Erkek şiddeti Eylül 2020

Ege Öztokat
Facebook Twitter Google

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Eylül 2020’de en az 20 kadını ve dört çocuğu öldürdü, 19 kadına tecavüz etti.

Eylül’de en az 97 kadına şiddet uyguladı, en az 4 çocuğu öldürdü. Aralarında oğlan çocukların da olduğu en az 20 çocuğu istismar eden erkekler, en az 18 kadını taciz etti. Erkekler en az 59 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Eylül

Çocuk cinayeti

Mersin’de E.S. (25) isimli erkek, zorla kendisi ile evlendirilen kız çocuğu Zeynep S.’yi (17) ailesini görmek istediği için av tüfeğiyle öldürdü. Erkek tutuklandı. Zeynep S.’nin 4 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

Şiddet / Yaralama

Sakarya’da A.M.R isimli erkek, karısı E.K.’yi (20) kıskançlık bahanesi ile darp etti ve evlerini yaktı. Kadın şikâyetçi oldu, erkek tutuklanmadı.

Edirne’de M.H. isimli erkek, dairesini satmak istemediği için karısı N.H.’yi darp etti. N.H. şikâyetçi oldu.

2 Eylül

Cinayet

İzmir’de astsubay K.D., boşanma aşamasında olduğu Handan D.’yi işlettiği kuaföre giderek tabancayla öldürdü. K.D., o sırada kuaföre malzeme götüren Alper R.’yi de öldürdü. Erkek, kuaförde çalışan G.Ö. isimli kadını yaraladı. Handan D. ve Alper R. olay yerinde hayatlarını kaybetti, G.Ö. hastaneye kaldırıldı. K.D. intihar etti.

Tehdit

İzmir’de S.K. (40) isimli erkek, eski karısı S.B.’yi (29) birden fazla kez ölümle tehdit etti, sürekli taciz etti, kadının evinin karşısındaki alanı kiralayarak kadını ve evini sürekli izlemeye başladı. S.B. şikâyetçi oldu.

Tecavüz

Mersin’de N.P. (18) isimli kadın, eski sevgilisi H.G.’nin (23) gizlice görüntülerini çektiğini, kendisine şantaj yaptığını ve içeceğine uyuşturucu koyarak tecavüz ettiğini söyleyerek suç duyurusunda bulundu.

Çocuk İstismarı

Sakarya’da tarikat lideri erkek F.N.Ş. (58), 12 yaşında bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu için tutuklandı.

Van’da H.T. isimli erkek, S.D. (11) isimli kız çocuğuna tecavüz etti. Çocuğun ailesi şikâyetçi oldu, H.T. tutuklandı.

3 Eylül

Şüpheli Ölüm

Antep’te Sezay K.Ö. isimli kadın, kocasıyla kavga ettikten sonra üçüncü kattaki evinin balkonundan bilinmeyen bir sebeple düşerek öldü. Kadının ailesi ve yakınları kadını kocası A.Ö.’nün öldürdüğünü ve intihar süsü vermeye çalıştığını iddia etti.

Samsun’da Ayşe Ç. (42) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının ölüm sebebinin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da F.D. isimli erkek, karısı C.D.’yi bayılana kadar darp etti. F.D. oğlunu da darp ederek yaraladı. Kadını öldürdüğünü zanneden erkek, olay yerinden kaçarken polisi aradı. C.D. ve F.D. hastaneye kaldırıldı. F.D. gözaltına alındı.

Meşru Müdafaa

Adana’da F.Ö. isimli kadın, kendisini darp eden kocası H.Ö.’yü pompalı tüfekle öldürdü. Polise teslim olan kadın ifadesinde “Ben öldürmeseydim, o beni öldürecekti” dedi. Erkeğin kadını birçok kez darp ettiği açıklandı. Kadın hakkında “eşi kasten öldrüme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldı.

 

4 Eylül

Cinayet

Antalya’da H.H.D. isimli erkek, Rabia Ç.’yi (19) içinde bulunduğu park halindeki arabaya pompalı tüfekle ateş açarak öldürdü, aynı arabadaki N.G. isimli erkeği yaraladı. H.H.D. gözaltına alındı, “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Erkek N.G.’nin annesine küfür ettiğini iddia etti, evine giderek pompalı tüfeğini aldığını, Rabia Ç.’yi öldürme kastı olmadığını iddia etti.

Trabzon’da A.A. (76) isimli erkek, karısı Havva A.’yı (73) evlerinin bahçesinde tabancayla öldürdü. Erkek, kadını domuz sandığı için vurduğunu iddia etti.

Şüpheli Çocuk Ölümü

İzmir’de Müşerref Nur A. (13) isimli kız çocuğu evde bilinmeyen bir sebeple rahatsızlandı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Sakarya’da M.Y. isimli erkek, karısı G.B.’yi iş yerinin önünde tabanca ile bacağından vurdu. Yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Edirne’de A.T. isimli erkek, sevgilisi olan C.Ç. isimli kadını darp etti, kadını 2 gün boyunca zorla evinde tuttu. Kadın şikayetçi oldu, polis A.T.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Muğla’da A.G. (30) isimli erkek, aynı köyde yaşadığı H.G. (83) isimli kadına evinin bahçesine girerek tecavüz etti. A.G. olay yerinden kaçtı. Sonra kendini gözaltına almaya gelen jandarmaya taşla saldırarak kaçmaya çalıştı. H.D. hastaneye kaldırıldı, A.G. gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Tekirdağ’da N.M. (43) isimli erkek, 12 yaşındaki zihinsel engelli İ.M.’ye cinsel istismarda bulundu. Serbest bırakılan E.M. hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

Seks İşçiliğine Zorlama

Bursa’da 11 kişi, 8 kadını seks işçiliğine zorladı. 11 kişinin kaçının erkek olduğu açıklanmadı. 11 kişi ve seks işçiliğine zorladıkları 8 kadın gözaltına alındı.

 

5 Eylül

Cinayet

İstanbul’da Azerbaycan vatandaşı V.O. isimli erkek, Türkiye vatandaşı Sevilay Kaya’yı  (18) birlikte yaşadıkları evde öldürdü. Kadını kendisini aldattığını düşündüğü için öldüren erkek, duvara kadının kanıyla “ihanetin bedeli ölümdür” yazdı. Erkek teslim oldu ve gözaltına alındı.

Kocaeli’de Z.G. (40) isimli erkek, karısı Özlem G.’yi (39) boğarak öldürdü. Z.G. cesedin başında sabaha kadar bekledikten sonra polisi arayarak kendini ihbar etti, gözaltına alındı. Erkeğin kadını öldürdüğü tartışmanın içeriği basına yansımadı. Erkeğin Özlem G.’yi önceden birçok kez darp ettiği, kadının şikâyetçi olduğu açıklandı.

Çocuğu İntihara Sürükleme

İzmir’de Buse Melisa K. (15) emekli astsubay babası Ö.K.’nin (46) tabancasıyla intihar ederek öldü. Çocuğun intiharından önce sosyal medyada babasının kendisine psikolojik şiddet uyguladığını, intihar etmesini söylediğini yazdı. Çocuk babası hakkında “Bana sürekli küfür ediyor, beni sürekli aşağılıyor, benden nefret ediyor, bana ölmemi söylüyor ya da beni öldüreceğini diyor” yazdı. Başka bir paylaşımında da “Babam beni intihara teşvik etmek için eve halat almış odaya koymuş. Poşetten de çıkarmış. Bu ne diyorum hiç diyo intihar etmek istiyorsanız diye aldım diyor” yazdı. Polis soruşturma başlattı ve erkeği ifadesini almak için karakola götürdü. Ö.K. aralarında bir sorun olmadığını, çocuğun “Sosyal medyada çok karamsar şarkılar dinlediğini” iddia etti. Ö.K. serbest bırakıldı.

Şüpheli Ölüm

Antep’te S.K.Ö. isimli kadın, üçüncü kattaki evinin penceresinden düşerek öldü. Kadının düşme sebebi tespit edilemedi.

Şiddet / Yaralama

Sakarya’da 8 erkek, fındık toplamaya giden kadın ve erkek işçileri darp etti. Erkeklerin işçileri Kürt oldukları için darp ettiği iddia edildi.

Akran şiddeti

Sakarya’da yaşı basına yansımayan bir oğlan çocuğu, dini nikâhlı karısı B.S.’yi (13) bıçaklayarak yaraladı. Oğlan çocuğunun kız çocuğunu birçok kez tehdit ettiği açıklandı.

