Erkek Şiddeti Kasım 2018

Evrim Kepenek, Begüm Baki Aralık 2018
Facebook Twitter Google

  • TARİH Aralık 2018
  • SÖYLEŞİ Evrim Kepenek, Begüm Baki
  • HABER Evrim Kepenek, Begüm Baki
  • KAYNAK bianet.org
  • PAYLAŞ Facebook Twitter LinkedIn Yazdır

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre, erkekler Kasım’da en az 22 kadını ve bir bebeği öldürdü. Bir çocuğa şiddet uygulayan erkekler, en az sekiz kadını taciz etti, bir kadını da seks işçiliğine zorladı. Erkekler, Kasım’da dört kadına tecavüz etti, en az 32 kız çocuğuna ve üç oğlan çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Erkekler, en az 23 kadına da şiddet uyguladı, yaraladı.

Ayrıca, bir cinayetin failinin Kasım’da belirlendiği, Nisan’da gerçekleşen çocuk istismarı da davanın başlamasıyla birlikte Kasım’da medyaya yansıdı.

Kasım’da, seks işçiliğine zorlama vakalarının basına yansımaması da dikkat çekti.

Erkekler 2018’in ilk 11 ayında, 225 kadını ve biri bebek 16 çocuğu öldürdü, 58 kadına tecavüz etti, 177 kadını taciz etti, 469 kadına zorla seks işçiliği yaptırdı ve 338 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Erkekler, 2018’in ilk on bir ayında 364 kadını da yaraladı.

2017’nin ilk 11 ayında erkekler 255 kadın ve kız çocuğunu öldürdü, 86 kadına tecavüz etti, 223 kadını taciz etti, 344 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu, 373 kadına şiddet uyguladı.

1 Kasım

Cinayet

* Adana’da M.B. (35) karısı Hanife Babayiğit’i (24) bir eğlence mekanında çalışmaya devam etmesini bahane ederek iş çıkışı götürdüğü boş arazide tüfekle öldürdü. M.B.’ye son iki ayda ikinci kez uzaklaştırma kararı verildiği, ikinci karar sırasında erkeğin ısrarıyla barıştıkları ifade edilirken Hanife Babayiğit’in iki ay önce boşanmak için avukatla görüştüğü öne sürüldü. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı.

Şiddet/Yaralama

* İstanbul’da oyuncu A.K. sevgilisi şarkıcı S.G.’yi evde 45 dakika boyunca evde darp etti, öldürmekle tehdit etti. Hayatta kalan S.G., darp raporu alarak erkekten şikayetçi oldu; S.G.’ye üç ay koruma kararı ve A.K.’ye üç uzaklaştırma kararı verildi. (29 Ekim’de yaşanan bu olay, S.’nin erkeği ifşa etmesiyle 1 Kasım’da basına yansıdı) 

* Edirne’de G.O. karısı H.O.’yu kapıyı geç açtığı için bıçakla ağır yaraladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

2 Kasım

Cinayet

* Kayseri’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan L.A. boşanma aşamasında olduğu karısı Emine A.’yı kıskançlık bahanesiyle bir alışveriş merkezinin kafesinde tabancayla defalarca el ateş ederek öldürdü.

Çocuk İstismarı

* Antalya’da halk otobüsünde yolcu K.E. yolcu olan 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Çocuğun babası K.E.’nin tacizini gördüğünü öne sürerek K.E.’yi darp etti, araç şoförü aracı boşaltıp K.E’yi içeride tuttu. Olay yerine gelen polisin gözaltına aldığı erkek tutuklandı.

Taciz

* Samsun’da S.K. (28) aracıyla yanında durduğu Y.T.’ye (18) sözlü tacizde bulundu. Öğretmen olduğu ifade edilen erkek gözaltına alındı.

* Kocaeli’nde A.Ö. (74) halk otobüsünde bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Üç kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu için önce tutuklanan ardından adli kontrolle serbest bırakılan A.Ö.’nün karakola imza verdikten sonra cinsel istismarda bulunduğu ifade edildi. A.Ö. tutuklandı.

* İstanbul’da bir erkek bir ilkokulun önünde kız öğrencilere cinsel istismarda bulunmaya teşebbüs etti. Çevredeki veliler erkeği darp etti, erkek gözaltına alındı.

* Eskişehir’de bir üniversitenin kütüphanesinde öğrenci bir erkek ön sırasında oturduğu bir kadını porno izlediğini göstererek ve defalarca arkasını dönüp soru sorarak taciz etti. Aynı erkeğin başka bir kadını daha aynı şekilde taciz ettiği öne sürüldü.

