A. (50) isimli erkek, karısı T.A.’yı (46) evde temizlik yaptığı için bıçaklayarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı. T.A., K.A.’nın kendisini sürekli ölümle tehdit ettiğini, boşanamadığını söyledi.

İstanbul’da E.E. isimli erkek, nişanlısı G.S. isimli kadını kendisinden ayrılmak istediği için darp etti. G.S. suç duyurusunda bulundu, erkeğin kendisini darp ettiğini, boğazını sıktığını, küfür ettiğini, başını mutfak tezgahına vurduğunu ve telefonunu kafasına fırlatarak parçaladığını söyledi.

Edirne’de B.A. isimli erkek ve kardeşi olan İ.G. isimli kadın B.A.’nın karısı H.A.’yı ve kızını darp etti ve tehdit ve hakarette bulundu. İ.G. polise giderek şikayetçi oldu.

13 Nisan

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da K.Ö. isimli erkek iki arkadaşıyla birlikte eski sevgilisi B.A.’yı (27) darp etti. Kadınla benzin istasyonunda konuşmak için buluşan K.Ö. kadını kendisini şikayet ederse cinsel şiddetle ve “hayatını mahvetmekle” tehdit etti. Kadın hastaneden darp raporu alarak üç kişi hakkında şikayette bulundu. İstanbul Anadolu 1. Aile Mahkemesi üç kişi için 6 ay uzaklaştırma kararı verdi.

İzmir’de üç kişi E.Y. (21) isimli kadını evinin önüne giderek darp etti. Şüphelilerin cinsiyeti basına yansımadı.

İstanbul’da A.O. isimli erkek kavga ettiği abisi K.O.’nun karısı G.O. (42) isimli kadını silahla vurarak yaraladı. G.O. hastaneye kaldırıldı, A.O. olay yerinden kaçtı. K.O. ve G.O.’nun polise ifade veren kızı G.O. “Kendilerinde koronavirüs teşhisi konduğu için yaklaşmak istemedik. Ancak küfür ederek bize saldırdılar” dedi.

14 Nisan

Cinayet

İstanbul’da E.K. (44) isimli erkek beraber yaşadığı sevgilisi Nurgül B.’yi (43) evde bıçaklayarak öldürdü. Erkeğin kıskançlık nedeniyle kadınla kavga ettiğini, vücudunun 7 farklı yerinden bıçakladığı iddia edildi. Evden ayrılan erkek polise teslim oldu. Hakkında “kasten yaralama, silahlı kanunlara muhalefet” dahil 15 ayrı suç kaydı bulunan E.K. tutuklandı.

Samsun’da Hatice G. (83) isimli kadın oğlu A.G. kendisini darp ettiği için kaldırıldığı hastanede kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Kadının oğlunun zihinsel engelli olduğu ve hastanede kadının tedavisi tamamlandıktan sonra kalp krizi geçirdiği iddia edildi. Kadının ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılacağı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Şüpheli Ölüm

Bingöl’de Naziye O. (30) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği, intihar etmeden önce kocasına telefonda “korkuyorum” dediği iddia edildi.

İstanbul’da sahilde 30 yaşlarında, kimliği basına yansımayan bir kadın cesedi bulundu. 30’lu yaşlarında olduğu tahmin edilen kadının ölüm sebebinin tespiti için araştırma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da Ş.B. (43) isimli erkek boşanma aşamasında olduğu karısı H.B.’yi ve kadının işvereni B.B. isimli kadını ruhsatsız tabancasıyla vurarak yaraladı. Erkeğin karısının temizlik yapmaya gittiği B.B.’nin evinde yaraladığı kadınlar hastaneye kaldırıldı. Erkek olay yerinden kaçtıktan sonra jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. İfadesinde karısını hakkında “dedikodular duyduğu” için vurduğunu söyledi.

Nevşehir’de Ü.E. (29) isimli erkek, ismi basına yansımayan karısını darp etti ve sırtından bıçakladı. Erkek hakkında uzaklaştırma tedbir kararı olduğu açıklandı. Olay yerinden kaçan erkek polis tarafından gözaltına alındı, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Adana’da C.E. (45) isimli erkek karısı N.E.’yi (37) darp etti ve 1,5 yaşındaki iki çocuğuyla sokağa attı.