Çocuk istismarı

Zonguldak’ta A.E. isimli erkek, restoranında çalışan 15 yaşındaki kız çocuğuna cinsel organının fotoğrafını gönderdi. C.A. şikâyetçi oldu. A.E. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

6 Eylül

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Fatma Dürdane Y. isimli kadın, kaldığı otel odasında ölü bulundu. Kadının ölüm nedeninin tespiti için çalışma başlatıldı.

Samsun’da Semra A. (48) isimli kadın, evinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Öldürme Teşebbüsü

Bursa’da O.D. (37) isimli erkek, kendini aldattığı şüphesi ile sahte hesapla sosyal medyada takip ettiği karısı M.D.’yi (27)  bıçakladı. Ağır yaralanan M.D. hastaneye kaldırıldı. Polis, olay yerinden kaçmaya çalışan O.D.’yi yakaladı. O.D. “kasten insan öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Samsun’da Z.Ç. (46) isimli erkek, evde kavga ettiği karısı N.Ç.’yi (36) bıçakla üç yerinden yaraladı. Ağır yaralanan N.Ç. hastaneye kaldırıldı. Z.Ç. polise teslim oldu, gözaltına alındı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Aydın’da ilçe belediye başkanı A.D.A. isimli erkeğin ve başkan yardımcılarının, iş isteyen S.T. isimli kadına uyuşturucu verdiği ve kadına tecavüz ettiği iddia edildi. Kadın, erkekler kendisine tecavüz ederken A.Ç. isimli erkeğin de şantaj için video çektiğini söyledi. Kadın, video kaydı ile şantaj yapan erkeklerin kendisine 2 ay boyunca tecavüz ettiğini söyledi.

Konya’da Ö.G.H. isimli kadın, çalıştığı Selçuk Üniversitesi’nde bölüm başkanı olarak görev yapan H.S.Ç. isimli erkeğin kendisine 2 yıl boyunca cinsel saldırıda bulunduğunu, kendisini tehdit ettiğini, hakaret ettiğini ve şantaj yaptığını söyleyerek şikayetçi oldu. H.S.Ç. kadının “unvanını kullanarak akademik yükselme planı” yaptığını iddia etti. Ö.G.H. erkekle rızaya dayalı ilişkisini bitirmek isteyince H.S.Ç.’nin kendisine şantaj yapmaya başladığını söyledi. Üniversite ve savcılık soruşturma başlattı. Üniversite hem kadını hem erkeği görevden uzaklaştırdı.

 

7 Eylül

Şiddet / Yaralama

Antalya’da bir erkek, sokakta bir kadını darp etti ve boğazını sıktı. Kadının çocuğu bağırınca erkek kaçtı.

Tehdit

İstanbul’da G.O. isimli kadın, kocasının amcası F.O.’nun kendisini aylardır taciz ve tehdit ettiğini söyleyerek sosyal medyada yardım istedi. Erkek, kadına cinsel organını gösterdi. G.O., erkeğin oğlu A.O.’ya silah vererek kendi annesini vurmaya azmettirdiğini söyledi. A.O. gözaltına alındı.

Edirne’de İ.G. isimli erkek, karısı M.G.’yi ve oğlunu darp etti. İ.G. hakkında yasal işlem başlatıldı.

Taciz

Mersin’de bir erkek sokakta yürüyen, Türkiye vatandaşı olmayan M.A. isimli kadına cinsel tacizde bulundu, sonra elindeki çantayı gasp ederek olay yerinden kaçtı. M.A. şikayetçi oldu, erkek gözaltına alındı.

 

8 Eylül

Şiddet / Yaralama

Edirne’de Ş.K. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı İ.K.’yi darp etti. Kadın şikayetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Muğla’da K.Z. isimli erkek, E.G. isimli kadını işlettiği markete girerek darp etti ve taciz etti. Gözaltına alınan erkek serbest bırakıldı.

İstanbul’da 12 kişi, H.D. (41) isimli kadını, yanındaki kuzeni S.D. isimli kadını, S.D. (35) ve M.D. (36) isimli erkek kardeşlerini darp etti. H.D. kendisini darp edenlerin eniştesi Ş.K., kuzeni D.D. isimli erkek ve iki erkeğin karısı olan S.K. ve H.D. ve yanlarındaki kişiler olduğunu söyledi. Ş.K., H.D.’yi bıçakla yaraladı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da M.Ç. isimli erkek metrobüste kadınlara basit cinsel saldırıda bulundu ve kadınları taciz etti. Erkeğin önceden kasten yaralama dahil çeşitli suçlardan kaydı bulunduğu açıklandı. Kadınlardan A.K., M.Ç.’yi aracın sürücüsüne şikayet etti, güvenlik görevlisi erkeği güvenlik kulübesine alarak polis çağırdı.

Çocuk İstismarı

Balıkesir’de 40 yaşında bir erkek, 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulundu. Çevredeki erkekler erkeği darp ederek yakaladı ve polis çağırdı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Bursa, İstanbul, Antalya ve Kocaeli’de 15 erkek, 13 kadını seks işçiliğine zorladıkları için gözaltına alındı. İçlerinden Kocaeli’de gözaltına alınan E.D. isimli erkeğin, karısını seks işçiliğine zorladığı açıklandı.

9 Eylül

Cinayet

İzmir’de İ.T. (51) isimli erkek, karısı Meryem T.’yi (50) evde 9 yaşındaki oğlunun önünde bıçaklayarak öldürdü ve sonra intihar etti. İ.T. ve Meryem T.’nin “şiddetli geçimsizlik” nedeniyle daha önce boşandıkları, çocuklar için tekrar evlendikleri iddia edildi. Basına erkeğin kadını neden öldürdüğüne ilişkin bilgi yansımadı. Kadının boğazını kesen erkek, sonra kendini dördüncü kattaki evlerinin balkonundan atarak intihar etti.

Önceki Yıllarda İşlenen, Basına Eylül Ayında Yansıyan Cinayet

Adana’da 7 yıl önce kaybolan Zeynep S.’yi (29) onunla birlikte olmak isteyen E.Y. isimli erkeğin yastıkla boğarak öldürdüğü ve valize koyarak ormanlık alanda gömdüğü ortaya çıktı. Zeynep S.’nin olay tarihinde S.S. (38) isimli erkek ile birlikte yaşadığı, başkalarının onu seks işçiliğine zorladığı ve hamile kalınca S.S.’nin kadınla kavga ettiği ve onu kürtaja zorladığı ortaya çıktı. S.S. ifadesinde olay günü akrabası olan E.Y.’nin misafir olarak evlerine gittiğini, kendisi bakkala gittiğini ve döndüğünde E.Y.’nin Zeynep Ş.’yi öldürmüş olduğunu gördüğünü söyledi. S.S., E.Y.’nin kendisini de ölümle tehdit ettiğini iddia etti. E.Y.’nin, Zeynep Ş.’yi boşandığı karısı hakkında dedikodu yaptığı için öldürdüğünü iddia etti. S.S., E.Y.’nin kadını gömmesine yardım etti. E.Y., S.S. ve cinayeti bildirmeyen N.T. isimli kadın gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Batman’da S.K. (42) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının silahla intihar ettiği iddia edildi. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de Ö.G. isimli erkek, sevgilisi G.O.’yu arabasında darp etti. G.O. şikayetçi oldu, olay yerinden kaçan Ö.G.’nin yakalanması için arama başlatıldı.

Edirne’de Ş.K. isimli erkek, karısı İ.K.’yi evde darp etti. Kadın şikayetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Edirne’de G.A. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı M.A. ve oğlu M.A.’yı darp etti. Oğlu M.A. hastaneye kaldırıldı, polis G.A.’yı aramaya başladı.

