Erkek şiddeti Mayıs 2021

Ege Öztokat Mayıs 2021 Türkçe
Facebook Twitter Google

Fotoğraf: csgorsearsiv/Metem Ulusoy

TIKAYIN – Erkekler Mayıs’ta 18 kadını öldürdü

TIKAYIN – Kadınlar mücadele ediyor, erkek şiddeti yargılanıyor

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Mayıs’ta en az 18 kadını öldürdü, dokuz kadına tecavüz etti.

TIKLAYIN – bianet Şiddet, Taciz, Tecavüz Çetelesi Tutuyor

TIKLAYIN – bianet erkek şiddeti çetelesi metodolojisi

Mayıs’ta en az 67 kadına şiddet uyguladı, en az bir çocuğu öldürdü, en az on altı kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az on üç kadını taciz etti, 54 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Mayıs

Şüpheli Ölüm

Van’da Ş.A. isimli kadın, şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Soruşturma başlatıldı.

Zonguldak’ta Aysel K. (56) evinde ölü bulundu. Kadının bazı eşyaları evinin önündeki dere yatağında bulundu. Savcılık soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da S.H. isimli erkek, evinin önündeki ağacı kesmesine izin vermediği için site yöneticisi kadını darp etti. Yasal süreç basına yansımadı.

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da 20 kadını seks işçiliğine zorlayan 15 erkek gözaltına alındı.

2 Mayıs

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Hatice G. (42) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Niğde’de G.K. (33) isimli erkek, sevgilisi K.Ç.’yi (23) ateşli silahla ağır yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Konya’da H.G. (21) isimli erkek yengesi M.G.’yi (27) kesici aletle ağır yaraladı, onun kocası olan kuzeni Serkan K.’yi (26) öldürdü. H.G. gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Balıkesir’de T.K. ve M.E. isimli iki kişi, Türkiye vatandaşı olmayan iki kadını pasaportlarına el koyarak seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

3 Mayıs

Şüpheli Ölüm

Aydın’da Kübra K. (73) isimli kadın evinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Denizli’de R.K. isimli erkek, kavga ettiği Ö.K.’yi pompalı tüfekle yaraladı. Erkek kendisini de yaraladı. R.K. ve Ö.K. hastaneye kaldırıldı.

Sivas’ta İ.Y. isimli erkek, karısı A.Y.G.’yi ve kızını darp etti. Kadın polis çağırdı, erkek hakkında uzaklaştırma kararı verirdi.

Bingöl’de F.K. isimli erkek, gürültü yaptığı için kovaladığı çocuğun annesi R.Ö.’yü darp etti. R.Ö. şikâyetçi oldu.

Tehdit

Bursa’da A.K. (34) isimli erkek, eski karısı H.K.’yi sokakta tehdit etti. Kadın polis çağırdı, şikâyetçi oldu, A.K. gözaltına alındı.

4 Mayıs

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, sokakta karısı olan kadını darp etti. Kadın ve erkek olay yerinden birlikte uzaklaştı, yasal süreç basına yansımadı.

5 Mayıs

Cinayet

Edirne’de H.G. (73) isimli erkek, evde kavga ettiği karısı G.G.’yi (71) boğazını bıçakla keserek öldürdü. G.G. olay yerinde öldü. Jandarma H.G.’yi gözaltına aldı. H.G.’nin kadını öldürdüğü kavganın içeriği basına yansımadı. Erkek ertesi gün tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da M.O. isimli erkek, kardeşi olan F.O. isimli kadını darp etti, onun kocası M.Y. (28) isimli erkeği kendisine müdahale ettiği için pompalı tüfekle vurarak öldürdü. M.O. tutuklandı.

İzmir’de bir erkek, sevgilisi olduğu iddia edilen A.E. (20) isimli kadını darp etti ve kesici aletle yaraladı. Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da F.Ö. isimli kadın, oyuncu olarak seçmeye gittiği projede yetkili olan İ.Y. isimli erkeğin kendisine tecavüz ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Olay, erkek hakkında 19,5 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianame hazırlanınca basına yansıdı.

Urfa’da hastane çalışanı 5 erkeğin, 30 yaşındaki engelli bir hastaya tecavüz ettiği iddia edildi. Hastanede erkeklerden üçü hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Taciz

Antalya’da bir erkek, sokakta yürüyen bir kadını arabayla takip ederek ve sonra arabadan inip yarı çıplak şekilde kadının üzerine yürüyerek taciz etti. Çevredekiler kadına yardım etmedi. Erkek, birinin videosunu çektiğini görünce aracına binerek kaçtı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Eskişehir’de 3 erkek, 8 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

6 Mayıs

Şüpheli Ölüm

Antalya’da N.A. (52) isimli kadın ve kızı M.D. (30) evlerinde ölü bulundu. Kadınların ölüm sebebinin tespit edilmesi için soruşturma başlatıldı.