Adana’da Suriye vatandaşı M.N.M. isimli erkek karısı N.A.’yı evinde kabloyla darp etti. Boynunda ve sırtında darp izleri bulunan kadın hastaneye kaldırıldı, M.N.M. gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Çankırı’da E.D. isimli erkek Türkiye vatandaşı olmayan 2 kadını seks işçiliğine zorladığı için gözaltına alındı. E.D. tutuklandı, 2 kadın sınır dışı edildi.

15 Nisan

Cinayet

Rize’de S.D. (36) isimli erkek Gamze P.’yi (44) silahla ateş ederek ve boğazını keserek öldürdü. Erkeğin “saplantılı” olduğu, kadını kendisiyle görüşmek istemediği için öldürdüğü açıklandı. S.D. ertesi gün tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da R.Y. (50) isimli erkek eski karısı S.E.’yi (46) yolunu keserek zorla arabasına bindirdi, kadını arabada ve götürdüğü kulübede darp etti. R.Y. kadını ölümle tehdit etti, kadına silah çekti. O sırada yoldan geçen biri kadına yardım etti, erkek olay yerinden kaçtı, sonra yakalandı. R.Y. hakkında “kasten yaralama”, “tehdit”, “hakaret”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 9 suç kaydı olduğu açıklandı. R.Y. tutuklandı. S.E., R.Y.’ye yardım eden şoförden de şikayetçi oldu.

Konya’da Suriye vatandaşı A.E.Ş. (22) isimli erkek, tartıştığı karısı Ş.E.M.’yi (21) darp etti, cam kırığıyla yaraladı. 7 aylık hamile olan kadın hastaneye kaldırıldı. Polis olay yerinden kaçan erkeği aramaya başladı.

Cinsel Saldırı

Zonguldak’ta M.A. (29) isimli erkek sevgilisinin kızı D.K.’ye (18) cinsel saldırıda bulundu ve kadını kasten yaraladı. Emniyette ifade veren M.A. tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Kırklareli’de jandarma Türkiye vatandaşı olmayan 7 kadını seks işçiliğine zorlayan 6 kişiyi gözaltına aldı. 6 kişi hakkında “insan ticareti” ve “seks işçiliğine zorlama” suçlarından işlem yapıldı.

16 Nisan

Faili Belirlenmemiş Cinayet

Van’da kimliği belirlenmemiş kişi ya da kişiler N.A. (25) isimli kadını evinde silahla vurarak öldürdü. Silah sesleri üzerine evine giden komşuları N.A.’yı yaralı halde buldu, hastaneye kaldırılan kadın hayatını kaybetti.

Tecavüz

Zonguldak’ta R.H. isimli erkek eski sevgilisi D.K.’ye tecavüz ettiği şüphesiyle gözaltına alındı. D.K. erkeğin evine konuşmak için geldikten sonra kendisine tecavüz ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma tamamlanınca R.H. tutuklandı.

Taciz

Zonguldak’ta O.B. (27) isimli erkek sokakta iki kadını penisini göstererek taciz etti. O.B. olay yerinden kaçtı, kadınlar şikayetçi oldu. Polis şüpheli hakkında arama başlattı.

17 Nisan

Cinayet

Mersin’de Z.D. (48) isimli erkek dini nikâhlı karısı Kısmet D.’yi (38) evinde vücudunun farklı bölgelerine ve başına çekiçle vurarak öldürdü. 15 Nisan’daki saldırının ardından hastaneye kaldırılan kadın tedavi gördüğü hastanede 17 Nisan’da hayatını kaybetti. Z.D. kadını öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra “delil yetersizliği” nedeniyle mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüpheli Ölüm

Kocaeli’de Semra K. (31) 9 katlı bir apartmanın çatısından düşerek öldü. Kadının intihar ettiği iddia edildi. Semra K.’nin önceki hafta kocasıyla tartışınca abisinin evine gittiği, kocasının bina önüne giderek silahla havaya ateş ettiği, olay gününden önce eve döndüğü ortaya çıktı.

Şiddet / Yaralama

Isparta’da bir erkek, baldızı Z.A. isimli kadını sokakta darp etti. Kadın darp raporu alarak şikâyetçi oldu. Erkek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Bilecik’te 4 kişi F.D.Ö. isimli kadını seks işçiliğine zorladıkları şüphesiyle gözaltına alındı, şüphelilerden biri tutuklandı. F.D.Ö. Eskişehir’de ailesi tarafından kayıp bildirilmişti.