Geçmiş aylarda erkeklerin uyguladığı Eylül’de basına yansıyan şiddet

Denizli’de E.D. (38), R.S. (45) ve D.K. (24), E.K.’nin eski nişanlısı Ş.K. (25) ve diğer 2 kişiye 7 Ağustos’ta sokakta ateş açtı. Olay, erkekler Kocaeli’de yakalandığı için 9 Eylül’de basına yansıdı. Ş.K., E.D. hakkında taciz, tecavüz ve dolandırıcılık suçlamaları olduğunu öğrenince erkekten ayrıldı. E.D. ayrılmak istemediği için kadını takip etmeye başladı ve evine giderek darp etti. Bu yüzden cezaevine giren erkek salgın nedeniyle tahliye edildi. E.D. tahliye edilince kadını uyurken çarşafa sararak kaçırmaya çalıştı, kadını bağırdığı için bayıltarak bagaja koydu. Kadını Kocaeli’ye götürdü ve 9 gün boyunca elleri ve ayakları bağlı bir şekilde alıkoydu. Ş.K. kaçtı ve polise gitti. E.D., polisin kendisini aradığı sırada kadının arkadaşlarıyla gittiği restoranı bularak ona ve 2 arkadaşının üstüne ateş açtı. Erkekler 9 Eylül’de gözaltına alındı.

Tehdit

Edirne’de G.K. isimli erkek, S.Ç. isimli eski sevgilisini fotoğraflarını dağıtmakla tehdit etti ve fotoğrafları başkalarına yolladı. Kadın şikayetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

 

10 Eylül

Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da Zehra E. (18) evinde başından vurulmuş şekilde bulundu. Hastaneye kaldırılan kadın müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Van’da Meliha K. (45) isimli kadın evinde şüpheli bir şekilde öldü. Polis soruşturma başlattı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Zonguldak’ta Rüzgar E. (9) isimli oğlan çocuğu, evde dolabında atkı ile asılı şekilde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Uşak’ta F.S. isimli erkek, kavga ettiği annesini ve karısını bıçaklayarak yaraladı. Erkeğin annesini önceden de bıçakla yaraladığı açıklandı. F.S. gözaltına alındı, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Edirne’de M.S. isimli erkek, oğlunun karısı H.Ç.’yi darp etti. H.Ç. şikayetçi oldu, M.S. hakkında arama çalışması başlatıldı.

Edirne’de A.A. isimli Afganistan vatandaşı erkek, birlikte yaşadığı kadının kardeşi olan S.Ö. isimli kadını evinin önünde darp etti. S.Ö. şikayetçi oldu, polis A.A.’yı aramaya başladı.

Ankara’da S.T. isimli erkek, eski sevgilisi K.T.’yi darp etti. K.T. şikayetçi oldu, S.T. kadını şikayetini geri çekmesini söyleyerek tekrar darp etti, onu ve ailesini öldürmekle tehdit etti. S.T., kadının köpeğini beşinci kattaki evin balkonundan aşağı atarak öldürdü.

Balıkesir’de E.B.K. isimli erkek, annesine aşı yaptırmak için gittiği sağlık merkezinde çalışan H.Ç. ve A.B. isimli iki kadın hemşireyi darp etti, kendisini durdurmaya çalışan erkek hasta yakını A.S.’yi bıçakladı. A.S. hastaneye kaldırıldı, olay yerine gelen jandarma, E.B.K.’yi gözaltına aldı. E.B.K. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Taciz

Kırıkkale’de S.M.S. isimli erkek, K.K. isimli kadını zorla otel odasına girerek taciz etti. Kadın gece uyandığında yatağında tanımadığı S.M.S.’nin oturduğunu gördüğünü, polis çağırdığını, polislerin kendisine “Barıştıralım sizi” dediğini söyledi.

İstanbul’da bir ya da birkaç erkek, 4 gün boyunca kimliği basına yansımayan 20 yaşındaki kadını taciz etti. Kadın şikayetçi olduğunu ancak karakolda ifadesinin alınmadığını söyledi. Kadının söyledikleri bir televizyon programına yansıyınca 3 şüpheli gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Mersin’de H.G. (23) isimli erkek, olay tarihinde 17 yaşında olan N.P.’ye (18) damardan uyuşturucu verdi, tecavüz etti ve video çekerek çocuğa şantaj yaptı. N.P. sosyal medyada yardım isteyerek H.G.’nin gözaltına alındığını ve ertesi gün serbest bırakıldığını, ifade verdiği savcının kendisine “4 aydır neredeydin” dediğini söyledi.

 

11 Eylül

Şiddet / Yaralama

Afyon’da bir erkek, karısı K.G.A.’yı (24) göğsünden bıçaklayarak yaraladı. K.G.A. kısa süre önce erkekten ayrılarak babasının evine taşındı. Erkek, babasının evine giderek kadını bıçakladıktan sonra teslim oldu. Kadın hastaneye kaldırıldı.

 

12 Eylül

Cinayet

Elazığ’da önceden arazi meselesi nedeniyle kavgalı olan İ.B. ve Ş.B. isimli iki erkek sokakta karşılaşınca kavga etmeye başladı. Ş.B. eve koşarak tüfekle camdan ateş açtı ve İ.B.’nin karısı Havva Bakırdal’ı  vurdu. Ağır yaralı hastaneye kaldırılan kadın hastanede hayatını kaybetti. Ş.B. ve İ.B. gözaltına alındı.

Balıkesir’de B.D., A.D., ve A.D. isimli üç erkek, miras kavgalarını ayırmaya çalışan Çiğdem D.’yi (33) öldürdü. B.D. isimli erkek, kendisine miras kalan bir bahçeyi kullanım nedeniyle anlaşmazlık yaşayan oğulları R.D., A.D. ve A.D. arasında bölüştürdü. B.D., bunun için bahçeyi kazıklar çakarak işaretledi. Çiğdem D.’nin kocası R.D. kazıkları çıkardığı için babası B.D., ve R.D.’nin iki kardeşi A.D. ve A.D. kavga etmeye başladı. Çiğdem Ş. kavgayı ayırmaya çalıştığında kocasının babası ve kardeşleri kürek ve sopayla kadını darp ederek öldürdü. Erkekler R.D.’yi de yaraladı. Üç erkek gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da G.A. (19) isimli erkek, karısı Ç.A.’yı (20) biri ona içecek ikram ettiği için evlerinin önünde pompalı av tüfeğiyle vurarak ağır yaraladı ve olay yerinden kaçtı. Erkeğin kolundan, göğsünden ve karnından vurduğu kadın ağır yaralı hastaneye kaldırıldı. Polis G.A.’yı yakalamak için çalışma başlattı.

Kastamonu’da G.A. isimli erkek, ismi öğrenilemeyen bir kadını ve arazi tartışmasında kendisini darp eden İ.K. ve S.K. isimli erkeği darp etti. Kadın ve iki erkek hastaneye kaldırıldı, Polis inceleme başlattı.

Kütahya’da ismi basına yansımayan bir erkek, annesini darp etti ve evden attı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Polis, erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

Edirne’de İ.K. isimli erkek, sevgilisi B.B.’yi kendisinden ayrılmak istediği için sokakta takip ederek darp etti.

Edirne’de M.G. isimli erkek, arabada tartıştığı karısı E.G.’yi darp etti.

Isparta’da A.A. (82) isimli erkek, birlikte yaşadığı zihinsel engelli kızı H.A.’yı (61) evde darp etti. A.A.’nın zihinsel engelli diğer iki kızı A.A. (44) ve M.A. (53) korumaya alındı. A.A. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. A.A.’nın yaşlı bakım rehabilitasyon merkezine, kadınların ise başka bir huzurevine yerleştirilmesi için çalışma başlatıldığı açıklandı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da A.K. isimli erkek, markette alışveriş yapan D.D. isimli kadına arkasından yaklaşarak basit cinsel saldırıda bulundu. D.D. şikayetçi oldu, A.K. gözaltına alındı.

 

13 Eylül

Cinayet

Tekirdağ’da E.Ö. (72) isimli erkek, evine zorla girmeye çalıştığını iddia ettiği Bulgaristan vatandaşı H.K. (35) isimli kadını av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Ağır yaralı hastaneye kaldırılan H.K. hastanede hayatını kaybetti. Av tüfeği ile gözaltına alınan E.Ö. tutuklandı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Ordu’da Şahin K. (15) isimli oğlan çocuğu odasında ölü bulundu. Çocuğun ölüm sebebinin tespit edilmesi için soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Van’da kimliği belirsiz iki erkek, hırsızlık için girdikleri evde B.Ö. (31) isimli kadını darp etti, ağlamaya ve bağırmaya başlayan kızını ve oğlunu dolaba kilitledi. Erkekler kadına evdeki paranın yerini söylemesi için 1 saat boyunca şiddet uyguladı. Erkeklerin akrabaları olan E.Ö. ve F.Ö. olduğu tespit edildi. F.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, E.Ö. “nitelikli yağma” suçundan tutuklandı.