Şırnak’ta Gurbet Ü. isimli kadın, evinde kocasının ateşli silahıyla vurulmuş şekilde yaralı bulundu. Kocası O.Ü. ifadesinden sonra serbest bırakıldı. Soruşturma başlatıldı.

7 Mayıs

Cinayet

Mersin’de A.Ç. (50) isimli erkek, evde karısı Semra Ç.’yi (48) kesici aletle öldürdü ve olay yerinden kaçtı. Polis A.Ç.’yi yakalamak için çalışma başlattı. A.Ç. yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Batman’da Hayat D. (47) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Kilis’te M.M. isimli erkek, Suriye vatandaşı karısı A.T.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında tedbir kararı uygulandı.

8 Mayıs

Çocuk Cinayeti

Tekirdağ’da Ceren E. (11) ve babası M.E. (55) evlerinde ölü bulundu. Ceren E.’nin darbe sonucu boynunun kırılması sonucu öldüğü tespit edildi. Erkeğin çocuğu öldürdükten sonra intihar ettiği iddia edildi. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Zonguldak’ta bir erkeğin bir kadını darp ettiği iddia edildi. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Tehdit

Afyon’da A.E. isimli erkek, tanımadığı B.D.’yi sosyal medya ve telefon üzerinden 4 yıl boyunca tehdit ve taciz etti.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Kocaeli’de E.Ö. isimli erkek, komşusu olan 22 yaşındaki bir kadına apartmanda basit cinsel saldırıda bulundu. Erkek 15 yaşındaki bir kız çocuğuna sokakta istismarda bulunduğu için geçen yıl gözaltına alınmış, serbest bırakılmıştı. Olay bianet erkek şiddeti çetelesine 2020’nin Ekim ayında “çocuk istismarı” olarak yansımıştı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da T.K. isimli erkek, N.K. (14) isimli kızını 12 yaşından itibaren istismar ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı, ev hapsi ile serbest bırakıldı. Evden çıktığı tespit edilen erkeğe elektronik kelepçe takıldı.

9 Mayıs

Cinayet

Niğde’de A.D. (17), annesi Emel D.’yi (34) evinde ruhsatsız av tüfeğiyle vurarak öldürdü. A.D. olay yerinden kaçtı, jandarma A.D.’yi gözaltına aldı. A.D. tutuklandı. A.D.’nin annesini öldürdüğü kavganın içeriği basına yansımadı.

Kocaeli’de M.A. (53) isimli erkek, komşusu Gülseren Akarsu (42) isimli kadını ve kocası Serkan Akarsu’yu (45) tüfekle öldürdü. M.A.’nın Gülseren Akarsu ve Serkan Akarsu ile 2 yıl önce kızları K.A.’yı (20) taciz ettiği için kavgalı olduğu, olay günü tarlada karşılaştıkları, burada kavga ettikleri ve erkeğin kadını ve kocasını pompalı tüfekle öldürdüğü ortaya çıktı. Kadın ve erkek olay yerinde hayatını kaybetti. Erkek tutuklandı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Muş’ta Fatma Y. (16) isimli kız çocuğu evinde şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Çocuğun intihar ettiği iddia edildi, soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Manisa’da M.M. (35) isimli erkek, Afganistan vatandaşı karısı L.M.’yi (29) darp etti ve bıçakla yaraladı.

İstanbul’da T.A. ve E.A. isimli erkek, T.A.’nın annesi, E.A.’nın karısı olan Y.A. isimli kadını evde darp etti. Kocası ve oğlu kadını balkonda darp ederken komşular ihbar etti. Erkeklerin kadının şikâyetçi olmasını engellediği iddia edildi.

Ankara’da bir erkek, bir kadını otoyol kenarında çocuğunun önünde darp etti. Yasal süreç basına yansımadı.