Şiddet/Yaralama

* Kilis’te M.E. karısı N.E.’yi evde darp etti.

3 Kasım

Cinayete Teşebbüs

* Balıkesir’de Valilikte çalışan işçi E.İ. (36) eski karısı H.B.’yi (31) çalıştığı iş yerinde defalarca bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs etti, ardından gittiği caminin çıkışında erkek S.D.’yi bıçakla yaraladı. Olay yerine gelen polise teslim olan erkek götürüldüğü polis merkezinin camından atlayarak intihara teşebbüs etti. H.B.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği ifade edildi. E.İ.’nin valilikten makam aracıyla çıktığı ve aracın GPRS’ini söktüğü belirtildi.

5 Kasım

Cinayet

* Antalya’da E.Ç. birlikte yaşadığı sevgilisi Ziynet Terzi’yi (36) ayrılmak istediği için sokakta tabancayla öldürdü. Erkek cinayetten sonra kaçtı.

Şiddet/Yaralama

* Samsun’da H.V. (29) karısı S.V.’yi (22) evde darp etti. S.V. kendisini korumak için mutfaktan aldığı bıçakla H.V.’yi yaraladı. S.V. olaydan sonra sağlık ekiplerine haber verdi. H.V.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edilirken gözaltına alınan S.V. tutuklanmasıyla talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.

6 Kasım

Şiddet/Yaralama

* Denizli’de bir erkek karısı olduğu öne sürülen kadını sokakta darp etti, iki yerinden bıçakla yaraladı. Olay yerine gelen polis erkeği gözaltına aldı.

Çocuk İstismarı

* Mardin’de N.Y. (80) aynı köyde yaşadığı üç kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Ailelerin şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek tutuklandı. N.Y.’nin akrabalarının kız çocukların ailelerini şikayetlerini geri çekmesi için baskı yaptıkları öne sürüldü.

7 Kasım

Şiddet/Yaralama

* İstanbul’da iş insanı E.Ö. sevgilisi M.N.B.’yi darp etti. Kadının şikayeti üzerine erkeğe üç ay uzaklaştırma kararı verildi.

* Kırıkkale’de R.G. karısı F.G.’yi darp etti. R.G. ve ailesi F.G.’ye sekiz ay boyunca şiddet uyguladı, F.G. evden kaçtı, başka bir ilde yaşayan abilerinin yanına yerleşti. F.G. darp raporu alarak erkekten şikayetçi oldu.

* Trabzon’da C.T. (45) annesi S.T.’yi sopayla darp etti. Kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek hakkında yaralama suçundan soruşturma başlatıldı.

Taciz

* Trabzon’da bir erkek tanımadığı Y.’yi dolmuşta taciz etti.

8 Kasım

Taciz

* Ankara’da bir erkek 25 yaşındaki kızını gönderdiği mektupla taciz etti. Kadının yırtarak attığı mektubu bulan annesi kocasının kızına 10 yıldır sürdürdüğü cinsel istismarı öğrendi. Kadının ve ailesinin şikayetiyle gözaltına alınan erkek nitelikli cinsel saldırıdan tutuklandı.

* Antalya’da K.A. motosikletiyle yanına yaklaştığı H.Y.’yi otobüs durağında taciz etti. Gözaltına alınan erkek ifadesinin ardından serbest bırakıldı. K.A.’nın 2010 yılında taciz suçundan ceza aldığı ifade edildi.

Şiddet/Yaralama

* Adıyaman’da bir erkek karısı A.Y.’yi ve kızları H.Y. ve M.Y.’yi evde darp etti.

9 Kasım

Cinayet

* Antalya’da A.A. (33) 19 Ekim’de birlikte tatil yaptığı sevgilisi Kazakistan vatandaşı Naili Nutfullina’yı ayrılmak istediği için otelin önce barında, sonra bahçesinde darp ederek ağır yaraladı. 20 gündür yoğun bakımda bulunan Naili Nutfullina 9 Kasım’da hayatını kaybetti. A.A. tutuklandı. A.A.’nın 2015 yılında annesini darp ettiği için 30 bin lira para cezasına çarptırıldığı ifade edildi.