Kayseri’de O.T. (43) isimli erkek, tartıştığı karısı A.T.’yi takip ederek bir mağazada boğazından bıçakladı. O.T. kendisini durdurmaya çalışanlara biber gazı sıktı. A.T. hastaneye kaldırıldı, O.T. gözaltına alındı.

İzmir’de A.T. isimli erkek, beraber yaşadığı annesi M.T.’yi darp etti. Polis eve zorla girerek A.T.’yi gözaltına aldı. Oğlunun yaraladığı M.T. hastaneye kaldırıldı.

Sakarya’da Ü.C. (20) isimli erkek, annesi İ.C.’yi tüfekle vurarak yaraladı. Suç aletiyle birlikte yakalanan Ü.C. gözaltına alındı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da B.D. (48) isimli erkek, kocalarından boşanma aşamasında olan çok sayıda kadına kendisini “hoca” olarak tanıtarak ve evliliklerini kurtarmayı vadederek cinsel saldırıda bulundu. Erkeğin para aldığı kadınlar şikayetçi oldu. Polis önceden nitelikli dolandırıcılık ve cinsel tacizden suç kaydı bulunan B.D.’yi gözaltına aldı. B.D. tutuklandı.

 

14 Eylül

Cinayet

Maltepe’de A.G. (34) isimli erkek, evde karısı Döndü G.’yi (30) bıçaklayarak öldürdü. Erkeğin kadını bıçakladığı kavganın içeriği basına yansımadı. Yaralı hastaneye kaldırılan Döndü G. müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis A.G.’yi yakalayarak gözaltına aldı. A.G. tutuklandı.

Faili Belirlenmemiş Cinayet

İstanbul’da ismi basına yansımayan 30 yaşındaki Gürcistan vatandaşı bir kadın evinde ölü bulundu. Kimliği belirlenmeyen bir kişinin kadını birçok kez bıçaklayarak ve darp ederek öldürdüğü tespit edildi.

Çocuk Cinayeti

Samsun’da iki grup arasında çıktığı iddia edilen kavgada biri Suriye vatandaşı Eymen H. (16) isimli oğlan çocuğunu öldürdü. Olayla ilgili Z.Ç. gözaltına alındı. Kavgada bıçakla yaralanan çocuk hastanede hayatını kaybetti.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da 7 katlı binanın çatısından “düşen” Ukraynalı Türkiye vatandaşı Larysa K. (43) hayatını kaybetti. Olayla ilgili evde bulunan, cinsiyeti basına yansımayan bir kişi ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Adana’da Seldağ G. isimli kadın, barajda ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Nevşehir’de K.T. isimli erkek, ismi basına yansımayan karısını darp etti ve ölümle tehdit etti. Erkeğe 60 gün uzaklaştırma cezası verildi, erkek tutuklandı.

Hatay’da Y.D. isimli erkek, ayrıldığı dini nikahlı karısı N.Y.’yi sokakta kızının önünde bayılana kadar darp etti. Gözaltına alınan Y.D., savcılıktaki ifadesinden sonra adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı. Uzaklaştırma kararı verildi.

Sakarya’da E.K. isimli erkek, E.Ö. isimli eski karısını darp etti.

Tehdit

İstanbul’da S.S. isimli kadın, kocası G.Ö. hakkında kendisini çocuklarının önünde tehdit ettiğini, çocukları psikolojik olarak kötü etkileyecek davranışlarda bulunduğunu söyleyerek koruma ve uzaklaştırma kararı aldırdı. Şarkıcı olan G.Ö. açıklama yaparak kadının “şımarıklık” yaptığını söyledi.

Taciz

İstanbul’da bir erkek, Z.M. isimli kadın komşusunu drone ile evini gözetleyerek taciz etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Antalya’da M.Ö. isimli erkek, kendini avukat olarak tanıttığı ve ona yardım edeceğini söylediği N.D. isimli kadını taciz etti. M.Ö., N.D.’nin evine giderek kapısını tekmelediği sırada gözaltına alındı. N.D. şikâyetçi oldu, M.Ö. uzaklaştırma kararı verilerek serbest bırakıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da R.P. isimli erkek, köpek saldırısından kaçmasına yardım etme bahanesiyle arabasına aldığı Fildişi Sahili vatandaşı K.M.K. isimli kadına arabasında cinsel saldırıda bulundu. Kadın araba yavaşladığı sırada kendisini arabadan attı. R.P. olaydan 2 gün sonra gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Antalya’da D. isimli erkek, çalıştığı otelde ailesiyle tatil yapan Rusya vatandaşı A.S. (15) isimli kız çocuğuna odasına girerek istismarda bulundu. Çocuğun annesi I.S. otelde resepsiyonda çalışan yetkililere giderek polis ve jandarma çağırmalarını talep etti. Otel yetkilileri “markamız zarar görür” diyerek kadını şikayet etmemeye ikna etmeye çalıştı. Otel genel müdürü F.T., açıklamasında çocuğu otelde kalan başka müşterilerle flört ettiğini söyleyerek karalamaya çalıştı. D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma başlatıldı.

 

15 Eylül

Şiddet / Yaralama

Ankara’da M.A. isimli erkek, 18 gün önce evlendiği karısı S.N.A.’yı tüfekle başından vurdu. M.A. evde yorgun olduğu için S.N.A. ile kavga ettiğini, kadının intihar teşebbüsünde bulunacağını düşündüğü için silahı ondan almaya çalıştığını ve bu sırada silahın “ateş aldığını” iddia etti. M.A. tutuklandı.

Tekirdağ’da K.K. (58) isimli erkek, eski sevgilisi Ş.A.’yı (44)  bıçaklayarak yaraladı. Olay yerinden kaçan K.K. polis tarafından yakalandı. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Z.Ö. isimli kadın, eski kocası B.A.’nın kendisini ve kızını darp ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Mahkeme B.A. hakkında 2 ay süreli uzaklaştırma kararı verdi. Olayın hangi şehirde yaşandığı basına yansımadı.

Mersin’de A.T. isimli erkek, karısı B.C.Ç.’ye 2,5 yıl boyunca sistematik şiddet uyguladı. B.C.Ç. birçok kez şikayetçi oldu, erkek kadına şiddet uygulamaya, kadını ve ailesini ölümle tehdit etmeye devam etti.

Zonguldak’ta bir erkek, parkta bir kadını darp etti ve olay yerinden kaçtı. Polis kadını ve sevgilisi olduğu iddia edilen erkeği aramaya başladı.

İstanbul’da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler bir kadını seyit halindeki arabadan yola attı ve olay yerinden kaçtı. Kadın hastaneye kaldırıldı, polis inceleme başlattı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Kastamonu’da K.K. (21) isimli zihinsel engelli kadının hamile olduğu ortaya çıkınca soruşturma başlatıldı. Kadının ailesi, İ.T. (40) isimli erkeğin kadına birçok kez tecavüz ettiğini söyledi.

Kocaeli’de 4 erkek 20 yaşındaki zihinsel engelli bir kadına cinsel saldırıda bulundu, fotoğraflarını çekerek şantaj yaptı, ölümle tehdit etti. Polis soruşturma başlattı. 2 erkekten biri tutuklandı, diğerleri hakkında “ev hapsi” tedbiri verildi.

Eskişehir’de E.Y. isimli hastabakıcı, baygın şekilde hastaneye getirilen R. isimli kadına cinsel saldırıda bulundu. Bir hasta yakını polis çağırdı ve şikayetçi oldu. E.Y. hakkında işlem başlatıldı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da İ.G. (51) isimli erkek, apartman görevlisi olarak çalıştığı sitede oturan 13 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. İ.G. hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçundan dava açıldı.

Geçmiş aylardaki gerçekleşen Eylül’de basına yansıyan çocuk istismarı

Mardin’de O.Ç. (28) isimli erkek, 2 Temmuz’da yeğeni Z.Ç.’ye (17) tecavüz etti. Erkek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Jandarma Kriminal Laboratuvarı raporu sonucu tekrar tutuklandı. Olay basına 15 Eylül’de yansıdı.