10 Mayıs

Cinayet

Ankara’da M.E. (47) isimli erkek, 8 ay önce evlendiği Zeynep E.’yi (47) işkence yaparak ve bıçaklayarak öldürdü. M.E., Zeynep E.’ye ve kadının 14 yaşındaki oğlu A.A.’ya ellerini bağlayarak işkence yaptı. A.A.’nın elleri bağlı şekilde evden kaçarken gören komşular polis çağırdı. A.A. beyin kanaması teşhisiyle hastaneye kaldırılırken Zeynep E. olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı. Erkek ifadesine kadının kendisine “Sen yakışıklı değilsin” dediğini ve bu yüzden kavga ederek kadını bıçakladığını söyledi.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da zihinsel engelli Hafize B. (26) evde bir kafeste ölü bulundu. Kadının kendine zarar vermemesi için ailesinin onu kafese kapattığı iddia edildi. İnceleme başlatıldı.

Muğla’da Songül O. (37) ve Sedat K. (45) ağaca asılı şekilde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Mersin’de Semiha F. (75) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da M.Ç. (45) isimli erkek, metroda C.A. (29) isimli kadına basit cinsel saldırıda bulundu. Kadın çığlık atarak yardım istedi. Olay, erkek hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendiğinde ortaya çıktı.

11 Mayıs

Şüpheli Ölüm

Çanakkale’de 28 Nisan’da kaybolan Cemile A. (61) isimli engelli kadın 11 Mayıs’ta ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de G.Ş. isimli erkek, eski karısı E.H.’yi (29) kendisine borç vermediği için sokakta beysbol sopasıyla darp ederek yaraladı. Kadın, erkeğin kendisini ölümle tehdit ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Gözaltına alınan erkek önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, sonra tutuklandı.

Edirne’de Ö.Z. isimli erkek, eski sevgilisi G.Ç.’yi darp etti. G.Ç. şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de G.K. isimli kadın, kocası M.K.’yi kendisine sistematik şiddet uyguladığını söyleyerek şikâyet etti.

Edirne’de E.D. isimli erkek, karısı A.D.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Çocuğa Şiddet

Diyarbakır’da A.K. (37) isimli erkek, kuzeni olan 16 yaşındaki E.K. isimli kız çocuğunu “ikinci karısı olması için” darp etti ve ölümle tehdit etti. E.K.’nin annesi şikâyetçi oldu, aile baskı ile şikâyeti geri çektirdi. E.K. çocuğu ateşli silahla ağır yaraladı.

Taciz

Samsun’da K.Ö. (45) isimli erkek, tanımadığı S.G. (18) isimli kadını sosyal medya üzerinden 1 yıl boyunca taciz ve tehdit etti. S.G. şikâyetçi oldu, uzaklaştırma kararı aldırdı, erkek kadını taciz etmeye devam etti.

12 Mayıs

Önceki yıllar işlenen, basına Mayıs ayında yansıyan cinayet

Trabzon’da Pınar Kaynak’ı (24) 2017’de tecavüz ettikten sonra bıçaklayarak ve başını taşla ezerek öldürdüğü tespit edilen M.G. (34) isimli erkek 11 Mayıs’ta yakalanarak gözaltına alındı. Pınar Kaynak’ın mahalleden komşusu olan erkek, “canavarca hisle kasten öldürme” suçundan tutuklandı. M.G. ve ona yardım ettiği iddia edilen N.P. tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Kayseri’de İkbal K. (80) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de B.Ş. (30) isimli erkek, evde kavga ettiği karısı R.B.Ş.’yi (28) 15 yerinden bıçaklayarak yaraladı. Gözaltına alınan B.Ş. tutuklandı.

13 Mayıs

Şiddet / Yaralama

İzmir’de O.D. isimli erkek, kafesinde çalışan Z.K. (24) isimli kadını darp etti. Kadın, erkeğin telefonla konuştuğu için süpürge ve fırın tepsisiyle kendisine vurduğunu söyleyerek şikâyetçi oldu.

İstanbul’da C.K. isimli erkek, kavga ettiği karısı D.K.’yi darp etti, zorla aracına bindirmeye çalıştı. C.K. durumu fark eden ve erkeği durdurmaya çalışan K.K. ve H.K. isimli iki kadına aracıyla çarptı, kadınları yaraladı. Erkek tutuklandı.

Tehdit

İstanbul’da A.D. isimli erkek, M.S. (44) isimli kadını gizlice fotoğrafını çekerek yayınlamakla tehdit etti. Erkeğin 30’a yakın kadına aynı şeyi yaptığı ortaya çıktı.

14 Mayıs

Şüpheli Ölüm

Antalya’da İpek A. (32) isimli kadın evinde kabloyla asılı şekilde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi, soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Aksaray’da S.K. isimli erkek, R.Y. isimli kadını zorla aracına bindirerek kaçırmaya çalıştı. Kadının sevgilisi olduğunu iddia eden erkek, polise direndi ve gazetecileri tehdit etti.