18 Nisan

Cinayet

İstanbul’da kurye olarak çalışan R.Y. isimli erkek evine market siparişi götürdüğü Meral A.’yı (79) ayakkabı bağcığı ile boğarak öldürdü. R.Y., kadınla para üstü nedeniyle tartıştı, R.Y. ifadesinde kadının önceki siparişinden 8 TL borcu olduğunu söyleyerek “Sinirlendim. Aramızda tartışma çıktı. Arbede sırasında hayatını kaybetti” dedi. R.Y.’nin kadının evinden aldığı cep telefonunu da sattığı ortaya çıktı.

Tehdit

Kütahya’da V.S. isimli erkek eski karısı N.T.’yi (25) öldürmekle tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. N.T. sosyal medyaya yüklediği videoda şu ifadeleri kullandı: “Bundan bir sene önce kendisinden dayak yedim. Kamera kayıtları olmadığı için 1 ay yatıp çıkmış. Daha dün kapımıza tekrar geldi. Bana küfürler etti. ‘Seni öldüreceğim, seni kimseye yar etmeyeceğim. Senin için 10 sene yatarım’ dedi.” Mahkeme V.S.’ye elektronik kelepçeli ev hapsi cezası verdi.

19 Nisan

Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da Şükran D. isimli kadın yaşadığı evin penceresinden düşerek öldü. Kaldırıldığı hastanede ertesi gün hayatını kaybeden kadının intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da M.S.B. isimli erkek doktor meslektaşı R.E. isimli kadını hastanede darp etti. R.E. aldığı darp raporuyla polise şikayette bulundu. R.E. polisin kendisine defalarca “Özel bir ilişkiniz var mı? Sevgili misiniz?” diye sorduğunu, kadının talebine rağmen savcılığa bildirmeyerek kendisini eve gönderdiğini söyledi. R.E. erkeğin kendisini darp etmeden önce de sözlü taciz ettiğini ve hedef gösterdiğini açıkladı.

20 Nisan

Şiddet / Yaralama

Antalya’da H.Ç. isimli erkek sokakta karısı F.Ç. isimli kadını darp etti, bıçakla defalarca tehdit etti. Polis H.Ç.’yi gözaltına aldı.

Burdur’da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler Fatma Şenel isimli kadın ve kocası Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel’e evlerinde silahla saldırdı. Kadın ve erkek hastaneye kaldırıldı.

İstanbul’da D.E. isimli kadını dolandırarak 200 bin liradan fazla parasını gasp eden, kendini yalan söyleyerek yanlış tanıtarak sevgili olan U.A. isimli erkek kadını cinsel taciz etti, darp etti ve kadına şantaj yaptı. Olay erkek hakkında 23 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldığı için 20 Nisan’da basına yansıdı.

Taciz

Bir erkek sosyal medyada ünlü olan D.B. (26) isimli kadını aylarca mesajla cinsel taciz etti.

Şüpheli Ölüm

Van’da Hicret B. (45) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının banyodaki su ısıtıcısından kaynaklı elektrik akımına kapılarak öldüğü, kadını kocasının bulduğu iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

21 Nisan

Çocuk Cinayeti

Antep’te “infaz yasası” ile cezaevinden çıkan M.A. (33) isimli erkek 9 yaşındaki kızını darp ederek, duvara asarak ve hortumla vurarak öldürdü. M.A. diğer çocukları olan 5 ve 7 yaşındaki iki oğlan çocuğunu da baltayla kollarını kesmekle tehdit etti. Ceylan A. babasının saldırısından sonra 4 gün yoğun bakımda kaldı, 21 Nisan’da hayatını kaybetti. Gözaltına alınan M.A. “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Aydın’da bir bankada silahlı güvenlik görevlisi olarak çalışan H.T. isimli erkek gece silahla eve giderek karısı B.T.’yi, iki çocuğunu ve evde misafir bulunan kadın komşuyu “kıskançlık yüzünden” silahla rehin aldı. Polisin ikna ederek gözaltına aldığı erkek ertesi gün adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Ankara’da M.O.K. isimli erkek, arabasının içinde yanındaki kadını darp etti, tekmeleyerek arabadan dışarı itti.

Tecavüz

Diyarbakır’da karın ağrısıyla hastaneye kaldırılan konuşma, işitme ve zihinsel engelli S.Ö. (37) isimli kadının 8 buçuk aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Kadının tecavüze uğramış olma şüphesi ile soruşturma başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Ağrı’da M.E. (52) isimli erkek sıva yapmak için gittiği evde 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. 4 gün sonra yakalanan M.E. suçlamaları kabul etti ve tutuklandı.