 

16 Eylül

Cinayet

İstanbul’da Yağmur Eker (42) isimli kadın, sevgilisi olan erkek polis memuru B.Ö.’nün (27) evinde ölü bulundu. Erkek, kadının onun tabancasıyla intihar ettiğini, kendisinin “heyecanla” tabancaya ve kadının cansız bedenine dokunduğunu iddia etti, “kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Aydın’da Sibel M. (41) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının sevgilisi ile dışarda vakit geçirdiği, eve yalnız döndüğü ve telefonu açılmadığı için evine giden sevgilisi tarafından bulunduğu iddia edildi. Soruşturma başlatıldı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Balıkesir’de Emre A. (17) isimli oğlan çocuğu sokakta ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Ardahan’da E.Ü. isimli erkek, karısı S.Ü.’ye (35) 17 yıl boyunca sistematik şiddet uyguladı. Boşanmak isteyen kadın basına konuştu ve erkeğin ayaklarına ispirto dökerek onu yaktığını, annesinin ve abisinin evlerini yaktığını ve arabalarını ateşe verdiğini anlattı. Savcılık, erkek hakkında 18 soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

Adana’da Z.Z.Y. isimli erkek, sevgilisi olan S.T. (27) isimli kadını darp etti ve 9. kattaki dairesinin balkonundan aşağı sarkıttı. Polis, eve kapıyı kırarak girdi ve erkeği gözaltına aldı.

Edirne’de S.E. isimli erkek, görüşmesini istemediği akrabaları ile görüştüğü için karısı Z.E.’yi darp etti. Z.E. şikâyetçi oldu.

Edirne’de F.K. isimli erkek, karısı F.K.’yi çocuğuyla pazara gitmek istediği için darp etti. Kadın şikayetçi oldu.

Edirne’de İ.K. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı E.K.’yi darp etti. E.K. şikayetçi oldu.

Edirne’de V.K. isimli erkek, kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi G.K.’yi darp etti, eve kilitledi ve fotoğraflarını ailesine göndermekle şantaj yaptı. G.K. şikayetçi oldu.

Kayseri’de M.N. isimli erkek, karısı K.N.’yi darp etti. Mart ayında 5 ay hapis cezası alan M.N. Mart ayında tutuklandı. Olay basına 16 Eylül’de yansıdı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Antep’te M.A.K. isimli erkek, sevgilisi olan D.A. (37) isimli kadını boş bir binaya götürerek darp etti, ölümle tehdit etti ve kadına tecavüz etti. Erkeğin 7 saat boyunca işkence yaptığı kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındı.

Taciz

Kocaeli’de kimliği belirsiz bir erkeğin, sokakta kadınları cinsel organını göstererek taciz ettiği iddia edildi.

İstanbul’da bir erkek, spiker M.D.’yi önce sosyal medyada, sonra takip ederek taciz etti. M.D. şikayetçi oldu, erkek hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Aydın’da E.G. (46) isimli erkek, yalnız yaşayan N.T. (70) isimli kadının evine girdi ve kadını taciz etti. N.T. şikâyetçi oldu, E.G. tutuklandı.

Geçmişte yaşanan Eylül’de basına yansıyan çocuk İstismarı

Bursa’da Ü.K. (18) isimli kadın, A.A.K. (35) isimli erkeğin kendisini 16 yaşındayken alıkoyduğunu, darp ettiğini ve kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyleyerek şikâyetçi oldu.

17 Eylül

Cinayet

Sivas’ta Ş.B. (56) isimli erkek, evlenme hazırlığı yaptığı iddia edilen Ebru A.’yı (40) ve onun annesi Şükran A.’yı (68) takip etti ve tabancayla öldürdü. Ş.B. olay yerinde intihar etti. Polis inceleme başlattı.

Konya’da H.A. (87) isimli erkek, karısı Fatma A.’yı (66) evlerinin bahçesinde başından tabancayla vurarak öldürdü ve intihar etti. Fatma A. ve H.A. olay yerinde öldü, soruşturma başlatıldı. Erkeğin kadını öldürdüğü kavganın içeriği basına yansımadı.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Makbule T. (41) kocasıyla kavga ederken beşinci kattaki evinin penceresinden “düşerek” öldü. Erkek kadının intihar ettiğini iddia etti.

İstanbul’da Şeyda Y. (46) isimli kadın, M.A.D. isimli erkeğin 8. kattaki ofisinin penceresinden “düşerek” öldü. M.A.D. gözaltına alındıktan bir gün sonra serbest bırakıldı. Cesedin üzerinde giysi olmadığı kaydedildi. Kadının ailesi ölümün intihar değil cinayet olduğunu söyledi.

Şiddet / Yaralama

Urfa’da R.Ç. (37) isimli erkek 5, 7 ve 9 yaşlarındaki 3 çocuğunu ve karısı N.Ç.’yi (35) sopa ve kemerle darp etti. R.Ç. tutuklandı. N.Ç. erkeğin 10 yıldır kendisine şiddet uyguladığını söyledi.

Diyarbakır’da S.Y. (40) isimli erkek, ayrı yaşadığı karısı S.Y.’yi (35) barışmak için buluşmaya çağırdıktan sonra bıçaklayarak yaraladı. Erkek, S.Y.’nin yanındaki akrabası T.K.’yi de bıçakladı. T.K.’nin cinsiyeti basına yansımadı. S.Y. ve T.K. hastaneye kaldırıldı, polis erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

Karabük’te M.A.P. isimli erkek ve sevgilisi olan B.E.K. isimli kadın seyir halindeki araçta kavga etmeye başladı. Kadın arabadan yola “düştü”, erkek de arabadan inerek kadını darp etti. Erkek kadını araca bindirdi ve olay yerinden uzaklaştı. B.E.K., M.A.P. hakkında şikayetçi oldu, polis çalışma başlattı.

Edirne’de S.D. isimli erkek, karısı S.D.’yi darp etti. Kadın şikayetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Balıkesir’de bir erkek, sokakta sevgilisi olan bir kadını darp etti, kadın polisi aradı ve şikayetçi oldu.

Çocuk İstismarı

Kocaeli’de A.Y. (34) isimli erkek, komşusunun 5 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. A.Y.’nin çocuğu valize koymaya çalıştığı iddia edildi. A.Y.’ye mahkemenin ilk duruşmasına kadar ev hapsi verildi.

 

18 Eylül

Şüpheli Ölüm

Ankara’da Gülay U. başına silahla ateş edilmiş şekilde ölü bulundu. Gülay U.’nun oğlu Ü.C.U.’nun 3 Haziran’da şüpheli şekilde ölen Aleyna Ç.’yi (21) öldürdüğü iddia ediliyor. Ü.C.U.’nun Aleyna Ç.’ye şiddet uyguladığı sesli görüntü kayıtları medyada ve televizyonda gösteriliyor. Ü.C.U. annesinin bu yüzden intihar ettiğini iddia etti.

Şüpheli Çocuk Ölümü

İzmir’de Hira Nur K. (8) evde bilinmeyen bir sebeple rahatsızlandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da Y.B. isimli erkek, arabasında sevgilisi E.G. ile kıskançlık nedeniyle kavga etti. Y.B., E.G.’yi başına silah dayayarak ölümle tehdit etti. Olay yerine gelen polis erkeği gözaltına aldı. Y.B. işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Antep’te M.K. isimli erkek ve karısı olan Y.K. isimli kadın, oğullarının kavga ettiği 10 yaşındaki oğlan çocuğu M.U.K.’yi bayılana kadar dakikalarca darp etti. Çocuğun annesi E.K.’yi de kendilerini durdurmak istediği için darp ettiler.

İstanbul’da iki erkek, Suriye vatandaşı R.G. (40) isimli kadını takip etti, kadını darp etti, çantasını ve kolundan bilekliklerini gasp etmeye çalıştı. Kadın şikâyetçi oldu.

Zonguldak’ta kimliği belirlenmemiş bir kişi, bir kadını darp etti. Kadın polisi arayarak yardım istedi.

İstanbul’da kimliği belirsiz kişiler, ismi basına yansımayan bir kadını sokak hayvanlarını beslediği için darp etti.

Edirne’de U.T. isimli erkek, karısı A.T.’yi darp etti.

Edirne’de S.K. isimli erkek, ailevi ve ekonomik sebeplerle kavga ettiği karısı H.K.’yi darp etti.

Edirne’de M.G. isimli erkek, karısı E.G.’yi darp etti ve yaraladı.

Edirne’de E.T. isimli erkek, karısı A.T.’yi darp etti.