Kırıkkale’de İ.K. isimli erkek dini nikahlı karısı G.T.Ş.’yi bıçaklayarak ağır yaraladı. İ.K. gözaltına alındı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Aydın’da S.T. (51) isimli erkek, kızı F.T.’ye (27) tecavüz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da U.U. isimli erkek, öğrencisi olan 10 ve 11 yaşındaki iki kız çocuğunu istismar etti. Çocukların aileleri şikâyetçi oldu. Erkek tutuklandı. Olay, erkek hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandığında basına yansıdı.

15 Mayıs

Cinayet

Diyarbakır’da Ş.A. (71) isimli erkek, evde dini nikahlı karısı Şirvan Dönmez’i (46) “kıskandığı için” bıçaklayarak öldürdü. Polis merkezine giderek teslim olan erkek tutukladı.

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de E.B. (33) isimli erkek, babası Ali B.’yi öldürdü, annesi S.B.’yi ve abisi E.B.’yi rehin aldı.

İzmir’de H.İ. isimli erkek, iş yerinde çalışan B.A. (30) isimli kadını iki kız çocuğunun önünde darp etti.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da İ.B. isimli erkek diş hekiminin, muayenehanesinde çalışan Türkiye vatandaşı olmayan kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi. Erkek gözaltına alındı, serbest bırakıldı. Erkek basına kadına şiddet uygulamadığı bir andan kamera görüntüsü yollayarak bunun kadına cinsel saldırıda bulunmadığının kanıtı olduğunu söyledi ve “İftira yüzünden linç edilecektim” diyerek haber yaptırdı.

Taciz

İstanbul’da M.F. isimli minibüs şoförü, durakta aracıyla yaklaştığı kadını sözle taciz etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zonguldak’ta S.A. (64) isimli erkek, engelli komşusu Ö.E.’yi (24) taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Kadının ailesi şikâyetçi oldu, gözaltına alınan S.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

16 Mayıs

Cinayet

Giresun’da T.A. (37) isimli erkek, annesi Şükriye A.’yı (70) boğazını baltayla keserek öldürdü. T.A. kardeşini ve 2 polisi de yaraladı. Yaraladığı polis memurlarından biri erkeği vurarak öldürdü.

Şüpheli Ölüm

Malatya’da Zekiye B. (61) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Kadının ölüm sebebinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Aksaray’da B.Ç. (45) isimli erkek, dini nikahlı karısı Y.Ç.’yi kıskandığı için darp etti, bıçakla 9 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Erkek kadının kendisini aldattığını iddia ederek “pişman değilim” dedi.

Antalya’da S.Ş. isimli erkek, H.K.’ye (23) sistematik şiddet uyguladı, cezaevine girdi, çıkınca tekrar kadına şiddet uygulamaya başladı. Kadın şikâyetçi oldu, erkek kadını taciz etmeye devam etti. Basına konuşan kadın, erkeğin kendisini “Eli acımasın diye şofben hortumuyla” darp ettiğini söyledi.

Aydın’da F.E. isimli erkek, sevgilisinin evine gitti, sevgilisini ve onun kız kardeşlerini darp etti. 5 kişi gözaltına alındı.

17 Mayıs          

Şüpheli Ölüm

Urfa’da Y.K. (42) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de D.K. (24) isimli kadın, erkek arkadaşı D.Ö.’nün (35) dördüncü kattaki evinin balkonundan “düşerek” ağır yaralandı. Kadın hastaneye kaldırıldı, D.Ö. gözaltına alındı, tutuklandı.

Adana’da D.D. isimli erkek, evde annesi N.D.’yi darp etti. Kadının kocası polis çağırdı, D.D. gözaltına alındı.

Adana’da A.G. isimli erkek, evde annesi E.G.’yi (57) darp etti, kadını bıçakladı. A.G. gözaltına alındı. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Antalya’da M.T. (20) isimli erkek, komşusu olan E.Ü.E. (18) isimli kadını çöp atmaya şortla çıktığı için darp etti, saçından tutarak sürükledi, kadına hakaret etti. Gözaltına alınan erkek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Dersim’de O.G. (27) isimli erkek, imam nikahlı karısı E.A.’ya (22) 7 ay boyunca alıkoyarak şiddet uyguladı ve tecavüz etti. E.A. şikâyetçi oldu, erkek gözaltına alındı. O.G. tutuklandı.

Taciz

İstanbul’da taksi şoförü erkek, kadın yolcuya sözlü tacizde bulundu. Yasal süreç basına yansımadı, diğer taksiciler erkeği darp etti.