22 Nisan

Şiddet / Yaralama

Edirne’de A.Y. isimli erkek birlikte yaşadığı G.Y. isimli kadını darp etti ve av tüfeği ile tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Şüpheli ölüm

Antalya’da Almanya vatandaşı Sylva W.U. (52) isimli kadın evinde ölü bulundu.

23 Nisan

Cinayet

Kocaeli’de S.Y. isimli erkek havaya ateş açarak balkonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için evinin penceresinde marş okuyan Havva G. (55) isimli kadını öldürdü. Gözaltına alınan erkek üç gün sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Faili Belirlenmemiş Çocuk Cinayeti

Mardin’de kimliği belirlenmemiş bir kişi Rojin E. (10) isimli kız çocuğunu başından vurarak öldürdü. Kurşunun Suriye’nin Haseke ilinde iki grup arasındaki silahlı çatışma sırasında Mardin’deki çocuğun başına isabet ettiği iddia edildi. Çocuk hastaneye kaldırıldı, müdahaleye rağmen kurtulamadı. Yasal süreç basına yansımadı.

Öldürme Teşebbüsü

Mardin’de Y.K. isimli erkek karısı A.A.’yı üç arkadaşı ile birlikte olmak istemediği için odaya kilitledi, darp etti, kadına tecavüz etti, kadına sinek ilacı içirdi, kadını kendi idrarını içmeye zorladı, fare zehriyle öldürme teşebbüsünde bulundu ve tehdit etti. Erkek “kasten yaralama”, “nitelikli cinsel saldırı”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “eziyet” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

24 Nisan

Çocuk Cinayeti

Mardin’de D.Ö. isimli erkek Berfin Ç. (15) isimli kız çocuğunu pompalı tüfekle vurarak öldürdü. D.Ö. ertesi gün tutuklandı.

Cinayet

Manisa’da aralarında mera yüzünden “husumet” olduğu iddia edilen iki aile arasında çıkan tartışmada B.G. (57) ve G.K. (57) isimli iki erkek kardeş Halime M. (64) isimli kadını ve Hasan M., Halil İbrahim M. ve Halil M. isimli üç erkeği av tüfeği ile vurarak öldürdü. B.G. ve G.K. olayda kullandıkları av tüfeği ile birlikte yakalandı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da A.Ç. (42) isimli erkek, tartıştığı karısı S.Ç.’yi (39) bıçakladı. Polis olay yerinden kaçan erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

Taciz

Adana’da 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğu istismar ettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan M.A.K. isimli erkek dava dosyasından ulaştığı kişisel bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı ve davayı takip eden kadın derneği üyesi Ş.Y. isimli kadını mesaj yoluyla taciz etti.

25 Nisan

Şüpheli Çocuk Ölümü

Batman’da N.Ş. (13) isimli kız çocuğu evinin ahırında iple tavana asılı olarak ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da C.A. isimli erkek, eski sevgilisi B.G. isimli kadını kendisiyle barışmadığı için silahla vurarak yaraladı. Olay 21 Mart’ta yaşandı. 18 gün yoğun bakımda kalan, 25 Nisan’da basına konuşan B.G. “Saldırgandan vurulmadan önce şikâyetçi olmama rağmen önlem alınmamıştı. Şimdi hapiste. Bu kez en ağır cezayı almalı. Çünkü çıkarsa beni öldürür” dedi.

26 Nisan

Şüpheli Ölüm

Malatya’da S.K. (30) isimli kadın evinin çatısında kablo ile asılı bulundu. Hastaneye kaldırılan kadın müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da C.Y. (37) isimli erkek, karısı Z.Z.Y.’yi (25) kendisini aldattığı iddiasıyla, baldızı H.Ö.G.’yi ise kendisini engellemeye çalıştığı için bıçaklayarak yaraladı. Kadınlar hastaneye kaldırıldı. Erkeğin Z.Z.Y.’yi ağır yaraladığı açıklandı.