 

19 Eylül

Şüpheli Ölüm

Trabzon’da Havva B. isimli kadın, evinde tavana asılı şekilde ölü bulundu. Jandarma çalışma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da M.S. (31) isimli erkek, internette anlaştıktan sonra buluştuğu seks işçisi B.Ş. isimli trans kadını trans olduğu için boğazından ve bacağından bıçakla yaraladı. B.Ş. hastaneye kaldırıldı.

Bursa’da R.Ç. (49) isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı aldıran, boşanma aşamasında olduğu karısı I.Ç.’yi (38) bıçakla yaraladı, o sırada evde olan O.S. (42) isimli erkeği darp etti. Polis R.Ç.’yi gözaltına aldı, I.Ç. hastaneye kaldırıldı. Erkek kadını “İstanbul Sözleşmesi yüzünden” bıçakladığını iddia etti.

Seks İşçiliğine Zorlama

Mardin’de 8 erkek ve 2 kadın, kadınları seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı. Gözaltına alınan 47 kişiden kaçının seks işçiliğine zorladıkları kadınlar olduğu basına yansımadı. 9 kadın ve 4 erkek adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Adana’da 3 kişi, kadınları seks işçiliğine zorladıkları şüphesiyle tutuklandı. Cinsiyetleri ve kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

 

20 Eylül

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da M.Ç. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu E.Ç. isimli kadını ve yanında bulunan M.K. isimli erkeği silahla vurarak yaraladı. E.Ç. ve M.K. hastaneye kaldırıldı, olay yerinden kaçan M.Ç. bir süre sonra teslim oldu. M.Ç. hakkında uzaklaştırma kararı olduğu açıklandı.

Kayseri’de M.A.T. (25) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu B.T. (24) isimli kadını karnından bıçaklayarak ağır yaraladı. Kadının hamile olduğu açıklandı. Kadın hastaneye kaldırıldı, B.T. olay yerinden kaçtı. Erkek ertesi gün yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara’da İ.C. isimli erkek, aldattığı için kendisinden boşanmak isteyen karısı E.C. ‘yi parkta oynayan çocuğunun önünde tabancayla bacağından vurdu ve olay yerinden kaçtı. Kadın şikayetçi oldu. Erkek yakalanarak gözaltına alındı.

Çorum’da S.Y. (38) isimli erkek, tartıştığı karısı D.Y.’yi (34) tabancayla bacağından vurarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Taciz

İstanbul’da S.T. isimli erkek, sokakta yürüyen Ö.K. (23) isimli kadını takip ve taciz etti etti. Erkek gözaltına alındı, serbest bırakıldı, savcılık kararı üzerine tekrar gözaltına alındı ve tutuklandı. Erkek hakkında 23 Eylül’de hazırlanan iddianamede 13 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kocaeli’de S.S. (49) isimli erkek bankamatikte kadınların arkasında sıraya girerek telefon kamerasıyla eteklerinin altından fotoğraf çektiği için gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da M.E. isimli erkek 4 yaşındaki kız çocuğunu taciz etti. Polis erkeğin telefonunda çocuk istismarı içeren çok sayıda görüntü buldu. Erkek tutuklandı.

Meşru Müdafaa

Bursa’da G.Y. (40) isimli kadın, erkek kardeşi H.A.Y.’yi (30) öldürdüğü için tutuklandı. Kadın, “Kardeşim anne ve babamı sürekli dövüyordu. Olay günü bize saldırınca balkondan korkutmak için ateş ettim.” dedi. G.Y., erkeğin annesi F.Y.’ye (70) sistematik şiddet uyguladığını, kadını olay günü dolaba kilitlediğini, kadının kendisini arayarak yardım istediğini, eve geldiğinde erkeğin kendisine saldırdığını söyledi.

 

21 Eylül

Cinayet

Bilecik’te Y.U. (30) isimli erkek, kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi Handan B.’yi (23) öldürdü ve intihar etti. Y.U., Handan B.’yi konuşma bahanesiyle aldığı arabasıyla ormanlık alana götürdü. Otomobilin içinde kadınla kavga etmeye başlayan erkek yanında getirdiği tabancayla kadını öldürdükten sonra intihar etti. Handan B. ve Y.U. olay yerinde öldü. Soruşturma başlatıldı.

Antalya’da 13 gün kayıp olarak aranan Duygu Ç. (30) ormanlık alanda gömülü olarak ölü bulundu. Kadını eski sevgilisi V.Ü.’nün bıçaklayarak öldürdüğü tespit edildi. V.Ü. yakalanarak tutuklandı. V.Ü.’nün kadına annesinin hastanede olduğunu söyleyerek arabasına aldığı ve kadını öldürdüğü ortaya çıktı.

Geçmiş Yıllarda İşlenen, Basına Eylül Ayında Yansıyan Çocuk Cinayeti

Konya’da 21 Aralık 2012’de Hatice Ç’.yi (13) meyve bahçesinde iple boğarak öldüren kişinin V.K. olduğu tespit edildi. V.K. (38) tutuklandı. Çocuk olay günü etüt merkezinden eve gitmek için çıktıktan sonra kaybolmuştu. İzmir’de yakın zamanda başka sebeple gözaltına alınan V.K.’den alınan örnekler, 8 yıl önce Hatice Ç.’nin tırnaklarından ve ipten alınan doku örnekleriyle uyuştu. V.K. ifadesinde çocuğu eve bırakacağını söyleyerek arabaya aldığını, arabayı köy yoluna sürdüğünü, kendisi alkol almaya başladığını ve çocuğa zorla içki içirdiğini söyledi. Çocuğa tecavüz etmeye çalıştığını, çocuğu ağlayınca öldürdüğünü söyledi. Erkeğin 2007’de 17 yaşında bir kız çocuğuna ve 2013’te bir kadına tecavüz ettiği tespit edildi.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de M.İ. isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan E.Ö. isimli kadını iş yerine giderek kendisine para vermediği için tehdit ve hakaret ederek darp etti. Kadın şikayetçi oldu.

Bursa’da A.E. (60) isimli erkek, yol üzerinde bekleyen karısı A.E.’ye traktörle çarparak bacağının üzerinden geçti. Kadın hastaneye kaldırıldı, olayın kaza olduğu iddia edildi.

Antalya’da A.Y. (29) isimli kadın, kocası H.Y.’nin kendisine ateş ederek bacağının kesilmesine sebep olduğunu, erkeğin kendisini tehdit etmeye devam ettiğini söyledi. A.Y. erkeğin 9 aydır cezaevinde olduğunu söyledi ve sürmekte olan yargı sürecinde destek istedi.

Çocuğa şiddet

İzmir’de S.K. isimli erkek, 2 yaşındaki Y.A.K. isimli oğlunu parkta darp etti. Erkek ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

22 Eylül

Faili Belirlenmemiş Cinayet

Adana’da kimliği belirlenmemiş kişi ya da kişiler mevsimlik işçi olarak şehre gelen Suriye vatandaşı Rihab E.R. (25) isimli kadını evinde av tüfeğiyle karnından vurarak öldürdü. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Diyarbakır’da M.Ç. isimli erkek, hemşire karısı E.Y.’yi çalıştığı hastanede bıçaklayarak yaraladı. Erkeğin kadını önceden tehdit ettiği, kadının erkek hakkında 8 kez şikayetçi olduğu, uzaklaştırma kararı aldırdığı açıklandı. E.Y. hastanede tedaviye alındı, erkek olay yerinden kaçtı.

Edirne’de E.V. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı K.V.’yi darp etti. Kadın şikayetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Taciz

Ankara’da özel kargo şirketinde kurye olarak çalışan erkek, siparişini teslim ettiği G.Ö. isimli kadını videosunu çekerek taciz etti. Kadın şikayetçi oldu.

Zonguldak’ta M.A. isimli erkek, aynı mahallede yaşadığı A.Ç. isimli kadını ve 16 yaşındaki kızı S.Ç.’yi mesajla taciz etti.

Kayıp çocuk

Sakarya’da R.H. (17) isimli kız çocuğu ve 1 yaşındaki oğlu kayıp bildirildi. Kadının ailesi televizyon programına katılarak kızlarının bulunması için yardım istedi. R.H., programı arayarak “kocasının” kendisini darp ettiğini, bu yüzden kaçtığını söyledi.

Çocuk istismarı

Kocaeli’de M.A. isimli erkek, parkta oyun oynayan çocukları sözlü olarak ve cinsel organını göstererek istismar eti. M.A. tutuklandı.