Çocuğa Şiddet

Aksaray’da bir grup erkek, 15 yaşındaki kız çocuğu D.C.’yi kaçırdı, çocuğun ailesinin evine silahla ateş açtı, çocuğun ailesini taş ve sopayla darp etti. Biri ağır üç kişiyi yaralayan 7 erkek gözaltına alındı.

Zonguldak’ta bir erkek “sevgilisi” olduğunu söylediği 16 yaşındaki kız çocuğunu darp etti. Çocuk hastaneye kaldırıldı, erkek ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Soruşturma başlatıldı.

18 Mayıs

Cinayet

Maraş’ta E.B. (41) isimli erkek, boşandığı Gülendam Göz (41) isimli kadını, yanında kaldığı babasının evine giderek av tüfeğiyle öldürdü. E.B. intihar etti.

Karaman’da T.N. (25) isimli erkek, imam nikahlı karısı Satı Laçin’i (25) evde ruhsatsız “av tüfeğini temizlerken kazayla” öldürdü. Erkek “taksirle öldürme” suçundan tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Havva Nur Ç. (19) 2 arkadaşıyla gittiği otel odasında ölü bulundu. Arkadaşları M.O.Ş. ve M.D. ifade vererek uyuşturucu kullandıklarını söyledi.

Adana’da Şefika O. (73) isimli kadın, inşaat alanında ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Çankırı’da bir erkek, sokakta boşanma aşamasında olduğu karısını darp etti. Erkeğin ailesi ve kadının ailesi kavga etmeye başladı. 3 kişi gözaltına alındı.

Edirne’de H.C. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı N.C.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu. Soruşturma başlatıldı.

Edirne’de M.M. isimli erkek, karısı S.M.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Edirne’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Ö.S. isimli erkek, sevgilisi M.Ç.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Edirne’de S.Ç. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu A.Ç. isimli kadını darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Edirne’de hakkında tedbir kararı olan M.C. isimli erkek, sevgilisi S.C.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Aydın’da F.E. isimli erkek, evine gittiği sevgilisini ve babasını darp etti. Kadın ve babası hastaneye kaldırıldı, polis soruşturma başlattı.

Tehdit

Kocaeli’de M.Y. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı G.Y.’yi kendisini ve 3 çocuğunu yakmakla tehdit etti, kadının evini yaktı. Polise teslim olan M.Y. gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Antalya’da M.A. (38) isimli erkek, cep telefonuyla kabinde üstünü değiştiren iki kız çocuğu A.A. (17) ve Y.H.’nin (17) gizlice görüntülerini çekti. Çevredekiler müdahale etti. Erkek gözaltına alındı.

19 Mayıs

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da M.C. isimli erkek, karısı K.C.’yi bıçakladı, 2 yaşındaki kızını ağladığı için darp etti ve boğarak öldürmeye çalıştı. Kendisini durdurmaya çalışan 12 ve 14 yaşındaki iki oğlunu darp etti. K.C. ve kız çocuğu hastaneye kaldırıldı.

Adıyaman’da A.K. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı G.K.’yi satırla ağır yaraladı. Erkek kadını göğsünden, bacağından ve kolundan yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, A.K. olay yerinden kaçtı, polis erkeği yakalamak için çatışma başlattı.

Manisa’da B.S. (36) isimli erkek, Suriye vatandaşı karısı H.A.’yı (33) baltayla yaraladı. Olay yerine gelen polis erkeği yaraladı ve hastaneye kaldırdı.

Antalya’da M.Ş.A. isimli erkek, 3 aylık hamile karısı D.S.S.’yi darp ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Zonguldak’ta bir erkek, N.B. (42) isimli kadını darp etti, kafa travması geçiren kadın hastaneye kaldırıldı. Soruşturma başlatıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Batman’da İ.D. isimli erkek, 24 yaşındaki zihinsel engelli bir kadını kaçırdığı ve ona tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antalya’da M.K. isimli erkek, karısı C.K.’yi (32) seks işçiliğine zorladı.

20 Mayıs

Cinayet

Kayseri’de T.T. (29) isimli erkek, Arife Nur Sarıoğlu (26) isimli kadını “arkadaşlık teklifini kabul etmediği” gerekçesiyle tabancayla öldürdü. Kadını işe giderken ateş ederek öldüren erkek kendisini de yaraladı. Erkek hastaneye kaldırıldı. Arife Nur Sarıoğlu olay yerinde hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama

Nevşehir’de hakkında tedbir kararı olan Y.Y. isimli erkek, ismi basına yansımayan karısını darp etti, balkondan atmakla tehdit etti. Erkek tutuklandı.