Şiddet/Yaralama

* Muğla’da şarkıcı N.Ö. (70) sevgilisi İ.E.’yi (55) tehdit etti ve psikolojik şiddet uyguladı. Kadının şikayeti üzerine erkeğe üç ay uzaklaştırma kararı verildi. N.Ö.’nün geçen yıl da kadına şiddet uyguladığı, kadının önce şikayetçi olduğu ardından şikayetini geri çektiği ancak açılan davada N.Ö.’ye adli para cezası verildiği ifade edildi. Dava sonucundan sonra N.Ö.’nün bir yıl boyunca kadına psikolojik şiddet uyguladığı, tehdit ettiği belirtildi.

* Çorum’da U.B. (38) karısı S.B.’yi (36) evde darp etti. Olay sırasında S.B.’nin erkekten kaçmak için beşinci katta aşağıya atladığı öne sürüldü. S.B. ağır yaralandı. Gözaltına alınan erkek adli kontrolle bırakıldı.

* Adana’da bir erkek gelini olan kadını sokakta darp etti. Erkeğe, kadının babası ve erkek akrabaları saldırdı. Çıkan kavga sonucunda  erkeklerin tamamı yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Çocuk İstismarı

* İstanbul’da T.Ş. (50) aile dostunun 16 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulundu. T.Ş.’nin sekiz yaşından beri, 2010 yılından bu yana  kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ifade edildi. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen erkek, adliyenin ikinci katından atlayarak ağır yaralandı.

10 Kasım

Cinayete Teşebbüs

* Diyarbakır’da Ö.S.İ. (32) karısı R.S.İ.’yi (27) kucağında çocuğu varken aile sağlığı merkezi önünde dört el ateş ederek öldürmeye çalıştı. Olaydan sonra kaçmaya çalışan erkek yakalandı. Kadının hayati tehlikesi devam ediyor. Olayda çocuğun yaralanmadığı ifade edildi.

Şiddet/Yaralama

* İstanbul’da B.K. eski sevgilisi B.K.’yi (40) gittiği evinde darp etti, öldürmekle tehdit etti. B.K.’nin kadına iki yıl boyunca şiddet uyguladığı, şiddet sonucu birçok kez yaralanan kadının erkekten defalarca şikayetçi olduğu ancak erkeğe herhangi bir tedbir kararının uygulanmadığı ifade edildi. Son olaydan sonra ifadesi alınan erkek, karakol çıkışında kadını mesajla tekrar tehdit etti.

* Diyarbakır’da bir kamu kurumunda sendika temsilcisi M.E. kurumda memur B.K.U.’yu kurum odasına bıraktığı broşürü yırttığı için darp etti. Kendisine iki erkeğin müdahale ettiği M.E. kadına tekrar vurmaya çalıştı, B.K.U. erkeğin koluna vurarak kendini savundu ve odada bulunan iki küçük çocuğunun ağlaması üzerine erkeği kovdu. Olaydan sonra şikayetçi olacağını belirten kadını, iki amirinin tehdit ettiği ifade edildi.

11 Kasım

Cinayet

* Urfa’da A.K. (54) karısı Cemile Kılavur’u (53) tüfekle öldürdü. Erkek cinayetten sonra intihar etti.

* Denizli’de O.G. (18) annesi Rahime Gencer’i (35) evde tabancayla öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkek çelişkili ifade verdiği için gözaltına alındı. O.G. ilk ifadesinde bir ay önce evdeki ziynet eşyalarını çaldığını, ailesinin şikayetçi olmadığını, bu konu yüzünden çıkan tartışmada annesini öldürdüğünü söyledi. Cinayet sırasında kadının iki yaşındaki çocuğunun evde olduğu ifade edildi.

* Trabzon’da H.Ö. (68) kardeşi Samiye Ö.’yü (58) evde orakla öldürdü. Erkek cinayetten sonra kaçtı.

* İstanbul’da G.O. (52) evden ayrılan karısı Zahide Oğuz’u (42) ve kayınbiraderi Kutlay Oğuz’u (30) kadını kaldığı evde tabancayla öldürdü. Cinayetten önce Zahide Oğuz’un bir kadın arkadaşına sesli mesaj göndererek “Ben her gün ölüyorum. Bir tarafa çıkamıyorum. Yarın son günümmüş. Ölecekmişim. Öyle diyor G.” dediği belirtildi. G.O.’nun daha önce Zahide Oğuz’un evini defalarca tabancayla bastığı, öldürmekle tehdit ettiği; kadının erkekten 15 kez şikayetçi olduğu, ancak herhangi bir tedbir kararı uygulanmadığı ifade edildi. Çiftin üç yıl önce çocuklarını kaybettiği belirtildi.