23 Eylül

Şüpheli Ölüm

Batman’da L.Ö. (25) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının hamile olduğu açıklandı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Trabzon’da Ş.A. isimli erkek, kızı T.A.’yı (35) sokakta darp etti. Sokaktaki iki erkek, Ş.A.’yı darp etti. T.A.’nın babasından şikayetçi olduğu ama şikayetten vazgeçtiği açıklandı. Ş.A.’nın 35 yaşındaki kadını “evden kaçtığı” için darp ettiğini söylediği açıklandı.

Zonguldak’ta bir erkek, C.E. isimli kadını darp etti. Kafa travması geçiren C.E. hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Maraş’ta 5 kişi hakkında seks işçiliğine “teşvik” suçundan işlem yapıldı, cinsiyetleri ve kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

Çocuk İstismarı

Şırnak’ta N.D. ve H.D. isimli iki erkeğin iki çocuğa tecavüz ettiği açıklandı. N.D. isimli erkeğin 2013’te 10 yaşında olan çocuğu istismar ettiği, H.D.’nin de çocuğa bir ay sonra tecavüz ettiği ve olayın üstünün örtüldüğü açıklandı. 2020 yılının Eylül ayında ise N.D.’nin ailenin 10 yaşındaki başka bir çocuğunu istismar ettiği açıklandı. Çocuğun ailesi suç duyurusunda bulundu.

 

24 Eylül

Cinayet

İstanbul’da E.Y. isimli erkek, karısı Elif Y.’yi ormanlık alanda tabancayla öldürdü. Erkek Elif Y.’yi öldürdükten sonra arkadaşı Emrah E. isimli erkeği de evine giderek öldürdü. Olay yerinden kaçan E.Y., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Erkek ifadesinde Elif Y. ve Emrah E.’nin ilişkisi olduğunu, bu yüzden onları öldürdüğünü iddia etti.

Faili Belirlenmemiş Cinayet

Hatay’da kimliği basına yansımayan iki kişi, eğlence merkezine ateş açarak İpek H.’yi (23) öldürdü, iki kişiyi de yaraladı. Şüphelilerin cinsiyeti basına yansımadı, polis çalışma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da T.B. (35) isimli erkek, tarlada çalışırken kavga ettiği karısı D.B.’yi tüfekle vurarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, polis T.B.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Muğla’da M.T. isimli erkek, misafir olarak girdiği sitede arabasını ona ait park yerine bıraktığı A.B. (46)  isimli kadını kendisini uyardığı için darp etti. Kadının kızı B.Z.’yi (25) de tehdit etti. Kadın şikayetçi oldu, erkek gözaltına alındı, sonra serbest bırakıldı.

Samsun’da M.K.Ş. (30) isimli erkek, birlikte yaşadığı nişanlısı S.A.’yı (22) kalçasından tabancayla yaraladı. S.A. hastaneye kaldırıldı, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Taciz

Muğla’da T.Ç.’yi (21) 1,5 yıl boyunca taciz ve tehdit ettiği için tutuklanan N.Ş. (46) tahliye edildi. Elektronik kelepçe ve uzaklaştırma şartlarıyla tahliye edilen N.Ş., kadını tekrar taciz etmeye başladı. Olay basına yansıdıktan sonra N.Ş. tekrar gözaltına alındı.

25 Eylül

Çocuk cinayeti

Uşak’ta Afganistan vatandaşı M.F.K. (23) isimli erkek, evlenme teklifini reddeden Z.K. (16) isimli kız çocuğunun Afganistan vatandaşı annesi Mahsume K.’yi (38) bıçaklayarak öldürdü. M.F.K. olay yerinden kaçtı, kadın hastanede müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Şüpheli Ölüm

Zonguldak’ta Safinur D. isimli kadın, evinin yakınında ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Gümüşhane’de Leyla S. (25) evinde ölü bulundu. Kadının epilepsi hastası olduğu ve ölümünün hastalıkla bağlantılı olduğu iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Konya’da Ö.Ö. isimli erkek, eski karısı Ş.Ç.’yi av tüfeğiyle bacağından vurdu. Oturduğu il olan Karaman’dan oğlu G.Ö. (22) ile birlikte Ş.Ç.’nin yanına giden erkek, kadını vurduktan sonra zorla arabasına bindirerek Karaman’a götürmeye çalıştı. Ş.Ç. çığlık atarak yardım isteyince polis erkekleri gözaltına aldı, kadın hastaneye kaldırıldı.

Adana’da F.Ö. isimli erkek, kendisini reddeden E.B. (20) isimli kadını darp etti, tehdit etti, kadına cinsel saldırıda bulundu. Kadın savcılığa başvurduğunu ve sonuç alamadığını söyledi.

Aksaray’da V.K. isimli erkek avukatın, ofisinde bir kadını taciz ve darp ettiği iddia edildi.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Bursa’da kimliği belirlenmeyen bir erkek, 40 yaşındaki bir kadına yaşadığı apartmandaki asansörde basit cinsel saldırıda bulundu. Kadın şikayetçi olmadı. Erkek tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Kocaeli’de İ.O. (46) isimli erkek, İzmir’de yaşayan 9 yaşındaki bir kız çocuğuna sosyal medyada cinsel tacizde bulundu. Erkek İzmir’e gidince çocuğun ailesi erkeği darp etti, erkek gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da 21’i Türkiye vatandaşı, 8’i Türkiye vatandaşı olmayan 29 kadını seks işçiliğine zorlayan 7 kişi tutuklandı.

 

26 Eylül

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Kanada vatandaşı N.S. (20) isimli kadın, yaşadığı apartmanın merdivenlerinde ölü bulundu. Kadının birlikte yaşadığı, Türkiye vatandaşı olmayan iki kişi gözaltına alındı, birinin kadının sevgilisi olduğu açıklandı.

Burdur’da Büşra A. (25) evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Nevşehir’de Suriye vatandaşı bir erkek, evde Suriye vatandaşı karısını darp etti ve kadını bıçakla yaraladı. Kadın korumaya alındı ve hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Erzurum’da M.S. (22) isimli erkek, F.O. (45) isimli kadına 9 ay boyunca şantaj ve tehditle tecavüz etti. Kadın şikayetçi oldu, erkek gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul’da bir erkek, metrobüs durağında bekleyen bir kadına basit cinsel saldırıda bulundu. Erkek gözaltına alındı.

Mardin’de M.B. isimli erkek market sahibi, markete müşteri olarak gelen kadına tecavüz etti. Erkek, şikayetçi olmak isteyen kadını polis kimliği ve silah göstererek tehdit etti. Koruma kararı çıkmadığı açıklandı.

Çocuk kaçırma

Antep’te F.Ç. isimli erkek ve yanındaki 2 kişi, sağlık çalışanı kılığında kendilerini filyasyon ekibi olarak tanıtarak ve onu hastaneye götüreceklerini söyleyerek 17 yaşındaki B.U. isimli kız çocuğunu kaçırdı. Jandarma erkekleri yakalayarak gözaltına aldı. F.Ç.’nin çocuğu 7 Eylül’de de kaçırma girişiminde bulunduğu, çocuğun kaçtığı açıklandı.

27 Eylül

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da S.K. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu kadını, kadının annesini ve babasını ağır yaraladı. Erkeğin vurduğu üç kişi hastaneye kaldırıldı. İsimleri basına yansımadı.

İstanbul’da üst düzey devlet kurumunda görevli olduğunu söyleyen V.D. isimli erkek, sevgilisi V.Ç.’yi bunun doğru olmadığını öğrendiği için darp etti ve ölümle tehdit etti. Kadın şikayetçi oldu. Erkek hakkında “şantaj”, “tehdit”, “kamu görevini usulsüz üstlenme” ve “yaralama” suçlarından 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Geçmiş aylarda yaşanan Eylül 2020’de basına yansıyan taciz

İzmir’de Ege Üniversitesi’nde 10 öğrenci, klinikte görev yapan Prof. Dr. Z.E.B. isimli erkeğin kendilerini taciz ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. 2019’un Aralık ayında üniversitede soruşturma başlatıldı ama sonuçlanmadı. Erkek öğrencilere hem sözlü tacizde bulundu hem cinsel saldırıda bulundu.

Taciz

Kocaeli’de H.T. isimli erkek sahte iş ilanı verdi ve başvuran kadınları taciz etti. H.T. gözaltına alındı.