Edirne’de N.A. isimli erkek, evde kavga ettiği G.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Zonguldak’ta kimliği basına yansımayan bir kişi, 8,5 aylık hamile olan S.K.’yi (22) darp etti, kafa travması geçiren kadın hastaneye kaldırıldı. Soruşturma başlatıldı.

Taciz

İstanbul’da bir erkek, sokakta iki kadını taciz etti. Kadınlar polis çağırdı, erkek gözaltına alındı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Manisa’da G.M.T. isimli erkek, sokakta bir kadına basit cinsel saldırıda bulundu. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Hakkari’de T.G. isimli erkek, 4 yaşındaki bir kız çocuğuna istismar girişiminde bulundu. Çevredekiler fark ederek erkeği durdurdu. Gözaltına alınan T.G. tutuklandı.

Şırnak’ta V.A.Ü. isimli erkek, 8 yaşındaki bir oğlan çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

21 Mayıs

Cinayet

Balıkesir’de Y.Ç. (42) isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Birgül Ç.’yi (40) bıçaklayarak öldürdü. Erkek gözaltına alındı, kavganın içeriği basına yansımadı. Kadını 7 yaşındaki engelli kızının ölü bulduğu ortaya çıktı. Erkek tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da M.Ş. (24) isimli kadın, şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Evinde hareketsiz bulunan kadın hastanede hayatını kaybetti.

İstanbul’da Dürdane A. (84) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da M.A. isimli erkek, evinin sokağında takip ettiği eski karısı N.U.’yu (45) darp etti, kadını silahla ateş ederek göğsünden yaraladı. N.U. hastaneye kaldırıldı, erkek olay yerinden kaçtı. Kadının bir gün önce polis koruması istediği ortaya çıktı.

Edirne’de G.T. isimli erkek, evde karısı N.T.’yi darp etti, kadına hakaret etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Sakarya’da G.Ç. isimli kadın, eski kocasının 4 yaşındaki kızlarını istismarda bulunduğunu söyleyerek şikâyetçi oldu. Mahkeme kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kadın basına konuştu ve karara itiraz etti, olay bu nedenle 21 Mayıs’ta basına yansıdı.

22 Mayıs

Cinayet

Balıkesir’de S.Z. isimli erkek, eski karısı Sibel Kaman’ı (46) silahla öldürdü. Kadın, 4 gün önce erkek kendisine şiddet uyguladığı için suç duyurusunda bulunmuş ve 30 günlük tedbir kararı aldırmıştı. Erkek kadını öldürdükten sonra intihar etti.

Şüpheli Ölüm

Mardin’de Bedriye K. (45) isimli kadın evinin damından düşerek hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama

Ankara’da ismi basına yansımayan bir erkek, sokakta bir kadını darp etti.

23 Mayıs

Cinayet

Antalya’da M.Ö. (29) isimli erkek, karısı Aslı Ö.’yü (36) boğarak öldürdüğü, halıya sarararak araziye götürdüğü ve iş makinesiyle gömdüğü için tutuklandı. Erkeğin 20 Nisan’da hakkında kayıp başvurusu yaptığı kadını öldürdüğü 23 Mayıs’ta tespit edildi. Erkek kadını öldürdüğünü itiraf etti, tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Yozgat’ta Ş.T. isimli erkek, akaryakıt istasyonunda eski sevgilisi olduğu iddia edilen A.D. isimli kadını darp etti, boğazına bıçak dayadı. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

24 Mayıs

Cinayet

Adana’da erkekler Tuğçe Duman’ı (27) ve Suriye vatandaşı Melek Elşemo’yu (24) ateşli silahla vurarak öldürdü. Tuğçe Duman arabasının içinde, Melek Elşemo 100 metre ötede boş arazide ölü bulundu. Cinayetleri işlediği şüphesiyle aranan F.A. isimli erkeğin Tuğçe Duman’ın eski sevgilisi olduğu, kadını 2 kez kaçırdığı ve 1 ay alıkoyduğu iddia edildi. Tuğçe Duman’ı tehdit eden, ona şantaj yapan F.A.’nın amcası İ.A. ve kuzeni M.A. isimli erkekler gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Necla Ö. (55) isimli kadın, denizle ölü bulundu.