* Diyarbakır’da bir erkek boşanma davası açan karısını ablasının evinin önünde tabancayla öldürdü. Erkek cinayetten sonra kaçtı.

12 Kasım

Cinayet

* Maraş’ta hakkında uzaklaştırma karar bulunan R.A. (27) kendisini aldattığı gerekçesiyle boşanma davası açan karısı Sibel Akpınar’ı (24), kayınvalidesi Pakize Çiftçi’yi (56) ve kayınbiraderi Ali Çifti’yi (58) çocuklarını kendisine göstermediği bahanesiyle av tüfeğiyle öldürdü. Erkek cinayetten sonra teslim oldu. Çiftin yaşları 7, 2 ve 1 olan üç çocuğunun olay sırasında evde olduğu belirtildi.

Şiddet/Yaralama

* Manisa’da Y.P. karısı E.P.’yi (21) sosyal medya kullanıcısı  olduğu için evde darp etti, eve kilitledi, telefonunu kırdı. Olaydan sonra darp raporu alan E.P. erkekten şikayetçi oldu. E.P.’nin erkekle 1,5 ay önce evlendiği ifade edildi.

Taciz

* İstanbul’da taksi şoförü B.T. yolcu Taylandlı N.S.’yi yolculuk süresince taciz etti, eksik para vererek dolandırdı. Erkek hakkında cinsel saldırı ve nitelikli hırsızlığa teşebbüsten dava açıldı.

13 Kasım

Şüpheli Ölüm / İntihara Yönlendirme

* İstanbul’da Nisan ayında üst geçitten aşağıya atlayarak öldüğü öne sürülen Nazan Dedeoğlu’nun ölümü hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Olay sırasında Dedeoğlu’nun yanında bulunan ve kadına “üst geçitten aşağıya atlayamazsın” diyen sevgilisi B.Y. (24) hakkında “başkasını intihara yönlendirme haline intiharın gerçekleşmesi” suçu kapsamında dava açıldı. Olaydan sonra Dedeoğlu’nun babası B.Y.’nin kadına sistematik olarak şiddet uyguladığını belirtmişti.

Şiddet/Yaralama

* Trabzon’da M.A. karısı E.A.’yı eve geldiğinde yemek hazır olmadığı için darp etti. Hayatta kalan E.A. babasını arayarak yardım istedi. Gözaltına alınan M.A. hakkında uzaklaştırma ve E.A.’ya bir ay koruma kararı verildi, basit yaralama suçundan iddianame hazırlandı.

Çocuk İstismarı

* Antalya’da H.K. (34) bir ortaokul yakınında ikisi kız çocuğu, ikisi oğlan çocuğu dört öğrenciye cinsel istismarda bulundu. Öğrencilerin ihbarıyla gözaltına alınan erkek, adli kontrolle bırakıldı. Aynı erkeğin geçen hafta da okul çevresinde çocuklara cinsel istismarda bulunduğu, gözaltına alındığı ve ifadesinin ardından serbest bırakıldığı ifade edildi.

14 Kasım

Cinayet

* Antep’te beş gün önce cezaevinden çıkan S.S. sistematik olarak şiddet uyguladığı dini nikahlı karısı Sezen Serpil’i (20) kendisiyle dans etmeyi reddettiği için evde pompalı tüfekle öldürdü. S.S.’nin gece vakti eve geldiği, müziği açarak kadını zorla dans ettirmeye çalıştığı ifade edildi. SS’nin erken yaşta evlendirildiği, cinayete 4 ve 5 yaşlarındaki iki çocuğunun tanık olduğu belirtildi. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı.

15 Kasım

Cinayete Teşebbüs

* Adana’da F.K. (47) karısı Suriyeli Neval K.’yi (31) kendisini aldattığını düşündüğü için boğazından bıçaklayarak öldürmeye çalıştı. Olaydan sonra kaçan erkek yakalandı. N.K.’nin hayati tehlikesinin olduğu belirtildi. F.K.’nin evlilikleri süresince kadına kıskançlık bahanesiyle sistematik olarak şiddet uyguladığı ifade edildi.

Faili Yeni Belirlenmiş Cinayet

* Mersin’de 25 Şubat 2010’da öldürülen Özlem Çınar’ın (22) cinayet zanlısının babası H.Ç. olduğu ortaya çıktı. Cinayetin Özlem Çınar’ın ailesinin onaylamadığı Mahmut Erdem ile birlikte olduğu için işlendiği belirtildi. Cinayetten sonra kaçan H.Ç. yaptığı araba kazası sonucunda yakalandı. Şubat 2010’da çift Antep’e gelmiş, Mahmut Erdem, kadının kardeşi A.Ç. (15) ve erkek akrabaları tarafından öldürülmüş, A.Ç. tutuklanmıştı.