Tecavüz

Muğla’da M.B. (32) isimli erkek, İngiltere vatandaşı A.H.L. (56) isimli kadına kaldığı otelde cinsel saldırıda bulundu. Kadın şikayetçi oldu. M.B. gözaltına alındı ve tutuklandı. Erkek kadını darp etti, yarı baygın haldeyken taşıyarak zorla bir odaya götürdü ve kadına cinsel saldırıda bulundu.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da N.A. (28) isimli erkek, 13 yaşındaki C.T. isimli çocuğa sokakta cinsel istismarda bulundu. C.T.’nin ailesi çocuğu 5 gün önce kayıp bildirmişti. Erkek, sokakta çocuğu istismar ettiğini görenlerin ihbarı üzerine gözaltına alındı.

Düzce’de 16 yaşındaki bir oğlan çocuğu, kuzeni olan 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar ettiği şüphesiyle gözaltına alındı. Jandarma soruşturma başlattı.

 

28 Eylül

Çocuk Cinayeti

İstanbul’da Suriye vatandaşı anne ve babasının darp ettiği iddia edilen 1 yaşındaki Hayat isimli kız çocuğu yanık ve darp izleriyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bebeğe işkence yaptığı iddia edilen babası gözaltına alındı, polis annesini aramaya başladı. Bebeğin 6 ay önce de darp izleriyle hastaneye kaldırıldığı, tedavisi bitince ailesine teslim edildiği açıklandı.

Şüpheli Ölüm

Van’da Cansu Y. (18) evinde ateşli silahla vurulmuş olarak ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Mersin’de Ş.F.A. (25) isimli erkek, engelli karısı B.A.’ya (22) sistematik şiddet uyguladı, 7 aylık kızını 12. kattaki balkonlarından aşağı atmakla tehdit etti. Kadın şikayetçi oldu, uzaklaştırma kararı aldı ve boşanma davası açtı.

İzmir’de bir erkek, sevgili olduğu iddia edilen kadını sokakta darp etti. Kadın şikayetçi olmadı.

İstanbul’da bir kadın kayalıklarda baygın şekilde bulundu. Polis kadını darp edenlerin kimliklerini belirlemek için çalışma başlattı.

Kocaeli’de cezaevinden izinli çıkan erkek, engelli karısı A.O.’yu darp etti ve olay yerinden kaçtı. Kadın hastaneye kaldırıldı, soruşturma başlatıldı.

Taciz

İstanbul’da H.İ.A. isimli erkek, çalıştığı spor salonunda kadınlar soyunma odasına kamera yerleştirdi, 30 kadının rızaları dışında görüntülerini aldı. Erkek tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Antalya’da 3 erkek ve 2 kadın, 17 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğuna cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla gözaltına alındı. Şüpheliler adli kontrolle serbest bırakıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antalya’da 5’i Fas, 1’i Özbekistan vatandaşı 6 kadını seks işçiliğine zorlayan 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı, 1’i Covid19 testi pozitif çıktığı için karantinaya alındı.

 

29 Eylül

Cinayet

Muğla’da H.D. (42) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Meltem D.’yi (40) evine giderek pompalı tüfekle öldürdü. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti. H.D. kadını öldürdükten sonra intihar etti. Erkek hakkında uzaklaştırma kararı olduğu açıklandı.

Adana’da A.Ö. (28) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı Serap Ö.’yü (26) bıçaklayarak öldürdü. Kadının babasının evinde kaldığı, erkeğin evin önüne giderek kadına eve dönmesini istediğini söyledi. Serap Ö. kabul etmeyince çıkan kavgada A.Ö. kadını yaraladı. Kadın hastanede müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Polis, olay yerinden kaçan A.Ö. yakalanarak gözaltına alındı. Erkek hakkında uzaklaştırma kararı olduğu açıklandı.

Şiddet Yaralama

Bursa’da İ.G. (60) isimli erkek, karısı T.G.’yi (55) sokakta silahla göğsünden  vurdu. Olay yerinden kaçmaya çalışan İ.G.’yi çevredekiler durdurdu, polis gözaltına aldı. O sırada olay yerinden geçen O.Ş. isimli doktor, kadına müdahale etti. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Samsun’da Irak vatandaşı Y.A.M.A. (53) isimli erkek, tartıştığı kızı Y.M.A.’yı (18) göğsünden bıçaklayarak yaraladı. Y.A.M.A. gözaltına alındı. Erkeğin karısıyla kavga ettiğini, kızını onları ayırmak istediği için bıçakladığı açıklandı.

İzmir’de U.Ç. isimli erkek sokakta D.T. (26) isimli kadını takip etti, taciz etti, cinsel saldırıda bulundu ve darp etti. U.Ç. tutuklandı. D.T. darp raporu alarak şikayetçi oldu.

İstanbul’da bir erkek, yan komşusu olan G.C. isimli Azerbaycan vatandaşı kadını darp etti. Kadın, erkeğin aralarındaki hisseli arsa yüzünden kendisine 5 yıldır fiziksel şiddet uyguladığını ve tehdit ettiğini söyledi.

İstanbul’da Moğolistan vatandaşı S.K. (45), Moğolistan vatandaşı sevgilisi B.O.’ya (43) 1 ay boyunca şiddet uyguladı, darp etti, bıçakladı, bileklerini kesti. Kadın camdan bağırarak yardım isteyince olay yerine polis geldi, kadın ve kendi bileklerini de kesen S.K. hastaneye kaldırıldı.

Çocuk İstismarı

Aydın’da S.O., Ü., K.Ç. isimli erkekler ve E.P. (15) isimli oğlan çocuğu C.N.K. (16) isimli kız çocuğuna tecavüz etti. S.O. ve K.Ç. tutuklandı, E.P. serbest bırakıldı. Soruşturmanın sürdüğü açıklandı.

30 Eylül

Cinayet

Zonguldak’ta C.S. (59) isimli erkek, Cemile (40) ve Hüseyin K. (45) isimli evli çifti evlerine giderek tabancayla öldürdü. Kavganın içeriğinin Cemile ve Hüseyin K.’nin 17 yaşındaki kızına yollanan bir mesaj olduğu iddia edildi. Olay yerinden kaçan C.S. intihar etti.

Şiddet / Yaralama

Samsun’da A.P. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu kadının annesi olan M.Y.’nin (75) evini yaktı. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Niğde’de U.C. isimli erkek, hamile karısına tokat attığı gerekçesiyle E.Y. isimli kadını ve kocası B.Y.’yi tabancayla yaraladı. Polis, olay yerinden kaçan U.C.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Edirne’de N.K., karısı G.K.’yi darp etti. Kadın şikayetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de E.D., birlikte yaşadığı D.M.’yi darp etti. D.M., polise E.D.’nin uyuşturucu madde sattığını söyledi, erkek tutuklandı.

Antalya’da R.O. isimli erkek, karısı H.O.’yu çocuklarının önünde darp etti. Kadın, erkeğin kendisine sistematik şiddet uyguladığını söyledi. H.O. hastaneye kaldırıldı, iki çocuk korumaya alındı. E.O. gözaltına alınırken kadınları ve polisleri tehdit etti.

Cinsel Saldırı

İzmir’de U.Ç. isimli erkek, D.T. (26) isimli kadını takip etti, kadına önce basit cinsel saldırıda bulundu, sonra elbiselerini yırtarak tecavüz etmeye çalıştı. U.Ç., kadını kendisine karşı koyduğu için darp etti. Olay yerinden geçenler müdahale etti. Erkek gözaltına alındı ve tutuklandı.

Taciz

Zonguldak’ta 3 tıbbi sekreter, başhekim Y.T. ve müdür E.Ö. isimli erkekleri kendilerini taciz ettiği için şikayet etti. Olayla ilgili dava açılırken, kadınlar temizlik görevlisi olarak başka hastanelerde görevlendirildi.

İstanbul’da F.I. isimli erkek, çalıştığı sendikada birden çok kadına taciz ve şiddet uyguladığı gerekçesiyle işten çıkarıldı. Kaç kadını taciz ettiği basına yansımadı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da S.E. isimli kadın, kocası N.E.’yi 14 yaşındaki kız çocuklarına müstehcen video izlettiği için şikayet etti. Erkek hakkında “çocuğun cinsel istismarı” ve “çocuğun görebileceği yerlerde müstehcenlik” suçlarından 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Aydın’da V.B. isimli erkek, bir kız çocuğuna yaşadığı sitenin bahçesinde tecavüz girişiminde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.