Erzurum’da M.Ç. (23) isimli kadın evinde boynunda eşarp bağlı olarak ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Adana’da A.A. (74) isimli erkek, annesi A.A.’yı (74) bıçaklayarak yaraladı. Erkek gözaltına alındı, kadın hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de Y.Ş. isimli erkek, kavga ettiği karısı İ.Ş.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, koruma talebinde bulundu.

Tehdit

İstanbul’da suç örgütü kurma iddiasıyla 119 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan E.D. (23) isimli erkek, cezaevinden çıktı ve eski sevgilisi Ş.Ş.’yi yaralamakla, yüzüne kezzap atmakla tehdit etti.

25 Mayıs

Şüpheli Ölüm

Mardin’de Fehime E. (90) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Zonguldak’ta A.K. isimli erkek, evde ismi basına yansımayan karısına tabancayla ateş etti. Erkek, sonra evden çıkarak kuzeni olan S.K. (36) isimli erkeği öldürdü ve onun yanındaki F.G. (36) isimli erkeği yaraladı.

İstanbul’da S.Ö. isimli erkek, sevgilisi Ü.T.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, uzaklaştırma kararı aldırdı.

Edirne’de D.K. isimli erkek, karısı Z.C.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

İstanbul’da bir grup erkek, sokakta park yeri kavgasında komşuları olan N.D.G. isimli kadını ve kocası T.G.’yi darp etti.

26 Mayıs

Cinayet

İstanbul’da G.M. isimli erkek, eski karısı Yudum M.’yi çalıştığı hastaneye giderek çocuklarının önünde bıçaklayarak öldürdü. Erkek olay yerinden kaçtı. Yakalanan G.M. kadını kıskandığı ve kendisini aldattığından şüphelendiği için öldürdüğünü söyledi. Erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da A.A. (36) isimli erkek, eski sevgilisi B.A. (47) ve onun iş arkadaşı Ö.D.’yi tabancayla vurarak ağır yaraladı. Olay yerinden kaçan erkek ertesi gün takım elbiseyle emniyete giderek teslim oldu.

Antalya’da A.S.D. isimli erkek, sevgilisi S.N.G.’yi zorla arabasına bindirerek kaçırdı, darp etti ve pencereden sokağa attı. Kadın şikâyetçi oldu, erkeğin kendisini ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Edirne’de S.C. isimli erkek, karısı A.C.’yi darp etti. Erkek, kadını kendisini aldatırken yakaladığı için darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Taciz

İzmir’de Y.A. isimli erkek, markette tanımadığı S.A. isimli kadını taciz etti, rızası dışında fotoğrafını çekti. Ertesi gün yakalanan erkek gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Aydın’da dini nikahlı karısının 12 ve 14 yaşındaki kızlarına istismarda bulunan İ.U. isimli erkek, komşularının ihbarıyla gözaltına alındı, tutuklandı.

İstanbul’da bir erkek 10 yaşındaki bir kız çocuğunu apartmanına zorla girerek istismar etti. Çocuğun ailesi şikâyetçi oldu, erkek gözaltına alındı.

27 Mayıs

Önceki yıllar işlenen, Mayıs ayında aydınlatılan cinayet

Iğdır’da 5 yıldır kayıp olarak aranan Nesrişah Yorgun, 27 Mayıs’ta ölü bulundu. Kadının kısmen çürümüş cesedi bulunduğunda başlatılan çalışma sonucu kadını boşandığı E.Y. isimli erkeğin öldürdüğü, sandık içinde apartmanın bodrum katına gömdüğü ve üzerini fayansla kapattığı ortaya çıktı. E.Y. ve ona yardım ettiği iddia edilen İ.A. gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Hilal Y. (20), gezdiği turistik mekanda terastan düşerek hayatını kaybetti, kadının intihar ettiği iddia edildi. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Manisa’da O.Ö. (29) isimli erkek, sokakta eski karısı A.E.’yi (22) darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, olay yerinden kaçan O.Ö. gözaltına alındı.

Konya’da F.Ö. (28) ve Y.K. (29) isimli iki erkek, misafirliğe davet ettikleri komşuları olan A.B. isimli kadını taciz etti, kendilerinden kaçan kadını apartman koridorunda yakalayarak darp etti. Erkekler, kendilerini durdurmaya çalışan Orhan Çumralıgil (35) isimli erkeği öldürdü.