16 Kasım

Şiddet/Yaralama

* Adana’da T.G. annesi A.G.’yi (78) para vermediği için darp etti. Erkek olaydan sonra kaçtı.

17 Kasım

Cinayet

* Ankara’da emekli profesyonel asker U.G. (51) karısı Songül Güleçyüz’ü (52) tabancayla öldürdü. Erkek cinayetten sonra intihar etti.

18 Kasım

Çocuk İstismarı

* Zonguldak’ta okulda kantin işleten H.S. (50) öğrenci E.T.’ye (9) okulda cinsel istismarda bulundu. Erkek tutuklandı.

19 Kasım

Şiddet/Yaralama

* Bilecik’te C.K. karısı B.K.’yi evde darp etti, kendini savunan kadın, erkeği mutfaktan aldığı bıçakla yaraladı.

* Antalya’da M.K. karısı M.K.’yi evde darp etti. Kadının şikayeti üzerine erkeğe uzaklaştırma kararı verildi. Karardan sonra M.K. elektrik direğine çıkarak intihara kalkıştı, olay yerinde çağrılan abileri tarafından ikna edildi. M.K.’nin geçen hafta da karısına şiddet uyguladığı ifade edildi.

Çocuk İstismarı

* Muğla’da bir sendikanın şube başkan yardımcısı da olan öğretmen S.Y. (53) öğrenci 23 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen şikayetçi dilekçeleri üzerine başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı.

20 Kasım

Cinayet

* Çanakkale’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan F.Ş. (31) boşanma aşamasında olduğu karısı Sedef Şen’i (30) işe gitmek üzere durakta servis beklerken tabancayla öldürdü. Erkek cinayetten sonra intihar etti. Sedef Şen’in boşanma davası açtıktan sonra tayinini isteyerek Çanakkale’ye geldiği, erkeğin kadının çalışmaya başladığını öğrendikten sonra Çanakkale’ye geldiği ve kadının adresini bulduğu ifade edildi.

Şüpheli Ölüm

* Adana’da Buse Kurt (21) sevgilisiyle birlikte gittiği evinde anahtarını bulamadığı için apartman boşluğundan evinin balkonuna geçmeye çalışırken düşerek hayatını kaybetti. Olay sırasında erkek arkadaşının kadının yanında olduğu ifade edildi, kadının aradığı anahtarın paspasın altından çıkmasından sonra erkek gözaltına alındı.

Şiddet/Yaralama

* Samsun’da M.T. karısı N.T.’yi darp etti, tüfekle kovaladı. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

* Samsun’da Iraklı F.M.A.S. karısı B.İ.H.H.’yi (34) eve kilitleyip, darp etti. Kadın camdan atlayarak kaçtı. Gözaltına alınan erkek ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

21 Kasım

Şüpheli Ölüm

* Zonguldak’ta S.Ö. (16) dere kenarında ölü bulundu, yapılan otopside ölüm sebebinin boğulma olduğu belirlendi. Bir gündür kendisinden haber alınamayan Özmekik’in ailesinin kayıp ihbarında bulunduğu ifade edildi.

22 Kasım

Cinayet

* Bursa’da H.K.T. ablası Günay Torun’u (55) aracının içindeyken tabancayla öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı. Cinayetin para meselesi yüzünden işlenmiş olabileceği ifade edildi.

* Hatay’da Ç.D. (28) karısı Emine D.’yi (20) evden ayrılmak istediği için pompalı tüfekle öldürdü. Ç.D. olay yerinde gözaltına alındı. Emine D.’nin üç çocuğu olduğu ifade edildi.

23 Kasım

Cinayet

* Isparta’da F.G. (38) karısı F.G.’yi (28) kıskançlık bahanesiyle evde bıçaklayarak öldürdü. Cinayetten sonra erkek teslim oldu.

Tecavüz

* Bolu’da C.M. (48) karısı M.M. (45) ve kızı M.M.’ye (18) tecavüz etti. Erkeğin kadınlara üç yıldır sistematik olarak cinsel saldırıda bulunduğu ifade edildi. Gözaltına alınan erkek tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

Seks İşçiliğine Zorlama

* Muğla’da S.D. ve annesi S.D. (60) ile birlikte kardeşi G.F.’ye (26) zorla seks işçiliği yaptırdı. Gözaltına alınan zanlılar adli kontrolle bırakıldı. G.F.’nin altı aylık hamile olduğu ifade edildi.