Edirne’de B.K. isimli erkek karısı B.K.’yi darp etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Tehdit

Aksaray’da E.D. (30) isimli erkek iki yıl önce boşandığı eski karısı B.B.’yi (27) evine zorla girmeye çalışarak ölümle tehdit etti. E.D.’nin kadını sürekli taciz ettiği, rahatsız ettiği, tehdit ettiği açıklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antep’te üç kişi seks işçiliğine “teşvik ve aracılık” suçlarından gözaltına alındı, biri tutuklandı. Şüphelilerin cinsiyetleri ve kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

27 Nisan

Şüpheli Ölüm

Adıyaman’da Yasemin Y. (46) evinde ölü bulundu. Kadının ölüm nedeninin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Antalya’da Kazakistan vatandaşı Olesia S. (31) isimli kadın falezden “düşerek” öldü. Olay anında kadının yanında olan, cinsiyeti basına yansımayan kişi ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı, kadının fotoğraf çektirirken düştüğü iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da bir erkek A.K. (35) isimli kadının evine girdi, kadına saldırdı ve kadını boğmaya çalıştı. Kadın sehpanın üzerinde duran bıçakla erkeği bıçakladı. Erkeğin kadını boğmaya çalışırken “Beni neden şikâyet ettin?” diye bağırdığı iddia edildi ama kimliği ve kadınla ilişkisi açıklanmadı. Erkek olay yerinden kaçtı. Polis kimliğini belirlemek ve yakalamak için çalışma başlattı.

Ankara’da “infaz yasası” ile cezaevinden tahliye edilen F.S. isimli erkek karısı A.S.’yi darp etti, kadının evi terk etmesi üzerine evde iki çocuğunu rehin aldı. F.S. polis ve A.S. tarafından ikna edilerek gözaltına alındı, ertesi gün tutuklandı.

Taciz

İstanbul’da R.G. isimli erkek “hayranı olduğu” H.Y. isimli şarkıcının evine zorla girdi. Hakkında “kişilerin huzur ve sükununu bozma” ve “konut dokunulmazlığını ihlal etme” suçlarından dava açılan R.G., 2016 yılında da kadına taciz mesajları attığı için yargılanmış, beraat etmişti.

28 Nisan

Şiddet / Yaralama

Malatya’da A.K. (42) isimli erkek annesi F.K. (82), yengesi F.K. (37) ve erkek kardeşi K.K.’yi (39) tabancayla vurarak yaraladı. Evde ailesiyle tartışan erkek olay yerinden kaçtı, jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Şüpheli Ölüm

Osmaniye’de Naime T. (36) isimli kadın evinde 7. kattan düşerek öldü. Kocası A.T. (29) gözaltına alındı, erkeğin olaydan önce kadınla tartıştığı iddia edildi.

Isparta’da Gülten P. (73) isimli kadın evinde ölü bulundu.

29 Nisan

Cinayet

Samsun’da S.K. isimli erkek komşusu olan Huriye K.’yi (44) oğlu kendisine hakaret ettiği için tüfekle vurarak öldürdü, kocası S.K.’yi (48) de yaraladı. Erkek gözaltına alındı, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Huriye K. müdahalelere rağmen hayatını kaybederken kocası S.K. hastaneye kaldırıldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da H.A. isimli erkek, eski sevgilisi olan E.B. (24) isimli kadını kaçırdı. Kadını sistematik olarak taciz ettiği için hakkında uzaklaştırma kararı olan H.A., sahte plakalı bir ambulansla ve cerrahi tulum giyerek, kadının koronavirüs testi için hastaneye gitmesi gerektiğini söyleyerek bir araca bindirdi. Kaçan E.B. şikâyetçi oldu.

Mersin’de H.G. (42) isimli erkek karısı E.G.’yi (33) tornavidayla 11 yerinden yaraladı. E.G. hastaneye kaldırıldı, olay yerinden kaçan H.G. sosyal medya hesabından “Layığını buldun. Şimdilik elimin altında tornavida vardı, onunla yedin 3-5 tane. Ama seni kurşuna dizeceğim” yazarak kadını ölümle tehdit etti.

İstanbul’da Ö.K. isimli erkek, sevgilisinin kardeşi olan G.A. isimli kadını darp ve tehdit etti, kadına hakaret etti. Hastaneye kaldırılan kadın tedavi sonrası şikâyetçi oldu, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ankara’da K.C. isimli kadın sosyal medyada Ş.C. isimli babasının kendisini, annesini ve kız kardeşini darp ve tehdit ettiğini açıkladı. Ş.C kadınların şikayeti üzerine gözaltına alındıktan sonra hakkında uzaklaştırma kararı verilerek serbest bırakıldı.

30 Nisan

Çocuk İstismarı

İstanbul’da 50 yaşındaki bir erkek, 5 yaşındaki bir kız çocuğunu tenha bir yere götürerek istismar etmeye çalıştı. Çocuk çığlık atınca olay yerine gelen 4 kişi çocuğa yardım etti. Erkek gözaltına alındı, çocuk ise hastaneye kaldırıldı.