Konya’da S.Ö. isimli erkek, karısı N.Ö.’yü pompalı tüfekle ayağından vurdu, kendisini eve kilitleyerek jandarmaya direndi. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Ağrı’da bir erkeğin, yeğeni olan 4 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Çocuğun annesi şikâyetçi oldu, polis kaçan erkeği aramaya başladı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Maraş’ta seks işçiliğine zorlayan ve zorlanan 9 kişi gözaltına alındı. 6 erkek ve 3 kadın gözaltına alınırken kaç erkeğin kaç kadını seks işçiliğine zorladığı açıklanmadı.

28 Mayıs

Seks işçiliğine zorlama/ Çocuk istismarı

Afyon’da kayıp olarak aranan 15 ve 16 yaşındaki iki kız çocuğunu seks işçiliğine zorladığı, Türkiye vatandaşı olmayan çocukları “evlenme vaadiyle” dolandırdıkları iddia edilen 4 kişi tutuklandı.

İstanbul’da bir erkek, markette bir kız çocuğunu istismar etti.

Düzce’de H.Ç. isimli erkek, birlikte yaşadığı kadının 11 yaşındaki kızına istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. İstismar, hastanede 11 yaşındaki çocuğun hamile olduğu tespit edilince ortaya çıktı. Erkek ve çocuğun annesi A.K. gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Düzce’de S.Ö. ve S.E. isimli iki kişi, 4’ü Türkiye vatandaşı olmayan 9 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

29 Mayıs

Cinayet

Sivas’ta B.M. isimli erkek, 20 Nisan’da sevgilisi Fatma Öz’ü tabancayla vurarak öldürdü ve gömdü. Erkek kadını öldürdükten 34 gün sonra intihar girişiminde bulundu, kaldırıldığı hastanede kayıp olarak aranan kadını öldürdüğünü itiraf etti. B.M. gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de H.B. (35) isimli erkek, eski karısı G.G.’yi ve 3 çocuğunu bıçakla rehin aldı. Erkek yakalanarak gözaltına alındı.

Taciz

Karabük’te ikinci el eşyalarını satın alma bahanesiyle buluştuğu kadını taciz eden R.Z.A. isimli erkek gözaltına alındı.

Cinsel Saldırı

Adana’da S.K. isimli erkek, “cinsel terapi” adı altında kadınlara cinsel saldırıda bulunduğu ve çocukları istismar ettiği suçlamasıyla gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Antalya’da C.Ö. (67) isimli erkek, komşusunun 7 ve 11 yaşındaki kız çocuklarına istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

30 Mayıs

Cinayet

Samsun’da F.Y. (36) isimli erkek, kavga ettiği karısı Kamile Y.’yi (33) bıçakla öldürdü. Olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı. Kadın hastanede hayatını kaybetti. Erkeğin “yaralama” suçundan tutuklu olduğu cezaevinden kısa süre önce izinli çıktığı, 16 suçtan sabıkası olduğu, daha önce cinayet işlediği ve 11 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Erkek ifade vermedi, tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Ankara’da Tuğçe Ü. (26) isimli kadın, evinde ateşli silahla şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Kadın 3 gün sonra evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da N.A. isimli erkek, 3 yıl önce ayrıldığı dini nikahlı karısı M.G.’yi tehdit ve taciz etti.

İstanbul’da S.M. (28) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı S.M.’yi (27) sokakta darp etti, kadına üst üste ateş ederek 7-8 yerinden yaraladı. Kadın, erkeğin kendisine “Benden boşanamazsın, sen mezara ben cezaevine” diyerek tehdit ettiğini ve “Seni öldürsem iki sene yatar çıkarım. Herkes çıkıyor” dediğini söyledi.

İstanbul’da bir erkek, hamile olan Ç.K. isimli kadını aracından yola itti. Kadın hastaneye kaldırıldı.

 

31 Mayıs

Şiddet / Yaralama

Diyarbakır’da İ.M. isimli erkek, sistematik şiddet uyguladığı karısı M.M.’yi ağır yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. İ.M. gözaltına alındı.

Edirne’de T.T. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Ç.T.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de K.A. isimli erkek, Cezayir vatandaşı karısı M.A.’yı darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de G.D. isimli erkek, kavga ettiği karısı N.D.’yi darp etti.

Taciz

Sakarya’da M.S. isimli erkek, belediye spor kulübünde antrenörü olduğu Z.R.İ. (18), E.N.K. (19), A.S. (24) ve E.D. (18) isimli 4 kadını taciz ettiği için gözaltına alındı. Erkek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tehdit

Sosyal medyada bir erkek, tanımadığı E. isimli kadını ölümle tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Seks İşçiliğine Zorlama

Adıyaman’da 3 kişi, 3 kadını seks işçiliğine zorladığı gerekçesiyle tutuklandı.