24 Kasım

Cinayet

* Diyarbakır’da R.N. karısı Vildan Nerede ve yanındaki Dinçer Doğan’ı aynı otomobilde oldukları için tabancayla öldürdü. Erkek cinayetten sonra teslim oldu.

Çocuk Cinayeti

* Çanakkale’de F.A. (32) 1,5 yaşındaki kızı E.A.’yı darp ederek öldürdü. F.A. tutuklandı.

25 Kasım

Cinayet

* Tokat’ta M.K. arkadaşı O.K ile birlikte annesi Hatice Korkmaz (72) ve birlikte yaşadığı sevgilisi Hasan Hüyük’ü (66) boğarak öldürdüler. Erkekler tutuklandı. M.K.’nin O.K.’yi cinayete azmettirdiği ifade edildi.

Şiddet/Yaralama

* Afyon’da zihinsel engelli H.K. (40) annesi S.K.’yi evde darp ederek yaraladı. Erkek gözaltına alınırken yaralı S.K. hastaneye kaldırıldı.

26 Kasım

Şiddet/Yaralama

* Aydın’da bir erkek sevgilisi İrlandalı kadını sokakta dakikalarca darp etti. Darp görüntüleri çevredekiler tarafından kaydedildi. Olay yerine gelen polise kadının şikayetçi olmadığı ifade edildi.

27 Kasım

İntihar Girişimi

* Urfa’da R.N. (23) ve kardeşi Z.N. (17) kendilerine cinsel istismarda bulunan babalarının cezaevinden çıkma ihtimali olduğunu öğrenmeleri üzerine intihar etmeye kalkıştı. Z.N. bileklerini keserken, R.N. evin çatısından atlamak istedi. Dört saatte ikna olan kadınlar hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

28 Kasım

Tecavüz

* Kocaeli’nde bir erkek evine gizlice girdiği N.Y.’ye tecavüz etmeye çalıştı, direnen kadını parmaklarından bıçakla yaraladı, kadının bağırması üzerine kaçtı. Erkek aranıyor.

* Bursa’da M.K. tanıdığı A.B.’ye tecavüz etmeye çalıştı. Olaydan sonra A.B. adliyede başka bir suçtan denetimli serbestlikle adliyenin çay ocağında çalışan M.K.’yi gördü. A.B.’nin şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek tutuklandı.

Çocuğa Şiddet

* Sakarya’da E.S. (29) üvey kızı 2 yaşındaki E.A.K.’yi darp ederek ağır yaraladı. Çocuğun yoğun bakımda olduğu ifade edilirken E.S. tutuklandı.

29 Kasım

Cinayet

* Ankara’da H.K. (50) birlikte yaşadığı sevgilisi Emine Çakır’ı (39) kıskançlık bahanesiyle evlerinin önünde “seni kimselere yar etmem” diyerek tabancayla öldürdü. Silah sesleri üzerine güvenlik görevlisinin olay yerine gelmesi üzerine H.K. yaralı kadını rehin aldı, etrafa ateş açtı. Emine Çakır olay yerinde hayatını kaybederken, H.K. ailesinin gelmesi üzerine birkaç saat sonra teslim oldu.

* Mersin’de M.E. (36) boşanma aşamasındaki karısı Cemile E.’yi (36) evde bıçakla öldürdü, cesedini parçalara ayırıp bir mezarlığa gömdü. Erkek cinayetten iki gün sonra kadın hakkında kayıp ihbarında bulundu. Çelişkili ifade verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan erkek suçunu itiraf etti. Soruşturmaya gizlilik kararı getirildi.

* Samsun’da E.A.Ş. (31) eski karısı Merve Özcan’ı (35) bir hastanede otoparkında bıçaklayarak öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı. E.A.Ş.’nin velayeti annesinde olan kızını görmek için Samsun’a geldiği ifade edildi.

Çocuk İstismarı

* İstanbul’da M.G. komşusunun kızı fiziksel engelli C.D.’ye (15) sokakta cinsel istismarda bulundu, öldürmekle tehdit etti. Gözaltına alınan ve hakkında dava açılan erkek suçlamaları reddetti. (Nisan 2018’de yaşanan bu olay erkeğin yargılanmaya başlamasıyla basına yansıdı) 

  • Etiketler